Lauantai 20.1.2018

Vanhanen: Miksi Shkupolli sai jäädä?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.1.2010 17:07
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ottaa blogissaan kantaa suomalaiseen oleskelulupakäytäntöön. Hän ihmettelee, että viisi ihmistä Espoossa surmanneen Ibrahim Shkupollin oleskelulupa jatkui, vaikka tälle ei rikkomusten vuoksi aiemmin ollut myönnetty Suomen kansalaisuutta.

-Minkälaisissa tapauksissa oleskelulupa voidaan peruuttaa ja onko oleskelulupaa seuraavilla riittävä tietopohja henkilön toiminnasta, kyselee Vanhanen.

Hän haluaa myös tietää, voidaanko aselakia tiukentamalla saada aikaan jotain, mikä vähentäisi mahdollisuutta hankkia ase pimeiltä markkinoilta.

-Voitaisiinko aseiden määrää aidosti ryhtyä maassamme vähentämään, sillä luullakseni meillä on runsaasti aseita, joita ei käytetä aktiivisesti metsästykseen tai ampumaharrastukseen?

Pääministeri haluaa nostaa keskusteluun myös ulkomaalaisten niin sanotun kotouttamisen suomalaiseen yhteiskuntaan.

-Minusta näyttää, että kyseessä on pikemminkin ihmissuhteisiin liittyvä rikos kuin miehen ulkomaiseen alkuperään liittyvä kysymys, mutta on hyvä käydä läpi kysymys siitä, miten kotouttaminen oli onnistunut, hän lisää.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi H

Itselleenköhän Matti noita kysymyskiä esittelee. Miksi on toimittu niin kuin hän on pääministerinä linjannut.

Kuitenkin vähän outo kommentti Matilta ja pistää miettimään, että tietääköhän Matti jotain, mitä meille ei ole kerrottu.

Penttijuhani

ikävää voi asiassa löytyä. Jos se kytkeytyy maan eli hallituksen politiikkaan ja sen sovellutuksiin, hän on itse vastuussa. Hän on se henkilö, jonka tulee vastata kysymyksiin.

Yksi - Suomessa vanha - tapa välttää tätä on olla heti "virallisesti tietämätön" omasta vastuustaan. Jos tämä alku onnistuu, eli jos media yms. ottaa yrityksen todesta, seuraavaksi haetaan alemman tason vastuullinen, joka ei ole välittänyt, ei ole toiminut tai on unohtanut esim. kaikki vastuut pöytänsä laatikkoon, ties minne. Pääsia on, että hän sen teki ja siitä vastaa. Jopa (Albanian) mafia voi olla tuohon tarjolla.

Näin se toimi sekä Kekkosen että Koiviston aikana, ja kun kukaan ei ole vielä mistään vastannut, niin sen odotetaan yhä toimivan.

Vieras

Nämä Vanhasen kommentit kuvastavat täysin sitä välinpitämättömyyttä jolla Vanhanen, Thors ym useat politikot suhtautuvat kansan mielipiteisiin. Esimerkiksi Uuden Suomen palstoissa on tiukin kirjoituksin kyselty jo pitkään eli miksi rikolliset saavan "rikastuttaa" yhteiskuntaamme.
On turha Matinkaa selitellä tai käännellä takkiaan edestakaisin kyselemällä jotta miksikö, jos Matti ei itse ymmärrä mitä pitäisi tehdä niin voin kertoa sen hänelle.
-Thors kuriin ja järjestykseen
-rikolliset ihonväristä riippumatta ulos maasta.
-maahanmuuttopolitikka kokonaan uusiksi
-hyysärit tekemisistään vastuuseen.

Vieras

Suomesta häädetään sairaat mummot muun perheen luota takaisin kotimaihinsa, joissa heillä ei ole lähiomaisia pitämässä huolta. Monet muut maahanmuutajat saavat jäädä, vaikka syytä häätöön olisi. Todella epäinhimillistä.

Maa muuttukoon

Virastoa, joka torppaa lähestulkoon jokaisen palautuksen johtaa kandidaattitasoiset henkilöt. Virkamiehet kävelevät vallitsevan lainsäädännön yli mennen tullen, pääasia, että voi osoittaa oman pätemisensä ja säilyttää virkansa. Humanitaarisen viitan suojassa voi tehdä mitä tahansa ja vastustajat kyykytetään toisen lain voimalla automaattisesti rasisteiksi. Prosesseja venytetään vuosien mittaisiksi kamppailuiksi, joissa kärsivät sekä valtion talous että (turva)paikan hakijat.

Olisi syytä tarkastella koko prosessia uudelleen alkaen hakijoista huolehtivan organisaation toimista, joka hyötyy sekä hakijoiden saannista, huollosta että seurauksien jälkihoidosta, kuten viimeisin tapahtuma osoittaa. Aktivismi on hyvä ja jalo asia, mutta kuka sen maksaa? Pitkitetyt prosessit eivät ole myöskään omiaan kotouttamaan ketään.

TakojaIlmarinen

Surullista tapausta käytetään hyväksi.
Nyt politiikot Lahnanen mukaanluettuna keräävät irtopisteitä - ääniä - asiasta, joka on ollut tavallisten ihmisten tiedossa jo vuosikausia.
Joukossamme on mm. eteläisestä Afrikasta olevia moninkertaisia rikollisia, joita vain paijataan päähän ja toruaan pahoista teoista.
Useista ryöstöjä ja joukko pahoinpitelyitä!
He saavat edelleen olla maassamme? Miksi?
Koska meillä noudatetaan viherpipertäjien politiikkaa, ettei kenellekkään rikollisista tulisi paha mieli!

Vieras

Kaikki rikolliset suomalaiset on palautetta kotiin ulkomailta. On se nimittäin vaan niin, että kaikkien maiden on huolehdittava itse rikollisistaan. Sieltä on varmaan melkomoinen joukko jo yksinomaan Ruotsista tulossa, puhumattakaan muista maista.

Vieras

Kyllä tämä nyt on mennyt pääministeriltä täysin ohi, että Suomessa on vielä SUPO:n vanhat ohjeet missä albaanirikollisiin kohdistetaan lievemmät seuraamukset rikollisuudessa.

Ahtisaaren Nobel on veressä kuin muslimin halal-paikka!

Albaanimafia valloittaa EU:ta ja suomalainen poliisikin pelkää ilmoittaa tiedotustilaisuudessa kansalaisuudesta.

Jos pääministeri ei vielä tiedä asiasta niin kannattaa jo miettiä hieman selustoja kun nyt nimittäin alkaa albaanien palauttaminen kotikonnuilleen!

*********************************
Activity in Scandinavia

Albanian mafia clans in Norway, Sweden, and Denmark are suspected of being involved in arms smuggling, prostitution, heroin smuggling and armed robberies such as the $10 million heist in Norway's central bank in 2004.

"The ethnic Albanian mafia is very powerful and extremely violent," said Kim Kliver, chief investigator for organized crime with the Danish National Police. "If you compare them to the Italian Mafia, the Albanians are stronger and not afraid of killing." Law enforcement authorities estimate that even a small Albanian gang may smuggle as much as 440 pounds of heroin a year into Scandinavia.[14]

tapio_o_neva

Kyse Albaniasta ja myös sen pikkusisaresta Kosovosta on samanlainen kuin kysymys DDR:stä 1970-luvun alussa ennen kuin Saksat tunnustivat toisensa.

Kun Suomen pitää saada Horneteihin parempia aseita, Suomen pitää olla rähmällään Yhdysvaltain edessä ja vaikka viedä 100 000 rynnäkkökivääriä Afganistaniin samaan basaariin jaettavaksi, missä jo ovat saksalaisten poliisille jakamat pistoolit. Suomen pitää olla valmis NATO-jäsenyyteen, minkä vuoksi on aivan välttämätöntä palvoa Ahtisaarta pakkorauhantekijänä ja käsitellä silkkihansikkain kosovarien tekemisiä.

Kun nyt julkisuudessa on onneksi melko selkeästi käsitelty DDR:n tunnustamiskomitea ja Tarja Halonen niin kannattaisi kyllä käsitellä Alexander Stubb, Jyri Häkämies, Matti Vanhanen ja Kosovon tunnustamiskomitea.

Päivi Räsänenkin voisi jo heretä kampaamasta kutrejaan ja suremasta Bulgarian ja Romanian NATO- ja EU-jäsenyyttä ja harjoittaa Anni Sinnemaan ministeriön tapaan ennakointia ja miettiä, mitkä ovat ne mekanismit, jolla universaalisiionistit Yhdysvalloissa tuuppaavat Albanian ja Kosovon ennen kuin ne ovat valmiit ensin NATO:on ja sitten Eurooopan unioonin "samaan arvoyhteisöön" kuuluvana.

Cris

"Kun Suomen pitää saada Horneteihin parempia aseita, Suomen pitää olla rähmällään Yhdysvaltain edessä ..."

No, ei varmasti pidä olla rähmällään mutta yhteisiä arvokin löytyy paljon - se kai on sitä "rähmällään oloa". Hornetit tietenkin kannattaa pitää päivitettynä myös aseiden osalta. Mutta se ei ole mitään "rähmällään oloa" verattuna Venäjän suuntaan ja ent. Neuvostoliittoon rähmällään oloa ei mikään pysty ylittämään. Joten kyllä "rämällään olokin" osataan.

"Suomen pitää olla valmis NATO-jäsenyyteen, minkä vuoksi on aivan välttämätöntä palvoa Ahtisaarta pakkorauhantekijänä ja käsitellä silkkihansikkain kosovarien tekemisiä."

Oikaisu: Suomen ei pidä vaan kannattaa olla valmis NATO-jäsenyyteen - ei siis ole pakko.

Palvoa Ahtisaarta? Eihän Ahtisaarta Suomessa "palvota" pikemminkin päin vastoin. Maailmalla häntä kyllä arvostetaan.

Kosovon tekemisiin voidan tietenkin olla asiallisen kriittisiä tarvittaessa - ei siinä mitään estettä ole.

Loppukin kuuluu samaan sarjaan - siis olkoon.

Laatokka

Etelä-Ossetia on virallisesti osa Georgiaa. Ei se Venäjän muodostamana nukkevaltiona tee siitä vielä itsenäistä.

Nato ryhtyi pommittamaan Serbiaa keväällä 1999. Syy: Kosovon albaaneja uhkasi etninen puhdistus ja kansanmurha.

--Mutta ei Kosovoa ja Kaukasian tilannetta voida rinnastaa. Miloševic oli mennyt vuosien aikana niin pitkälle, että kansainvälisen yhteisön oli pakko tulla apuun”, Ahtisaari sanoo.

Ahtisaari muistuttaa, että Venäjä oli tiiviisti mukana koko Kosovo-neuvotteluprosessin ajan. Jo 2006 se hyväksyi, että lopputuloksen täytyy olla kosovolaisten siunaama. Kuitenkin itsenäistymisen tapahduttua Venäjä älähti.--

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/ahtisaari-kaukasian-tilannetta-...

tapio_o_neva

Helsingin Sanomien kestotilauksesta pääsee eroon helpommin kuin Boeingin lentotukialushävittäjän tilauksista. Juuri tämä napanuorassa roikkuminen tuottaa melkoisen huvittavia episodeja:

1) 100 000 rynnäkkökivääriä Afganistaniin;

2) Suomen Afganistan-velvoitteen pitäminen 50%:na Ruotsin velvoitteeista, vaikka Ruotsi jo on vaihtanut maanpuolustuksensa kansainväliseen toimintaan;

3) Sauli Niinistö tasavallan presidentiksi, jottei kukaan keskustalainen tai sosialidemokraatti presidenttinä tai itse Sauli Niinistö ei-presidenttinä torppaa Yhdysvaltain harmiksi Afganistanin sodan laajentamista Suomen osalta;

4) F-35A tilaukseen.

EU saisi panna rahaa yhteen kunnon hävittäjään ja sen aseistukseen. Eihän tällaiselle rähmälleen ololle ole muuta vaihtoehtoa kuin kunnon eurohävittäjät tai Suhoi/MiG.

Ibrahim

Tällä Sellon ammuskelullahan ei ollut mitään tekemistä mafian kanssa. Surullinen ihmissuhdedraama jota voi verrata ennemmin Oulussa sattuneeseen laajennettuun itsemurhaan, jossa perheenisä ampui lapset, vaimon ja itsensä. Mafian tuominen tämän jutun yhteyteen on hysteeristä liioittelua. Pitäisi tietää jotain järjestäytyneen rikollisuuden ryhmittymistä joihin voi käyttää mafia nimitystä ennen kuin osoittelee mihinkään suuntaan. Tuo lainaus sinänsä pitää paikkansa albaaniryhmät ovat aktiivisia lähinnä huumebisneksessä - muttas siitähän ei tässä tapauksessa ollut kysymys.
Poliisi ei varmasti pelännyt kertoa kansalaisuutta ja etnistä taustaa - sillä organisaatiolla nyt vain ei ole tapana valehdella ja arvaila tiedotuksessa - ennemminkin halu kertoa enemmäön faktaa kuin fiktiota.
Albaanien palauttaminen kotikonnuilleen ei ala nyt vaan sitä on tapahtunut koko ajan heti kun se sodan jälkeen oli mahdollista - aivan kuten fgaanienkin osalta tapahtuu. Maahanmuuttovirastolla ja poliisilla ei vain liene tarvetta huudella, että näin monta palautettiin tässä kuussa.
Mihin ihmeeseen palautetaan ne suomalaiset lähestymiskiellon rikkojat ja henkirikoksiin syyllistyneet? Tuskin mikään maa on kovin innokas ottamaan vastaan suomalaisia rikollisia vaikka yritettäisiin. Niitähän käännytellään takaisin Suomeen eri maista. Pitäisikiö kieltäytyä ottamasta vastaan?

Ukko-Paavo

...ei olisikaan liittynyt mafian toimiin Suomessa, ei se merkitse sitä, etteikö ampujalla olisi ollut mafiakytköksiä. Mieshän oli Suomessa tuomittu useammastakin ampuma-aserikoksesta ja Sellon surmatkin hoituivat ammattimaisin ottein.

Vieras

Hyvä tavoite on, että jokainen maa tekee itse henkirikoksensa ja säilyttää omat konnansa. Tuontirikollisia ei tarvita.

Sellon ammuskelija olisi käännytyspäätöksensä ansainnut: hänellä oli ansiokas rikostausta, minkä vuoksi hän ei saanut Suomen kansalaisuutta, hän oli uhannut Suomen kansalaisen henkeä toistuvasti ja hän oli pystynyt lomailemaan maassa, josta hän pakeni.

Vieras

Ja tämä mies on tarmokkaasti ajanut näkemyksiä, että lainsäädäntöasioista kannattaa keskustella ennalta mahdollisimman vähän. Silloin ovat julkiset ja ei-julkiset olleet hänelle käsitteinä vieraita. No, enää ei tarvitse ihmetellä, miksi näin on ollut.

Käpälämäen tarkkailija

Jos turvapaikan saanut henkilö toistuvasti rikkoo turvapaikan myöntäneen maan lakeja, ei tosiaan tarvitse turvapaikkaa. Lisäksi haluaisin kommentoida että kyllä suomalainen mies ja joskus nainenkin osaa mustasukkaisuuksissaan tappaa mutta harvoin käydään työpaikalla asti listimässä vanhat työkaverit ja esimiehetkin. Olisiko tässä sittenkin tullut mukaan jotain vieraskulttuurilisää?

Käpälämäen täytäntöönpanija

Kai tarkkailija tietää, että jos syyllistyy rikoksiin niin turvapaikka voidaan peruuttaa ja karkottaa kotimaahan. Näin on käytäntö ja niinhän se YK:n pakolaissopimuksessa sovittiin.Mutta mitäs suomalaiselta perutaan ja mihin se palautetaan. Mulla olis muutama nimi valmiina jos jollakin olis paikka mihin pistää: on monen sortin bandiittia ja pillerikauppiasta ja muutama ammuskelija ja puukonheiluttaja. Ennen viteiin Siperiaan - ottaskohan se Puuttini vastaan?

KJM

...on vielä ajalla, jolloin se jotenkin riitti takaamaan kansalaisten turvallisuuden rikollisten taholta. Nykyisin maahan on tunkenut porukkaa, jotka lukevat koraania ja noudattavat AINOASTAAN sen ohjeita. Suomen laki ei heitä kosketa ja lisäksi rikollisten karkoittaminen on tehty mahdottomaksi, huh, huh... Terv. "Väärin kohdennetun verorahan maksuun kyllästynyt!"

Vieras

Suomalainen ei pääse töihin jos on luottohäiriömerkintöjä.

Ulkomaalaiselta ei voida tarkistaa edes onko kansanmurhia, pankkiryöstöjä tms. ja aina on puhtaat paperit kuin vauvan pylly kun maahan vaan tulee.

S-ryhmässä tapahtuu paljon asioita mistä edustajisto kuten "nyökky-Artsi" ei tiedä mitään mutta voi vaikka haukkua Maunulan ostarin ravintoloita räkälöiksi.....

Lempi

Mielestäni viranomaiset ovat työskennelleet ja tiedottaneet asiantuntevasti.

Linkissä poliisin tiedotteet
www.poliisi.fi

Poliisin blogissa on myös fiksuja mielipiteitä esimerkiksi poliisiylijohtajalta ennaltaehkäisevästä työstä www.poliisilehti.fi/poliisistapaivaa

Nuoret olivat vaalikeskustelun mukaan ehdottaneet kaikille nuorille psykologikäyntiä osana kouluterveydenhoitoa. Kyseinen voisi madaltaa kynnystä hakea apua ajoissa.

Suomessa voitaisiin mielestäni myös perustaa miesten hyvinvointia edistävä YK:n järjestö Unimen.

YK www.un.org, www.ykliitto.fi järjestöjen, kuten on naisten hyvinvointia edistävä järjestö www.unifem.fi ja lasten järjestö www.unicef.fi miesten hyvinvointia edistävä Unimen? Unimen voisi edistää miesten ml. nuorten miesten hyvinvointia osallistamalla miehiä miesten hyvinvointiin, ja esimerkiksi pohtimaan nuorten miesten työttömyyttä, syrjäytymisen ennaltaehkäisyä yms. miesten johdolla.

SPR: ”Tarvitsetko henkistä tukea? Tukea ja neuvoja: www.redcross.fi/apuajatukea/henkinentuki/fi_FI/

Keskustelupalvelu arkielämän kriiseissä Internetissä www.secure-tukinet.net

Kotirauhaa palvelu www.kotirauhaa.fi

Lämmin osaanotto omaisille ja ystäville.

Haggis

Hyviä kysymyksiä on helppo esittää, mutta vastaukset Suomessa tupataan rajata aina niihin tavanomaisiin: vika on lopulta meissä suomalaisissa, kotoutus on epäonnistunut, maahanmuuttajia kohdellaan muutenkin huonosti, olemme itsekin väkivaltaisia, rahaa ei jaeta tarpeeksi jne...

Etsitään näitä "korrekteja" vastauksia. Voitaisiin sen verran avarammin tarkastella asioita, että vastauksiakin etsittäisiin avoimesti ja rehellisesti. Jos vastauksetkin ovat suomalaiseen tapaan jo ennalta annettu, niin on turha esittää kysymyksiäkään. Se on tekopyhää.

Meillä on esim. hyviä kreikkalaisia ystäviä, jotka ovat kertoneet siitä kuinka esim. raaka ja väkivaltainen albaanimafia terrorisoi Ateenassa ihmisiä. Siitä on tullut todellinen riesa. Tästä asiasta puhutaan Kreikassa avoimesti. Miksi suomessa kaikki ulkomaalaisiin liittyvä negatiivisuus on samanlainen tabu kuin Neuvostoliiton arvostelu Kekkosen aikaan. Suomea vaivaa tällainen tabujen ja ylikorrektiuden perinne.

semi

Tämän Ibrahimin kohdalla oli onnistunut loistavasti, puhui Suomen kieltä ja kävi töissä. Varjopuolena sitten harrasti rikollista toimintaa, ilmeisesti myös ihmis-salakuljetuksen puolellakin. Kysymyksesi jääkin että oliko hän tullut Suomeen nimenomaan rikollisten tarkoitusperien vuoksi.

Ibrahimin ääri nuppi ei kestänyt sitä heikäläisille tyypillistä naisen jättämistä, ei koske kuitenkaan kaikkia Kosovolaisia tai Albaaneja tämäkään vaan jotakin kansan osaa enemmän kuin toista. Ibrahimin osumatarkkuus kielii kyllä ammattilaisesta joka on ampunut ennenkin eikä mistään amatööristä. Kosovolainen suku ei välttämättä tiedä Ibrahimin taustaa kunnolla, sitä voi luulla tietävänsä mutta useinmiten nämä tulevat puskasta.

tapio_o_neva

http://fi.wikipedia.org/wiki/Marco_Casagrande_(arkkitehti)

Muistaako kukaan, miten Mostarin portin kirjan kirjoittajaa vaadittiin esitutkintaan sotarikoksista?

No nyt meillä on kymmeniä tai satoja UCK:n vapaustaistelijoita, joilla on varmaan tilillään paljon enemmän ruumiita kuin esimerkiksi niillä, jotka taistelivat Marco Casagranden kanssa.

Pitäisi ymmärtää, että emme me täältä sivistyksen ja Venäjän rajoilta voi Itämeren takana ottaa kantaa siihen, kuka on vähemmän syyllinen ruumisröykkiöihin Balkanilla, koska kaikki osapuolet toimivat maan tavan mukaan.

Se, mitkä on varmaa, on se, että elämä on Kosovossa riittävän kovaa, ettei sieltä tule iltapäiväunille kunnallisessa päiväkodissa pakotettuja pullamössöjä ja naisasiamiehiä, vaan kovia jätkiä.

Balkanilla harrastetaan edelleen Suomen vuoden 1918 meininkiä.

Lempi

Omasta mielestäni olisi tärkeää vahvistaa ihmisten osaamista mielenterveysasioissa ja madaltaa kynnystä hakea apua tarvittaessa. Nuoret olivat esimerkiksi Jokelan ja Kauhajoen myötä ehdottaneet kaikille nuorille psykologikäyntiä osaksi kouluterveydenhoitoa. Työllistämisen yms. lisäksi kyseinen voisi olla mielekästä myös ihan arkisessa hyvinvoinnissa, kuten väkivallan ja syrjäytymisen ennaltaehkäisyssä.

semi

Tiennyt tuon mielenterveyspotilaiden hoitamisen tärkeyden, mutta kuka se tässä maassa haluaa säästää ja säästää kyseisestä asiasta. Oletko ajatellut kun Töölön sairaala helsinki nimisessä kylässä lopetetaan ja siirretään Meilahteen että kaikki elintärkeät toiminnot ovat samassa nipussa. Miten riskialtista se on, kun siellä pamahtaa niin Helsinki on ilman sairaanhoitoa ja leikkaus saleja.

Tämä strategisen ajattelun huippu osaaminen Suomessa voi olla hyvin tuhoisaa, kaikki samaan paikkaan jolloin tässä terroristien osaavassa maailmassa riittää enään yksi isku halvaannutamaan koko systeemin.

Vieras

Olen sitä mieltä, että nämä mielestään ja ulkopuolisten silmin "kovat jätkät" eivät näe syytä hakea apua, jos mielessä "keittää". Hehän ratkovat ihmissuhde- ym. ongelmansa tähtäimen läpi. Vain heikkoja ihmisiä varten ovat psykologit tms. heidän mielestään. Tämä asia olisi syytä ottaa huomioon ja ryhtyä ennalta ehkäisemään ko. tyyppisten miesten tänne pääsy. Kuinka otetaan selvää tänne muka pakolaisena pyrkivän aikaisempi elämäntyyli tai -arvot?

Tämä nykyinen pakolais-maahanmuuttopolitiikka olisi pistettävä remonttiin ennen kuin maa on "liemessä". Lisäksi AT pitäisi siirtää muihin tehtäviin. Valittakoon nakapampi, selväjärkinen ja pelkäämätön hoitamaan ko. politiikkaa.

Vieras

Jos Suomi olisi sivistysvaltio, selvitettäisiin Uvin ja nykyisen sisäministerin osuudet näiden rikkaiden Kosovolaisten rikollisjärjestöjen ja tuhansien sukulaisten Suomeen tulo.
Suomessako ei ole virkamies-ja poliittista korruptiota?

tapio_o_neva

Matti Vanhanen nyt sitten ihmettelee keskustelevassa hengessä tutkinnan alaisena olevaa asiaa. On hyvä, että pääministeri myötäelää, mutta jos kaikki rikoksiin syyllistyneet inkeriläiset ja albaanit karkoitettaisiin, puuttuisi monelta lapselta isä ja miehen malli.

Näin ollen se perhepolitiikka, mitä jokainen puolue ulvoo ennen kunnallisvaaleja ja eduskuntavaaleja lapsiperheitä leikkaavista Kokoomuksesta ja SDP:stä Kristillisdemokraatteihin ja Keskustaan, turmeltuisi, kun karkoituksilla ryhdyttäisiin käymään huutokauppaa.

Varmaan valtioneuvostossa on mahdollisuus vastuuministereiltä saada tietoa asioista, mikä on käytäntö.

Huolestustuttavaa oli tietenkin vuosikymmenen vaivaaminen ja toinen asia on, että koska surmatti ei pitänyt lähestymiskieltoa voimassa, ainakin yritettiin keskustella.

Se, mitä pitäisi tehdä, olisi selittää marokkolaisille, turkkilaisille, kurdeille, albaaneille jne. että Suomi on lesbofemistinen pohjosimainen sosialidemokratia, jossa muijia tappamalla oikeuden hankkiminen ei ole kunniallista, vaan häpeällistä.

Ei muuta kuin maahanmuuttajille omalla äidinkielellä pitkä kirja ja kauhutarinoita suomalaisten miesten ero- ja elatustapahtumista, jotta tietävät pysyä pois tällaisesta valtiosta.

Yksinhuoltajaliitto voisi varmaan tuottaa kauhutarinaston tosielämästä, joka käännettäisiin kaikille maahanmuuttajakielille.

Heikki K

Meillä on herroilla hallitusta myöten "hauska" tapa käsitellä asioita. Kysytään asioiden perään. Kukaan ei tiedä, keltä kysytään. Todellisuudessa kysyjän pitäisi vastata.

Toinen on "pitäisi". Herra sanovat ministereitä myöten, että pitäisi tehdä. Itsehän he ovat niillä vakansseilla, joilla tehdään.
On selvä, että pikku hiljaa Suomeen alkaa muodostua omia yksityisiä turvajoukkoja. Palataan n. 1500-luvun tasolle. Silloinhan renesanssiasunnot olivat vahvasti kalteroituja, ja asukkailla oli omat sotajoukot.

Vieras

Pääministerin kysymys on oikea.

Vanhas ja- kepu viha on näillä sivuilla selviö, sillä
kaikki negatiivinen kaadetaan Pääministeri Vanhasen
niskaan miettimättä itse asiaa.
Ministeriöt ja Ministerit kantavat kukin osaltaan
vastuun lain käytöstä.
Pääministeri ei myönnä eikä valvo oleskeluluvalla,
tai luvatta maassa olevien liikkeitä, vaan vastuu
on asianomaisten viranomaisten.
Lain käyttö kulkee läpi hallinnon, siis etupäässä
viranomaisten ja tuomioistuinten.
Myöntäkää Pääministerin viranomaisille kuuluvä
kysymys oikeutetuksi.

tapio_o_neva

No Vanhasella on huonoja kokemuksia edellisistä naisskandaaleistaan kosovolaisesta naisesta. Vanhanne reagoi aina persoonansa kautta niin kuin individuaalilta liberaalilta toki voi odottaakin.

Osoittautumalla yhtä suvaitsevaksi kuin Astrid Thors, Vanhanen tekee Keskustalle palveluksen käyttåmällä perussuomalaisia äänenpainoja.

Keskusteliberalismissa on meneillään pakkaspäivien ahdasmielisyyskampanja.

Ei tarvitse olla konservatiivi, kun huomaa, millaista fuskua liberalismi, siis myös keskustaliberalismi, on.

ROOSTER

Koska turvapaikan hakeneita ja saaneita ei iljetä enää mistään syystä karkottaa, pitää hoitaa turvapaikka turvapaikan saaneiden väkivallan uhkaamille.

Uusi henkilöllisyys toisella paikkakunnalla ja turvattu toimeentulo(päiväraha) sekä ympärivuorokautinen suojelu poliisin toimesta kuten USAssa todistajansuojeluohjelmassa.

MerjaH

Minua niin on ahistanut tämä kaikki. Mielestäni Suomi on liian "muka-sivistynyt" maa, se on liian lällerö. Sie olet ymmärtäny sen, että met ei olla rasisteja. Minua on loukanu kamalasti se, että jotkut Helsingin herrat kuittaava kaiken sillä, että meikäläiset ovat joitain alkukantasia rasisteja.

Mie vain perrään järkeä. Mie suren sitä, että kaikki on menny etelisilä sukupolvila hukhaan ja maantien mukhaan.

Sinussa on rohkeuttakin aimo annos, kun sie sille päälle alat. Mie olen sammaa mieltä siittä aselaistakin, se on liika pörrö.

Sekin on rohkeaa, että myöntää virheensä.

mikael74

Jos herra pääministeri haluaa korjata mainettaan niin eiköhän huomisesta alkaen voida alkaan käännyttää maahanmuuttajia jotka ovat tehneet rikoksia takaisin kotimaahansa yksi tai kymmenen käännytystä ei riitä huomisesta alkaen ja kertokoon Matti ministerinä mikä on totuus se kuuluu pääministerin asemaan ei pelkkä jalkakipu riitä .....

eläkeläinen

no meillä tullut esiin useita lainsäädännön puutteita kuten
esim että ryöstön valmistelu ei ole kriminalisoitua tai
että vainominen ei ole kriminalisoitua jne

meillä on juuri sopiva henkilö, jacob söderman, uuden komitean johtoon vertaamaan mitä muita heikkouksia meidän
lainsäädännössämme on ns vanhoihin eu-maihin verrattuna.
kaikki ryöpsähtää silmille vasta kun jotain kauheaa tapahtuu eikä asioihin tartuta. eu:hun liityttäessä puhuttiin lainsäädännön harmonisoimisesta, muttei kellään aikaa vertailla. englantiin ei kannata verrata,kun siellä kaikki perustuu ennakkotapauksiin ja niitä siellä tuhannen vuoden ajalta hieman enemmän.
oikeusministeri: heti komitea pystyyn ja listaamaan kaikki
porsaanreiät pois. rikolliset tuntuvat tuntevan eu-maiden lait tuomareita paremmin!

toisaalta mikä avuksi, kun eivät viranomaiset noudata edes
jo olemassaolevia säädöksiä: lue oleskeluluvan peruutus!

siis sähköpanta jalkaan lähestymiskiellon saaneelle -
oikeusministerin oivallus,mutta toteutettava kanssa.

presidentti kantoi viimeksi uudenvuoden puheessaan huolta
maailman naisten osasta. kannattaisi aloittaa suomalaisen
naisen suojelemisesta. hyvää uutta työvuotta ministereille.

Jaakopin poika

Shkupolli oli kosovon albaani, mutta minkä maan kansalainen hän oikestaan oli?
Minkä maan passia hän kantoi? Tämä ei ole selvinnyt.

Mutta onko sillä mitään väliä.
En tiedä kansallisuutta, jonka piirissä väkivälta on tuntematon käsite.

Vieras

Ja eläkeläisille sähköpanta kaulaan.

Ei taida eläkeläinen olla kuullut, että nämä olivat olleet yhdessä shoppailemassa vaikka kuinka on lähestymiskiellot?

Mistäs sitä tietää, millä rahoilla on yhteisiä ostoksia makseltu?

Juhani Venetvaara

En ole milloinkaan keskustaa äänestänyt, mutta mielestäni pääministeri Matti Vanhanen on ollut monessa mielessä mies paikallaan. Soisin jatkossa mieluummin hänen, kuin jonkun nuoren keskusta pyrkyrin pääministerin paikalle. On muistettava, että hän on pääministeri ei diktaattori. Mitä tulee kyseiseen blogikirjoitukseen, niin hänen esittämänsä kysymykset ovat ilman piikkejä ja loan heittoa aiheellisia ja pohtimisen arvoisia.

sakari_j

löytyi Vanhasen kirjoituksille ja ajatuksille viimeinkin suomentaja. JV tuntuu olevan erinomaisen hyvin perillä Vanhasen ajatusmaailmasta.

Sen verran pitää kuitenkin toppuutella tuota kohtaa JVn tekstissä: "Soisin jatkossa mieluummin hänen, kuin jonkun nuoren keskusta pyrkyrin pääministerin paikalle.", että vaikka ikärasismiin syyllistyitkin, niin "onneksi" et sukupuoli- sellaiseen.
Siihen en ota kantaa että kirjoituksesi välillisesti leimaa MVn "pyrkyriksi" itsekin... !
Niillekkin on toki paikkansa, tuota varmaan tarkoititkin ;-)

Turkanen

KENELLE pääministeri Vanhanen nämä kysymykset blogissaan esittää? Ja kenelle hänen pitäisi ne esittää? Ja millä foorumilla? Ei ainakaan netissä, ei äänestäjilleen eikä medialle!

Eikös pääministerin pitäisi olla se, jonka ensimmäisenä tulisi nimenomaan olla VASTAAMASSA näihin kysymyksiin?

joukahinen

vielä kyllä olis aikaa tekoihinkin ennen Kepun kesäkokousta.
Ihan ensimmäiseks vastuullinen ministeri eli Tuurssi ulos hallituksesta. Lepsuilun aika on ohi myös pakolaispolitiikassa, kosovolaisten jo korkea aika palata rakentamaan omaa maataan, itsenäistä Kosovoa. Kumpi tätä
maata johtaa? kaiken pakolaiskriittisyyden kieltävä
(perusteettomasti rasismiksi leimaava ) valtamedia vai vaaleilla valittu hallitus???

Vieras

Helppo on taivastella tekopyhänä jälkeen päin. Tämän miehen oleskelulupa on seurausta päättäjien käsittämättömästä välinpitämättömyydestä omien kansalaistemme hyvinvointia kohtaan.

Jo ennen Sellon tapahtumia keskustelupalstoilla vihaiset kansalaiset ovat arvostelleet mm. maamme holtitonta varain käyttöä maahanmuuttajien elättämiseen. Syntyperäiset suomalaiset ovat kokeet joutuvansa nuolemaan näppejään.

Sellon joukkomurhan jälkeen keskustelupalstat ovat täyttyneet huolestuneiden ja aivan aiheesta suuttuneiden kansalaisten puheenvuoroista. Suurella osalla väestöstämme on pelko turvallisuudesta maassamme ja huoli siitä, että maahamme pyrkivien ihmisten taustoja ei selvitetä riittävän huolella. Oleskelulupaan näyttää riittävän, että on kotoisin tietyltä alueelta.

Päättäjien taholta nämä kansalaisten puheenvuorot on haluttu nähdä rasistisina mielenilmauksina, perustellusta vihaisuudesta ja kiukusta on tehty "viharikollisuutta". Ehkä osa on ollut sitäkin, mutta uskoisin, että näin on vain yksittäistapauksissa. Ihmisten kokema viha ei kohdistu pohjimmiltaan mihinkään ihmisryhmään, vaan päättäjiin, jotka näyttävän jättäneen oman kansansa heitteille vieraita kestitessään. Miksi päättäjämme eivät kykene ottamaan vastaan kansalaisten kritiikkiä ja oppimaan siitä?

Ihmisten kiukun taustalla on aito huoli oman elämän edellytyksistä: terveydenhuollosta, mielenterveyspalveluista, koulutus- ja työmahdollisuuksista, työssä jaksamisesta, omasta ja lasten turvallisuudesta, jopa riittävästä ravinnosta, vaatetuksesta ja asumisesta. Yhteinen leipämme on rajallinen, eikä se riitä koko maailmalle, vaikka kuinka haluaisimme ja ottaisimme velkaa.

Suokaa anteeksi, mutta jostain syystä mieleeni tulee oppikirjan kuvaus psykopaatista. Tällä ikävältä kalskahtavalla sanalla tarkoitetaan ihmistä, jolta puuttuu kyky empatiaan ja syyllisyyden kokemiseen. Pinnallisessa kanssakäymisessä psykopaatti voi toki olla miellytävä, hänen seurassaan voi olla jopa fantastista. Pohjimmiltaan psykopaatti kuitenkin tavoittelee omia tai viiteryhmänsä etuja muitten tunteista piittaamatta ja on tarvittaessa valmis käyttämään muita välineenä tavoitteisiinsa pyrkiessään.

Minun täytyy myöntää, että minua todella pelottaa: millaiset ihmiset tätä maata johtavat?

Brandheim

Nyt kun tämä RKP:n kansanmuuttoministeri epäonnistui kaikkien maahanmuuttajien määrästä(oli liian pieni eikä Ahvenanmaalle päässyt ketään)Niin keksittiin että:
Laitetaan RKP:N Taxwell vai oliko se Orsell Suomen perustuslakia korjaamaan.

Tämä viisas kansa saadaan sen jälkeen näyttämään keltaiselta ja vinosilmäiseltä pallopäältä jonka luonnonkäkkärän tukan alla syntyy automaattisesti ruotsinkielistä puhetta.

Perustuslaki viipyy ja viipyy koska se täytyy kääntää kaikille pohjoismaisille murteille Islannista etelä Tanskaa

semi

Viisain kunta Suomessa, sisään tulolle tiukat rajat ja ammattitaito ja työpaikka oltava kuten canadassa. Ei ole mikään ihme että vastustavat kaikin keinoin Suomen hallitusta, niin mekin koetamme mutta huonolla menestyksellä.

Toistaiseksi kansalainen

En ihmettele tämän vajakkilan, jota myös hyvinvointivaltioksi kutsutaan, tapahtumia enää pätkääkään. PM on ulkona kuin lumiukko ja ihmettelee kuinka epäkelpo aines saadaan poistettua johtamastaan maasta. Kaikki fokus on ollut imuroida maahan jos jonkinlaista verovaroin elätettävää porukkaa, ja ongelma-sana on kuulunut ainoastaan "rasistien" sanavarastoon. "Hyysärit" näköjään tuntevat vain rikkaus-sanan.

Aukeaako ne sinisilmäisten iirikset jo pikkuhiljaa?

Kata13

Käsiaseet kerhoihin lukkojen taakse. Mitään järkevää funktiota kotona en niille näe. Ekasta rikoksesta ulos olipa se lähtömaa miten turvaton tahansa. Se kerrotaan selkeästi tulijoille. Ei vankilaan Suomeen veronmaksajien elätiksi. Nilkkapanta lähestymiskielloissa tuntuu hyvältä, jos toimii. Suomalainen kai enimmäkseen tappaa puukolla. Siihen ei taida olla lääkettä. Ehkä viinan hinnan voisi tuplata kuten Venäjällä.

Leveitä hartioita

Thors ilmoitti olevansa lomalla ja Vanhanen hämmästelee,muut vähäpätöisemmät kertoilee kuinka kurjia ja väkivaltaisia ihmisiä suomalaiset.

Se sillai mukavaa kuin vastuullisia poliitikkoja meillä on ajatella jos kukaan ei kantaisi vastuutaan mistään ja vastuunkantamisen sijasta kaivautuisvati poteroihinsa josta käsin hyökkäävällä puolustuksella syyllistäisi vastuullisten penääjiä.

universal

Suomessa ei pääministeri, eikä hallitus paljoa päätä. Ne esittää.
Eduskunta päättää.
Valitettavasti myös presidentti päättää.
Olemme saaneet nähdä mm. kuinka presidentti päätti kansliapäällikön henkilöstä vastoin hallituksen yksimielistä esitystä. Juuri sen kansliapäällikön, joka nyt tapahtuneesta tragediasta on huomattavassa vastuussa.

Vieras

Kyllä pääministeri Vanhasen pohdiskelee tämänkin asian ydintä. Pääministerilläkään ei ole mahdollisuutta puuttua kaikkeen miten Suomessa toimitaan. Ei hän toimi vartijana miten virkamieskoneisto toimii. Vastuuta jää pakostakin paljon lakien soveltajille.

Kun Suomessa on vallalla "sosiaalitäti" mentaliteetti muualta muuttaneiden asioiden hoitamisessa, ei siitä voi olla muuta seurausta, mitä nyt näemme.

Nyt on kiireesti laadittava uudet ohjeet kotouttamiseen tai maasta käännyttämiseen. Myös maassa asuvien kansalaisuutta hakevien rikostaustaa on seurattava. Kun edellytykset rikosten vuoksi saada Suomen kansalaisuus menetetään olisi silloin käännytettävä takaisin kotimaahansa.

Nämä ohjeet tulisi olla selkeät ja toimivat, ettei "sosiaalitädit" pääsisi niitä muuttelemaan. Myös tarkka seuranta näissä kansalaisuus/maahanmuuttoasioissa on paikallaan. Esimerkiksi rahaa on varmaan tarjolla myönteistä päätöstä vastaan ja tämä tulee ehdottomasti kitkeä pois, jotta uskottavuus yhteiskuntaamme säilyy.

MerjaH

...että he olivat isänmaallisia. Se on suuri voimavara nyt, kun me taistelemme suomalaisten halventamista vastaan.

Se on joskus ollut ahdistava asia, mutta nyt se on raikas tuulahdus lehmänpaskan hajua. Sitä tuulta se todennäköisesti Vanhanenkin on pakotettu haistelemaan, mutta son terve merkki.

Katainen on vaikeampi tapaus, valitettavasti. Joukot eivät heti ammu alas. Mutta kunhan uhkaillaan vähän PERSUILLA, niin eiköhän tuokin älykkösavolaisena liukkaasti vaihda suuntaa.

http://www.youtube.com/watch?v=iDqcl8inCUA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=r_a-sPJb4-8&NR=1

X

Se työpaikka!

Liikkuu tällainen urbaanilegenda että oli ulkomaalainen tai kotimaan rikollinen niin montaa asiaa katsotaan läpi sormien JOS on työpaikka.

Liittyykö samaan legendaan se että mummelit häädetään koska heillä EI ole työpaikkaa. Mitenköhän oli erään yömyöhään lentokentälle kuljetetun perheen laita. Ei tainut olla TYÖPAIKKAA.

Tai ehkä se on vain legendaa....

Vieras

Meillä jatkuu uudenvuoden aaton tapainen toiminta niin kauan kuin Sanna Saaren ja Astrid Thorsin tapaiset sosiaalitantat (sukupuolesta riippumatta) johtavat ja linjaavat näitä asioita. Nämä vieläpä kyselevät, mitä vikaa meidän yhteiskunnassamme on, kun tällaista tapahtuu. He voivat kysellä itseltään, mitä VIKAA Suomessa ja muissakin länsimaissa on, kun tällaiset tyypit saavat täällä vapaasti mellastaa. Meidän tanttamme huolehtivat siitä, että nämä toisista kulttuureista tulleet ihmiset säilyttävät kaikki tapansa, kuten naisten ja lasten täydellisen alistamisen. Ääritapauksessa näihin tekoihin kuuluvat kunniamurhat, naisten sukuelimien silpominen, ympärileikkaus. Uhkailut yms on toimintaa lievemmästä päästä. Suosittelen näille tantoille vierailua esim. Helsingin rautatieasemalla ja katselemaan siellä näiden heidän suojattiensa touhuja. Jos on yhtään järkeä päässä, voi kysellä itseltään, tätäkö me Suomeen tarvitsemme.
On hyvä, että Vanhanen kyselee tapahtumien perään julkisesti. Vielä tärkeämpää on kysellä näiden asioiden hoidosta oikeusministeriltä valtioneuvoston "iltakoulussa".
Nimim.
Dubainmalli käyttöön mahdollisimman pian

Jonathan jullipää

Matti Vanhanen: Miksi Shkupolli sai jäädä?
Vastaus: Siksi, kun sinä ja hallitustoverinne halusitte niin. Kuka tahansa pääsee suomeen, mutta ketään ei karkoiteta, vaikka harteilla olisi kansanmurha Ruandassa. Myös suomalaisen sosiaaliturvan piiriin pääsee ilman passeja ja muita papereita, riittää kun on ulkomaalainen.
Ibrahim Shkupollin henkilölisyys ja taustat olivat sentään tiedossa, toisin kuin useimmilla Somalian kansalaisilla, jotka päästetään Suomeen. Voimme vain arvaila, minkälaisia murhamiehiä kaduillamme kulkeekaan.

Vieras

Äijähän oli ollut sukunsa kanssa Suomessa jo 18 vuotta, puhui ihan ymmärrettävää suomea ja erotukseksi elintasopakolaisista oli ihan oikeissa töissäkin. Siitä isot plussat +++++

Harmi että todennäköinen sissimenneisyys sissitapoineen pulpahti näin esiin. (Olettehan katsoneet tv-nelosen haastattelut Mitrovizassa, vähän oli kiertelyn makua vastauksissa)

Sulo Hytonen

Ei ole aikaakaan siitä, kun Vanhanen lupasi panna päänsä pölkylle "pakolaisten" puolesta. Kun giljotiinin terä alkoi pudota, niin eikös vain Matti yritä vetää päätään taakse päin. Saa nähdä ennättääkö työntää Trorsin ja Braxin kaulat tilalle. Ne on nääs vaalit tulossa, jo mahdollisesti pikapuoliin.

Vieras

kun Kosovon Teurastaja murhasi neljä ampumalla ja entisen naisystävänsä veitsellä erittäin raa`asti teurastamalla. Ne, jotka ovat vastuussa täytyy vastuunsa myös kantaa. Seuraavissa vaaleissa on päivityksen mahdolisuus jokaisella!

Vieras

kun Kosovon Teurastaja murhasi neljä ampumalla ja entisen naisystävänsä veitsellä erittäin raa`asti teurastamalla. Ne, jotka ovat vastuussa täytyy vastuunsa myös kantaa. Seuraavissa vaaleissa on päivityksen mahdolisuus jokaisella!

Sopulit

jälleen keskustelun sävy.
Ei näytä olevan paljon myötätuntoa viattomien uhrien
omaisille. Ei auta valtionapu hautajaismenoissa.
Lainsäädäntö on heppoista.
Minkälaisen ryöpyn niskaansa saivatkaan Kännö ja
Väyrynen aikoinaan, kun ei otettu vastaan laiva-
lastillista ns.pakolaisia.
Hiljaa ovat Halonen sekä Ahtisaari.

Vie rahat

Tapio se, että ihailetko sinä jotenkin positiivisessa mielessä Suomen vuoden 1918 tapahtumia? Meidän jääkärithän olivat partiopoikia, joilta katosi kuoleman taju.

Kun he sitten tekivät "maihinnousun" kotimaahansa Tornioon, he aloittivat tappamisen kuin "puks-sodassa" tai sen nykyversiossa,missä ammutaan maaliläiskiä viholliseen.

Eikö näitä hommia analysoi enää kukaan?

Mutta Albaniaan...
Muistan ajan,jolloin käytiin poliittista keskustelua siitä, että Albania oli Euroopan takapajuisin ja suljetuin kommunistivaltio. Se mullistui ja Jugoslavia siinä ohessa.

Edelleen Tapio olen kanssasi samaa mieltä Hornet rähmäilystä, jossa Ahtisaari on ollut täysin rinnoin mukana osapuilleen Nobelia myöten, koska sekä Suomen että Ruotsin evankelislestat ovat tuottaneet manipuloitavimmat USA-uskolliset uskovaiset sotilasresurssit. Asia,josta joko naaivi Vanhanen on pidetty pihalla, tai hän on vasta nyt nähnyt Bushailunsa seuraukset. Oisko Halonen valottanut?

Natooperaatiot ainakin helikoptereilla menivät Kosovon sodassa täysin persiilleen, mutta kukas niistä ois puhunut?

raikku

missä Lahnanen onkaan ollut kaikki nämä vuodet? Eikö meillä pääministeri olekaan se suurin pomo joka määrää? Viekä tämä paapojien ja hellanlettas viherpunikkien ja svedujen kaarti meitä kuin mätää kukkoa? Paskat on housussa jo ja turha sitä nyt on Lahnasenkaan ihmetellä. Oikein toivoisi, että seuraava voimainnäytös kohdistuisi johonkin isokenkäiseen, niin ehkä koettaisiin sama efekti, kuin aikoinaan K.J.Långin kohdalla, kun tuli lomavangilta snagarilla turpaan. Ei aivan niin paljon enää hänkään ajanut vankien lomareissuja jsen jälkeen.

dilindarkastaja

Eikös nyt olisi syytä kaikkien kosovolaisten palata rakentamaan itsenäistä Kosovoa, Ahtisaari sai palkkionsa Norjasta, tosin sanoi, ettei se kuulu kellekään muulle mihin rahansa käyttää. Mara saa eläkkeen, asunnon, turvamiehet ja edusatamansa CSMI valtiolta melkoisen siivun rahaa busineksen tekemiseen. Toivottavasti mara muistaa rahoistaan myös niitä perheitä, jotka jäivät ilman äitiä ja isää sukupollin nallien jäljiltä. Suomi on jo muutenkin lepsuudessaan haalinut tänne kaikenlaisia ruandalaisia ja somaleita ja erilaisia rikollisia, jotka kulkevat pyssyt taskuissaan pullistelemassa suomalaistyöttömille ja lomautetuille.

tourette

"Ulkomaalaislaki 30.4.2004/301;

149 § (23.3.2007/358)
Maasta karkottamisen perusteet

Maasta voidaan karkottaa oleskeluluvalla oleskellut ulkomaalainen:

1) joka oleskelee Suomessa ilman vaadittavaa oleskelulupaa;

2) jonka on todettu syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta, taikka jonka on todettu syyllistyneen toistuvasti rikoksiin;

3) joka on käyttäytymisellään osoittanut olevansa vaaraksi muiden turvallisuudelle; taikka

4) joka on ryhtynyt taikka jonka voidaan aikaisemman toimintansa perusteella tai muutoin perustellusta syystä epäillä ryhtyvän Suomessa kansallista turvallisuutta vaarantavaan toimintaan.

Ulkomaalainen, jolle on Suomessa myönnetty pitkään oleskelleen kolmannen maan kansalaisen EY-oleskelulupa, voidaan karkottaa maasta vain, jos hän muodostaa yleiselle järjestykselle tai yleiselle turvallisuudelle välittömän ja riittävän vakavan uhan.

Maasta voidaan 1 momentin 2 kohdassa säädetyllä perusteella karkottaa myös ulkomaalainen, joka on jätetty syyntakeettomana rangaistukseen tuomitsematta rikoslain 3 luvun 4 §:n nojalla.

Pakolaisen saa karkottaa 1 momentin 2–4 kohdassa tarkoitetussa tapauksessa. Pakolaista ei saa karkottaa kotimaahansa tai pysyvään asuinmaahansa, johon nähden hän on edelleen kansainvälisen suojelun tarpeessa. Pakolaisen saa karkottaa vain valtioon, joka suostuu ottamaan hänet vastaan."

Sitten vähän viranomaisen vastuunkantoa:

"
Ritva Viljanen; http://www.ts.fi/online/kotimaa/99973.html

...
Tapauksen ympärillä käydyssä keskustelussa on jo kyselty, miksi mies ei ole ollut tarkemmassa seurannassa.

– Henkilöllä oli pysyvä oleskelulupa eikä hän ollut syyllistynyt mihinkään sellaiseen tekoon, että olisi edes esitetty hänen karkottamistaan Suomesta, Viljanen sanoo. "

Ainakin kaksi ampuma-aserikosta, pahoinpitely, laittomia uhkauksia, lähestymiskielto... päivänselvää on että Ibrahim-poika oli kyllä syyllistynyt sellaisiin tekoihin, että hänet olisi pitänyt karkottaa. Se, että ei ole edes esitetty, kertoo vain viranomaisten toimimattomuudesta, ei siitä mikä olisi ollut oikea tapa toimia.

No, maan tapahan on että viranomaisten ei ole mikään tarvis noudattaa lakia. Se on jo nähty aselupaviranomaistenkin toiminnassa ja jäljet ovat karmeat. Lait sinänsä ovat ihan kunnossa jo. Pitäisi vaan saada virkavaltakin niitä noudattamaan.

Lempi

Linkissä mielenkiintoinen keskustelu "Yhteenveto "Miten aselakia tulisi uudistaa?" Keskustelu aselaista järjestettiin Otakantaa.fi-foorumilla 12.3.-15.4.2009 välisenä aikana. Keskustelussa julkaistiin 745 viestiä. Yhteenveto siitä sisältyy hallituksen esitykseen eduskunnalle. Yhteenveto löytyy alla olevan linkin pdf-tiedostosta sivuilta 35-36. LINKIT * Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi ampuma-aselain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta * Otakantaa.fi-keskustelu aiheesta" www.otakantaa.fi/yhteenveto.cfm?page=yhteenveto_40...

"Otakantaa.fi valtionhallinnon sähköinen kansalaisfoorumi, jolla kansalaiset voivat kommentoida hallinnossa käynnistyviä tai käynnissä olevia hankkeita, lainsäädäntöuudistuksia tai muita hallinnon ajankohtaisten toimenpiteiden valmistelua." www.otakantaa.fi sivuilla on paljon mielenkiintoisia aiheita.

Työllistämisen ja osallistamisen, joka osaltaa ennaltaehkäisee syrjäytymistä yms. lisäksi ihmisten mielenterveyden valmiuksien vahvistaminen voisi olla mielekästä myös ihan arkisessa hyvinvoinnissa, kuten väkivallan ja syrjäytymisen ennaltaehkäisyssä. Mitä varhaisemmassa vaiheessa esimerkiksi nuorella on valmiuksia hakea tarvittaessa apua sen helpompaa kasvaminen on.

Omasta mielestäni olisi tärkeää vahvistaa ihmisten osaamista mielenterveysasioissa ja madaltaa kynnystä hakea apua tarvittaessa. Nuoret olivat esimerkiksi Jokelan ja Kauhajoen myötä ehdottaneet kaikille nuorille psykologikäyntiä osaksi kouluterveydenhoitoa.

Lempi

Jokainen henkinen ja fyysinen lyönti on pois ihmiseltä itseltään ja lähimmäisiltä.

Humaanin näkökulman lisäksi varoja kuluu väkivallan seurauksiin. Varoja terveyteen, kulttuuriin yms. Faktan ja fiktion sekoittuminen viihteessä näkyy esimerkiksi nuorten väkivaltatilastoissa väkivaltapotilaita hoitavan lääkärin mukaan. Myös nuorten naisten väkivalta on lisääntynyt.

"...joka päivä Suomessa 50 naista joutuu pahoinpidellyksi kotonaan, eivätkä läheskään kaikki tapaukset tule julki... Suomi on henkirikoksissa Länsi-Euroopan maiden ykkönen 2,5-kertaisella henkirikosluvulla muihin verrattuna."
www.uusisuomi.fi/kotimaa/38264-isa-ala-juo-tanaan

Nuori mies joutuu usein väkivallan uhriksi
www.uusisuomi.fi/kotimaa/79825-nuori-mies-joutuu-u...

Viharikollisuus ”kasvanut räjähdysmäisesti” netissä
www.uusisuomi.fi/kotimaa/79699-viharikokset-lisaan...

Monen teinitytön mielestä poikaystävää saa lyödä
www.uusisuomi.fi/kotimaa/77452-moni-teinitytto-hyv...

Suomi on työpaikkakiusaamisen kärkimaa http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiusaaminen

Nuorten puhetta väkivallasta www.haaste.om.fi/32934.htm

"Me kaikki osaamme satuttaa. Osaammeko lopettaa ajoissa?Valtaosa suomalaisista miehistä kohtelee rakkaintaan hyvin. Silti liian moni tuo kotiinsa kolmanneksi pyöräksi parisuhdeväkivallan. Sinäkin tunnet jonkun heistä. Auta kaveria ja ota asia puheeksi, kun suurin tragedia voidaan vielä välttää." Kotirauhaapalvelu www.kotirauhaa.fi

dilindarkastaja

Skhupolli oli sairaslomalla ja työssä. Hyvin oli omaksunut suomalaisen järjestelmän. Hän myös pokkana valitti lähestymiskiellostaan hoviin. Oli nopeasti oppinut suomalaisen tekopyhän järjestelmän. Onnea viherpiipertelijöille ja kukkahattutädeille. Ennen uskallettiin antaa turpaan pullistelijoille, nyt ei. Pääministerikin ihmettelee: maailmassa on monta ihmeellistä asiaa, hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa!

tavistoivo

Mies halusi albaanitulkin v2009 hovioikeuteen, vaikka v2008 kuvatussa tv nelosen videossa puhuu sujuvaa suomea? Siis kuinka kauan voi kotoutua Suomessa, ilmeisesti ainakin 18vuotta ja vaatia kaikkia tukipalveluja veronmaksajien piikkiin? Vaikka on evätty maan kansalaisuus rikostaustan takia. Hämmentävää ...

ps. laulun sanoin: maksamme velkaa, siis me veronmaksajat loputtomasti

Veteraani

Kuinka paljon on luvattomia aseita, ei tiedä tarkkaan
kukaan.Ns. sotamuistoaseita ja perintönä siirtyneitä
aseita on olemassa. Aikanaan tarjottiin näiden aseiden
luovutus poliisille ilman syytettä. En tiedä kuinka kamp-
manja onnistui, kuitenkin niitä jäi vielä. Kaikki eivät
tienneet asiasta tai eivät halunneet luovuttaa "ukin sota-
muistoa", ja jotkut evät halunneet lahjoittaa valtiolle.

Esitän, että luvattomat aseet luovutettaisiin valtiolle
ilman syytettä ja valtio maksaisi jokaisesta luvattomasta
ja myös luvallisesta aseesta pari tuhatta euroa, aseita
vähenisi. Tiedän, että monilla on tarpeettomia aseita,
mutta he eivät halua niistä luopua ilman korvausta.
KANNATTAISI KOKEILLA!

Vieras.

Nyt Vanhanen kyselee ja kuitenkin on päätöksienteossa ylimmällä portaalla!?
Miksi tässä tapauksessa alkaa kotouttamisesta hölistä? Murhaaja oli sentään oleskellut Suomessa jo lähes 20 vuotta?
Millä ihmeen oikeudella täällä voi vain oleskella vuosikymmeniä, tälläkin henkilöllä koko suku Suomessa ja kait vain oleskelemassa?

Vieras

Turha on Vanhasta tässäkään syyttää. Tulee ikävä Eila Kännön aikaista ulkomaalaispolitiikkaa. Rötöstelijöille ei tulisi antaa täällä erillisoikeuksia, vaan heidät tulisi palauttaa kotimaahansa heti törkeästä rikoksesta kiinni jäätyään. Tämä Balkanin alkuperäinen kansalainen ei ole poikkeustapaus. Hänen kotimaassaan siellä ei edellekään ihmisarvolla ole minkäänlaista merkitystä.

Vieras

Vanhanen kysyy miten onkotouttaminen onnistunut. Mitähän mahtaa pääministeri tarkoittaa? Hyvinhän tuo on onnistunut, miehen väkivalta kotoutui hyvin Suomeen ja rehotti täällä entistä ehommin.
Luuleekohan pääministeri, että rikollinen taipumus häviää kotouttamiskoulutuksessa? Lapsellinen mies meillä pääministerinä.

rape

Matti Vanhasen pitäisi tietää vastaus, koska on päässyt kalifiksi kalifin paikalle ja ollut siellä monta vuotta. Ehkä vähän turha tehdä kysymyksiä kun vahinko on jo tapahtunut ja tulee tod. näk. tapahtumaan lisää.

Itse asiassa nämä kaikki kauheat tapahtumat ovat sattuneet aikana jolloin uusliberalismi on voimakkaimmillaan. Eli aikana, jolloin yhteiskunnan rooli ihmisten hyvinvoinnista on minimoitunut ja vapaa yksityisomistusoikeus, vapaat markkinat ja vapaakauppa edistävät parhaiten ihmisten hyvinvointia.

En tiedä onko yhtäläisyyksiä, mutta mielenkiintoinen sattuma sinälläänsä.