Keskiviikko 20.2.2019

Jari Aarnio oikeuteen heti huomenna – Poliisi: ”Tämä on kiusallista”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.6.2015 08:58
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Jari Aarnio oikeudessa vuonna 2014.
|

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero pitää eilen tullutta Jari Aarnion Trevoc-tuomiota odotettuna. Helsingin huumepoliisin entinsen päällikön Aarnion huumerikossyytteiden pääkäsittely oikeudessa alkaa huomenna. Eilen Aarnio sai vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeustuomion muun muassa törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja lahjuksen ottamisesta.

- On tärkeää, että päästään oikeuden päätöksiin. Tämä oli kuitenkin erilainen kokonaisuus kuin huumerikosjuttu, joten tästä ei voi vetää mitään johtopäätöksiä tulevaa ajatellen, Paatero sanoo Uudelle Suomelle.

Paateron mukaan törkeät huumausainerikossyytteet ovat luonteeltaan aivan erilaisia kuin turvalaiteyhtiö Trevocia koskeviin hankintoihin liittyvä tapaus, josta tuomio eilen tuli. Aarnion tuomion ehdottomuus kertoo Paateron mielestä siitä, kuinka yhteiskunnallisesti merkittävästä asiasta on kyse.

Huomenna Helsingin käräjäoikeudessa alkaa Aarnion huumerikossyytteitä koskevan niin sanotun tynnyrihaaran pääkäsittely. Oikeudessa käsitellään Aarnion osallisuutta noin tuhannen kilon lastin hasiksen salakuljetukseen Hollannista Suomeen. Juttua kutsutaan tynnyrihaaraksi, sillä huumeet salakuljetettiin Suomeen tynnyreissä. Syyttäjä vaatii Aarniolle maksimirangaistusta, 13 vuoden tuomiota, muun muassa kahdeksasta huumerikoksesta.

- Se on se iso juttu, Paatero sanoo huumerikoskäsittelyistä.

- Poliisitoimen kannalta on kiusallista, että jutut kestävät niin kauan, hän jatkaa.

Paateron mielestä koko Aarnio-tapaus on merkittävä poliisin luotettavuuden kannalta. Hänen mielestään tapauksen vaikutus on kuitenkin väliaikainen.

- Luottamus poliisiin syntyy arjen teoista, partioiden toiminnasta, Paatero uskoo.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tommi Johansson

No eiköhän ekaks kannattais odottaa, et mitä sitä tuomiota tulee.. Mut siis tost tuomiost mitä se sai sen 20kk, ni istuu puolet 10kk.. Eli kun ollut pidätettynä sen 18kk, ni piti vapautua 8kk sitten.. Tost ny jos paukkuu sen esim sen 13 vuotta, ni sit saa viel hetken puuskutella eristykses, kun ei uskalla yleiselle puolelle mennä..

Risto Mikkonen

Aarnio on ollut poliisin jakaman huumevalistuksen uranuurtaja. Tämä asia ei joudu oikeuden käsittelyyn vaan jokaisen pitää vetää omat johtopäätöksensä. Nyt näyttää siltä, että suomalaisen huumevalistuksen tehtävä on ollut monopoliaseman turvaaminen Aarnion jengille eli miljoonien eurojen uhraaminen täysin uskomattoman huumepropagandan jakamiselle suurelle yleisölle.

Totuushan on se, että alkoholiin ja tupakkaan kuolee tuhansia suomalaisia vuodessa. Kannabiksen käyttöön ei ole kuollut kukaan ja muita haittoja on suuresti liioiteltu. Siksi tässä asiassa ei ole saanut harjoittaa mielipiteen vapautta vaan kannabisyhdistyksien toimintaa jarrutettiin yli 20 vuotta kieltämällä niiden rekisteröinti. Onko tällainen enää demokratian periaatteiden mukaista?

Aarnio tapauksen opetus on selvä: mielipiteen vapaus jopa ristiriitaisissa asioissa on demokratian kannalta arvokkaampi asia kuin hyssälöinti ja paaterointi merkityksettömissä asioissa.