Tiistai 23.4.2019

200 000 uutta työpaikkaa? – ”Lopetetaan tyhjän puhuminen”

Luotu: 
16.2.2015 09:18
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Vihreiden vaaliohjelmassa on neljä pääteemaa: työllisyys, koulutus, ympäristö ja köyhyys.
|

Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Sanna Vauranoja kritisoi kovin sanoin vihreiden tuoretta vaaliohjelmaa.

Vihreät esitteli ohjelmaansa viikonloppuna, mutta vielä sitä ei ole varsinaisesti julkaistu. Vihreät kuitenkin tavoittelee vaaliohjelmassaan 200 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2020 mennessä.

- Meiltä puuttuu 200 000 työpaikkaa ja niitä katoaa kymmenittäin jokikinen päivä. Suomi valmistautuu huhtikuun eduskuntavaaleihin siis melko kriittisissä tunnelmissa. Ja silti meille tarjoillaan tyhjää poliittista puhetta ja täysin katteettomia vaaliohjelmia, Vauranoja kirjoittaa Puheenvuorossa.

Vauranojan mielestä vihreiden esityksestä puuttuu kokonaan se tieto, miten ja mistä 200 000 työpaikkaa luodaan. Vauranoja kertoo Uudelle Suomelle, että pitäisi myös miettiä sitä, miten vihreiden ohjelma vaikuttaa työpaikkoja vähentävästi, jos esimerkiksi kivihiilestä ja turpeesta luovutaan. Blogissaan hän heittää ilmoille ajatuksen:

- Tuskin se suomalaista niin lämmittää, jos toisella kädellä annetaan 200 000 uutta työpaikkaa (ilmeisesti julkiselle sektorille) ja toisella sitten leikataankin erityisesti yksityiseltä sektorilta 300 000 työpaikkaa pois. Alakoulun matematiikalla pärjää laskutoimituksessa 200-300 = -100.

- Tuo 300 000 ei perustu mihinkään faktaan, mutta ei perustu alkuperäinen 200 000 uutta työpaikkaakaan mihinkään. Lopetetaan siis tyhjän puhuminen ja ryhdytään töihin, Vauranoja kirjoittaa.

Helsingin Sanomat arvioi viikonloppuna, että vihreät ottaa vaalitaktiikakseen tehdä pesäeroa juuri Vauranojan edustamaan kokoomukseen ja hakee yhtäläisyyksiä gallupsuosikki keskustaan. Keskusta julkistikin jo viime kuussa saman tavoitteen: 200 000 uutta työpaikkaa.

- Keskustan ohjelmassa muut kohdat ovat yrittäjäystävällisempiä. Mutta kyllä pidän tuota hirveän kovana lukuna, itsekin yrittäjänä toimiva Vauranoja sanoo Uudelle Suomelle.

Vihreiden vaaliohjelmassa on neljä pääteemaa: työllisyys, koulutus, ympäristö ja köyhyys. Vihreät haluaa muun muassa nostaa uusiutuvan energian osuuden 60 prosenttiin vuoteen 2050 mennessä. Puolue haluaa myös luopua öljyn, hiilen, turpeen ja maakaasun käytöstä vuoteen 2050 mennessä. Lisäksi vihreät kannattaa perustuloa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Sanna Vauranoja
Sanna Vauranoja
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kauko Horttanainen

200 000 TYÖPAIKKAA JOIHIN SIJOITETAAN HALPATYÖLÄISIÄ JOITA NYT KERÄTÄÄN SADEMETSISTÄ JA AAVIKOILTA .NYT TODELLINEN TYÖTTÖMIEN MÄÄRÄ ON 900 000
VIHREÄT EI ENÄÄ PUHU OTSOONEISTA KUN TULI TIETOA ETTÄ SE ON VUOSISADAN HUIJAUS,NIIN VIHREÄT PILVIVEIKOT PÄÄTTI LUVATA UUSIA TYÖ PAIKKOJA,AIVAN HASSIS HÖYRYINEN PUOLUE,(TURHA) TERV.ROPIN HOOD.

Jaakko Aalto

Ennen viime vaaleja demarit lupasivat 100 000 työpaikkaa. Lukumäärä toteutui, mutta etumerkki muuttui miinukseksi. Kun katsoo vihreiden tarjoamia reseptejä, niin myös nuo Ville Niinistön lupaamat 200 000 työpaikkaa tulisivat niillä toteutumaan miinusmerkkisinä.

Seppo Viljakainen

Ilmainen ohje poliitikolle, joka minä en - Luojan kiitos- ole :

Kokeile sitä viimeistä vaihtoehtoa katastrofin uhatessa ; rehellisyyttä , joka on paljon - ehkä liikaa- vaadittu, mutta se voi tuotta - niin luulen - paremman tuloksen vaalikentillä kuin tämä äänestäjien älykkyyttä halveksiva " satoja tuhansia työpaikkoja sinne ja tänne" -linja.

Winston Churchill : " Blood, Toil , Tears and Sweat. " ; " Siinä kaikki " laulaa Dave "Pienessä ja hennossa...."

Ilkka Korkalainen

Poliitikkojen puheet työpaikkojen luomisesta ovat yhtä tyhjän kanssa. Demarit valehtelivat viime eduskuntavaalien alla Urpilaisen suulla 100.000 uutta työpaikkaa ja se tosiaankin toteutui mutta miinusmerkkisenä. Taisi samalla myös tuplaantua miinusmerkkisenä. Kepu on myöskin vilautellut 200.000 työpaikkaa ehkä hieman peitellymmin ja varovaisemmin kuin muut lupailijat. Nyt Vihreitten lupaamat 200.000 työpaikkaa on uusi vihreä valhe.

Jukka A Kilpiö

Ja kannattaa edelleen muistaa, että ylivoimaisesti aktiivisin äänestäjäjoukko on julkisella sektorilla toimivat. Ne, jotka toivovat, etä mikään ei muutu ja pienellä veronkorotuksella sama palkkojen nousu jatkuu jotta päästään vieläkin enemmän yksityisen sektorin ohi. Suomi on niin Keikan tiellä kuin olla ja voi. Enää puuttuu, että maksetaan eläkkeitä jo kuolleille. Todennäköisesti tuokin jo pitää paikkansa.
Yksityisellä puolella toimivat istuvat kotona eivätkä äänestä. No, sitä saa mitä tilaa, kansa syyttäköön itseään.

Ismo Ollikainen

kuinka paljon nämä vihreitten maaseudun vastainen toiminta lisää työttömiä.....kettutarhaus ,,,susivöyhötys helvetin kallis sekoilu vie sekin työpaikkoja ,,metsästysmatkailusta vähenee työpaikkoja metsästyksen rajoitus vie valtavasti työpaikkoja ym....

Kimmo Koskela

Itsekin aloin juuri keräämään toista miljoonaani, epäonnistuin ensimmäisen hankkimisessa:) Tyhjiä lupauksia, ensi vaalikaudella ei synny 200 000 uutta oikeaa työpaikkaa vaikka tehtäisiin mitä. Ihmisiä pitäisi kannustaa yrittäjiksi ja pienyrittäjiksi, takaamalla samat työttömyysturva ja sosiaalietuudet kuin työläisilläkin.

Niina Luttinen

aika monta työpaikkaa syntyisi jo siitä, että kiellettäisiin tämä työttömien orjuuttaminen ja hyväksikäyttö ilmaisena työvoimana. tämä muka kuntouttavana työtoimintana nimetty orjatyö vie monta työpaikkaa..miksi firmat palkkaisi työntekijöitä kun ilmaiseksikin saa.. työtön ei tarvitse kuntoutusta vaan työtä josta saa semmoisen palkan, ettei tarvitse soskusta hakea toimeentulotukea pärjätäkseen...tämmöiset kuntoutus toimet pitäisi olla vapaaehtoisia eikä karenssin uhalla pakotettuja

Osmo Marttila

" Meiltä puuttuu 200 000 työpaikkaa ja niitä katoaa kymmenittäin jokikinen päivä. "

Tuo pitää paikkansa. Keinot on yksinkertaisesti löydyttävä miten 300 000 suomalaista päästetään takaisin töihin ansaitsemaan leipänsä kuten halu 'kaikilla' on.

Niiden yritysten, jotka suuria voittoja tekevät mm. osinkoina veroparatiiseihin roudattaviksi eivät voi irtisanoa ihmisiä toisten palkansaajien elätettäviksi. Tähän on saatava muutos viimeistään 01.01.2016 mennessä. Kaikki yritystuet niiden muodota riippumatta on suunnattava vain suomalaisille PKT yrityksille - ne työllistävät.