Maanantai 20.5.2019

Puolustusvoimain komentaja sanoo suoraan: ”Huoli Itämeren turvallisuustilanteesta oikeutettu”

Luotu: 
18.6.2015 13:05
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Kehitys on herättänyt huolestuneisuutta myös Itämeren alueen turvallisuustilanteesta. Ukrainan kriisi tekee huolesta oikeutetun, joskaan mitään välitöntä turvallisuusuhkaa ei Itämeren alueella tällä hetkellä ole, toteaa puolustusvoimain komentaja.
|

Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg kirjoittaa Itämeren turvallisuustilanteen kiristymisestä Centrum Balticum -keskuksen Pulloposti-julkaisussa.

- Turvallisuuspoliittinen tilanne Euroopassa on Ukrainan sodan myötä kiristynyt. Kehitys on herättänyt huolestuneisuutta myös Itämeren alueen turvallisuustilanteesta. Ukrainan kriisi tekee huolesta oikeutetun, joskaan mitään välitöntä turvallisuusuhkaa ei Itämeren alueella tällä hetkellä ole, Lindberg kirjoittaa.

Lindberg toteaa myös, että ”Venäjän ja Naton välinen jännite lähialueillamme on taas konkreettinen, huomioitava tekijä”.

Lindbergin mukaan Baltian maiden sotilaspoliittinen merkitys vain kasvaa entisestään, jos Naton ja Venäjän välinen jännite kiristyy.

- Itämeren alueen turvallisuuspoliittisella kehityksellä on väistämättä vaikutuksia Suomeen. Puolustusvoimien tehtävänä on arvioida jatkuvasti turvallisuusympäristön kehitystä. Muutos Itämeren alueella ei tullut Suomen puolustusvoimille yllätyksenä, Lindberg kirjoittaa.

Hän toteaa, että Suomen päätös esimerkiksi säilyttää yleinen asevelvollisuus liittyy Puolustusvoimien tulevaisuudenarvioihin.

-Toteutunut kehitys lähialueillamme on osoittanut analyysimme ja ratkaisumme oikeiksi, Lindberg kirjoittaa.

Hän vakuuttaa, että puolustusvoimat pystyy jokaisena hetkenä valvomaan ja turvaamaan Suomen koskemattomuutta.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jorma Moll

Jarmo Lindberg> ......” mitään välitöntä turvallisuusuhkaa ei Itämeren alueella tällä hetkellä ole.”

Silti kaikki mahdollinen pelottelutilaisuudet on käytettävä, joilla yritetään puolustella sitä että maan rahat pannaan hävittäjäkoneisiin ja muihin aseisiin.
Lapset, opiskelijat, vanhukset ja koko sosiaalialan henkilöstö joutuu katselemaan
taivaalle tuulessa katoavien hävittäjäkoneiden vanoja.