Keskiviikko 16.1.2019

Puolustusvoimien poikkeuksellinen teko – ”Harva valtio maailmassa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.5.2015 10:12
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
|

Reserviläisliitto pitää puolustusvoimien reserviläiskirjettä voimakkaana viestinä Suomen vahvasta puolustuksesta.

- Harva valtio Euroopassa tai muuallakaan maailmassa voi kertoa omaavansa 900 000 sotilaallisen koulutuksen saanutta reserviläistä, jotka voidaan tarvittaessa kutsua puolustamaan isänmaata, Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) sanoo tiedotteessa.

Puolustusvoimat lähettää 900 000 asevelvolliselle kirjeen sodanajan sijoituksesta. Kirjeet alkavat saapua vastaanottajille tänään.

Rerserviläisliitto huomauttaa, että monet Euroopan valtiot ovat purkaneet vastaavat puolustusjärjestelmänsä jo useita vuosia sitten.

- Suomi on viimeisen kymmenen vuoden aikana jatkanut puolustuksensa kehittämistä yleisen asevelvollisuuden tiellä toisin kuin monet muut Euroopan valtiot. Viimeisen puolentoista vuoden tapahtumat Euroopassa ovat osoittaneet puolustusratkaisumme oikeaksi. Yleinen asevelvollisuus ja reserviläisiin pohjautuvat sodan ajan joukot ovat ainoa tapa huolehtia itsenäisesti koko Suomen uskottavasta puolustuksesta, sanoo Savola.

Kirjeessä kerrotaan mahdollisesta sijoituksesta sodan ajan organisaatioon, muusta varauksesta poikkeusolojen tehtävään tai siitä, ettei yksilöityä sodan ajan sijoitusta tällä hetkellä ole. Lisäksi pyydetään tarkistamaan ja korjaamaan henkilötiedoissa mahdollisesti olevat virheet ja puutteet.

Reserviläiskirjeet ovat osa vuonna 2010 hyväksytyn ns. Siilasmaan työryhmän loppuraportin toimenpidesuosituksia. Lähetyksen ajankohdan taustalla on loppusuoralla olevan puolustusvoimauudistus.

Jaa artikkeli: