Lauantai 25.5.2019

Krp: Jari Aarnion siittiöitä jäi nahkasohvalle – Syyttäjä: Aarnio kavalsi prostituoidulta 14 000 €

Luotu: 
19.5.2015 10:36
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa.
|

Helsingin entistä huumepoliisin päällikön Jari Aarnion epäillään kavaltaneen tuntemaltaan prostituoidulta noin 14 000 euroa.

Tapaus liittyy Aarnion rikosepäilyt julkisuuteen tuoneeseen prostituoituna työskennelleeseen naiseen. Aarniota syytetään tässä tapauksessa virkavelvollisuuden rikkomisesta ja törkeästä kavalluksesta.

Aarnio on kiistänyt syytteet.

Syyttäjän mukaan Aarniolla ja prostituoidulla oli vuosia kestänyt seksisuhde. Aarnio myös kannusti puheillaan naista jatkamaan seksikauppaa ja vaikutti tämän asiakasvalintoihin.

Yhtenä syyttäjän todisteena on prostituoidulle kuuluvalta nahkasohvalta löytynyt dna-näyte. Sohvaan imeytynyt siemenneste tutkittiin ja sen todettiin olevan peräisin Aarniosta.

Päätodistajana tapauksessa on prostituoitu. Hän kertoo Aarnion myös osallistuneen toimintaan myös säilyttämällä prostituoidun ansaitsemia rahoja. Aarnion epäillään anastaneen naisen rahoja noin 14 000 euron edestä.

Syyttäjän mukaan Aarnion teko on ollut kokonaisuudessa arvostellen törkeä, sillä naisella ja Aarniolla on ollut myös poliisitoimintaan liittyvä suhde. Aarnio hankki itselleen oikeudetonta etua käyttämällä hyväkseen naisen asemaa ja kohdistamalla tähän olosuhteisiin nähden erityisen suurta vahinkoa.

Lue myös: Syyttäjä: Jari Aarnio ohjasi rikoshyötyä myös pojalleen

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: