Tiistai 11.12.2018

2493 äänen nainen nouseekin eduskuntaan: ”Soitti tänään”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.5.2015 16:46
Päivitetty: 
4.5.2015 18:29
  • Kuva: Leena Meri
    Kuva
    47-vuotias varatuomari Leena Meri, tuore kansanedustaja, on myös Hyvinkään kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja.
|

Hyvinkääläisellä paikallispoliitikko ja henkikirjoittaja Leena Merellä on takanaan jännittävät kaksi viikkoa. Tänään odotus huipentui tietoon noususta kansanedustajan asemaan.

Perussuomalainen Meri ylsi eduskuntavaaleissa 2493 ääneen, mikä oikeutti ensimmäiselle varasijalle Uudenmaan vaalipiirissä. Kun vaalipiirin perussuomalaisiin valittuihin kansanedustajiin kuulunut Pirkko Ruohonen-Lerner tänään ilmoitti ottavansa vastaan Sampo Terholta vapautuneen paikan Euroopan parlamentissa, tiesi se Merelle elämänmuutosta.

Ruohonen-Lernerin ratkaisua odotettiin pitkään ja mielenkiinnolla, sillä tämän nimi oli esillä myös eduskunnan puhemiesspekulaatioissa. Merellekin puoluetoverin päätös selvisi vasta tänään maanantaina. Hän itse pidättäytyi yhteydenotoista, jotta ei häiritsisi päätöksentekoa.

– Sain vasta tänään tietää, kun Pirkko itse soitti, Meri kertoo Uudelle Suomelle.

– Olo on suoraan sanottuna puulla päähän lyöty.

Aiemmin iltapäivällä Meri ei vielä edes halunnut kommentoida asiaa, koska odotti puoluejohdolta virallista vahvistusta kansanedustajanpaikalleen. Hän odottaa nyt puolueen ohjeita jatkotoimista, mutta saattaa lähteä tutustumaan eduskuntatyöhön jo tiistaina.

Meri kertoo, että aito jännitys kesti vaali-illasta maanantaihin asti.

– Vaali-illasta lähtien olen yrittänyt pää kylmänä odotella.

– Loppuun asti ajattelin, että Pirkko voi hyvinkin jäädä [eduskuntaan], Meri kertoo.

Eduskunnassa 47-vuotias Meri, joka on siviiliammatiltaan henkikirjoittaja ja koulutukseltaan varatuomari, aikoo puolueohjelman lisäksi paneutua erityisesti oikeuslaitokseen ja tuomioistuimeen liittyviin asioihin.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit