Perjantai 23.3.2018

Juha Sipilä luki perussuomalaisten vastaukset: ”Aika kaukana ollaan lopputuloksesta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.4.2015 15:11
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.
|

Hallitustunnustelija Juha Sipilä kertoo, ettei ole vielä ehtinyt perehtynyt kaikkien puolueiden hallitustunnusteluvastauksiin. Ainoastaan perussuomalaisten vastaukset hän on ehtinyt kunnolla lukea.

- Aika kaukana ollaan lopputuloksesta, Sipilä sanoi tänään eduskunnassa.

- Leikkauslista oli kovin vaatimaton. Verotuksessa ollaan aika kaukana, maahanmuuttokysymyksissä ollaan aika kaukana ja EU-vastaus ihmetytti, Sipilä listasi tunnelmiaan perussuomalaisten vastauksista.

Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikkaan liittyvästä vastauksesta lisää täällä.

Sipilän mukaan hän keskusteli jo asiasta perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin kanssa lyhyesti ja kertoi sanoneensa Soinille, että keskusta esittää vielä lisäkysymyksiä.

Sipilän mukaan tämä ei tarkoita sitä, että perussuomalaiset olisi ulkona hallituksesta. Hän kuitenkin myöntää, että kovaa työtä tarvitaan, jotta perussuomalaisten kanssa päästään yhteisymmärrykseen.

Perussuomalaisten vastaukset Sipilän kysymyksiin täällä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

Ei kai Keskusta sentään oleta etteikö maan toiseksi suurimmalla puolueella olisi myös joitain asioita hallitusohjelmaan?

Olisi Sipilältä aika naivia kuvitella että hän saa itse sanella hallitusohjelman, vaikka heillä ei ole kuin 25% eduskuntapaikoista ja muilla on 75%.

Miika Kautto

Kyllä persut jäivät ihan omasta tahdostaan oppositioon. Hallitukseen päästäkseen on voitettava muiden luottamus, jos ei ole itse suurin. Persut pelaavat itse peliään huonosti ja valta saatetaan jakaa muiden kesken.

Janne Pohjala

Eiköhän se nyt ollut aika selvä tilanne. Katainen asetti 2011 kynnyskysymykseksi hallitukseen pääsylle kaikille puolueille sen että niiden tulee ehdoitta tukea tukipaketteja, jotka sitten maksoivat maallemme miljardeja ja hyötyä niistä ei juuri ole ollut.

Katainen salli että teatraalisesti kerran saa äänestää eri mieltä olemista, mutta muuten 100% tuki. PS:lle tämä olisi tietenkin tarkoittanut täydellistä keskeisen vaalilupauksen myymistä. SDP valitsi tehdä näin ja myi lupauksensa. Nyt se on pienempi puolue kuin koskaan sen historiassa ja PS suurempi kuin koskaan.

Se väite ei kuitenkaan päde, etteikö PS olisi ollut ensimmäisen jytkyn jälkeen menossa hallitukseen.

Jari Martikainen

Olipahan Sipilältä aika erikoinen ulostulo.

Persujen vastaus:"Osana hallitusohjelmakokonaisuutta olemme valmiit hyväksymään pääpiirteissään liitteessä esitetyn kirjauksen eurokriisin hoidosta", on Sipilää ihmetyttävä ja pettymyksen aihe.

Kokoomuksen vastauksen hän voi sitten hyväksyä, vaikka siinä vaaditaan EU:n talouspolitiikan koordinaation syventämistä. Tämä on täyskäännös
Sipilän kysymyspatterin liitteessä esitettyyn kantaan: "Pyrkimyksestä talouspolitiikan koordinaation edelleen syventämiseen tulee luopua."

Persuille eurokriisin kirjaus käy. Sipilästä huono vastaus.
Kokoomus vaatii täyskäännöstä Sipilän kantaan. Sipilästä tämä voidaan kyllä hyväksyä.

Näyttää siltä, että tässä etsitäänkin kavereita Kokoomuksen hallitukseen.

Majlis Lahtinen

Siis samat naamat ja varma tieto siitä ettei tämä hallitus tule pärjäämään ilman Soinia ja PS.,,Että täyttäkää Maamme ja jatkakaa sössöttelunne..Ruotsalaiset ovat he joka haluaa eniten muukalaistaa Suomen ja joka saa aivan kaikki asiat läpi mitä esittävät..Hienoa..

Kaarle Akkanen

Kukaan ei tule saamaan kaikkia tavoitteitaan läpi. Nyt neuvotellaan. "Kaikki" joutuvat tinkimään ja tulemaan vastaan. Tämä on demokratiaa. Lopputulema ratkaisee ja näyttää Suomen suunnan? Saamme varmasti toiminta- ja päätöskykyisen hallituksen!