Torstai 21.2.2019

Puolustus: ”Aarnio ei ole Pasilan mies – sellaista ei ole”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.5.2015 16:13
Päivitetty: 
19.5.2015 16:27
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Jari Aarnio oikeudessa arkistokuvassa.
|

Mittavasta rikoskokonaisuudesta syytetty huumepoliisi Jari Aarnio kiistää kaikki häneen kohdistuvat syytteet ja muun muassa vastustaa syyttäjien vaatimusta viralta panosta.

Huumeiden salakuljetusta koskevan niin sanotun tynnyrihaaran käsittely alkoi tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Haastehakemuksista selviää, että syyttäjät uskovat Aarnion johtaneen tynnyrisalakuljetusta ja olleen niin sanottu ”Pasilan mies”, tuntemattomaksi jäänyt keskeinen tekijä salakuljetusoperaatiossa.

Tähän johtopäätökseen on päädytty muun muassa Pasilan miehen käyttämien liittymien paikantumistietojen perusteella. Aarnio asui tuolloin Länsi-Pasilassa, jonne puhelut usein paikantuivat, ja päiväsaikaan paikantumistiedot johtivat huumepoliisin Itä-Pasilan toimistoon, kertoi Helsingin Sanomat aiemmin tänään.

Aarnio kiistää syytteet ja väitteet kirjallisissa vastauksissaan, jotka oikeus julkisti tiistaina iltapäivällä.

– Aarnio ei ole ns. Pasilan mies. Sellaista ei olekaan. Kukaan henkilö ei ole yksin käyttänyt näitä prepaid-puhelimia, puolustus toteaa vastauksessaan.

Aarnion puolustuksen mukaan kyseisiä prepaid-liittymiä ja puhelimia ovat käyttäneet lukuisat poliisit virkatehtävissä tietolähde- ja suojaustoiminnan vuoksi.

Syyttäjien haastehakemuksista selvisi tänään myös, että Aarnion epäillään kavaltaneen rahaa ja olleen vuosia virkayhteyksissä seksisuhteessa prostituoituun, joka toi Aarnion rikosepäilyt julkisuuteen. Syyttäjien mukaan prostituoiden nahkasohvasta löytyi Aarnion siemennestettä.

– Aarnio ei harrastanut [ko. prostituoidun] kanssa seksiä milloinkaan, puolustus kiistää.

Syyttäjät vaativat Aarniolle 13 vuoden maksimivankeusrangaistusta vakavista huumerikoksista, joita käsitellään oikeudessa nyt. Kaikkiaan Aarniota syytetään 29:stä eri rikoksesta, joita käsitellään oikeudenkäynnin eri haaroissa.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: