Lauantai 19.1.2019

Hommaforumin perustaja: Tämä mättää Thorsissa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.2.2010 13:43
  • Kuva: Uusi Suomi / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Matias Turkkila (vasemmalla) oli tukemassa Jussi Halla-ahoa Helsingin käräjäoikeudessa viime elokuussa.

Faktakulma

Hommaforum:

Sivustolle tehdään kuukaudessa Turkkilan mukaan yli kaksisataa tuhatta vierailua.

Ei suvaitse rasismia. Turkkilan mukaan avoimesti rasistiset viestit poistetaan, useammasta viestistä seuraa varoitus ja jatkuvasta rasististen viestien lähettämisestä seuraa porttikielto.

”Rasismi ei ole hyväksyttävää ja sen salliminen pilaisi koko asian”, Turkkila toteaa.

Helsingin Sanomien Kuukausiliite julkaisi tänään maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin (r.) haastattelun, jonka kysymykset oli koottu maahanmuuttokriittisten keskustelupalstalta Hommaforumilta.

Hommaforumin perustaja ja sivuston haltija Matias Turkkila kertoo Uudelle Suomelle olevansa tyytyväinen Thorsin vastauksiin.

- Meidän pitkäaikainen aikomuksemme on ollut saada Thors Hommaforumin tentittäväksi, ja nyt Helsingin Sanomat nappasi idean, Turkkila paljastaa.

- Arvostan sitä, että Thors on vastannut nimimerkillä esitettyihin kysymyksiin, hän jatkaa.

Kritiikittä Thors ei kuitenkaan selviä. Turkkila epäilee maahanmuuttoministerin vastauksien perusteella, että maahanmuutossa kaikki ei ole sujunut niinkuin Thors on aikonut. Vastauksissaan Thors sortuu Turkkilan mielestä myös yleistyksiin ja kaunisteluun.

- Esimerkiksi kysymykseen pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden työllistymisestä Thors antaa ratkaisuksi yrittäjyyden. Harmillisen harvan kohdalla näin näyttäisi kuitenkin käyvän. Yrittäjyys on raskasta nykypäivän Suomessa - voin sanoa sitä itsekin kokeilleena. Vielä raskaampaa se on, jos ei osaa kieltä tai ei tunne aluetta, Turkkila pohtii.

”Kaikki tuskin on sujunut, kuten Thors on aikonut”

Suurimman rintamaeron Hommaforumin perustaja löytää Thorsin kommentista, jossa ministeri kertoo Suomessa olevan "niitä, jotka ajattelevat, että meillä on oma hyvinvointivaltiomme eikä siitä riitä muille kuin suomalaisille" viitaten epäilemättä jyrkkiin maahanmuuttokriitikoihin.

- Ajatus, että suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan resursseja käytetään muiden auttamiseksi ei ole väärä, enkä minä sitä vastusta. Kuitenkin se mittakaava, jolla ministeri Thors tätä haluaa tehdä on liian suuri, Turkkila toteaa.

Turkkila selittää, että Thorsin ajama linja, joka edustaa "jos ei nyt rajat auki, niin lähellä sitä" olevaa kantaa on hänelle huomattavasti "rankempaa tavaraa" kuin maahanmuuttokritiikki. Turkkilalle maahanmuuttokritiikki tarkoittaakin ennenkaikkea varovaisuutta.

Thorsiin henkilöityy Turkkilan mukaan kaikki se, "mitä maahanmuuttokriitikot" pitävät sellaisena, mitä ei pitäisi tavoitella. Juuri näiden näkemyserojen vuoksi Turkkila on toivonut keskustelua Thorsin ja Hommaforumilaisten välille.

- En ole koskaan ollut sellaisessa keskustelussa, jossa ei lopulta olisi päädytty yhteiseen konsensukseen.

- Molemmat osapuolet varmasti syyllistyisivät vakiolauseiden käyttöön - sinisilmäisyyttä sun muuta - mutta mitä nopeammin osapuolet saataisiin keskusteluyhteyteen, sitä nopeammin myös mustavalkoisuudesta päästäisiin eroon, Turkkila jatkaa.

Turkkilan mielestä Thors kuitenkin ummistaa tahallaan korvansa, eikä tämä ole valmis kuuntelemaan kritiikkiä. Turkkila on jo "muutaman vuoden" ajan ollut sitä mieltä, että Thorsin pitäisi erota maahanmuuttoministerin paikalta. Ajatuksineen hän ei ole yksin. Samaa vaati tänään lauantaina myös Perussuomalaisten puoluehallitus.

Lue täältä, miten ministeri Thors vastasi Uuden Suomen lukijoiden maahanmuuttoa koskeviin kysymyksiin runsas vuosi sitten.

 

Faktakulma

Hommaforum:

Sivustolle tehdään kuukaudessa Turkkilan mukaan yli kaksisataa tuhatta vierailua.

Ei suvaitse rasismia. Turkkilan mukaan avoimesti rasistiset viestit poistetaan, useammasta viestistä seuraa varoitus ja jatkuvasta rasististen viestien lähettämisestä seuraa porttikielto.

”Rasismi ei ole hyväksyttävää ja sen salliminen pilaisi koko asian”, Turkkila toteaa.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

ämpee

Thors haluaa tehdä hyväntekeväisyyttä toisten piikkiin, hänen oma varallisuutensa takaa sen, ettei hänen itsensä tarvitse kohdata oman hyväntekeväisyytensä tuloksia.
Lisäksi on huomattava, että tämä hyväntekeväisyys kohdistuu poikkeuksetta ulkomaalaisiin ihmisiin, joilla ei edes ole oikeutta pakolais-statukseen ja joilla oli varaa saapua maahamme ihan itse.

Toinen vakava seikka on se, että Thors toteuttaa omaa näkemystään humaanisuudesta sellaisella paikalla jossa pitäisi ensisijaisesti ajatella oman maan kansalaisia.
Suomalainen ministeri kaiketi pitäisi edelleenkin olla suomalaisten ministeri, eikä koko muun maailman ministeri.

Nuo vain aluksi, mutta jo pelkästään nekin riittävät takaamaan kestävän kehityksen epäsuosion kasvussa.

Nimimerkki, ämpee, Homma^^^-foorumi!!1!

Ilkka Luoma

Reviirien ja rajojen avaaminen sekoittavat veren, kulttuurit ja vallan

Ihmisten ja eläinten yhteisöt ovat kuitenkin kaikkinensa täynnä rajoja - niin heimollisina, suvullisina kuin alueellisina. Rajat ovat tehdyt turvaksi aina jotakin vastaan. Raja on merkki uuden vaikutusvallan alkamisesta. Suomen ja Venäjän raja on vedenjakaja, jossa kohtaavat uskonnot, kulttuurit, tavat, politiikka ja kauppa.

Eläinkunnassa on miljoonia vuosia vaikuttaneet muuttumattomat reviirit. Reviireillä turvataan suvunjatkantaa, hallitsemista ja riittävästi niukan toimeentulon hankkimista. Rajat aitaavat reviirin lajikohtaisesti ruoan hankinta-alueeksi kuin geenistöllisen jatkumon turvaksi. Raja on este vieraan vaikutteen uhalle aina joltakin vallatulle alueelle, jolla halutaan yllläpitää sille jyvittynyttä valta- ja hallintajärjestelmää.

KUVA:
http://2.bp.blogspot.com/_Rhj4s31C5j4/R4D6wlMxUrI/AAAAAAAAAy0/eZDdmtQk4j...

Välttääkseen yksipuolista geeniperimää, eläinkunnassa aika-ajoin käydään taistelu vallasta ja suvunjatkamisen oikeutuksesta. Vahvempi voittaa ja jatkaa perintökaarensa ominaisuuksia päämääränä puhdas itsekkyys oman vahvuuden jatkamiseksi. Eläinkunnassa harvoin reviirit sekoittuvat samalla lajilla - sotakin syttyyy vain rajoilla tai sen ylityksestä. Raja on periaatteessa rauhan takaaja ja turva omien geenien lisääntymiselle.

Rajat takasivat reviireinä erilaisuuden ja monet tavat, jotka värittävät ihmiskunnan alueellisia eroja niin tapoina, uskontoina kuin yhteiskuntamalleina. Kansakuntien monimuotoisuus on perua reviireistä ja rajoista. Rajoja on suljettu ja avattu, mutta aina meille on jäänyt vähintään henkilökohtaiset reviirit. Rajoja on valtiotkin täynnä - kunta, maakunta, suku, perhe ja lisääntymisreviirit. Samankaltaiset hakeutuvat yleensä yhteen, ja rajat tekevät erilaisuutta valintoihin.

Voimakas suku, laji tai eliö valtaa aina tilaa heikommalta. Passiton ja avoin raja helpottaa lisääntymisalttiimpia helpomman elämän alueille toteuttamaan omia tapojaan ja mallejaan. Osa sulautuu ja osa jakaantuu. Uskonnot pysyvät ja tavat leviävät uusille alueille. Sitkeimmät ja konservatiivisimmat maahanmuuttajat hiljalleen valtaavat heikomman jo alueella tai maassa olleen elintilan. Historia kertoo runsaasti degeneroituneista kansoista, jotka ovat hiljalleen hävinneet historian hämärään..

Avoimet rajat haastavat "alkuperäväestön". Luonnollinen sikiäminen sekaannuttaa ja monipuolistaa kulttuureja kuin tapoja ja uskontojakin. Syntyy suvaitsevuutta, mutta myös ristiriitoja - äärimmillään rasismia, jossa alkuperäinen vastustaa uusia virtauksia jo geenistöllistenkin syiden vuoksi. Eläinkunnassa vallitsee edelleen vahvat reviirirajat turvaten sopivasti geenistöllisen "puhtauden".

Eurooppa on ottanut vastaan runsaasti maahanmuuttajia, koska "valkoiselle markkinaihmiselle" eivät kelpaa "alimmat" suoritetyöt - näin tapahtuu myös Suomessa. Maamme saa kaivattua työvoimaa, koska ikääntymisemme, vähälapsisuutemme ja innoton suvunjatkanta eivät tuota riittävästi omaa "verta" omine tapoinemme ja malleinemme.

Schengen avaa rajoja myös rikollisuudelle, se haastaa poliisit huumeiden vastaisessa taistelussa, kuin järjestäytynyttä rikollisuuttakin vastaan. Ennen kaikkea rajojen avaus passittomuudelle avaa työvoiman mm. Latviasta, joka esimerkiksi voitti EY-tuomioistuimessa ratkaisevan työehtosopimuksiin liittyvän kiistan. Ruotsissa voidaan EY-päätöksen jälkeen tehdä työtä myös Latvian työehtosopimuksilla.

Latvialaiset, kuten puolalaisetkin voivat nyt tulla Suomeen tekemään samalla vapautuksella työtä huomattavasti pienemmillä palkoilla kuin omamme. Samalla ratkaisemme työvoimapulamme ja kilpailukykymme - palkkakustannukset pienenevät, mutta saamme lisääntyvästi uutta verta kansallisesti peri konservatiiviseen maahamme.

Suomi on perinteellisesti ollut varauksellinen maa maahanmuuttajille. Meillä on tapamme, mallimme ja luonteemme - me emme halua liiallista sekoitusta. Suomalaiset ovat itse sekoitusta pitkältä kansainvaellukselta, joka alkoi noin 12.000 vuotta sitten Aasiasta, haaraumaveljiemme esiintyessä Väli- ja Etelä-Amerikan alkuperäintiaaneina!

Viimeiset dna-tutkimukset kertovat heimoreviirillisen vaelluksemme alkaneen nykyisiltä Kiinan alueilta läpi Venäjän. Suomi on kaltaisensa kansa, joka sai paljon vaikutteita myös lännestä - olemme todella vedenjakajalla ainutlaatuisessa asemassa EU:n jäsenenä. Meille on ratkaisevasti erilainen identiteetti kuin esim. ruotsalaisilla.

Suomi pysyy parhaiten monimuotoisena ja omannäköisenään lisääntyen riittävän omaehtoisesti tukien piirteitämme kansojen kirjossa. Vaimon ja miehen hakumatkat ulkomaille/ulkomailta ottavat vastaan aika-ajoin vieraita geenejä reviiriemme ulkopuolelta turvaksi kehitykselle.

Eläinkunta on pärjännyt maailmassa reviiriajattelulla miljoonia vuosia muuttamatta elinympäristöään liiaksi. Rajojen avaamisella on puolensa ja ennustetaankin, että viimeinen suomalainen blondi kuolee yksinäisyyteen Pohjois-Karjalan korvessa noin 150 vuoden kuluttua. Elämme koko ajan hitaiden muuttujien maailmassa.

Ilkka Luoma
KESKUSTELU --- TIEDE [25487]

__________________________________________________________________________________________

Kirjoitukseen liittyvä kuvakertomus-
[kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan mielipidekirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2007]

Kuva 1
--- http://www.panoramio.com/photo/6782927 ---

Teksti
Avoin maahanmuuttopolitiikka on inhimillistä muuttajille - pääsevät Suomessa paremman sosiaaliturvan piiriin ja säästävät henkensä. Somalit osoittavat mieltään Suomessa heidän heimoveljiensä heikosta asemasta itse kotimaassaan Somaliassa. Olisiko parempi ja tehokkaampi tapa esittää mielenilmaus itse paikan päällä?

Kuva 2
--- http://www.panoramio.com/photo/6782961 ---

Teksti
Suomi on sisältä kansallisesti rikas maa - meillä on mm. eteläpohojalaaset vängällä murteella ja ahkeralla, jurolla ja hiukan ylipiällä mielellä. Suomi kehittyy parhaiten omien siittoisuudella, tällöin säilyy omanlaisemme "melankolinen" tyyli ja tapa. Rajat aukaisemalla alkuperäinen väestö laimenee hitaasti, mutta varmasti.

Kuva 3
--- http://www.panoramio.com/photo/6782987 ---

Teksti
Kansallisesti Suomi on ominensa laaja, mutta eheä maa. Nuoret ikäluokkamme alkuperäisinä pienenevät - tässäkin Helsingin Vanhassa kirkossa Ressun abit saavat lakkinsa - kansainvälisenä kouluna lakin saajissa on myös muita kansallisuuksia kuin alkuperäsuomalaisia. Suomi on suomalaisten maa.

Kuva 4
--- http://www.panoramio.com/photo/6783007 ---

Teksti
Suomalainen on kristitty ja kuuluu kirkkoon käymättä siellä kuin Jouluna, häissä ja hautajaisissa. Olemme uskontojen suhteen ainakin itsellemme kovin suvaitsevaisia, mutta kuinka on maahan tulevat meille tuntemattomammat uskonnot, kuinka suvaitsevaisia ne ovat? Kuinka suvaitsevaisia sitten meidän tulee lopulta olla muita reviiriemme ulkopuolelta tulevia vaikutteita kohtaan?

Kuva 5
--- http://www.panoramio.com/photo/6783114 ---

Teksti
Rajojen auetessa saamme uutta työvomaa - se on mahdollisuus ja haaste [muotitermi]. Hiljalleen halvemmista maista tulleet laskevat palkkatasoamme, mutta toisaalta saamme työvoimaa sinne, missä emme itse enää viitsi työtä tehdä. Kierre on joka tapauksessa olemassa ja raksoilta se alkaa, kuin siivouksestakin - se työhän ei meille enää kelpaa.

Kuva 6
--- http://www.panoramio.com/photo/6783332 ---

Teksti
Me ikäännymme ja olemme loivaliikkeisiä siirtämään omia perinteellisiä geenejämme. Vanhukset ovat merkittävä osa väestöämme, ovat yksin ja osa pelaa. He tarvitsevat hoivaa, ja hoivaa tuleekin ulkomailta, kun omat loppuvat. --- Meillä ei ole kohta enää luonnonmukaista reviiriä.

Kuva 7
--- http://www.panoramio.com/photo/6783416 ---

Teksti
Ahkerat kiinalaiset tuovat kauppojaan ja tapojaan meille. Kiinasta tavara maksaa murto-osan meillä tuotetuista. Kuinka on kulttuurimme, kun hyökyaalto tosissaan pääsee vauhtiin. Erilaisuus rikastuttaa, mutta hiljalleen väkevämpi valtaa heikomman alueet. Kerrotaankin, että 150 vuoden kuluttua viimeinen blondi kuolee Pohjois-Karjalan saloseuduilla - sukupuuttoon. Eläinkunnassa reviirit suojelevat lajikehitystä ja geenisiirtymää maltillisin muutosprosessein.

Tunnisteet: BORDERS, EU, RAJAT, REVIIRIT, SCHENGEN, SCHENGEN SOPIMUS

Orig:
sunnuntai, tammikuu 06, 2008

Vieras

Ilkka Luoman kirjoitus oli mielenkiintoinen, mutta siinä on myös virhellistä informaatiota. Suurimman virheen hän kirjoittaa todetessaan maahanmuuttajien ratkaisevan työvoimapulamme!!! Minkä ihmeen työvoimapulan? Työpula on juuri nyt ja tulee olemaan myös seuraavat vuosikymmenet. Ilkka Luoman ajattelussa on samaa vivahdetta kuin sosialidemokraatti Maria Guzenina-Richardsonin ajattelemattomuudessa. Richardson on todennut, että vuonna 2030 Suomessa on 500 000 maahanmuuttajaa. Visio on sosialidemokraattien oma. Kukaan ei osaa perustella miksi meilä pitäisi olla puoli miljoonaa maahanmuuttajaa 20 vuoden päästä. Tällä hetkellä maahanmuuttajine määrä taitaa olla jossain 200 000 hujakoilla eli sosialidemokraatit haluavat vielä n. 300 000 lisää paikkamaan olematonta työvoimapulaa! Suomen valtiolla ei ole varaa tällaiseen invaasioon.

pata

"Toinen vakava seikka on se, että Thors toteuttaa omaa näkemystään humaanisuudesta sellaisella paikalla jossa pitäisi ensisijaisesti ajatella oman maan kansalaisia.
Suomalainen ministeri kaiketi pitäisi edelleenkin olla suomalaisten ministeri, eikä koko muun maailman ministeri."

???

Thors on MAA-HAN-MUUT-TO-MI-NIS-TE-RI.

Masa8

Sinänsä ihan hieno ajatus keskustelusta, mutta miksi ihmeessä jonkun nettipalstan spämmäillijöden pitäisi tulla kuulluksi?

Omalla nimellä vaan rohkeasti mukaan politiikkaan ja haastamaan vanhat nimet. Anonyymi nettihuutelu ei johda mihinkään.

Vieras

Mutta miksi "jonkun nettipalstan spämmäilijät" ovat Uuden Suomen etusivulla ja Matias esiintyy ihan omalla nimellään? The joke's on you! Ha ha! Nettipalstan anonyymit spämmääjät ovat rikkoneet uutiskynnystä tänä talvena samaan tahtiin kuin Nykäsen Masa.

Vaikka kuinka haluat, ettei k.o. palstalla olisi mitään merkitystä niin ei enää kuitenkaan ole.

Ja se anonyymius, etkö tosiaan ole huomannut, että ne jotka haluavat olla politiikassa mukana, myös tuolla "nettipalstalla spämmääjät" ovat jo sitä, ja ihan omalla nimellään.

Suotakoon niille jotka haluavat anomyymisti tuoda mielipitetään netissä julki se vapaus kuten netissä on aina tehty (kommentoit itsekin muulla kuin etunimi-sukunimi yhdistelmällä) etenkin jos heillä ei ole tarkoituksena pyrkiä mihinkään edustustehtävään.

Lisäksi meillä on eräs syyttäjä jolla on tapana haastaa tavallisia ihmisiä oikeuteen vääristä mielipiteistä. Voi olla, ettei se suorastaan rohkaise kirjoittamaan omalla nimellään, mutta ei kansaa myöskään voi hiljentää täysin niin pitkään kun modernit tietoliikenneyhteydet toimivat tai Suomessa on paperia jolle voi kirjoittaa.

Deal with it.

Ana908y7

Ja sinä olet ilmeisesti näyttämässä mallia paljastamalla oman nimesi? Masa8? Sinun mielestä ilmeisesti kansan syvien rivien mielipiteitä ei pitäisi ottaa huomioon, vaikka useimmat eivät halua esitellä omia poliittisia asenteitaan kovinkaan julkisesti? Joopa joo, tehdäänpä sitten vaikka anonyymi äänestäminenkin saman tien julkiseksi, että jokainen varmasti näkee, kuka äänestää ketäkin jne. Logiikkasi ei aivan pure.

Mila F

Turkkila esiintyy omalla nimellään ja naamallaan tässäkin jutussa.

Mikä nettipalstaosallistumisessa mättää? Omia sanojasi hyväksikäyttäen olisi loogista, että osallistuisit keskusteluun omalla nimelläsi. Niinikään omien sanojesi perusteella kysyn, pitääkö sinun mielipiteesi nyt ottaa huomioon?

LT

Oletko koskaan esim. työelämässä esittänyt oikeutettua, mutta työnantajasi toiveiden vastaista julkista kritiikkiä omalla nimelläsi. Jos olet niin tiedät hyvin, että olet pian syrjäytetty käytävälle häpeämään tai pahimmassa tapauksessa työtön.

Ne, joilla on valtaa (=mahdollisuus tallata toisia jalkoihinsa), pystyvät kirjoittamaan omalla nimellään. Ei korppi korpin silmää noki, paitsi joskus harvoin kun kritiikki osuu kipeästi johonkin vielä korkeampaan instanssiin. Silloin tavallisesti kostetaan sysäämällä kriitikko marginaaliin ja hiljaisuuteen. Näin taisi käydä Turkalle kun hän kehtasi irvailla Ollilan kapeista hartioista. Ne, joilla on valtaa ovat usein menettäneet (myyneet) näkökykynsä ja juuri siksi ovat saaneet valtaa. Heidän mahdollisuutensa ja tarpeensa puolustautua ovat olennaisesti toiset kuin tavallisen ihmisen.

Tavalliset ihmiset, vaikka saattavat hyvinkin selkeästi nähdä missä mennään, eivät osaa täyttää niitä ilmaisun muodollisia vaatimuksia, joita koulutetut valtaihmiset käyttävät. Tämä taito muodostaa osan symboolista valtaa. He töksäyttävät asiansa sen yksinkertaisen käsitevaraston avulla, joka heille on kokemuksesta muodostunut. Koulutuksen hämärtämistä, kompromisseihin sopeutetuista aivoista selkeys ja asioiden ytimeen näkeminen useinmiten puuttuu. Siksi he eivät ole kenellekään uhka.

joukahinen

Ne kansat mihinkään sulanu, edelleen on hispaanot, mustat,
kiinalaiset jne. omilla alueillaan. sehän se on suuri ongelma jo ruotsissa kohta Suomessa : maa gettoutuu...
Esim tuhannet venäläiset, jotka ovat jo Suomen kansalaisia , asuneet Suomessa yli kymmenen vuotta, puhuvat edelleen tosi huonoa suomea koska asuvat venäläisten keskellä, posmittaen vaan sitä omaa kieltään.

Vieras

On totta, että USA on nykyään melko monikulttuurinen maa. MUTTA silloin kun USAsta tuli maailman johtava valtio, WASP-kulttuurilla oli siellä ehdoton hegemonia-asema.

Nyt siellä on toki siirrytty monikultturismipolitiikkaan, mutta se ei ole USAn menestyksen salaisuus. Ja kyllähän USAssa vieläkin hehkutetaan amerikkalaisen elämäntavan ja kulttuurin paremmuutta.

Myös suurin osa USAhan muuttavista on koulutettuja ja hyvin sopeutuvia ihmisiä, jotka haluavat alkaa amerikkalaisiksi. Valitettavasti näin ei ole Euroopassa.

Saarelta

USA on lähtöisin siitä että Euroopasta lähti sinne ryhmiä "siirtomaa-valloittajia", "seikkailijoita", "hyvinvointipakolaisia", "toisinajattelevia", "sorrettuja" ja "ei sopeutuvia" enimmäkseen eurooppalaisia kansalaisia.
Tämä sekoitettuna euroooppalaisten sikäläisten johtovaltioden pyrkimyksillä kasvattaa valtaansa harjoittamalla siirtomaapolitiikkaa koko muuta maailmaa vastaa antoi alkuaineet USA:an muodostumiselle.
Mene ja tiedä tunnemmeko nyt sitä vanhaa "pahaa" nahoissamme talouskriiseinä ja USA:an maailmanherruuden muodossa?
Vai onko tosiaan niin että kaikki "Euroopan hyvät tekijät" taas valuvat jenkkeihin ja Eurooppa vaipuu silläaikaa "aivokadon" johdosta hissukseen koomaan?
Kyllä jenkeissä yritetään kieltää ja rajoittaa tiettyjen ryhmien oikeuksia, niin kauan kunnes huomaavat että tällainen sorto käy kalliiksi jopa rikkaalle vähemmistölle.
Mutta miksei USA:asta ole kehittynyt parempi valtio vaikka se on 1900-luvulla suuresti pystynyt valitsemaan kansalaisiaan ja sinne on syntynyt aivoriihijä jotka ovat vetäneet huipputekijöitä puoleensa?
Ja USA:an mannermaa on säästynyt valloitussodista jotka ovat aiheuttaneet suuria tuhoja muualla maailmassa, mutta kuitenkin asiat sielläpäin eivät ole hyvässä mallissa!
Johtuuko Euroopan "rapukäynti" siitä että "pahat voimat" ovat täällä jokaisen katastrofin jälkeen syntyneet uudestaan ja ohjannut meidän yhteiskuntia "eurooppalaiseen tehottomuuteen"?

Jouko Heyno

Thorsin vastaus paljastaa järkyttävällä tavalla paitsi maahanmuuttopolitiikkamme kp-luonteen myös poliitikkojen täydellisen irrottautumisen todellisuudesta; jos vastaus mamujen työllistymisongelmaan ministerin mielestä on yrittäjyys, niin mihin katosi suomalaisten yritysten työvoimapula, jota on pidetty maahanmuuton edistämisen keskeisenä motiivina?

No, kansa saa juuri sellaiseen eduskunnan kuin valitsee.

Koira

Hommafoorumilla riehuu sellaista sakkia, ettei päättäjien tarvitse olla niihin minkäänlaisessa "keskusteluyhteydessä".

Nämä "maahanmuuttokriitikot" ovat pesunkestäviä rasisteja. Foorumilla on joskus käynyt normaalejakin ihmisiä ottamassa kantaa, mutta heidät on sieltä savustettu ulos äkkiä.

Koira

Asiahan on niin että hommafoorumilaisten mielestä kaikki ovat hyysäreitä, jotka ovat heidän kanssaan eri mieltä.

Mitä se mokuttaminen muten on? Jotain koulukiusaamista vai? Hommafoorumilaiset ovat keski-ikäisiä koulukiusaajan tavoin käyttytyviä kolleja.

Vieras

"Asiahan on niin että hommafoorumilaisten mielestä kaikki ovat hyysäreitä, jotka ovat heidän kanssaan eri mieltä."

- Jep, ja monikultturistien mielestä kaikki ovat rasisteja, jotka ovat heidän kanssaan eri mieltä.

"Mitä se mokuttaminen muten on?"

- Sitä, että monikulttuurisuuteen suhtaudutan täysin kriitittömästi ja pidetään sitä ihanana, luonnollisena, rikkautena, voimavarana, [keksi itse] , jota on pakko saada Suomeen.

"Hommafoorumilaiset ovat keski-ikäisiä koulukiusaajan tavoin käyttytyviä kolleja."

- Itseasiassa Hommafoorumilaisissa on paljon nuoria ja hyvin koulutettuja ihmisiä mukana.

B

Siis ihan oikeasti, nimeä nyt muutamia vaikuttajia, jotka levittävät tätä ideologiaa?

Kiinnostaa, koska olen pyörinyt esim. erilaisilla netin foorumeilla jo lähemmäs 20v ja en ole koskaan kohdannut tätä kritiikitöntä mokuttamista. Erilaista "maahanmuuttokritiikkiä" sen sijaan olen nähnyt pilvin pimein. Minua todella kiinnostaisi, että tämä mystinen vastapuoli vihdoin kaivettaisiin esiin ja mokuttajien salaliitto paljastettaisiin.

(Hm, ok, Akuliina Saarikoski saattaa olla aika lähellä, mutta hänen tarkoitusperänsä ovat ehkä enemmän anarkistipiireistä sikiäviä.)

terhoite

se maahanmuuttajien ja suomalaisten väliin asettuva moderaattorien joukko, joka pesee ja silittää mamujen kielenkäytön suomalaiseen kulttuuriin sopivaksi. Kun muslimi vannoo kuolemaa pilapiirtäjälle, mokuttaja selittää sen kulttuuriin kuuluvaksi retoriikaksi, jota ei pidä ottaa kirjaimellisesti. Mokuttajan päätehtävä on toimia papukaijana: monikulttuurisuus on rikkautta, monikulttuurisuus on rikkautta, monikulttuurisuus on rikkautta...

Mokuttajat ovat saaneet suurimman päivälehdenkin mukautumaan vaatimuksiinsa. Koska olet nähnyt raiskaajan tai pahoinpitelijän tuntomerkkinä mainittavan, että hän oli musta? Siksi tunsin vahingoniloa, kun päivän HS joutui kertomaan Raumalla tapahtuneesta pahoinpitelystä, jonka tekijällä toinen silmä oli musta!

Mokuttajina ovat kunnostautuneet mm. Astrid Thors, Johanna Suurpää, Mervi Virtanen, Suomen "ainoa" islam-asiantuntija Jaakko Hämeen-Anttila,Leif Salmen, muslimikäännynnäinen Isra Lehtinen.

Koira

On mennyt aivan ohi, milloin kuolemantuomiot on selitetty retoriikaksi joka kuulu kulttuuriin.

Ja se myös, koska mamut ovat antaneet kuolemantuomioita.

Jälleen mamuje haukutaan siitä mitä he eivät ole tehneet. Tällä tasolla "maahanmuuttajakritiikki" sitten on.

Ei hyvää päivää sentään.

Vieras

"On mennyt aivan ohi, milloin kuolemantuomiot on selitetty retoriikaksi joka kuulu kulttuuriin."

- No esimerkiksi profeetta Muhammad -pilakuvakriisin aikaan. Ympäri maailmaa oli mellakoita, joissa uhkailtiin Eurooppaa terrorilla, vaadittiin Tanskan nukettamista jne. Jaakko Hämeen-Anttila totesi tähän, että ei tuo ole väkivaltaa, vaan islamilaisen kulttuurin tyyli ilmaista mielipiteensä, joka meistä länsimaalaisista SAATTAA tuntua ylimitoitetulta.

Tule nyt hyvä ihminen pois sieltä tynnyristä.

TapioTTT

Pahinta tässä monikultturismissa on se että tämä mamusotku lopulta tuhoaa vääjäämättä koko yhteiskunnan.

On todella valitettavaa nähdä ja todeta entisen rauhallisen suomalaisen yhteiskunnan vääjäämättä katoavan tähäm mamu kultamuna sotkuun, kumma kyllä ja vielä täysin vapaaehtoisesti.

Koira

Asiaa arvioivat uusnatseja tutkinut dosentti sekä Suojelupoliisin ja Keskusrikospoliisin edustajat. Heidän arvioihinsa perustuen jutussa todettiin, että pääkaupunkiseudulla toimii joitakin ”natsihenkisiä” ryhmiä, ja nimeltä mainittiin Lepakkojengi ja Suomen Sisu.

Lehdellä oli perusteet käyttää termiä ”natsihenkinen”, koska se perustui osin viranomaisarvioihin.

Vieras

Suomen Sisun entinen puheenjohtaja kertoi tiedustelleensa poliisilta tuosta asiasta, eikä poliisin mukaan Sisua ole kuvailtu natsihenkiseksi järjestöksi ainakaan heidän taholtaan. Kyse on siis ko. toimittajan oma päähänpistos.

On toki totta, että Hommaforumin ylläpidossa on mukana myös Sisulaisia, mutta suurin osa keskustelijoista ei ole.

Jukka Turunen

"Hommafoorumilla riehuu sellaista sakkia, ettei päättäjien tarvitse olla niihin minkäänlaisessa "keskusteluyhteydessä"

Taidat puhua nyt eräästä kilpailevasta "foorumista".

Aika moni päättäjä on jo käynyt Hommafoorumilla esittäytymässä - jopa vasemmistoliittoa ja Ruotsin ruotsidemokraatteja myöten. Ei kenenkään päättäjän ole tietysti pakko tehdä niin. Sana on toki aidosti vapaa jatkossakin - koska meillä on Hommafoorumi.

Enemmistö suomalaisista suhtautuu maahanmuuttoon Vanhasen hallitusta kriittisemmin. Ja se on fakta.

Vieras

Tuleva europarlamentaarikko Sampo Terho on myös ollut edellisten lisäksi. Vasemmistoliitosta oli joku nais-ehdokas.

Kokoomuksen täky, "Kaitsu Pöndeltä" eli Pöntinen kävi myös pyörähtämässä. Näiden lisäksi muutama persujen ja joku KD:n rivi-kaupunginvaltuutettu tai kunnanvaltuutettu pyörii palstalla silloin tällöin (olisiko 5-10 kappaletta).

Näiden lisäksi monet toimittajat ja politiikan toimijat seuraavat enemmän tai vähemmän aktiivisesti foorumia, mikä näkyy radio-, lehti- ja televisiojutuista sekä lausunnoista toisinaan.

ämpee

...eli et ole edes kokeillut foorumin savustuspönttöä, ja olet täällä suureen ääneen mainostamassa sen ominaisuuksia, ja vieläpä tiedät ulkopuolisena sellaista sisäpiiri-asiaa, josta minäkään en ole selvillä, oltuani sentään foorumilla toista vuotta.

Ei Hyvää Päivää vaan, ja kiiruusti sinne foliokauppaan.

Koiran häntä

Puhutko rodusta vai oletko laajentanut rasismin käsitteen sen ulkopuolelle? Jos et määrittele rasismia, voit syyttää siitä ketä hyvänsä. Sinuakin voi sanoa rasistiksi.

"Rasismi eli rotusyrjintä tai rotusorto on aate tai toiminta, jossa ihmisten väitetyn rotuluonteen ja siihen liittyvien fyysisten piirteiden erilaisuudella perustellaan eriarvoista kohtelua eli syrjintää."

Jos mielestäsi hommafoorumissa on joku ongelma, voisitko määritellä selvästi ongelman? Jos taas haluat vaan tuulettaa tunteitasi, ei siinä mitään, anna palaa vaan.

Mika Mäntylä

"Hommafoorumilla riehuu sellaista sakkia, ettei päättäjien tarvitse olla niihin minkäänlaisessa "keskusteluyhteydessä"."

Niin, "rasisteille" ei tarvitse perustella mitään, eikä heidän kanssaan tarvitse keskustella? Samaan tapaan kuin esimerkiksi Kiinassa ei tarvitse keskustella demokratian tilasta?

Ymmärrän kyllä, ettei "rasistien" kanssa haluta keskustella. Argumenteilla "monikulttuurisuus on rikkaus", "monikulttuurisuus on väistämättömyys" jne. ei kovin pitkälle pärjätä tosiasioista keskustellessa. Faktat ovat maahanmuuttokriitikoiden puolella, siksi argumentointi leväperäisen maahanmuuton puolesta useimmiten on "razzizti!"-huutelua puskasta.

Vieras

"Niin, "rasisteille" ei tarvitse perustella mitään, eikä heidän kanssaan tarvitse keskustella? Samaan tapaan kuin esimerkiksi Kiinassa ei tarvitse keskustella demokratian tilasta?"

Rasisteille on turha perustella mitään, koska järkevät ja tieteelliset perustelut menevät kuuroille korville ja sokeille silmille. Eikö rasismin määritelmä jo kerro tämän? Mitä tekemistä rasismilla ja faktalla & järjellä on keskenään?
Vertaus Kiinaan ja demokratiaan itsessään kertoo jo, kuinka älyttömiä argumentteja vedetään hatusta. Asioilla ei millään abstraktiolla ole tekemistä mitään tekemistä keskenään.

"Ymmärrän kyllä, ettei "rasistien" kanssa haluta keskustella. Argumenteilla "monikulttuurisuus on rikkaus", "monikulttuurisuus on väistämättömyys" jne. ei kovin pitkälle pärjätä tosiasioista keskustellessa. Faktat ovat maahanmuuttokriitikoiden puolella, siksi argumentointi leväperäisen maahanmuuton puolesta useimmiten on "razzizti!"-huutelua puskasta."

Mitkä faktat? Ai ne faktat, jotka ovat vääristelty vanhoista tilastoista ja väitetty vielä perustuvan uusiin tilastoihin? Vai ne faktat, jotka perustuvat virheelliseen matematiikkaan tai keskittyihin lähtöarvoihin? Vai ne faktat, joilla ei ole perusteluja?

Näytät oivaa esimerkkiä ja jätät kaikki perustelut pois ja itse huutelet vaan "rasisti" ja "monikulttuurisuus on väistämättömyys/rikkaus", vaikka oletkin selvästi eri puolella.

Vuohi

Hommafoorumilla kirjoittavat sellaiset suomalaiset, joiden kanssa päättäjien kannattaisi keskustella - kuten kaikkien muidenkin kansalaisten. Esim. Thorsin, RKP:n tai Vihreiden tapauksessa eri mieltä oleminen tai eriävä poliittinen suuntaus ole kovin hyvä syy kieltäytyä vuorovaikutuksesta jonka mm. kansanedustaja Jyrki JJ Kasvi käsitti.

Nämä "monikultturistit" jotka nimittelevät kaikkea mistä eivät pidä rasismiksi ovat pesunkestäviä oman edun tavoittelijoita. Esimerkiksi Eduskunnassa näistä asioista on joskus käynyt normaalejakin ihmisiä ottamassa kantaa, kuten Rajamäki, mutta heidät on sieltä savustettu ulos tai heidän hyvä työnsä on myöhemmin tuhottu.

Heli

Hommaforum on kyllä yksi aikamme parhaita keksintöjä. Ilman sitä asiallinen ja puolueeton keskustelu ei oli Suomessa mahdollista toteuttaa samassa mittakaavassa, kuin sitä nyt käydään. Itse käyn nykyään forumilla päivittäin. Hyvä että myös Thors lähti vastaamaan hommalaisten kysymyksiin, vaikka melkoista kaunistelua (jopa valehtelua) Thorsin vastaukset hyvin monissa kohtaa olivat.

Vieras

Rasismia ei hommafoorumilla suvaita, mutta eihän rasismia ole enää olemassakaan Suomessa. Se on kaikki "maahanmuuttokritiikkiä" tai "roturealismia".

Terminä "rasisti" on aina ollut vain haukkumasana, vähän samaan tapaan kuin "stalinisti". Ei edes Stalinin Neuvostoliitossa oltu stalinisteja, vaan marxismi-leninismi oli virallinen oppisuunta.

Koira

"Rasistisesta ideologiasta on kehittynyt ”rodun” ja biologian sijasta kulttuuria ja kulttuurista erilaisuutta korostava muoto. Sen mukaan kulttuurit jakavat ihmiset toisensa poissulkeviin, ylittämättömiin ja perustavanlaatuisella tavalla erilaisiin ryhmiin, joilla on omat erityispiirteensä. Uusi rasismi ymmärtää kansat erillisinä kulttuureina ja korostaa näennäisesti jokaisen kulttuurin tasa-arvoisuutta. Tosiasiassa tavoitteena on kulttuurien erillään pitäminen" (Rasismi Suomessa 2000)

Mikko Tuomas

Onko rasismin vastakohta siis kulttuurien lähentäminen ja sulauttaminen?
Mikä on monikulttuurisuusaktivistien tavoite?

a) saada Suomeen monikulttuurinen kansa - kaikki sekaisin mutta erillään?
b) muuttaa suomalaista kulttuuria afrikkalaiseksi hävittämällä suomalaiset erityispiirteet ja lisäämällä afrikkalaisia piirteitä?

Kumpi on parempi?

Molempi huonompi.

Masa Lahti

Näillä teemoilla Suomi pidetään puhtaana.
Voi ihmispoloisia, seuraavaksi miinoitetaan lähivedet ja rakennetaan
Salpamuuri?
Ministeri Thors on käsittääkseni ollut luomassa jonkinlaista
maahanmuuto ja pakolaispolitiikkaa maahamme.
Maailma on. Se kutistuu, siinä ei oma napa ohjaa kuin suohon.
Yrittäjänä -09 työt lähes nollassa. Tukea ei tullut mistään, ei centin kunaa.
Tietysti harmitti maahanmuuttajien saamat tukieurot.
Mietin, haenko turvapaikkaa Romaniasta.
Saisinko sieltä pitämättömät lomarahat... yms.
Ei ole Thorsin ajamaa linjaa, on vain Suomen hallituksen linja.
Sen hyväksyy tai hylkää eduskunta.

Enemmistövaltuutettu

Toisaalta poliitikot ovat olemassa sen takia, että joku löytäisi perusteluja sille illuusiolle, että realismirailo olisi ylitettävissä. Muutenhan yhteiskunnan toiminta olisi väritöntä junnausta, ilman suuria epäonnistumisia.

Ihmettelen kuitenkin valtioneuvoston muiden jäsenten näkymättömyyttä maahanmuuttokeskustelussa. Astridin annetaan jäädä yksin puolustamaan politiikkaa, jonka valtioneuvosto on hyväksynyt ja joka on laajan kansalaiskritiikin kohteena.

Ei varmaan tarvitse kauan odotella kunnes jämerä lautamies avaa sanaisen arkkunsa.

VeliSynkkä1

Luulen että on,erityisesti tekojen valossa kun paljastuu mitä harhainen naisemme on loppupeleissä oikein saaanut aikaan!
1. Kymmenien tuhansien loiseläjien armeijan SUURLAMAN kurittamaan Suomeen
- Kansalaisten mittaamattoman raivon ja elämänmittaisen katkeruuden syyllistä kohtaan
2. RKP n tuhon pienpuolueeksi ja ENTISEKSI Hallitusten apupuolueeksi.
- Kukaan järkevä ihminen ei voi ottaa enään vakavasti puoluetta joka tuottaa opportunistisesti näin mielipuolisesti toimivia Ministereitä ja noin massiivista tuhoa pienen, syvässä SUURLAMASSA kohta tarpovan kansan ikuisuusrasitteeksi!
Jep.
3. Hän on myöskin saanut ( tahattomasti ) aikaan senkin että raivohullun omaisella toiminnallaan on nyt pohjia myöten selvinnyt Hallituksen ja poliittisen järjestelmämme syvä mädännäisyys!
Päättäjien uskomaton kyvyttömyys, jotka ovat Thorsin huseraamisen sallineet.

Johdonmukainen loppupäätelmä kaikesta tästä on että SUOMELLA EI OLE TOIVOA!

EI PIENINTÄKÄÄN TOIVOA!

VeliSynkkä

alumni

Thors on kieltämättä ajettu nurkkaan. Kuitenkin arvoisaa kommentaattoria on syytä muistuttaa suomen kielestä. Keskellä lausetta ministeri ja hallitus kirjoitetaan pienellä. Kannattaa riehua vasta, kun osaa itse suomea. Pakkosuomi olisi tarpeellinen, mutta valitetttavan huono vaihtoehto.

Synkkä on todenmukainen nimimerkki.

B

Minua aina naurattaa tämä hompanssien retoriikka, kun Astridin nimi mainitaan.

"Mittamaton raivo"
"Raivohullu"
"haluaa tuhota Suomen"

etc.

Vastapuolen demonisointi on äärioikeiston vanha kikka, jota harjoitetaan nyt oikein innolla.

Ei silti, Hommaforum on viime aikoina tuntunut hieman siistiytyneen, ihan suorat "neekerit ja muslimit helvettiin" -tokaisut on siivottu pois. Varmaan Muutos2011 ja vaalien lähestyminen velvoittavat...

Peiteltympää vihaa sitten löytyy vaikka kuinka. Yleisin asenne on tuntuu tällä hetkellä olevan tälläinen "väärin sammutettu" -tyylinen höpinä, jossa mistä tahansa posiitivistyylinenkin uutinen käännetään ylösalaisin. Ja vanhoja salaliittoteorioita mediaa, "hyysäreitä", "mokuttajia", vihreitä ja Demlaa kohtaan löytyy yhä enemmän kuin keskiverto ihminen jaksaa lukea.

Hinni

"Tietysti harmitti maahanmuuttajien saamat tukieurot."
Minulla on yrittäjäystäviä, jotka myös ovat sitä mieltä, että maahanmuuttajien yritykset vain vääristävät kilpailua, koska niiden perustamiseen on saatu yhteiskunnan rahaa. Eivät koskaan käy syömässä esim. etnisissä ravintoloissa. Muutenkin monien etnisten ravintoloiden työntekijöitten kohtelussa on toivomisen varaa, olihan tästä taannoin MOT-ohjelma. Meidän veroeuroistammehan nuo yritykset usein kumpuavat, joten mitä yksityistä sektoria se muka on.

Tuttu

Thorsin taustaselvitystä oli puoli sivua mutta silti unohtui mainita, että Astrid Thors on Pakolaisneuvonnan entinen puheenjohtaja. Myös hänen erityisavustajansa on ollut Pakolaisneuvonnan lakimies. Aika tärkeä taustatieto henkilöstä, joka käytännössä päättää Suomen maahanmuuttopolitiikasta.

Minä sanon että Thors on jäävi toimeensa, koska hän ei aja valtion ja kansalaisten etua vaan pakolaisten ja lakimiesten etua. Lakimiehethän hyötyvät suoraan rahallisesti mitä enemmän maahan tulee turvapaikanhakijoita. Samoin hyötyvät liikemiehet kuten Ilkka Holmlund jotka vuokraavat kiinteistöjä vastaanottokeskuksiksi.

Pakolaisten etujen ajamisessa ei ole mitään vikaa, mutta se ei ole ministerin tehtävä oman valtion kustannuksella.

Hommawatch

On aika kornia sanoa, ettei hommafoorumilla hyväksytä rasismia. Sivustolla www.hommawatch.org käydään tätä asiaa läpi ja sinne on kerätty kirjoituksia hommafoorumin rasistisuudesta. Sitä siellä on paljon.

Todellinen maahanmuuttokriittinen on imastoskeptikko ellei sillä voi kritisoida maahanmuuttoa, homovastainen ellei sillä voi kritisoida maahanmuuttoa, pitää feministejä naurettavina pelleinä ellei sillä voi vastustaa maahanmuuttoa sekä näkee tämän kaiken takana vihervasemmistolaisen salaliitton.

Jopas on saatu kuva kiillotettua kauniiksi tässä kirjoituksessa.

Hietsuarska

Outoa noissa hommavahtaajien sivuilla olevissa viesteissä on se, että ne ovat aika usein sellaisten parin viestin ihmeiden laatimia.
Eli noinkohan hommavahtaajat tehtailevat niitä itse, moderointi kun tapahtuu vasta jälkeenpäin...

Hietsuarska

Maahanmuutto on bisnesveijareiden ja sosiaalisektorin rahastusautomaatti, joten eipä ihme että mikään järkipuhe tai -perustelu ei vaikuta asiaan
Kukapa sitä haluaisi rahavyöryä torpata...

Ja touhua arvosteleva maksaja leimataan rasistiksi.

Tätä peliä ei tällä hetkellä voi hävitä kuin maksaja, tosin seuraavissa vaaleissa asiaan voi tulla MUUTOS.

Vieras

Kunnon maamme kansalainen pyrkii varmasti myötävaikuttamaan sopusointuisen yhteiskunnan rakentamiseen. Siksi on huolestuttavaa miten yhteiskunnan myötätunto synnyttää julmuutta. Ihmiset jaetaan ’meihin’ – vakinaisessa työssä oleviin, ammattijärjestöihin kuuluviin tai etuoikeutetussa ammatissa oleviin, sekä ’muihin’ - työttömänä tai pätkätöissä oleviin, erityisesti nuoriin ja maahanmuuttajiin. Sopusointuisen yhteiskunnan rakenteet tuhotaan.

Meille on opetettu että USA on kova yhteiskunta. Kuitenkaan siellä ei käydä keskustelua siitä että USA:han muutetaan sen maan sosialiturvan vuoksi. Eiköhän mahdollisuus saada tehdä mielekästä työtä ole se mikä Suomessakin pitäisi olla yhteiskunnan päällimmäisenä tavoitteena.

tuulakiilamo

Johan ne 200 laaja-alaisesti kunnioitettua esimerkillistä ihmistä loivat meille askelmerkit, mitä S. Niinistöön tulee.

Näille jaloille persoonille kelpaa vain paras: viinit, lennot ja kerhot ja vielä juhlia, jos viitsii lomilta saapua.

Sauli Niinistö haluaa järkiperäistää: näille uusjalosukuisille ei kelpaa lentopaikka ( ilmainen) rahvaan vieressä eikä ( veronmaksajain laskuun) Suomesta hankittu viini ja muuta vastaavaa. Vaikuttaa siltä, että parlamentaarikkojen huippusurkeaa kohtaloa olisivat lähinnä voihkimassa SDP:n edustajat.

Mutta osaavat ne muutkin.

Kunpa Niinistö jaksaisi: omaatuntoa eduskunnan jäsenillä ei ilmeisesti ole, mutta olisi jo aika tajuta , missä jamassa valtio on.

Tunteeko teistä kukaan sanaa "vastuu työstä"? Entä valtion talous?

Vieras

Miksi Suomi haluaa poiketa yleisestä linjasta Euroopassa antamalla huomattavasti enemmän avustuksia maahanmuuttajille? Enemmän kuin muissa pohjoismaissa. On helppo hakeutua Suomeen kun täällä olevat viestittävät kotimaihinsa että "täällä on hyvä olla kun saa ilmaista rahaa enemmän kuin muualla ja ilmaisen hienon asunnon."

Kaija Kuopila

Maahanmuuttopolitiikkaa ohjaillaan suomalaisten asema unohtaen. Monikulttuurisuus tarkoittaa "thorsien" mielestä etupäässä muslimien ja sosiaalieturvan varassa olevien asuttamista Suomeen. Yrittämiseksi mainittu tarkoittaa etupäässä "starttirahan" jakamista mm kebab-ravintoloille. Kokemus osoittaa, kun rahasaanti aika umpeutuu, luovutetaan paikka sukulaiselle, joka vuorostaan anoo starttirahaa. Onko se nyt sitten yrittäjyyttä, vai etuuksien väátinkäyttöä ? Jos Suomi olisi oikeasti monikulttuurinen, meillä olisi monista EU maita ravintoloitsijoita, kuten kaikissa hyvinvointivaltiossa. Minkäänlainen EU pykälä ei pakota meitä ottamaan elitasopakolaisia. Voisimme ottaa mallia vaikka Espanjasta. Pakolaiset joutuu siellä ensin esim viljelijöiden apureiksi ja suomalaiset viljelijät tarvitsisvatkin kipeästi työhön apua. Meille nauraa niin pakolaiset kuin muukin eurooppa.

B

Mallia Espanjasta?

Muistan joskus lukeneeni pitkä artikkelin Espanjan vierastyövoimasta. Afrikasta tulleet laittomat pakolaiset ovat lähinnä järjestäymättönä orjatyövoimana poimimassa tomaatteja ja asuvat jossain pressuista kyhätyissä parakeissa yhteismajoituksessa.

Onko tämä siis se linja jonka Suomenkin pitäisi omaksua?

Vieras

Onko Suomeen rantautuva työvoima kyvyiltään/osaamiseltaan/koulutukseltaa erillaista, esim. lääkäreitä, sairaanhoitajia, metallialan amattilaisia tms. joita työvoimapulasta tulevaisuudessa kärsivä Suomi tarvitsee. Kai Espanjassakin toimitaan realiteettien mukaan - kysyntä ja tarjonta työmarkkinoilla kohtaa.

Mikko Tuomas

Tämä on nimenomaan se linja, mikä Suomenkin pitäisi omaksua:
- palkatonta työtä yhteiskunnan järjestämällä perusylöspidolla koko sille ajalle, jonka jaksaa odotella joko turvapaikkaa, työlupaa tms.
- kun palkallista tarjotaan, olisi pakko ottaa vastaan
- jos ei työ maita tai lupaa irtoa, poistetaan maasta

Se, mitä tämä EI tarkoita:
- pysyvää loisen asemaa tai työnantajan ilmaistyövoimaa

Joni Pelkonen

Vai pitäisi ministerin kysellä neuvoa julkisrasistien nettifoorumilta miten maahanmuuttopolitiikkaa järjestetään? Kas kun ei Vauva-foorumilta pitäisikö lapsilisiä lisätä ja ase-lehden foorumilta että pitäisikö aselupien saamista vaikeuttaa :)

Tämänkin uutisen kommenttiosiosta löytyy useita erittäin hyviä syitä sille miksi kenenkään ei tarvitse ottaa maahanmuuttaja"kritiikkiä" vakavasti.

Hietsuarska

Jostain syystä esim. ympäristöliikkeiden neuvot kyllä kelpaavat hyvin päättäjille kertoa, ja suureen ääneen valitetaan jos ne eivät sellaisenaan päättäjien toimesta laiksi muutu.

Miksi tässä asiassa eivät neuvot kelpaa?

Huomaatko kuinka naurettava kirjoituksesi sisältö oikeasti on?

suomen pystykorva

Joko toimittaja tai Thors, tai todennäköisesti kummmatkin yhteistuumin raakkasivat hommalaiskriitikoiden kysymyksistä vaikeimmat pois. Vastakysymyksiä Thorsin liirum laarum -vastauksiin ei esitetty.
Olisi ollut hupaisa kuulla vaikka Thorsin vastaus esim kysymykseen: miksi turvapaikan saaneet somalit voivat turvallisesti lomailla kotimaassaan suomalaisten veronmaksajien rahoilla, lähettää sinne liiaksi länsimaalaistuneita lapsiaan opettelemaan kultturia ym?

tuulakiilamo

Olisi ollut hauskaa kuulla myös joitain faktoja.
Tämä artikkeli jos mikä oli manipulointia. Haloo YLE Aamulehti.

Jos joku tarjoilee minulle teorian median pirullisuudesta,
saan naurukohtauksen.

Näin poliitikot pelaavat!

Mutta oli se oivaltava kuva: Suomen median päällikön selkään nojasi Suomen kimittämisen kuningatar.

tuulakiilamo

Uskon, että monilta ylilyönneiltä olisi vältytty, jos maahanmuuttoon liittyvät tosiasiat olisivat olleet kansalaisten yleisessä tiedossa. Jo kauan on vallinnut vaikutelma usein tietoisesta salailusta.Sen takana ovat sekä virkamiehet että tietyt poliitikot.Motiivit voivat olla yleviä, mutta salailu ei. Sitä voisi kutsua myös harhaanjohtamiseksi.Ja se taas lähentelee jopa rikollista toimintaa.
On herännyt suurta epäluottamusta , jopa inhoa päättäjiin: HS: "Thors: Suomen haukutuin ihminen"

Myös useat HS:n Kuukausiliitteen (nettiyhteisön) ministeri Thorsille esittämät kysymykset jäivät osin vaille vastausta.

Ennen muuta veronmaksajain on saatava tietää toimintojen todelliset periaatteet, säännöt ja kustannukset. Jo nyt on vallalla suuri epäluottamus toimijoihin nähden. Kovin hitaasti oikaistaan, jos oikaistaan.

Vaikenemisella on tässä asiassa lyhyet jäljet, mutta pitkä ja vaarallinen vaikutus.

Ehkä ei ole vielä liian myöhäistä saattaa virkamiesten ja- naisten toiminta oikealle tolalle.Avain on poliitikoillamme.

Tosin Ministeri Thors on pahasti leimautunut:liian kauan toimettomuutta virheiden toteamisen jälkeen.Myös sitä ennen.

ike

Taustaa: Thorsin ministerikauden ajan ovat sekä turvapaikanhakijoiden määrät että hyväksymisprosentti (jos luvuista suodatetaan Dublin-tapaukset sekä turvallisista lähtömaista kuten Italiasta tulevat ja kotoisin olevat) ovat nousseet. Näin on ollut jo ennen lex Thorsin voimaantuloa. Samaan aikaan kahden muun pienen läntisen EU-maan, Tanskan ja Irlannin, turvapaikanhakijoiden määrät pysyneet suunnilleen paikallaan.

Olisin mielelläni kuullut Thorsilta, mikä tuollaisen nousun olisi voinut Suomen kohdalla aiheuttaa. Etenkin olisin mielelläni kuullut hänen näkemyksensä siitä miksi yllämainittu myönteisten päätösten prosenttiosuus on ollut nousussa. Olisiko virkamiehiä ohjeistettu uudelleen, tehty joitain ennakkopäätöksen luonteisia ratkaisuja yksittäistapauksissa tms.?

Käsittääkseni Thors olisi oikea henkilö vastaamaan kysymykseen, koska asemansa puolesta hänellä luulisi olevan turvapaikkaratkaisuihin enemmän valtaa kuin kellään muulla tässä maassa. Lisäksi hän on näköalapaikalla virkamiestoimintaan näissä asioissa.

terhoite

ja kokonaan vastaamatta jäivät maahanmuuton kustannukset. Siinä tuntuu olevan mokuttajien kipupiste aina.

Jos sinäkään et pysty vastaamaan, toivottavasti maanantaina nähtävä MOT on tehnyt tarkaa ja luotettavaa työtä. Etteivät vaan tulisi Thorsillekin järkyttävänä yllätyksenä...

tuulakiilamo

valtion tai kuntasi menoarviota?

Eikö tuo ole hiukan turha heitto?

Lienet oikeassa siinä, että maahanmuuttajista koituvat menot ovat vaatimatonosa ainakin valtion budjetista.Tässä puhutaankin järjen käytöstä. Pienetkin kohtuuttomuuden purot voivat muodostaa ison menovirran.

Hyvin tiedät myös, että ärtymys on periaatteellinen.
Ihmiset hyvinvointivaltiossakin haluavat rahanjakoon oikeudenmukaisuutta, eritoten nyt, kun niukkuus vallitsee, ja todella huonot ajat ovat edessä. Siirrähän tämä keskustelu ajatuksissasi vaikkapa johonkin rikkaaseen öljymaahan.

Koira

Olen työssä kunnallishallinnossa. Vanhemmat ihmiset kyselevät kunnan asiakirjoja viikoittain. Erityisesti budjetteja.

Nuoremmat katsovat ne nykyään netistä.

Mielenkiintoista onkin tämän keskustelun yhteydessä havaita, että kustannuksista ovat eniten huolissaan ne, jotka eivät seuraa kuntansa asioita.

terhoite

Hollannin hallitusta maahanmuuton kustannukset alkoivat kiinnostaa viime vuonna pakon edessä. Selvitys kesti virkamiestyönä kuukausia. Tarkoituksena oli selvittää todelliset kustannukset ja veronmaksajille kerrottavat kustannukset.

Ruotsista on esitetty arvio, että noin 63% sosiaalikuluista menee maahanmuuttajille. Koko ulkomaalaispopulaation elättämiseen menee runsaat 30 miljardia. Ruotsin kunnat osoittavat kuitenkin voitollista "pakolaistilinpäätöstä". Ne laskevat tuloksi valtion maksaman tuen. Siellä lienevät hölmöläiset hoitamassa kansantalouden tilinpitoa.

Suomessa on laskettu, että tarvitaan runsaat 9.100 keskituloista veronmaksajaa elättämään pelkästää mamuja (tarkoittanee yhden vuoden tuloerää).

Maahanmuuttokuluissa ei perinteisesti ole oikeusjärjestelmälle ja järjestyksenpidolle aiheutuvia kustannuksia.

Emme elä prosenteista, vaan euroista. Toivottavasti ne selviävät maanantain MOT:sta.

tuulakiilamo

Toit esiin ainakin minulle uutta tietoa.

Mutta onko se uutta myös päättäjille?

Kunpa joku tekisi näistä kysymyksistä väitöskirjatasoisen tutkimuksen. On ikävää edustaa vastavirtaa tietäen, että on kaukana rasistista, joka leima isketään, kun ajattelee rationaalisesti.

terhoite

Oletkohan oikein ymmärtänyt työsi kunnallishallinnossa. Kehotat selvittämään mamu-kustannukset kunnan budjetista. Tämän illan MOT joutui toteamaan, ettei niistä saa selvää mistään. Astrid Thorsin pöydälle oli ilmestynyt luku 110-120 miljoonaa euroa, mutta hän ei tiennyt, mitä siihen sisältyi! Yleisen elämänkokemuksen perusteella tuon luvun voi kertoa kymmenellä, niin päästään lähemmäs totuutta.

Järkyttävää, millä tiedolla rahojamme lapioidaan kaksi käsin.

tuulakiilamo

" HS, kuukausiliite: " Silti Suomen tuki on suurempi kuin missään muussa Eu-maassa"

" Thors on valmistuttanut asetusehdotuksen, joka leikkaa tuen 375 eurosta 292 euroon kuussa."

Tämä tänään HS:n kuukausiliitteestä. Päiväys varmuudeksi: 5. helmikuuta 2010

Arto_Luukkainen

> Mikä kysymys jäi sinulle epäselväksi? Hommafoorumilla
> olleissa kysymyksissä oli osa täysin irrelevantteja,
> joihin vastaaminen olisi ollut täysin absurdia.

Koira, et tunnu menestyvän asiallisessa keskustelussa. Nettimelskaaminen ei paljoa todista. Jos olet mielestäsi oikeassa, osallistu rohkeasti keskusteluun. Ole jostakin jotain mieltä. Ei se niin vaikeaa ole.

Kauko Putki

Kyllä suomalainen on valmis auttamaan hädänalaista, mutta ei kyllä sinisilmäisen järjestelmämme hyväksikäyttäjiä. Tätä järjestelmää ja sen hyväksikäyttäjiä kun arvostelee, niin heti joku ämmälauma käy kimppuun ja haukkuu rasistiksi. Nämä ovat kaksi eri asiaa. Sen lisäksi, että kaikenmaailman diletantti-torsit tukevat näitä väärinkäytöksiä, kärsivät myös oikeat pakolaiset. Nyt kaikki niputetaan roistiksi ja hyväksikäyttäjiksi.
Kusettajat kuriin, apua hädänalaisille. Sen me kaikki hyväksymme. Mätämunaloiset tekevät äärettömästi hallaa oikeille maahanmuttajille. Olisi jo kunnollisten maahantulijoiden etu panna asiat kuntoon ja joku kuri tuohon ysteistkuntamme kuppaamiseen. Suomalaiset ovat olleet suuri siirtolaiskansas. Kyllä aisa ymmärretään, roistoja ei hyväksytä.

PateP

Ilmaantui kehiin.

Pakkoruotsin kannattajana tunnettu töksäylettävä pöljä.

Joopa joo, mamuista rastiruutuun ruotsinkielisiä niin ruotsinkielisten määrä kasvaa ja etuoikeudet säilyvät!

Sorry, Koira - EI ONNISTU!

B

Seuraavaksi kannattaisi muuten haastatella Muutos2011-johtajaa Juha Mäki-Ketelää ja kysymyksiä voisi koota esim. Vihreän langan foorumilla. Siitä voisi tulla aika mielenkiintoista.

Onko muuten jotain muutakin ihmettänyt missä on tämä "mokuttajien" suuren salaliiton keskus internetissä? Pakkohan sen olisi jossain olla, joku foorumi missä kaikki vannovat muslimien ja maahanmuuton ihanuutta. Ja missä se sijaitsee blogosfäärissä? Missä ovat kaikki pelkästään maahanmuuton ihailuun keskittyneet blogit?

Ei ole kauheasti tullut vastaan. Ehkä maahanmuuton puolustaminen ei olekaan uskontoon verrattava hanke, toisin kuin maahanmuuttokriittyys. Varmaan siitä syystä että kaikki eivät koe sitä niin uskomattomana ongelmana eivätkä usko "suomen islamisaatioon" ja muihin legendoihin...

Hietsuarska

Se mokuttajien salaliitto sijaitsee monikulttuurisuudesta hyötyvien lompakoissa ja/tai pankkitileillä.

Siksi sitä ei tarvitse erikseen johtaa, jokainen hyötyjä tekee silkasta ahneudestaan oman osansa, ellei jopa enemmänkin.

Ja juuri siksi maahanmuuton kovat faktat, kuten se että paljonko siihen menee verorahoja, halutaan visusti salata äänestäjiltä. Siksi ne menot on ripoteltu sen sadoille eri momenteille budjetissa ja lisäbudjeteissa, ettei totuus ihan helpolla paljastuisi.

Ymmärrän hyvin miksi monikulttuurisuudesta hyötyvät halauavat vähätellä hyötyään...

Koira

Lisää mielinkiintoista tietoa, mutta puutteellista.

Keitä ovat nämä "monikulttuurisuudesta hyötyvät"? Pakkohan heitä on olla, jos kovia faktoja halutaan visusti salata. Ja kyllähän sinä tiedät keitä he ovat, jos he halauvat vähätellä hyötyään?

Juha Saarinen

...hallintotapa alkaa muistuttaa islamia mielistelevää ja omaa kansaa sortavaa Bobrikovilaisuutta. Ah, ihanuutta kun uuden aselain myötä saadaan torrakot kansalta pois, niin tulemme näkemään uskomattomia asioita "demokratiassamme"...suvaitaan vaikka henki menee...onhan kaikki sen arvoista.

Henri Holopainen

Olisi varmaa hyvä asettaa joitakin kriteerejä mitä pitää täyttää ennenkuin saa kansalaisuuden.

# kielitaito

# nuhteettomuus

# halu tehdä töitä

# halu omaksua kulttuuri

Jos ei niitä täytä niin sitten voi taas hakea johonkin toiseen maahan !

Monet ovat pakolaisia uskontonsa takia ja sille on heti laitettava loppu - sillä Suomessa ei saa tulla uskonnon takia työpaikkoja, jossa aletaan riitelemään eri tavoista ja uskomuksista.

Eräs isä

Siis miten voitaisiin auttaa maahanmuutto-uskovaisia, kuten Astrid Thors, näkemään maahanmuuttajien todellinen erinomaisuus?

Yksinkertaista, rakas Watson. Jos mamut muuttaisivat näiden uskovien naapuriin, saisivat he nauttia täysin siemauksin toisistaan.

Tietysti ei ole mahdotonta että jotkut maahanmuutto-uskovaisista saattaisivat heittäytyä kerettiläisiksi, elleivät peräti luopuisi uskostaan?

Surullisinta on se, ettei näin koskaan voi tapahtua...

Vieras

Monikansallisin kaupunki Euroopassa on juuri nyt asuinalueenani. Naapurit kaikista EU maista. Eniten englantilaisia, ruotsalaisia ja irlantilaisia ja seuraavina USA, Uusi-Seelanti, Argentiina, Brasilia, Afirka jne. Englannilla pärjää kyläillessä, mutta espanjalaiset eivät luovu kielestään. Jos töihin mieli, kielitaito vaaditaan. Minkäänlaista turvapaikka-turismia ei haluta, töihin on mentävä ja rikolliset karkoitetaan heti.
Kukaan ei höpötä sairaasta monikulttuurisuudesta,hymyillen seurustellaan harrastusten parissa ja kunnioittetaan isäntämaata ja isäntämaa myös rikastuu turisteista ?
Mikä Suomea riivaa ?? Miksi valtaväestöä orjuutetaan maksamaan valtavat maahantulijoiden laskut, koulutukset, juristit ja koko sen ylellisyyden, jokan muissa maissa hankitaan kovalla työllä. Suomalaisten manipuloinnin takana lienee poliittiset kansainväliset tahot, koska eihän muihin maihin haalita pelkästään muslimeja ! ? !

Enemmistövaltuutettu

... ja siksi on helppo löytää luonteva ratkaisu työttömien maahanmuuttajien tilanteeseen. Jos olen oikein ymmärtänyt, he tulevat kulttuureista, joissa arvostetaan erityisesti perheyhteyttä -ja arvoja. Vanhuksia ja lapsia,äitejä ja isiä, mummoja ja vaareja, veljenpoikia -ja tyttäriä, tätejä ja setiä rakastetaan yli kaiken. Miksi emme siis palkkaisi näitä Afghanistanista, Somaliasta ja Irakista paenneita onnettomia ihmisiä empatiaa edellyttäviin tehtäviin ilman turhanaikaisia pätevyystiedusteluja? Mikä olisikaan kauniimpi näky kuin vanha ja viisas valkoiseen viittaan kääriytynyt vanhus jakamassa tietojaan ja taitojaan tyttöjen terveysoppitunnilla Kauniaisissa? Meidän on todellakin korkea aika päästä omista ennakkoluuloistamme ennenkuin se on myöhäistä.

Eräs isä

Mutta jos he eivät tiedä, olisi hyvä jos heille osotettaisiin selkeästi mitä heiltä on jäänyt huomaamatta.

Meinaan esimerkiksi se, että mamuista vain hyvin pieni osa edes YRITTÄÄ tehdä töitä / sopeutua / ottaa naapureitaan huomioon (valitse mieleisesi).

Tuo pieni osa mamuista sisältää minun tuttujani, minun hyviä naapureitani, myös. Mutta. Koska se on niin pieni osa (eikä metelöi), melkein jäi kokonaan huomaamatta. Monen vihan vuoden jälkeen huomasin että vain n. 90% mamuista on k-päitä. Eivät siis kaikki. Mitenkähän saisi kengittyä ne 90% rajan yli?

Duunarix

Mainittakoon yksi piirre tässä turvapaikanhakijoiden invaasiossa. Tänne Pohjolan perukoille ei kukaan eksy, jollei toiminta ole jollain lailla järjestettyä. On tullut selväksi että Suomen hyvät sosiaalietuudet ovat tiedossa joka puolella ja kuten esim. MOT:n ohjelmasta ilmeni, Italian oleskelulupa ei kelvannut somalille vaan hän pyrki tänne parempien etujen piiriin. Panee epäilemään, että toimintaa ohjataan maastamme käsin ja siihen osallistuu myös pakolaistoiminnasta vastaavia viranomaisia.
Thorsia pidän vastuullisena siitä , että hän toiminnallaan ajaa Suomea tuhoon. Rapistuva taloutemme ei kestä kovin kauaa tätä ilmaismatkalaisten laumaa, jonka kasvu vain kiihtyy. On turha vedota johonkin yksittäiseen somalibussikuskiin jos vain joka kymmenes on oikeasti työssa ja niistäkin osa työllistettynä. Ensi vaalit ovat viimeinen tilaisuus korjata tilanne, mutta jos samat vellihousut valitaan, Finnish Finlandie.

Veron maksaja

Homma näyttäisi olevan suomen rehellisin foorumi tällä hetkellä. Eipä muualla saa keskustella oikeista asioista ja varsinkaan "oikeilla" nimillä.

Täytyy nostaa hattua tällä uudelle vaikuttaja sukupolvelle, joka ei lähde enään vanhoihin sumutuksiin mukaa. Osaavat näköjään itse kaivaa tietonsa ja varsinkin käsitellä sen oikein.

ResuPekka

"Turkkila on jo "muutaman vuoden" ajan ollut sitä mieltä, että Thorsin pitäisi erota maahanmuuttoministerin paikalta. Ajatuksineen hän ei ole yksin. Samaa vaati tänään lauantaina myös Perussuomalaisten puoluehallitus."

Thors on hallituksessa, Turkkila ja PerSut oppositiossa. Miksi ministerin pitäisi korvaansa lotkauttaa marginaalin ääriedustajille? Hallitus on demokraattisesti valittu, täysin turhaa mesoamista.

Hankkikaa itsellenne sellainen kannatus, että pääsette vaikuttamaan haluamanne tavalla. Ei taida aivan heti onnistua.

Vieras

Espanjassa asuu eniten eri maiden kansalaisia ja tulijat ei lopu. Parempi poimia tomaatteja alkuun, kuin tukia. Suomen viljelijätkin tarvitsisivat työapua. Ei kenenkään ole pakko jäädä tomaatinpoimijaksi. Maasta voi poistua ja mm rikolliset karkoitetaan heti, kuten kerjäläisetkin karkotettiin. Tieto kulkee eri maiden oloista joten töihin haluavat nuoret muuttaa vilkkaasti työn perässä. Suomeen tullaan lentäen ja ainoastaan sosiaaliturvan takia. Espanjassa on upeille alueille keskittynyt erittäin varakkaitakin "mamuja" asumaan ja asuntoihinkin sijoitttamaa, siis ulkomaalaiset tuovat rahaa, eivät vie kuten Suomessa. Jossain mättää, jos ajatuksena on ainoastaan maksattaa suomlaisilla tämä lapsellinen mamu-leikki. Vähäväkisen kansan yli tallataan mennen tullen. Niin alas eivät espanjalaiset ole sortuneet.

MerjaH

MUTTA en luota näihin Halosiin, Viljasiin ja Thorseihin pätkääkään. Kun he tekevät maailmojasyleileviä, suuria ja mahtavia suunnitelmiaan ja epäonnistuvat, kuka maksaa seuraukset? Suunnitelmat on laadittu liian pienissä ympyröissä,PIMEÄSSÄ ja hutturaisin aivoin.

1/50 nykysuunntelmien tasosta riittää pakolaisten vastaanottamiselle. Pieni määrä on helpompi sopeuttaa kuin valtavat määrät mistä tahansa haalittuja ihmisiä.

Aku

Norja ja Tanska ovat muuten meitä edellä paitsi sikäli että siellä on pidempimpiaikuinen kokemus turvapaikkaturismista, mutta myös siten että molemmissa maissa parlamentin toiseksi suurin puolue on "anti-Thorsilainen".

Kaija Kuopila

Työttömien kyykytys johtuu yhteiskunnan vinoutumista, ei suomalaisten sielunmaisemista. Jokainen toivoo työttömien työllistyvän, mutta virkakamieskoneisto on pihalla kuin ankat. Pitäähän sitä siirrellä työttömien papereita pinosta toiseen ja hommata puolue-kavereille tuilla tehtävää hömppä-koulusta. Siis puolueiden mafiossa elämme. Yksikään muu maa ei tuhlaa kansalaisten tulotkin ylittäviä summia mamu-hyysäykseen. Siksi Suomeen hakeutuu poikkeuksellinen mamu-kanta. Ei ole monikulttuurisuutta houkutella Suomeen ainoastaan muslimeja. Muuten Espanjassakin on arabi-kuninkaan vaatimaton "kesämökki", jonne tulevat vaatimattomasti 1000 palvelijansa kanssa lomailemaan ja käyttäytyvät espanjalaisittain, kunnioittavat maan perinteitä, eivätkä näy katukuvassa kuten Suomen mamut.

Kaija Kuopila

Työttömien kyykytys johtuu yhteiskunnan vinoutumista, ei suomalaisten sielunmaisemista. Jokainen toivoo työttömien työllistyvän, mutta virkakamieskoneisto on pihalla kuin ankat. Pitäähän sitä siirrellä työttömien papereita pinosta toiseen ja hommata puolue-kavereille tuilla tehtävää hömppä-koulusta. Siis puolueiden mafiossa elämme. Yksikään muu maa ei tuhlaa kansalaisten tulotkin ylittäviä summia mamu-hyysäykseen. Siksi Suomeen hakeutuu poikkeuksellinen mamu-kanta. Ei ole monikulttuurisuutta houkutella Suomeen ainoastaan muslimeja. Muuten Espanjassakin on arabi-kuninkaan vaatimaton "kesämökki", jonne tulevat vaatimattomasti 1000 palvelijansa kanssa lomailemaan ja käyttäytyvät espanjalaisittain, kunnioittavat maan perinteitä, eivätkä näy katukuvassa kuten Suomen mamut.

nNick

Aftenpostenin eilinen lööppi
"FATTIGDOM. I Helsingfors står barnefamilier i brødkø, arbeidsledigheten stiger og mange har problemer med utgiftene. Finland trenger et nytt Nokia."

http://kiosko.net/no/2010-02-06/np/aftenposten.html

Pyydetäänkö Norjasta muutama lantti hätäavuksi että saadaan nämä lainarahoilla hyvinvointisuomeen hankitut ruokittua ja majoitettua omiemme lisäksi hyvät Thors ja samanmieliset?

"- Ajatus, että suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan resursseja käytetään muiden auttamiseksi ei ole väärä, enkä minä sitä vastusta. Kuitenkin se mittakaava, jolla ministeri Thors tätä haluaa tehdä on liian suuri, Turkkila toteaa."

Vieras

Voisikohan joku nyt välillä näissäkin keskusteluissa puuttua asiaan hieman laajemmalla tasolla ja miettiä miksi pakolaisuutta ja maahanmuuttovirtaa tänne pohjoiseen esiintyy ja kuinka se voitaisiin estää samalla parantaen koko maailman tilaa?

Ensimmäinen suuri syy on läntisen maailman maksamat maataloustuet. Valtio usein alkaa nousta jaloilleen juuri maanviljelystuotteiden ja niiden jalostustoiminnan ansioista. Läntisen maailman omille tuottajilleen maksamat maataloustuet ja korkeat tuontitullit estävät kolmannen maailman edullisemmin tuotettujen tuotteiden tuottamisen. Korkeasti tuettu läntisen maailman ylijäämätuotanto taas dumpataan kolmanteen maailmaan sellaisella hinnalla, että kolmannessa maailmassa on ihan turha viljellä mitään vientiin tai edes omaan käyttöön.

Kehitysapurahat ja -tuotteet estävät köyhempien maiden oman teollisuuden kehittymisen tuottavaksi. Afrikan valtioihin ei missään tapauksessa pitäisi viedä vaatteita tai muitakaan käyttötavaroita, koska käyttötavaroiden ollessa ilmaisia, niiden tuotantoa eikä kauppaa synny.

Naisten koulutustason nosto, lähetystyön ja kehitysavun lopettaminen ja uskonnollisen hapatuksen poiskitkeminen, ehkäisymetodien jakaminen ja käyttöönotto sekä maataloustukien ja tuontitullien laskeminen saattaisivat vaikuttaa erittäin positiivisesti maailman tilaan.

Muutaman tuhannen pakolaisen ottaminen pohjoiseurooppaan erittäin kalliilla hintalapulla ei ole mikään ratkaisu, vaan asioita pitäisi tarkastella syvemmältä ja laajemmin sekä kehittää ratkaisumalleja koko maailman tilanteen parantamiseksi.

Suomen asia ei kuitenkaan ole ottaa vastaan pakolaisia mistään. Hyvän omantunnon ostaminen kalliilla tekemättä maailmanlaajuisesti ajateltuna kuitenkaan yhtään mitään ei ole mikään ratkaisu.

Maailman tilannetta ei kuitenkaan paranneta millään keinoilla ennenkuin syntyvyys on saatu rajuun laskuun kolmannen maailman osalta. Maapallo on jo nyt saavuttanut kantokykynsä mikäli annamme länsimaisen elämäntyylin levitä ja jatkua.

Sourcream and onion

Suomeen ei ole olemassa maahanmuuttovirtaa. Alueemme on yksi vähitenkiinnostavista maailmassa. Vain minimaallinen murto-osa maailman pakolaisista haaveilee Suomen paratiisiolosuhteista. Jos ovat maastamme kuulleet puhuttavankaan.

terhoite

suomalaisten rahoja lapioidaan hyväntekeväisyyteen sekä kehitysavun että humanitaarisen maahanmuuton momentilta? Pakolaissopimuksen säännösten laajentaminen humanitaariseksi maahanmuutoksi on niin valtava kansantaloudellinen ja väestöpoliittinen muutos, että se olisi kuulunut alistaa kansanäänestykseen. Se on paljon kohtalokkaampi asia kuin EU-jäsenyys. Vieläkin ennättäisi, vaikka vahinkoa on jo aiheutunut.

Missä on säädetty Suomen monikulttuurisuuden sisältö? Monikulttuurisuudeksi on aiemmin riittänyt, että täällä on saamelaisia, romaneja, ruotsinkielisiä ja venäläisiä. Minka perusteella täällä kuuluu olla muslimeja?

Monikulttuurisuuteen kuuluvat myös sukupuoliset vähemmistöt.
Arvatkaas, mokuttajat, mitä niille tapahtuisi islamilaisen lain mukaan.

dog

Jotenkin arvasin että taso täällä ei päätä huimaa.. Yksi trolli pyörittää kriitikoita pahasti.

Mutta eipä ole uutta. Tällaista "keskustelua" on nähty jo riittävästi. On olemassa kaksi ääripäätä jotka huutavat kilpaa lähes jokaisella foorumilla missä itse aikaa vietän. Eikä millään foorumilla keskustelu ole mihinkään johtanut. olen huomannut tämän johtuvan yleisesti muutamasta asiasta:

1. "Kriitikot perustelevat kantansa ainakin pyydettäessä, kriitikoiden vastustajat tätä eivät yleensä tee --> keskustelu on täysin hedelmätöntä.

2. Molemmat osapuolet uskovat niin vakaasti omaan näkemykseensä etteivät ole valmiita joustamaan kannastaan.

3. Hyvin äkkiä käännytään keskustelevia henkilöitä vastaan sen sijaan että keskityttäisiin asiaan.

En pidä itseäni erityisemmin maahanmuuttokriitikkona, mutta en voi myöskään ummistaa silmiäni faktoilta ja ongelmilta joita maahanmuutto on aiheuttanut tai tulee aiheuttamaan. Uskallan sanoa nämä asiat myös ääneen, joskin en halua tähän väliin muuta kuin huudella nimimerkin takaa. Mieluummin kohtaan väittelykumppanin reaalimaailmassa.

Ja ettei nyt ihan ole ihan offtopic koko kommentti, Thors on todellisuudesta vieraantunut eikä tehtäviensä tasalla, sen vuoksi minunkin mielestäni ero olisi ainoa oikea ratkaisu. Tosin tässä maassa on muitakin ministeritason henkilöitä joiden olisi aikoja sitten pitänyt ottaa kannettavakseen poliittinen vastuu. Ikävä kyllä sellainen ei ole Suomessa tapana, enkä edes tiedä ketä tästä syyttää.

Tosiasia on kuitenkin se, että maahanmuuttoon liittyy ongelmia jotka pitäisi ratkaista ennen niiden kehittymistä suuremmiksi ongelmiksi. Rasistileimaa odotellessa....

Albrecht

Onko se nyt, niin jyrkkää, jos on sitä mieltä, ettei Suomen hyvinvointivaltion resursseja tulisi käyttää maailmanparantamiseen? Hyvinvointivaltion resurssit ovat jo nyt niin ohuella pohjalla viimeiset parikymmentä vuotta, että hädin tuskin kantaväestön sosiaalipalvelut pysyvät jotenkin kasassa.

Suomalaisen talonpoikaisjärjen mukaan, jos työtä tekee jonkin omistamansa eteen, niin silloin sen saa käyttääkin omaksi hyödykseen. Jos suomalaiset ovat itse vuosikymmeniä tehneet työtä oman hyvinvointinsa kasvattamiseen, niin miten ihmeessä tämä velvoittaisi jakamaan siitä niillekin uusille tulijoille, jotka eivät ole tehneet sen eteen työtä. Eikö Suomi olekaan perustettu kansallisvaltioksi varjelemaan suomalaisten kansallisia oikeuksia?

Minun käsitykseni mukaan Suomi on perustettu nimenomaan suomalaisten edunvalvontakoneistoksi, eikä yleiseksi maailmanparantamispankiksi. Vaikka tämä onkin hieman anakronistista, niin en usko, että Svinhufvud ja kumppanit suunnittelivat sellaista osaa Suomelle. Olenko sitten jyrkkä äärioikeistolainen rasisti, jos olen tätä mieltä?

Ei suomalaisten tule kantaa huonoa omatuntoa menestyksestään. Impivaarastahan sitä ollaan ponnistettu.