Perjantai 24.5.2019

Juuri nyt: Talvivaaralle löytynyt ostaja

Luotu: 
12.3.2015 09:18
  • Kuva: Talvivaara
    Kuva
    Talvivaaran kaivokselle on löytynyt ostaja, tiedottaa työ- ja elinkeinoministeriö.
|

Talvivaaran kaivokselle on löytynyt ostajaehdokas, tiedottaa työ- ja elinkeinoministeriö.

Brittiläinen yritysjärjestelyihin erikoistunut sijoitusyhtiö Audley Capital Advisors on solminut ehdollisen sopimuksen Talvivaara Sotkamo Oy:n liiketoiminnan ostamisesta sen konkurssipesältä.

– Toteutuessaan Audleyn kanssa allekirjoitetut sopimukset mahdollistavat kaivostoiminnan kehittämisen kannalta riittävän rahoituksen ja uuden osaamisen hankkimisen Talvivaaraan. Ne ovat myös edellytyksiä kaivoksen pitkäjänteiselle, ympäristön kannalta kestävälle ja taloudellisesti kannattavalle liiketoiminnalle, toteaa elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.).

Samalla Suomen valtion omistama erityisyhtiö Terrafame on tehnyt investointisopimuksen Audleyn kanssa. Tarkoitus on jatkaa Talvivaaran kaivoksen toimintaa kannattavasti ja pitkäjänteisesti järjestelyn myötä perustettavan uuden kaivosyhtiön toimesta.

– Järjestely tukisi toteutuessaan sekä työntekijöiden asemaa ja ympäristöriskien minimoimista. Ponnistelua järjestelyn loppuunsaattamiseksi jatketaan kaikin voimin, Talvivaaran konkurssipesän julkisselvittäjä Jari Salminen sanoo.

Kauppahinnan lisäksi Audley ja Terrafame aikovat sijoittaa merkittävän summan kaivoksen toiminnan uudelleenkäynnistämiseen, yhteensä yli 200 miljoonaa euroa. Audley ja Terrafame jakavat kaivokseen liittyvät ympäristövastuuriskit, joista yhtiöt ovat sopineet keskenään kaupallisin perustein sopimien vastuunjakoperiaatteiden mukaisesti.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Harri Koo

Hyvä kun tätäkin asiaa saadaan eteenpäin, veronmaksajat tarvitsevat takaisin sen 40M€. Kuitenkin lyön vetoa että tuntien suomalaisten virkamiesten neuvottelukyvyt, tämäkin kauppa on takuuvarmasti surkea laadultaan. Toisin sanoen, unohtakaa se 40M€, ja valmistautukaa maksamaan toinen 40M€ lisää.