Keskiviikko 22.5.2019

Juha Sipilä juuri nyt: ”Vetoan syvästi” hyväosaisiin

Luotu: 
27.5.2015 14:12
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Juha Sipilä.
|

Hallitusneuvotteluiden vetäjä Juha Sipilä (kesk.) sanoi hetki sitten valtioneuvoston juhlahuoneistossa, että Suomi tarvitsee yhteishenkeä kipeiden säästöjen rinnalle.

- Tarvitsemme kohtuuden ja samassa veneessä kulkemisen viestejä. Vahvojen ja hyväosaisten on kannettava muita suurempi vastuu. Vetoan syvästi elinkeinoelämään, poliittiseen johtoon, kirkon johtoon että näytämme esimerkkiä. Ministerien, poliittisten valtiosihteerien vähentämisellä haluamme antaa esimerkin hallinnon tehostamisesta kaikille.

Viesti on samankaltainen kuin tasavallan presidentti Sauli Niinistön vetoomus elinkeinoelämälle hiljattain.

- Suomen tilanne on vaikea. Emme voi tehdä enempää velkaa lastemme maksettavaksi. Olemme säännelleet itsemme henkihieveriin.

Suomi tarvitsee korjausliikkeen. Hallituksen on tehtävä työtä suomalaisten puolesta, Sipilä sanoi myös hetki sitten.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Korpilampi

Hallinnon tehostaminen kuulostaa hyvälle. Saanen ehdottaa että esimerkiksi Trafista, ValVirasta, THL:stä, työkkäristä ja Eviralta tehostettaisiin 80% henkilöstöstä. Julkisen sektorin nykypalkoilla säästöt olisivat huomattavat.

Jokaista poispotkittua kohden olisi 3-6 Suomalaista yksityisen sektorin työntekijää, jonka verotulot voisi käyttää johonkin yhteiskuntaa oikeasti hyödyttävään toimintaan.

Tai vaikka ihan meidän kaikkien verojen laskemiseen, jolloin voisimme itse päättää mitä rahoillamme haluamme tehdä!

Jannah Hakola-Mahmoudi

Hyväosaisten osallistuminen valtion itseaiheutetun talousahdingon talkoisiin on vapaaehtoista, mutta köyhät pakotetaan luopumaan jopa peruselintasosta, joka on jo osalla köyhyysrajan alapuolella. Eikö varakkaiden tulisi osallistua talkoisiin myös lainsäädäntöön perustuen? Esim luopumalla sosiaalietuuksista kuten lapsilisistä ja maksamalla korotettua pääomaveroa? Mm. Nuo toimenpiteet eivät veisi hyväosaisia edes lähelle köyhyysrajaa. Tämä hallitus haluaa syventää eriarvoisuutta ja tyhmentää kansalaisiaan leikkaamalla opetuksesta. Se haluaa ajaa kansan katuojaan kerjäämään, leikkaamalla mm. jo ennestään pienistä ansiosidonnaisista, joka on monen itsestä riippumattomista syistä työttömäksi joutuneen ainoa elanto. Sietäisi hävetä ja tutustua paremmin tavallisen suomalaisen arkeen. Ei täällä avustuksilla juhlita eikä tahallaan toimettomana oleilla!

Jannah Hakola-Mahmoudi

Hyväosaisten osallistuminen valtion itseaiheutetun talousahdingon talkoisiin on vapaaehtoista, Sipilän vetoomukseen perustuaa, mutta köyhät pakotetaan luopumaan jopa peruselintasosta, joka on jo osalla köyhyysrajan alapuolella. Monikohan aikoo osallistua ja millä summalla? Eikö varakkaiden tulisi osallistua talkoisiin myös lainsäädäntöön perustuen? Esim luopumalla sosiaalietuuksista kuten lapsilisistä ja maksamalla korotettua pääomaveroa? Mm. Nuo toimenpiteet eivät veisi hyväosaisia edes lähelle köyhyysrajaa. Tämä hallitus haluaa syventää eriarvoisuutta ja tyhmentää kansalaisiaan leikkaamalla opetuksesta. Se haluaa ajaa kansan katuojaan kerjäämään, leikkaamalla mm. jo ennestään pienistä ansiosidonnaisista, joka on monen itsestä riippumattomista syistä työttömäksi joutuneen ainoa elanto. Sietäisi hävetä ja tutustua paremmin tavallisen suomalaisen arkeen. Ei täällä avustuksilla juhlita eikä tahallaan toimettomana oleilla!

Jannah Hakola-Mahmoudi

Hyväosaisten osallistuminen valtion itseaiheutetun talousahdingon talkoisiin on vapaaehtoista, Sipilän vetoomukseen perustuvaa, mutta köyhät pakotetaan luopumaan jopa peruselintasosta, joka on jo osalla köyhyysrajan alapuolella. Monikohan aikoo osallistua ja millä summalla? Eikö varakkaiden tulisi osallistua talkoisiin myös lainsäädäntöön perustuen? Esim luopumalla sosiaalietuuksista kuten lapsilisistä ja maksamalla korotettua pääomaveroa? Mm. Nuo toimenpiteet eivät veisi hyväosaisia edes lähelle köyhyysrajaa. Tämä hallitus haluaa syventää eriarvoisuutta ja tyhmentää kansalaisiaan leikkaamalla opetuksesta. Se haluaa ajaa kansan katuojaan kerjäämään, leikkaamalla mm. jo ennestään pienistä ansiosidonnaisista, joka on monen itsestä riippumattomista syistä työttömäksi joutuneen ainoa elanto. Sietäisi hävetä ja tutustua paremmin tavallisen suomalaisen arkeen. Ei täällä avustuksilla juhlita eikä tahallaan toimettomana oleilla!