Sunnuntai 26.5.2019

”Suomen vaakunan häpäisyn loputtava”

Luotu: 
2.3.2010 16:48
  • Kuva: Compic-Photos/Eduskunta
    Kuva
    Kallis on huolestunut leijonavaakunan käytöstä rasistisissa yhteyksissä.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Bjarne Kallis haluaisi tehdä lopun Suomen vaakunan väärinkäytöstä. Kallis toivoo hallitukselta lainmuutosta, jolla voitaisiin rajata vaakunan epäkunnioittavaa käyttöä.

Vaakuna on Kalliksen mukaan samoin kuin lippu isänmaallisten tuntojen tulkki, jota kunnioitetaan. Viime aikoina sen käyttö rasistisissa yhteyksissä on kuitenkin yleistynyt.

–Vaakunan arvokkuus tällaisissa yhteyksissä kärsii, ja se loukkaa monien suomalaisten tuntoja, Kallis perustelee tiistaina hallitukselle jättämässään kirjallisessa kysymyksessä.

Suomen vaakunan käyttöä tavaramerkeissä rajataan tarkoin, ja siihen on haettava lupa. Sineteissä ja leimoissa vaakunan käyttö on rajattu tietyille viranomaisille.

Ehdotustaan lain muuttamiseksi Kallis perustelee myös sillä, että rikoslain uudistuksessa vuonna 1996 vaakunan häpäiseminen rangaistava tekona poistui laista.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Stonewall

Mitens kun tuo Helsingin Koskelantiellä sijaitseva KELA:n putiikki käyttää sitä leijonavaakunaista Suomen lippua joka jumalan liputuspäivä (runoilijoiden ja säveltäjien muistopäivinä niitä on näkynyt jo pitkään). Mielestäni se on jo jonkinlaista häpäisyä.

Vieras

Jo on Bjarnella ongelmat.

Kukahan sitä Suomen lippua häpäisee jos eivät korruptiossa rypevät ja itselleen palkkoja korottelevat kansanedustajat?

Olen kuitenkin Bjarne-sedän kanssa samaa mieltä, että ainakin Suomen jääkiekkomaajoukkueen on lopetettava vaakunaleijonan häpäisy?

Res.Alik.

Suomen huligaanit ovat jo pilanneet leijonavaakunan tarkoituksen, en edes pysty pitämään armeijan kurssipuvun tuulitakkia liikkuessani kaupungilla koska selässä komeilee leijonavaakuna joka on saanut uuden statuksen jonkinlaisena rasistimerkkinä.

Ahti Heyno

tuohan oli vitsi, eikö ollutkin?
Jos näin ei ole, mikset vie asiaa eteenpäin? Selvitä kuka on kieltänyt ja tutki onko tuollaiseen kieltoon mitään perustetta jonka jälkeen päitä vaan vadille. Niin yksinkertaista se on.

Vierailija

linkissä on kuva lehtileikkeestä jossa asia kerrotaan, se on pyörinyt netissä jo jostain 90-luvulta jos oikein muistan. Tuolla taas jonkin verran keskustelua aiheesta.

"Suomen symboleiden käyttökielto

Jees, eli sainpa tässä tietää että joissakin maamme kouluissa on kielletty oppilailta kaikenlainen Suomen lippujen käyttö sekä esim. leijonakorujen pito koska ne kuulemma ovat "äärioikeiston ja natsien symboleja". Herääkin kysymys, mitä järkeä tuossa on? Onko joku ulkomaalainen muka loukkaantunut nähtyään suomalaisen Suomessa leijonakoru kaulassaan?

Onko kyse EU:n salaliitosta jolla ihmiset pikkuhiljaa saadaan ajattelemaan kansallisia symboleja negatiivisina asioina ja täten omaksumaan ylikansalliset symbolit, kuten EU:n tähtilippu, ja kansallisvaltioiden kohtalo sinetöidään? Ehkä vähän ylireagointia, myönnetään, mutta kuitenkin. Minuahan asia ei koske, kun en koulussa enää ole, mutta on se järjetöntä jos normaali suomalainen ei saa kantaa kaulallaan leijonariipusta tai muuten ilmaista suomalaisuuttaan leimautumatta natsiksi."

http://foorumit.fffin.com/archive/index.php/t-2055.html

hanari

Kun oikein urakalla ruvetaan palvomaan vaakunoita ja lippuja, Osamalla voisi olla hyviä vinkkejä miten toisinajattelijat ja pyhien kuvien häpäisijöitä kohdellaan.

Olisikohan Bjarne Kallis (Kristilliset) syytä vilkaista Martti Lutherin kirjoituksia?

kuhtaja

"en edes pysty pitämään armeijan kurssipuvun tuulitakkia liikkuessani kaupungilla"

Oletko tosiaan joskus pukeutunut armeijan kurssipuvun tuulitakkiin liikkuessasi kaupungilla? :)

Bjarnelle herätys. Kannattaisi varmaan muistella, miksi kristityt käyttivät kalasymbolia.

Vieras

Kallis on hyvin ajan hermolla. Vaikka pyrin olemaan yleistämättä, niin siitä huolimatta mustassa vaakunahupparissa kulkeva 15-30 vuotias suomalaismies herättää ajatuksen rasismista sekä tietynlaisesta yksipuolisesta ajattelumaailmasta.

MerjaH

on mielestäni epäilyttävämpää kuin jonkun vaakunan käyttäminen. Kuka kenenkin mielestä on rasisti ja kuka ei.

Omasta mielestäni rasisti on pelkästään sellainen, joka sanoo, että joku "rotu" on alhaisempi kuin toinen. Että ihminen on etnisen ulkomuotonsa vuoksi huonompi kuin joku toinen.

En pidä rasismina kulttuureihin liittyvää arvostelua.

Mielestäni Suomessa ei ole rasisteja, tai heitä on korkeintaan joku 10 ja hekin ovat luultavasti suljetulla osastolla.

Ei se ole rasismia, että puolustaa suomalaista kulttuuria. Eikä lipun tai muiden suomalaisuutta korostavien perinnejuttujen käyttöä voi keneltäkään kieltää.

Halla-ahon kirjoituksen yhteydessä en saanut tätä käyttää US:ssa, vaikka se on minun oman sukulaiseni raapustama taulu ja itsenäistymisen ajan ikoneja. Onko Halla-aho muka niin paha mies?Tahdoin vain kertoa, että arvostan rohkeita miehiä. Halla-aho on jokin esimerkkitapaus valtaapitävien mielissä, että siinäpä pahan ruummillistuma, vaikka hän ilmaisi vain perustellun mielipiteensä.

Mielestäni sellainen Suomi ei enää ole edes elossa, missä ei saa mielipidettään ilmaista. Se on kuollut.

http://images.google.fi/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipe...

Rasismi on pahuutta, mutta vielä vaarallisempia ovat ihmisten leimaajat: sinä hyvä, sinä paha...ja näin ihan vain maahanmuuttopoliittisten mielipiteiden perusteella.

Hannu Mikael

Eikö kielloilla ja rajoituksilla ole tässä maassa mitään rajaa?
Puhumisen ja kirjoittamisen vapautta on rajoitettu kriminalisoimalla mielipiteiden ilmaisua, tupakoinnista voi seurata potkut töistä, ja kukkakipon ostamalla voi joutua poliisikuulusteluun.

Bjarnen pitää ostaa Leijona-viinaa, ottaa siitä kunnon huikat ja julistaa sen etiketille isänmaallisuuttaan, niin tulee aika käytettyä yhtä hyödyllisesti kuin näissä farisealaisissa julkituloissa.

semi

Fasismin makuun päästään ei siitä eroon pääseminen ole yhtä helppoa kuin siihen joutuminen, moni asia alkaa hyvillä tarkoituksilla ja päätyy helvetin esikartanolle. Tämä tuntuu olevan Suomenkin tie.

tapio_o_neva

Uskon Bjarneen silloin kun hän puhuu hevosista. Jos hän puhuu muusta, hän ei viitsi ottaa selvää eikä panna eduskunta-avustajaansa ottamaan selvää asioista, jolloin tuloset ovat yhtä kokeellisia kuin Päivi Lipposella aina silloin tällöin.

Kun pitäisi keskustella, miten maksetaan Pekkarisen lupaama elvytys ja millaisina veroina, aletaan lässyttämään jostain ihme vaakunoista.

Ei Suomessa tarvita itävaltalaista tai saksalaista lainsäädäntöä, koska se on amerikkalaisten pakottama fasismiin taipuvaisille saksalaisille, joille demokratia on liian kehttynyt valtiomuoto. 1/5 saksalaisista on edelleen hengeltään suursaksalaisia ja se on liian paljon.

Vanhakantainen populismi ei oikein iske enää. "Sus siunakkoon"-sanomat siitä, että kreikkalaiset tunnustavat meidänKIN huijanneen itsemme EMU:un kaikkien muiden tapaan ja se, että vaakunaa käytetään väärin, ei oikein enää iske.

Suomen väärin käytetyin vaakuna on Karjalan vaakuna, jo 1960-luvun lopulta etiketissä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Karjala_(olut)

Olisi johdonmukaista, jos Bjarne kieltäisi Karjalan vaakunan olutpullosta, koska sillä on uhoiltu jo viimiset 40 vuotta hyvällä menestyksellä.

Karjala takaisin - vaikka pullo kerrallaan.

Brandheim

Olisi ehkä parempi että huolestuisit nykyisten kansanedustajien toiminnoista ja ahneudesta.Tuossa Mikael tosiaan kysyy eikö ole mitään tekemistä?

Suomen kansalainen saa käyttää leijonan kuvatusta paidasaan ,hatussaan,sormuksessaan ja tatuoide sen vaikka minne...

Ruotsalaiset lahden toisella puolen liputtavat joka päivä isänmaataan kunnioittaen.Se että joku Bjarne kieltää maan tunnuksen käytön kansalta, pitäisi viedä oppiin Siperiaan ja mieluimmin Tsetseniaan jossa kyllä kerrottaisiin mitä on Isänmaa ja miten sitä pitää kunnioittaa.Katsokoon Bjarne kolikon toistakin puolta.

Aku

Bjarne on uskis eli hihhuli. Sellaisena hänen juttuihinsa on myös syytä suhtautua - ei tarvitse lähettää mihinkään.

ps. harhaluulo on harhaluulo vain niin kauan kuin se pysyyy yksityisenä - kun siitä tulee yhteinen se muuttuu uskonnoksi.

tapio_o_neva

Bjarne on maallinen, joka vetää tekopyhiä uskiksia retkuun "konservatiivisilla" arvoillaan. Politiikassa vapaa todistelu on vapaata ja kukin uskoo, mitä haluaa. Jumalaa ei politiikassa ole.

Käytännössä Bjarne on sininen eurososialidemokraatti, joka teki Suomen Kristillisestä liitosta kokoomuspuolueen mahtavalla vaalitappiolla vaaliliitossa Kokoomuksen kanssa.

Joni

Kummallinen väite.

Rasismi määritellään nykyisin aivan miten sattuu. Jonkin ihan "asiantuntevan" määritelmän mukaan rasismia on se, että uskoo, että maailmassa on erilaisia kulttuureja ja niillä on keskinäisiä eroja. Jonkun mielestä rasismia on se, että Suomen lainsäädäntö erottelee ihmiset suomalaisiin ja muiden maiden kansalaisiin. Rasismia on myös se, että minusta esimerkiksi somalialla olisi paljon opittavaa suomalaisesta tavasta hoitaa asioita. Sen sijaan kenenkään mielestä ei ole rasismia se, että minusta myös Suomella olisi opittavaa esimerkiksi Japanilaisesta tavasta hoitaa asioita ja tehdä töitä. Rasismi on käsitteenä menettänyt kaiken kykynsä tarkoittaa yhtään mitään, koska se on laajennettu tarkoittamaan aivan kaikkea, mistä joku ei pidä.

Kuka sitten määrittelee, kuka on rasisti ja kuka ei ja kuka saa pitää leijonaa? Itsekään en pidä leijonakoruja/vast, koska liitän niihin rasistisia ja juntteja mielikuvia. Sinänsä se on väärin, koska olen kuitenkin isänmaallinen ihminen ja voisin hyvin muuten ilmaista sen vaikkapa pienellä korulla.

Tuo idea on kuitenkin täysin toteuttamiskelvoton ja osoittaa ainoastaan sitä, että Bjarne-pappa on totaalisen pihalla siitä, mikä Suomessa on ongelmana vuonna 2010. Sitä voisi selvitellä esimerkiksi tutustumalla nuorisotyöttömyyteen, ulkomaalaisten rikollisuuteen tai bruttokansantuotteeseen, jonka pudotus oli suurin yli 90 vuoteen. Meillä on edessämme paljon pahempia ongelmia kuin Suomileijonan arveluttava käyttö.

JAK

Näitä kiellon viljelijöitä rupeaa olemaan jo liikaa. Nobel palkintoa tulee ehdottaa sille poliitikolle, joka ei viikkoon esitä kieltoja, rajoituksia tai lisäveroja kansalaisille. Sille poliitikolle, joka päättää poistaa rajoituksia tulee pystyttää patsas senaatintorille.

joukahinen

Eikö sieltä ankkalammikosta käsin nää mitään suurempaa ja
tärkeämpää ongelmaa??? Jos vaikka sikaKallis pakkoruåtsi
pois, nekin miljuunat parempaan käyttöön, vaikka velkojen maksuun.

Ahti Heyno

Samalla kannattaa lopettaa kaikki humanistiset aineet koulussa, ei niistäkään mitään hyötyä ole kun kaupan kassalle menee töihin!
Onko kivaa olla pihalla? kerro ihan omin sanoin jos se mitenkään onnistuu.

Mummu

Lue tämä hieno runo kokonaan vaikka netistä, tässä yksi säkeistö:

"Sua, Suomen Leijona, tervehdän:
miten säilässäs aurinko palaa!
Ylös vapauden päivähän
sinun voimas vangitut halaa.
Oi, Suomen Leijona, nähnyt oon
sinun kunnianpäiväsi koiton.
Sinä johdat ihanaan taisteloon,
sinä annat vaaran ja voiton!"