Torstai 27.6.2019

Alexander Stubbilta suorat sanat: ”Suomalaisten suhteessa Natoon on skitsofrenisia piirteitä”

Luotu: 
24.3.2015 18:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) mielestä suomalainen keskustelu Natosta perustuu ”myytteihin, harhaluuloihin ja toisen käden tietoihin” pohjautuviin käsityksiin.
|

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) sanoo tänään Paasikivi-seurassa pitämässään puheessa, että Suomen tulisi hakeutua Naton jäseneksi. Stubbin mielestä Nato-jäsenyys olisi Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisen linjan ja länsi-integraation seuraava looginen askel.

- Meidän suomalaisten suhteessa läntiseen puolustusliitto Natoon on jopa skitsofreenisia piirteitä. Yhtäältä olemme olleet läheisessä ja meitä suuresti hyödyttävässä rauhankumppanuusyhteistyössä jo vuodesta 1994 lähtien niin, että olemme kumppanina luokan parhaita, ellemme peräti paras oppilas. Toisaalta meillä on erilaisiin myytteihin, harhaluuloihin ja toisen käden tietoihin pohjautuvia käsityksiä Natosta ja sen toimintatavoista, Stubb sanoo puheluonnoksen mukaan.

Stubb pohtii, milloin olisi ”hyvä aika” hakea Nato-jäsenyyttä:

- Taitaa olla niin, että turvallisuuspoliittisten valintojen tekemiseen ei ole koskaan optimaalisen hyvää aikaa. Se ei ole koskaan helppoa tai yksinkertaista. Vastuullisten päätöksentekijöiden velvollisuus on kuitenkin tarkistaa kiristyneen kansainvälisen tilanteen aikana, ovatko maan vakuutukset kunnossa. Se, joka jää odottamaan syvän rauhan ja kansainvälisen politiikan harmonian tilaa, voi hyvinkin pettyä odotuksissaan, Stubb sanoo.

Stubbin mielestä Nato-jäsenyys ei liity Venäjän uhkaan, vaan kyse on kuulumisesta läntisten demokratioiden joukkoon.

Venäjästä Stubb toteaa:

- Vahvan itsetunnon kasvattaneen Venäjän käyttäytyminen ensin Krimillä ja sitten Itä-Ukrainassa on ollut paitsi hyvin epämiellyttävää, myös odottamatonta. 

- Venäjä määrittelee turvallisuutensa tavalla, joka saa sen naapurit tuntemaan itsensä turvattomiksi. Tämä haaste ei ole ohimenevä. 

Stubbin mielestä EU:n roolia ei ole syytä vähätellä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Stubbin mielestä on kuitenkin selvää, että mitään yhteistä armeijaa ei EU:lle luoda. Puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa on Suomelle Stubbin mukaan hyvin arvokasta, mutta Suomelle tärkeintä on pitää oma puolustuksensa kunnossa.

- Nykyisessä kansainvälisessä tilanteessa puolustusmäärärahojen riittävyyteen on kiinnitettävä erityistä huomiota, Stubb sanoo.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Punkari

Kokoomuspuolue on skitsofreninen, korruptoitunut sodanlietsoja. Suomessa on vallalla demokratia - ja ylivertainen osa kansastamme on selkeästi sanonut, että EMME HALUA olla missään tekemisissä NATO:n kanssa. Eikö tämä ole selvinnyt vielä Stubbille vai pitääkö puolueen kannatuksen lopahtaa nollille. Jokainen tietää, että USA:n EU-maihin suuntautunut Gladio-propagandaohjelma maksaa valtavia rahasummia korruptiota suomalaisille poliitikoille, jotka myyvät NATO:a ja USA:a suomalaisille. Stubb jäi kiinni Wikileaks dokumenttien perusteella tällaisesta kauppamiehen roolista.
Toiseksi NATO on USA ja se taas ei ole länsimainen demokratia vaan fasistinen oligarkia - siis kuten Neuvostoliitto aikanaan.
http://www.businessinsider.com/major-study-finds-that-the-us-is-an-oliga...
II Maailmansodan jälkeen USA on aloittanut >120 sotaa ja tappanut 30.000.000 ihmistä - pääosin siviiliä. Suomi EI todellakaan kuulu tuohon joukkioon.
http://www.sott.net/article/273517-Study-US-regime-has-killed-20-30-mill...
Suomi on viety nyt kokoomuksen johdolla niin masentavaan kivenkoloon sekä sisä- että ulkopolitiikassa. Voi suoraan sanoa, että mitä tahansa Stubb sanoo, on asia oikeasti juuri päinvastoin.

Erkki Kelloniemi

Naapurivaltiomme nimi on eri, mutta Kekkosen sanat ovat samat, jotka tilanteeseen sopii:
"Olen eräille ulkomaalaisille lehtimiehille sanonut, että minkään maan ei pitäisi toivoa Suomen ja Neuvostoliiton suhteiden huononemista. Siitä ei näet olisi mitään asiallista vahinkoa Neuvostoliitolle, siitä ei olisi hyötyä millekään vieraalle valtiolle, ja se ei auttaisi vähimmässäkään määrin Suomea, vaan päinvastoin." (Radio- ja televisiopuhe 10.12.1958, UPLA 1956-58, s. 65).
On se kummallista, ettei nykyinen presidentti jo ärähdä tälle hänen tonttiaan rei'ittävälle myyrälle. On historian, nykyisyyden ja tulevaisuuden sivuuttamista kun Stubb vaihtaa tietoisesti Suomen tärkeintä naapuria. Hänen puheissaan Venäjä ei ole naapuri, jonka kanssa pyritään kestävään rauhanomaiseen naapuruuteen ja yhteistyöhön.
Stubb vetää, ei ainoastaan naapuriksemme, vaan peitoksemme Naton, jonka luonne on päivänselvä. Nato ei ole rauhanenkeli, vaan juuri se militaristinen troijanhevonen, jonka sisälmykset on sullottu täyteen sotakalustoa. Puolustusministerimme vierailu USAn lentotukialuksella on tuorein esimerkki siitä intomielisyydestä, millä Suomea ollaan liittämässä Venäjä-vastaiseen sotilasliittoon. Uhon on ilmeinen tarkoituskin kuulua Uralille saakka, eikä sitä edes peitellä.
Onko tässä maassa joku, jolle on historia epäselvä? Jos on, siinä tapauksessa kannattaa käydä lähimmällä hautuumaalla tutustumassa, mitä se metkitsee kun rajanaapurimme kanssa menee oikein huonosti.

"Laupias sallimus varjelkoon maailmaa, että tämä ymmärrettäisiin ajoissa", varoitti Kekkonen Suomen "kestävän rauhantahtoisen ulkopolitiikan" arvostelijoita"

Mark Andersson

Skitsofrenia ilmenee yksittäisessä ihmisessä, eikä niin kuin Stubb nerokkuudessaan selostaa. Ei Suomi ole mikään monoliitti, joka vastaa yksittäistä ihmistä.

Jonkin verran väkeä haluaa painautua USAn kainaloon räksyttääkseen turvallisesti Venäjälle, ja valtaosa suomalaisista näkee asian järkevästi, eivätkä halua lietsoa levottomuuksia, saati sotia.

Ja sillä siisti.

Timo Heimonen

"Kuule poika" Olet korruptoinut USA:n p*seen nuolija, kasvanut ja saannut oppisi kapitalismiin siellä. Joten osta matkalippusi takaisin rahan ja korruption pariin. Suomalaiset ovat kyllästyneet sinuun, olet jo kääntänyt kansan kassan, hyvävelikerhosi kanssa. Joten. God bye suomlaiset eivät kaipaa sinun oppejasi ja halventavaa katsomustasi. Suomesta ja suomalaisista!

Olavi Nieminen

Venäjä ja USA ovat jo taisteluvalmiudessa mutta Suomi ei.
Vaikka kuinka hampaat irvessä ja suomettuneina pänkitämme, että sotaa ei koskaan tule, niin se on jo ovella.
Miksi olemme yksin ja pelleilemme ilman turvatakuita?
Kierrokset ovat nousussa, ei peräännytä ja jonkun hermo pettää aikanaan.
Siihen on varauduttava ja ennakoitava oikein.

Jaana Holappa

OMG! (voi hyvä luoja) Todelleko olemme kitkuja jos alattelemme ilman rahanvallan psykoosia,?
Äänestä kevään vaaleissa ääni takaisin kansalle.

- Ääni kenelle tahansa jo eduskunnassa olevalle puolueelle on vain ääni €un rakennekorruptiolle.
- Aitoja kansan vaihtoehtoja puolueina on eduskunnan ulkopuolella joita €liittimme ei haluaisi/halua valtamedioihinsa, ja sitä kautta vaikuttamaan eduskuntaan.
- Sinulla on valta ja myös oma tahto haluta kansalaisoikeuksiasi takaisin. Vaatia rehellistä kansandemokratiaa maahamme, sekä samalla katkaista €un ja sen €liitin yksinhallinto maassamme.
- €u ja sen päättäjä €liittimme palvelevat vain omia pomojaan. Ne pomot eivät ole, eivätkä koskaan tule olemaankaan Suomen kansa, kuten sen pitäisi olla.

Heille sinä olet vain jalkarätti joka puristetaan kuiviin päivä päivätä. Et mitään muuta.

€u on pelkkä pankkivallan talous- ja sotilasliitto.
Ei mitään muuta

€u on nähty jo. Ei kiitos enää. Nyt teemme toisin.

Me emme halua osallistua NATO/USA omiin sotiin. Rakastamme rauhaa, ja hyviä naapuruus suhteita jokaiseen naapuriimme. Ehdoton ei NATOlle, ja isäntämaa MOU-sopimusta pidämme täysin rikollisesti tehtynä, ilman kansan hyväksyntää. Täysi puolueettomuus takaa meille rauhan.

Sinun on valta - Meillä yhdessä on mahdollisuus.

Hymiö heart Ihmisyyden Puolesta IPU on valtavassa nousussa kansan omissa riveissä. IPU luotetaan, on tehnyt pyyteetöntä työtä ilman rahanvallan kyköksia, ja samalla vakaalla uskolla irtautumiksi €usta jo 20-vuotta.

#ihmisyydenpuolesta #ipu2015 #vaalit2015

Lisätietoja: www.ihmisyydenpuolesta.fi
tai www.ipu.fi

http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185235-itsenaisyyspuolueen-...

Ps. IPU Pirkanmaalla on kehitetty jotain aivan uutta aidon demokratiamme puolesta. Kannattaa tutustua Demokratia 2,0 (kso. myös nasevat videot)
http://ihmisyydenpuolesta.fi/eduskuntavaaliehdokkaat-2015/demokratia-2-0/
Tai facebook ryhmä aiheesta: https://www.facebook.com/groups/909458155742522/?fref=ts

IPU Pirkanmaan kaikki ehdokkaat, vaalijuliste. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1587628158151322&set=a.138251321...

Esa Isopahkala

Ihan, niinkuin asiantuntijat olisivat liikkeellä edellisissä kommenteissa, ehkä ovatkin jonkin alan sellaisia. Stubb, jos mikä ajaa Suomen yhteistä etua, vaikka tavat suorasukaisia ovatkin. Venäjään rajanaapurina on pidettävä hyvät suhteet Naton jäsenenäkin . Suomella on etsikkoaika umpeutumassa, ja Suomi saa, mitä ansaitsee, kun jo keskustelu puolustuspolitiikasta tuomitaan näin Nato vastaiseksi, eli meillä on tätä ikävää suomettumista edelleen paljon liikkeellä. Suuren naapurimme päättäjiä pitää kuunnella, mutta eivät he päätä meidän puolustuksesta. Kukaan ei halua sotaa ja sen takia Suomen uskottava puolustus pitää panna kuntoon. Muuta hyvää vaihtoehtoa vaan ei ole olemassa kuin useimmat Euroopan maat ovat sen jo todenneet. Onneksi osa Suomen kansasta jakaa myös tämän mielipiteen, vaikka ei vielä tarpeeksi moni.

Kaarle Akkanen

Rohkeutta muillekin päättäjille puhua avoimen rehellisesti. Vieläkään ei uskalleta sanoa sitä, mikä olisi meille parasta turvallisuuden kannalta. Ujostellaan ja "silotellaan". Aika ei tunnu koskaan olevan sopiva. Hokema on jo naurettava! Olisiko jo aika tehdä päätös liittymisestä omalta pohjalta, ei naapurin mieltymysten mukaan?

Hannu Myllynen

Mielestäni tämä NATO-selvityksillä pelleily on lapsellisen naurettavaa.

On jo kauan ollut päivän selvää, että meillä on kaikki syyt olla solidaarisesti mukana yhdessä muiden eurooppalaisten kanssa turvallisuutemme takaamisessa mutta ei mitään todellista syytä pysyä ulkopuolella.

Venäjä haluaa säilyttää valloitusoptionsa Suomen suhteen ja hyökkää jo nyt tiedotusprikaateineen meidän pienten iloisten suomalaisten mieleen.

Kuten huomaamme. MOT.

Hannu Myllynen

Mielestäni tämä NATO-selvityksillä pelleily on lapsellisen naurettavaa.

On jo kauan ollut päivän selvää, että meillä on kaikki syyt olla solidaarisesti mukana yhdessä muiden eurooppalaisten kanssa turvallisuutemme takaamisessa mutta ei mitään todellista syytä pysyä ulkopuolella.

Venäjä haluaa säilyttää valloitusoptionsa Suomen suhteen ja hyökkää jo nyt tiedotusprikaateineen meidän pienten iloisten suomalaisten mieleen.

Kuten huomaamme. MOT.

Veikko Nironen

Pääministeri ajaa aivan oikeaa asiaa...Trolliporukat vaan melskaa ja sotkee kansalaisten mieliä, elikkä tekevät Venäjän tahdon mukaista myyräntyötä...

Kun Natoon liittymistä ajatellään järkevästi ilman kiihkoilua puoleen taikka toiseen...Niin asia on niin, että Suomi ei kykene yksin säilyttämään itsenäisyyttään...

Ainut järkevä päätös on liittyä NATO:n niinkuin 22 muuta EU maata on jo tehnyt...
Liittymisen jälkeen Suomi voi turvata tarvittaessa mahtavimman sotavoiman apuun...

Kari Nirha

Stubb ei sano, että 2/3 suomalaisista olisivat skitsofreenikkoja. On vain niin, että "matti heikkisen" on vaikea käsittää sitä, millä ajatuksilla, perinteellä ja opeilla Venäjää hallitaan. Karjala aikoinaan luovutettiin "Venäjän " turvallisuuden nimissä Stalinille. Olemme liian lähellä ja "uhkaamme" pikkuista naapuriamme. Väljyyttä rajoille saadaan rautaa viskomalla!
Kuinka Suomi voisi edes syvimmässä skitsofrenian tilassa uhata Venäjän turvallisuutta!!! Skitso ei ole hullu. Ja siis eivät myös suomalaiset - eivät nyt sentään!
Suomi on pala 1000-vuotistá Ruotsin valtakuntaa, sen suuruuden ajan itäinen osa, Ostrobotnia. Onnettoman sodan vuoksi saimme Venäjän kanssa yhteisen hallitsijan, mutta Suomi, den Östra Delen av Sverige, muodostui omakseen, läntisen kulttuurin omaavaksi Suuriruhtinaskunnaksi 1809, Venäjän keisarin alaisuudessa, mutta ei osana Venäjän valtakuntaa. Meillä oli ja on eurooppalainen kulttuuri ja hengen perintö, länsimainen yhteiskuntajärjestys ja lainsäädäntö ( onneksi!!)
Jos nyt haluamme vahvistaa sitä historiallista perintöä, joka sitoo meidät läntiseen maailmaan, ei se minusta ole erityisen kummallista. Pikemminkin jatkumo omalle historialliselle kehitykselle.

Kari Nirha

Stubb ei sano, että 2/3 suomalaisista olisivat skitsofreenikkoja. On vain niin, että "matti heikkisen" on vaikea käsittää sitä, millä ajatuksilla, perinteellä ja opeilla Venäjää hallitaan. Karjala aikoinaan luovutettiin "Venäjän " turvallisuuden nimissä Stalinille. Olemme liian lähellä ja "uhkaamme" pikkuista naapuriamme. Väljyyttä rajoille saadaan rautaa viskomalla!
Kuinka Suomi voisi edes syvimmässä skitsofrenian tilassa uhata Venäjän turvallisuutta!!! Skitso ei ole hullu. Ja siis eivät myös suomalaiset - eivät nyt sentään!
Suomi on pala 1000-vuotistá Ruotsin valtakuntaa, sen suuruuden ajan itäinen osa, Ostrobotnia. Onnettoman sodan vuoksi saimme Venäjän kanssa yhteisen hallitsijan, mutta Suomi, den Östra Delen av Sverige, muodostui omakseen, läntisen kulttuurin omaavaksi Suuriruhtinaskunnaksi 1809, Venäjän keisarin alaisuudessa, mutta ei osana Venäjän valtakuntaa. Meillä oli ja on eurooppalainen kulttuuri ja hengen perintö, länsimainen yhteiskuntajärjestys ja lainsäädäntö ( onneksi!!)
Jos nyt haluamme vahvistaa sitä historiallista perintöä, joka sitoo meidät läntiseen maailmaan, ei se minusta ole erityisen kummallista. Pikemminkin jatkumo omalle historialliselle kehitykselle.

Riitta Järvi

Ruotsi ei todellakaan ole 1000-vuotinen valtakunta... Vielä 1900-luvun alusta toisen maailmansodan loppuun Ruotsi kärsi huimasta väestökadosta 1,5 miljoonaa lähti lipettiin... Vrt emeritius prof. Jorma
Sipilä...jonkin aikaa Ruotsi sitä ennen oli pärjännyt ryöstämällä ja raivokkaalla sotimisella, mutta 40;ssa vuodessa siitäkin tuli loppu... Suomea Ruotsi " riisti niin kauan kuin ryöstettävää riitti" vrt. Prof. Heikk Ylikangas..Vasta Venäjän suurruhtinaskuntana Suomi pääsi jaloilleen taloudellisesti. PS. Vielä 1700-luvulla virallinen kieli Ruotsissa oli lähinnä saksa ja ranska.