Keskiviikko 20.2.2019

”Hälyttävä” luku Suomesta huolestuttaa: ”Meillä ei ole varaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.2.2015 09:44
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    THL:n mukaan neljännesmiljoona suomalaista elää perusturvan varassa. Arkistokuva.
|
SDP:n kansanedustaja Jukka Gustafsson pitää hälyttävänä THL:n tämänviikkoista lukua perusturvan varassa elävistä suomalaisista. THL:n mukaan heitä olisi jopa 250 000.
 
-Neljännesmiljoona on valtava määrä. Meillä ei ole varaa antaa tällaisen joukon osaavia ja koulutettuja ihmisiä jäädä työelämän ulkopuolelle pelkän perusturvan varaan, Gustafsson sanoo.
 
Hänen mukaansa yksi konkreettinen keino tilanteen korjaamiseksi olisi nollatuntisopimusten kieltäminen. Gustafsson sanoo työntekijän roikkuvan niissä pahimmillaan l”öyhässä hirressä tietämättä edes kuluvan kuun varmaa tulotasoa”.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Lipponen

Jukka Gustafsson nämä ongelmat ovat olleet jo kauan tiedossa mutta miksi juuri nyt avataan se suuri suu ja varsinkin "duunareitten puolustajapuolueesta" vai mikä valkokaulusduunaripuolue demarit sitten ovat olleetkin??
Sanon ihan suoraan että tuo esille otto lakaistaan maton alle heti seuraavan hallituksen/eduskunnan tullessa ja aletaan peittelemään tosi asioita sumuttamalla kansaa jollakin toisarvoisilla asioilla ja jota ei osata edes päättää kohtuullisessa ajassa,,,ja luulen että se on nato josta politikoidaan seuraavassa hallituksessa ja joka vie muiden tärkeiden asioiden huomion kuten tämän epäoikeidenmukaisuuden työelämässä!! Natoasiassa ei tarvitse nuljuilla enempää,,onhan se ihan selvää mitä naapurimaassa on jo tapahtunut ja tulee lisää tapahtumaan=selvä uhka suomelle!!

Henri Alakylä

Jos tämä jollain lailla havahduttaa, niin sitten voi miettiä, mitä Pohjois-Eurooppa on tehnyt viime vuosina Etelä-Euroopalle.

Suomen lukemathan ovat alle viidessä prosentissa (väestöstä).

Toisaalla luvut ovat tietysti ihan yhtä kauniita, koska monella ei ole enää edes oikeutta minkäänlaiseen "perusturvaan".

Yrjö Matilainen

Työntekijän oikeudet ovat liian hyvät kontra pienyrittäjä, jolla ei ole taloudellisia ja juridisia resursseja käytettävissään. Ay-liike puhuessaan "työnantajista" tarkoittaa StoraEnsoa ja vastaavankokoisia firmoja. Taitaa suurin osa työllistäjistä olla muutaman hengen pajoja. Autoharrastukseni vuoksi olen tutustunut alan yrittäjiin: penkit oli verhoilijalla puolitoista vuotta, hain ne sitten pois kun ei tullut valmista. Automaattivaihteiston korjausta odotin yli 3 kuukautta: kun ei ehdi tehdä, valittaa nämä yrittäjät. Mutta sitä ensimmäistä työntekijää ei haluta palkata! Kun koeaika on ohitse, olet liisterissä jos työntekijä esim. päättää olla joka viikko yhden tai pari päivää sairaana! Mitään et voi. Olen nimittäin kokenut tämän itse pienyrittäjänä.

Sauli Harju

Todellisuudessa luku on noin 600 000. Kun ei firmojen tarvi maksaa työvoimasta mitään niin valtion kassasta revitään pätkätyöläisten palkat. Näin nuita suuria yrityksiä Suomessa tuetaan ja annetaan niitten kiertää kaikki verot. Kaikki kansanedustajat pitää saada vaihtoon koska eivät ole tehneet mitään asian korjaamiseksi vaan entisestään niitä pahentanut.

Kari Savinen

Demarit ovat nyt hätää karsimässä, kannatus on alhaisempi kuin koskaan. On pakko tuoda jälleen niitä ongelmia esiin, joita olisi voitu hoitaa, tai ainakin yrittää, jo hallituksessa ollessa. Mutta siinähän ongelma onkin, hallituskumppani kokoomus ei varmasti näihin ongelmiin olisi korvaa lotkauttanut, joten parempi olla suu supussa. Kun SDP akoinaan ajoi EU-jäsenyyttä, tulikohan tuolloin mieleen tuleva nettomaksuosuus, joka tällä hetkellä on yli miljardi euroa vuodessa. Tuolla summalla voisi kyllä hoitaa nyt sitä ongelmaa, josta Gustafsson murehtii. Tai sitten sitä ei olisi edes olemassa, mikäli jasenyys olisi sivuutettu. Mikäli Suomen antamat vastuut EU:sta realisoituvat, perusturvan varassa on silloin ehkä moninkertainen määrä kansalaisia.

Veli Laurinsalo

Demareilla on aina ratkaisuna uusien rajoitteiden ja määräysten asettaminen yrityksille. Asiahan on loppujen lopuksi juuri päinvastainen, määräyksiä ja toiminnan rajoituksia pitäisi purkaa. Yrittäjä työllistää, jos se on kannattavaa. Ja kannattavasta toiminnasta pitää jäädä yritykselle voittoa. Demarit haluavat myös kovasti verottaa sitä voittoakin, mikä osaltaan heikentää juuri työllistävän pienen ja keskisuuren yrityksen intoa kasvaa ja työllistää. (Virossa esim. voittoa ei veroteta!) Suuryritykset voivat piilottaa voittonsa maiden välisillä erilaisilla sinänsä laillisilla varainsiirroilla ym. keinoilla, johon pienet yritykset eivät pysty ilman verojuristien kimppuun käyntiä.

Lumira Lumus

SDP on juuri tätä joukkoa kasvattanut, yksitysiyrittäjyys pois ja työpaikat. SDP uskoo, että tämä joukko äänestää, kun osoittaa huolestumista. SDP on valinnut tämän tavan, julkista hyvinvointipalvela ja hyvinvointia kansalaisille. "Gustafsson sanoo työntekijän roikkuvan niissä pahimmillaan l”öyhässä hirressä tietämättä edes kuluvan kuun varmaa tulotasoa”." Pöyveli tietenkin odottaa, koska pääsee vetämään narusta.