Lauantai 21.10.2017

Vanhemmat oikeudessa ympärileikkauksesta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.2.2010 09:59
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Helsingin käräjäoikeudessa puidaan tänään tapausta, joka liittyy kahdeksanpäiväisen poikavauvan ympärileikkaukseen. Syytteessä törkeästä pahoinpitelystä tai yllytyksestä sellaiseen ovat pojan vanhemmat.

Englannista kutsuttu rabbi ympärileikkasi vauvan juutalaisen seurakunnan tiloissa toissa vuonna. Myöhemmin poika alkoi vuotaa ja vanhemmat veivät hänet sairaalaan.

Korkeimman oikeuden linjauksen mukaan poika voidaan ympärileikata uskonnollisista syistä. Käräjillä puidaan tänään sitä, kuka leikkauksen voi tehdä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Ruukinmatruuna

Ympärileikkaus on aina sukuelinten silvontaa, kohdistuipa se sitten tyttöön tai poikaan. Emme voi asettaa eri sukupuolia eriarvoiseen asemaan sen osalta, kumman sukuelimien silpominen on törkeä pahoinpitely ja kumman puolestaan uskonnollinen riitti.

Ympärileikkaus on traditio, jonka sopisi muuttuvan katoavaksi kansanperinteeksi mahdollisimman nopeasti.

panda

- Leikkasin koirani hännän
- Sinä julmuri. Herra ei anna tuota anteeksi

- Leikkasin lapseni peniksen
- Nyt hän on täydellinen, jopa parempi kuin Herran luoma

- Leikkasin lapseni häpyhuulet
- Mikä ihastuttava puoliso hänestä tuleekaan. Voisin naittaa hänet isoisälleni heti kun hänellä alkaa kuukautiset

- Leikkasin uskottoman tyttäreni pään
- Herralle ylistys. Kunniasi on pelastettu

- Leikkasin viattoman poikani sydämen
- Uskosi on vahva. Voiko kauniimpaa uhria Herralle antaa kuin oman lapsensa

- Leikkasin sormeeni
- Ole varovainen tuon veitsesi kanssa. Joku voi vielä loukkaantua

Vieras

Eläinkokeita vastustaa monikin, mutta kun kokeita lapsillamme tehdään, hiljaisuus vallitsee! Kun lapsia leikellään, ollaan kaltevalla pinnalla! Muualla yhteisöön pääsee kirurgisilla toimilla, ei muuten, voiko ihmetellä sen toiminnan täällä jatkuvan... Uskonto perusteiset puukotukset nyt vaan ovat maahamme tulleet, suuri joukko "älykköjämme" ajavat asiaa kulttuuria rikastavana toimintana, tosin tyttöjen silpominen vaieten hyväksytään, sitä kun ei kukaan voi ymmärtää saati perustella!

tapio_o_neva

Minusta jokaisella juutalaispojalla on 18-vuotiaana oikeus saada vanhemmiltaan ympärileikkaukseen liittyvänä pahoinpitelynä. Tällä tavalla tavallssan siskot voi jättää pienemmille perintöosuuksille.

Juuri siksi, että Yhdysvallat ja Israel kävisivät kimppuumme, jos toimeenpanisimme oikeusvaltion, on esteenä Suomessa sen toteutumiselle.

Joudumme edelleen noudattamaan juutalaisia tapoja lainsäädännössämme.

Vieras

"Korkeimman oikeuden linjauksen mukaan poika voidaan ympärileikata uskonnollisista syistä. "

Lapsia saa siis Suomen korkeimman lakia tulkitsevan elimen mukaan leikellä ilman lääketieteellistä syytä, ihan vain vanhempien omien päähänpinttymien vuoksi, niin, että lapselle jää tästä elinikäiset jäljet ja mahdollisesti jopa vakaviakin vaurioita. Sen sijaan huonosti käyttäytyvälle lapselle ei saa antaa tukkapöllyä tai korvatillikkaa (joista siis ei jää mitään pysyviä vammoja), jos ei halua joutua oikeuteen lapsen pahoinpitelystä. Jos minulla olisi vielä vähänkin kunnioitusta Suomen oikeuslaitosta kohtaan, niin menisi viimeistään nyt ne loputkin rippeet. Näin se ihmisten kunnioitus lakia ja sitä valvovia viranomaisia kohtaan rapautetaan. Onko tämä tarkoituskin vai ovatko lainoppineemme vain elämästä vieraantuneita ylimielisiä idiootteja?

peweste

Mitä helkkarin hyssytelyä ja ymmärystä maahanmuutajia kohtaan.Suomessa on omat lait jota on noudatettava myös suomlaisten.Mikäli niistä poiketaan niin tuomio.Onhan näitä puoskareita ollut suomalaisissakin ja rangaistu niin kuin pitääkin.