Perjantai 23.3.2018

Sisäpiiriläisen kova arvio hallitustunnusteluista: ”Voi johtaa Suomen suohon”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.5.2015 09:33
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Hallitustunnustelija Juha Sipilä sai eilen puolueiden vastaukset kysymyksiinsä.
|
Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä nostaa Puheenvuoron blogissaan esiin vaihtoehdon, jossa Suomen tulevassa hallituksessa olisivat keskusta, kokoomus, vihreät, RKP ja kristillisdemokraatit.
 
-Keskusta+kokoomus+vihreät+RKP+KD saa yhteensä 116 edustajaa. Ilman kristillisdemokraatteja hallitus 111 jää vihreiden armoille. Sellainen politiikka voi johtaa Suomen suohon tai suolle, Maanselkä kommentoi.
 
Hän arvioi, että vasemmistoliitto ei talouspolitiikkansa vuoksi sovi hallitukseen. 
 
-Näyttää siltä, etteivät perussuomalaisten vastaukset tyydytä hallitustunnustelijaa. SDP ja kokoomus eivät Antti Rinteen mukaan enää lähde hippasille samalle hiekkalaatikolle. Katsotaan nöyrtyykö perussuomalaiset EU- ja maahanmuuttopolitiikassaan, Maanselkä kirjoittaa.
 
Hallitustunnustelija, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sai eilen puolueiden vastaukset hallitustunnustelukysymyksiinsä. Hän kommentoi perussuomalaisten vastauksia tuoreelta eduskunnassa ja totesi, että ”aika kaukana ollaan lopputuloksesta”.  Lue lisää täältä!
 
Maanselkä ei kerro, millaista palautetta Sipilä on antanut kristillisdemokraattien vastauksista.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ritva Västi

Ei tämän pahemmin voi enää suomi mennä suohon kuin se tämän edellisen hallituksen aikana on uponnu,se on nyt niin suonsilmäkkeessä kuin vain voi maa olla.nyt tarvitaan miehiä osaamista sen pelastamiseksi suunsoittajia ei kaivata. Mikä hauskinta eniten on satanut Juha Sipilälle neuvoja edelliseltä halliukselta ,olisivat tehneet aikanaan ja laittaneet ne myös käytäntöön, nyt ei tarvitsisi puskasta huurella.

Jani Anttila

Todella surullista olisi jos puuhastellaan uutta sateenkaarihallitusta. Ennen vaaleja kovaan ääneen puhuttu "vahva hallitus" ei rakennu näillä elementeillä. Kyllä sipilänkin pitää jossain nöyrtyä ja sen voi ihan hyvin aloittaa persujen maahanmuuttopolitiikasta.

Jari Koponen

Mä oon tunnistanut omalla työpaikalla, kauppojen kassoilla, työmatkabussin kuskeina ihan selvästi muualta tulleita - ulkoinen olemus kertoo sen selvästi. Sen sijaan en ole varma, oonko tunnistanut kuin yhden perussuomalaisen. Sen ainoan tunnistan siitä, että se politikoi silloinkin kun pitäis tehdä muuta ja yleensä on joka ainoasta asiasta eri mieltä. Mikähän olisi kaikista mielipiteistä erotetun työnantajajain kanta siihen, pitääkö työvoimaa tuoda tai ei?

Olavi Nieminen

Kynnyskysymykset ovat talous ja turvallisuus.
- maariski pois, jotta pääoma palaa
- kilpailukyky vaatii AY-mafian diktatuurin poistamisen
- turvatakuut ovat ainoa tie uskottavaan puolustukseen
Äänestyksen mukaan vasemmistoa ei haluta hallitukseen, jolloin avaimet on löydettävä muualta.

Pertti Rinne

Tuo on todennäkäisin hallituspohja. Sdp ja vasemmistoliitto tarvitsevat oppositiokauden, että ennättävät päivittää sosialisminsa globaalin markkinatalouden ympäristöön. Hehän ovat toimineet edelleen, niin kuin eläisimme kekkosajan suljetussa suunnitelmataloudessa, jossa palkkapussia lihotettiin inflatiolla ja kilpailukyky korjattiin devalvaatioilla.

Perussuomalaiset eivät taas mahdu hallitukseen siksi, että heidän EU- ja maahanmuuttajapolitiikkansa "kriittisyys" perustuu pelkkään populismiin, joka on vielä "pakkoruotsilla" kuorrutettu.

Hallituksen muodostavat todellakin kes, kok, vihr, rkp ja kd.

Jukka Mattsson

Enpä usko. Ei tuo Sipilä olisi muuten jättänyt kyselystä pois tuota ydinvoimaa. Nyt sitä ei ollut ja ovi on auki vihreille. Mielenkiintoista on kuulla raottiko Sipilä ovea mitenkään Persuille? Epäilen ettei sillä vastaaja on aika pelottava. Sipilän on syytä ymmärtää että mitään ei saa ilmaiseksi... ellei sitten ole ikuinen teekkari. Muuten samaa sotkua Keskusta+kokoomus+vihreät+RKP+KD Mikä muuttuisi? Ei mikään mutta varmaa on että nekin äänet mitkä viime vaaleissa Keskustaa protestoineet keskustalaiset antoivat Persuille, menisivät uudellen Persuille. Ja silloin tapahtuisi kaikkien Jytkyjen äiti.

Martti Yletyinen

Äkkiäpä se huoli Suomen pelastamisesta unohtui, taisi olla jo seuraavana päivänä valtiopäivien avajaisista. Unohtakaa nyt ihmeessä se puoluepolitiikka vähemmälle kun maa on suossa ja syvällä. Palatkaa asiaan sitten kun talous on saatu pelastettua. Jokaisen on luovuttava jostain maan edun nimissä. On se Sipilältä ja Soinilta itsetuhoista käytöstä jos eivät sovi samaan hallitukseen, kansa on puhunut. Toivottavasti Lehtomäki ja Vanhanen jäävät hallituksen ulkopuolelle, se se vasta onkin kepulle tulevaisuuden asia.

Reino Jalas

Porukka KESK, KOK, VIHR, RKP tarkoittaisi täsmälleen paluuta Mari Kiviniemen hallituskokoonpanoon. Jos tilkkeeksi otetaan 5 kansanedustajan KD, niin kuvio ei siitä kovin paljoa muutu.

Tuo oli se Kreikka-tukipakettien aloittamisten hallituskokoonpano. Se joka sai suomalaiset raivoihinsa, ja äänestämään Perussuomalaisille Jytky-1 vaalivoiton.

On päivänselvää että Vihreiden vaa´ankielen varassa oleva hallitus ei Suomessa ole se riittävän suuren elinkeinopoliittisen käännöksen tekoon kykenevä hallituskokoonpano.

Sellaiseen tarvitaan 3 suurta, ja riittävän yksimielistä puoluetta. Maahanmuuttoon asiana takertuminen on sivuasiaa, aivan lillukanvarsia tuohon isoon edessä olevaan urakkaan verrattuna. Tämä, tai jostain EU-jäsenmaksusta kinaaminen tuskin voi oikeasti olla tärkeä kynnyskysymys sen paremmin Kepulle kuin Persuillekaan?

Yllättävästi, hiukan nahkeaan vaiheeseen asiat ovat kääntymässä. Sipilä on pyrkinyt suurimpaan mahdolliseen julkisuuteen ja avoimuuteen neuvottelujen tiedotuksista.

Ehkä ihan kaikkea viimeisen 3 vrk aikana sanottua ei kuitenkaan olisi kannattanut hölöttää vielä sellaisenaan julkisuuteen.

Piia Riihimäki

ei muutakuin rupeatte tonkimaan sipilän bisneksiä ja yksityis asioita julkisuutenn
antakaa paukkua ja todella lujaa haluan että juha sipilä joutuisi huonoon valoon
eduskunnan edessä ja joutusisi lähtemään pahan maineensa ansioista

Petri Suomi

Miten ihmeessä noin sekavan ja pienen kannatuksen saaneet puolueet voi muostaa yhtään mitään, jos oma linja pitää? Alle 20%:n kannatus ja yhdellä vähän yli. Jos hanska pitää, niin ainoa tie on vähemmistöhallitus. Niitäkin on ollut. Pitää muistaa linjauksia mitä tässä on 4:n vuoden aikana kuultu. EU ei ole kadonnut mihinkään. Eikä pakkoruotsi, ei €urokaan. Maahanmuuttajia on edelleen ja tulee olemaan. Oli vielä lipsahtaa aivan hallitsemattomaksi, ellei Kari Rajamäki olisi pelastanut tilannetta ryöstäytymästä käsistä. Ei siellä PS:t silloin mitään tehneet. Demari sen teki, kun samalla lopetti uransa. Sai vihat päälleen. Tietääkseni Rajamäki ei ole mitenkään erityisen maahanmuuttovastainen. Käytti vain valtaansa, kun muut loisti poissaolollaan.
Sipilällä on vaikea paikka taas ja tilanne täsmälleen sama, kuin Kokoomus oli suurin puolue.

Pekka Tolvanen

Sama laulu jatkuu oletin että Sipilä olisi järki päässä ,mutta ei taas takerrutaan muoto seikkoihin Oman maan kansalaisten työttömyys ym muut huolet unohdetaan ja hyysätään vieraista maista tännepakenevia sosiaalipakolaisia.Pakeniko Suomalaiset miehet ulkomalle kun isänmaata ja kasalaisia piti puollustaa? Pannaan ensin omat asiat kuntoon!