Lauantai 23.2.2019

Tässä on Timo Soinin lista – väisti yhden kysymyksen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.5.2015 20:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini aloittavat hallitusneuvottelut keskustan kanssa.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoi puolueelleen tärkeistä kysymyksistä hallitusneuvotteluissa medialle sen jälkeen, kun hallituspohja oli julkistettu.

Autoveroa pitäisi Soinin mielestä alentaa.

–Autoverosta sanon vaan sen, että siihen kohdistuu erittäin kovaa painetta Euroopasta. Pidemmän päälle autoverolle käy kuten Ylen lupamaksulle, että ei kenelläkään ollut enää radio- ja televisiolupaa, koska se kävi mahdottomaksi. Aika ajoi ohi. Uskon, että aika ajaa ohi myös nykyisestä autoverosta, Soini sanoi.

Myös Yle-veron alentaminen on perussuomalaisten tavoitteena.

–Ei Yle voi olla mikään poikkeus, joka ei osallistu talkoisiin, Soini totesi.

Perussuomalaiset toi vaaliohjelmassa esiin varallisuusveron palauttamisen ja hyvätuloisten kovemman verottamisen. Pidättekö näistä edelleen tiukasti kiinni hallitusneuvotteluissa?

–Pidän siitä kiinni, että kokonaisveroaste ei nouse, ja se tarkoittaa sitä, että verotus on kokonaisuus, johon sisältyy veronkorotuksia ja veronalennuksia. Ne käydään yhdessä läpi, että mitä siellä on tarjolla kaikenkaikkiaan, Soini sanoi diplomaattisesti kierrellen.

Soinin mukaan perussuomalaisille on tärkeää hallitusohjelmassa työllistämisen ja yrittämisen kannustaminen. 

–Toivottavasti siinä [hallitusohjelmassa] tulee olemaan arvonlisäverovapaan alarajan nosto, jotta saadaan yrityksiä pystyyn ja toivottavasti jonkinlaista veromallia siihen suuntaan mitä Virossa on, Soini sanoi.

Soini uskoo, että myös jätevesiasetukseen saadaan muutos.

–Mä uskon, että se paranee, mutta siitäkään ei ole vielä mitään lopullista päätöstä ollut. Senhän sitten uusi hallitus tekee. Sanotaanko näin, että olen toiveikas senkin kohtuuttomuuden oikaisun suhteen, Soini sanoi.

Onko Kreikka-asia teille kynnyskysymys hallitusneuvotteluissa?

–Me oltiin toiseksi suurin puolue Suomessa, ja sillä on merkittävä merkitys Suomen poliittiseen elämään, joka asiaan, myös EU-politiikkaan, Soini vastasi.

Perussuomalaiset ovat toivoneet, että kiintiöpakolaisten määrää leikattaisiin. Soinin mukaan asiasta ei ole vielä päätetty.

–Jää nähtäväksi. Tässä on kolme puoluetta. Jokainen saa paljon omia asioita läpi ja jokainen joutuu nielemään sen, että kaikkea ei saa läpi, Soini vastasi toimittajille kiintiöpakolaisasiasta.

Mitkä kysymykset ovat vaikeimpia kokoomuksen ja perussuomalaisten sovittaa yhteen?

–Kyllähän se on selvää, että talous ja työllisyys ovat isoja asioita ja niihin täytyy saada oikeita ratkaisuja ja varmaan tulee kaikennäköistä pientä sälää tuolla arvo- ja moraalipuolella, Soini vastai.

Mitä voi olla moraalisälä?

–Siellä on kaikenlaisia kansalaisaloitteita tulossa. Voihan sitä tulla 50 000 nimeä kun kansa on kekseliästä. Nythän siellä on tulossa nollatyösopimukset ja lääkärin omantunnon kysymyksiä, Soini sanoi.

Pitääkö lääkärin voida kieltäytyä tekemästä aborttia, kuten kansalaisaloite ehdottaa?

–Mun kanta on aina ollut selvä, että olen elämän puolesta aina ja joka tilanteessa, Soini vastaa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

Perussuomalaisten asema hallituksessa tulee olemaan huutolaispojan asema. Keskustallakaan ei ole mittavaa virkamieskaartia takanaan, joten meno tulee olemaan hurjaa. Kokoomus tulee vielä viemään näitä molempia, niin Soinia kuin Sipilää, kuin pässiä narussa. Ylimpien virkamiesten tuki on kuin 50 kansanedustajaa eduskunnassa, ja joka ikinen niistä on veronmaksajilta kynityllä rahalla voideltu.

Jorma Mäkelä

Teppo Vanamo, jäikö huomaamatta kuka vei hallitusneuvoteluja suvereenisti? Sipilä on yrityselämässä tottunut johtamaan ja tekemään päätöksiä, varmaan joskus huonojakin, mutta väitän etteivät poliittiset broilerit häntä vie kuin pässiä narussa.

Panu Saarela

Vai on Soini aina elämän puolella. Hän haluaa kyllä kaikkien mahdollisten sikiöiden syntyvän (liekö vastustaa kirkkonsa opin mukaisesti myös ehkäisyn käyttöä?), mutta esimerkiksi pakolaisten ja maahanmuuttajien lapsista ei niin väliä: laittomasti maassa olevien lapsille hän ei suo edes terveydenhoitoa. Jos on huolissaan niiden lasten oikeuksista, jotka eivät vielä ole olemassa, niin voisi luulla huolta riittävän myös jo syntyneille . Melkoista hurskastelua.