Lauantai 25.5.2019

Ylen toimittaja paljasti: ”Kyllä siellä jotain porvariakselia rasvattiin”

Luotu: 
23.4.2015 16:27
Päivitetty: 
18.4.2015 10:44
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Alexander Stubbin ja Juha Sipilän keskustelut Ylen vaalitentin tauoilla kiinnittivät huomiota.
|
Ylen politiikan toimittaja Pekka Ervasti kertoo kiinnittäneensä torstaisen vaalitentin tauoilla huomiota kokoomuksen, perussuomalaisten ja keskustan hyviin väleihin.
 
-Kun olin siinä keskustelussa mukana, tuntui olevan ikään kuin plääni valmiina ja se mikä ei tietenkään näkynyt lähetyksessä oli, mitä taukojen aikana tapahtui. Ketkäs kolme herraa siellä keskustelivat koko ajan keskenään? Siellä olivat (kokooomuksen puheenjohtaja Alexander) Stubb, (keskustan puheenjohtaja Juha) Sipilä ja (perussuomalaisten puheenjohtaja Timo) Soini, vaalitenttiä vetänyt Ervasti kertoi perjantaina Pressiklubissa.
 
Ervastin mukaan Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen ulkopuolisuus pisti silmään.
 
-Kyllä siellä jotain porvariakselia rasvattiin. Se oli silmiinpistävää. Sitten Antti Rinne oli niin kuin ilmat ulkona, hän oli ikään kuin jo luovuttanut. 
 
Ervastin mukaan myös Sipilän Ylenkin tentissä esille nostamaa yhteiskuntasopimusta voidaan pitää merkkinä samasta asiasta.
 
-Sekin tuli aivan yllättäen. Sipilä ilmoitti, että hallitusohjelma ja tämä laaja yhteiskuntasopimus siitä vaan suitsait tehdään ja sitten vasta jaetaan salkut. Miten tällainen valtava prosessi voidaan nopeati tehdä, jos siitä ei ole etukäteen sovittu, hän ihmetteli.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Anne Mattila-Borg

Noin on, Pekka Ervasti ei ole ensimmäistä kertaa asialla. En katsonut Uutisvuotoa, arvasin etukäteen kommentoijien kokoonpanosta päätellen, että parasta olla katsomatta mielenrauhansa säilyttääkseen. Eikö ole tavatonta, että kulisseissa oleva toimittaja vuotaa keskusteluita julkisuuteen. Luulisi, että toimittajilla on kirjoitetut tai kirjoittamattomat etikettisäännöt. YLE:n meno alkaa muistuttaa eduskunnan menoa sen työskentelyn viimeisinä päivinä.

Anne Mattila-Borg

Olen samaa mieltä. Ervasti on selkeästi Kokoomuksen miehiä, tai ei ole ainakaan puolueeton. Jotkut YLE:n ohjelmat ovat olleet aikamoista Kokoomuslobbaamista. Kun näin Uutisvuodon kokoonpanon, en viitsinyt edes katsoa sitä välttääkseni mielipahan. Toivoisin edes yritystä puolueettomaan verovaroilla kustannetun YLE:een. -- Eikö toimittajilla ole kirjoitettuja tai kirjoittamattomia käyttäytymissääntöjä kulissien takaisen toiminnan osalta. Meno YLE:ssä alkaa olla poliittisten ohjelmien osalta kuin Eduskunnassa työskentelynsä viime päivinä. -- Näinköhän me rakennamme luottamusyhteiskuntaa.

Teppo Vanamo

Porvariakselissa on niin paha mutka, ettei taida laakerit kestää. Keskustan ja kokoomuksen puristuksessa perussuomalaiset joutuu keskilaakeriksi ja lokasaaviksi, ja silloin alkaa lämpötilat nousta ja kuulat lennellä.

Jani Miettinen

Keskusta ja Kokoomus on sitä vasemmistopolitiikkaa harrastanut. Näiden puolueiden pääministerien aikana Suomen julkinen velka on lisääntynyt yli 50 miljardia euroa eli kaksinkertaistunut sitten Lipposen viimeisestä hallituksesta kun valtiontalous oli kunnossa.

Tämän lisäksi Katainen pääministerinä aloitti julkisen sektorin palkankorotus talkoot.

Tapio Lehtimäki

Jani,

vasemmistopoliitikka harrastettiin osin siksi, että vasemmisto vei Kokoomusta sateenkaarihallituksessa kuin kuoriämpäriä. Lipposen hallituksen talouskurista vastasi pahimpina aikoina puolestaan kokoomuslainen valtionvarainministeri Iiro Viinanen.

Katainen oli pettymys ja rähmällään EU:n suuntaan. Mutta sattuuhan sitä paremmissakin piireissä.

Jani Miettinen
Vastaus kommenttiin #14

Kataisen hallituksessa ei harrastettu mitään talouspolitiikkaa, kun mitään päätöksiä ei saatu aikaiseksi, lukuunottamatta, että Brysselin käskyjä noudattiin orjamaisesti.

Katainen valtionvarainministerinä hoiti valtionkassaa varsin vasemmistolaisesti ja saadakseen vaalivoiton vuoden 2011 eduskuntavaaleissa, lupasi hän julkiselle sektorille reippaat palkankorotukset. Eli "osti" itselleen 700 000 julksien sektorin työntekijöiden joukosta ääni. Yleensä tälläistä harrastaa vasemmisto, eikä oikeisto.

Mitä tästä okein opimmi? No sen, että vasemmistolaidan demareita ja uusliberaali kokoomukselaisia ei saa päästää samaan hallitukseen koskaan. SDP:n ja Kokoomuksen yhteistyö toimii vain jos vallankahvassa on oikeistodemarit (Lipponen) ja konsertiiviset kokoomukselaiset (Niinistö).

Jani Miettinen

Onko persut talouspoliittisesti oikeistolaisia vaiko vasemmistolaisia. Tai sitten Vihreät?

Suomessa täysin avoimesti porvarillisia puolueita ovat Kokoomus, Keskusta, RKP ja SD, joka tosin kannattaa saksalaista sosiaalista markkinataloutta. Näitä puolueita kannattaa nykyisten galluppien mukaan noin puolet suomalaisista.

Persut ja Vihreät menevät oikeisto-vasemmisto akseliin sen mukaan mitä talouspolitiikkaa kannattaa galluppien mukaan harrastaa.

Avoimesti vasemmistolaisia on sitten SDP ja Vasemmistoliitto.

Jani Miettinen

Mistä lähtien työeläkkeet on laskettu sosiaaliavuksi? Kansaneläke kyllä on sitä, mutta se on pienempi kuin minimi sosiaaliavustus työttömille.

Työeläkkeet on itse tienattu ja Suomessa eläkkeet maksavat eläkeläisille yksityiset työeläkevakuutusyhtiöt.

Pasi Pulkkinen

Näitäkin kommentteja lukiessa ihmettelen sitä minkälaisena uusliberaalin maailmankuvan sisäistäneet ihmiset näkevät oikeistolaisen maailman, jos nykyistä kohta 40 vuotta jatkunutta pääomien keskittymistä kuvaillaan vasemmistolaiseksi kehitykseksi.

Kim Serrano

nostaisin kaksi asiaa esille....ensiksi miten työntekijä liitot tulevat toimimaan jos demarit ulkona hallituksesta ...ei tule sen jälkeen löytymään mitään yhteiskunta sopimuksia...ja toinen...kun nämä kolme puoluetta sitten hallituksessa niin mitä me tehdään hallituksella jossa on kaikki eri mieltä toistensa kanssa...valtataistelujen alle jää isänmaan asiat..alamäki tulee jatkumaan..joten kyllä mielestäni nyt kaikkien on osallistuttava vaaleihin..

Kai Schleutker

Suurimmat syyt miksi valtiontalous on kuralla:
1. sote-menot kasvaneet (osin asiakasmäärän lisääntymisen takia, osin siksi että sote-palveluja on koitettu järkeistää kohta jo 20 vuotta)
2. verokertymä putoaa, koska tuloveroa maksavia palkansaajien määrä vähenee, samalla kun yhteisöverokertymä vähenee kun yrityksillä menee huonommin.

Ne jotka ovat oikeasti huolissaan valtiontaloudesta, ymmärtävät varmaan että näitä kahta perusongelmaa ei ratkaista julkisia palveluja lisäämällä. SOte-sopimus nopeasti ja yritysten toimintaedellytykset kuntoon. Jokainen äänestäjä voi päätellä , keillä on näihin uskottava ohjelma.