Tiistai 22.1.2019

Nainen huijasi 27 500 €:n sosiaaliturvaetuudet

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.5.2015 20:01
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Nainen sai perusteettomasti asumistukea, lapsilisän yksinhuoltajakorotusta, työmarkkinatukea ja täysmääräistä lastenhoidon tukea vuosina 2006-2012.
|

Nainen onnistui huijaamaan yli 27 500 euron edestä sosiaaliturvaetuuksia, kertoo uutispalvelu Edilex. Hänet tuomittiin kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Nainen sai perusteettomasti asumistukea, lapsilisän yksinhuoltajakorotusta, työmarkkinatukea ja täysmääräistä lastenhoidon tukea vuosina 2006-2012. Hän oli ilmoittanut vääriä tietoja alivuokrasuhteesta lasten isoisään ja erillisissä talouksissa asumisesta lasten isän kanssa.

Tekoa pidettiin pitkän keston ja suunnitelmallisuuden vuoksi törkeänä.

Hovioikeuden mukaan oli riidatonta, että vastaaja oli asunut lastensa isän ja tämän vanhempien kanssa samassa osoitteessa Helsingissä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Sauli Harju

Olis aika jo alkaa puhumaan pankkien huijauksista. Suomi joutuu pakkihuijausten takia maksamaan miljardeja EU:lle. EU:ssa on meneillään pyramidihuijaus josta Wahlrooskin puhui. Miksi tämä asia on lakaistu maton alle ?

Sauli Harju

Puhut nyt täyttä roskaa. Suurin osa palveluiden väärinkäyttäjistä jää kiinni. Riippuu enemmänki asemasta että kuinka kovasti tuosta rangaistaan. On jo todistettu se että suurin osa huijareista on rikkaita ja hyvin toimeentulevia.

Marja-Liisa Kalkela

Kas kummaa kun ei kerrottu Kansalaisuutta? Tuo nimittäin ei onistu "härmäläiseltä" työttömältä.
Työvälitystoimisto/Kela/sossu yhteydessä toisiinsa. Jos jossain tarkistuspisteessä epäillään väärinkäytöstä loppuu tuet siihen.
Lisäksi Toimeentulotukea saava työtön ei saa lapsilisiä,eikä niihin korotuksia.

Marja-Liisa Kalkela

Virolainen naisjuristi huijasi Kelalta yli 60 000 euroa
Julkaistu: 15.04.2011 07:30 YLE

Virolainen naisjuristi tuomittiin kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen sosiaalitukien huijaamisesta Kelalta.

Nainen asui kahden lapsensa kanssa tosiasiassa Virossa, mutta onnistui vuosikaudet huijaamaan Kelalta etuisuuksia. Huijattu summa on noin 62000 euroa.

Nainen sai tuomionsa torstaina Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Hän sai ilmaisen oikeudenkäynnin, johon Suomen valtio osoitti lähes 2500 euroa.

Juristi oli lastensa kanssa kirjoilla paikkakunnalla, jossa hänen vanhempansa asuvat.

Naisen isä tuomittiin samassa jutussa kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen kätkemisrikoksesta.

Oikeuden mukaan nainen syyllistyi törkeään petokseen ja petokseen. Nainen selvisi ehdollisella, koska hänellä ei ollut rikosrekisteriä.

Juttu tuli viime kesänä poliisitutkintaan, kun joku asioiden todellisesta tilasta perillä ollut henkilö jätti nimettömän ilmoituksen naisen touhuista Päijät-Hämeen poliisille.

Nainen syyllistyi Kela-huijauksiin vuosina 2004-2011.

Nainen onnistui nostamaan mm. asumistukea, kodinhoitotukea, vanhempainrahaa, työmarkkinatukia ja lapsilisiä.
YLE/Lahti
Kela ei perinyt takaisin maksamia rahoja.

Lumira Lumus

Eikä sosiaaliviranomamsia ole koskaan tuomittu tukirn huijaamisesta tarpeessa olevilta pois. Ongelma johtuu alan viranomaisten mielivltaisesta toiminnasta, rehllinen ja todellisessa hädässä oleva jätetään ilman tukia ja sossu antaa tuet mieluummmin rikkaille ja epärehellisille, tuenantja nämä päättää ja ongelma on yleinen, Tarpeessa eleville ei riitä tukia, kun annetaan juuri tämän tapaisille huijareille. Kelan huijaukset paljastuvat. Mutta salaavat sossut salaavat virheensä. Moni joutuu ottamaan luootoja ja pikavippejä, jos saavat , kun heidän lainmukainen tuki evätään viranomaismielivallalla. Kunnissa menee suhteiden ja pärstäkertoimen mukaan, se tukien jako. Menettely on paikoin niin epärehellistä, että ihmiset kituvat eivätkä turhaan hae niitä sossujen valituspapereita.
Suurin ongelma on tukien jakajilla, mikään ei näytä estävän sitä, että todellisen tarpeen perusteella jaettava on muuttunut suhteiden perusteella jaettavaksi tueksi ja niiden määrä on kunnissa lisääntynyt, joilta todellisessa hädässä evättän tuet. Monille ei myös anneta sitä täyttä tukea, vaan salataan ja annetaan vain osa kuuluvasta tuesta.
Se on ihmeellistä, että huijarilta ei peritä takaisin väärin perustein myönnettyjä tukia. Onko sekin yleistä, ettei virolaislta ja maahan muuttajilta peritä takaisin tukien huijauksia? Evätään näille myönnetty osuus sitten rehillisesti tarpeessa olevilta?