Lauantai 19.1.2019

Suomen reserviläiskirjeestä iso äläkkä maailmalla: ”Onko Suomi valmistautumassa sotaan Venäjää vastaan?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.5.2015 16:18
Päivitetty: 
26.5.2015 09:28
  • Suomen reserviläiskirje ihmetyttää maailmalla. Amerikkalainen CNBC kysyy, onko Suomi valmistautumassa sotaan. Arkistokuva.
|
Suomen puolustusvoimien reserviläiskirje on noussut laajasti otsikoihin kansainvälisessä mediassa sen jälkeen, kun brittilehti Daily Telegraph vihjaili viikolla, että kirjeiden lähettämien liittyisi  Venäjän viimeaikaisiin toimiin.
 
Kirjeestä ovat uutisoineet näyttävästi muun muassa amerikkalainen CNBC ja brittiläinen BBC.
 
-Onko Suomi todella valmistautumassa sotaan Venäjää vastaan, CNBC kysyy omassa jutussaan.
 
Puolustusvoimat vastaa Twitter-palvelussa Uuden Suomen uutisotsikosta löytyvään kysymykseen.
 
- Ei ole, kuuluu Puolustusvoimien virallinen vastaus. Tviitti näkyy tämän jutun alla.
 
CNBC-kanava muistuttaa, ettei Suomi ole Naton jäsen.
 
-Suomella on yhteinen maaraja Venäjän kanssa, mutta maa ei ole Naton häsen. Se voi tehdä siitä haavoittuvaisemman minkä tahansa Venäjän tulevan aggression takia, CNBC sanoo.
 
Yhteiseen rajaan kiinnittää huomiota myös italialainen Blogo.it-verkkolehti, joka tänään arvioi pitkän maarajan huolestuttavan myös isoja Nato-maita USA:ta ja Britanniaa.
 
-Suomi, toisin kuin Tanska ja Norja, ei ole osa Natoa. Tästä syytä 1 300 kilometrin raja Pohjois-Euroopan ja Venäjän välillä on erityisen huolestuttava sekä Lontoossa, että Washingtonissa, lehti sanoo.
 
BBC on haastatellut Suomen puolustusministeriön edustajaa, joka selvittää reserviläiskirjeiden taustaa ja kiistää yhteydet Venäjän toimiin. 
 
-Joka tapauksessa puolueeton Suomi on tänä vuonna lisännyt yhteistyötään Naton kanssa. Lisäksi reserviläiskirjeen vastaanottajat sanovat, ettei tällaista ole tapahtunut koskaan ennen, BBC huomauttaa jutussaan.
 

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jani Miettinen

Pidetään pieni satukirjoitus kilpailu.

Suomi valmistautuu hyökkäämään Ruotsiin juhannuspyhänä ja tämä Venäjä huhut ovat vain nerokas tapa peittää Suomen länsiinvaasio kun Suomen pohjoisen armeija pääjoukot aloittavat suurhyökkäyksen kohti Länsipohjaa ja kiirunan kaivosalueitten valtaamisen. Pääjoukot lähtevät etenemään etelää kohti.

Samaan aikaan Vaasaan koottu Pohjanmaan armeijakunta tekee maihinnousun merenkurkun yli kohti uumejaa ja yhtyy Pohjoisen armeijan pääjoukkoihin ja miehittävät Pohjois-Ruotsin.

Ahvenanmaalle koottu Suomen pääjoukot länsi- ja itäarmeija aloittavat maihinnousun Tukholman eteläpuolelle. Utin jääkärirykmentti suorittaa maihinlaskun Gotlantiin ja miehittää saaren.

Tanskaan turistien valepuvuissa ilman univormuja lähetetyt 10 000 sissiä siirtyy Skooneen ja aloittavat sabatoosi operaatiot Etelä-Ruotsissa. Ruotsi on lyöty sotilaallisesti elokuuhun menneessä.

Heikki Tala

Suomenruotsalaiset harjoittelivat jo maihinnousua Uumajaan kesällä 1944. Mutta ruotsalaiset olivat ovelia panemalla äijät leiriin lihapatojen ääreen ja jakoivat niille jopa hammasharjat (kts. Jukka Kulomäki "Käpykaartiin").

Reino Alho

Ei aina taida löytyä meille ystäviä niin sanotsta lännestäkään. Kyse on tietysti vain sikäläisistä kommentaattoreista. Ovat osa trollilaumaa. Selvähän se on, että valmistaudumme kaikkiin agressioihin, tulivatpa ne sitten mistä ilmansuunnasta hyvänsä. Tarpeen tullen pidämme itse huolta siitäkin, että aluettamme ei käytetä sillanpäänä invaasioissa naapureihimme, joita on neljällä ilmansuunnalla. Aisoissa pideltäviä löytyy vielä omasta takaa ihan kotosuomestakin. Huh!

Seppo Järvinen

Ulkovaltiot piruuttaan piikittelevvät Suomea. Suomi hyökkäämässä Neuvostoliittoon?
Suomalaisilla on vieläkin pää kipeä, kun yritettiin tehdä Suur-Suursuomea ja hakattiin päätä karjalan mäntyihin. Takaisin tultiin selllaisella vauhdilla, että suomalaisista tuli sodan jälkeen kova juoksumaa yleisurheilukentille, vaikka paras aines oli jäänyt tulituksessa makaamaan Venäjän tantereille.

Jani Miettinen

Venäjä on maailman suurin aseviejä. Miten niin NATO toimii vain sodan avulla, NATO perustettiin estämään suursota Euroopassa ja varsinkin Neuvostoliitto poissa Länsi-Euroopasta. Hyvin on toiminut.

Eikä jenkit painosta ketään sotaan Venäjää vastaan, koska siinä ydinsodassa kaikki häviäisivät. Olet typerys jos et tätä tajua.

Jani Miettinen
Vastaus kommenttiin #38

Miten Nato ja ISIS liittyvät toisiinsa?
Irakin sota taas oli USA typerin teko koko sen historiansa aikana. Osallistuin myös Helsingissä Irakin sotaa vastustavaan mielenosoitukseen 2003.

Milloin USA on hyökännyt Syyriaan?

Sauli Harju
Vastaus kommenttiin #39

Syyria oli maalitauluna niin pitkään kunnes Venäjä tuli väliin. Syyrian pommittaminen oli USA:n armeijalta mahdotonta kansainvälisen painostuksen vuoksi, joten lähettivät sinne terroristit hoitamaan homman.

Sauli Harju

Jenkkejä ei kiinnosta tässä maailmassa muu kuin raha. Pitää olla helvetin tyhmä jos ei ole sitä nähnyt Jenkkien sotahistoriasta. Yli 200 vuotta sodassa yhtäjaksoisesti tappamassa ja kiduttamassa muita kansoja. USA on maailman suurin terroristi.

Jani Miettinen

Eipä se Venäjänkään historia mikään sodaton ole ja valloituksille ja riistämällä alkuperäisasukkaita se Venäjänkin on tullut maailman suurimmaksi valtioksi pinta-alalta mitattuna.

Kyllä pitkään jenkkien tärkein ulkopoliittinen suuntaus oli ns. "Monroen oppi", eli pysyä erossa Euroopan suurvaltojen sodista. Tämän opin varjopuolena oli taas pitää Latinalaista Amerikkaa Yhdysvaltojen takapihana. Tämä muuttui oikeastaan vasta vuonna 1917 kun Yhdysvallat liittyivät mukaan I maailmansotaan.

Jani Miettinen
Vastaus kommenttiin #35

Ai mikä minulta meni väärin? Se että USA ei puutu Euroopan asioihin, mutta vastavuoroisesti pitää Pohjois-ja Etelä-Amerikkaa omana takapihanaan, sekä tekee kaikkensa, ettei Eurooppalaiset suurvallat pystyisi kasvattamaan valtaansa Amerikan mantereilla , vaan heidän siirtomaaherruutensa heikkenisi Amerikan mantereilla.

Sauli Harju
Vastaus kommenttiin #40

Monroen oppiin kuuluu myös sotilaallinen vastaan tulo jos oma maa jää pashasti altavastaajaksi, tuota voidaan soveltaa silloin jos eurooppalainen yritys kaappaa amerikkalaisen yrityksen ja aivan milloin tahansa kun amerikkalaisista siltä tuntuu. Amerikkalaiset hoitaa aina kaiken sodalla.

Jani Miettinen
Vastaus kommenttiin #37

Missä vaiheessa minä olen puolustanut USA:n sotia? Sitä vastoin sinä näytät jokaisessa Venäjää koskevassa artikkelissa oikeuttavan Venäjän toimet koska : paha USA-EU-NATO-siionistipankit uhkaavat viatonta Venäjä parkaa.

Kumpi tässä sortuu siihen kaksinaismoralismiin?

Venäjän sodat pelkästään Ruotsia, Puolaa ja Turkkia vastaan tekevät yhteensä enemmän sotia kuin kaikki Yhdysvaltojen sodat yhteensä. Joten älä sorru valehteluun.

Sauli Harju
Vastaus kommenttiin #41

Mä en puolustele kenenkään tekoja. Nähtävästi vaan sulle se USA:n ja Naton agressio ei ole ongelma. Aina vaan Venäjä. Olis varmaan helpompaa kans tämmöset selkkaukset selvittää ilman sotia, mutta ei kun pitää se sota saada aina jollain keinolla aikaseksi.

Jani Miettinen
Vastaus kommenttiin #62

Ai kuten mitä faktaa? Linkittämäsi uutinen väitti USA:n lähettävän ydinpommikoneet Ruotsiin, mikä ei pidä paikkansa, vaan B-52 pommikoneet osallistuvat ilmasotaharjoitukseen ja pudottavat merimiinoja.

Ei ole minun ongelmani jos sinun Iranin mediasi ei ymmärrä merimiinan ja ydinaseiden eroa.

Jani Miettinen
Vastaus kommenttiin #49

Herra sitten uskoo Iranin valtion omistamaa mediayhtiötä joka väittää USA:n sijoittavat B-52 pommikoneita ydinaseiden kera Ruotsiin. No kertoo vain missä foliohattu maailmassa elät.

Mikäs olikaan Iranin lehdistön vapaus, sananvapaus tilanne ylipäätään? Homot hirtetään Iranissa ja islamissa käännynäiset tapetaan, liian länsimaisesti pukeutuneet tuomitaan ruoskittavaksi. Naisia kivitetään kuoliaaksi aviorikoksista.

Fakta on se, että USA ja Ruotsi osallistuvat itämerenalueella järjestettävään ilmasotaharjoitukseen, johon USA lähettää kaksi B-52 pommikonetta Ruotsiin simulaatioharjoitukseen jossa Ruotsi torjuu maihinnousu yrityksen. Nämä pommikonetta tiputtavat merimiinoja. Siinä sinulle ydinaseet.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2054&artikel=6170058

Sauli Harju

Pitäs kaikkien käydä lukemassa mitä ite jenkit on tästä asiasta mieltä. Suurin osa on sitä mieltä että USA:n hallitus yrittää aiheuttaa sodan Venäjää vastaan ja edelleenkään sitä ei täällä uskota. Mitä pitää tehdä että täällä alkaa porukka kuuntelemaan ?

Sauli Harju

Pitäs kaikkien käydä lukemassa mitä ite jenkit on tästä asiasta mieltä. Suurin osa on sitä mieltä että USA:n hallitus yrittää aiheuttaa sodan Venäjää vastaan ja edelleenkään sitä ei täällä uskota. Mitä pitää tehdä että täällä alkaa porukka kuuntelemaan ?

Sauli Harju

USA kävi viemässä Ukrainan kaiken kullan. Eivät saaneet siitä korvaukseksi kuin aseita ja Naton sotavoimat Venäjää vastaan. Tässä taas hyvä esimerkki siitä miten USA muuttaa maailmaa oman tahdon mukaan.

Ukrainan parlamentti hyväksyi tiistaina lain, joka antaa hallitukselle oikeuden jättää maksamatta ulkomaisten luottojen lyhennyksiä. Se tarkoittaa, että velkajärjestelyneuvottelut ovat epäonnistuneet ja Ukraina on vararikon partaalla.

Nyt Ukrainan hallituksella on oikeus jättää maksamatta ulkomaisia velkoja. Venäjä osti vuoden 2013 lopussa Ukrainan joukkovelkakirjoja 3 miljardilla dollarilla. Uuden lain mukaan Venäjällä ei ole mitään mahdollisuutta saada rahojaan takaisin.

http://fi.sputniknews.com/politiikka/20150521/107474.html

Sauli Harju

Ukraina ilmoitti lopettavansa merkittävien ihmisoikeus­sopimusten noudattamisen
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1432346399826

Video: US-Backed Ukrainian Militants Hang Pregnant Woman
US Army currently training pro-Kiev neo-nazi fighters
http://www.infowars.com/video-us-backed-ukrainian-militants-hang-pregnan...

World War III will start with Pentagon bombing of RT
Moscow would destroy CNN, which he considers the flag-bearer of pro-American propaganda
http://www.infowars.com/world-war-iii-will-start-with-pentagon-bombing-o...

Sauli Harju

Huomasit varmasti senkin että kaikki nuo uutiset ei ollut Sputnikista. Täällä olis parempi alkaa kuunteleen ennen kuin on liian myöhäistä. Ite en lähde taistelemaan eliitin puolesta yhteenkään sotaan, hoitakoot yksinään aiheuttamansa ongelmat.

Sauli Harju

Entä onko kaikki oppinu tunnistamaan Suomalaiset. Voin vaikka todistaa että oon Suomalainen. Ei muuta ku kempeleen suuntaan. Voin antaa vaikka osoitteen. Alkaa vituttaan että trolliksi haukutaan kun yrittää saada järkee ihmisten päähän.

Sauli Harju

Kun ei ole. EU ajaa USA:n kanssa lakien edelle. Niinkuin tuosta linkistä jo näit, jos sen katsoit. Niitten ei tarvi ilmoittaa mitä ne tunkee meidän ruokaan. Ainut mahdollisuus tietää mitä syödään on metsästää ja viljellä ruoka itse.

Jani Miettinen
Vastaus kommenttiin #28

Siis mitä helvettiä sinä sössötät. EU:lla on parisen sataa direktiiviä mitä tulee ruokien raaka-aineiden merkintöihin ja tämän lisäksi jokaisen valtion omat kansalliset lait.

Mene vaikka kauppaan ja katso itse jonkin tuotteen selosteet. Löytyy ihan suomeksi ja ruotsiksi.

Jani Miettinen
Vastaus kommenttiin #36

Älä yritä kierrellä ja kaarrella, väitit ettei EU:n alueella muka tarvitsisi merkitä mitä raaka-aineita on käytetty elintarviketuotteissa.

Tälläinen väite on suorastaan idiotismia, kun tiedäthän miten EU:n direktiivit nussivat pilkkua näissä elintarvike merkinnöissä. Puhumattakaan Suomen kansallisissa säädöksissä. Evira kieltää myynnin jo kirjoitusvirheiden takia.

Sauli Harju
Vastaus kommenttiin #42

GMO:ta ei myöskään tarvitse merkitä, eikä merkinnällä ole koskaan mitään merkitystä sen takia että esim GMO:ta syötetään karjalle, se on meidän elimistössä joka tapauksessa vaikka se merkintä tulisi. Kansalaisilta ei tämän terrorismin hyväksymiseen ole kysytty lupaa. Eliitti on maailman syöpä.

Jorma Moll

Seuraavalla kerralla kun näin laajoihin asioihin kosketaan pitää presidentin olla mukana harkitsemassa. Kyseessä oli miljoona kirjettä.

Minkälainen raati muuten päätti kirjeiden lähettämisestä, keitä siihen kuului? Palveltiinko nyt taas sotaa vai rauhaa?

Jani Miettinen

Hui kauheeta, koko maailma vapisee Suomen edessä, kun puolustusvoimat lähettää 900 000 kirjettä Suomen kansalaisille.

Mitä jos ne Suomi lähettäisi kirjeitä Venäjälle ja USA:lle, niin antautuisivatko nuo maat paniikissa Suomelle?

Toni Hiltunen

Kovasti yritetään saada Venäjää ja Suomea vastakkain? Monta päivää on mennyt viimeisen vuoden aikana, ettei lehdistö ole pitänyt kansaa varpaillaan, ettei pääse vain unohtumaan, että uhka tulee idästä. Tavan kansalaiset ovat ihmeissään mistä tuulee. Kuka hyötyy?