Keskiviikko 16.1.2019

Perussuomalaiset Nuoret haluaa Suomeen minareettikiellon - YK tuomitsi jo

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.12.2009 10:18
Päivitetty: 
7.12.2009 10:19

Perussuomalaisten nuorisojärjestö haluaa eduskunnan päättävän minareettien rakentamisesta Suomeen.

Perussuomalaiset Nuoret -yhdistyksen puheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala katsoo, että kyseessä on niin iso asia, että siihen pitää ottaa korkeimmalla mahdollisella valtakunnallisella tasolla kantaa. Myös neuvoa-antava kansanäänestys asiasta voisi tulla kysymykseen.

Perussuomalaiset Nuoret haluaisivat, että Suomessakin harkittaisiin minareettien eli moskeijojen rukoustornien rakentamisen kieltoa. Sveitsiläiset päättivät vastikään kansanäänestyksessä kieltää uusien minareettien rakentamisen maahan. YK:n ihmisoikeusneuvosto tuomitsi tuoreeltaan minareettien rakentamiskiellon rikkovan kansainvälistä oikeutta.

-Minareettien kieltäminen ei ole uskonnonvapauskysymys, sillä niiden käyttö ei ole edellytys islamilaisen uskon harjoittamiselle. Koraanissa tai muissa islamin pyhissä kirjoituksissa minareetteja ei mainita, kommentoi Perussuomalaiset Nuoret.

Heidän mielestään minareettien laaja rakentaminen olisi yksi askel kohti Euroopan islamisaatiota.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jonne H.

Ei Suomeen v i e l ä ollakaan minareetteja rakentemassa.

Pitää muistaa kuitenkin, että muslimien vaatimuslista on loputon.
Ensin ollaan hiljaa ja kohteliaita, mutta lopuksi niinkuin Englannissa, että jo sharia-lakiakin ollaan vaatimassa muun lainsäädännön rinnalle tai jopa tilalle.

Ihmiset ovat liian sinisilmäisiä poliittisen ja aggressiivisen sekä alati leviävän islamin edessä !!

Vieras

Luuletteko todellakin, että muslimi tyytyy olemaan ilman omaa paikkaa minareetteineen, kun on saanut tukevan jalansijan tänne. Johan Ouluunkin tässä taannoin puhuttiin sellaisen rakentamisesta. Kuinka aiotte vastustaa ko. rakentamista, kun ei anneta tietoa, missä ja milloin sellaista rakennetaan. Sitten vain paikkakunnan ihmiset silmät pyöreinä tuijottavat minareettia ja laittavat tukot korviinsa ettei tarvitse kuunnella meille vierasta huutoa.

Kertakaikkinen kielto sellaiselle. Ei meidän tarvitse tuossa(kaan) asiassa kuunnella korruptoitunutta YK:ta. Onhan nyt ... ettemme saisi elää omalla tavallamme ja kunnioittaa omaa uskontoamme ilman vieraan vallan vaateita. Ja AT laitettakoon "ruotuun".

No joo

Minareetti kielto? Suomessahan niittä on ihan riesaksi saakka :). Arvoisat Persus-nuoret, olkaas nyt hetki paikoillanne ja miettikää ennekuin sanotte mitään. Suomen islamilaisella seurakunnalla tuskin on varaa lähteä rakentamaan minareettien verkostoa, toisaalta jos rahoituksen saisi vaikka joltain tuulivoima yhtiöltä ja jokaiseen minareettiin rakennettaisiin samalla tuulivoimala olisi kysessä win-win tilanne.

Pekka Lampelto

Olen suomalainen ja minulla on oikeus kääntyä muslimiksi, enkä halua, että minun oikeuksiani rakentaa minareetti esim. mahdollisessa muslimienemmistöisessä kunnassa rajoitetaan. Samalla logiikallahan kirkontornit ja -kellot pitäisi repiä alas.

Kunnilla sen sijaan tulisi olla demokraattinen oikeus kieltää alueellaan minareetit, kirkontornit ja muutkin rakennelmat, jotka enemmistön mielestä häiritsevät ihmisten rauhaa. On typerää ja päätöntä federalismia yhtenäistää tällaisessa asiassa koko Suomi.

Islamisaatiosta: Se voi olla uhka, mutta on muita, oikeudellisesti hyväksyttävämpiä keinoja sen estämiseksi (uhkia ovat myös muiden totaliuskontojen leviäminen). Esim. maahanmuuton hillitseminen, vain naisten suosiminen maahanmuutossa ja taloudellisten sanktioiden määrääminen tai etujen menettäminen useamman lapsen saamisesta.

hanari

Ehdotankin, että kaikki suomalaiset kääntyvät islaminuskoon ja muutettavat sen sisällön vastaamaan omia tapojamme ja kulttuuriamme :)
Näitä kiihkoilijoita, perussuomalaisia ja islamisteja, voi parhaiten laimentaa savolaisella suvaitsevaisuudella. Tehkee miten tykkäätte jos siltä tuntuu ja naurut päälle.

Jos joku haluaa minareetista kailottaa 30 asteen pakkasella, tehkee hyvin vuan.

Vieras

Ensinnäkään ei siellä minareetissa kukaan ole vinkumassa, kaikki tulee nauhalta ja toisaalta suomessa on julkisivulautakunta joka määrää mitä minnekkin rakennetaan.
Ellei nyt sitten YK ja Iran kävele koko lautakunna yli

PpS

Haluaisiko joku oikeasti alkaa kuunnella sunnuntain kirkonkellojen lisäksi myös jodlausta kovaäänisistä? Siis ihan oikeasti? Rajansa suvaitsevaisuudellakin. Mihin vedetään raja? Jos kaikki uskonnolliset outoudet (huom minareetit eivät ole outous niissä maissa missä se on perinnettä) suodaan, niin kohta ollaan lirissä. Menkääpä kysymään, kuinka moni muslimimaa haluaisi oikeasti kuunnella kirkonkelloja joka sunnuntaiaamu kilpaa minareettien kanssa? Ai niin, rukouskutsuthan eivät rajoitu vain pyhäpäivään...

Ajatellaan tätäkin

Mikä meitä oikein vaivaa? Suomalainen ei saa hieman erilaiselle tai väriselle talolle lupaa omakotialueelle- maiseman yhtenäisen ilmeen säilyminen perusteluna.

Sitten rupeamme järjestelemään itämaille tutuksi käynyttä rakennusprofiilia oikein joukolla Suomen maahan? Islaminuskoiset eivät salli vääräuskoisten eli meikeläisen edes kajota koraaniin kaupan tiskillä- olen nähnyt kieltokyltin pari vuotta sitten sikäläisessä kirjakaupassa maailman matkoillani. Emme myöskään saa viedä Raamattua esim Saudi Arabiaan vielä tänäkään päivänä. Sinne ei voi myöskään matkustaa käyttäen kaulakoruna ristiä. Muslimin kuullen ei voi myöskään mainita 'Israel' sanaa.

Olen sitä mieltä, että Eurooppa ei tarvitse minareetteja rakennustaiteeseensa. Muslimit ovat maailman nopeiten lisääntyvä uskontokunta. Näiden kanssa tulemme olemaan ihmeessä joka tapauksessa.

Islamille on saatava eurooppalaiset kasvot. Ne lähtevät moskeijoista ilman minareetteja.

Käpälämäen tarkkailija

Kyllä minä tuon Helsingin vielä jotenkin ymmärrän mutta entäs nämä Pirkanmaan perämetsät? Täälläkin päin nimittäin joutavien pikkukuntien tekniset virastot sanelevat jopa haja-asutusalueella peltikattojen värit! Eikä ole kukaan tietämistäni esimerkeistä yrittänyt mitään erikoisväriä. Standardia punaista tai mustaa vain. Mutta minareettihan nyt olisi ihan eri juttu. Siitä nämä nykyajan veitikat suorastaan kilpailisivat kuka sellaisen pystin saa ensimmäisenä alueelleen!

PpS

<< Tehkee miten tykkäätte jos siltä tuntuu ja naurut päälle. ... Jos joku haluaa minareetista kailottaa 30 asteen pakkasella, tehkee hyvin vuan. >>
Hyvinpä tuntuu nuo naurut toimineet monissa maissa, missä on ensin suvaitsevaisuudella otettu islam vastaan. Nyt nauraisin tähän.
Luuletko muuten, että kirkonkellojakin käy nykyään suntio vetelemässä pakkasessa, vai olisikohan tekniikka tullut tässäkin avuksi..

Ongelma

Minusta minareetit on kauniita ja on meillä kaupungit pilattu aivan muillakin rakennuksilla.
Jos Suomalainen islaminuskoinen seurakunta haluaa rakentaa itsellen minareetin niin siitä vain. Maahanmuutto ja sen laajuus on sitten eri asia.

Löytäisikö perussuomalaiset vaikka ihan oikean ongelman vaihteeksi?

Savon jääkäri

minareetti ole ongelma. Sehän on vain torni. Eli rakennelma muiden vastaavien joukossa. Ongelma voi olla se, mitä moskeijassa opetetaan. Jos siellä änkyrämuslimi opettaa vihaamaan toisenlaisia ihmisiä niin se on ongelma. Kertokaa miten tähän oikeaan ongelmaan voidaan puuttua. Jutellaan sitten lisää.

liberaali

Itse en perussuomalaisia kannata, ja vastustan monia heidän ulkomaalaisvihamielisiä mielipiteitä. Olen kuitenkin heidän kanssaan samaa mieltä Euroopan islamisaatiosta ja siitä, että se tulee estää.

On tosiasia, että islam kasvaa Euroopassa kovaa vauhtia. Jo nyt on Länsi-Euroopan maissa monia alueita, joilla muslimit ovat enemmistönä.
Eräiden arvioiden mukaan Bryssel on muslimienemmistöinen 15- 20 vuoden kuluttua, Helsingissä 15 vuoden kuluttua on 200 000 maahanmuuttajamuslimia jne. Tuossa ei valitettavasti ollut vielä edes jäävuoren huippua.

Islam on uhka Euroopan liberaalille kulttuurille. Tämän jokainen sai huomata viimeistään vuoden 2006 Muhammed pilakuvakriisin aikana.

Siksi Suomessa on alettava toimia nyt, kun islamisoituminen vielä rajoittuu muutamaan pääkaupunkiseudun ja Turun lähiöön.

tha

"kyseessä on niin iso asia, että siihen pitää ottaa korkeimmalla mahdollisella valtakunnallisella tasolla kantaa. Myös neuvoa-antava kansanäänestys asiasta voisi tulla kysymykseen."

Ovatko nuo nyt aivan tosissaan? Ilmeisesti.

Kuten joku tuossa kommentoikin, niin voisivatko Persut nyt etsiä jonkun ihan oikean ongelman...

öbo

Kirkon tornien kieltäminen ei ole uskonnonvapauskysymys, sillä niiden käyttö ei ole edellytys kristinuskon harjoittamiselle. Raamatussa tai muissa kristinuskon pyhissä kirjoituksissa kirkonkelloja ei mainita, kommentoi Perssuomalaiset Nuoret.

VierasPartalainen

Kyllä persut osaa, miten uutiskynnys ylitetään. On aivan selkeää, että tälläiset hankkeet on teilattava, ennen kuin ne saavat merkittävää jalan sijaa maassamme. Uskontoaan voi harjoittaa pienemmälläkin elämöimisellä kuin joikaus tornien rakentamisella valta väestön harmiksi.

kiravuo

Jään odottamaan Perussuomalaisten Nuorten ehdotusta joulun kieltämisestä, valtiokirkon lakkauttamisesta ja pappien viraltapanosta. Eipä noitakaan asioita ole Raamatussa asetettu.

Ja vallan symboleina voitaisi kieltää kaikkien (ulkomaisten) suurten yritysten toimitalot, jatkossa pääkonttorit on kaivettava maan alle tai hajautettava useaan pieneen rakennukseen.

Kyllä tässä kyse on aika selkeästi pelon tunteesta ja pelolla ratsastamisesta. Kerätään muilta pelkureilta kannatusta vastustamalla asiaa, joka ei ole ongelma ja jolla ei ole merkitystä.

kiravuo

Vieras

Perussuomalaisten nuorten ei tarvi erikseen ehdottaa mainitsemiesi asioiden kieltämistä, sillä jos minareettien rakentajilta kysytään, niin he kyllä tulevat sitä vaatimaan joulun ja muun kieltämistä.

Laatokka

"Jään odottamaan Perussuomalaisten Nuorten ehdotusta joulun kieltämisestä, valtiokirkon lakkauttamisesta ja pappien viraltapanosta. Eipä noitakaan asioita ole Raamatussa asetettu."

Miksi hölötät muuta kuin sitä, mistä on puhe? Kyse on lähinnä suomalaisten tapojen ja arvojen vaalimisesta, minaareetit eivät niihin kuulu.

Have

Jännä miten valtaosa ajattelee, että jos jokin ei juuri tällä hetkellä ole ongelma, niin ei tule tehdä mitään vaikka tiedossa on, että tulevaisuudessa asiat ovat toisin. Tätä on kovin vaikea käsittää. Euroopassa on lukuisia maita, joissa pitkään jatkuneen, lähinnä islamilaisista maista lähtöisin olevan, maahanmuuton tuomat ongelmat ovat selvästi nähtävissä. Ei ole mitään syytä epäillä etteikö kehitys kulje täällä samalla tavalla.

Sitten, kun joku ehdottaa, että pitäisi kohta tehrä jottain notta voidaan välttää nämä samat ongelmat, niin isohko osa on sitä vastaan, koska juuri nyt asia ei ole ongelma. Miksi pitää aina odottaa, että hommat menevät poskelleen ennen kuin jotain tehdään? Tilannetta voi verrata vaaralliseksi tiedetyn liikenneristeyksen/ylityskohdan kohdalla. Mitään ei tehdä ennen kuin on nähty muutama kuolonuhri.

Koko minaareettihommassa huvittavinta on, että samaan aikaan Saudi-Arabiassa ja muissa islaminuskoisissa maissa joutuu suurinpiirtein kivitettäväksi pelkästä ehdotuksesta rakentaa vääräuskoisten kirkko. Pelkästä kristinuskon harjoittamisesta joutuu vangituksi. Mitäpä luulette eurooppalaiselle uskonnonvapaudelle käyvän siinä vaiheessa, kun tämä porukka muodostaa merkittävän osan väestöstä?

Logiikka

Jotkut täällä sanoo että Perussuomalaisnuorten logiikalla kirkotkin voisi kieltää.

Ei pidä paikkaansa, sillä kristinusko ei ole poliittista yksinvaltaa tavoitteleva liike. Lisäksi kristinusko on suvaitsevainen uskonto enemmistönäkin. Enemmistöasemassa islam taasen ei suvaitsevisi muita uskontoja. Todiste islamin suvaitsemattomuudesta löytyy islamilaisesta maailmasta, jossa ei ole uskonnonvapautta.

Sanon mineraateille ei Suomessa niin kauan kunnes islamilainen maailma todistaa suvaitsevaisuutensa muita uskontoja kohtaan omissa islamilaisissa maissaan hyväksymällä muut uskonnot ja uskonnottomuuden. Sitä odotellessa.

En siis kieltäisi mineraatteja kostoksi islamilaisille, vaan itsesuojelun nimissä, jonka perustelin tässä tekstissä aiemmin.

Agitaattori

Ei se minareetti ole pelkkä torni. Se on symboli, joka julistaa islamin ylivaltaa kaikkialla, missä näkyy - aivan samoin kuin kirkontornit julistavat kristinuskon valtaa tai Gazpromin kiistelty pilvenpiirtäjä rahan valtaa yli Pietarin historiallisten palatsien. Ellei näin simppeliä seikkaa ymmärrä, on hieman jäävi ottamaan kantaa mihinkään kahvikuppia syvempään.

Minareettien nimellinen funktio on toki rukouskutsujen kailottaminen. Jos tuo kailotus lainsäädännöllä estetään, ei minareetille jäisi enää muuta käyttötarkoitusta kuin pönöttää islamistisena fallossymbolina keskellä härmäläistä maisemaa.

Toki tilanne voi tästäkin muuttua: jos muslimiperheiden annetaan muuttaa maahan ja lisääntyä siihen tahtiin, kuin keski-Euroopassa, voivat he muutaman kymmenen vuoden kuluttua äänestää enemmistöllä tuollaiset lait nurin.

Tämän jälkeen Suomen kansa kuolee sukupuuttoon/sulautuu muslimeihin (demografinen fakta, mikäli politiikkaa ei muuteta!) mölytornien kailotusta viisi kertaa päivässä kuunnellen.

Alppisirkka

Suomessa tulisi olla yhtä monta moskeijaa kuin Saudi-Arabiassa kirkkoja. Mielestäni tämä olisi hyvä suhde. Nyt Saudeilla ei vielä löydy yhtään luvallista kirkkoa, mutta prosessi on kovaa vauhtia etenemässä. Ehkäpä sadan vuoden päästä on jo pari kolme. Miksi me olemme näin järjettömän typeriä antamaan vastikkeetta periksi arvoistamme? Kovalla innolla ollaan suojelemassa Afganistanissa länsimaisia arvoja ja samanaikaisesti menetetään viimeisetkin arvonrippeemme kotimaassa. Nämähän lisääntyvätkin kuin jänöset...

Kaija kuopila

On se kumma juttu, miten lapsellisen sinisilmäisesti hyväksytään oudot kulttuurit Suomessa, vaikea ymmärtää todellakin. Minusta olisi aihetta olla turvallisuuden kannalla joka asiassa. Muslimeja on yli miljardin ja lisääntyvät koko ajan, mutta suomalaiset vähenee. Suomalaisten tärkein tehtävä olisi pitää huolta omasta maasta ja kansalaisistaan. Kyllä muslimit pärjää ilman, että heidän jokainen toiveensa toteutetaan.

tontsu

Monille tuntuu olevan vaikeaa katsoa asioita vähän pidemmälle. Onhan se ongelma jos vetää 200km/h päin puuta, mutta näille ihmisille ei ole vaaraa näkyvissä niin pitkään kun vaan pysytään tiellä :D.

Se on minulle ongelma jos kaupungilla käppäillessä alkaa rukouskutsut huutamaan joikuaan. Tulee mieleen tuppukylä 1500 vuotta sitten. Minusta yleiset paikat pitäisi olla ns. uskontovapaat. Kun muslimille ei saa meidän uskontoa tuputella eikä näyttää missään, niin sopisihan tuota sen verran vaatia, ettei heidän aatteitaan tarvitsisi nähdä. Eli kipinkapin kotiin ja polvilleen jos sillä elämä paranee. Koskee kaikkia "uskontoja".