Lauantai 25.11.2017

Nyt kiehuu eduskunnassa – ”Pyydä vaikka anteeksi, Maria Lohela”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.5.2015 16:53
Päivitetty: 
29.5.2015 18:36
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Vastavalittu eduskunnan puhemies Maria Lohela johti tänään äänestyksiä eduskunnassa.
|

Faktakulma

Eduskunnan puhemieheksi valittiin tänään perussuomalaisten Maria Lohela 127 äänellä. Arja Juvonen (ps.) tai 10 ääntä ja Pirkko Mattila (ps.) 4 ääntä. Yksittäisiä ääniä annettiin myös muille perussuomalaisten kansanedustajille. Tyhjää äänesti 47 kansanedustajaa.
Ensimmäiseksi varapuhemieheksi valittiin Mauri Pekkarinen (kesk.) ja toiseksi varapuhemieheksi Paula Risikko (kok.).
SDP olisi halunnut saada oman edustajansa kolmikon joukkoon, mutta muut puolueet päättivät mennä vaalituloksen mukaan, jolloin puhemies ja varapuhemiehet tulevat kolmesta suurimmasta puolueesta.

Perussuomalaisten kansanedustajan Maria Lohelan valinta eduskunnan puhemieheksi herättää pettymyksen tunteita. Kansanedustajista sekä SDP:n Nasima Razmyar että vihreiden Ozan Yanar kertovat Uudelle Suomelle, että Lohelan uusi tehtävä puhemiehenä on pettymys. Syynä tähän ovat Lohelan aiempina vuosina esittämät maahanmuuttokriitiset kommentit. Lohela allekirjoitti vuoden 2011 eduskuntavaalien alla nuivan manifestin eli maahanmuuttokriittisen vaaliohjelman.

- En halua tukea tuollaista ajattelutapaa, Razmyar kommentoi Uudelle Suomelle.

Razmyar sanoo, että Lohela ei nauti koko eduskunnan luottamusta. Razmyarin mielestä puhemiesvaalin tulos osoittaa, että Lohelan valinta on kiistanalainen jopa perussuomalaisten sisällä. Arja Juvonen sai vaalissa 10 ääntä ja Pirkko Mattila neljä. 

- Se on merkittävää, Razmyar sanoo.

Koska äänestys oli suljettu lippuäänestys, ei ole kuitenkaan tiedossa, tulivatko muiden perussuomalaisten äänet puolueen sisältä vai muista puolueista.

Tyhjää äänesti 47 kansanedustajaa, joukossa kaikki SDP:n kansanedustajat, jotka olivat pettyneitä, ettei SDP:n edustaja päässyt puhemiehistöön. Myös Ozan Yanar kertoo äänestäneensä tyhjää. Yanarin mukaan vihreiden eduskuntaryhmällä oli vapaat kädet perussuomalaisten ehdokasta koskevassa äänestyksessä, muutoin ryhmä oli esitettyjen nimien takana.

Razmyar kertoo tutustuneensa Lohelan aiempien kirjoitusten kautta tämän arvomaailmaan.

”Kaipaisin häneltä jotain kannanottoa, ulostuloa, jossa hän vaikka sanoutuisi näistä irti tai pyytäisi anteeksi.”

- Kuulun itse vähemmistöön, olen muslimi. Kyllä mun on todella vaikea hyväksyä hänen kantojaan muslimeista, Razmyar sanoo.

Lohela on muun muassa julkaissut kuvan Muumien Mörkö-hahmosta saatetekstillä: ”Mörkö näyttää tältä  – Jos oikein etsimällä etsii, on mahdollista nähdä jonkinlaisia häivähdyksiä erään tietyn kulttuurisuuntauksen ominaispiirteistä”. Uusi Suomi kysyi Lohelalta aiemmin tänään, seisooko hän tekstiensä takana. Lohela sanoi muuttuneensa, mutta lisättävää tai muutettavaa hänellä ei teksteihinsä ole. Lue koko haastattelu tästä!

Sekä Razmyar että Yanar korostavat eduskunnan puhemiehen olevan erittäin arvokas pesti. Molemmat toivovat Lohelan sanoutuvan selvästi irti aiemmista kannoistaan.

- Miksi hän ei suoraan sano, että on pahoillaan? Kaipaisin häneltä jotain kannanottoa, ulostuloa, jossa hän vaikka sanoutuisi näistä irti tai pyytäisi anteeksi, Razmyar sanoo.

- Ei ole rehellistä, ei ole oikein, ettei sanoudu niistä irti, jos on kerran muuttunut.

Yanar sanoo toivovansa Lohelalta osoitusta siitä, ettei tämä enää ole ”syrjivien linjaustensa takana”.

- On aikamoinen pettymys, että hän ei irtisanoudu aiemmista linjauksistaan, Yanar kommentoi.

Hän myös huomauttaa Lohelan todenneen, että homoseksuaalit ovat tasa-arvoisessa asemassa Suomessa, koska voivat mennä naimisiin vastakkaista sukupuolta olevan kanssa.

- Tuo loukkaa kaikkien suomalaisten logiikkaa, Yanar sanoo.

Faktakulma

Eduskunnan puhemieheksi valittiin tänään perussuomalaisten Maria Lohela 127 äänellä. Arja Juvonen (ps.) tai 10 ääntä ja Pirkko Mattila (ps.) 4 ääntä. Yksittäisiä ääniä annettiin myös muille perussuomalaisten kansanedustajille. Tyhjää äänesti 47 kansanedustajaa.
Ensimmäiseksi varapuhemieheksi valittiin Mauri Pekkarinen (kesk.) ja toiseksi varapuhemieheksi Paula Risikko (kok.).
SDP olisi halunnut saada oman edustajansa kolmikon joukkoon, mutta muut puolueet päättivät mennä vaalituloksen mukaan, jolloin puhemies ja varapuhemiehet tulevat kolmesta suurimmasta puolueesta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Laitinen
Vastaus kommenttiin #68

Mielipiteitä voi olla, valtavirtaa vastaankin. Jotenkin tuntuu, että nämä kaksi maahanmuuttajaa ovat muita ahdasmielisempiä, suorastaan suvaitsemattomia. Toki tulevat kulttuurista, jossa ei sallita eriäviä mielipiteitä kuten meillä suomessa.

Esa Hoikka
Vastaus kommenttiin #93

Miksi tuollasia ahdasmielisiä maahanmuutajarasisteja valitaan ylipäätänsä mihinkään. Vapaassa maassa saa olla mitä mieltä tahansa. Muuttakaa takaisin sinne mistä tulitte niin on varmaan taas hyvä olla.

Tapani Moilanen

Missä on määrätty että Eduskunnan puhemies ei saa olla maahanmuuttokriittinen.Hänen mielipidettään kannatan jossa hän toteaa että maahanmuuttajia voisi sijoittaa myös haja-asutusalueille.Se ei ole rangaistus niinkuin moni luulee.

Seppo Palkki

Marja Lohela on perussuomalaislta aivan loistava valinta eduskunnan uudeksi puhemiheksi(-naiseksi), puhemieheksi(-naiseksi)!

Valtahierarkia menee massamme seuraavasti:

1. Tasavallan presitentti, 2. Eduskunnan puhemies 3. Pääministeri

Suomen valtiollinen protokolla

Suomella ei ole virallista arvojärjestystä. Valtion virallisissa tilaisuuksissa käytännön Arvojärjestyksessä korkeimmalla ovat kuitenkin valtionpäämiehenä toimiva tasavallan presidentti sekä aiemmin tasavallan presidentteinä toimineet henkilöt (toimeenastumisjärjestyksen mukaan). Heitä seuraavat Eduskunnan puhemies, pääministeri, ministerit (ensin pääministerin sijainen, jonka jälkeen muut ministerit toimivuosien mukaan), Korkeimman oikeuden presidentti, Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti, Puolustusvoimain komentaja, oikeuskansleri, arkkipiispa, Vapaudenristin ritarikunnan kansleri, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomeen Leijonan ritarikuntien kansleri sekä Helsingin yliopiston kansleri.

Timo Lustig

Mikäs virallinen mielensäpahoittaja tämä Nasima Razmyar oikein on? Hänellä ei tunnu olevan mitään hyvää sanottavaa kenestäkään eikä mistään. Katsoisi väillä peiliin, eikä jatkuvasti etsisi vikoja ainoastaan muista. Se on narsistin ominaispiirre, että syy löytyy aina toisista.

Kimmo Koskela

Mitä hemmettiä, Lohelan pitäisi mukamas luopua mielipiteistään ja puolueensa linjasta siksi , että kaksi muslimikansanedustajaa saisivat mielenrauhan? Tyypillistä painostusta muslimeilta heti kun pääsevät vallan kahvaan. Tämä toimikoon varoittavana esimerkkinä ja toiveena ettei muslimien määrä koskaan kasvaisi eduskunnassa tai missään päättävissä elimissä. Vaarallista suorastaan.

Tuomo Niemelä

Demokratiassa jokainne ryhmä ajaa omaa etuaan, myös muslimit, maahanmuutajat kuin Razmyarit ja Yanarit. Mitä enemmän ryhmän edustajia on, sitä enemmän he muuttavat yhteiskuntaa mieleisekseen. Tai sitten luovutaan demokratiasta.

Lohela voi kertoa, ettei todellakaan pyydä mitään anteeksi (no niin taisi kertoakin). Nuiva manifesti oli täysin aiheellinen.

Razmayar ja Yanar yrittävät kerätä etuja suomalaisten puolestaloukkaantujien ja toimittajien kustannuksella. Ei sellaisen varkauden pidä antaa mennä läpi.

Juhani Klaus

Rohkea nainen kun pestin otti vastaan. Hienoa että pitkästä aikaa on nainen puhemiehenä ja mielenkiinnolla odotan Eduskunnan kyselytunteja kuinka Puhemies pärjää Li Anderssonin ja Sanna Marinin kouluttautumisessa Eduskuntatyöskentelyyn ja tuo sama sukupuoli varmaan auttaa..:D

Simo Pietiläinen

Mainitut kaksi kansanedustajaa eivät todellakaan ole ainoita jotka kauhistelevat puhemiesvalintaa.
Persujen hyvin sujuneet hallitusneuvottelut päättyivät rumasti kun harkinta petti ja tohelo möläyttelijä valittiin arvokkaale paikalle.
Kas kun ei Teukka Hakkaraista !

Heikki Tala

Eduskunnan uusi puhemies Maria Lohela (ps) on päässyt myös HBL:iin: "Jag ifrågasätter både den obligatoriska svenskan och svenskan som andra officiellt språk i Finland. Det är dags att möta realiteterna och konstatera att tiderna har förändrats. De förutsättningar under vilket beslutet om Finlands tvåspråkighet fattades har inte existerat på årtionden. Att hålla sig fast i tvåspråkigheten av enbart historiska skäl är ett haltande resonemang och det är hög tid att börja om med rent bord. I vårt land är enbart drygt fem procent av befolkningen svenskspråkig, och i den största delen av landet finns det inga som talar svenska alls. Vi måste komma ihåg att de svenskspråkiga ofta klarar sig bra på finska." HBL eilen 28.5.2015

Kuten hyvin tiedetään pakkoruotsi on tuhonnut suomalaisten ruotsintaitoa, joten lienee tarpeen suomentaa tuo HBL:ssä ollut kirjoitus Maria Lohelan sanoista: "Kyseenalaistan sekä pakkoruotsin että ruotsin toisena virallisena kielenä Suomessa. On aika kohdata todellisuus ja todeta aikojen muuttuneen. Ne edellytykset, joihin päätös Suomen kaksikielisyydesta perustui, eivät vuosikymmeniin ole olleet olemassa. Kaksikielisyyteen pitäytyminen vain historiallisista syistä on ontuvaa ja on korkea aika aloittaa puhtaalta pöydältä. Maassamme ruotsinkielisiä on vain runsaat viisi prosenttia, ja suurimmassa osassa maatamme ei ole ainuttakaan ruotsinkielistä. On muistettava myös, että ruotsinkieliset usein selviävät hyvin suomella."

Lohelan lausumat ajatukset vastaavat täysin minunkin näkemystäni. Lohela joutunee uudessa tehtävässään melko varmasti melkoiseen koirakouluun tässä asiassa, mutta nuo sanat kuvannevat edelleenkin hänen todellista ajatustana pakkoruotsista ja keinotekoisesta virallisesta kaksikielisyydestä.

Tänään tulleessa Suomen Kuvalehdessä emeritusprofessori Heikki Ylikangas valottaa mielenkiintoisella tavalla ruotsin kielen historiaa Suomessa. Hän uskoo, että pakko väistyy kielten valinnoissa, koska se on ristiriidassa liberalismin ja suvaitsevaisuuden käsitteiden kanssa. Juuri näin!

PS. Oli mielenkiintoista seurata hallituksen vaihdosta presidentinlinnassa. Pakkoruotsiannos oli huomattavan erilainen Stubbin ja Sipilän puheissa. ;-)

Tapani Vieri

Jos tuo on kielitaituri Lohelan autenttista tekstiä, suotakoon muutama korjaus:
...och svenskan som det andra officiella språket...
...De förutsättningar, under vilka...
...Att hålla sig fast vid...
... på ett rent bord...
...enbart fem procent... svenskspråkiga...
... inga, som alls talar svenska...
Muuten olen sitä mieltä, että puhemieheksi valittiin juuri sopiva, Razmyar on todellakin mielensäpahoittaja, eikä mitään muuta. Ja tämä toinen tyyppi on islam-pelle.

Jarmo Lius

Nasima Razmyar voi samoin pyytää anteeksi meiltä suomalaisilta miehiltä aiempina vuosina esittämäänsä kantaa siitä, että poikien sukuelinten silpomista hän voi kannattaa, vaikka tyttöjen sukuelinten silpomista hän ei voi kannattaa. Perusteena hänelle riitti se, että miehet ja naiset eivät ole tasa-arvoisia keskenään, eikä lapsille kuulu yhtenäinen oikeus koskemattomuuteen.

Mielestäni molemmille sukupuolille kuuluu yhtäläiset ihmisoikeudet. Niin lapsina kuin aikuisina.

J.a. Tauriainen

Jarmo Lius !
Totuuden sanoja olet kirjoittanut !
Nasima Razmyar ja kumppanit. Lukekaa tarkkaa Koraaninne. Nykyinen ISIS toiminta on koraaninmukaista vaarauskoisten murhaamista,
Vaarauskoisten ihmisten henki ei ole koirankaan hengen arvoinen. Jos etsitaan rasismia ja rasisteja, niin katsokaa omaan poveenne. Niin lahella on rasismi. Aamen

Helena Vitikainen

Louhela valittiin demokraattisesti eli enemmistöllä eikö nämä muslimit sitä ymmärrä vaikka Nasima on Sosiaalidemokraatti . Louhela ei ole mitään anteeksi pyydettävää mitä hän on vuosia sitten kirjoittanut . Alkaako nämä tulijat määräämään mitä mieltä täällä saa olla . Tässä se nähdään että muslimit on meille uhka ja haluavat tukahduttaa meidän sanavapauden . Eipä meillä näytä olevan luottamusta puolin ja toisin . Luottamuspula luo vain ja ainoastaan luottamuspulaa

Mauno Strandén

Onko demarit muuttuneet nasiman mukana rasisteiksi, jos sieltä aletaan heitellä mitä vaan ja haukkua uutta hallitusta, vaikka itse ei saaneet mittään muuta aikaan kuin hirvittävän velan? Tämäkö nasima se haluaa leikata suomalaisten miesten munat?? kauheeta??

Reino Jalas

Jotenkin vähän erikoinen tulkinta jos kansanedustajan pitäisi pyytää toiselta kansanedustajalta anteeksi jotain vuosien takaisia, oman poliittisen ohjelmansa mukaisia puheita.

Mikäli Suomen lakeja ei ole rikottu, ja jos edustajan aikaisemmat puheet ovat kelvanneet riittävälle määrälle äänestäjiä, niin se riittää täysin edelleenkin Kansanedustajan valtakirjaan.

Siinä mielessä minkään erillisten yleis-anteeksipyytelyjen kinuaminen on aika erikoista huomion kipeyttä. Samalla lailla kansan vaaleilla antamalla mandaatillahan kaikki kansanedustajat tuolla ovat.

Kyllä naiset yleensä tuollaiset pystyvät keskenään sopimaan, kun hetkenkin aikaa keskenään keskustelevat. Arvelen että Lohela voi helpostikin pyytää anteeksi, jos on tosiaan jotakuta henkilökohtaisesti, suoraan loukannut.

anita frisk

No jopas, Suomen eduskunnan puhemiehen pitäisi pyytää anteeksi tältä Kabulin yhteisöpedagogiselta pikkuprinsessalta, jonka ainoa poliittinen agenda on ollut se, että lisää oikeuksia maahanmuuttajille. Kannattaa lukea hänen Oiva-manifestinsa IL-blogista.

Mutta eipä hätää, puhemies on puhemies - vaikka olisikin nainen - ja rivikansanedustaja on rivikansanedustaja.

Reino Jalas, enpä usko että Lohela on henkilökohtaisesti Razmyaria kirjoituksissaan loukannut. Jos joku on niin herkkänokkainen/vainoharhainen että ottaa kaiken maahanmuuttajiin kohdistuvan kritiikin itseensä, niin miten hän on oikea ihminen edustamaan nimenomaan suomalaisia Suomen eduskunnassa?

Bodil Rosengren

Onhan se noloa että tuollainen möläyttäjä valittiin eduskunnan puhemieheksi. Onneksi puhemiehellä ei ole pahemmin poliittista valtaa. Kai tuo on Soinin strategia, pidetään nuivat tyytyväisinä mutta ei päästetä heitä oikeasti vallankahvoihin. Toivottavasti Lohela kuitenkin pystyy jatkossa käyttäytymään edes sen verran hyvin ettei tule isoa haloota.

Mauno Strandén

Lohela on harvinaisen fiksu nainen sellaisia tarvitaan eduskunnassa! Toista on nämä sellaisen uskonnon edustat jotka haluaa päästä eroon vääräuskoisista heidän näkökulmastaan! Pakoonkin he on lähteneet oman oskontonsa edustajia, jota he tuo Suomeen

Jari-Jukka Annala

Lohela on möläyttänyt ääneen sen islamilaisuuden tavoitteen, jonka mukaan kaikki maailmamaailman kansat tulisi käännyttää muslimeiksi. Useat korkea-arvoiset mullahit ovat koraanin tulkinnoissaan tätä mieltä. Isis tekee juuri tätä työtä Euroopan rajoilla, tosin metodein joita voisi verrata kristittyjen ristiretkiin. EEdellisen kerran samoilla apajilla oli Ottomaanien valtakunta, jonka laajeneminen loppui Wienin piiritykseen, kun puolalaiset, itävaltalaiset ja saksalaiset kristittyjen joukot saivat yhdessä ottomaanit perääntymään. Eikä tästä ole kuin kolmisensataa vuotta aikaa. Muslimeja kehotetaan muuttamaan länsimaihin ja samalla levittämään islaminuskoa. Saattaa maallistuneissa ja liberaaleissa länsimaissa onnistuakin.

Simo Perttula

Lohela on joskus sanonut jotain. Me elämme tätä päivää. Maahanmuuttajienkin on lopetettava suomen kakkoshenkilön turha panettelu!! Me elämme tosiaan vapaassa Suomessa. Koettakaa hyvät maahanmuuttajat kotoutua maamma oloihin.

Johanna Sirén-Kaplas

Median marssijärjestys vaikuttaa nurinkuriselta. Sen sijaan, että journalismin parhaiden periaatteiden mukaan esiteltäisiin uusi puhemies mahdollisimman monipuolisesti, jotta kansalaiset saisivat hänestä _tietoa_, esitellään joidenkin oppositioon kuuluvien kansanedustajien _mielipiteitä_ uudesta puhemiehestä.

Mites tää toimittajakoulutus tässä maassa nykyisin oikein voi?

Esa Heikkinen

Onko tässä käynnistymässä eduskunnan uuden puhemiehen ajojahti jo heti tuoreeltaan ? Maria Lohela kirjoitti 2008 blogiinsa , että hän pelkää islamia. Hän oli silloin tavallinen siviili, ei kansanedustaja eikä edes kunnanvaltuustossa. Nyt jo vaaditaan anteeksipyyntöjä uudelta eduskunnan puhemieheltä siinä asiassa. Minusta sellaiset puheet on enemmän kuin tarpeettomia. Sinällään ne on loukkaavia ja eduskunnan ja puhemiehen arvovaltaa alentavia. Eduskunta ei ole mikään Espoon bussi jossa voi esittää mitä tahansa vaatimuksia. Todistin omin silmin ja korvin, kun naispuolinen bussikuski halusi Lähi-Idästä tulleen nuoren miespuolisen matkustajan maksavan kyytimaksun, niin tämä kysyi välittömästi kahden muun kaverinsa tukemana:"Haluatko loukata minua - pyydä anteeksi ! ? " Siinä bussissa vaatimus hyväksyttiin saman tien mutta eduskunnan puhemiehen tapauksessa asia on toisin. Minua ottaa vieläkin raskaasti päähän se että en mennyt väliin puolustamaan naispuolista bussinkuljettajaa.

Arto Luukkainen

Monet ovat sen ehtineet jo sanoa mutta sanonpa minäkin: mitä ihmeen väliä sillä on, mitä Razmyar että Yanar sanovat? Eikö natseja tai kommunistejakaan saa kritisoida, koska aina tulee joku, joka sanoo "minäkin olen natsi/kommunisti"?
Odottaisin sekä Razmyarilta että Yanarilta irtisanoutumista esimerkiksi siitä, että islamin uskosta luopuva saadaan murhata. Samoin kuka tahansa joka repii Koraanista sivun. Eli millaista islamia Razmyar ja Yanar itse edustavat?

Heikki Tala

Olen ollut töissä 1982-2009 Tansaniassa, Egyptissä, Libyassa, Syyriassa, Iranissa, Arabiemiraateissa ja Marokossa - kaikki islaminuskoisia maita. Näiden kokemusten perusteella minun ei ole vaikea ymmärtää Maria Lohelan aivoituksia: "Lohela perusteli tuolloin pelkäävänsä islaminuskon leviämistä, koska on eurooppalainen, tasa-arvoisessa Suomessa kasvanut nainen ja minun mielestäni islam vastustaa kaikkea sitä vapautta ja itsenäisyyttä, niitä oikeuksia ja mahdollisuuksia mitä eurooppalaisella ja suomalaisella naisella on. Näistä näkökulmista katsoen islaminuskoon vannovat eivät ole pelkkiä mörköjä, mielikuvituksen tuotteita, joita lymyilee sängyn alla ja metsän siimeksessä. Islam ei ole pelkkä uskonto, vaan se on politiikkaa, elämäntapa ja lain kirjain. Euroopan tulee pohtia minkä verran sijaa se haluaa antaa uskontoon perustuvalle maailmankatsomukselle", Lohela kirjoitti.

Olen keskustellut lukuisten noissa maissa elävien/eläneiden nuorten naisten ja miesten kanssa. Kotoutuminen tai sen epäonnistuminen Suomeen saattaa olla monelle ikävämpi yllätys kuin osaamme kuvitellakaan. Valtamediamme vaikenee lähes kokonaan näihin liittyvistä "haasteista" tuossa Pohjanlahden takana.

PS. Rkp:n A-M Henriksson riehuu MTV3:n uutisissa Lohelan valitsemisesta puhemieheksi, koska Lohela vaatii kaksikielisyydestä luopumista. No, siinäkin olen Lohelan kanssa samoilla linjoilla.

Simo Pietiläinen

Toisaalta - voikin olla hyvä nostaa höyrypäisimipiä persuja korkeille paikoille- puheet siivoutuvat ja alkavat noudattaa yhteisiä sääntöjä. Oli hauska katsella kun Halla-aho Brysselissä kiemurteli vastauksissaan - hallitus ei tee juurikaan muutoksia maahanmuuttopolitiikkaan mitä Halla-aho suu vaahdossa vaatinut ja Kreikkakin saa tarvitsemansa rahat. Tärkeintä oli päästä herrojen kanssa marjaan.

Mauno Strandén

Ei se Halla-ahon vika ole, vaan äänestäjien, jotka tykkää ottaa lisää velkaa ja jakaa ne kaikkialle maailmaan ja eläteille jotka aikoinaan oli tiktaattori siat Barren terrorikoneen osaa, brutaaleita kansansa teurastajia? Suomen äänestäjät tykkää heistä jotka töitä tee vaan kaikki tulee valmiina?

Janne Pohjala

Kiintiö ei muutu, mutta muuta tiukennetaan. Vähät on väitteen pohjat kun kiintiöpakolaiset ovat noin tuhat, maahanmuutto 30 000 mistä paluumuuttajia 8000.

Taitaa ollakin niin että kun vain yksi asia ei muuttunut yrittää oppositio nyt räksyttää tällä yksityiskohdalla ja väittää ettei mikään olisi muuttunut.

Arto Jaaskelainen

Eipä käy kateeksi SDP: n pomon Rinteen työsarka puolueen naispuolisten kansanedustajien takia joilta voi ilmeisesti odottaa monenlaisia epätavallisia yllätyksiä. Kuinkahan usein rivikansanedustaja on yrittänyt kyykyttää puhemiestä eduskunnassa ?
Taitaa tulla värikäs kausi eduskunnassa.

Toni Hiltunen

Jotenkin tuntuu, että nämä kaksi mainittua edustajaa tulee vielä vaatimaan pitkin kautta paljon anteeksipyytelyä ja irtisanoutumista kaikesta, josta keksivät loukkaantua. Yhden asian edustajia Suomen parlamentissa. Maahanmuuttajien.

Kokki Koulussa

Kaikkien, jotka äänestivät tyhjä, tulisi olla ihan hiljaa ja hävetä. He ovat pitäneet parlametaarista asemaansa täysin pilkkana konkreettista henkilöä äänestämättä jättämisellä. Näin he ovat kansan keulakuvana antaneet ymmärtää, että äänestämättä jättäminen olisi hyväksyttävää, jopa suotavaa, jos parasta mahdollista valittavaa henkilöä ei ole.

Mielestäni on kuitenkin parempi äänestää toiseksi tai kolmanneksi parasta vältyäkseen pahimmalta mahdolliselta... Ja tuollaiset tyhjää äänestävät eduskuntalaiset ovat porukassa johtamassa tätä maata - Ei hyvää päivää - Taitaa koittaa syvä, pimeä yö...

Pekka J. Mäkinen

Mitä väärää siinä on että on maahanmuuttokriittinen. Pitääkö meidän seurata Ruotsin esimerkkiä jossa menossa on kuin sisällissota näidän maahanmuuttajien takia, eikä yhteiskunta, kuten poliisi, mahda tilanteelle mitään. Minua loukkaa suunnattomasti Islamin Koraani, jossa suorin sanoin kehoitetaan tappamaan toisinajattelijat. Monessa eri kohtaa ja usein. Islam on väkivallan ja vihan uskonto, jonka todistaa myös tilanteet maailmalla. Siinä on syytä kerraksi olla maahanmuuttokriittinen. Ovatkohan Ozan Yanar ja Nasima Razmyar koskaan lukeneet Koraania.

Lisäksi minua loukkaa myös tuleva spn-avioliittolaki ja olen huomannut että se loukkaa, monestakin eri syystä, noin puolta Suomen kansaa. Uusi laki ei ole vielä kirkossa kuulutettu. Siksi olen kehoittanut ihmisiä allekirjoittamaan uuden kansalaisaloitteen "Aito avioliitto", jossa tämä laki otettaisiin uudelleen harkittavaksi ja käsiteltävästi, ennenkuin se tulee voimaan v. 2017.

Pertti Kamula

Jospahan yliymmärtäjien aika alkaa olla Suomessa historiaa. Maria Lohelalla ei ole mitään hävettävää. On hienoa olla perussuomalainen nykysuomessa, jossa impivaaralaisuus on kokenut uuden renessanssin ja eduskunnan puhemiehenä on hienokäytöksinen, korkeasti koulutettu, kielitaitoinen, nuori perusnainen. Kukapa olisi tätä voinut todeksi kuvitella vielä reilu kuukausi sitten. Hyvä Suomi ja Suomalaiset!

Jussi Kohonen

Jotenkin tästä rasimaijasta ja janarista tulee mieleen takavuosien rahastaja nyrpistelijä apuhanna, siis tämä umaya. Sillehän ei kelvannut suomesta muu kuin raha. Kaikki muu oli pc: stä, onneksi ei tarvii enää sen naamaa ja kommentteja katella ja lueskella kun on nykyisin Hollantilaisten elätettävänä. Häntä kohdeltiin aina väärin rasistisista syistä vaikka yleensä ottaen ei osannut itse käyttäytyä, taidetaan vieläkin maksaa sille jotain ettei vaan rouva palestiinalainen loukkaannu. Näille pitäs tehdä selväksi että maassa pitäisi elää maan tavalla ja poiskin pääsee.

Simo Pietiläinen

Valta ja siihen pyrkiminen pyöristää ja maltillistaa mielipiteitä, senhän huomaamme persuissa. Käytöstavat tulevat tavaksi ja se on hyvä.
Lohela varmaan katuu aikaisempia puheitaan ja kiittää taivaallista onneaan.
Soini tukahduttaa taitavasti.

Riitta Järvi

Minulla on hyvin mielessä Razmyarin viimekesäinen blogi, jonka hän oli otsikoinut " Vainovalkeat palavat jo " Siinä hän puolusteli väkivaltaisten maahanmuuttajajengien väkivaltaa, joka kohdistui nimenomaan kantasuomalaisiin, vieläpä 10-vuotiasiiin lapsiin.
Razmyar kirjoitti kauuniisti anteeksiannosta ( ym. ) väkivaltaa harjoittaneita maahanmuuttajia kohtaan. Sanallakaan hän ei osoittanut myötätunoa väkivallan kohteiksi joutuneille nuorille.
Silloiin lopahti minun ymmärrykseni tätä entistä diplomaattiperheen maahanmuuttajatytärtä kohtaan.

Matti Hemmi

Kun maahanmuuttajia oli vielä ehdolla ennen vaaleja, puheet olivat jotenkin kohteliaasti kohdallaan. Nyt kyllä itselläni romahti näiden läpipäässeiden päänaukomisten jälkeen. Heillä kun ei ole mitään saumaa alkaa tulkuttamaan Suomen alkuperäisiä tottumuksia ja arvoja vastaan.

Perussuomalaiset ovat suomalaisimpia suomalaisia ja uuden päiväjärjestyksen mukaan muittenkin kuplanistien on syytä alkaa opiskelemaan perinteisiä Suomen arvoja ja isänmaallisuutta uudelleen.
Vaikuttaa siltä, että kotoutuminen on jäänyt pahasti kesken kehäIII'n sisäpuolella yhellä sun toisella.

Seppo Muurinen

Arvostelijat - ent.maahanmuuttajat/pakolaiset saisivat olla tyytyväisiä kun ovat päässeet maahamme ja sen kautta etenemään omilla urillaan/-elämässään.

Pitääkö suomalaisuutta ja omia harkittuja mielipiteitä pyydellä anteeksi,etenkään jos niissä ei ole tarkoituksenmukaista "muukalaisvihaa" ?

Ei tarvitse !

Kari Lähdesmäki

Mitä puhemies siis sanoi, että muslimit saattavat olla mörköjä tai jopa uhka maailmanrauhalle? Mikä uskonto se on, jonka aatteiden pohjalle kymmenet ääri-islamilaiset väkivaltajärjestöt nyt juuri toimintansa rakentavat. Niistä ehkä järkyttävimpään maineeseen on noussut Nigeriassa riehuva Bogo Haram ja Lähi-Idässä kaikkia vääräuskoisia ilman oikeudenkäyntiä teloittava Isis. Jos nämä eivät ole "mörköjä" niin mitkä sitten ovat? Ei kaikkea tarvitse suvaita, ei todellakaan.

Anita Nissinen

Antakaanyt Lohelan näyttää mihin pystyy. Eikös se mene niin että ensin tutkitaan ja sitten vasta hutkitaa. Meillähän ei saa arvostella tiettyjä asioita koska silloin on heti rasistinen ja sehän on hirveä asia meille suomalaisille. Ei saa arvostella mustalaisia ,ei vammaisia ei muslimeja jne... Mielestäni nämä ulkomaalaiset kansanedustajat jotka ovat päässeet eduskuntaan eivät ole asiallisia kyykyttämään ketään tai jakelemaan anteeksipyyntö ehtoja. Lohelalla on ollut mielipiteensä ja miksi niitä ei olisi saanut sanoa ääneen? Minusta Lohela tuntuu asialliselle ja napakalle naiselle ja takuulla näyttää kyntensä maan toisena naisena.

Veikko Nironen

Paljon onnea puhemiehen tehtävään, josta näyttääkin tulevan normaalia värikkäämpää...

Oppositiossa näkyy olevan suuria vaikeuksia sopeutua vaalitulokseen ja myös hallituksen päätöksiin, tosin osoittavat vain sitä, että heillä on vaikeuksia sopeutua demokratiaan, kun eivät ole vallankahvassa...

Kyllä vihreillä ja demareilla on todella vaikeaa, kun nähtävästi pitänyt valjastaa maahanmuuttaja edustajansa eduskunnan puhemiehen Maria Lohelan kimpuun, esittämään täysin asiaan kuulumattomia vaatimuksia...

Täytyy olla todellä "sekopäistä" ruveta esittämään mitään vaatimuksia kirjoituksista jotka on kirjoitettu yksityishenkilönä seitsemän vuotta takaperin, joissa sitäpaitsi ei ole mitään sananvapauden vastaista...

Oppositiolla taitais olla paikallaan kertailla esim. Sananvapauden käsitteitä ja lisäksi että se koskee myös kaikkia suomen kansalaisia...

Marko Kristian

14.1.2010
"Projektipäällikkö Nasima Razmyar Monika-Naiset liitosta Helsingistä kertoo, että heidän turvakodissaan on ollut suomalaisnaisia kunniaväkivaltaa paossa."

"Suomalainen nainen kertoi kokemuksiaan viime viikolla YLEn TV2:n Ajankohtaiselle Kakkoselle. Nainen oli kohdannut kunniaväkivaltaan uskovan ulkomaalaistaustaisen miehen.

Nainen kertoo, että hänen avioliittonsa oli helvettiä, mutta kukaan ei usko häntä.

- Pelkään entistä miestäni, hänen veljeään ja koko sukua. Olen saanut uhkauksia lapsikaappauksesta ja mies on toistuvasti uhannut tappaa minut. Mies on sanonut, että heille ei kukaan voi mitään - että hirveyksiä tapahtuu, eikä niitä tarvitse edes tehdä itse - kostajia löytyy omasta heimosta, nainen kertoo Ajankohtaisessa Kakkosessa."
http://yle.fi/uutiset/suomalaisnaisetkin_kohtaavat_kunniavakivaltaa/5493061

Ilmeisesti tuonkin naisen pitää pyytää nasimalta anteeksi kun sanoi pelkäävänsä henkensä edestä?

Eira Pitkänen

Sanon minä vaan, että hohhoijaa! Antakaa nyt hyvät rasistit Maria Lohelalle tilaisuus näyttää pystyvyytensä ihan omana itsenään, eikä teidän karmeitten hönöpuheittenne pönkittäjänä, ja jättäkää myös Nasima R. sekä Ozan Y. rauhaan törkeyksiltänne. Viimemainituille myös ehdotan hieman rennompaa otetta. Ihmiselle on annettava oikeus kasvaa ja kehittyä ihmisenä ilman, että hänen on pyydeltävä anteeksi aikaisemman minänsä tekemisiä, jotka eivät ole olleet rikoslain alaisia - muutenhan maailma hukkuisi anteeksipyyntöihin: anteeksi, että lapsena luulin kauppiaita rikkaiksi kun niillä oli niin paljon tavaroita; anteeksi kun 7-vuotiaana kirjoitin kisa vaikka piti kirjoittaa kissa; anteeksi kun uskoin joulupukkiin vaikkei sitä ole olemassa. Jospa nyt vain yrittäisimme elää tätä maata yhdessä kohkaamatta ja heittelemättä paskaa kenenkään uskontoon tai kansallisuuteen päin.

Otso Ollikainen

Mutta kun me suvaitsevaisethan ei saada myöskään kritisoida näiden rasist...eikun siis "maahanmuuttokriittisten" touhuja, koska Persut hävisivät vähemmän vaaleissa kuin vasemmisto. Ja marginaalihan määrittää kaikkien muslimien todellisen luonteen, mutta sama ei koske Persuja - eihän sitä saa yleistää.

Hassua on, että kaikki tuntemani muslimit ovat varsin siivoa ja rauhantahtoista porukkaa, joka ajattelee hyvin vapaamielisesti naisten oikeuksista eikä ole käännyttämässä ketään. Vastaavasti taas sitten muutamat tietämäni tilastolliset "kantasuomalaiset" kumipäät ovat tyrkyttämässä kristinuskoa ja sen fundamentalistisesti tulkitsemiaan arvoja kaikille muille (ja jos ei kelpaa olet "vihervasemmistolainen suvakki, joka pitäisi viedä saunan taakse), ja jotka hekumoivat ajatuksella väkivallasta maahanmuuttajia kohtaan.

Annetaan toki uudelle puhemiehelle mahdollisuus näyttää todellinen karvansa. Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka asenne olisi muuttunut.

Martti Kovala

Tutustu Muhammedin opetuksiin muutoin kuin satusetä Jaakon hymistelyn avulla.
Suosittelisin Spencer:Totuus muhammadista.
Niinkauan, kuin muhamettilaisten sotilaallinen voima riitti pitämään valtaa "umman" alueella, siellä oli kristittyjä vain orjina tai "suojeltuina". Tämä tarkoitti eräänlaista kollektiivista orjuutta. Nämä "suojellut" maksoivat muhamettilaisen valtion verot, eivätkä vallanpitäjät katsoneet hyvällä silmällä heidän tulemistaan "oikeaan uskoon".
Tuntemasi "muslimit" ehkä toteuttavat Muhammedin oppia, josta käytetään nimitystä "taquiya". Sen voisi suomentaa :"vääräuskoista koiraa pitää sahata silmään, kunnes hänet pystyy nujertamaan".
Niin, minulle "kantasuomalainen" on haukkumasana. Suomalainen riittää!