Torstai 23.5.2019

Yllätys: Sekä Tiura että Nova maksoivat huonekalut

Luotu: 
4.12.2009 12:56
Päivitetty: 
4.12.2009 13:48
  • Kuva: Jarkko Mikkonen / Uusi Suomi
    Kuva

Faktakulma

-Marja Tiura teki huonekaluostoksia Maskussa 1757 euron arvosta huhtikuussa 2008 ja 2937 euron arvosta kesäkuussa 2008.

-Nova Kiinteistökehityksen Arto Merisalo perustelee väitettään erikoisesta järjestelystä sillä, että Nova oli Maskun suuri asiakas ja sai siksi ostoista 30 prosentin alennuksen.

-Poliisi tutkii myös juttua, jossa Tiuraa epäillään lahjuksen ottamisesta Anna Tapion koulun hallituksen jäsenenä.

Nova Groupin pesänhoitaja, asianajaja Pekka Kokko paljasti Uudelle Suomelle yllättävän käänteen kansanedustaja Marja Tiuran (kok.), konkurssiyhtiö Nova Groupin ja huonekaluliike Maskun muodostamasta sekasotkusta.

Kokon mukaan sekä Tiura että Nova Group ovat maksaneet Tiuran huonekaluostokset Maskulle.

-Voin kertoa tästä asiasta neljä faktaa. Yksi: Nova Group on maksanut laskun Maskulle. Kaksi: Tiura on myös maksanut laskun Maskulle. Kolme: Masku on hyvittänyt ylimääräisen laskun Nova Groupille. Neljä: Nova Groupilla ei ole saatavia Tiuralta, Kokko kertoo Uudelle Suomelle.

Näin ollen sekä Nova Kiinteistökehityksen toimitusjohtaja Arto Merisalon väite siitä, että Nova maksoi Tiuran huonekalut, että Tiuran vakuuttelu itse maksamisesta pitävät paikkansa.

Maskun omistaja Toivo Sukari kertoi tänään Iltalehdessä, että Tiuran huonekalut oli alun perin tarkoitus laskuttaa Nova Groupin kautta. Iltalehden tietojen mukaan Tiura itse otti myöhemmin yhteyttä sekä Novaan että Maskuun ja toivoi voivansa hoitaa maksun suoraan huonekaluliikkeelle.

Tiuran mukaan Nova Group halusi toimia huonekalukauppojen välikätenä, mutta hän ei suostunut järjestelyyn.

Pesänhoitaja Kokolla ei ole tietoa, kumpi maksoi laskun ensin.

-Nova maksoi laskun elo- tai syyskuussa 2008. Sitä kukaan ei ole sanonut, milloin Tiura maksoi laskunsa. Minulla ei ole syytä epäillä, ettei Tiura olisi maksanut, koska Masku hyvitti laskun Novalle.

Iltalehden mukaan Tiura suoritti maksun Maskulle marraskuun lopussa 2008, useita kuukausia ostotilanteen jälkeen.

Kokko pyysi alun perin Tiuralta selvitystä Novan tileissä olleesta Masku Kalustetalo Oy:n laskusta. Tiura selvitti asian konkurssipesälle jo elokuussa.

-Olen saanut Maskulta ja Tiuralta selvityksen, että Tiura on maksanut laskun Maskulle. Se tyydyttää minua. Pesää kiinnosti vain se, onko sillä saatavia Tiuralta vai ei, selittää Kokko.

Pesänhoitaja ei ota kantaa siihen, mistä epäselvyys Tiuran laskun maksajasta johtuu tai liittyykö epäselvyyksiin rikosta.

-Tämä asia meni pesän kiinnostuksen ohi aikoinaan tosi nopeasti, kun ilmeni, ettei saatavia ollut, Kokko sanoo.

Onko Marja Tiura toiminut hyväksyttävästi huonekaluasiassa? Vastaa täällä.

Faktakulma

-Marja Tiura teki huonekaluostoksia Maskussa 1757 euron arvosta huhtikuussa 2008 ja 2937 euron arvosta kesäkuussa 2008.

-Nova Kiinteistökehityksen Arto Merisalo perustelee väitettään erikoisesta järjestelystä sillä, että Nova oli Maskun suuri asiakas ja sai siksi ostoista 30 prosentin alennuksen.

-Poliisi tutkii myös juttua, jossa Tiuraa epäillään lahjuksen ottamisesta Anna Tapion koulun hallituksen jäsenenä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Wade

Tämä vuosi on osoittanut, että kansalaiset tarvitsevat turvakseen Vahvan presidentin. Kauheelta tuntuu tilanne, jossa tekstiviesteillä hoidellaan vakavia asioita, jotka sitten sattumoisin unohtuu?

Suomelle on eduksi presidentti, joka nousee päivän politiikan yläpuolelle.

Kuulisin mielelläni Sauli Niinistön ja Seppo Kääriäisen kannan ottoa näihin asioihin.

Kyllä Nova Goup'a jatkossakin on tarjolla ja aina löytyy omanedentavoittelijoita kuittaamaan tilin. Avoinkeskustelu arvoista johtaa parempaa kuin kähminta hyvävelijärjeslmä. Liikemaailma on luku sinänsä, missä avoimuuden käsite pitääkin olla eri jo osakaiden yhdenvertaisuudesta johtuen.

Mats Roma

Marja Tiura, Sampsa Kataja, Suvi Lindén, Ilkka Kanerva, Jyrki Katainen.... Kokoomuksen syntilista on pitkä.
Ihmetellä täytyy, miten on mahdollista, että kokoomus on gallupykkönen, vaikka sen johtavat poliitikot ovat samaa luokkaa ja tasoa kuin keskustankin. Kuka edes muistaa, että paljon kehuttu puoluejohtaja Jyrki Katainen teki taannoin pöytäkirjaväärennöksen Kokoomuksen Kuopion piirissä?

Petotutkija

Pitkään. Katainenhan sanoi, ettei tämä nyt ole niin paha juttu kuin se olisi ollut, mikäli ko. henkilö olisi päässyt ministeriksi asti.
Kun muutkin tekevät vuorollaan pieniä tai pahoja mokia, ei yksi puolue erotu joukosta. Suurelle sallitaan poikkeuksiakin muita enemmän.

TakojaIlmarinen

Mistä mahtaa johtua että politiikko toisensa jälkeen joutuu (pääsee) selittelemään tekosiaan?
Vastaan itse tekemääni kysymykseen: Koska menneisyydessä toimittiin toisin!

Oli aivan tavallista lahjoa johtavassa asemassa olevia poliittisia päättäjiä. Olin muinoin itse teollisuuslaitoksen palveluksessa, jossa lahjottiin mm. johtavaa komunistia laitoksen valmistamilla tuotteilla!
Ulkomaan matkojen maksaminenkaan ei ollut vierasta, kun piti "informoida" päättäjiä. Siihen aikaan käytettiin myös alkoholia hyvin runsaasti. Käytetän sitä varmaan vieläkin, mutta ei varmasti samoissa mittasuhteissa.

Politiikkojen on nyt vain niin vaikeata ymmärtää, että nykyinen tietoyhteiskunta seuraa asioita aivan toisella tasolla ja käry käy tavalla tai toisella.
Ehkä pientä säikähdyksen poikasta on nyt kuitenkin havaittavaissa?

höh

"Mistä mahtaa johtua että politiikko toisensa jälkeen joutuu (pääsee) selittelemään tekosiaan?"

Poliitikot ovat vain väärin ymmärrettyjä. Kyllähän useimmat meistä normaali elämässäkin joutuvat selittelemään asioita parhain päin, mutta me olemme aina vain väärinymmärrettyjä. Pitäisi kieltää mokomat kiusankappaleet, toimittajat, he kun aina vain yhä uudestaan tuntuvat ymmärtävän väärin asioita, ja saavan vain ja ainoastaan perättömiä juttuvihjeitä yms.

Pekka Pee

Muutama oleellinen kysymys, johon ainakaan Tiura ei ole vastannut:

1. Koska huonekalut ostettiin?

2. Koska Tiura sai ja maksoi laskun, eli paljonko välissä kului aikaa?

Jos välillä kului aikaa kuukausia tai enemmän, niin laskun maksu on selkeä peittely-yritys.

Jos Nova Group ei edelleen lähettänyt Tiuralle laskua (edes alennetuin hinnoin), on kyseessä olettavasti korruptiota muodossa tai toisessa. Se, että asioiden tullessa julkisuuteen aletaan laskuja yhtäkkiä lähettelemään, ei enää muuta asiaa.

Vieras

merisalo puhuu totta. jos tiura olisi kieltäytynyt novan ehdotuksesta ,niin mistä he olisivat saaneet tietää laskun summan ,jonka he maksoivat tiuran puolesta. olivatko he verhon takana kuuntelemassa laskun summan ja äkkiä maksoivat sen tiuran puolesta pois? kyllä nyt viimestään kannattaisi tiuran tunnustaa ja koittaa saada maine jotenkin vielä palautettua.

Oscari

Kyllä Pirkanmaan mummot voivat uudelleen ja taas uudelleen äänestää Tiuraa. Ja varsinkin ne ns. itseään parempina pitävät vaimoäven osiot, jotka eivät ole kuitenkaan yhtään mitään.

Itse vaan ihmettelen Tiuran kalustemekua, ei mitään tyylia ja glamouria, Maskun tavara kun on vain heikkolaatuista bulkkitavaraa.

Korpisoturi

Arvoisa Oscari ei nyt tiedä mistä kirjoittaa tai yleistää edistääkseen omaa erinomaisuuttaan. Ostin Maskusta terassikaluston pari kesää sitten ja kokemukset ovat hyvät. Laatutavaraa, tyylikäs ja toimiva. Tarkoitukseensa erinomainen vaikka onkin ruotsalaista puuta ja työtä.

Mitä tähän Tiuran ja Merisalon juttuun tulee, niin joitakin näyttää risovan kun Tiura onkin toiminut tavanomaisesti eli maksanut ostoksensa. Sillä ei ole merkitystä milloin ja saiko alennusta. Minä ainakin sain kunnon alennuksen ja pitkän maksuajan kun tingin ja jos jostain muuta kautta olisin saanut enemmän, niin olisin sumeilematta sitä hyödyntänyt. Niin muuten tekee jokainen täysjärkinen. Harvoin ne hintalapun hinnat ovat niitä apteekin tai Alkon hintoja. Kaupanteko, hyvä Oscari, on neuvottelukysymys paitsi noissa em. kaupoissa, joissa on ota tai jätä-tilanne.

Tästä Tiuran ajojahdista ei nyt tullut mitään, joten Pirkanmaan mummot voivat olla rauhallisella mielellä ja äänestää kuten haluavat.

Oscari

Arvoisa Korpisoturi, kuten huomaat, en ottanut kantaa kysymykseen maksoiko Tiura ja milloin ja miten. Se on hänen oma asiansa. Otin kantaa vain rouva kansanedustajan huonoon makuun, jota hän ei toki ole räteillään osoittanut, vaan päinvastoin hommat ovat olleet hyvin hansakassa. Mutta en hyvällä tahdollanikaan voi pitää Maskun kalusteita lastulevyineen kovin korkalaatuisina tuotteina vaan ihan bulkkitavarana, jota suurin osa kalusteliikkeistä toki myy. Ja huomioiden rouvan pukeutumisen olisin odottanut tyyliäja makua hänetlä myös tälläkin hupnekalujen alueella.

vieras

Vertailun vuoksi eräs tositarina. Kaupungin rakennustarkastajaksi valittiin nuori DI. Sukulaiset vihjaisivat että kai sinä nyt saat kunnon alennukset omista rakennustarvikeostoistasi.
Vastaus: "Mä en missään tapauksessa ota mitään alennuksia. Mieluummin maksan vaikka vähän ylihintaa"
Tästä on jo aikaa kymmeniä vuosia. Oliko se ns. Maan tapa, sitä en tiedä.

lakimies

Tämä on tyypillinen esimerkkitapaus, lahjus otetaan vastaan, huomataan että tästä saattaa kärytä, maksetaan paniikissa puoli vuotta myöhässä lasku pois.

Miksi Nova ei huhtikuun ( kalusteet ostettiin ) - marraskuun välisenä aikana lähettänyt Tiuralle 30% alennetua laskua? No siksi koska kyseessä oli puhdas lahjus, tämä alennushömppä on taas Novan keino välttyä lahjuksen antamis-syytteeltä. Eli Novan lasku Tiuralle esiin tai kyseessä on puhdasoppinen lahjus.

Vieras

Ehkä tai ehkä ei. Joka tapauksessa "lakimiehen" pitäisi tietää, että maksujen myöhästymisiin voi olla monia eri syitä. Joten ei "lakimiehen" ainakaan pitäisi tuomita ketään myöhään maksamisen perusteella. Poliitinen vastustaja tietenkin niin tekee - siitä näyttää olevan kysymys. Median kannalta on harmillista, että Tiura puhuukin totta. Erovaatimuksia varmaan riittää joksikin aikaa - kunnes "löytyy" jokin uusi kohde.

Vaskitsa

Ihmettelen vain, miksi vastuullinen ja perheellinen lainlaatija keskusteli kotinsa huonekaluostoksista NOVA-grupin edustajien kanssa. Tiuran perheessä verhojen värikin on hyväksytetty ensin Saunamäellä. Jep jep, Viiteryhmälle soffat uloskantohintaan!

Jos nyt ei aivan lahjonnasta ollut kyse, niin hihnassa ja siististi sivulla Tiuraa on kuitenkin viety.
Vähintäänkin säälittävää.

MerjaH

Siis että Tiura olisi kansanedustajana pyytänyt jotakuta yrittäjää maksamaan hänen puolestaan hänen laskunsa. Ei siis voi millään tajuta tuon laatuista kerjäämistä.

Kyllä minä ymmärrän tuon asian niin, että jos jollakin kansanedustajalla on POKKAA kerjätä noin, ei se tarkoita sitä, että joku yrittäjä olisi edes TARKOITTANUT vaikuttaa päätöksentekoon.

Kerjäämisen ymmärtää silloin, jos ihmisellä on nälkä.Muuten se on niin noloa ja alentavaa, että ilmeisesti siihen pitää olla poliitikon moraali. Ei tommoseen normaalista ihmisestä ole. Tavallinen ihminen aina yrittää tulla omillaan toimeen, ja menee sossun luukulle jos ei yrittämisestä huolimatta tule toimeen. Se on sitä rehellistä käytöstä, kansanedustaja Tiura.

Miten kehtaat mennä linnan juhlille?

Sossiaalitoimisto on sitä varten, että siellä autetaan apua tarvitsevaa. Tosin sieltä tuskin saa niitä mööpeleitä.

Ei hitsi!

tapio_o_neva

Kansanedustaja on kyltymätön ahmatti. Ensiksi hän maksattaa ruokaostoksensa päivärahoista ostamalla jääkaappiinsa makkaraa ja väittämällä, että hän osti ne kahvin korvikkeeksi kannattajilleen virkamatkalla.

Kansanedustaja antaa joukkoliikennelippunsa alaikäiselle lapselleen, jotta tämä kavaltaisi joukkoliikenteessä maksuttoma matkoja tai alennettuja matkoja.

Kansanedustaja Tiura ei maksa kahdeksaan vuoteen televisiolupaa ei Tampereelle eikä Helsinkiin. Tämä on jo peruste saada Yleisradion päällikkötoimittaja ihastumaan leipäpuutaan sahanneeseen kansanedustajaan.

Kansanedustaja maksattaa huonekalunsa muilla kuin olisi tasavallan presidentti Mäntyniemessä valmiiksi kalustetussa talossa.

Mikään palkka ei riitä tyydyttämään kansanedustajien ahneutta.

Kettutarhan broilereista on kasvanut käärmetarha, jonkan ahneutta ei mikään palkankorotus kykene tyydyttämään.

Ainoa keino on pitää uudet vaalit ja valita hieman vähäruokaisempia ja vähemmän hiilidioksidipäästöjä tuottavia kansanedustajia tilalle.

Maailman tulonjako oikeudenmukaistuu, kun vanhojen korruptoituneiden tilalle valitaan uusia korruptioitavia. Se on demokratian perusajatus: lahjusrahaa ja palkkioita kaikille!

Rivikansalainen

Ko. kansanedustajan venkoilussa kiteytyy hyvin ajallemme - ja erityisesti valitsemillemme edustajille tyypillinen arroganssi. Mandaatin saatuaan eletään kuin pellossa ja toverit peittelevät jäljet jos kiipeliin jääminen uhkaa.

Vinkki perustuslakivaliokunnalle: muuttakaa eduskuntavaaleja koskevaa lakia siten, että tarvittaessa yksittäisen kansanedustajan toimintaedellytyksestä järjestetään kansanäänestys eli mitätöidään (abort) vaalein saatu luottamus toimeen.

Neuvos

Lahjoman vastaanotto paljon yleisempää kuin maallikko osaa kuvitellakaan!
Se edustaja joka on syytön heittäköön ensimmäisen kiven.
Tarvitaa erillinen valvontajärjestelmä edustajien yläpuolelle.
No nykyisellä menetelmällä tulee esiin ehkä vain kaikkein räikeimmät tapaukset, jos kaikki nekään?
Saatu raha ja etuus julki kaikilta ja ensin on maksettava lahjavero!
Vaalien alla ehdolla olevan taustarahoittajat julki taannehtivasti 4 vuoden ajalta.
Ehkä sitten tiedämme ketä kukin haluaa äänestää!

semi

Lahjonnan vastaanottaminen on yleisempää kuin kuvitellaan ja sen tarjoaminenkin on yleistä ihan katu tasolta lähtien. Törmäsin Brysell nimisessä kaupungissa kun Irakilaista politiikkoa koetettiin lahjoa ja vain tavallisessa Pubissa jossa kitataan kaljaa. Lahjonnan tai miksikä sitä voidaan aina kutsua oli että kyseiseltä herralta ei haluttu periä maksua ruoka ja juoma kuluista. Mutta tämä herra oli toista maata, hän suorastaan räjähti että jos ei helvetti saa maksaa on se viimeinen kerta kun hän siinä paikassa käy ja se on viimeinen kerta kun kukaan hänen tuntemistaan tulee koskaan käymään. Ravintola hävisi ja hän maksoi laskunsa.

Sellainen tunne kuitenkin tuli että se oli viimeinen kerta kun hän siinä paikassa kävi, naama punaisena kuin Suomalaisella alkohollistilla hän marssi laskun jälkeen ulos. Sillä kaverilla oli selkärankaa jota Suomalaisetkin politiikot kaipaisivat.

Tarzan.Kuusela

Vähäosaisen, huonostipalkatun ja Arkadianmäelle syrjäytetyn naisen on otettava huonekalunsa sieltä, mistä saa.

Vakavasti: ei pitäisi tuomita ilman varmaa tietoa. Tilaisuus ja tietämättömyys voi saattaa puhtaimmankin sielun kulkemaan aidan matalimman kohdan yli, jopa ali. On hyvä että asioista puhutaan, mutta otsikointi on usein varsin skandaalihakuista.

semi

Sen verran hyvä liksa että pitää ymmärtää pitää 0 toleranssia laskujen suhteen, juomat ruoka ja huonekalut on syytä maksaa itse kuten lentoliputkin lomalle. niin tuskin tulee ongelmia ja kuitit on syytä pitää tallessa 10-20 vuotta ainakin.

Piski Uskii

Mitä näille nöhveltäjille pitäisi oikeasti tehdä?
Uskovatko nämä tiurat, kanervat, matit... todella olevansa aikuisen oikesti ajojahdin uhreja? -muut muka väärässä olevia typeriä inttäjiä.
Kaikki on kyllä vähän liian paksua.
Lienevätkö sittenkin niitä ikuisia "öljysheikkejä", simpauttajia... seurantaloja kierteleviä työtä vieroksuvia elämäntaiteilijoita, jotka saavat ihailijansa kädet pystyssä huojumaan, viihtyen hihittämään typeryydelleen ja maksamaan siitä vielä äänestyskopeissa, lippuluukuilla...joita vaan tulee sietää kuin Veikko V:tä eduskunnan istuntosalissa.
Itse sanoudun irti tästä porsastelun ruokinta-automaatista!

kronkka

..nainen että saadaan kansan syvät rivit tyytyväisiksi. Samaan kerhoon kuuluu kuin Alho, Jäätteenmäki ja kump.

Kierot vanhat liskot jatkaa edelleen rahan kähmimistä kuin mikään ei olisi muuttunut.

Demokratia on Suomessa sitä että kaksi sutta ja lammas äänestävät siitä mitä syödään päivälliseksi.

semi

Että vain tyhmät naiset uhrataan, onhan niitä miehiäkin ja vielä melkoisen paljon enemmän joita on uhrattu. katarina Suuri uhrasi tyhmiä ja heikkoja miehiä ja Briteistä löydät jos vain haluat lisää mielenkiintoisia nais hallitsijoita joiden historiaan on syytä tutustua. Tämä asia kun ei katso sitä onko mies tai nainen.

AskoJ

Mitäpä täyttä hintaa makselemaan kun on kumppani, jonka kautta saa tavaraa sopivasti. Eihän kukaan moralisteista tietenkään tingi mistään, vaan hymyssä suin maksaa sen mitä pyydetään. Onhan tämä juttu tietysti törkeä kokonaisuus, mutta noin periaatteessa.

tim

Nyt kun selvisi Novan ja Tiuran maksaneen samat huonekalut. Nova ensin ja sitten jo Tiurakin heräsi maksamaan kun kohu vaalirahoista yltyi. Siitä kai virallinen tutkinta päättää meniks se ihan Suomen lain mukaan. Nyt vaan Tiura pyhänä juhlimaan linnaan itsenäisyyttä. Me alamaiset katselemme Tv:n välityksellä ja mietimme kuka on asusi sponsoroinut. Toivotaan että: Pokka pitää.

panda

MTV3 Vaalirahasotku: Nova Groupin johtajissa neljä petosmiestä
Julkaistu 30.05.2008

Tuo MTV:n vaalirahajuttu oli tehty paljon ennen Tiuran huonekaluostoksia. Tämä kertoo jotain Tiurasta. Hän tiesi jo huonekaluja ostaessaan syksyllä 2008 seurustelevansa tunnettujen talousrikollisten kanssa.

Veritas

"Vertailun vuoksi eräs tositarina. Kaupungin rakennustarkastajaksi valittiin nuori DI."

Valitettavasti rikoslaki on kansanedustajien laatima. Se kohtelee virkamiehiä ja kansanedustajia eri tavalla.

Käytännössä kansanedustajaa ei voi saada kiinni korruptiosta, koska pitää osoittaa, että rahaa (tai muuta arvokasta) on otettu vastaan ja ETTÄ SILLÄ ON OLLUT VAIKUTUSTA KANSANEDUSTAJAN ÄÄNESTYKSEEN EDUSKUNNASSA.

Niin kauan kuin kansanedustaja pysyy vain kansanedustajana, häntä ei käytännössä voi saada kiinni korruptiosta. Tilanne muuttuu heti, jos kansanedustaja esimerkiksi suostuu koulun hallintoelinten jäseneksi, ts. tekee Tiurat.

Tästä Tiuran tapauksesta nähdään, että rikoslakia on kiireesti muutettava!

Pessimistinisti

Minullekin tarjottiin Maskussa AKTIIVIRAHA-hakemusta mutta en sitä hölmöyttäni ottanut. Tiuran Aktiiviraha tosin saattaa olla tehty eri sopimuslomakkeella kuin tavllisten kuluttajien. Ainakin laskutus osoite on kirjattu eri riville kuin PERUS SOPIMUKSESSA. 5000 EURON HUONEKALUT PITÄISI OLLA KANSANEDUSTAJALLE PERUSKAURAA, MUTTA TÄSTÄ VOI PÄÄTELLÄ HEIDÄN AHNEUDEN MÄÄRÄN. TILAISUUS TEKEE ... JNE

Kalle Kulkevainen

Matkoillani olen tavannut sellaisenkin ministeri-kansanedustajan, joka meni kahvilan tiskille ja tilasi kahvin. Kun oli kahvinsa saanut, niin ilmoitti pokkana ettei hänellä ole rahaa. Oletti saavansa kahvinsa ilmaiseksi ja niinhän saikin kun myyjä hetken ihmetteli ministerin rahattomuutta ja sitten totesi , että "talo tarjoaa". Ei tuo nyt niin ihmeellinen asia ollut mutta kiitos jäi kuitenkin saamatta, ehkäpä ministerin ajatukset olivat jo vähän suuremmissa asioissa.

Mitä muutoin tulee näihin väitteisiin korruptiosta, niin kyllä kai ne ovat mielipiteitä, jotka eivät perustu mihinkään. Harva meistä tietää miten asiat ovat menneet ja kun ei tiedetä, niin sitten arvataan. Vasta kun löytyy näyttöä ja oikeuden päätös rangaistuksineen, niin puheille on katettakin. Nämä heitot olisivat tavalliseen kansalaiseen kohdistuneena kunninloukkaus mutta kansanedustajat ovat näköjään tässä suhteessa vapaa riistaa. Sitä sitten hyödynnetään näillä kirjoituksilla nimimerkin takaa. Kohtuullista olisi se, että kun nimillä puhutaan tai kirjoitetaan, niin pantaisiin oma nimi alle.

tapanivieri

Kerropa Tiura millä naamalla näyttäydyt huomenna presidentinlinnassa? Jos sinulla on vähänkin häpyä, jättäydyt pois koko tilaisuudesta, vaan ennustan: siellähän pyörit muiden rosvojen ja väärintekijöiden seassa...tasoisessasi seurassa.