Lauantai 20.4.2019

Vuoden 2009 hitti: ”Kusipäinen isä”

Luotu: 
28.12.2009 11:43
  • Kuva: Otava
    Kuva
    Niklas Herlinin (toinen oikealta) kirjoitus isästään Pekasta (vasemmalla) oli Uuden Suomen luetuin juttu vuonna 2009.

Uusi Suomi on kasannut listan vuoden 2009 toistaiseksi luetuimmista uutisjutuista ja näkökulmista. Tänä vuonna hittijuttujen kolmen kärjessä poikkeuksellista oli se, että niistä kaksi oli näkökulmakirjoituksia, ja molemmat Uuden Suomen kustantajan, Niklas Herlinin kirjoittamia.

Vuoden luetuin juttu oli Herlinin hänen omasta Pekka-isästään kirjoittama näkökulma "Pahan ihmisen seurassa". Herlin innoitti rajuun ja avoimeen tekstiin Pekka Herlinistä syyskuussa ilmestynyt elämäkertateos "Koneen ruhtinas - Pekka Herlinin elämä" (Otava).

-Ihmisenä isäni oli kusipää, ihmishirviö, pahinta laatua oleva sika, joka olisi pitänyt steriloida hyvissä ajoin, Herlin tykittää kirjoituksessaan.

Vuoden toiseksi luetuin juttu "Tällaiset ovat sikainfluenssan oireet" ilmentää hyvin uutisvuotta, jota H1N1-uutiset värittivät pitkälti keväältä vuoden lopulle asti.

Vuoden kolmanneksi klikatuin juttu liittyi Suomessa kesäkuussa sattuneeseen erittäin poikkeukselliseen kidnappausdraamaan. Näkökulmassaan "Ei yksityiskohtia" Niklas Herlin kirjoittaa kummityttönsä kidnappauksesta median vastuun vinkkelistä.

Hittilistan muilla kärkisijoilla aiheet vaihtelevat laajasti. Mukana on esimerkiksi varusmiespalveluksen muuttunutta arkea, ilmastonmuutosta, valokuvamallien painoihanteita ja arabilehden näkemystä suomalaisesta yhteiskunnasta.

Yksi asia ei muutu. Tänä vuonna kymmenen luetuimman jutun joukossa on kaksi otsikkoa, joissa mainitaan sana "penis". Vuoden 2008 toiseksi luetuin juttu oli "Penisansa suojaa raiskaukselta".

Vuoden 2008 luetuin juttu oli "Talvisodan alku ja Uusi Suomi - ennennäkemättömiä kuvia Helsingistä".

Uuden Suomen vuoden 2009 luetuimmat jutut:

1. Niklas Herlin: "Pahan ihmisen seurassa"

2. Tällaiset ovat sikainfluenssan oireet

3. Niklas Herlin: "Ei yksityiskohtia"

4. Arabilehti ylistää Suomea: Muslimien taivas

5. Poliiseille lottovoitto - koko laitos erosi heti

6. Tästä kuvasta puhuu koko USA

7. Inttiin uusi käytäntö: juokseminen loppuu

8. Tämä vehje pidensi penistä jopa 36 prosenttia

9. Sihteeri puri pomonsa peniksen auto-onnettomuudessa

10. Hullu seksiale isoruokaisille

11. Maa "pelastaa itseään ilmaston lämpenemiseltä"?

12. Aurinko toimii oudosti - tutkijat ymmällään

 

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Lempi

Ehdotuksena voitaisiin myös viestiä rakastavasta vanhemmuudesta ja isovanhemmuudesta? ja tukea ihan arkiseen vanhuuteen, vanhemmuuteen, nuoruuteen ja lapsuuteen, kuten www.mll.fi.

Vaikeiden asioiden uutisoinneissa voisi olla linkkejä sivustoille, joissa on asiallista vahvistusta hyvinvoinnille mm. H1N1 uutisoinneissa www.tervesuomi.fi, www.thl.fi, www.spr.fi yms. hyvinvointia vahvistavaa viestintää ja mm. terveysviranomaisten haastatteluissa ihmisten nimi, tehtävä, www-sivut, jolloin asiallista taustoitusta olisi helposti luettavissa.

Ehdotuksena voitaisiin myös viestiä hyvin tehdystä työstä ja myönteisiä asioita Suomesta www.suomi.fi ja suomalaisuudesta www.kaks.fi, kuten eri kulttuureista.

Kaikki lapset, nuoret, aikuiset ja vanhukset tarvitsevat myönteisiä kulttuurisen identiteetin rakennuspalikoita myös viestintään. Hyvä kansallinen ja kulttuurinen itsetunto ja lukutaito vahvistaa myös myönteistä suhtautumista sekä suomalaisiin, että kansainvälisiin mahdollisuuksiin.

Ihmisten osaaminen perusoikeuksissa on tärkeää, www.finlex.fi, www.suomi.fi ja EU www.europarl.europa.eu/charter/default_fi.htm, kuten YK:n perusoikeuksista www.ykliitto.fi, www.formin.fi, ml.oikeus yksityisyyteen www.mediakasvatus.fi, lastenoikeudet www.lapsiasia.fi yms.

US voisi myös olla sivustot kehu ihmisiä, pomosi ja kolleegasi, jos tämä toimii hyvin, jotta hyvintehty työ joka muuten jäisi piiloon tulisi varmasti esille.

Onko mielestänne suomalaisille ihmisille vaikeaa viestiä myönteisistä asioista?

MerjaH

Olenhan minä tietysti onnekas siinä, että en ole herra-piireistä, missä oli konjakilliset tavat jo vanhoina aikoina. Olen minä sen tajunnut, että olen ollut onnekas...ja ihan totta on se, ettei voi täysin ymmärtää sellaista mitä ei ole itse kokenut.

Nyt kumminkin kun suomalaisista on tullut sen Pekka Kuusen politiikan myötä (oliko hänkin demari) alkoholisteja joka toinen, niin "akka ja lapset kartanolle" -tyyppejäkin on entistä enemmän. Se juttu on ikäänkuin avautunut.

Sitä vain, että...ei hän ollut kusipää. Vanhanajan miehet olivat hieman änkyröitä kaikki. Pitää suhteuttaa siihen aikaan.

Olen pahoillani, että tokaisin: jokin siinä vain krakaa, että sanoo kuollutta isäänsä julkisesti kusipääksi. Jos olisi murhamies, sen ymmärtäisi. En minä sitä tekona arvosta, jos en tuomitsekaan.

Itsehän nuo ovat kirjansa julkaisseet, ja siten tehneet "tokaistavaksi".

narsistin tytär jatkaa

ja siitä sinä et tiedä mitään, koska noin kirjoitat.

lue se niklas herlinin kirjoitus, lue se kirja - ja lue mitä me tänään sinullekin kirjoitimme.

ulosheittokin saattaa joskus olla jopa helpotus, ja pelastus, terrorista.

lue myös vaikka maria jotunin huojuva talo.

(noita lempin monistuksia ei taaskaan kannata lukea, tänään eivät liity mihinkään.)

Lempi

Mielestäni on tärkeää vahvistaa ihmisten vastuuntuntoa sekä itsestään että lähimmäisistä. Mielenterveys on kaikkien ihmisten terveyttä ja keskusteluapua on paljon myös ihan arkisissa asioissa, kuten jaksamisessa. Kuinka moni ihminen Suomessa ja kansainvälisesti mieltää ihan esimerkiksi masennuksen ja uupumuksen oireet ja osaa tarvittaessa hakea apua, kun itsellä, ystävillä, perheessä on vaikeita asioita?

Luen paljon materiaalia Internetistä ja luettuani masennuksesta tarkemmin ihmettelin masennuksen useita oireita. Miten ihmisten hyvinvointia voidaan edistää ja mielipiteenne palveluista?

Apua arkielämän kriisitilanteissa
www.secure-tukinet.net

Henkistä tukea erilaisissa vaikeissa asioissa
www.redcross.fi/apuajatukea/henkinentuki/fi_FI/

TerveSuomi
www.tervesuomi.fi

Mielenterveyden keskusliitto
www.mtkl.fi

Suomen psykologiliitto
www.psyli.fi

Sosiaali- ja terveysministeriö
www.stm.fi

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos
www.thl.fi

Työterveyslaitos
www.ttl.fi

Tukea vanhemmuuteen
www.mll.fi

Tukea nuorille
www.nuortennetti.fi

www.varjomaailma.fi

Kotirauhaa kampanja avuksi apua tarvitseville
www.kotirauhaa.fi

Masennusklinikka
www.tohtori.fi/masennusklinikka/

Poliklinikka
www.poliklinikka.fi

Masennus.org
www.elisanet.fi/masennus/

Masennus wikipedia
http://fi.wikipedia.org/wiki/Masennus

Tutkimusten mukaan 5-6% suomalaisista kärsii vuodessa masennuksesta. Esimerkiksi Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla www.thl.fi on 3110 artikkelia masennuksesta. Kyseessä on sairaus josta voi toipua, kuten esimerkiksi uupumuksesta. Mitä varhaisemmassa vaiheessa oireet mieltää ja hakee apua, sitä nopeampaa toipuminen on.

SPR: "Tarvitsetko henkistä tukea? Tunnista reaktiot itsessäsi. Läheisen kuolema. Liikenneonnettomuus. Työttömyys. Avioero. Sairaus. Ne ovat arkisia, joskus odotettujakin tapahtumia. Silti ne voivat tuntua ylipääsemättömän raskailta.

Jokainen reagoi järkyttäviin tapahtumiin. Se on tervettä ja tavallista. Voimakkaita tunteita voivat herättää myös ajatukset siitä, mitä minulle tai läheisilleni olisi voinut tapahtua.

Jokainen reagoi järkyttävään kokemukseen
Ihmiset ovat yksilöitä, toinen reagoi samassa tilanteessa voimakkaammin kuin toinen. Reaktiot on kuitenkin hyvä tunnistaa - niin itsessään kuin muissakin.

Hyvä on miettiä sitäkin, miten voisimme tarvittaessa olla tukena lähimmäiselle.

Näille sivuille on listattu mahdollisia tuntemuksia ja reaktioita, joita järkyttävän kokemuksen jälkeen saattaa esiintyä. Älä vertaa omaa suhtautumistasi toisiin. Reagointi erilaisiin tapahtumiin on aina yksilöllistä.

Äkillinen kriisitilanne
Mahdollisia ensipäivien reaktioita
Tuntemuksia lähiviikkoina

Henkinen tuki äkillisessä kriisitilanteessa

Näin voit itse auttaa itseäsi
Anna tukea sitä tarvitsevalle
Lapsi tarvitsee tukea
Milloin tarvitset muiden apua?
Mistä löydät apua?

Tukea ja neuvoja:

www.apua.info
www.mielenterveysseura.fi
www.mielimaasta.fi
www.mll.fi - Mannerheimin lastensuojeluliitto
www.mtkl.fi - Mielenterveyden keskusliitto
www.nyyti.fi - Opiskelijoiden tukikeskus
www.pela.fi - Pelastakaa Lapset ry
www.nuortenkriisipiste.com
www.rikosuhripaivystys.fi
www.traumaterapiakeskus.com
www.tukinet.fi
www.huoma.fi "

www.redcross.fi/apuajatukea/henkinentuki/fi_FI/

Vieras

Ei ole rakastavista johtajaisistä kerrottu Nikon blogin jälkikommenteissa. Siis onko niitä?

Jos joku olisi, en ainakaan ole huomannut, onko joku muu?

Ehkä Pekkakin oli uhri? En tiedä, kun en isoisä tai -äiti Herlinistä ole kuullut tarinoita.

Leipäni ansaitsin 5 vuotta KONE Oy:ssä 80-luvulla ja työpaikkana toistaiseksi paras, missä olen ollut.
Pekka osasi valita enimmäkseen hyvät alaiset firmaan.
Taito se on sekin.
Muutama pikkupomo oli tosin kyseenalaisia.

Lempi

kuinka monta rakastavaa johtajaisää ja äitiä tunnet, ja kuinka usein rakastavista vanhemmista ja hyvin tehdystä työstä viestitään viestintävälineissä?

Tunnen paljon ihania johtajia... siksi ihmettelen, miksi rakastavasta vanhemmuudesta, isovanhemmuudesta ja hyvin tehdystä työstä viestitään niin vähän.

Ihan esimerkiksi www.suomi.fi lisäksi...

"Pieniä ja keskisuuria yrityksiä on Suomessa yhteensä liki 250 000. Tämä on yli 99% koko Suomen yrityskannasta. Näistä yrityksistä suurin osa on alle 50 henkeä työllistäviä pienyrityksiä, joiden palveluksessa toimii noin 615 000 henkeä." www.suomi.fi/suomifi/suomi/tietopaketit/yrittajille/index.html

Ennakkoluulot, joista voi luopua ovat myös ennakkoluuloja johtajista, jotka ovat johtajia, koska ovat ahkeria ja osaavia ihmisiä.

..ja on paljon varakkaita ihmisiä, joista ihmiset näkevät usein vain heidän varallisuuden. Ennakkoluuot, joista voi luopua ovat myös ennakkoluuloja varakkaista ihmisistä, jotka ovat ihania ja törppöjä ihmisiä ihan kuten vähävaraiset. Kaikki ihmiset ovat lisäksi joskus ihania ja joskus törppöjä.

Luovu ennakkoluuloistasi
www.redcross.fi/ext/ennakkoluulot/

Suomessa kaikki ihmiset voivat myös kouluttautua ilmaiseksi www.koulutusnetti.fi ja ryhtyä esimerkiksi yritysjohtajiksi.

Ihmisten kehuminen vaikuttaa usein siten, että herravihaajat närkästyvät ja ryhtyvät kiusaamaan jostain syystä? Onko Suomessa tabu kehua ihmisiä?

Psykopaatteja johdossa

Elämää ei mitata rahalla. Ja miten voidaan olettaa etteikö se sama leipä olisi tullut näille "muille perheille" muutenkin, tai jonkun toisen ihmisen toimesta.

Kyllä se on helppo arvostella perheenjäsenten mielipiteitä ulkoa, kun ei ole itse koskaan sitä kokenut. Kuin ei olisi aurinkoakaan nähnyt ja kuvailee sen polttavaa kauneutta. Oksettaa moinen ja ymmärrän, sekä tuen täysin, Niklas Herlinin avautumista.

Monessa johtoasemassa olevalla on täysin vastaanvanlaisia psykoottisia piirteitä ja perheet todella kärsivät. Se ulospäin tuleva kuva on jotain aivan muuta kuin mitä sisällä näkyy. Maanpäälinen helvetti on varmaan lähin asia mitä tästä voi seurata, ja sitten vielä sanotaan lapsia lellityiksi. Osoittaa suurta ymmärryksen puutetta puhua asioista joista ei edes mitään tiedä. Pilvilinnat saavatkin murtua.

Lempi

on myös paljon johtavissa tehtävissä olevia rakastavia ihania vanhempia ja herravihaa, julkista kiusaamista, propagandaa, agitaatiota ja väkivaltaa joka heihin esimerkiksi viestintävälineissä ihan syyttä kohdistetaan. Eli mielestäni on tärkeää viestiä myös rakastavasta vanhemmuudesta.

Onko suomalaisessa kulttuurissa ja viestintävälineissä tabu kehua ihmisiä ja ovatko ihmiset mielestänne herravihan sokaisemia myös rakastavan vanhemmuuden osalta?

Lempi

"Hallituksen budjettiesitys vuodelle 2010: Huolenpitoa ihmisistä, työllisyydestä ja palveluista vaikeassa taloustilanteessa" www.valtioneuvosto.fi/toiminta/talousarvio/2010/fi...

"Valtion talousarvio 2010"
http://budjetti.vm.fi/indox/tae/2010/vm_2010.html

"HE 194/2009 Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi kuntouttavasta työtoiminnasta annetun lain 2 ja 10 §:n, työttömyysturvalain 8 luvun 6 §:n ja toimeentulotuesta annetun lain 10 ja 10 a §:n muuttamisesta

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ
Esityksessä ehdotetaan muutettaviksi kuntouttavasta työtoiminnasta annettua lakia, työttömyysturvalakia ja toimeentulotuesta annettua lakia. Esityksen mukaan kuntouttavaan työtoimintaan olisivat velvollisia osallistumaan muutkin kuin nuoret työttömät.

Esitys liittyy valtion vuoden 2010 talousarvioesitykseen ja on tarkoitettu käsiteltäväksi sen yhteydessä. Lait ovat tarkoitetut tulemaan voimaan 1 päivänä tammikuuta 2010."

www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2009/20090194
FINLEX ® - Valtion säädöstietopankki

www.tervesuomi.fi

Julkinen sektori palveluineen ei ole ihmisiä vastaan, kuten varakkaat ihmisetkään...
ihminen ihmisenä.

tapio_o_neva

Miten olisi luonnehdittava Carl Gustav Emil Mannerheimin isää, Carl Robert Mannerheimia, joka pelasi uhkapelissä Louhisaaren kartanon ja pakeni velkojia toisten tietojen mukaan Pietariin ja toisten tietojen mukaan Pariisiin tuloksena, että lapset joutuivat sukulaisten elätettäviksi?

Kun rahaa ei sukulaisillakaan mielestään ollut ylenpalttisesti, ei C. G. E. Mannerheimia ollut varaa kouluttaa Helsingin yliopistossa vaikka lainopin kandidaatiksi, jotta hän olisi voinut jäädä siviilivirkamieheksi.

Mahdollisuus oli työntää poika Haminan kadettikouluun, jossa hän rikkoi suomalaista sotilaskuria vastaan olemalla noudattamatta kolmen kuukauden poistumiskieltoa: jouti Venäjälle, jossa hän ei koskaan päässyt sotakorkeakouluun, mutta erikoistui hevoskauppiaaksi.

Tätä käytti päällikkömme esimerkkinä seitsemälle upseerioppilaalle komppaniastamme, joista neljä oli joukkueestamme ja kolme tuvastamme. He saivat poistumiskieltoa, mutta heitä ei erotettu Reserviupseerikoulusta, mutta päällikkö antoi ymmärtää, että jos aikoo ammattiupseeriksi Kadettikouluun,on parempi tehdä kuten Mannerheim, jolle myös suomalainen sotilaskuri oli liikaa ja mennä vaikka Venäjälle. Tuona vuonna tosin Venäjä oli edelleen Neuvostoliitto, joten Venäjälle menon kehoittaminen oli melko vahva lausunto asiasta järkyttyneeltä majurilta.

Onhan näit värikkäitä isiä lähempänäkin historiassa. Uusi Suomi raportoi, että hän on yksi joulurauhanrikkojista. Hänen lapsensa eivät tule oikein juttuun hänen kanssaan, koska ilmeisesti kokevat isän hylänneen. Hänen epäillään kuristaneen uusinta vaimoaan ja puukottaneen häntä, yrittäneen mahdollisesti tappaa. Isä esitettiin ikään kuin hän olisi kilpaillut joulurauhan rikkojien SM-sarjaan pääsemiseksi.

Kaikkein karmeimpia ovat kuitenkin äidit, jotka abortoivat tytön ja pojan jo kohdussaan. Nämä lapset eivät koskaan saa edes mahdollisuutta tutustua juopottelevaan ja väkivaltaiseen isäänsä, jonka ainoa kontribuutio on omien rahojensa ryyppäämisen lisäksi myös viedä äidinkin talousrahat.

Yleisesti ottaen tavallisten tunnollisten ja kunnollisten sekä työelämässä lankkuaidalla kävelevistä ihmisitä pidän melko kärjessä olevina Venäjän, Keski-idän ja Kauko-idän vientipäälliköitä ja -myynjiä, -asentajia, kaukomatkojen rekkakuskeja, merimiehiä ja projektirakentajia jossain erittäin hanakalissa oloissa sekä tietenkin taistelevia sotilaita, mihin meilläkin NATO:n rauhankumppanaina alkaa olla mahdollisuus, kunhan uppoamme syvemmälle Afganistanin sotaan.

Keskinkertaisuuksien rinnalla huippuja ovat lääkärikäsityöläiset, esimerkiksi kirurgit, jotka duunaamiseen ohessa joutuvat vielä ajattelemaankin.

tapio_o_neva

Tarkastelin asiaa lähinnä tilastosuureena joinain esimerkkeinä. Inhottava isä voi jättää perinnön, joka antaa tilaa omalle elämälle myöhemin tai hän voi ryypätä kotitalouden vielä syvemmälle tuottaen negatiivista arvoa.
Huonomminkin asiat voisivat olla...

Lempi

mielestäni voitaisiin kirjoittaa rakastavasta vanhemmuudesta ja kehua suomalaisia ihmisiä hyvin tehdystä työstä ihan aiheesta. Suomessa kaikki ihmiset voivat kouluttautua ilmaiseksi, eli www.koulutusnetti.fi ja ryhtyä yritysjohtajiksi perustamalla yrityksen.

Hyvä kansallinen ja kulttuurinen identiteetti, kuten vuorovaikutteinen lukutaito vahvistaa myönteistä suhtautumista sekä suomalaisiin, että kansainvälisiin mahdollisuuksiin www.vuoropuhelu.fi

Esimerkiksi www.suomi.fi, kuten

Tietopaketti yrittäjille "Pieniä ja keskisuuria yrityksiä on Suomessa yhteensä liki 250 000. Tämä on yli 99% koko Suomen yrityskannasta."
www.suomi.fi/suomifi/suomi/tietopaketit/yrittajille/index.html

Perustietoa Suomesta talous- ja elinkeinoelämä
www.suomi.fi/suomifi/suomi/tietopaketit/perustietoa_suomesta/talous_ja_e...

Rahoitusta on ministeriöiden sivuilla, www.eurooppa-tiedotus.fi ja www.ray.fi. Ihmisillä on paljon mahdollisuuksia. Miksi rahoituksesta ja hyvin tehdystä työstä julkisella ja yksityisellä sektorilla, kuten rakastavasta vanhemmuudesta viestitään niin vähän?

En miellä julkisuuden ihmisten haukkumista vuorotellen, jonka jälkeen nuoret mieltävät, että ihmisten herjaaminen on mielekästä. Monien hyvien asioiden lisäksi Suomi on työpaikkakiusaamisen kärkimää. Työpaikkakiusaaminen on laitonta. Entä julkinen kiusaaminen?

Onko Suomessa ja suomalaisissa viestintävälineissä mielestäsi tabu kehua ihmisiä? heti jos suhtautuu ihmisiin ja suomalaisuuteen myönteisesti, viestii mahdollisuuksia on ilkeitä kommentoijia... miksi?

Lempi

Julkisella, kuten yksityisellä sektorilla tehdään paljon hyvää työtä. Ihan esimerkiksi Uutisoitavia asioita ja taustoitusta on paljon julkisen sektorin työstä, ihan esimerkiksi…

www.suomi.fi, www.vnk.fi, www.tpk.fi, www.formin.fi, www.om.fi, www.defmin.fi, www.vm.fi, www.intermin.fi, www.tem.fi, www.lvm.fi, www.mmm.fi, www.minedu.fi, www.stm.fi, www.ymparisto.fi, www.ficora.fi, www.tietosuoja.fi, www.oikeus.fi, www.eduskunta.fi, www.mil.fi, www.poliisi.fi, www.112.fi, www.thl.fi, www.mirgri.fi, www.secure.net, www.spr.fi, www.lapsiasia.fi, www.vahemmistovaltuutettu.fi, www.mll.fi, www.ray.fi, www.un.org, www.ykliitto.fi, www.europa.eu, www.eurooppa-tiedotus.fi, www.kaks.fi, www.yrittajat.fi , www.kulttuurinet.net, www.vuoropuhelu.fi, www.tervesuomi.fi yms. ministeriöt, virastot, organisaatiot, yritykset ja kanslaisjärjestöt yms

Miksi hyvin tehdystä työstä Suomessa ja kansainvälisesti sekä julkisella, että yksityisellä sektorilla viestitään niin vähän? Suomessa kaikki ihmiset voivat työllistää itseään ja hakea julkista rahoitusta, kuten kaikki viestintävälineet. Julkinen sektori ei ole kansalaisyhteiskuntaa vastaan ja media kansalaisyhteiskunnan puolella, kuten joissain viestinnän teorioissa mielletään.

Ihmisiltähän kysytään kehitysehdotuksia
www.otakantaa.fi, www.oikeusvaivelvollisuus.fi, www.mitasuomion.fi ja www.europa.eu yms.

Kiitos hyvin tehdystä työstä ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Kuka muistaa kohut hyvin tehdystä työstä ja uutiset rakastavasta vanhemmuudesta?

Lempi

...ja Jyrki Kasvin blogiin "”Helsingin Sanomien jutun nuoret joutuivat julkisessa keskustelussa syytetyiksi.” http://jyrkikasvi.blogit.uusisuomi.fi/2009/12/22/v...

Kiitos pohdinnoista ja mielenkiintoisesta blogista.
Entä aikuisten mediakasvatus ja ehdotus kyseiseen ja minkälainen esimerkki nuorille viestitään?

Mielestäni nuorille on tärkeää viestiä älyllisiä esimerkkejä Big Brother viihteen vaihtoehtona ja aikuisille mediakasvatusta nuorten lisäksi sekä viestinnän etiikasta, että juridiikasta, kuten nuorten tekemisistä. Mielestäni nuorilla on paljon fiksuja mielipiteitä, ja toisin kuin mainoksista voisi päätellä rypyt ovat mielestäni kauniita. Lisäksi...

Mielestäni ihmisiä on tärkeää neuvoa asiallisesti myös viestinnän etiikassa ja juridiikassa sekä välttämään rikoksia ja ihan turhaa mielipahaa, kuten herjauksia ja ihmisten yksityisasioiden levittämisestä, kiusaamista yms.

mm. Koljatin lööppiuutisoinnin jälkeen, jossa kommentit kirjasta oli irroitettu kontekstista herjausryhmät ja viharyhmät lisääntyivät verkossa. On lisäksi esimerkiksi nuoria, jotka ovat tehneet itsemurhan nettikiusaamisen vuoksi. Lööpit voivat olla pelottavia lapsille ja niitä on kaikkien kauppojen ja kioskien ovissa.

Lapsiasiainvaltuutetun kannanotossa lööppeihin on ehdotettu psykologia arvioimaan viestin vaikutuksen lapsiinwww.lapsiasia.fi.

Esimerkiksi työpaikka- ja koulukiusaaminen on Suomessa laitontawww.finlex.fi

Entä julkinen kiusaaminen http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiusaaminen ?

www.mll.fi sivuilla on materiaalia avuksi, kuten nuortenetti ja materiaalia vanhemmille ihan normaalin vanhemmuuden tueksi

”Koulut kaipaavat tukea nettikasvatukseen”
www.asianajajaliitto.fi/viesti…kseen.html

”Netissä julkaistu ”hyvä läppä” voikin olla rikos Mediakasvatus: Harva teini-ikäinen ymmärtää tekonsa seuraukset, netissä tulee harha anonyymiudesta.”
Alma Media

”…Kemppisen mukaan rikoksen tunnusmerkit voivat täyttyä esimerkiksi siinä, jos kertoo netissä tuttavansa sairastavan syöpää. Myös toisten seksielämä sekä raha-asiat kuuluvat arkaluonteisiin aiheisiin, joiden repostelu voi olla rikollista…, STT”

Kiva koulu www.kivakoulu.fi

www.mediakasvatus.fi

Sananvapauden avulla tehdyt rikokset ml. herjaukset ja uhkaukset ovat rikoksia.

STT: ”toimittajan etiikkaa ja juridiikkaa” www.stt.fi/fi/tyylikirja/toimi…ridiikkaa/

Tutkimus viestinnän vaikutuksistawww.stakes.fi/FI/ajankohtaista/tiedotusvalineet.ht ja www.jokela-adressi.fi ja www.loopitkuriin.net ovat kauheaa luettavaa.

Minkälaisen esimerkin aikuiset ihmiset viestivät lapsille, nuorille, aikuisille ja vanhuksille? Miten neuvoisitte aikuisina ihmisinä lapsia, nuoria, aikuisia ja vanhuksia? ja miten viestintää voisi kehittää siten, että kyseinen olisi mielekkäämpää ja vahvistaisi hyvinvointia?

Miten viestintä vaikuttaa esimerkiksi mielenterveyteen?

mielenterveys on kaikkien ihmisten terveyttä, eikä pelkästään häiriökäyttäytymistä.

EU:ssa kuluu arvioiden mukaan euroissa 2/3 Suomen BKT:sta mielenterveydenkuluihin. Miten hyvinvoinnin vahvistaminen on mielletty viestintävälineissä ja miten ihmisten hyvinvointia voitaisiin mielestäsi vahvistaa viestinnällä? Entä viestinnän vaikutus uutisissa olevien ihmisten hyvinvointiin?

”Läheisen kuolema. Liikenneonnettomuus. Työttömyys. Avioero. Sairaus. Ne ovat arkisia, joskus odotettujakin tapahtumia. Silti ne voivat tuntua ylipääsemättömän raskailta.” Jokainen reagoi järkyttäviin tapahtumiin. Se on tervettä ja tavallista. Voimakkaita tunteita voivat herättää myös ajatukset siitä, mitä minulle tai läheisilleni olisi voinut tapahtua. Jokainen reagoi järkyttävään kokemukseen. Ihmiset ovat yksilöitä, toinen reagoi samassa tilanteessa voimakkaammin kuin toinen. Reaktiot on kuitenkin hyvä tunnistaa - niin itsessään kuin muissakin. Hyvä on miettiä sitäkin, miten voisimme tarvittaessa olla tukena lähimmäiselle. Näille sivuille on listattu mahdollisia tuntemuksia ja reaktioita, joita järkyttävän kokemuksen jälkeen saattaa esiintyä. Älä vertaa omaa suhtautumistasi toisiin. Reagointi erilaisiin tapahtumiin on aina yksilöllistä.”

www.redcross.fi/apuajatukea/henkinentuki/fi_FI/

Sosiaali- ja terveysministeriö
www.stm.fi/tyosuojelu/tyohyvinvointi

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos
www.thl.fi

Mielenterveyden keskusliitto
www.mtkl.fi

Suomen psykologiliitto
www.psyli.fi

Apua arkielämän kriisitilanteissa
www.secure-tukinet.net

Nuortennetti
www.mll.fi/nuortennetti/

Terve Suomi
www.tervesuomi.fi

Ihmisten perusoikeuksista ja ihmisoikeuksista
Suomen lain mukaan www.finlex.fi ihmisillä on paljon perusoikeuksia sananvapauden lisäksi.

Onko viestintävälineiden mielestä 11§ sananvapaus ja tiedonvälitys oleellisempi perusoikeus, kuin esimerkiksi EU perusoikeudet 1§-10§ ja 12§-54§ ?

EU perusoikeuskirjan kaikki 54 artiklaa
www.europarl.europa.eu/charter/pdf/text_fi.pdf

Minun mielestäni on oleellista, että perusoikeudet vahvistavat eivätkä mitätöi toisiaan. Miten määritellään sananvapaus ja kaikki perusoikeudet? kuten oikeus yksityisyyteen, halventavan rangaistuksen kielto yms.

Mielestäni lööpit ovat siis mainoksia, kuten kuluttajanviraston ja mainonnan eettinen neuvosto, jolloin niihin tarvittaisiin ihmisten lupa. Sananvapaus perusoikeutena ja esimerkiksi ”savolaisittain painotetuilla” juoruilla myyminen ovat mielestäni eri asioita.

Miten voidaan esimerkiksi uutisoida perätön uutinen eduskunnan puhemiehen vaimon raskaudesta, kun asiaa ei saa Suomen lain mukaan kysyä edes työpaikkahaastattelussa? kuinka usein lööppien viesti on artikkelin kuten totuudenmukainen? miksi lapsia pelotellaan lööpeillä ja miksi viestitään, että esimerkiksi heidän isovanhemmilta, jotka ovat tärkeitä nuorten hyvinvoinnille on mielekästä mitätöidä omanarvontunne, kuten Kaari Utrion ”kuolinpilleri” kommenteissa oli painotettu lööpeissä? miksi niin harvoin kehutaan ihmisiä ja suomalaisuutta viestinnässä?

Kaikki lapset, nuoret, aikuiset ja vanhukset tarvitsevat myönteisiä kulttuurisen identiteetin rakennuspalikoita myös viestintään. Hyvä kansallinen ja kulttuurinen identiteetti ja vuorovaikutteinen kulttuurinen lukutaito vaikuttaa myönteisesti myös suomalaisiin ja kansainvälisiin mahdollisuuksiin.

Julkinen sektori ei myöskään ole kansalaisyhteiskuntaa vastaan ja media kansalaisyhteiskunnan puolella, kuten joissan viestinnän teorioissa mielletään.
Ihmisiltähän esimerkiksi kysytään esimerkiksi kehitysehdotuksia www.otakantaa.fi, www.mitasuomion.fi, www.oikeusvaivelvollisuus.fi ja www.europa.eu.

Ja julkisella, kuten yksityisellä sektorilla tehdään paljon hyvää työtä. Ihan esimerkiksi Uutisoitavia asioita ja taustoitusta on paljon julkisen sektorin työstä, ihan esimerkiksi… www.suomi.fi, www.vnk.fi, www.tpk.fi, www.formin.fi, www.om.fi, www.defmin.fi, www.vm.fi, www.intermin.fi, www.tem.fi, www.lvm.fi,www.mmm.fi, www.minedu.fi, www.stm.fi, www.ymparisto.fi, www.ficora.fi, www.tietosuoja.fi, www.oikeus.fi, www.eduskunta.fi, www.mil.fi, www.poliisi.fi, www.112.fi, www.thl.fi, www.mirgri.fi, www.secure.net, www.spr.fi, www.lapsiasia.fi, www.vahemmistovaltuutettu.fi, www.mll.fi, www.ray.fi, www.un.org,www.ykliitto.fi,www.europa.eu, www.eurooppa-tiedotus.fi, www.kaks.fi,www.yrittajat.fi , www.kulttuurinet.net, www.vuoropuhelu.fi yms. ministeriöt, virastot, organisaatiot, yritykset ja kanslaisjärjestöt yms
Miksi hyvin tehdystä työstä Suomessa ja kansainvälisesti sekä julkisella, että yksityisellä sektorilla viestitään niin vähän?

Suomessa esimerkiksi kaikki ihmiset voivat työllistää itseään ja hakea julkista rahoitusta, kuten kaikki viestintävälineet.

Miten lastenoikeudet www.lapsiasia.fi ja oikeus yksityisyyteen toteutuvat lööpeissä? Tietosuojavaltuutetun www.tietosuoja.fi sivuilla on neuvoja ihmisten oikeudesta yksityisyyteen, kuten mm.

”Markkinoinnissa ei saa antaa totuudenvastaisia tai harhaanjohtavia tietoja” www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/…ino…

”Kuluttajavirasto pitää lööppiä mainonnan eettisen neuvoston tavoin markkinointina, kun taas iltapäivälehdet näkevät sen journalismina. Lööpeistä on tehty lasten näkökulmasta kanteluita Julkisen sanan, mainonnan eettiseen neuvostoon sekä lapsiasiavaltuutetulle. Mainonnan eettinen neuvosto teki vuonna 2005 päätöksen iltapäivälehtien myyntijulisteiden lapsia pelottavasta vaikutuksesta. Neuvosto totesi, että lööppeihin pätevät samat säännöt kuin muuhunkin markkinointiin, koska myyntijulisteella on kaupallinen päämäärä. Lööppi on siis mainos, jonka arviointi kuuluu neuvoston toimivaltaan. Lapsiasiavaltuutettu on ollut huolestunut lööppikirjoittelusta ja katsonut, että lapsuuden suojeleminen ei voi olla pelkästään vanhempien tai julkisen vallan vastuulla. Lapsiasiavaltuutettu on selvityksessään toivonut, että iltapäivälehdet sitoutuisivat hyvään markkinointitapaan sekä mainonnan eettisiin periaatteisiin. Julkisen sanan neuvosto on perään kuuluttanut harkintaa otsikointiin.”www.kuluttajavirasto.fi/Page/38929798-648e-427b-9b

www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/markkkinointi/

ihmisiä ei myöskään saa Suomen lain www.finlex.fi mukaan salakuvata eikä salakuunnella www.jokela-adressi.fi … ja mainoksiin tarvitaan mainoksissa esiintyvien ihmisten lupa, eli esimerkiksi Keskuskauppakamarin Internet-sivuilla on ICC:n Markkinointisäännöt ”Artikla 14 – Henkilökuvan tai muun yksityisyyteen kuuluvan seikan esittäminen tai jäljittely Markkinoinnissa ei tule käyttää yksityisen tai julkisen henkilön kuvaa ilman häneltä etukäteen hankittua lupaa. Myös henkilöön viittaaminen markkinoinnissa edellyttää lupaa. Markkinoinnissa ei tule ilman etukäteen hankittua lupaa kuvata yksityisomaisuutta tai viitata siihen tavalla, joka on kyseisen tuotteen tai toiminnan yhteydessä omiaan antamaan käsityksen asianomaisen suostumuksesta.”
www.keskuskauppakamari.fi/kkk/…n_e…

Kuluttajansuojalaki 20.1.1978/38
www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1978/19780038#L2
Lapsiasianveltuutettu esimerkiksi on mieltääkseni ehdottanut, että psykologi arvioisi lööppejä ja niiden vaikutusta lapsiin www.lapsiasia.fi.

Faktan ja fiktion sekoittuminen viihteessä esimerkiksi näkyy nuorten väkivaltatilaistoissa. Minkälaisen esimerkin aikuiset ihmiset viestivät?

Kun lööpeissä on herjauksia herjaukset lisääntyvät sosiaalisen viestinnän palveluissa nuorten mieltäessä, että kyseinen on mielekästä. Lööpeissä esiintyvät ihmiset, jotka ovat ihan oikeita ihmisiä, eivät viihdettä, eivätkä tilastoja, harvemmin viestivät, kuten lööpeissä on painotettu.

Kuinka usein tutkiva journalismi on mieltänyt, että asioita on tehty hyvin ja oikaissut väittämiä niin tehokkaasti kuin painottanut ”savolaisittain” negatiivisesti?
Yleisradion Silminnäkijä-ohjelman tuottaja Hannele Valkeeniemen kommentin mukaan esimerkiksi tutkivassa journalismissa US uutisoinnin mukaisesti metodina on ”savolainen painotus”…

Ylen lisäselitys: ”Savolainen metodi”
…”Tekikö Vanhanen jonkun rikkeen?
- Ei se ole meidän asia kertoa. Silminnäkijä ei ole tuomari, syyttäjä eikä asianajaja. Tiedoille annetaan se painoarvo, joka annetaan. Tämä oli yhteiskunnallisesti merkittävä tieto, sellaiseksi sen arvioimme, ja siksi siihen pätee lähdesuoja. Mielestäni tämä on ollut lähestulkoon oppikirjan omaista toimintaa. Savolainen metodi, siirretään vastuu kuulijalle, Valkeeniemi naurahtaa…” www.uusisuomi.fi/kotimaa/72808-ylen-selitys
www.uusisuomi.fi/asiasanat/silminnakija

”Propaganda on tietoa, jota levitetään tarkoituksena muokata kohteen mielipidettä. Propaganda saattaa olla valheellista tai tosipohjaista, mutta on usein yksipuolista ja saattaa valaista asiaa ainoastaan propagandan tuottajalle hyödyllisistä puolista…”

”Suosittuja propagandatekniikan keinoja ovat väärien uutisten välittäminen tai puolitotuuksien välittäminen, missä osa asiaan liittyvistä seikoista jätetään kertomatta tai painotetaan väärin.”

”Uutisten valikointia voidaan suorittaa siten, ettei uutisvirrasta tule tasapuolinen, vaikka uutiset sinänsä sisällöiltään olivat oikeita. Tämä muodostaa yleensä tarpeen vastapuolelle perustaa oma uutiskanava, missä voi kokonaiskuvan tarjoamiseksi valikoida itse uutisvirtaa…”
http://fi.wikipedia.org/wiki/Propaganda

HS sivuilla oli testi ”konnia vai kunnon kansalaisia”. Ihmiset olivat julkisuuden perusteella arvioineet ihan syyttömiä ihmisiä konniksi. Mielestäni julkinen häpeärangaistus esimerkiksi syyttömille ihmisille on kohtuuton.

Saako ihmisiä laittomasti salakuunnella ja -kuvata www.jokela-adressi.fi,herjata, loukata ihmisten yksityisyyttä, www.loopitkuriin.net yms.

Laki ja oikeusturva Suomessa
www.suomi.fi

Tietopaketti nuorille
”Suomen väestöstä alle 30-vuotiaita on noin kaksi miljoonaa, josta noin puolet on 15-24-vuotiaita. Nuorisolaki, jonka tarkoitus on edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja sosiaalista vahvistumista, koskee alle 29-vuotiaita.
Tälle sivulle kootaan ne Suomi.fi-portaalin sisältämät linkit, joissa on julkishallinnon tuottamia, nuorten elämän ja arjen kannalta tärkeitä tietoja ja palveluja. Asiaa löydät niin asumisesta, opiskelusta kuin parisuhteesta. Myös työelämätieto ja kansalaisen perusoikeudet ovat helposti ulottuvillasi.” www.suomi.fi

Miten nuoret ja lapset www.lapsiasia.fi, eli alle 18-vuotiaat mieltävät viestinnän? Miksi lapsia pelotellaan lööpeillä? lastenoikeuksien sopimuksen mukaisesti lasten etu on tärkeä asia www.unicef.fi.

”Sopimukseen liittyy neljä yleistä periaatetta:

Kaikki lapset ovat tasa-arvoisia
Lapsen etu on ensisijainen kaikessa päätöksenteossa
Lapsella on oikeus hyvään elämään
Lapsen näkemykset on otettava huomioon”

www.lapsiasia.fi

Kuten US päätoimittaja kirjoitti jsn on tiedotusvälineiden itsesääntelyelin. Minkälaisen esimerkin viestintävälineet viestivät esimerkksi Internetin kuluttajille ja lapsille, jotka eivät ole allekirjoittaneet jsn sopimusta. Työpaikkakiusaaminen ja koulukiusaaminen on Suomen laissa kielletty.

Entä julkinen kiusaaminen? on esimerkiksi nuoria, jotka ovat tehneet itsemurhan nettikiusaamisen vuoksi. Aikuisten on tärkeää mielestäni viestiä vastuullisesti ja ennaltaehkäistä henkistä ja fyysistä väkivaltaa.

Medialla on tärkeä funtio yhteiskunnassa, mutta viestintävälineet eivät ole oikeuslaitoksen edustajia, kuten ei myöskään jsn.

Suomen perustuslain 22§ artiklan mukaan
”22 § Perusoikeuksien turvaaminen
Julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen.”

www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

Kuka arvioi, että kaikki ihmisten perusoikeudet ja ihmisoikeudet toteutuvat viestintävälineissä?

Mielestäni asiallisia viestintä- ja oikeusalan ihmisiä, kuten toimittajia tarvitaan neuvomaan ihmisiä viestinnän etiikassa ja juridiikassa, kuten pohtimaan, miten ihan turhia ennakkoluulojan voidaan vähentää. Julkisen sektorin palveluissa on esimerkiksi paljon rahoitusta viestintävälineille mediakasvatukseen.

Kiitos blogista ja pohdinnoista.

Vieras

molemmat, taas kerran esim. tuossa yllä. kopioit hylätyt mammuttipitkät blogikommenttisi taas tännekin.

estät minua lukemasta tähän uutisaiheeseen liittyvää keskustelua.

tukit selaimeni ylipitkillä teksteilläsi, jotka olet esim viimeisten tuntien aikana tunkenut lukuisiin kommenttikeskusteluihin, täysin asioiden vierestä.

sananvapauden väärinkäyttökin on häirintää.

Lempi

...voit halutessasi lukea vain sinulle mieleiset ilkeät kommentit ja olla lukematta kommenttini myönteisen vuorovaikutuksen vahvistamisesta?

Jyrki Kasvi ja Suomen Kuvalehden moderaattori eivät mielestäni määrittele Suomen lakia. Kuten ihmisten perusoikeuksia ja ihmisoikeuksia, kuten suomalaista "sananvapautta" kuin omissa julkaisuissaan...

Miten määrittelet suomalaisen propagandan, agitaation ja sananvapauden, herjaukset, laittomat uhkaukset yms? Mielestäni asiallisinen keskustelu ihmisten hyvinvoinnin ja myönteisten mahdollisuuksien edistämisestä edistää ihmisten hyvinvointia myös viestinnällä.

Rakentavat ehdotukset ovat mielestäni ihmisten hyvinvoinnille oleellisia. Poliitikkojen vuorotellen haukkuminen ei mielestäni edistä ihmisten hyvinvointia, ja herjaaminen on epäoleellista ihmisten hyvinvoinnille, toisin kuin asiakeskustelu myönteisistä ja vaikeista asioista.

Vieras

kirjoituksesi sekä julkaistu elämänkerta toivat rehellisesti esiin yleisen ja yleisesti kielletyn, kieltäydytyn asian.

ihmiset eivät halua tietää siitä helvetistä, jossa toiset elävät.
tietäminen kun edellyttäisi toimintaa - olisi pakko avata omat silmät, myös oman elämän kohdalta.

on niin paljon helpompi sanoa "eihän se nyt niin...(kauheaa voi olla)"

tapio_o_neva

On yleisesti tunnettua, tai ainakin ennen vanhaan oli yleisesti tunnettua, että teollisuus ajautui etupainoisten investointiensa vuoksi noin joka seitsemäs vuosi kriisiin, minkä vuoksi oli saneerattava rajusti. Yhden kauppaneuvoksen tai vuorineuvoksen työaikaan näitä jaksoja mahtui useita.

Teollisuusjohtaja oli tai on vieläkin yleensä pelottava ja inhottava ihminen, sellainen rakennemuutosihminen kuin millaisia ovat parhaat oikeistososialidemokraatit Mauno Koivistosta Paavo Lipposeen.

Kun kerran inhottavuus on yleensä menestyvän teollisuusjohtajan lajityypillinen ominaisuus ja vaikka jokainen teollisuusjohtaja käyttäytyisi kuin Juuso Walden omaamatta hänen sosiaalisia ja yhteisöllisiä piirteitään, ei oikeastaan pidä odottaakaan, että teollisuusjohtaja kodin kynnyksen ylitettyään olisi joku piirakan ja pullan tuoksuinen herttainen isoäiti tyylii Barbara Bush.

Miten mukava isä muuten on toimiupseeri tai alkoholismin partaalle turhautumistaan ehtinyt maavoimien majuri? Entä se sotilasläänin komentaja, jonka autonkuljettaja kertoi jahdanneen auton ympäri vaimoaan sotilaspistoolilla uhaten? Entä ne poliisit, jotka jopa komisariona ampuvat kerrostalon katon lävitse ja kohtelevat puolisoaan niin, että 50 kilometrn päässä maaseutukunnassakin puhutaan ennen laukausten ampumista?

1980-luvulla itäsuomalaisen varuskunnan vartiopäällikön ohjeissa luki:"Mikäli järjestyspartio ottaa kiinni kapteenin tai majurin arvoisen henkilön, tulee tästä ilmoittaa varuskunnan valmiusesiupseerille.". Kun varuskunnan päivystäjältä, vanhalta sotilasmestarilta, kysyttiin, onko kapteeneja ja majureita useinkin otettu kiinni, koska sääntö on kirjoitettu ohjesääntöön, hän totesi, että sääntö on vanha ja koski lähinnä sodassa hermonsa menettäneitä puolustusvoimien palvelukseen jääneitä eli sääntö oli jostain 1960-luvun lopusta ja 1970-luvun alusta.

Teollisuusjohtajalla on raivaajan ja tiennäyttäjän kirottu taakka, mikä tekee heistä usein inhottavia ihmisiä.

Odottaisin vuodelle 2010 tarinaa teollisuusjohtajasta, joka on pitänyt firmansa pystyssä 1970- ja 1980- luvun vaihteen vuoden 1981 rahamarkkinoiden vapauttamisen jälkeen ja ollut vielä miellyttävä ihminen ja miltei huippuhumanisti. Lähteeksi ei kelpaa 50-vuotiasjuhlapuheet. Heitä on todella vähän, ei ehkä juuri ketään-

SIMO PERTTULA

Sekä Niklaksen kirjoittamat "Näkökulmat".
Sisäpiiritietona voin kertoa, että suuren tunnetun mielipidelaitoksemme tutkimuksessa koskien koko mediaa, oli UUSI SUOMI saanut myös paalupaikkoja, koko maan parhaimpana mediana! Se hakkasi sekä Ylen televisioineen ja radioineen, että koko muun lehdistön?
Se on paljon se. Ottaen huomioon nettilehtemme lyhyen ilmestymisen.Ja nuo vastaajat ovat tieteellisen otannan valitsemia.

Vieras

Minkä ihmeen takia Suomessa elätellään uskomusta, että menestyminen ja luonnevikaisuus ovat toisensa pois sulkevia asioita, vaikka meillä on loistava koko kansan tuntema esimerkki päinvastaisesta?

Maailman kaikkien aikojen menestynein mäkihyppääjä Matti Nykänen on ollut säännöllisesti otsikoissa kännisen sekoilun ja akan hakkaamisen takia kaukaa 80-luvulta saakka. Ensimmäinen vaimo palasi häämatkalta silmä mustana ja sen jälkeen kurmootettavana on ollut ties kuinka monta naista.

Täytyy olla todella himmeä jos edelleen uskoo, että vain hyvin käyttäytyvä ja tasapainoinen ihminen voi menestyä urallaan. Nykänen ei ole koskaan sellaiselta edes vaikuttanut.

MerjaH

sehän on pikemminkin niin päin, että varsinkin suuret taiteilijat (ainakin suomalaiset) ovat olleet juoppoja ja lataamolla käyneitä laidasta laitaan kaikki.

Nerous ja hulluus on kait samassa geenissä.

Pekka Herliniähän voi verrata Sibeliukseen (en tiedä astuiko korkin päälle sen kummemmin) tai Eino Leinoon (astui :) luomisen voimassa. Siksi häntä tulee arvostella samalla mittapuulla kuin Eino Leinoa tai Sillanpäätä.

HE ovat vain liian lähellä.

http://www.youtube.com/watch?v=37nS-xI-dJY

http://www.youtube.com/watch?v=zDfdh8yjwuI&feature=related

MerjaH

Riittää kun pysyn kaurapuurossa. Kämppä on maksettu ja lapset suuria. Ei huolen häivää. Kasvisliemeen keitetyllä hernekeitolla ja kaurapuurolla hoikistuukin koko ajan vain lisää.

Onneksi kaikki eivät ole samanlaisia kuin minä. Tulisi nälänhätä alta aikayksikön Suomen maahan.

Ei se ole asian ydin se. Mutta jos et ymmärrä, et ymmärrä.

Kyllä minä kumminkin älyän arvostaa jotain Pekka Herliniä, en ole niin pimeä sentään. Kyllä minä ymmärrän sen, että verot tulee siitä, että joku niitä maksaa.

Vieras

Menestyminen ei ole normaalia eikä se onnistu taviksilta. Kaikkein vähiten sitä voi odottaa sellaiselta, joka tekee kiltisti kaiken niin kuin käsketään. Eiväthän ne käskyt edes tule menestyjiltä vaan "asiantuntijoilta", jotka ovat tietävinään millaisia menestyjien pitää olla. Yleensä mielikuvissa on enemmän omia ja itselle kuviteltuja kuin faktisesti olemassa olevien menestyjien piirteitä, koska tietty keltainen neste tuntuu "asiantuntijan" korvien välissä niin kovin mukavalta.

Menestyjä on se joka menestyy eikä hänen muita luonteenpiirteitään voi määritellä sen mukaan. Ne ovat mitä ovat. Ehkä hän on tasapainoinen ja miellyttävä henkilö ja ehkä pakkohoidon puutteessa oleva paskiainen, mutta missään tapauksessa hän ei ole sitä mitä joukkopsykoosissa haahuilevat fanit ja omiaan keksivät "asiantuntijat" haluavat uskoa hänen olevan. Superihmisiä ei ole olemassa muualla kuin hölmöjen fantasioissa.

Menestyjä on "reppana", joka ei sovi yleiseen käsitykseen menestyjästä, mutta menestyy kuitenkin selkeästi paremmin kuin yleiseen käsitykseen uskovat. Itse asiassa hän muistuttaa läheisesti yleistä käsitystä luuserista, joka ei edes yritä vaikuttaa menestyjältä. Ainoa ero on se menestyminen.

MURSU

"MerjaH: Nerous ja hulluus on kait samassa geenissä."

Et aivan ole mielestäni oikeassa "MerjaH", luova hulluus kyllä käy toki, ja tarvitaankin, niin bisnes elämässä kuin ammateissa joissa pyritään valtaan, mutta se ei ole samankaltaiseen lopputulokseen pyrkivä kuin taiteessa.

Liike elämässä "drive" on usein valta-hallinta-raha johteinen, joku "paja-yrittäjä" voi saada "kicksejä" ihan innovatiivisen/ luovasta toiminnasta, mutta useimmilla silmät kiiluen suunnataan kasvuun (jatkuvaan!), jatkuvasti nouseviin tuloksiin niin tuotannollisesti kuin myynnillisesti. Ei tuossa "astiassa" paljon luova-hulluus siinä mielessä paina kuin luovuus taiteessa.(ellei sellaiseksi lueta "uskallusta)

Eikä "nerouskaan" usein bisneksessä muuta kuin "tilanne oivallus", "toiminnan nopeus" (sisään kun muut miettivät, ulos kun muut tulevat vasta sisään)

Perhana, "jussi vaarala" olisi osannut varmasti minua fiksummin tämän osion selittää (luovuudesta), mutta toivottavasti tuli jotain selkoa mitä tarkoitin.

MerjaH

17-vuotias (eli ehkä kaikkitietävä poikani) väitti, että luovuus ja hulluus ovat samassa geenissä. Se vain jäi mieleeni, että mitäs jos ne onkin. Kun nuo tutkivat internettiä :)

En minä edes keskusteltavasta henkilöstä paljon tiedä, voin vain kuvitella että hän oli ilmeisesti hankalakin ja ei mikään tavanomaisia polkuja kulkenut mies. Ja kun tiedämme hänen jälkikasvunsa, tuli vain tuo luovuuskin mieleen...ei millään pahalla.

Eli voiko sillä "johtajakoulutuksella", sarasvuomaisella, luoda mitään? Jos ei tulekaan olla loppuunasti sliipattu vain hankala ja "hullu" tehdäkseen jotain suurta, muutosta...uskaltaakseen? Pitää vain syntyä joksikin.

MURSU

Kyllä sun poika ihan oikeassa tavallaan, minä vaan tarkoitin että ne (luovuus/hulluus) otetaan eri yhteyksissä eri tavalla käyttöön. Omia kokemuksia taiteesta ja bisneksestä joissa ne toimii eritavalla.

Otetaan taide: kun tein vaikka jotain "monse-art" tyyppistä juttua, niin sitä saa "kicksit" ihan siitä "luovuudesta" eikä kiinnosta yhtään raha, eli että meneekö kaupaksi. Ja "hulluus" oli siinä että sitä rikkoi kaikkia totuttuja normeja, tai tapoja tehdä niinkuin taiteen opettajat sanoisivat "oikeaksi tekotavaksi". "Nerous", no jos joku sitten diggaa tulosta upeaksi ja hihkuu "ai kuin hieno" tms.

Näytä koko kirjoitus (3878 merkkiä)
Sitten bisnes: "luovaa hulluutta" tarvii joskus vaikka liikeidean aloittamiseen ja toteuttamiseen. Jos se on poikkeava ideana aiemmin totutusta, niin kai se on tavallaan "luovaa hulluutta", mutta tavallaan enemmin "uskallusta". Oli nyt kumpaa vaan, niin ero taiteeseen varmasti useimmin on "raha", joka on se "drive" bisneksessä, ja taiteessä monasti ei.
Bisneksen "luova hulluus" olisi vaikkapa tämä:

-kuvitellaan että sähkövalo olisi vielä keksimättä. Sinä olisit kotilabrassa sellaisen alkeellisesti onnistunut saamaan aikaan, hihkuisit siitä jo eteenpäin "että kohta sinä tuot päivän/auringonvalon pimeään yöhön". No sinulle naurettaisiin, pidettäisiin kylähulluna, varsinkin kun olisit 99 kertaa kutsunut ihmisiä katsomaan koetta...joka aina epäonnistui. Mutta sinun "luova hulluus" ei antaisi periksi vaan jatkaisit kunnes onnistut, ja sitten tietysti menestyisit, ja "nerouden" leiman.
(ihan klassikko tarinahan tuo, mutta aina hyvä esimerkki)

Sittempä muu bisnes, ei tuossa muodossa "luovaa hulluutta" juurikaan sisällä, vaan "raha" ylinnä, "tehokkuus" jolla mahdolllisimman pienellä vaivalla, mahdollisimman vähällä kululla saadaan mahdollisimman suurta tulosta, jatkuvasti kohoavalla tuloslukemalla...loputtomasti! Kasvua jatkuvasti niin myynnissä kuin netossa jne jne.

"voin vain kuvitella että hän oli ilmeisesti hankalakin ja ei mikään tavanomaisia polkuja kulkenut mies."

En tunne ketään (itseni mukaanlukien) joka olisi bisneksen tietä kulkenut "tavanomaisia polkuja" pitkin ja jokaisella tuntemallani tapauksella on ollut "hintansa", kellä enemmän, kellä vähemmän. Nyt siis muistutan että "pikkupaja" tai "yhden liikkeen pikkupuoti" ovat eri asia, ne voivat sisältää "luovaa hulluuttakin".

"Eli voiko sillä "johtajakoulutuksella", sarasvuomaisella, luoda mitään? "

Sarasvuo ja hänentapaiset jakavat näppäriä kliseitä, ynnäävät aikojen saatosta muiden tekemisiä "opeiksi", itsekin nuorena noita jenkki "Sales Dynamics" juttuja kelannut läpi, MUTTA VÄITÄN: millään koulutuksella pelkästään ei tehdä menestyjää bisnekseen (vaikka olis Harvard). Kaikki tieto on hyväksi ja sitä pitääkin ammentaa...mutta kun aika actionille koittaa, pitää itsellä olla ambitioita, sykettä, "hullunkiilto silmissä", "haukansilmät tavoitteisiin lukittuna" "valmius tehdä kaikki mitä se ottaa tavoitteen saavuttamiseksi" (noihin on vielä joku innoittaja saattanut vaikuttaa) mutta sitten se tärkein: "siemen" se ajatus, se ydin joka muodostaa rungon johon tuo kaikki muu tuo "hedelmää"...se on sinussa..sen on oltva sinussa..ja sinä pääasiallisesti elät ja toimit sitä varten! Sillä sinä olet päättänyt menestyä!
Jos tuo kuulostaa brutaalin kauhealta, ei välttämättä kannata mennä pikkubisnestä edemmäs.

Mikään sitten ei takaa että onnistut, tässä lista kollegoista joilla meni pieleen: yksi ampui itsensä, toinen ampui itsensä ja tyttärensä, yksi hirtti itsensä vintillä, vielä yksi joka teki itsemurhan lääkkeillä ja viinalla, sitten yksi joka päätyi mielisairaalaan, 2 jotka olivat täysin spurguja kun viimeksi kuulin. Kovaa? SE ON kovaa peliä, varsinkin jos epäonnistuu, kaikki jännite, ambitiot, voimat, unelmat sortuvat rojahtaen kasaan, silloin "ihmistä otetaan".
No tässä tuli pitempi "valaisu" kuin meinasin, ja vähän negatiivinen...on noita joku onnistunutkin...muutama.

MURSU

"miten mielestäsi "nerojen" hyvinvointia voitaisiin edistää?"

HUH, pieni mutta vaikea kysymys. Yksinkertaistaen: tukea ja neuvoa voi tarjota, mutta kunkin itsensä on viimekädessä hallittava olotilansa, Henkilöllä itsellään pitää olla "tahto", aivan kuin vaikkapa alkoholistilla, ensin löydettävä tai luotava tuo henkilön "oma tahto", ilman sitä ei tahdo "kannettu vesi kaivossa pysyä". On vaan löydettävä henkilön oman elämän realiteetit ja niistä karsia pois tai muovata tarpeenmukaan uusiksi vääristyneitä kuvioita.
(jos ymmärsin oikein kysymyksesi)

MerjaH

Hitsi ko sie kirjotit paljon... mutta mielenkiintosta asiaa.

Menestystähän sitä elämässä havitelhaan. Jokku eivä sitä voi välttää. Joku sannoo, että on onnellisten tähtien alla syntyny, mutta ei net välttämättä onnelliset itte ihmiselle olekhaan. Eikä lähimmilheen.

Joku väitti, että mie arvostasin rahhaa. Son suuri vale. Mutta son ylimielistä sanoa, että ei rahala ole merkitystä. Sillä on, jos siittä on pula. mulla ei ole pula, eikä sitä ole liikaa. Tämon optimaalinen tila. Mie voisin olla onnelinen, jos vain haluaisin. Ei liikaa rahhaa, eikä liika vähän. niin son paras.

Kumminkihan son välttämätöntä muile ihmisille, että jokku luo uutta. Ei raha ole siinä mielessä mithään halveksittavaa, jos sitä luo. Son päinvastoin.

MURSU

Raha sinällään ei ole hyvä eikä paha, sehän on vain paperia, metallia ja numeroita. Kaikki muu on vain ihmismielen illuusiota, josta kehittyy kyllä useille todellisuutta tai sitä muistuttava tila.

Menestyminen tuo useimmille mielihyvää ja parhaimmillaan aineellista turvaa. Valitettavasti menestyneiden lapset eivät ole niin onnellisessa asemassa kuin luullaan, niinkuin Niklaskin sanoi että "taloudellista huolta ei kyllä ollut...mutta.."

Sanoit: "Mutta son ylimielistä sanoa, että ei rahala ole merkitystä. Sillä on, jos siittä on pula. "

Aivan samaa mieltä, se vaan on jokaisen omassa hallinnassa "hallita oma kohtuutensa", tarkoitan että jollekin saattaa olla rihkamakoru "maailman kaunein" ja toiselle timanttikoru ilman että kumpikaan välittää rahallisesta arvosta. Molemmat saattavat silloin olla "kohtuus" heidän omalla kohdallaan. Tää on elämän yksi haasteellisinpia asioita "oppia hallitsemaan kohtuus".

Tähän loppuun heitän vinkin kivasta laulusta, se on Dave Lindholm "Voi kun riittäisi pieni taivas",
vaikeahko löytää kyllä,julkastu sinkkuna ja kokoelma LP:llä. Nätti biisi.

oletko tullut ajatelleeksi mahdollisuutta...

...että Matti ja Mervi ovatkin vain hahmoja, että he oikeasti vain naureskelevat sille kun ovat asettaneet itsensä pelleiksi ja että se menee ihmisille läpi? Että he tekevät kaiken puukottelupelleilynsä yms. TIETOISESTI.

Sellanen mahdollisuus on olemassa, jospa onkin niin että Matti & Mervi ovatkin median luomat hahmot "Matti ja Mervi". Ei voi olla varma.

tapio_o_neva

Koska ihmiset oikein heräävät huomaamaan, että menestyneimmät oikeistososialidemokraatit, ovat mitä raaimpia kapitalisteja, mitä oikeastaan on olemassa, koska he kieltävät markkinatalouteen kuuluvat vapausoikeudet ja puoluevallalla eristävät kansanvallan toimeenpanovallasta?

Siksi ei ole mikään ihme, että esimerkiksi Nokialta kansainvälistymisvaikutteita saaneet Metallityöväen Liiton jäsenten edustajat kannattavat imperialismia ja siirtomaasotia vaikka Irakissa tavalla, josta yhdsyvaltalainen republikaanikin voisi olla kalpea.

Marx tiesi, että imperialismi on kapitalismin korkein aste ja neuvostoliittolaiset, että fasismi tietää sotaa. Hyvinvoinnin voimakkaimmat korporaatiot ovat äärimmillään järjestelmälogiikaltaan fasistisia eivätkä tiedä rauhantilaa.

Tässä katsannossa inhottavat idänkaupan vuorineuvokset kaikkine poliittisine metkuineen ovat suuren yleisön kannalta aivan miellyttäviä.

MURSU

"tapio_o_neva", ihan sama mitä kapitalisteja ovat, kaikilla kapitalisteilla on vähintään jonkinasteinen epähumaani sairasmieli.
Muistanko nyt oikein, jossain yhteydessä itsekin olet vihjannut olleessi kovassa liike elämässä kovanluokan husaari, ja niin minäkin vähintään "pikkukapitalisti", eikä siinä vaikuta iso tai pikkukapitalisti, samanlainen sairasmieli kaikilla:

-perhe jää kakkoseksi ainakin kun olet valmis tekemään mitä tahansa päästäksesi tavoitteisiin,
-tavoitteet kasvavat kokoajan, ahneudella ei ole mitään mittaa eikä mikään ole tarpeeksi,
-olet valmis raivaamaan kilpailijoita pois tieltä mistään mitään välittämättä, olet valmis tuhoamaan heidän elämänsä silmää räpäyttämättä jos sillä pääset nopeammin tavoitteisiinsi,
-työnnät pois kaiken mikä voi häiritä mitään noista toimista!

Eli olet itsekäs, kylmä tunteeton rahan ja vallan himossa loputtoman ahne raakaeläin.
Tuo on kuva jonka olen löytänyt itsestäni ja tuntemistani suurista tai pienistä kapitalisteista riippumatta mitä muuta he edustavat ulospäin.

Pääosin: kapitalisti kotona on enemmän tai vähemmän painajainen perheelle. Ulkokuva osataan kiillottaa.

tapio_o_neva

Ajattelin samaa semanttista kikkaa, mutta ajattelin, että on joulurauha ja pitää olla kohtuullinen. Kekkosen bilateraali-idänkaupan kotimaiseksi työllisyydeksi vääntäneet idänkaupan vuorineuvokset, myös Pekka Herlin, ovat Suomessa edelleen Mannerheimin ratsastajapatsaan veroisia sankareita.

MURSU

"Pekka Siikala:Parempi kusipäinen isä kuin kusipäiden isä?"

Ensin mainittu usein vain aiheuttaa tuon jälkimmäisen, ensin mainittu usein parempi vain rahassa/varallisuudessa, vaikka tuo nyt "kiva" sanaleikki olikin.
En minä ainakaan kuittaa "kusipää syntyessään" ajatusta, ja usein niitä syitä etsitään mieluimmin ulkoapäin kuin omasta pesästä.
Noita Herlin tarinoita on isossa ja pienessä mittakaavassa lukuisia (kunm minäkin niitä tiedän), ihan samankaltaisia.
Se vaan tuntuu olevan ison tai pienen kapitalistin menestyksen hinta.

tapio_o_neva

Jos tullaan vallan kolmijako-oppiin niin omistaja-yrittäjä on yhtiönsä diktaattori. Hän saa erottaa (DELoittaa) kenet haluaa ja palkata kenet haluaa. Osakkeenomsitajana hän myös määrää hallituksen. Ainoa, joka voi pakottaa hänet eroamaan on luotonantaja silloin kun yrityksessä on vaikeaa. Näin teki Kansallis-Osake-Pankki vaihtamalla Juuso Waldenin Niilo Hakkaraiseen 1970 Yhtyneissä Paperitehtaissa.

Kun sitten joku menee naimisiin menestyjäinsinöörin jne. kanssa niin miten hän kuvittelee, että firmaansa päivällä johtaneesta leijonasta tulee jonkinlainen vastakohtansa, kun hän astuu kotiovesta sisään ja lakkaa johtamasta itseään ja sukulaisiaan määrätietoisesti?

Yritysjohtaja on yhtä vähän luonteeltaan demokraatti kuin kenraali (Lebed), koska yritysjohtaminen ja sotilasjohtaminen eivät ole luonteeltaan maailmoja syleilevää päätöksentekoa tai äärimmäisen puolueetonta oikeusvalvontaa vallan kolmijako-opin hienouksien mukaisesti, vaan ankaraa toimeenpanoa, jolloin pelkän toimeenpanovallan heikot piirteet, kuten mielettömyys ja tyrannius voivat ajoittain tulla esille.

Jos mennään yleishyödyllisesti pidemmälle niin pitäisi kysyä, miten sitten 1970-luvulla Konetta olisi pitänyt johtaa? Hissien lisäksi yhtiöllä oli myös maltillista diversifikaatiota, kuten Koneen Instrumenttiryhmä. Nokian tai Hankkijan kaltaista rakennemuutosta kokonaan toisille aloille ei yritetty, vaan paperilla ja ainakin taloustoimittajan yleissivistyksellä olisi voinut luulla, että yhtiössä oli jokin sähkötekninen ydin.

Suojeluskunta

"Uusi Suomi on kasannut listan vuoden 2009 toistaiseksi luetuimmista uutisjutuista ja näkökulmista."

-- Huonoa suomea. Olette ehkä kasasta koonneet listan.
Kuka tahansa pysyy kasassa, koossa pysyminen on eri juttu.
Uusi suomi on tässä mielessä huonoa suomea.

jussi vaarala

kommentteja liittyen anssi kelan spotifun kritisointiin:

laiskajaakon valitusta
26.12.2009 1:47 Entinen muusikko (kirjautumaton)

Muusikot ovat yhteiskunnan loisia jotka elavat jonkinlaisessa illuusiossa luullen etta musiikin tekeminen on 'tyota' josta tulisi tulla rikkaksi tekemalla mitaan. Mars lapio kateen ja paivatoihin.

* vastaa
* ilmoita asiaton viesti

noinko paljon
27.12.2009 14:13 jussi vaarala

ymmärsit kun luit koko kommenttiketjun läpi

hjärlin - laitapa tälle sarjakuvasivut lehteesi

* vastaa

Oleellinen tiivistettynä
4:58 tapio_o_neva

Kyseessä oli johtopäätöksiin keskittynyt executive brief koko maailmanselityksestä. Pitäisikö jokaisen taiteilijan tuloilla voida elää:

1) taitelija

2) taiteilija ja taiteilijan puoliso

3) taiteilija, taitelilijan puoliso ja taiteilijan intiimikumppanit

4) taiteija, taiteilijan puoliso, taiteilijan intiimikumppanit ja taiteilijan tunnustetut ja tunnustamattomat sekä tunnistamattomat lapset

5) taiteija, taiteilijan puoliso, taiteilijan intiimikumppanit ja taiteilijan tunnustetut, tunnustamattomat sekä tunnistamattomat lapset sekä vanhemmat

Ymmärrän kyllä, että työnarvoteorian ja protestanttisen arktisen raatamisen olettamuksin voidaan määritellä maanviljelijän ja leivänleipojan arvo, mutta miten määritellään pelkästään mielikuvan varassa olevan taiteen arvo?

Pitäisikö taiteilijoille maksaa puoluetukea tai mediamaksua, jotta kaikki voisivat elää arvonsa ja arvojensa mukaan ilman asiantuntemattomia kuluttajia?

* vastaa
* ilmoita asiaton viesti

uusi
pitääkö niklas herlinin sisarustensa kanssa
16:39 jussi vaarala

elää isänsä perinnöllä

meniköhän hyvä kyky hukkaan kun sai valmiiksi katetun tulevaisuuden

Vieras

Otetaan kaksi perhettä, kummankin isä on aivan yhtä suuri kusipää. Toinen on rikas ja kouluttaa lapsensa ja jättää jälkeensä kasoittain rahaa. Toinen estää lapsiaan kouluttautumasta ja jättää jälkeensä pelkää velkaa. Kummakin perheen lapset pärjäävät elämässään hyvin. Kummat lapset ovat surkeammassa asemassa?
Köyhän isän lapset ovat nousseet sosiaalisesti ja hankkineet omat rahansa. Rikkaan isän lapset perivät paljon rahaa, jota kuitenkaan kukaan ei arvosta, koska se on vain perittyä rahaa. Kumman perheen kohtalon haluaisit jakaa?

Vieras

Kuinka kusipää voi estää lapsiaan kouluttautumasta? Luulisi että lapset pääsevät isästään helpoimmin eroon lähtemällä opiskelemaan toiseen kaupunkiin. Valtiohan sen maksaa eikä isällä ole siihen mitään sanomista.

tuulakiilamo

En oikein ymmärrä, miten jaloa tällaisen perhe-elämän läpivalaisu on. Ymmärrän kuitenkin, että tämä "ruhtinas" ja despootti ansaitsi elämäkerran suurenmoisen yhteiskunnallisen panostuksensa tähden. Selvää on, että hän oli huippumies taloudessa , hyvässä ja pahassa,ainakin eurooppalaisessa mittakaavassa.

Luettuani kirjan mietin ankarasti, mitä Kirsti Herlin viime kädessä ajatteli siitä, että elämäkerta julkaistiin. Voisiko olla kyse siitä, että hän halusi lopettaa ne jutut ja juorut, joita varmasti ilmassa oli, kerta iskulla. Jos näin, aika tyylikästä, sanoisin. Silti rankkaa, luulen.

Yhteenvetona kirjasta arvelen, että Pekka Herlin oli todellinen itsevaltias, sanokoot alaiset mitä hyvänsä. Tältä osin uumoilen hienoista kaunistelua.

Mutta lopultakin:teos olisi voinut saada vähemmän liiketaloudellisen sisällön. Tai sitten ei: ehkä juuri tämä valittu muoto pakottaa meidät perehtymään vaikka Schindlereihin, olennaisena osana prosessia.

Mutta näin se nyt on: Herlineille on varaa antaa kansan kuhista ja surullisten samaistua.

Varmaankin asiat ovat omia.

Sprechen ist Silber, Schweigen ist Gold

tapio_o_neva

Muistan, että kenraali Lebediltä ("Joutsen"), joka Dnestrin itäpuolelta torjui romanialaiset (moldovalaiset) ampumalla tykillä 1990-luvulla hänen ryhdyttyään poliitikoksi, että onko hän "demokraatti". Tuohon Lebed vastasi selkeää logiikkaa noudattaen, että hän on "kenraali".

En oikein usko, että teollisuusjohtaja ja vuorineuvos, joka pitää firmansa pystyssä ja kansainvälistää sen, voi mitenkään olla täysin miellyttävä ihminen firmassaan, saati kotona.

Pysy puikoissa Lempi , pysythän !

mukanamme !

On hienoa kuinka yht' äkkiä löytyykin Sinun kommenttisi ( .. lenkein , tahi ei ) - s o p i v a s t i juuri silloin kun lehden aiheet tuntuvat vakavilta , joihin jotkut kommenteistamme ovat ajoittain jopa loukkaavia . Loukkaavia ja väheksyviä kommentteja joskus löytyy myös toisia kommentoijia kohtaan . Tämä ei ehkä johtuisi tahallisesta 'ilkeydestä' vaan paremminkin
itsetuntoon , heikohkoon ..?.. liittyvinä . Hyvä terveys & mieli tuskin herjaisivat.

"Mursu" olennaisen joskin jo sanoi , niin kyllä se on ilahduttavaa kun Sinulta tulee empatiaa ja aitoa välittämistä ! ( .. hmmm.,.. väliin mainioisti sopivat ne ansaitut pienet 'tukistuksetkin' ).
'Toisille tuottamasi ilo antaa suuremman koron kuin luuletkään'. Hyvää uutta 2010 vuotta!