Lauantai 20.7.2019

Jurrissa vedetään ”paljaalla”

Luotu: 
7.1.2010 13:41
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Suomessa kondomin käyttö unohtuu nuorilta miehiltä usein humalassa, ja Virossa taas suojautuminen jää monesti huumeiden käytön takia.

Tuoreen väitöskirjan mukaan suomalaisten ja virolaisten nuorten miesten seksuaalinen riskikäyttäytyminen ja sukupuolitaudit liittyvät alkoholin ja huumeiden käyttöön. Päihteiden käyttö lisää myös seksikumppaneiden määrää.

Sukupuolitautien määrä on kasvanut useissa Euroopan maissa tasaisesti. Tutkija Minna Nikulan mukaan suomalaisilla on ollut melko vähän sukupuolitauteja muihin Euroopan maihin verrattuna. Matkailu ja työntekijöiden siirtymiset maasta toiseen kasvattavat sukupuolitautien riskiä.

Suomalaisten nuorten miesten seksuaalinen riskikäyttäminen ei ole muuttunut paljoakaan vuosina 1998–2005. Viidennes 18–29-vuotiaista kertoo, että heillä on ollut vähintään kolme seksikumppania vuoden aikana. Noin puolet miehistä ei ollut käyttänyt viimeisimmässä yhdynnässä kondomia.

Minna Nikulan väitöskirja tarkastettiin tänään Helsingin yliopistossa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Yhteinen vastuu

Miksi tässä puhutaan vain nuorista miehistä?

Jos paljaalla vedellään, niin eipä ole tainnut kumpikaan osapuoli kondomia kaivata. Eli mitenkäs se naisten seksuaalinen riskikäyttäytyminen?

Vai tutkittiinko väitöskirjaa varten muka vain nuorten homomiesten seksuaalista käyttäytymistä?

Vieras

Uutisen perusteella saa sen kuvan nuoret miehet "vetävät paljaalla" toisiaan. Olisko kuitenkin niin että toinen osapuoli (nainen) ei sitä kondomia myöskään vaadi?

Asia on kuitenkin molempien vastuulla. Taas laitetaan miesten piikkiin. Naispuolisen feministitutkijan propagandaa sanon minä.

Pitelen Jalasta

Saattaisi olla niin, että suomalaisia olisi jokunen miljoona vähemmän, jos parisuhteissa olisi käytetty gummia Kossun sijaan - niin ja tanssilavoille ei olisi saanut tulla kuin selvinpäin olisi poistanut maatalouden ylituotannon ja riitelyn sukupolvenvaihdoksista?