Maanantai 22.1.2018

Karu kuva juhannusfestareista leviää: ”Saattaa näyttää tyhjältä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.6.2015 15:11
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kalajoen Midsummer Sound -festivaalit ei päässyt tavoitteeseensa, vaikka esiintyjinä oli kovia nimiä kuten Elastinen.
|

Kalajoella järjestetty Midsummer Sound –festivaali jäi reilusti tavoitteestaan. Sosiaalisessa mediassa kiertävien tietojen mukaan osa esiintyjistä joutui esiintymään lähes tyhjille kentille, koska vain kilometrin päässä sijainnut perinteinen Kalajoen juhannus veti ihmismassat puoleensa.

Kalajoki Midsummer Soundin tapahtumajohtaja Aulis Yppärilä kiistää, että kentät olivat tyhjät.

–Ei se tyhjä ollut, mutta meillä oli neljä hehtaaria aluetta, niin saattaa näyttää tyhjältä, Yppärilä sanoi Uudelle Suomelle.

–Esiintyjät olivat tosi tyytyväisiä. Kaikki ovat sanoneet, että ei tällaista voi olla olemassakaan: meri, aurinko, hiekka, hyvä fiilis, hän lisäsi.

Suosittu radiopersoona Jaajo Linnonmaa jakoi Instagram-kuvan Arttu Wiskarin keikasta, jossa näkyy vain kourallinen ihmisiä.

 

Jengi ihmetteli miksei Himoksella ollut yleisöä??? Ne oli kaikki Kalajoella kuuntelemassa Wiskaria!

Kuva, jonka Jaajo Linnonmaa (@pelaaja2) julkaisi

 

Midsummer Sound –festivaaleilla oli Yppärilän mukaan tuhansia kävijöitä, vaikka lopullista laskentaa ei ole vielä tehty. Ennakkolippuja myytiin noin parituhatta. Tavoitteena oli Yppärilän mukaan 9000-15 000 kävijää.

–Vähän jäätiin luultavasti alle [tavoitteen], mutta palaute on ollut loistava, Yppärilä kommentoi kävijämäärää.

Sanomalehti Keskipohjanmaan mukaan Midsummer Soundin tavoite olisi ollut 20 000-25 000 kävijää. Yppärilä kiistää tavoitteen olleen niin korkealla.

Vähäiseen kävijämäärään vaikutti Yppärilän mukaan se, että osa ihmisistä katsoi keikkoja festivaalialueen ulkopuolelta.

–Varmaan kelit oli ja tämä oli vähän niin kuin ilmaistapahtuma sillain kun meillä ei estetty, etteivät kaikki näe, vaan ihmiset pystyivät katsomaan esiintyjiä rinteeltä ilmaiseksi tapahtumaa. Se oli varmaan se suurin syy, Yppärilä sanoi.

Hän arvioi, että noin kaksituhatta ihmistä oli rinteellä katsomassa tapahtumaa ilmaiseksi. Ensi vuonna lava suunnitellaan käännettäväksi toiseen suuntaan.

Perinteisessä Kalajoen juhannuksessa oli noin 30 000 kävijää, tapahtuman järjestäjä kertoo. Kalajoen kaksi juhannusfestivaalia sijaitsivat lähempänä toisiaan kuin alun perin oli tarkoitus.

–Niiden piti alun perin olla toisessa paikassa, lentokentän lähellä, mutta he eivät saaneet lupia sinne niin tulivat tuohon viereen, Yppärilä kertoo.

Midsummer  Soundissa oli kuitenkin nimekkäitä esiintyijiä, muiden muassa Elastinen, Robin ja Arttu Wiskari.

Jaa artikkeli: