Perjantai 23.3.2018

”Sivistysmaassa Olli Immonen saisi saisi kenkää välittömästi”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.6.2015 15:16
  • Kuva: Matti Matikainen
    Kuva
    Olli Immonen eduskunnassa.

Some-kanava Twitterissä on herännyt kiivas keskustelu perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen esiintymisestä Suomen Vastarintaliikkeen jäsenten kanssa.

Immonen on jakanut Facebookissa kuvan, jossa hän poseeraa Eugen Schaumanin muistotilaisuudessa muiden osallistujien kanssa. Tilaisuuden järjestäjinä toimivat Suomen Sisu ja verkkolehti Sarastus.

Erityisesti kunnallispoliitikko Dan Koivulaakso (vas.) on kommentoinut tapausta kärkkäästi.

- Sivistysmaassa [Olli Immonen] saisi kenkää ryhmästään välittömästi, Koivulaakso tviittasi.

Useampikin henkilö on Twitterissä myös penännyt hallituskumppaneiden puheenjohtajien, pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) kantaa tapaukseen.

Uusi Suomi ei ole toistaiseksi tavoittanut Immosta. Yle kertoo Immosen kommentoineen sähköpostitse, että Eugen Schaumanin muistotilaisuus oli kaikille osallistujille avoin ja rajoittamaton. Immonen on järjestäjiin kuuluvan kansallismielisen Suomen Sisun puheenjohtaja.

Suomen Vastarintaliike puolestaan nousi julkisuuteen vuonna 2013 sattuneen Jyväskylän kirjaston puukotustapauksen yhteydessä. Yhdistys kertoo kotisivuillaan tunnustavansa kansallissosialistisen maailmankatsomuksen.

 

Eugen Schaumanin muistotilaisuus keräsi runsaan osanottajajoukon. Kiitos kaikille mukana olleille. Otetaan ensi vuonna uudestaan!

Posted by Olli Immonen on 16. kesäkuuta 2015

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Veli Karimies

En tiedä kävikö äärivasemmistolle nyt tuuri vai ei, kun niitä äärioikeistolaisia oli paikalla ihan kaksi 23 ihmisen joukossa. Ehkä raflaamammat twiitit olisi saanutkin jos niitä olisi ollut vain yksi. "Olli Immonen poseeraa äärioikeistolaisen kanssa".

Veli Karimies

Dan Koivulaaksoa pidän äärivasemmistolaisena toimijana. Niin, toistaiseksi Suomen vasemmisto vielä heittelee vain hevosia laudanpätkillä, tuhoaa yksityistä ja julkista omaisuutta, heittelee ihmisiä tyhjillä olutpulloilla, tuhopolttelee ja tekee pieniä ympäristörikoksia. Ruotsissa ollaan tästä edellä, enkä usko että menee kauaakaan kun suomalainen vasemmisto seuraa perässä.

Teemu Lahtinen

Nyt tuntuu olevan association fallacy muodissa vasemmistoargumentaatiossa. Absoluuttista Nollapistettä mukaellen, "kun et enää muuta voi, teeskentele pöljää".

Koska Suomi ei ole sivistysvaltio, niin en uskalla sanoa, mitä Koivulaaksolle & co. sivistysvaltiossa tapahtuisi.

Petri Mäkelä

Meinasitko Niklas Herlin, että Vasemmistoliiton tilaisuuksissa ei käy väkivaltaisia anarkisteja ym. rikollista ainesta? Heidän nuorisojärjestönsä tiloissa organisoitiin väkivaltainen mellakkakin.

Avoimissa tilaisuuksissa voi olla kaikenlaista vipeltäjää. Pitäisikö osallistumisoikeuksia ryhtyä rajaamaan joiltakin ihmisryhmiltä ja haluaako sananvapautta halveksuva Herlin (ei kanttia julkaista mitään Islam kritiikkiä ks Charlie Hebdo) ryhtyä listaamaan tälläisiä ihmisiä?

Vai todetaanko vassareiden lyövän taas kerran yli persuvihassaan, kun ei omaakaan politiikkaa enää ole.

Jarkko Pesonen

Mites se, että Tarja Halonen on poseerannut vuonna 1993 Mark Parlandin kanssa ja Heidi Hautala jopa käynyt miehen syntymäpäiväjuhlilla? Guilty by association tuntuu toimivan vain silloin kun sen halutaan toimivan. Tavallaan ihan viihdyttävää seurata noita Danin ja kumppaneiden hyvin ennalta-arvattavia reaktioita mihin tahansa, mutta siinäpä vinkuu, kukaan tuskin tulee pyytelemään heiltä anteeksi yhtään mitään tai kysymään lupaa mihinkään. Toivottavasti vuoden päästä pääsee itsekin osallistumaan tilaisuuteen jos ei ole muita kiireitä.

Aleksi Salonen

Yritätkö sanoa että äärioikeistolaisten vietetty aika on hyvä vai huono juttu, en saa selvää?

Nyt ei ollut kyse 20 vuoden takaisista tapahtumista vaan tästä päivästä. Halonen ja Hautala vastatkoot omista virheistään, jos ovat sellaisia tehneet.

Immonen on järjestänyt äärioikeistolle suunnatun tapahtuman, johon on tullut uusnatseja. Tämän Immonen on tiennyt hyvin. Edes hän ei ole niin pihalla, ettei näitä veijareita tuntisi ja kuvasta tunnistaisi. Eiköhän ole ihan sinutteluväleissä.

Se mikä on viihdyttävää, on natsipuolustelijoiden tapa kääntää asia aina johonkin "vihervasemmiston" tsjp. tekoihin. Hieman harhaista. Miten liittyy? Uusnatseja kritisoi suuri osa puoluekenttää, vain kokoomuksen laita ja perussuomalaiset poislukien.

Marjatta Marttila

Dan Koivulaakso, on todella näin alkukesän "helteillä" suorastaan riemastuttavaa seurata puolueenne urputusta asiasta kuin asiasta, kuuluu se sen hetkiseen aiheeseen tai ei!
Älkää nyt ihmeessä enää esittäkö väärinymmärrettyä... olette oppositiossa ja sieltä kannattaa esittää SIVISTYNYTTÄ analyyttista argumentointia kun sen aikaa tulee. Hohhoijaa!!

Jarkko Pesonen

Länsimaisessa sivistysvaltiossa on ollut tapana, että ei ole tuomittavaa olla samoissa bileissä jonkun persona non gratan kanssa. Niin kauan kuin toiminta ei riko mitään lakia, niin ihmisillä pitää olla oikeus hengailla kenen kanssa haluaa.

Mika Selin

Kansanedustajan ei mielestäni pitäisi flirttailla äärioikeiston kanssa. Samoin tuomitsen äärivasemmiston eli kommunistin on turha haukka fasisteja. Samaa sonta sakki olette kummatkin. Suomessa vaan ei jostakin syystä kommunistien tekoja ole mitenkään tutkittu eikä tuomittu. Odotan sitä.

Marko Kristian

Eikös se Dan Koivuhalko ole itse ollut äärivasemmiston väkivaltaisissa mellakoissa ihan ulkomaillakin? Jollain videolla vielä selitti että sieltä ne natsit hyökkää, vaikka hyökkääjät oli juurikin niitä Danin kavereita..
Ja muistaakseni jossain kertoi pitävänsä ( laitointa ) henkilörekisteriä "natseista", näin muistaisin?

Eikä se äärioikeisto Suomessa kovin vaarallinen ole, jos ainoa väkivaltainen teko mihin voi viitata on aina se kännisten pussikaljapoikien riehuminen kirjastossa.

Veikko Mäkitalo

Se voi tuntua siltä, kaikki alustansa menettäneet vasurit, taistolaiset ja mitä niitä nyt onkaan haluavat saada mongerruksensa esille piittaamatta sisällöstä. Enemmän näiden ulostulojen heikkous rapauttaa itse heidän tarvettaan nykymaailmassa ja usein aiheuttavat vain tahattomia naurunpurskahduksia niitä lukiessa. Etsivät kiihkeästi viimeistä lapiollista kumpunsa päälle. Herliniä ja toimituskuntaa ei pidä syyttää missään nimessä tästä. Se on vain sitä oikeata sananvapautta ja aitoa läntistä demokratiaa parhaimmillaan.

Pauli Kärki

Ihan hauskaa keskustelua. Kiteytän. 1. Kansanedustajan ei tule osallistuman mihinkään tilaisuuteen ilman virallista lupadokumenttia (leimalla), dokumentti siitä syystä ettei jälkikäteen tarvitse tuomita ihmistä. 2. Rikollisuus tarttuu, eli sinun ei tule seisoman ihmisen vieressä, mikäli seisot,pyydä todistus että hän ei ole tehnyt rikoksia. Nämä määräykset luonnollisestikin koskevat vain tiettyjä ihmisiä.