Lauantai 25.5.2019

”Suomalaiset, jättäkää nämä tavaratalot”

Luotu: 
24.2.2015 11:03
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä kehottaa suomalaisia kuluttajia välttämään liikemies Juha Kärkkäisen tavarataloja.

Puheenvuoro-blogissaan Maanselkä perustelee boikottikehotustaan Kärkkäisen omistaman Magneettimedian ja uusnatsistisen Vastarintaliikkeen Patriootti.com-sivuston kytköksillä, joista kertoo Helsingin Sanomat.

Maanselkä oudoksuu, kuinka Magneettimediassa julkaistaan juutalaisvastaisia artikkeleita samaan aikaan kun Kärkkäisen tavaratalot myyvät juutalaisomisteisten yritysten tuotteita.

– Juutalaisten tuotteiden lista on varsin pitkä. Kärkkäiseltä voit ostaa Ahava tuotteita, hieroa itseesi israelilaista kuolleenmeren suolaa. Voit ostaa Caterpillarin vaatteita. Caterpillar tekee Israelin armeijalle panssaroituja puskutraktoreita, joita on nähty monissa Israelin sodissa. Voit ostaa L’Oréal, Nestlen, Coca-Colan, Sodastreamin, Timberlandin ja Intelin tuotteita, Maanselkä listaa esimerkiksi.

– Olisiko Juha Kärkkäisen aika jo päivittää maailmankatsomus? Hän voisi edes yrittää elää kuten saarnaa ja poistaa myynnistä kaikki juutalaisten rahoittamat tai keksimät tuotteet. Tuskin tavaratalo menestyisi vain sinivalkoisilla räteillä ja saunashampoolla. Uusnatsikytköksen paljastuttua suomalaisten tulisi viimeistään tässä vaiheessa jättää kaikki Kärkkäisen tavaratalot väliin, Maanselkä toteaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

Minusta kaikki uskonnolliset puolueet joutaisi kieltää eduskunnasta. Valtio ja uskonnot tulisi erottaa.

Yhteisiä asioita tulee hoitaa tosiasioiden perusteella tasapuolisesti jokaisen kansalaisen parhaaksi. Ei sen mukaan mitä ääni ylhäältä sanoo.

Kari Särkkälä

Minä olen boikotoinut Kärkkäistä jo siitä lähtien, kun postinkantaja toi ensimmäisiä kertoja postilaatikkooni Magneettimedia-nimisen "lehden". Aluksi pidin sitä hieman hutiloidusti kirjoitettuna satiirilehtenä, mutta pian minulle valkeni: kirjoittajat olivat ihan tosissaan.

Janne Pohjala

No jaa, suomessa on uskonnonvapaus, sanan vapaus ja mieliteenvapaus.

Meillä on oikeus Lestadiolaisten julkaista lehteä ilman että kellään on oikeutta vaatia sitä kiellettäväksi siksi että se on huuhaata.

Vastaavasti jos joku uskoo yksisarvisiin tai homeopatiaan niin samalla tavalla sekin on sananvapauden piirissä.

Jos joku häiritsee niin avoimessa demokraattisessa yhteiskunnassa saa vapaasti ilmaista ettei usko lestadiolaisuuteen tai yksisarvisiin. Mutta ei saa yrittää estää toista käyttämästä sananvapauttaan, uskonnonvapauttaan tai mielipiteenvapauttaan.

Koska silloin Suomi olisi totalitäärinen yhteiskunta.

Kaikille tämä ei tunnu valkenevan.

Tuomo Gren

Suvaitsevaisuuden suvaitseminen ei ole suvaitsevaisuutta, ei ainakaan liberaalissa Rawlsin maailmassa. (Ja liberalismiin tuo suvaitsevaisuus liitetään, muut ovat enemmän maailmankuvallisia ja korostavat "tiettyä universaalia hyvyyttä.")

Maaselkä ymmärtää asian tässä hyvin ja oikein. Mikä on sääli/yllätys sillä hän ei näytä ymmärtävän tätä silloin kun joku ajaa esimerkiksi kirkon ja valtion eroa eikä halua rahallisesti tukea uskontoa.

Boikotti on hyvä keino, koska ei siinä sensuroida lehteä tai kielletä sen julkaisua. Siinä ei vain suostuta rahoittamaan tämän lehden kirjoittamista. Sananvaltaan kuuluu sananvastuu, eli esimerkiksi pitää tiedostaa että kriittinen taho ei vain suolla rahaa jotta voit sanoa sanomisiasi ilman vastustusta ja kriittisiä mielipiteitä.

Juha Keltti

Kärkkäisen tavarataloa ja Magneettimediaa voi boikotoida juutalaisvastaisuuden vuoksi, ja kirjoituksessa mainittuja yrityksiä koska ne tukevat Israelin sortopolitiikkaa ja laittomia siirtokuntia. Koska Israelin valtio ja juutalaiset eivät ole sama asia, voi olla aivan johdonmukainen boikotoidessaan molempia, kuten teen.

Eero Saastamoinen

Juha Kärkkäinen on julkisesti pyytänyt anteeksi lausuntojaan juutalaisista jo vuonna 2014 ja uskovainen mies Arto Merisalo on ollut medianeuvojana 2014 asti Magneettimediassa.

Kuka aina heittää noita ensimmäisiä kiviä kansalaisen päälle.

Miksi heittäjät aina itsekin ovat syvästi uskovaisia.

Ei tunnu uskottavalta, että syyllistäjä olisi itse se ainoa synnitön.

Olen ostanut paljon tuotteita Kärkkäiseltä, myös juutalaisilta, muslimeilta ym. , myös ateisteilta.

Olen ostanut syntiseltä ja uskovaiselta.

Raamattu ei kehoita toista syrjimään koskaan.

Syrjintä kehittyy ihmisen omissa ajatuksissa.

Ne äänestää kd-politiikkoa, jotka kannattavat, muut äänestävät vaikka Kärkkäistä!

Risto Jääskeläinen

"Boikotoikaa juutalaisia kauppoja!" Eikös se noin mennyt natsien ohje, jota myöhemmin tehostettiin ovivahdeillakin? Nyt vain odottelemme, milloin Kärkäisen tavarataloille ilmestyvät antifasisistiset tai maanselkäiset ovivahdit?

Juha Kärkkäisen juutalaisvastaisuus on mysteeri minulle, mutta onhan siitä ainakin joskus se tavarataloketju irtisanoutunutkin. Eli ehkä olisi kuitenkin parempi lähestyä asiaa bisnes on bisnes ja Mooses on Mooses -näkökulmasta?

Toisaalta tietenkin kaupallisia toimijoita ei saa normidemokratialla kovin hyvin ojennettua, että boikotti tai boikotointiuhka on sentään jonkinlainen kansanvaltainen menetelmä. Ellei aleta asiakkaita häiritsemään, jolloin menee jo minun mielestäni yli sopivaisuuden rajan.

Reko Kauranen

Sen verran eri mieltä, että ostakaa KÄRKKÄISELTA vain Israelista ostettuja tuotteita, mutta ei muuta. Näin tuette Lähi-idän ainoaa demokratiaa, jossa on poliittinen, mielipideen ja uskonnonvapaus, joita ei ole missään Lähi_idän tai muslimi-maassa.
Taas jos haluat boikotoida juutaalaisten tekemiä tai juutalaisten keksimiä asioita, niin aloita vaikka läppäristäsi ja kännykästäsi ja heitä monet lääkkeesi pois. Huom juutalaiset ovat saaneet 20% kaikista nobelin palkinnoista, kun suhteessa väkilukuun oliskohan alle 1 prosentin. Kyllähän tuolaista kansanryhmää/valtiota kannattaa boikotoidakin. Montako nobel-palkintoa muslimit ovat saaneet, oliskohan kymmentäkään, jos sitäkään. Siksipä kannattaa huutaa muslimien kanssa alas Israel, tappakaa juutalaiset. Kyllä niissä juutalaisissa jotain mätää on kun kehtaavat olla niin viisaita.

Jore Puusa

No mutta Reko...nyt pomppasi. Israelissako muka mielipteen vapaus. Ihan vain nyanssi. Eräs setä kertoi että Israelilla on ydinase ja istui sen seurauksena vuosia vankilassa. Israelin arabeja on vankilat pullollaan kun ovat sananvapauttaan käyttäneet. Kun englantilainen ihmisoikeusaktivisti asettui vastustamaan palestiinalaisten kodin jyräämistä, häntä ammuttiin päähän ja ajettiin yli panssarilla jne.
Minä koetin harjoittaa sananvapautta journalistina ja päästä Israeliin, rajalle toppasi, passissa kun oli Libanonin leima.
Tule Reko, lähdetään yhdessä Israeliin ja mennään katsomaan kun viimeisiä palestiinalaisten omia appelsiinilehtoja ajetaan Caterpillarilla matalaksi siirtokunnan tieltä. katsellaan sitä ja mietitään näitä sananvapaus ja oikeudenmukaisuusjuttuja ihan yhdessä ja hiljaa ja tuumitaan minne perhe nyt menee kun maat vietiin ja elinkeino tuhottiin.

Tauno Halkomäki

Maanselkä kuuluu samaan ammattiloukkaantujien kuppikuntaan kuin esimerkiksi juutalaisjärjestöt kautta maailman, Hesarin Jani Kaaro sattumoisin juuri tänään näistä ammattiloukkaantujista kirjoittikin (http://www.hs.fi/tiede/a1424750953290). Lainaan Kaaron viimeistä kappaletta, joka tiivistää pointin:

"Sananvapauteen kuuluu, että kaikkia uskontoja, ideologioita ja poliittisia suuntauksia voidaan tarkastella kriittisesti. On onnettomuus, jos kaikki meistä eivät näe näin itsestäänselvää asiaa, ennen kuin se sormella osoitetaan. Annamme niin suuren painoarvon loukkaantumiselle ja mielipahalle, ettemme näe poliittisia tavoitteita psykologisilta motiiveilta."

Sami Ilvonen

Eihän tässä ole mitään järkeä taas.

Vai pitääkö kaikkien kauppojenkin laittaa kassojenkin kuvat ja nimet seksuaalisine ja uskonnollisine suuntautumisineen kauppojen seinille että tiedetään millaisten kanssa asioidaan?

Ei hyvää päivää taas.

Maailmanlopun tyhmyyttä.