Lauantai 25.5.2019

Mystinen taloprojekti – Näin vastaa Jari Aarnion poika

Luotu: 
21.5.2015 16:29
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Jari Aarnio käräjäoikeudessa. Aarnion epäillään ohjanneen rikoshyötyä pojalleen.
|

Jari Aarnion poika kiistää saamansa syytteen veropetoksesta sekä vaihtoehtoisen syytteen rekisterimerkintärikoksesta liittyen Aarnioiden taloprojektiin, ilmenee oikeudelle toimitetusta kirjallisesta vastauksesta.

Aarnion pojan vastauksessa todetaan, että kyseessä ei ollut veropetos, koska kiinteistöasiassa ei ollut kyse lahjasta. Aarnion poika myös kiistää laiminlyöneensä tahallaan ilmoitusvelvollisuuksiaan.

Aarnion poika joutui syytteeseen veropetoksesta, koska omakotitalotontti laitettiin hänen nimiinsä, mutta siitä ei maksettu lahjaveroa.

Aarnion pojan oikeudelle toimittamasta vastauksesta ilmenee, että tapahtuma-aikaan 18-vuotias poika antoi isälleen Jari Aarniolle luvan merkitä tammikuussa 2012 ostettu kiinteistö hänen nimiinsä.

Aarnion pojan vastauksen mukaan hän on 35 000 euron tonttikauppojen yhteydessä ”luottanut isäänsä siten, että kiinteistökauppa tapahtuu laillisesti kaikkia velvollisuuksia noudattaen”. Poika toteaa antaneensa isälleen valtuudet hoitaa asia oikein.

Jo aiemmin on kerrottu, että Jari Aarnio allekirjoitti tontin kauppakirjan poikansa valtuuttamana.

Aarnion taloprojekti on ollut runsaasti esillä julkisuudessa, sillä tontilta on muun muassa löytynyt iso rahakätkö.

Pojan oikeudelle toimittaman vastauksen mukaan kiinteistöasioista ei ehditty sopia tarkemmin, sillä isä Aarnio vangittiin kesken tontin rakentamisprojektin.

Jari Aarnio kertoi esitutkinnassa, että tonttiasiassa ei ollut kyse lahjasta, vaan kiinteistön hankkimiseen tarkoitetut varat ovat olleet lainana hänen pojallaan. Hallinta- ja käyttöoikeuden on ollut tarkoitus olla Jari Aarniolla, ei hänen pojallaan. Aarnio on selvittänyt kuviota siten, että hänen oli tarkoitus maksaa pojalleen vuokraa tontista tietyin väliajoin, jotta poika voisi lyhentää lainaa.

Syyttäjän haastehakemuksia Aarnio-tapauksessa tuli julkisiksi aiemmin tällä viikolla. Syytteet liityvät ”tynnyrijuttuun” eli noin tuhannen hasiskilon salakuljetustapaukseen, josta viisi henkilöä on tuomittu aiemmin vankeuteen.

Oikeudenkäynnissä selvitetään, oliko Jari Aarnio salakuljetusorganisaation johdossa yhdessä United Brotherhood –rikollisjärjestön johtohahmon kanssa.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: