Keskiviikko 26.6.2019

Järkytys leviää SDP:ssä – Kansanedustajan käytös ”törkeää”

Luotu: 
10.3.2015 15:23
Päivitetty: 
10.3.2015 15:31
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kari Rajamäen vuoksi hallituksen esitys paperittomien terveydenhuollosta jäi pöydälle. Kuvassa Rajamäki tänään eduskunnassa.

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin pitää puolueensa kansanedustajan Kari Rajamäen toimintaa törkeänä. Marin vahvistaa kantansa Uudelle Suomelle.

- Rajamäen käytös on törkeä ja puolueen linjan vastainen, Marin tviittaa.

Marin sanoo Uudelle Suomelle olevansa pahoillaan siitä, että SDP:n ministerin ajama hallituksen esitys paperittomien terveydenhuollosta kaatui oman kansanedustajan käytökseen.

SDP:n ryhmäjohtaja Jouni Backman on kutsunut tapausta työtapaturmaksi. Uusi Suomi ei ole toistaiseksi tavoittanut Backmania.

Myös SDP:läinen europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari on kritisoinut Rajamäkeä kovin sanoin.

Rajamäki itse perusteli toimintaansa Uuden Suomen haastattelussa. Lue Rajamäen kommentit tästä.

Rajamäki on aiemmin ilmoittanut, ettei lähde ehdolle kevään eduskuntavaaleissa.

Rajamäen käytöksen nostivat aiemmin tänään esille vihreiden kansanedustajat.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Sauli Harju

Rajamäki on täysin oikeassa. Suomesta on jo nyt tullut euroopan sosiaalitoimisto, siihen ei enään tarvita laitonta maahanmuuttoa. Jos jotain häiritsee oikein tehdyt päätökset niin tässä maassa on 6 miljoonaa ihmistä jotka voi auttaa pakkaamaan.

Marjatta Marttila

Sanna Marin, Liisa Jaakonsaari ja Nazima Razmyar,

Voitteko te REHELLISESTI ja käsi sydämellä seisoa muistisairaan vanhuksen
edessä ja sanoa, että mielenkiintomme ei ole kohdistunut sinuun.
Olen syvästi surullinen ja pahoillani, ettei metsää nähdä puilta.

Timo Nenonen

Juuri näin, monet edustajista ovat selvästi unohtaneet, että heidän kuuluu ajaa suomalaisten asioita, ei ulkolaisten. Tämä onkin ollut todella törkeää, koko 2000-luvun ajan.Vain persut selviävät puhtain paperein ja hyvin omantunnoin, he ajavat veronmaksajien etua Suomessa, ainoana eduskuntapuolueena.

Timo Nenonen

Juuri näin, monet edustajista ovat selvästi unohtaneet, että heidän kuuluu ajaa suomalaisten asioita, ei ulkolaisten. Tämä onkin ollut todella törkeää, koko 2000-luvun ajan.Vain persut selviävät puhtain paperein ja hyvin omantunnoin, he ajavat veronmaksajien etua Suomessa, ainoana eduskuntapuolueena.

Panu Saarela

Tänne kitjiittavat nimenomaan eivät näe mrtsää puilta. Ratkaisevaa ei pitäisi olla sen mitä mieltä on kyseisestä päätöksestä, vaan sen kunnioitetaanko demokratian pelisääntöjä. Menee niin sanotusti puurot ja vellit sekaisin: jos on minun kanssani samaa mieltä, saa tahtonsa toteuttaa krinolla millä hyvänsä. Rajamäki paljasti todellisen, viheliäisen luontonsa. Jos ei osaa hävitti, ei osaa hävitä.

Tapio Lehtimäki

Panu,

vaikka demokratian pelisäännöt olisivatkin mielestäsi yhtä kuin enemmistön mielipiteeseen taipuminen tilanteesta riippumatta, on ihailtavaa, että edes yksi kansanedustaja osoitti kansalaisrohkeutta ja toimi terveen järkensä mukaan.

Kiitos vielä kerran Kari, ettet alentunut poliittiseksi broileriksi.

Panu Saarela

Tuli jo selväksi, miyä mieltä olette eduskunnan enemmistön ja hallituksen esityksestä. Eri mieltä oleminen ei vain oikeuta demokratian kumoamista - ei vaikka kuin jurppisi. Häpeä, Rsksmäki! Hävetkää hänen paijaajansa!

Jarmo Lius

Terveydenhuollossa on ylimääräistä kapasiteettia SDPn mielestä koska esitys paperittomien terveyspalveluista ei olisi mahdollinen täyden kapasiteetin käyttöasteella. Lisäähän budjettivaroja ei voida suunnata sairaanhoitoon koska rahaa ei ole. Eli nyt voimme vaatia terveydenhuoltoa puristamaan ilmat pois organisaatiosta. Siellä on ihmisiä joilla on aikaa ottaa lisää potilaita. Miksi maksaa lähihoitajille, sairaanhoitajille, lääkäreille ja tekniselle henkilökunnalle palkkaa kun heitä ei tarvita? Valtion täytyy säästää kolmesta viiteen miljardia. Tässä hyvä säästökohde. Joka kymmenes pihalle.

Mika Oinonen

Todellakin hieno ja arvostettava teko! Pidän huomattavasti tärkeämpänä sitä, että toimitaan kuten KANSANedustajan kuuluu, vaikka siitä joku puoluetoiminnan etiketin perään huuteleva herneet nenäänsä vetäisikin. On kurjaa huomata minkälaisen paheksunnan saa niskoilleen, kun kerrankin joku miettii (ja toimii) asioita niin sanotusti suomalaiset edellä.
Tässä harmittaa nyt ainoastaan se, että ilmeisesti ainoa fiksu demari ei ole lähdössä ehdoille vaaleissa.
Ihan mielenkiintoista olisi kuulla kaikilta tästä mielensäpahoittaneilta, että mistä tällaiseen koko maailman terveydenhuoltoon rahoitus otettaisiin? Ja ei, taikaseinä ei käy tähän(kään) vastaukseksi..

Yrjö Matilainen

Voi hyvät tahvot! Jos joku maahanloikkari tulee tänne jäiseen periferiaan, niin hetikö sille annetaan kaihileikkaus, ja sepelvaltimokorjaus? On tietty joidenkin mielestä "korruptioita", että meillä Suomessa on täälläinen isolaatti, jossa tavalliset sairaudet hoidetaan jokaikiseltä, kun tropiikissa ei hoideta edes ripulia. Mutta eikö ne 3: mailman ihmiset voi itse ryhdistäytyä, ja alkaa hoitaa asioitaan? Ei siellä ainakaan pakkanen tapa.

Martti Kosonen

JÄTTIKIITOS Kari Rajamäki!! Sääli vain, että uskalsit vastustaa hörhö -jengiä vasta nyt eduskunnasta pois jäädessäsi. Kukahan velkarahaa taivaan tuuliin jakeleva piiperö sinunkin tilallesi saadaan elätettäväksi...

Ja Mikael Jugner, pidä lupauksesi ja jätä äänestämättä!

Kaarle Akkanen

Hienoa, Kari! Teit oikean miehen työn. Tosin täytyy sanoa, että vaalien läheisyys saattoi vaikuttaa päätökseesi? Oli miten oli, toimit KANSAN edustajana, et puolueen. Nyt olisi oiva tilaisuus ottaa keskusteluun ns. puoluekuri! Miten se sopii demokratian "kehyksiin"?