Perjantai 22.2.2019

Äimistynyt nauru Stubbille: ”Miten voi sössiä!”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.3.2015 19:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki äimistelee, miten Alexander Stubbin (kok.) hallitus ei ole saanut ajettua läpi uudistuksia, jotka edellisen pääministerin Jyrki Kataisen (kok.) johdolla valmisteltiin.
|

Faktakulma

Uusi Suomi haastattelee vaalisarjassaan eduskuntapuolueiden johtohahmoja.
Sarjan avasi Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäen haastattelu.
Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen haastattelun löydät täältä.
Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 19.4.2015.

– Kyllä kai tämä on ollut kaikille yllätys, miten Stubb on onnistunut sössimään, Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki hypähtää tuolissaan ja naurahtaa äimistyneenä.

– Stubbin hallituksesta piti tulla toimeenpanohallitus, mutta sehän on sotkenut ne vähäisetkin asiat, mitä saatiin aikaan, hän jatkaa.

Arhinmäki viittaa vuonna 2011 aloittaneen Jyrki Kataisen hallituksen suuriin hankkeisiin kuten kunta- ja sote-uudistuksiin sekä Pisararataan. Arhinmäki oli mukana kirjaamassa niitä hallitusohjelmaan, eikä hän osannut kuvitellakaan, että hankkeet eivät etenisi loppuun saakka, kun vasemmisto jätti hallituksen noin vuosi sitten.

– Kyllä tämä Stubbin hallitus… Se on ollut ihan mahalasku, Arhinmäki arvioi.

Uuden Suomen haastattelussa ei jää epäselväksi, että kokoomus on jälleen näissä vaaleissa vasemmiston suurin ideologinen vastustaja. Kun kokoomus haluaa leikata ja lyhentää velkaa, vasemmisto haluaa investoida velalla. Vasemmisto on Suomen eduskuntapuolueista Nato-kriittisin, kokoomus Nato-myönteisin.

Kun Arhinmäki kertoo ylpeästi, että Stubbin mielestä vasemmiston vaatima Nato-linjaus, on koko hallitusohjelman huonoin kohta, epäselväksi jää ainoastaan, onko Arhinmäki ylpeämpi Nato-kirjauksesta vai siitä, että Stubb on siihen tyytymätön.

Ennen viime eduskuntavaaleja harva uskoi, että vasemmisto ja kokoomus istuisivat molemmat eduskunnan suuren salin ministeriaitiossa. Jo tuolloin hallituksen sisäiset väännöt olivat Arhinmäen mukaan kovempia kuin hallituksen ja opposition välillä. Mutta nyt yhteistyö kokoomuksen kanssa näyttää yhä epätodennäköisemmältä, vasemmiston puheenjohtaja arvioi.

– Selvästi Alexander Stubb on vienyt kokoomusta oikealle ja kovaa. Jos vertaa vaalitavoitteitamme, niin kokoomuksen kanssa on hyvin vaikea löytää mitään samaa.

Keskeisin ero löytyy talouspoliittisista linjauksista, jotka ovat Arhinmäen mukaan vasemmiston tärkeimpiä tavoitteita vaaleissa. Arhinmäki oudoksuu suurimpien puolueiden intoa lähteä leikkaamaan valtion menoja, kun vasemmiston mielestä nyt pitäisi investoida. Se tukisi työllisyyttä ja lainaa saa nyt halvalla.

– Viime pääministerin haastattelutunnilla Stubb sanoi, että kaikilla puolueilla tulisi olla yhteinen kuva taloustilanteesta ja sopeutuskeinoista. Se on mielestäni käsittämätön lause. Se sisältää ajatuksen, että talous ei kuuluisi politiikan alueeseen.

– Kaikki jakavat varmaan sen tilannekuvan, että meillä on massatyöttömyys, eikä ole saatu kasvua aikaiseksi. Mutta talouspolitiikasta on erilaiset näkemykset. Nyt on seitsemän vuotta koko Euroopassa harjoitettu leikkaavaa politiikkaa ja mitä on käynyt? Talous on pysähtynyt, työttömyys on kasvanut ja palvelut heikentyneet sekä velkataso noussut.

Arhinmäki ei itse pidä mitenkään epätodennäköisenä, etteikö vasemmisto pääsisi esittämään kantojaan myös tulevissa hallitusneuvotteluissa. Puolueessa on laskettu, että jos kannatus on kevään vaaleissa sama kuin viime vuoden eurovaaleissa, se merkitsisi Vasemmistoliitolle vaalivoittoa. Kansanedustajia puolue saisi neljä lisää, eli yhteensä 18.

– Kun katsoo näitä mielipidemittauksia, niin on ihan mahdollista, että vasemmisto on mukana neuvottelemassa hallituskoalitiosta. Silloin hallitusohjelmaneuvotteluissa pitää olla näitä elementtejä: ei leikata peruspalveluista, ei leikata sosiaaliturvasta ja panostetaan investointeihin.

Faktakulma

Uusi Suomi haastattelee vaalisarjassaan eduskuntapuolueiden johtohahmoja.
Sarjan avasi Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäen haastattelu.
Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen haastattelun löydät täältä.
Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 19.4.2015.
Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti Kuusik
Vastaus kommenttiin #4

Mistä lähtien homoilu on ollut suotavaa?
Homous on synti.
Sais Suomeenkin tulla laki joka kieltää homopropagandan opettamisen mm. lapsille ja nuorille.
Homous ei ole normaalia, eikä se muutu normaaliksi vaikka tämä Sodomaksi ja Gomorraksi muuttunut yhteiskunta sitä joka tuutissa rummuttaakin.
Homojen 'tasa-arvo' vaatimusten jälkeen on seuraavana varmaan moniavioisuuden ja pedofilian lailllistaminen ja mitä vielä?
Moraalikato!

Markku Likitalo
Vastaus kommenttiin #9

Onko homoilu suotavaa, outo kysymys. Se nyt vaan on niin että meitä on monenlaisia, heteroja, homoja, mielenterveyskuntoutujia, terveitä, mukaterveitä, mukasairaita, kokoomuslaisia, kommareita, mummoja, lapsia, mustia, valkoisia, muslimeja, kristittyjä, pakanoita yms, Kaikki ihmisiä ja kaikki tulisi olla samalla tavalla kohdeltuna tasa-arvoisesti. Ihmisinä.

Sepetius Kangas
Vastaus kommenttiin #4

Venäjä onkin vasemmistolle kauhistus. Siellä vallitsee nyt markkinavoimat. Ja kaikenlisäksi siellä on taistelu lännen markkinavoimien välillä. Venäjä jätti sosialismin jo ajat sitten. Tosin olemme niin kaukana Venäjästä, ettme ole havainneet sitä. Joillekkin sentää jolu amerikan kaveri on ketonut niiden valtion laitosten yksityistämisestä. Täällä ihmetellään simät ymmykäisinä, että mitä? Suomi ei koskaan ole liialla tiedolla pilattu.

Jiri Nieminen

100 euron nosto pienimpiin sosiaalietuuksiin, Helsingin keskuskirjasto, urheilun määrärahojen uudelleenmäärittely...

Itse asiassa Kataisen hallitus oli niin kauan varsin toimitakykyinen kun vasemmistoliitto oli hallituksessa, vasta sen jälkeen jok'ikinen Kataisen / Stubbin hallituksen hanke on epäonnistunut.

Matti Kuusik

Kataisen lähdettyä Brysseliin, pääministeri erosi joten hallitus kaatui.
Mutta uusia vaaleja ei järjestetty, Miksi?
Ja sitten Putinin Venäjää ja duumaa moititaan demokratia vajeesta ja sama duuma mainen meininki jatkui Suomessa kun ukkoa vain vaihdettiin ja kansan kus'tus sai jatkua ja ylivelkaannuttaminen ja valtion omaisuuden myynti.
Toivottavasti Kreikka 4 kuukauden päästä romahtaa ja Stubbin 2-hallitus Eurohaaveineen sen mukana.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #11

Vanhasen lähdettyä perheyrityksiin, pääministeri erosi joten hallitus kaatui.
Mutta uusia vaaleja ei järjestetty, Miksi?
Sama duuma mainen meininki jatkui Suomessa kun ukkoa vain vaihdettaan kai Sipilään ja kansan kus'tus sai jatkua ja ylivelkaannuttaminen ja valtion omaisuuden myynti. Yritysten innavatioihin . 3-5mrd.laski VM virkamiehet Sipilän kallista kokeilua. Vanhasen Shokit miljardeja turhaan HS.
Toivottavasti Kreikka 4 kuukauden päästä romahtaa ja Sipilän hallitus välttyy Vanhasen ja porvareiden sopimasta 2018 Kreikan rahoittamisesta.
Eurohaaveineen sen mukana. Olli Rehn voi olla erimieltä Vanhasen kanssa. Jos tulevat valituksi.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #12

VM-tiedote julkinen 5.5.2010
Kreikan lainaohjelma päätty 2018

Kiviniemen porvarihallituksen enemmistö äänillä hyväksyttiin. Elokuun 4pv 2010
Vanhanen sopi 25.3.2010

EU/Rahaliitosta EI voi erota.Sitova sopimus .Lissabonin sopimus 2008 .EU-tiedote.

EU/Rahalitto allekirjoitettiin Korfussa -94 juhannuksena.Kansa "sai" äänestää siitä vasta lokakuussa -94 "haluaako " se liittyä EU.EMUSTA ei puhuttu halaistua sanaakaan
Kepu,Kok,Rkp,Krst.

Rauli Lindeman
Vastaus kommenttiin #11

Ei pääministerin (tai muun ministerin vaihdos saa aikaan uusia vaaleja). Hallituksen luottamusäänestyksissä on hallitus saanut enemmistön annetuista äänistä. Siis vaalit pian ihan normaalijärjestyksessä. Vaalien jälkeen yritetään muodostaa enemmistöhallitus ja jos ei onnistu vähemmistöhallitus....

Antti Salonen

Arhinmäki onnistui jakamaan korruptio-rahaa omille vaalitukijoilleen

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288592549693.html

ja sammumaan kesken ministerin edustusmatkan (eli työaikana). Sateenkaarilippua Arhinmäen kädessä ei ehtinyt nähdä kukaan muu kuin tämän erityisavustaja, jonka Arhinmäki oli lennätyttänyt veronmaksajien rahoilla mukaan juopottelumatkalleen, että tämä voisi todistaa medialle lipunheilutusta (5 sekuntia ja sitten piiloon, ettei kukaan oikeasti näe).

Kimmo Koskela

Mitä muuta oli odotettavissa kun tuollainen euronuoleskelija nimitetään pääministeriksi?
Sokea kun taluttaa rampoja niin siitä ei hyvä seuraa.

Nuo Jiri N luettelemat saavutukset Arhinmäeltä ovat tässä taloustilanteessa vähintäänkin arvelluttavia, lukuunottamatta tuota alimpien sosiaalietuuksien nostoa.

Marja-Liisa Kalkela

Josta EU on huomauttanut jo moneen kertaan . Eipä ole porvareilla ollut pälimmäinen huoli miljoonaksi nouseen köyhienasiat. Työttömien ,irtisanottujen määrän kasvaessa.Leipäjonojen pituuksista huolimatta. 4½milj/Kg/v EU:n ruoka-apua 1993 lähtien .
-03-09 Suomi 9:si rikkain valtio,nousukausi? -09 Olikin jo EU:n suurten pankkien vuoro. Leipäjonothan syntyi kun pelastettiin SYP ja KOP ,liikepankit-90 luvulla.
Samatpelastajat:Kepu,Kok,Rkp (vihr/Krst)

Mikko Karjalainen

Vasemmisto on keskittynyt siitä lähtien kun Stubb astui Kokoomukseen, luomaan mielikuvaa ylimielisestä, itserakkaasta, treenatusta, selfie-twitter Stubbista. Kaikki paukut on laitettu tämän mielikuvan luomiseen, Anna Kontulan kaltaiset ihmiset käyttivät mm. Aamu-TV:ssä (ja muissa lähetyksissä) kaikki tilaisuudet Stubbin imagon alasampumiseen, sen sijaan että keskittyisi olennaiseen.

Minä en tiedä on kyseessä typerysten puolue vai pitävätkö he suomalaisia typerinä.

Ilmeisesti vähän molempia, kun katsoo miten se on uponnut kansaan (mielipidekyselyt) ja miten asiakysymykset jatkuvasti jäävät Twittereiden sun muiden Duudson-asioiden alle. Twitteriäkään ei juuri kukaan tavallinen ihminen edes käytä, saati että seuraisi Duudsoneita.

Siitä johtuu tämän maan onneton tilanne. Täällä kansa ja kansanedustajat eivät keskity keskity asiaan, vaan kiskovat konsensushengessä eri suuntiin (kuka saa julistaa itsensä voittajaksi neuvotteluissa tai selitellä asiat kameroiden ja mikkien ääressä parhainpäin, se kun kuuluu konseksukseen oleellisesti) tai jopa täysin pelleilee epäoleellisuuksien parissa - ja keskellä isoa kriisiä?