Keskiviikko 16.1.2019

Minareettikielto: Timo Soini vastaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.12.2009 14:06
Päivitetty: 
8.12.2009 14:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Timo Soini vaikenee toistaiseksi minareettimielipiteistään.

Perussuomalaisten piirissä jo useampi taho on vaatinut minareettikieltoa. Eilen asian nostivat esiin Perussuomalaiset Nuoret ja samana päivänä Kotkan Perussuomalaiset teki asiasta valtuustoaloitteen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei paljasta omaa tai puolueen kantaa minareettikieltoon - vielä.

- Meillähän ei ole yhtään minareettia Suomessa. Katsotaan jos joku sellaisia rupeaa rakentamaan, niin palataan asiaan, Uuden Suomen Brysselistä tavoittama Soini kertoo.

Viime lauantaina Perussuomalaisilla oli puoluehallituksen kokous eikä minareettikysymys ollut Soinin mukaan ollenkaan esillä.

- Nuoret on aina radikaaleja. Heillä on oikeus ilmaista mielipiteensä. Minä olen puolueen puheenjohtaja, ja jos minä sanon jotain, siitä tulee puolueen kanta. Tämä on sellainen asia, että siihen kannattaa muodostaa puolueen kanta ihan puoluehallitustasolla, jos se joskus aktualisoituu.

”Minä en näissä asioissa lähde mestaroimaan.”

Soini huomauttaa olevansa harras roomalaiskatolinen, jonka työhuoneen seinällä on krusifiksi.

- Sitä ei tule siitä kukaan irrottamaan. Eli minä en näissä asioissa lähde mestaroimaan.

Sveitsiläiset kielsivät hiljattain minareettien rakentamisen moskeijoihin. Kansanäänestyksessä 57,5 prosenttia äänesti kiellon puolesta.

- Sveitsin kansalla on suvereeni oikeus olla omaa mieltään. Se on pulinat pois. Se on todellinen demokratia eikä kuulu Euroopan unioniin, Soini sanoo.

Soini uskoo, että jos asiasta järjestettäisiin Suomessa suljettu lippuäänestys, olisi minareettien vastustus suurempaa kuin mielipidetiedustelut antavat ymmärtää. Hän uskoo, että syvimmässä sisimmässään ihmiset ovat konservatiivisempia, kuin antavat ulospäin ymmärtää.

Minareettikysymyksestä ei Soinin mielestä pitäisi järjestää neuvoa antavaa kansanäänestystä, mutta yleisellä tasolla hän haluaisi tehdä kansanäänestyksistä yleisemmän käytännön.

 

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Helvetillistä kilkattavaa mekkalaa ne pitävätä luterilaisen kirkkotapulin kellotkin esim. sunnuntai aamupäivisin, pyhinä ja kirkollisiin tilaisuuksiin esim. siunauksiin liittyen.
Samanlaista melusaastetta nekin ovat siinä missä mineraatin kailotus näin meille siviilirekisteriin kuuluville. Jos tässä tasapuolisia ja oikeudenmukaisia ollaan, olisiko syytä sitten nekin vaientaa?

Örvel Kubik

Olisikohan mahdollista kieltää myös kirkontornit ja -kellot? En millään jaksaisi kuunnella sitä ainaista moikhaamista. Kirkot ja moskeijat sinänsä ovat minulle aivan yksi lysti, jos joku haluaa käydä palvomassa mielikuvitusolentoja niin siitä vaan. Sen voisi silti hoitaa vähän diskreetimmin.

Itse asiassa, jonkin aikaa Istanbulissa asuneena, täytyy sanoa että minareeteista kantautuva ääni on paljon miellyttävämpää kuunneltavaa kuin monotoninen kellojen kumina. Varsinkin silloin, kun rukouskutsu resitoidaan livenä. Ja yleensä se on myös huomattavasti nopeammin ohi.

Vieras

Timo Soini ei ehkä ymmärtänyt pyrkiessään Eu-parlamenttiin, että hänen vaalipuheensa olivat vaalilupauksia joihin kansa tarttui.

Kansa meni halpaan kun Timo ärjyi muiden selän takaa kuin leijona. Nyt kun on eteen joutunut niin elkeet on kuin lampaalla. Olisi edes pässi.

Siinä perussuomalaisen leuka putoaa kengänkärkeen kun Soini sanoo kannattavansa minareetteja!

Ahti Heyno

Olisipa taas kerran mukava tietää, mistä ihmeestä sinä vieras hopiset!

ei taas kirjoittelulla päätä eikä häntää.

Sinullekin suosittelen artikkelin lukemista ennen kommentointia. Jos et ymmärrä, mitä siinä lukee, älä kommentoi lainkaan.

Vieras

Olisipa taas kerran mukava tietää, mistä ihmeestä sinä nimimerkki Ahti Heyno hopiset!

ei taas kirjoittelulla päätä eikä häntää.

Sinullekin suosittelen jutun ja edellisen kirjoittajan (ei artikkelin) lukemista ennen kommentointia. Jos et ymmärrä, mitä siinä lukee, älä kommentoi lainkaan.

BliBli

Se on kyllä totta että kansanäänestyksiä pitäisi toteuttaa huomattavasti enemmän että Poliitikot jotka tekevät isoja menoja Suomelle tekevät ne Kansan tahdon mukaisesti.

Kansan pitäisi päättää aina 2 vaihtoehdon mukaan, kumpaan asiaan rahat suunnataan. Näitä äänestyksiä tarvitaan PALJON.

Koska rahaa ei ole kaikkeen.

MURSU

Mie en kuulkee palajon näestä Minnaareettiloistä perusta, tiijä noesta kummajaesista, tulloovat vielä tyrkyttämmää miullennii nuita kaelotuksijaan.

Tännää käyp tuossa Jehhoovittii tarjoomasa Herätkee lehtevä, mie sanoin jotta mie oun herännä uamulla viijeltä ja miulla on käk-kello ku huutoo kukkuuta, että kyllä mie oun jo herännä.

Eikös nuo pahulaiset musliinikkii sieltä torniloistakki kuku jo toennii nelejältä, vua on aekasee, jollen nyt kalalle ou kesällä lähössä.

Enkä mie muutekkaa noesta muslineista perusta, ku pers pystysä mattoja nuoloovat ja jottai "halohalova" mutisevat johonni seinään.

Jotta mie en nyt kyllä heijä kuluttuuriloestaa omaksein ota, sano. Liekö toinnii tuovat kamalisakkii, enkä mie ossoo hejä "älämähäläkkä" puhheestaaka mittee suaha selevee. Jotta suap olla.

MerjaH

Misthään minareeteista. Kemhin varhmanki tullee Suomen ensimmäinen minareettiki, net antava rakenusluvan, ko non niin kansainvälisiä sielä valtuustossa olevinhaan, vaikkeivä net ossaa ees savvoo, määääääääääääääääääääkyvä vain.

Mie muutan sitten poies täältä, ko alkaa hoilotus kuulua. Mie olen aivan sammaa mieltä kö sieki.

harrykaven

Soinilla on oikeus mielipiteisiinsä kuten muillakin, kunhan nyt ensin tiedettäisiin mikä se Soinin mielipide on. Roomalaiskatolilaisena ja naispappeuden vastustajana - muun muassa - hän tietysti edustaa perus-suomalaista mielipidettä. Soini sanoo, että hän ei ole politiikassa mielyttämässä eikä hän piittaa siitä, tuleeko vai meneekö ääniä. Hän kuvaa itseään hartaaksi katolilaiseksi ja ilmoittaa mm tässä minareettiasiassa puoluejohtajan kannan olevan puolueen kanta, jos puoluejohtaja näin sanoo. Diktatuureissakin on samoin.

Dynaamisesta Timo Soinista on tullut kekkosmainen ärisevä äijä. Täysverisenä poliitikkona hän ei sano enää mitään mielipidettä mistään vaan luovii ja kiertelee vähän siihen malliin, että "ans kattoo ny". Kaverillekin järjestyi hyväpalkkainen toimi Brysselistä (ei tietenkään ole kiellettyä) ja se taitaa osoittaa, että kyseessä on saman poliittisen kulttuurin edustaja kuin suurin osa muistakin poliitikoista. Ja ihminenhän se Soinikin vain on ; )

harrykaven

Kuten taisin todeta kommentin alussa on jokaisella oikeus olla mitä mieltä haluaa. Eikähän se moskovalainenkaan voi mitään sille, että asuu Moskovassa. Soinikin saa olla uskonnosta ja naispapeista mitä mieltä haluaa.

Toivottavasti olet kuitenkin huomannut, että Soini ei nykyään juuri ole mistään mitään mieltä. Vennamostakaan ei pitäisi kopioida kaikkia Vennamon (Veikko) huonoja puolia. Soinin mielipiteet myöskin osoittavat sen ns nöyryyden kadonneen (taisi olla pelkkää teatteria). Taisi joku suurmies aikoinaan lausua, että "minä olen valtio". Perussuomalaiset ovat siis ilmeisesti = Soini. Kekkonen oli samanlainen eikä meistä kepulaisia lukuunottamatta kukaan varmaan enää uutta urkkia halua. Sitä paitsi Soinin pitäisi kylläkin olla niistä äänistä huolissaan, ilman niitä hänkään ei ole mitään.

Soinissa on alkanut ilmetä piirteitä, jotka ovat tyypillisiä kauan vallassa olleille valtiomiehille. Soini ei kuitenkaan ole ollut vielä juuri minkäänlaisessa vallassa ja kuitenkin hän äksyilee kuin joku viimeisiä kuukausia vallassa ole hallitsija. Eikös se suomalainen sanonta "ylpeys käy lankeemuksen edellä" mahda sopia herra europarlamentaarikkoonkin ?

MerjaH

Mutta mie olen neljäsosaintiaani, joten ei voi vaatia täydellisyyttä.

Ja anteeksi valmiiksi vielä sekin, että minulla ei ole taipumus vatata suoraan kysyttäessä. Onhan se röyhkeää, mutta mitä sitä ihminen röyhkeydelleen mahtaa .)

Ei voikaan, olet oikeassa.

Soinilla on aivan varmasti kumminkin ne omat mielipiteet, päinvastoin kuin monella poliitikolla, joka on kulkenut ikänsä pintavaahdoissa surffaillen ja haistellut niitä parhaita tuulia. Soini viehättää, koska hän on luonut itse puolueensa jalat asfaltilla ja perunapelolla. Muille, Niinistöllekin on ollut se puolue valmiina, mikä on leivän tuonut hänellekin.

En tunne niin perussuomalaisten historiaa, mutta kumminkin käytännössä ilman Soinia ei olisi perussuomalaisia.

marttirokka

Kansa äänesti Ruotsissa aikoinaan siirtymisestä oikeanpuoleiseen liikenteeseen. Tulos: Veret pysäyttävä ei.
Hallitus päätti toisin, vaikka äänestystulos oli 82,7% vastaan.
Samassa maassa taas kysyttiin ydinvoimasta. Tulos: Ydinvoimasta luovuttava 2012 mennessä. Eipä tämäkään mieletön vaalitulos ollut mahdollinen. Sakemannit äänesti samoin, sekä Itävalta.
Nämä esimerkit näyttävät, kuinka tärkeät asiat kansalaisten keskuudessa tunnetaan, siis tunnetasolla.
Suomessa on 2 kertaa kansa äänestänyt. Ensin kieltolaki ja EU:n liittymisestä toinen kerta. Näissä hallitus toteutti kansan tahdon.

Risto K

Minareettien rakentaminen on korkeintaan kunnallinen asia. Ei siihen eduskunnan päätöstä tarvita eikä varsinkaan kansanäänestystä.

Minulla ei ole mitään minareetteja vastaan. Saa tulla vaikka naapuriin. Minareetti on vain kirkontorni jossa on ristin paikalla puolikuu.

Vieras

"Sveitsin kansalla on suvereeni oikeus olla omaa mieltään. Se on pulinat pois. Se on todellinen demokratia eikä kuulu Euroopan unioniin, Soini sanoo."

Sveitsi ei ole demokratia vaan veroparatiisi ja rikollisten suojelija. EU on demokraattinen yhteisö, jossa sellaista kysymystä kuin minareettien kieltäminen ei ikinä ratkaistaisi yksinkertaiseen ääntenenemmistöön perustuvalla kansanäänestyksellä.
Kansanäänestyksiin perustuva valtiomuoto on plutokratia eli enemmistön diktatuuri. Se on helvetillinen järjestelmä, jossa kaikenlaisia vähemmistöjä voidaan kohdella mielivaltaisesti ja julmasti. No, enemmistövallasta ei näy perussuomalaistenkaan tapauksessa olevan kyse, koska Soini on hän joka määrää.

jussi vaarala

kuin viisaampikin diktaattori

" - Nuoret on aina radikaaleja. Heillä on oikeus ilmaista mielipiteensä. Minä olen puolueen puheenjohtaja, ja jos minä sanon jotain, siitä tulee puolueen kanta. Tämä on sellainen asia, että siihen kannattaa muodostaa puolueen kanta ihan puoluehallitustasolla, jos se joskus aktualisoituu. "

mitä siis ei ole vaan aika keskinkertainen tai vähän alle tyyppi

Vieras

vesilasissa.

Ennen äänestyksiä pitäisi niin kansalaisille kuin kansanedustajillekin järjestää koe mitä he aiheesta oikeasti tietävät. Vain kokeen läpäisseet saisivat äänestää.

Elias Korhonen

Timo Sonnilta ei koskaan saa mitään selvää vastausta mihinkään. Pitäisi olla selkäranka kertoa mielipiteensä, oli se mikä tahansa.

Ja sitten tämä: "Sitten kun minä sanon jotakin, siitä tulee puolueen kanta." Eikö Persuissa siis kukaan muu saa sanoa mitään mihinkään? Onpa suoran demokratian puolue!

Simon Elo

Minä ymmärsin Soinin kommentin sillä tavalla, että puolueen puheenjohtajan puhetta useimmiten pidetään puolueen kantana. Näinhän se mediassa ja ihmisten mielissä menee. Siksi hän ei halunnut muiden kanssa keskustelematta sanoa asiaan kantaansa. Ei aina tarvitse lukea Soinia kuin piru Raamattua.

Vieras

Ottamatta kantaa tähän minareetti-kysymykseen olen erityisen huolestunut ns. virallisen totuuden politiikasta Suomessa. Valtionjohto, yleensä presidentin johdolla, määrittelee kansalaisille mikä on Suomen näkökulmasta virallien totuus. Melkoisen usein tämä virallinen totuus on päinvastainen kun kansan enemistön todellinen tahtotila, mutta rakkaat poliitikomme pitävät itseään kansalaisista poikkeavina yli-ihmisinä älykkyydeltään. Astrid Thors olikin Sveitsin kansanäänestystulosten jälkeen sitä mieltä, että mikäli Suomessa otetaan käyttöön kansanäänestys sitovammin, tulee tarkkaan rajata, missä asioissa sitä saa ja ei saa käyttää. Että silleen.

Gwenlie

Timo Soini on harras katolilainen.
Soinilta pitäisi kysyä kantaa mieluummin naispappeuteen. Naispappejahan ei katolisessa kirkossa hyväksytä.
Mitä mieltä Soini on kuoripoikiin sekaantuneista katolisista pedofiilipapeista? Jenkeissä ja muissa katolisissa maissa on maksettu suuria korvauksia pappien uhreille siksi että nämä pysysisivät hiljaa.
Oletteko kuulleet että katoliset papit olisivat sekaantuneet tyttöihin? Arvelen että naimisiinmenokielto houkuttaa homoseksuaaleja kirkon palveluun siksi, että se on oivallinen peitetarina. Uskonnon vapauteen vedoten tehdään kaikenlaista älytöntä mitä ei muuten voisi tehdä.
Entäs juutalaisten ja muslimien ympärileikkaukset?
Minareetit eivät kuulu Suomalaiseen kaupunkikuvaan joten ei kiitos.

Suomalainen minäkin

Etkö vielä tajunnut ettei Soini hyväksy naispappeutta? Mitä mieltä itse olet suomalaisista kouluampujista? Ja olet vielä suomalainen? Tosi lapsellista mustata jotakin ryhmää sen muutamien jäsenien tekojen perusteella. Tuollaisella logiikalla olet syypää Hitlerin julmuuksiin koska olet myös eurooppalainen.

Juppi

Etsit yhtä oikeaa ja ainoaa uskontoa. Valitettavasti sellaista ei ole koko maailmassa, koska kaikki uskonnot ovat ovat ihmisten keksimiä ja siten eivät toimi. Raamatussakaan ei käsketä uskomaan uskontoon vaan Jeesukseen Kristukseen Jumalan ainoaan Poikaan, vain Hänessä on pelastus, eikä meille ihmisille ole muuta nimeä annettu tässä maailmassa.

Jukka Turunen

Uskonnon sotkeminen politiikkaan ei ole viisasta, ja juuri siksi islamia pitää vastustaa. Se on poliittisin uskonto, jossa politiikan ja uskon välinen ero on kuin veteen piirretty viiva. Uskonto ja valtio kannattaa muutenkin erottaa tarkasti toisistaan. Tarkemmin kuin nyt.

tuulakiilamo

On todella surullista, että poliitikko voi toimia näin . Timo Soini on uskomaton ja moraaliton petturi.

Hän lanseeraa linjan ja vakuuttaa myös älykköjä. Heidät hän jättää yksin ja porhaltaa Brysseliin syömän simpukoita. Ja pestaa kaverinsa kylkeensä, jättipalkalla.

Timo Soini on jättänyt kannattajansa yksin . Halla-aho ei rohkene ottaa kantaa.
Timo Soinin temppu oli alhaisinta mitä äänestäjilleen voi tehdä. Kumma, että politiikan toimittajat eivät siihen kiinnitä huomiota.

realisti

Kannattaisi lukea mitä Soini todella sanoo eikä pysähtyä vain yhteen virkkeeseen:

Soini: "Minä olen puolueen puheenjohtaja, ja jos minä sanon jotain, siitä tulee puolueen kanta. Tämä on sellainen asia, että siihen kannattaa muodostaa puolueen kanta ihan puoluehallitustasolla, jos se joskus aktualisoituu."

Siinähän Soini ilmoittaa, että hän EI nyt sano asiasta mitään, koska siitä tulee puolueen kanta (julkisuudessa) eikä puolue ole vielä asiaa käsitellyt.

Kannattaa lukea ensin ajatuksen kanssa ja vasta sitten vetää porot nokkaan.

Yhdessä asiassa Soini kuitenkin erehtyi. Vaikka Sveitsi ei olekaan EU:n jäsen, koskee Euroopan Ihmisoikeussopimus myös Sveitsiä, sillä se on hyväksynyt sopimuksen ja liittynyt Euroopan Neuvostoon jo 1963.

Eli: jos Sveitsi säätää minareetit kieltävän lain, kumoaa Euroopan Ihmisoikeustuomioistuin lain päätöksellään - ennemmin tai myöhemmin. Samoin käy jos Suomessa yritetään yhtä älyvapaata lakia. Meillä sellainen olisi myös perustuslain vastainen.

J.Ryyti

Kunhan nyt saataisiin edes aikaiseksi se,että kirkkolaista poistettaisiin pykälä jolla on estetty suomenkielisten seurakuntien perustaminen Ahvenanmaalla.

Siinä olisi työmaata niin Kd:lle kuin Perussuomalaisille.
Ahvenanmaalla on vajaat 2000 suomenkielistä mutta omaa seurakuntaa he eikä heille saa perustaa. Suomen evankelilaisluterilainen kirkko on sen lailla kieltänyt.

Eikä ole muualta kritiikkiä kuulunut kuin Suomalaisuuden liiton piiristä.Muut on tyytyväisiä?

realisti

Hyvä J. Ryyti,

luepa se Kirkkolaki uudelleen, ei siellä kielletä suomenkielisen seurakunnan perustamista Ahvenanmaalle. Todetan vain että Ahvenanmaalla seurakunnat ovat yksikielisiä, ts. joko suomen- TAI ruotsinkielisiä. Etkö ymmärrä lukemaasi?

Kirkkolaki, 3 luku 5§:
"Seurakunta on kaksikielinen, kun seurakunnan läsnäoleviksi merkittyjen jäsenten suomenkielinen tai ruotsinkielinen vähemmistö on niin suuri, että kunta vastaavasti kielilain (423/2003) säännösten mukaan olisi kaksikielinen. Jos samalla alueella on kielellisellä perusteella useita seurakuntia, ne ovat aina yksikielisiä. Ahvenanmaan maakunnan alueella seurakunnat ovat yksikielisiä."

Luterilaisella kirkolla ei ole Ahvenanmaalla omaa suomenkielistä seurakuntaa, mutta Maarianhaminan evankelis-luterilaisessa seurakunnassa järjestetään suomenkielistä toimintaa, kuten suomenkielisiä jumalanpalveluksia. http://www.evl.fi/srk/mariehamn/finska.htm Linkin takaa löytyi ainakin tietoa suomenkielisitä jumalanpalveluksista.

Edistääkö valehtelu persujen ja sinun agendaasi jotenkin, J. Ryyti?

J.Ryyti

Nimimerkki realisti on ilmeisesti niitä puolikielisiä jotka eivät ymmärrä suomea eikä ruotsia.

Mitäpä tuohon muuta lisäämään. Realisti kertoo missä Ahvenanmaalla on:
- suomenkielinen seurakunta
- suomenkielisten oma kirkko torneineen

Kiitos etukäteen. Ahvenanmaalla on vajaat 2000 suomenkielisdtä. Pienemmällekin väelle Suomen ev.lut. kirkko perustaa oman seurakunnan, varsinkin jos ovat ruotsinkielisiä.

realisti

J. Ryyti: "Kunhan nyt saataisiin edes aikaiseksi se,että kirkkolaista poistettaisiin pykälä jolla on estetty suomenkielisten seurakuntien perustaminen Ahvenanmaalla.... Suomen evankelilaisluterilainen kirkko on sen lailla kieltänyt."

Hyvä J. Ryyti,

Sinä väität että laki kieltää suomenkielisen seurakunnan perustamisen Ahvenanmaalle. Ole hyvä ja osoita Kirkkolaista, missä tämä pykälä on.

Minun ei tarvitse kertoa mitään suomenkielisten seurakunnista, ei Ahvenanmaalla eikä muuallakaan. Väitteesi koskee Kirkkolakia ja sen sisältöä, ei sitä onko Ahvenanmaalla seurakuntaa vai ei. Ymmärrät kai eron?

Jouko Heyno

"Libyan sisällissodan kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

Portugalin pankkikriisin kohdalla on musitettava, että pakkoruotsi on kamala asia" Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Norsunluurannikon sisällissodan kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Japanin tsunamikatasrofin kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

"Poliittisen vallan saamiseksi täytyy toistaa omaa iskulausettaan tosiasioista välittämättä." A. Hitler, Mein Kampf

"Kuubaa vaivaavan kuivuuden kohdalla on muistettava, että pakkoruotsi on kamala asia"". Jarmo Krydda (suom. "ryyti")

VierasPartalainen

Kirjoitin eilen otsikolla SOHAISU KUSIAIS PESÄÄN.Tässä nyt ollaan. Keskustelu ryöpsähti yli äyräitten, menemällä henkilö kohtaisuuksiin saakka. Soinin kommentointia käytetään hyvin tarkoitushakuisesti, ottamatta koko haastattelua huomioon. Lukekaa myös Timo Soinin ploki kirjoitus tältä päivältä, niin ei jää epäselvyyttä, mitä hän tarkoittaa. EU-n demokraattisuudesta vielä pieni kommentti. Osallistuitteko jollain demokraattisella tavalla EU-n ulkoministerin tai presitentin valintaan muutama viikko sitten?

Vieras

Suomalaiseen maisemaan minareetit sopivat aivan yhtä lailla kuin kirkontornit ja kappelit.

Kristinusko ja islam ovat samoilla seuduilla syntyneitä ja elävät monissa maiss sulassa sovussa, esim. Istanbulissa.
Moskeijat ja minareetit ovat tervetulleita, muslimit toivotan sydämellisesti tervetulleiksi.

Miksi toivon muhamettilaisia Suomeen? Suomi on kenties maailman ateistisin,maallistunein maa; täällä ainoastaan raha, väkivalta ja naisten alistaminen tekevät ihmiset onnellisiksi.

Tunnen monia muhamettilaisia ja kunnioitan ja arvostan heitä syvästi. Miksi? Heille ovat perhe, koti, lasten kasvatus, ahkera työ ja terve elämäntapa tärkeitä asioita. Sellaiset ihmiset ovat meille suomalaisille kullanarvoisia ja tärkeitä.
Voi, jos maastamme tulisikin pian musliminmaa! Rukoilen sitä.

jussi vaarala

jospa ainakin osittain kyse islamin vastustamisesta onkin läntisen kulttuurin arvojen rappiosta ja sen tosiasian projisioimisesta islamiin - mitenkään asettumatta tässä sen enempää kristinuskon kuin islaminkaan puolelle.

Jospa kyse on osittain tämän projisoimisesta hakemalla syyllisiä muualta kuin itsestä
- läntisen arvomaailman ja elämäntavan rappio
- läntisten valtioiden vauhdikas vanheneminen
- taloudellisen painopisteen siirtyminen yhä enemmän kristinuskoisten länsimaiden ulkopuolelle

Mutta miksi projisoida ja pelätä niin paljon - onko muut niin pahoja - esimerkiksi intian suurin yritys tata kehitti köyhille vedensuodattimen joka on halpa ja mm japanissa on päätetty kieltää pätkätyöt ja jokin aika sitten nobelin rauhanpalkinnon sai bangla deshiläinen mikropankkitoiminta köyhille.

Missä esimerkiksi suomessa tai ruotsissa vastaavantasoinen toiminta - ei tule hetikään mieleen.

olavinieminen

Eikä torneista huudettavat rukoukseen- kailotukset sovi suomalaiseen maailmaan.

Ristiriitaista on, että koulujen suvivirsiä kritisoidaan mutta sallitaan islamilainen julkinen huutelu. Islamin oppi on myös vihamielinen kristinuskoa kohtaan.
Kohta mekin koemme pyhän sodan uhkan ja itsemurhapommitukset.
Näitäkö todella halajamme.

Tuttu

-- Nuoret on aina radikaaleja. Heillä on oikeus ilmaista mielipiteensä.

-- syvimmässä sisimmässään ihmiset ovat konservatiivisempia, kuin antavat ulospäin ymmärtää.

Siis että sama mielipide on nuorella radikalismia ja vanhalla konservatismia? Käsitinkö nyt väärin, vai mistä on kyse? Eikös minareettikiellosta ole kyse kummassakin? Tulee näistä takinkäännöistä ja väistelyistä mieleen pelin ehdoton kunkku, P. Väyrynen.

On niillä poliitikoilla rankkaa, kun aina täytyy osata olla sitä mieltä mitä enemmistö kansasta "on". Ja enemmistö kansasta on mieluiten samaa mieltä kuin muutkin. Ei yksinkertaisesti kannata ajatella omilla aivoillaan, turvallisinta on kulkea harmaan massan mukana, muuten joutuu kärsimään. Hitlerin saksa on jo näyttänyt mitä tapahtuu kun kaikki taputtavat muiden mukana riippumatta siitä onko henkilökohtaisesti pitänyt esityksestä. Suurin osa ihmisistä tekee niin, ja tulee aina tekemäänkin. Ajattelevat yksilöt ovat poikkeuksia, ja tavallaan hyvä niin, koska myös Hitler oli itsenäisesti ajatteleva, poikkeuksellinen ihminen.