Maanantai 10.12.2018

Perussuomalainen helpottui – Puhelu tuli eilisiltana

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.4.2015 15:52
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner (ps.) on tyytyväinen, että sai lisää aikaa ison päätöksen tekemiseen.

Kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner (ps.) vaikutti silminnähden helpottuneelta valtiopäivien avajaisissa kun hän kertoi saaneensa lisäaikaa tärkeän päätöksen tekemiseen.

Ruohonen-Lerner on ensimmäisellä varasijalla kun kansanedustajana aloittava Sampo Terho (ps.) väistyy Euroopan parlamentista, mutta hän ei ole vielä päättänyt, ottaako paikan vastaan.

Ruohonen-Lerner kertoo saaneensa eilen tiistaina illalla puhelun, jossa kerrottiin, että nyt pitää odottaa, että saadaan Terhon eropäätös ja Suomeen pyyntö, että täällä nimetään varaedustaja.

–Nyt sain lisää harkinta-aikaa, Ruohonen-Lerner sanoo tyytyväisenä Uudelle Suomelle.

Hän ei kuitenkaan tiedä kuinka paljon lisäaikaa päätöksen tekemiseen saa.

Ruohonen-Lernerillä voi olla mahdollisuudet myös eduskunnan puhemiehen tehtävään. Puhemieheksi on perinteisesti valittu toiseksi suurimmasta puolueesta kokenut henkilö. Entinen varapuhemies Anssi Joutsenlahti (ps.) nimesi Ruohonen-Lernerin viime viikolla yhtenä mahdollisena henkilönä puhemieheksi tai ministeriksi.

–Kyllä se mukavalle tuntuu, Ruohonen-Lerner kommentoi Joutsenlahden mielipidettä.

Hän ei suostu vielä kertomaan, mikä tehtävä hänellä olisi mieluisin.

–Monet eduskunnan virkamiehet ovat vedonneet minuun, että ottaisin puhemiehen tehtävät vastaan. Olen ollut ihan otettu siitä, että on tullut suullisia pyyntöjä ja sähköpostilla vetoomuksia, että lähtisin tähän tehtävään, Ruohonen-Lerner sanoo.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: