Lauantai 19.1.2019

Muhammed: ”Haastan Halla-ahon”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.3.2010 13:54
Päivitetty: 
6.3.2010 11:53
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Jussi Halla-aho sai vertaisensa haastajan. Husein Muhamed soimii tulevan Perussuomalaisten ehdokkaan argumentteja.

Faktakulma

Husein Muhammed on 28-vuotias lakimies, humanisti, ihmisoikeusaktivisti ja vihreä Helsingistä. Hän on etnisestä taustaltaan kurdi Irakista ja asunut Suomessa vuodesta 1994. Luottamustehtävät: Oikeuspoliittisen yhdistyksen hallituksen jäsen, maahanmuuttoneuvottelukunnan jäsen, opetuslautakunnan varajäsen, Maahanmuuttoviraston neuvottelukunnan varajäsen, Amnesty Internationalin aktiivi. Suomen kansalainen vuodesta 2002.

Uuden Suomen bloggari ja vihreä poliitikko Husein Muhammed hyökkää kirjoituksessaan Jussi Halla-ahoa ja hänen kannattajiaan vastaan.

Muhammedin mukaan Halla-aho - jos nyt ei suoranaisesti valehtele - vääristelee rankasti tilastoja, jotka koskevat esimerkiksi turvapaikanhakijoiden tai perheen yhdistämistapausten määrää.

- Yksi tapa esittää tilastoja harhaanjohtavasti on halla-aholaisten yleinen tapa verrata vuoden 2008 turvapaikanhakijoiden määrää (4000) edellisen vuoden poikkeuksellisen alhaiseen hakijamäärään (1500) ja väittää määrän melkein kolmenkertaistuneen, Muhammed kirjoittaa.

- Kyseiset vuodet on valittu ovelasti, sillä vuoteen 2006 (3500 hakijaa) verrattuna vuoden 2008 hakijamäärässä ei olisi merkittävää kasvua.

Muhammed löytää epätarkkuuksia myös Halla-ahon blogimerkinnästä, joka koskee turvapaikanhakijoiden iän tarkistamista: Muhammedin mukaan kukaan ei ole poistamassa biologisia iäntestausmenetelmiä, vaan vaatimassa oikeutta biologisiin testeihin myös niille alaiäisille, joita on epäilty täysi-ikäisiksi.

Vihreä poliitikko ei kuitenkaan halua lähteä hyssyttelylinjalle, vaan uskoo että asioista on puhuttava niiden oikeilla nimillä.

- Halla-aho on oikeassa siinä, että seuraavista vaaleista tulee maahanmuuttopoliittiset vaalit. Asiasta voi vapaasti keskustella niiden oikeilla nimillä, ja maahanmuuttoon liittyviä ikäviä asioitakaan ei tarvitse hyssytellä yhtään. Mutta keskustelua on käytävä verifioitavissa olevin faktoin. Tämän suhteen tulen haastamaan Halla-ahon ja kumppanit, olin ehdolla tai en.

Halla-aho on ilmoittanut asettuvansa Perussuomalaisten ehdokkaksi ensivuoden eduskuntavaaleissa.

Lue Huseinin Muhammedin blogi kokonaisuudessaan tästä.

Halla-ahon vastauksen Muhammedille voit lukea tästä.

Faktakulma

Husein Muhammed on 28-vuotias lakimies, humanisti, ihmisoikeusaktivisti ja vihreä Helsingistä. Hän on etnisestä taustaltaan kurdi Irakista ja asunut Suomessa vuodesta 1994. Luottamustehtävät: Oikeuspoliittisen yhdistyksen hallituksen jäsen, maahanmuuttoneuvottelukunnan jäsen, opetuslautakunnan varajäsen, Maahanmuuttoviraston neuvottelukunnan varajäsen, Amnesty Internationalin aktiivi. Suomen kansalainen vuodesta 2002.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

"Mutta keskustelua on käytävä verifioitavissa olevin faktoin."

Siitä vaan katsomaan esimerkkejä muista maista.
Hussein ei vaan salli noita kommentteja, kun ne ovat täysin hänen uskomuksensa vastaisia.

Hmmm

En näe mikä tekisi tästäkään "Muhiksesta" Halla-Ahon arvoista vastustajaa... Kevyttä kamaa on kaveri kun Halla-Ahon vastineen lukee. Halla-Ahon argumentaatio on tohtorismiehelle sopivan exaktia ja tiukasti referoitua... Ero on kuin yöllä ja päivällä...

semi

Tappouhkauksia.? Viimme aikoina niitä on sadellut kyllä enemmän hänen edustamastaan uskonnosta ja sellaisilta kavereilta joilla on tuhansia sotilaita rivissä ja valmiina toimimaan. Ei sen puoleen tappouhkaukset ovat idiotismia tuli se sitten sieltä tai täältä.

juge

Googlaa vaikka "kill Geert Wilders", niin näet miten avoimesti muslimit uhkaavat tappaa hollantilaisen parlamentaarikon esim. YouTube-videoilla.

Ja mikä pahinta: nämä ovat pari pykälää vakavampia uhkauksia kuin jonkun kylähullun sössötykset Urjalasta. Theo van Gogh ja Pim Fortuyn on jo murhattu, joten mistään huumorista ei ole kyse, kun "rauhan uskonnon" edustajat uhoavat murhilla.

parviainen

Että Husein Muhammed nyt sitten alkaa vähättelemään maahanmuuton ongelmia. Niinpä tietysti. Juuri äskettäin tuli uutisista, että maahanmuutto ja siis varsinkin turvapaikan hakijoiden määrä on kovassa kasvussa.

Työperäistä maahanmuuttoa ei luonnollisestikaan enää juuri ole, koska ei työpaikkojakaan.

KKalevi

Suomessa maksetaan maailman korkeinta sosiaali- ym tukea maahantunkeutujille. (MOT). Onko se ihme, että tänne on tunkua.
Miksi muuten kulttuurit, uskonnot, kielet ja rodut pitää sotkea keskenään? Se ei missään vielä onnistunut. Pitääkö meidän jatkaa tätä kokeilua?

parviainen

Ja juuri sen takia ne tänne tulevat.

Ei minulla ole mitään sitä vastaan, että tänne tulee ihmisiä muista maista, mutta se ottaa päähän, että tänne tulee sellaisia ihmisiä, joiden tarkoituksena on vain loisia yhteiskunnan tuella.

Mitä tulee kulttuureihin, uskontoihin, "rotuihin" ja kieliin, niin ainahan ne on sekoittuneet. Nykyään Suomessakin puhutaan yhä enenevässä määrin fingelskaa. Eipä ymmärtäisi Agricola nykyistä suomen kieltä.

Uskonnoilta voisi ihan hyvin lopettaa niiden nykyinen erityinen lainsuoja. Onko uskovaisen mielipide muka arvokkaampi kuin ateistin? Kysyn vaan.

semi

Jumalanpilkka on kauhea rikos...! En kyllä ymmärrä miksi, onhan se nyt päivänselvää että toisen uskontoa voi kunnioittaa mutta miten paljon nämä kaverit luottavat jumalaansa. Eikös meidän tule kokea se viimeinen tuomio juuri jumalan edessä, joten viimeinen sana ainakin teoreettisesti pitäisi olla hänellä, joten mikä hätä siinä aina oikein on kun joku pilkkaa. Jumala vaan heittää kaverin palleista helvettiin ja siellä joka toinen kuukausi ilman olutta ja Ruotsi voittaa Suomen jääkiekossa joka viikonloppu 14-2.

Jos jumalaan luottaa niin sekin vaatii aimoannoksen itseluottamusta siihen että luottaa siihen jumalaansa ja osaa tarpeen vaatiessa olla räjäyttämättä itseään autopommilla torilla kaatuneiden muistoparaatissa jossa papat kävelee mitallit kiillotettuina ja lapset vilkuttaa.

Tiina Birgitta Räisänen

Mika on toinen vaihtoehto ? Avaa pizzerian tai kebab paikan ? Eli tassa taas tama kaksinaamainen ideologia suomessa tulee esille, "ulkomaalaisilla" ei ole mitaan asiaa suomeen koskei toita ole tarpeeksi oman maalaisillekaan mutta Suomalaiset voivat kylla menna ulkomaille hakemaan toita.

Eiko se tyottomyys ole artificially tehty jota vastaan se ulkomaanlaina on otettu, eli miksi puhutaan tyottomyydesta lainkaan ?

Koulupaikkoja kylla on ulkomaalaisille ja lainaa jaellaan mutta toita ei sen jalkeen loydy muuta kuin suomalaisille.

Hyvaksikaytto yhteiskunta !

Kylla tama kaikki pannaan merkille ulkomailla tai kansainvalisissa yhteisoissa esim miten tummaihoisia suomessa kohdellaan se kannattaisi ottaa merkille mutta mutta... on profetoitu etta 7 vuoden tripulation alkaa tana vuonna WWIII oliko se elokuussa... joten rukoillaan sen sijaan etta jauhaisimme loputtomasti itsestaan selvia asioita.

Vieras

Työperäistä maahanmuuttoa ei luonnollisestikaan enää juuri ole, koska ei työpaikkojakaan.

Työperäistä maahanmuuttoa on tilastojen mukaan paljonkin, koska kansalle valehdellaan perheenyhdistämisten kautta maahan saapuneiden olevan työperäisiä maahanmuuttajia.

Vieras

Hienoa tosiaan saada vihdoin keskustelua loputtoman "rasisti vai ei" -metakeskustelun sijaan.

Valitettavaa on, että Husein sortuu pahasti epärehellisyyteen kirjoituksessaan. Esimerkiksi Husein vallan hyvin tietää, että Jussi tarkoittaa vuoden 2009 lukuja (n. 6000), eikä vuoden 2008 (n. 4000). Uusi ulkomaalaislaki mm. säädettiin vasta 2009 alkukeväästä, joten sen puskaradion kautta levinnyt vaikutus ei tietysti voinut olla olemassa vielä vuonna 2008.

Husein pystyisi parempaan, tähän vääristelyyn olen pettynyt.

Huseinin kirjoitus on kirvottanut jo useita kommentteja (hänen blogiaanhan ei voi kommentoida), mm. Jussi Halla-ahon pikainen vastine:

http://hommaforum.org/index.php/topic,24439.msg326087.html#msg326087

Sekä vaikkapa nimim. Roopen vastine:

http://hommaforum.org/index.php/topic,24439.msg326088.html#msg326088

Nämä on syytä lukea hyvin tarkkaan, mikäli todella halutaan sitä älyllistä keskustelua. Ja siinä tuskin Halla-aho jää hopealle, jollei sitten joku vieläkin viksumpi ota kultaa.

Vieras

Kyllähän sitä älyllistä keskustelua on ollut jo kauan mutta ainoastaan maahanmuuttokriitikoiden suunnalta. Mampanssit sitä vastoin eivät ole osanneet muuta kuin räkyttää hampaat irvessä puskien takaa.

Kerrotko missä kohtaa Halla-Aho on mielestäsi jäänyt hopealle? Etkö ole uskaltanut lukea H-A:n vastinetta jossa hän kaataa varsin mallikkaasti hoseinin höpinät? Valehtelemalla ja puutaheinää pulisemalla ei hosein pitkälle pötki.

Becker

On todella pateettista seurata miten "tyhmä" kansa valitsee
asioittensa hoitajiksi henkilöitä, jotka ovat saaneet naamansa esiin kaikenlaisten urheilu ja viihdeohjelmien kautta. Tässä sitten tuloksista nautiskellaan.
Mielestäni äänestysikäraja pitäisi nostaa 25 vuoteen, jotta olisi edes jotain toivoa saada enemmän järkeä eduskuntaan.

Aku

Olen hieman pettynyt Huseiniin, kyllä hän olisi parempaankin pystynyt.
Esim. tuossa hän toitottaa vuoden 2008 tp-hakijamäärää (4000), vaikka taatusti itsekin tietää että myös vuoden 2009 määrät ovat selvillä (6000, eli +50% edellisvuodesta) ja niistä myös JHa puhuu.

Vieras

Kyllä minusta tuo blogikirjoitus on erinomainen pelinavaus. On jo korkea aika, että joku osoittaa Halla-ahon argumentaation ongelmat ja tekee sen nimenomaan Halla-ahon tyylillä. Hienoa! Eiköhän nyt Hommafoorumi ala kiehua ja kihistä, kun Mestariin on tähdätty ja osuttu.

Vieraskuli

..paitsi, että kyseinen henkilö vääristeli/valehteli tosiasioista: lue halla-ahon vastine ennenkuin nostat jonkun jalustalle hienosta argumentaatiosta, mutta mikäli sulle riittää valehtelu/totuuden vääristely "osoittaa argumentaatio ongelmat" niin tuskinpa sun on järkeä lukea sitä vastinetta sitten kumminkaan. Halla-ahon viaksi kun tuskin voidaan lukea ikävää asioiden tilaa nykyisessä maahanmuuttomielipuolisuudessa jota myös kai politiikaksikin sanotaan.

Ahlam Sahlam

On hyvä, että tässäkin asiassa tulee näkökannat esille. Seuraavat vaalithan tulevat olemaan Suomen talouden ympärille kiertyvät vaalit ja vaalikeskustelussa pääosaa näyttelee hallitsematon ja pysyvästi kallis maahanmuutto ja sen tarpeettomuus Suomelle. Ei muuta kuin rajat kiinni näiltä sosiaalipummeilta, omiakin on enemmän kuin tarpeen, mutta niitä ei voi palauttaa mihinkään, toisin kuin nämä etelän vieraamme. Että tämmönen näkemys.

Kaija Kuopila

Hussein Muhammed siis haluaa edustaa ainoastaan nykyisen vinoutuneen mamu-politiikan ja muuttajien asenteita , eikä perehtyä koko kansan asioihin. Jos hän ottaisi suomalaisetkin huomioon, hän kuuntelisi Jussi Halla-ahon viestin ja pohtisi missä mennään. Hän ei siis halua sopeutua, vaan sopeuttaa mieluummin suomalaisia. Suomlaisia ei vielä jyrää vähemmistö edes viher-stalinistisine ja sosialistisine kumppaneineen.
Toistaiseksi.

Jussi Halla-aho

Niin, Muhamed. Kerropa, miksi viittaat vuoden 2008 lukuihin, vaikka vuoden 2009 luvut ovat saatavilla. Siksikö, että viimeksimainituissa näkyy kiusallista kasvua. Vuonna 2008 turvapaikanhakijoita oli 4000, seuraavana vuonna 6000.

Vuoden 2007 notkahdus johtui siitä, että Bulgaria ja Romania liittyivät Euroopan unioniin ja näiden maiden kansalaisten turvapaikkahakemukset vähenivät dramaattisesti. Tosiasiallinen nousu on siis ollut vuoden 2007 1500:sta vuoden 2009 6000:een.

Biologiset ikätestaukset lopetettiin Lindstedtin lausunnon seurauksena, tämä on tosiasia.

Mieheksi, joka perää rehellisyyttä, Husein on varsin kova valehtelemaan.

Vieras

JHA: "Niin, Muhamed. Kerropa, miksi viittaat vuoden 2008 lukuihin, vaikka vuoden 2009 luvut ovat saatavilla. Siksikö, että viimeksimainituissa näkyy kiusallista kasvua. Vuonna 2008 turvapaikanhakijoita oli 4000, seuraavana vuonna 6000."

Harmi ettei noita vuoden 2009 tilastoja sinulla varmaankaan ollut käytössäsi blogimerkintää kirjoittaessasi. Olisihan kyseisen vuoden lukuja ollut mukavampi käyttää.

JHA: "Vuoden 2007 notkahdus johtui siitä, että Bulgaria ja Romania liittyivät Euroopan unioniin ja näiden maiden kansalaisten turvapaikkahakemukset vähenivät dramaattisesti. Tosiasiallinen nousu on siis ollut vuoden 2007 1500:sta vuoden 2009 6000:een."

Maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan bulgarialaisten ja romanialaisten hakemusten yhteismäärät tippuivat vuodesta 2006 (483) vuoteen 2007 (22) joka selittää tp-hakemusten yhteismäärän tippumisesta puolet.

TP-hakemusten vuosittainen kokonaismäärä saattaa tipahtaa jonain vuosina alle puoleen keskimääräisestä tasosta ja niiden jälkeisinä vuosina tulee rekyyli. Katovuosia seuraa satovuodet. Vuonna 2005-2006 tp-hakemusten määrät tippuivat ja vastaavasti 2008-2009 kasvoivat jo katastrofaaliselle tasolle jos sinne jäävät. On myös mahdollista että tänä vuonna tp-hakemusten määrä laskee takaisin 3000 tasolle.

Olisi hyödyllistä tutkia mistä hakijoiden määrän vaihtelu johtuu. Tuskin tp-hakijoiden muotikäsitykset eri maista kuitenkaan vaihtelee. Jos lainsäädäntö vaikuttaa hakemusten määrään, viittaa se Muhamedin näkymättömän käden ohjailuun. Eihän lainsäädännön pitäisi vaikuttaa hakijoiden määrään vaan turvapaikan saaneiden lukumäärään.

Maahanmuuttoviraston sivujen mukaan tp-hakijaluvut ovat olleet seuraavat:

Bulgarialaiset, romanialaiset turvapaikanhakijat

<pre>
2003: 287, 109
2004: 238, 132
2005: 570, 56
2006: 463, 20
2007: 13, 9
2008: 82, 18
2009: 739, 54
</pre>

Turvapaikanhakijat yhteensä (BG+RO):

<pre>
2003: 3 221 (396)
2004: 3 861 (366)
2005: 3 574 (626)
2006: 2 324 (483)
2007: 1 505 (22)
2008: 4 035 (100)
2009: 5 989 (847)
</pre>

JHA: "Biologiset ikätestaukset lopetettiin Lindstedtin lausunnon seurauksena, tämä on tosiasia."

Nykyään kun ei voi luottaa edes itseensä, onko lähdettä antaa?

JHA: "Mieheksi, joka perää rehellisyyttä, Husein on varsin kova valehtelemaan."

Ei Husein ole valehtelija. Ei myöskään tutkija. Husein on juristi ja toimii myös siten.

Accuracy

Kannattaa seurata Halla-ahoa. Hän kommentoi terävästi aselain puutteita, joihin kokoomuksen ja keskustan kansanedustajat eivät uskalla ottaa kantaa.

Pelkästään pääkaupunkiseudulla ammunnan harrastajien äänillä menee useampi ehdokas läpi.

Tämän rinnalla ulkomaalaiskirjoittajat ovat pieni vähemmistö.

Kimmeli

...joita on muuten sitten todella paljon myös pääkaupunkiseudulla, tulevat varmistamaan persujen vaalivoiton seuraavissa vaaleissa mikäli varsinkaan kokoomus ei herää ajoissa. Aseharrastajat ovat myös pääsääntöisesti isänmaallisia ihmisiä jotka eivät siedä hallitsematonta maahanmuuton sallimista ja islamilaisista maista saapuvia oikeastaan ollenkaan. Eli, Persut taitavat viedä sekä lotto ja jokeripotin. Vieläkun persut tajuaisivat kannattaa suomen natojäsenyyttä niin pajatsokin tyhjenisi.

Timo Samuli

Joo_o: "Ei taida Muhammed paljoa luottaa omiin väitteisiinsä kun sulkee sivunsa kaikilta kommenteilta."

Ei voi kommentoida Halla-ahonkaan blogia, oikea päätös.

make10: "Kirjoita nyt joku sellainen blogi, jossa koitat esittää joitain omia näkemyksisäsi."

Faktat eivät siis kelpaa, tarvitaan subjektiivisia tunteenpurkauksia?

Näistä asioista pitää saada keskustella. Jookos, halla-aholaiset.

Vieras

"Ei voi kommentoida Halla-ahonkaan blogia, oikea päätös."

Halla-ahon blogissa kommentointi ei ole teknisesti mahdollista. Kommentointia varten Scriptassa oli aiemmin vieraskirja. Koska vieraskirja ei kestänyt kommenttien tulvassa eikä muutenkaan oikein sopinut tehtävään, laitettiin pystyyn Hommafoorum.

Hommafoorumilla on useita ketjuja, joissa Jussi Halla-ahon kirjoituksia voidaan kommentoida ja myös kommentoidaan. Kun Scriptaan ilmestyy uusi kirjoitus, se näytetään kommentointilinkin kanssa Hommafoorumin etusivulla.

Tätä viimeisintä tapausta varten Hommafoorumissa on siis (ainakin) kolme kommentointiketjua:

Tapaus Huseiniin liittyen:
http://hommaforum.org/index.php/topic,24439.0.html

Alkuperäiseen kirjoitukseen liittyen:
http://hommaforum.org/index.php/topic,24410.0.html

Sekä Halla-ahon kirjoituksia koskeva yleisketju:
http://hommaforum.org/index.php/topic,7.msg323124.html#new

Suosittelisin myös Timo Samulille siis pitäytymistä faktoissa. Toivotan hänet ja kaikki muutkin avoimin mielin myös argumentoimaan näistä aiheista mainittuihin ketjuihin. Rekisteröityminen on nopeaa, ja nimeään ei tarvitse paljastaa jos ei halua.

B

Mukavaahan se on Hommaforumilla toisen samanmielisten kanssa keskustella. Tosiasia on että Hommasta saa aika nopeasti bännit, jos alkaa vetää aktiivista maahanmuuttokritiikkiä arvostelevaa linjaa. Lisäksi koko foorumin maine on sen verran musta, että esim. itseäni epäilyttää moiseen rekisteröityä.

Scriptaan saisi kommentointimahdollisuuden jos sen laittaisi pyörimään jollain järkevämmällä blogimoottorilla, tosin tietysti kirjoitusten määrän johdosta siirto olisi tietysti aika mittava operaatio.

siviilitarkkailija

Ensinnäkin on hyvä että Hussein Muhammed kirjoittaa ja tekee politiikkaa. Mutta on kovin valitettavaa että hän ei halua ottaa vastaan myös asiatonta ja asiaan kuulumatonta kritiikkiä asiallisen ja poliittisen kritiikin lisäksi. Erityisen valitettavaksi tämän tekee se että hän itse syyllistyy asiattomuuksiin ja kärjistävään ylilyömiseen. Mikä siis sallitaan hänelle, hän sallikoon myös muille.

Ehkäpä Hussein lakimiehenä voisi kertoa mistä lappeenrannassa syttynyt TURKKILAISEN pitserianpitäjän ja KURDIpitserianpitäjän välinen ETNINEN VÄKIVALTA JA VAINO jossa kurdit olivat jakaneet lain ja maan tavan vastaisesti markkinoita ja hyökkäsivät julmasti ja piittaamattomasti ravintolaansa laajentavan turkkilaisen kimppuun. Vai onko niin että Hussein Muhammed suorittaa itse omia poliittisia manifestejaan ilman mitään sisällöllistä selkärankaa ja asiaa. Mutta tilanteen niin suodessa hän hyökkäillee järjettömästi ja perusteettomasti toisia vastaan kuin kurdipitsan pitäjä joka päätti rajoittaa vapaata kilpailua ja yrittämisen luovuttamatonta oikeutta.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/172330.shtml

Politiikassa ja liike-elämässä on osattava ottaa ja antaa. Hussein Mohammed on oppinut vain ottamaan. Ottamaan, ottamaan ja taas ottamaan. Jotain on jäänyt koulutuksessa tai ihmiseksi kasvamisessa kesken...

Vieras

Ymmärrän hyvin että Muhammed ei viitsi ottaa vastaa suomalaisten halla-ahoöykkäreiden purkauksia. Niisä ei juurikaan ole asiasisältöä mutta sen enemmän typeryyttä. Faktat puhuvat puolestaan. Halla-aho on taas kerran kehittänyt usktotavan tuntuisia mutta valheellisia väitteitä ison joukon ja täydestä menee hommamiehiin. Tappouhkaukset vain sinkoilevat kun hätä on niin kova.

Nimimerkkipelkuri

Kyllä se hätä taitaa olla ihan muualla, kun jääräpäisimmätkin viherpierut jo käsittävät, että Halla-aho menee heittämällä eduskuntaan ensi vaalien jälkeen.

Ja suurella äänipotilla. Itse tulen tekemään pienimuotoista vaalityötä tämän asian eteen lähipiirissäni ja patistan usein vaaleissa nukkuvia tuttujani uurnalle.

Siihen saakka saatte hädissänne ruikuttaa peräkammarinpojista, kiljuskineistä, Halla-aholaisten "hädästä", öykkäreistä ja mistä tahansa vastaavasta sen kun kerkiätte.

Murmeli

"- Kyseiset vuodet on valittu ovelasti, sillä vuoteen 2006 (3500 hakijaa) verrattuna vuoden 2008 hakijamäärässä ei olisi merkittävää kasvua."

Vielä ovelampaa on väittää että vuonna 2006 hakijoita oli 3500 vaikka niitä oli oikeasti reilut 2300. Eikun eipäs olekaan. Sehän on valehtelua.

duunarix

Vaatimaton esitys Husseinilta. Tartunpa vaikka pariin seikkaan. Hussei väittää että eri maiden maksmat tuet eivät ole vertailukelpoisia. Elämme euroaikaa joten niitä on helppo vertailla. MOT:n ohjelmassa esitettyjen tietojen mukaan Suomi on anteliain julkisen toimentulotuen maksaja.
Etiopialaista naista koskevassa oikeudenkäynnissä ilmeni että nainen oli lisäksi saanut erittäin paljon harkinnanvaraisia tukia. Ohjelmassa esiintynyt sosiaalihuollon edustaja väitti ettei tämä ole yleinen käytäntö, mutta ei suostunut valottamaan yleistä linjaa vedoten salassapitoon. Epäilys jäi.
Toinen on Husseinin väite Suomen käännytyspolitiikasta. Yleinen käsitys on että käännytykset Suomesta onnistuvat tosi hitaasti. EU-kansalaisetkin nauttivat sosiaaliettuksia kuukausikaupalla vaikka heidän turvapaikka-anomuksiaan ei edes pitäisi ottaa vastaan.
Tämä vaikuttaa nyt hätäiseltä vastaiskulta Halla-ahon julkaistua tulevan ehdokkuutensa. Olisiko kannattanut miettiä?

Down Nola

Hieno juttu! Aluksi Husein voisi kirjoittaa blogiinsa selonteon siitä, millä tavalla nykyinen maahanmuuttopolitiikka ja maahantulijat yleensä ovat rikkaus Suomelle. Kirjoittaa ihan omin sanoin, esittää tilastot ja selittää sen rikkauden, sillä minä en sitä tällä hetkellä ymmärrä. Kiitokset jo etukäteen.

Tuppeensahaaja2002

Persut on käsittääkseni ainoa suomalaisten puolue, joka ei hyväksy maanpettureiden "turvapaikkaturistipolitiikkaa".

Eikö näiden jäntevien assalla luuhaavien nuorten miesten pitäisi olla etulinjassa poterossa isänmaataan puolustamassa.

On ilmeisesti kokoomuksen ja kepun doktriinin mukaista toimintaa...... suosia karkuruutta /isänmaanpetosta

Ilmeisesti africaanot ovat lukeneet Suomen sotahistoriaa ja odottelevat innolla seuraavaa Tali-Ihantalaa ja kirkkaita prenikoita rintapieliin.

Siellä ampumataito korvaa luku-ja kirjoitustaidon

Matti O Koskela

Valtakunnassa nimeltä Suomi on kaksi pyhää lehmää,

1) maanhanmuuton ongelmat ja faktat sekä sen karanneet kustannukset
2) ilmaston muutos/lämpeneminen, joka on aivan samantapainen kysymys

Ts. kumpaakaan ei saa käsitellä.

Ainakin RKP, Vasemmistoliitto sekä demarit sekä vihreät yrittävät em asioista puhumisenkin raivokkaasti kieltää. Muutoin alkaa loanheitto asiallista ja perusteltua sekä toteennäytettyä kritiikkiä vastaan oikeudella uhkaillen.

Tämä on valitettava mätäpaise maamme hallinnossa.

Noilla asioillahan ei ole mitäänsuoraa yhteyttä moraaliin, eettisyyteen eikä rasismiin.
ps. pahiten solvattujen Halla-ahon ja Perussuomalaisten osalla.

MerjaH

Eikö nykyisten, hänen perheensäkin, asema olisi parempi Suomessa, missä ei olisi suuria etnisiä ryhmiä.

Kyllä minä uskon, että suomalaiset hyväksyvät joukkoonsa pieniä joukkoja muslimejakin, onhan täällä asunut ikiajat tatarejakin. Valtava massaturismi, ja pakolaisten erityiskohtelu, ne vain saavat 90% ihmisistä ärsyyntymään.

Husein siis puhuu "omiaan" vastaan?

Minä olen ehkä tuntenut Huseinin perheen, jos näin niin terkkuja Kemistä.

Matti O Koskela

Uutisen kuvan teksti:
"Jussi Halla-aho sai vertaisensa haastajan. Husein Muhamed soimii tulevan Perussuomalaisten ehdokkaan argumentteja. "

Vertaaminen em tavalla miehiä vertaisena asiassa on irvokasta!
Huseinin pakon edessä, "viran puolesta", heittelemät argumentit ovat lapsellisen yliolkaisia ja muunneltua totuutta. Säälittävä yritys.

Vieras

Minulle on ihan se ja sama onko ja tuleeko tänne joku hakemaan turvapaikkaa. Ja vaaleista toivoisin jotain muuta kuin maahanmuutto vaaleja, sitä paitsi maahanmuuttaja ja pakolainen on eri asioita. Mutta persuja en tule koskaan äänestämään, en kyllä vihreitä enkä punaisiakaan puolueita.

toinen euromies

Tataarit ovat suomalaistuneet. Kaikki Venäjältä autonomian aikana tulleet suomalaistuivat rikkaita kauppaita myöten. Viimeisinä suomalaistuivat myös Venäjältä tulleet juutalaiset.

Uuden muuttoaallon muslimit ja heidän suomalaiset paapojansa vaativat, että suomalaisten on mukauduttava kaikkiin muslimien vaatimuksiin. Ei saa laulaa Suvivirttä koulussa, ei joululauluja koulussa.

Hessenin osavaltion julkisen palvelun tv-kanava Hessischer Rundfunk (HR) lähetti viimeksi eilen dokumentin Saksassa kauan asuneen kurdiperheen kunniamurhasta. 15-vuotias tyttö saksalaistui perheen isän mukaan liiaksi. Isä matkusti Anatoliaan kysymään neuvoa imaamilta. Imaami määräsi kuolemantuomion. Perheen 15-vuotias poika ampui sisarensa kadulla. Saksassa tehdään 400 kunniamurhaa vuodessa.

Anatolian maaseudulta peräsin oleva muslimiperheen kunniakoodeksi on ainoa, mitä muslimiperheet kunnioittavat Saksassa. Muslimit eivät noudata Saksan lainsäädäntöä eivätkä eurooppalaista ihmisoikeuslainsäädäntöä.

Tuppeensahaaja2002

Montako Tataaria on kortistossa

Olettaen että 20 000 somalialaisesta 50 % naisia

- työttämyys % on takuulla yli 50%, koska naiset eivät tee työtä, hoitavat lisääntymisen periaatteella 10vuotta /12 jälkeläistä

- itä-afrikkalaiseen kulttuurissa työnteko valkoiselle miehelle katsotaan suvulle häpeäksi

Suomen somppuja kiinnostaa ainoastaa loisiminen,maleksiminen ja oman kultin levitys

Oma kokoomusääneni menee persuille tai muutokselle. Siihen ei auta populistiset yksittäiset kansanedustajien ulostulot, että "asioille tarttis tehrä jottai".

Kokoomuksella on ollut kohta neljä vuotta aikaa tehdä jotain. Mitään ei ole tapahtunut HÄVETKÄÄ PETTURIT!!!! Saa olla aika komea loppukiri, jos kaikki virheet aiotaan korjata äänestyspäivään mennessä.

Persut on käsittääkseni ainoa suomalaisten puolue, joka ei hyväksy maanpettureiden "turvapaikkaturistipolitiikkaa".

Eikö näiden jäntevien assalla luuhaavien nuorten miesten pitäisi olla etulinjassa poterossa isänmaataan puolustamassa.

On ilmeisesti kokoomuksen ja kepun doktriinin mukaista toimintaa...... Ilmeisesti africaanot ovat lukeneet Suomen sotahistoriaa ja odottelevat innolla seuraavaa Tali-Ihantalaa ja kirkkaita prenikoita rintapieliin. Siellä ampumataito korvaa luku-ja kirjoitustaidon. Hieno juttu!

Hyysääjät voisi kirjoittaa blogiinsa selonteon siitä, millä tavalla nykyinen maahanmuuttopolitiikka ja maahantulijat yleensä ovat rikkaus Suomelle.

Kirjoittaa ihan omin sanoin, esittää tilastot ja selittää sen rikkauden, sillä minä en sitä tällä hetkellä ymmärrä. Miten me suomalaiset hyödymme tästä kaikesta

Kiitokset jo etukäteen.

koovee

Husein Muhammed taitaa tällä kertaa olla huolissaan lähinnä omasta toimeentulostaan. Nykyinen maahanmuuttajien virta työllistää mukavasti tämän kaltaisia "ihmisoikeuskysymyksiin" keskittyviä lakimiehiä. Pahempi juttu bisneksille, jos tulijoiden virta lakkaisi.

Juha Saarinen

Muistakaa nyt, seuraavissa vaaleissa EI SAA ÄÄNESTÄÄ mitään muuta kuin PERSUJA tai MUUTOS 2011 puolueita. Muilla on Isänmaan mädätys käynnissä vaikka puhuvat "linjan terävöittämisestä".

B

1) Halla-Ahon kirjoituksia ei voi kommentoida suoraan alle, mikä on normaali käytäntö. Miksi...?

2) US ei ole uutisoinut jokaista tähän keskusteluun liittyvää yksityiskohtaa näyttävästi etusivullaan, koska Demla ja salajuoni. (Krhm, no haloo!)

Ja oikeasti:

3) Halla-Aholaiset ovat itkeneet iät ja ajat siitä miten "maahanmuutosta ei haluta keskustella. Sitten kun joku heittää tälläisen haasteen niin Halla-Aho ilmoittaa: "Mihinkään 'keskusteluun' Huseinin kanssa ei ole edellytyksiä eikä tarvetta. ". Ok, minusta mihinkään keskusteluun Halla-Ahon kanssa ei myöskään ole tarvetta. Pysyköön rintamalinjan toisella puolella.

B

Jussi Halla-Aho:

"Huomautan, että äärimmäisen pieni osa väestöstä lukee sen enempää Huseinin blogikirjoitusta kuin minun vastauksianikaan. Mihinkään "keskusteluun" Huseinin kanssa ei ole edellytyksiä eikä tarvetta. Hän on rintamalinjan toisella puolella ja pysyy siellä.

Vaikka Husein vaikuttaa vähemmän kiihkeältä kuin useimmat demla-vihreät, valehteleminen on hänellekin elämäntapa, eikä siltä pohjalta voi mitään dialogia käydä."

Maahanmuuttokeskustelu on käyty, täällä ei enää ole mitään nähtävää... :-D

vieras

Minut varmaan leimataan rasistiksi kommenttini perusteella. Niin sitten.

Mutta tehkääpä tarkempaa tutkimusta Halla-Ahon kirjoituksista. Sieltä ei löydy asiavirheitä. Luvut ja kaikki faktat ovat tismalleen oikein. Halla-Aho tekee sitä, mitä maassamme ei kovin moni muu uskalla tehdä. Puhuu maahanmuuton ongelmista. Maahanmuutossa on hyviä ja huonoja puolia. Miksi niistä ei saisi puhua? Husseinin kommentit osoittavat valitettavasti sen, että järkevään debattiin on äärimmäisen vaikeaa päästä, kun omat asenteet vaikuttavat noin paljon. Asiavirheet ovat naiveja ja oikeastaan aika kummallisia. Miksi faktoja pitää kiertää? Ehkä Husseinin olisi syytä ottaa asioista ensin selvää, muodostaa mielipide ja sitten perustella omia näkemyksiään. Jos tuon yhtälön kaavan muuttaa toisenalaiseksi, saa aikaan kirjoituksen, jolle aika moni hymähtää. Halla-Aho tarvitsee kyllä haastajan, mutta Husseinista ei siihen ole.

Lempi

minkälaisista konkreettisista asioista kommentoijat maahanmuutossa haluaisivat asiallisesti keskustella? Mitkä asiat tekevät maahanmuutosta joillekin ihmisille niin vaikean asian?

Maahanmuuttajia ovat kaikki, jotka ovat muuttaneet kyseiseen maahan, maasta muuttajia ovat kaikki, jotka ovat muuttaneet maasta ja maassamuuttajia kaikki, jotka muuttavat maassa paikasta toiseen.

Eli maahanmuuttajia ovat esimerkiksi ihmiset, jotka ovat vaihto-opiskelijoina, töissä ja perhesyistä muuttaneet maasta toiseen. Pakolaisten osuus maahanmuuttajista on vain vähäinen.

mm. perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Timo Soini on Belgiassa maahanmuuttaja.

Perustietoa Suomesta

"Väestömäärä
5 350 462 (31.12.2009)

Ulkomaiden kansalaiset Suomessa (31.12.2008)
Yhteensä 143 197 eli n. 2,7 % koko väestöstä.
Kymmenen suurinta pysyvästi Suomessa asuvien ulkomaan kansalaisten ryhmää:
Venäjä: 26 887
Viro: 22 509
Ruotsi: 8 493
Somalia: 4 919
Kiina: 4 515
Thaimaa: 3 924
Saksa: 3 480
Turkki: 3 437
Iso-Britannia: 3 243
Irak: 3 219"
www.suomi.fi/suomifi/suomi/tietopaketit/perustietoa_suomesta/vaesto/inde...

10 väitettä ja faktaa pakolaisista
www.pakolaisapu.fi/faq/termit_tutuiksi/10_vaitetta_ja_faktaa/

Vieras

Hyvä Lempi, mukavaa, että otit esiin tilastoja.

Valitettavasti tilastosi ovat vanhentuneet, ja koskevat ainoastaan näiden maiden kansalaisia. Esimerkiksi somaleja ei ole suinkaan 5000 vaan ainakin kaksinkertainen luku.

Esimerkiksi juuri tällä hetkellä oleskelulupaa odottelee tuhansia ihmisiä, ja perheenyhdistämistä vielä suurempi joukko. Nämä vaikuttavat mainitsemiisi tilastoihin muutaman vuoden viiveellä. Ei tarvita oraakkelia, että näkee tilaston muuttuvan esim. 2015 mennessä radikaalisti tällä tahdilla. Onkin syytä tuijottaa tilastoissa trendejä, kehityksen suuntaa, eikä nykyistä vielä kohtuullisen siedettävää tilannetta.

Maahanmuuttopolitiikan kritiikki ei kohdistu Suomelle positiiviseen maahanmuuttoon. Maahanmuuttokriitikko ei ole siis kategorisesti maahanmuuttovastainen. Tämä on yleisin keskusteluissa esitetty olkiukko. Ei ole tullut vastaan vielä yhtään maahanmuuttokriitikkoa, joka vastustaisi työperäistä maahanmuuttoa, oli tulija sitten minkä värinen tahansa. Perusteet maahanmuuton kritisoimille eivät siis piile rasismissa.

Laajamittainen humanitaarinen maahanmuutto on se, mitä maahanmuuttokriitikot vastustavat. Jussi Halla-aho etunenässä, muttei nykyään suinkaan yksin.

Tällainen humanitaarinen maahanmuutto on hyvin vaikeasti perusteltavissa millään järkiperusteilla. Tämänkaltainen maahanmuutto tulee vastaanottavalle yhteiskunnalle erittäin kalliiksi, ja laajassa mitassa se tuhoaa myös sitä yhteiskuntaa, josta nämä tulijat ovat lähteneet. Jos maassa X ainoa nuorten unelma on hinnalla millä hyvänsä päästä Eurooppaan, kuinka moni alkaa viljellä peltoa ja rakentaa yhteiskuntaa maassa X?

Humanitaarinen maahanmuutto auttaa marginaalista osaa lähtömaiden asukkaista. Ja tämä on se rikas tai vähintään keskiluokkainen, hyvässä asemassa oleva kansanosa, jolla on varaa maksaa 5000-10000 euroa salakuljettajille. Oikeasti hankalassa asemassa oleva kurjalisto ei voi tällaisesta Euroopan matkasta unelmoidakaan.

Lisäksi humanitaarinen maahanmuutto ei perustu kansainvälisiin sopimuksiin. Käytit sanaa "pakolainen", ja totta, Suomeen ei juuri tule, eikä Suomessa juuri ole pakolaisia. Turvapaikka kun myönnetään Geneven sopimuksen mukaan henkilökohtaista vainoa kohtaaville, eikä esim. sotaa tai ympäristökatastrofia pakenevalle. Tämä siksi, että henkilökohtaista uskonnosta, rodusta, poliittisesta vakaumuksesta tms. johtuen vainon kohteeksi joutuneita on maailmassa sen verran pieni määrä, että länsimaiden kantokyky riittää näiden elättämiseen ja toisaalta siksi, että tällaisilla henkilöillä ei ole elämisen edellytyksiä lähtömaissaan (esim. kristityllä Somaliassa voi olla "kohtuullisen" ankeat oltavat).

Jos taas pakolaisiksi hyväksyttäisiin sotaa ja luonnonkatastrofeja ja "yleistä turvallisuustilannetta" pakenevat, potentiaalisia tulijoita olisi satoja miljoonia. Somalia, Irak ja Afganistan harmi kyllä ovat vain pieni osa tätä kokonaisuutta. Länsimaiden yhteinen vastaanottokyky täysin äärimmilleenkin revittynä olisi jotain 1-2 miljoonaa henkilöä / vuosi (nykyään tästä otettaneen korkeintaan pari sataa tuhatta). Konfliktialueille ja heikkoihin oloihin syntyy joka vuosi moninkertainen määrä tähän verrattuna, eli suomeksi ainakin kymmeniä miljoonia. Yhtälö ei siis toimi.

Tämä "uus-pakolaisuus" ei ole kansainvälisten säädösten tarkoittamaa pakolaisuutta. Tämä "uus-pakolaisuuden" takana on maapallon ylikansoittuminen, eikä tätä "uus-pakolaisuutta" ratkaista tai millään tavalla paranneta, vaikka länteen otettaisiin joka vuosi lähtömaiden väestönkasvun verran ihmisiä.

Turvapaikkaturismi tuo hyvän omantunnon, mutta ei puutu lähtömaiden ongelmiin. Jos todellisiin ongelmiin haluttaisiin ratkaisua, se varmaan tehtäisiin. Sen sijaan olemme tekevinämme hirveästi hyvää edesauttamalla väestönsiirtoa Afrikasta ja Aasian muslimivaltioista Eurooppaan.

Lempi

kyseinen oli virallinen tilasto viranomaistilastoista aiheesta väestö www.suomi.fi/suomifi/suomi/tietopaketit/perustietoa_suomesta/vaesto/inde....

Mielestäni usein vaikuttaisi, että maahanmuuttokeskustelussa varsinainen asiakeskustelu on hyvin vähäistä. Ovatko esimerkiksi ruotsalaiset, englantilaiset Suomessa asuvat ihmiset ongelma ihmisille, joille maahanmuutto on vaikea asia, jos heitä on muutama sata enemmän? millä perusteella aiheesta tehdään ongelmaa? suovatko samat ihmiset itselleen oikeuden esimerkiksi vaihto-opiskeluun tai työskentelyn ulkomailla? Siis esimerkiksi Timo Soini on maahanmuuttaja.

Turvapaikanhakijoita oli maahanmuuttoviraston mukaan 5 988 ihmistä vuonna 2009 www.migri.fi/netcomm/content.asp?article=3893.

Lisää tilastoja
www.migri.fi/netcomm/content.asp?path=2762

Jokainen Suomessa oleva pakolainen koittanee miettiä, mitä voisi tehdä sekä Suomessa, että lähtömaassaan osallistuakseen hyvinvointiin. Suuri osa myös antaa sukulaisilleen rahaa palkastaan, eli auttaa paikallisesti. Mitä kauemmin turvapaikanhakija on ollut Suomessa, sen korkeampi työllisyysprosentti on. Pakolaiset maksavat veroja siinä missä kantaväestö ja osallistuvat osaltaan ihan arkiseen hyvinvoinnin rakentamiseen siinä missä kantaväestökin. Työllistyminen on aluksi vaikeaa mm. kielitaidon vuoksi. Suomen pakolaiskiintiöt ovat vähäisiä kansainvälisesti. Suurin osa pakolaisista asuu Afrikan ja Aasian maissa.

Miten mielestäsi maahanmuuttajat voitaisiin integroida mielekkäästi?

Referee

"Ovatko esimerkiksi ruotsalaiset, englantilaiset Suomessa asuvat ihmiset ongelma ihmisille, joille maahanmuutto on vaikea asia, jos heitä on muutama sata enemmän?"

Tuskin ongelma lähes kenellekään suomalaiselle, kyseisten maahanmuuttajakansalaisuuksien työttömyyprosentit ovat samaa luokkaa, jopa alhaisempia kuin Suomen kantaväestöllä, eivätkä he ole yliedustettuina rikostilastoissa. Jos tarkoitat "ihmisillä, joille maahanmuutto on vaikea asia" ns. maahanmuuttokriitikoita, niin hekin lähinnä kritisoivat leväperäistä ja kalliiksi koituvaa turvapaikanhakupolitiikkaa, eivätkä kaikkea maahanmuuttoa sinänsä.

"Suomen pakolaiskiintiöt ovat vähäisiä kansainvälisesti."

Valehtelotko tietoisesti vai tietämättäsi, kun puhut KIINTIÖPAKOLAISISTA?? Afrikan ja Aasian maissa pakolaisleireillä asuvat ihmiset eivät ole KIINTIÖPAKOLAISIA. Suomi yhtenä harvoina maina maailmassa ylipäänsä vapaaehtoisesti ottaa vastaan kiintiöpakolaisia, ja Suomen 750 kiintiöpakolaisen määrä on 5. suurin koko maailmassa, ja 2. suurin EU-maista!

Melko hupaisaa ja täysin irrelevanttia yrittää vetää jonkun T. Soinin maahanmuuttajastatusta aiheeseen. Hän nyt on kuitenkin työperäinen eikä sosiaaliturvaperäinen maahanmuuttaja. Itse näen istuvani maahanmuuttokriittisten leirissä, enkä vastusta Suomeenkaan suuntautuvaa järkevästi hoidettua työperäistä maahanmuuttoa.

"Pakolaiset maksavat veroja siinä missä kantaväestö ja osallistuvat osaltaan ihan arkiseen hyvinvoinnin rakentamiseen siinä missä kantaväestökin."

Mitä tarkoitat "siinä missä kantaväestö"??? Useiden Suomeen pakolaisina tulleiden ryhmien työttömyysprosentit ovat monikertaisia kantaväestöön verrattuna, esim. irakilaiset, somalit, afgaanit jne työttömyys% vuosi toisensa jälkeen yli 50! Ja kuten tiedät, se ei tarkoita että loput ovat töissä. Eli kokonaisuus menee melko ikävästi miinuksen puolelle jos yksi kymmenestä on töissä, viisi työttömänä ja 4 on lapsia, eläkeläisiä, opiskelijoita, kurssilaisia jne.

Haastan sinut opettelemaan sanan "huoltosuhde", ja ottamaan selvää mikä on suomalaisten huoltosuhde tällä hetkellä, ja vastaava suhdeluku eri Suomessa asuvilla pakolaisryhmillä. Se vaan ei riitä että joku satunnainen pakolainenkin käy töissä, kun veronmaksajan pitää elättää valtava määrä niitä muita.

Vieras

Ovatko esimerkiksi ruotsalaiset, englantilaiset Suomessa asuvat ihmiset ongelma ihmisille, joille maahanmuutto on vaikea asia, jos heitä on muutama sata enemmän? millä perusteella aiheesta tehdään ongelmaa? suovatko samat ihmiset itselleen oikeuden esimerkiksi vaihto-opiskeluun tai työskentelyn ulkomailla? Siis esimerkiksi Timo Soini on maahanmuuttaja.

Ongelman muodostavat ne ihmiset, jotka tulevat tänne turvapaikkaturistiksi. Ei työperäinen maahanmuutto ole mikään ongelma, ei myöskään opiskelemaan tuleminen. Tutustu vaikka tuohon "Työministeriön selvitys eduskunnan hallintovaliokunnalle maahanmuutosta aiheutuvista kustannuksista" ja sen liitteeseen 1. Silloin ehkä huomaat, missä on ongelma.

Vieras

Suomalaiset lapset siirrettiin turvaan lähimpiin, eli tässä tapauksessa pohjoismaihin, kun lasten vanhemmat jäivät puolustamaan Suomea. Sodan jälkeen ja sen aikanakin lapset pyrittiin palauttamaan kotimaahansa.

Wikipediassa väitetään vielä "Suomi olisi halunnut auttamisen tapahtuvan ensisijaisesti Suomessa ja kieltäytyi aluksi." - tästä ei ole valitettavasti suoraa lähdettä, mutta jos tuo on totta se kertoo jo aika paljon minkälaisesta "turismista" oli kyse.

Lapsia ei lähetelty pitkin poikin maailmaa, josko jossain tärppäisi, vaan heidät siirrettiin yhteiskuntien valvovien silmien alla virallisia teitä, ja heidät pyrittiin sijoittamaan sijaisperheisiin sodan ajaksi. Myöskään lasten vanhemmat eivät tiettävästi olleet muuttamassa uuteen maahan lapsiensa perässä sen jälkeen, kun lapset oli jo majoitettu. Tarkoitus oli, että lapset ovat sen pahimman ajan turvassa sotaa käymättömässä maassa, jonka jälkeen heidät palautettaisiin omaan kotimaahansa vanhempiensa luo. Mitään varsinaisia ylimääräisi etuuksia he eivät turvapaikan lisäksi käsittääkseni nauttineet, ellei kohdeperhe sellaista tarjonnut.

Lempi

Oletko siis nähnyt elokuvan ja luuletko tosiaan, että esimerkiksi pakolaislapset haluavat jättää kotinsa, ystävänsä, perheensä paetessaan?

Mitäköhän "ylimääräisiä etuuksia" ja turvapaikkaturismilla tarkoitat?

Suurin osa maailman pakolaisista asuu Afrikassa ja Aasiassa. Suomen osuus turvapaikanantajana on vähäinen ja jokainen turvapaikanhakija käy virallisen prosessin haastatteluineen ennen kuin hänet hyväksytään Suomeen turvapaikan saajaksi.

Lisäksi esimerkiksi maahanmuuttoviraston sivuilta

"Suomi auttaa omalta osaltaan hädässä olevia. Suomi osallistuu pakolaisuutta muodostavien olosuhteiden ehkäisemiseen esimerkiksi osallistumalla YK:n rauhanturvajoukkojen toimintaan ja avustamalla kehitysyhteistyövaroilla kohteita, joissa on pakolaisuutta sekä ottamalla vastaan pakolaisia." www.migri.fi/netcomm/content.asp?path=8,2476

Lempi

Kaikki ihmiset ovat enemmistöjä ja vähemmistöjä erilaisissa asioissa.

Minkälaisissa eri asioissa kommentoijat ovat itse mielestään enemmistöjä ja vähemmistöjä? miten syrjintää, ihan turhia ennakkoluuloja ja syrjäytymistä voisi mielestänne vähentää?

Ennakkoluulot ja harhaluulot, joista voi luopua voivat myös olla ennakkoluuloja ranta- ja suomenruotsalaisista, helsinkiläisistä, himangalaisista, pohjanmaalaisista, maalaisista, kaupunkilaisista, rikkaista, köyhistä, uskovaisista, pakanoista, heteroista, homoista, maahanmuuttajista, maastamuuttajista, kantaväestöstä yms...

Yhteisvastuukeräyksen sivuilla voi haastaa ennakkoluuloja www.yhteisvastuu.fi/2009/ ja SPR:n sivuilla luopua ennakkoluuloistaan www.redcross.fi/ext/ennakkoluulot/.

US voisi tehdä artikkelisarjan, jossa esiteltäisiin erilaisia kulttuureja, enemmistöjä ja vähemmistöjä www.vahemmistovaltuutettu.fi sekä Suomessa www.suomi.fi, että kansainvälisesti www.global.finland.fi ja kuntia www.kaks.fi ihan turhien ennakkoluulojen vähentämiseksi

Keskustelua Suomesta ja suomalaisuudesta www.mitasuomion.fi

Kulttuurien vuoropuhelua www.vuoropuhelu.fi

Perustietoa Suomesta www.suomi.fi

Kielitaidon ja lukutaidon lisäksi kulttuurinen lukutaito on tärkeää. Hyvä kansallinen ja kulttuurinen itsetunto vahvistaa myönteistä suhtautumista sekä suomalaisiin, että kansainvälisiin mahdollisuuksiin.

Kaikki lapset, nuoret, aikuiset ja vanhukset tarvitsevat myönteisiä kulttuurisen identiteetin rakennuspalikoita - myös viestintään.

Hakkuri

Enemmistö-, vähemmistöteema ei liity turvapaikkakeskusteluun millään lailla.

Kaikki suomalaiset lapset, nuoret, aikuiset ja vanhukset toivovat lisää myönteisiä kulttuurisen identiteetin rakennuspalikoita. Tähän mennessä turvapaikkamatkailijat eivät ole osoittaneet kuitenkaan halua tutustua tähän paikalliseen kulttuuriin ja väestöön.

Heidän kulttuurinsa on tullut tutuksi suomalaisille monenlaisten vaatimusten muodossa. Niistä mainitakseni vaikka vaatimukset hyväksyminen sharia-laki vaihtoehtoiseksi rangaistusperusteeksi, moniavioisuus, tyttöjen ympärileikkaukset, pakkoavioliitot ja lapsiavioliitot sallituiksi ja tunnustuksellinen uskontokasvatus kouluihin. Vähemmän julkituotuja kulttuurinrikastumisia ovat häpeälliset murhat ja muut ihmisoikeusloukkaukset.

Lempi

Ihminen ihmisenä. Suomessa on yli viisi miljoonaa ihmistä. Turvapaikanhakijoita oli 5 988 ihmistä vuonna 2009 www.migri.fi/netcomm/content.asp?article=3893. Enemmistöjen ja vähemmistöjen osalta maahanmuuttajia on vähän ja kantaväestöä paljon.

Tunnetko pakolaisia ja palkkaisitko turvapaikanhakijan?

Tutustuminen ja työllistyminen on erityisesti aluksi vaikeaa mm. kielitaidon ja ennakkoluulojen vuoksi. Kantaväestö voi siinä olla avuksi. Kulttuurinen lukutaito on vuorovaikutteisesti tärkeää. Kuinka usein mm. maahanmuuttajan normaali arki ylittää uutiskynnyksen?

Jokainen Suomessa oleva pakolainen koittanee miettiä, mitä voi tehdä sekä Suomessa, että lähtömaassaan osallistuakseen hyvinvointiin ja elää suomalaisittain hyvin normaalia arkea. Suuri osa myös antaa sukulaisilleen rahaa palkastaan, eli auttaa paikallisesti. Mitä kauemmin turvapaikanhakija on Suomessa, sen korkeampi työllisyysprosentti on. Pakolaiset maksavat veroja siinä missä kantaväestö ja osallistuvat osaltaan ihan arkiseen hyvinvoinnin rakentamiseen. Suomen pakolaiskiintiöt ovat vähäisiä kansainvälisesti. Suurin osa pakolaisista asuu Afrikan ja Aasian maissa.

10 väitettä ja faktaa pakolaisista
www.pakolaisapu.fi/faq/termit_tutuiksi/10_vaitetta_ja_faktaa/

Miten maahanmuuttajat voitaisiin integroida mielekkäästi? ja kuinka vuorovaikutusta voitaisiin vahvistaa siten, että eri kulttuuritaustoista olevat ihmiset tutustuvat toisiinsa? kulttuurintuntemusviestintää tarvitaan monesta syystä.

Lempi

"Äideistä parhain on kaunis ja koskettava elokuva äidin ja lapsen suhteesta. Elokuva kertoo sotalapsena Ruotsiin lähetetyn 9-vuotiaan Eeron matkasta tuntemattomaan maahan uuden äidin luo. Se on elokuva pojasta, jolla on kaksi äitiä ja kaksi kotia – mutta joka ei silti tunne olevansa missään kuin kotonaan. Suomesta evakuoitiin talvi- ja jatkosodan aikana Ruotsiin yli 70 000 lasta. Palkitun Klaus Härön ohjaama elokuva on ensimmäinen pitkä elokuva yhden sotalapsen kohtalosta." www.ses.fi/fi/elokuva.asp?id=628

Luuletko, että Ruotsissa on suhtauduttu esimerkiksi suomalaisiin 70 000 sotalapseen, kuten useat kommentoijat palstalla suhtautuvat muutamaan tuhanteen turvapaikanhakijaan?

Referee

Täysin irrelevanttia. Tässä nyt on villakoiran ytimenä se että Suomeen virtaa ennennäkemätön määrä ihmisiä joilla on erittäin heikot mahdollisuudet työllistyä ja integroitua yhteiskunnan nettomaksajiksi missään elämänsä vaiheessa. Lisäksi nämä turvapaikanhakijat saavat oikeuden tuoda perheensä jäsenet ja joissain tapauksissa "perheensä" jäsenet Oy Suomi Ab:n kustantamana loppuiäkseen kattavan sosiaaliturvamme eläteiksi.

Sotalapset eivät olleet ankkurilapsia joiden perässä tulivat heidän perheensä. Heidät otti vastaan vapaaehtoiset ruotsalaisperheet, eikä heidän elämäänsä kustantanut Ruotsin valtion pohjaton rahakirstu. Samaa ratkaisua suosittelen Suomeenkin Lempille ja hänen kanssaan samoin ajatteleville: ottakaa turvapaikanhakijat vastaan omiin koteihinne älkääkä odottako että heidän elämänsä täällä kustannetaan vastikkeettomasti veronmaksajien rahoista. Ja hei, tehän tässä selviäisitte voittajiksi pitkän päälle, jos itsekään uskotte tuohon aikaisemmin mainitsemaasi "pakolaiset työllistyvät paremmin ajankuluessa", eikö niin?

Lempi

ihan kuten kantaväestö... ja kielitaidon myötä työllisyys lisääntyy. Ennakkoluulot tosin eivät edistä työllistymistä, integoritumista ja yhteiskunnan yhteiseloa.

10 väitettä ja faktaa pakolaisista www.pakolaisapu.fi/faq/termit_tutuiksi/10_vaitetta_ja_faktaa/

Kannattavalla työnteolla yhteiskuntaa ylläpidetään ja mielestäni kaikki työkykyiset ihmiset voisivat tehdä vähän töitä työttömyyden sijaan. Esimerkiksi timpuri voisi toimettomuuden sijaan tehdä viikon kuukaudessa oman alan töitä vastineeksi työttömyyskorvauksesta. Kunnostaa vaikka vanhainkoteja. Vähätyöllisyys vähentäisi myös kantaväestön syrjäytymistä, osaaminen ja vuorovaikutus työelämään säilyisivät. Syrjäytyminen ja toimettomuus on mielestäni asia, josta on tärkeää keskustella kun ihmisiä on paljon työttöminä.

Minun mielestä on myös uskomatonta, että työttömiä on satoja tuhansia, ja esimerkiksi ihmiset, jotka ovat jälleenrakentaneet Suomen ovat yksinäisinä vanhainkodeissa ilman ulkoiluttajia ja lehden lukijoita. Kenen heitä pitäisi mielestäsi auttaa? vai ovatko myös 90-vuotiaat ihmiset myös mielestäsi ihmisiä, jotka eivät tarvitse apua?

Luuletko, että 70 000 sotalasta on mieluistasti muuttaneet Ruotsiin ja heidän vanhemmat olisivat apua pyytäneet, jos lapset olisivat voineet olla Suomessa?

www.redcross.fi/tulemukaan/fi_FI/ sivuilla voi testata minkälainen avustusmuoto sopii juuri sinulle.

Lempi

Miten sitä hyvinvointia voitaisiin edistää? ihan jokainen ihminen pahoinvoinnin vaihtoehtona. Ja miksi myönteisistä asioista uutisoidaan niin vähän?

Eräässä live aid http://fi.wikipedia.org/wiki/Live_Aid konsertissa oli herttainen kertomus, kuinka etiopilainen nainen, joka oli aiemmin pelastettu konsertilla lapsena näländästä esiintyi konsertissa kouluttauduttuaan konserttiavustuksen avulla sairaanhoitajaksi vastavuoroisesti auttaakseen ihmisiä kotimaassaan.

Kun lööpeissä uutisoidaan että "kunta unohti ruokkia vanhukset". Entä vanhusten omaiset? Eivätkö ole ollenkaan vuorovaikutuksessa vanhuksiin, eli miten kyseinen on mahdollista? kyseiset ihmiset ovat työllään rakentaneet hyvinvointiyhteiskuntaa. Kyseinen ei ole itsestäänselvyys. Vähän arvostusta julkisuuteen kuolinpilleriasenteen sijaan. Kuten myös vanhusten hyvinvointia edistävien ihmisten työstä. Jos ihmiset osallistuisivat mm. vanhustenhoidossa arkiaskareisiin myös hoitajilla olisi enemmän resursseja tehdä paljon arvostamaani terveydenhoitotyötään.

Mielestäni on tärkeää vahvistaa ihmisten vastuuntuntoa itsestään ja lähimmäisistään. Suomalaisessa kulttuurissa on myös paljon myönteisiä asioita. Kuten hyvin tehtyä yhteiskunnan ylläpitoa vahvistavaa työtä. Hyvä kansallinen ja kulttuurinen itsetunto vahvistaa myönteistä suhtautumista sekä suomalaisiin, että kansainvälisiin mahdollisuuksiin.

Ihmiset, jotka haluavat keskutelua maahanmuutosta niin voitteko yksilöidä mistä asioista haluatte keskustella?

Brandheim

Kaikki kulttuurit ovat syntyneet siellä, missä eri kansat asuvat ja kehittyvät.Kulttuuri kehittyy Eskimoilla toisella tavalla kuin Somalialaisella.Kulttuurin tarkoitus on suojella sitä kansaa, mille se on kehittynyt.Kulttuurin siirtäminen paikasta toiseen, kansan siirtymisen yhteydessä on aina aiheuttanut sotia.

Nyt tämä Husein on haastamassa Halla-Ahoa , Halla-Ahon synnyin seudulla oikeudesta toimia oman kulttuurin mukaisesti.

Tämä aiheuttaa silloin oikeutettua vastakaikua huonosti Suomeen sopivan siirtyvän kulttuurin takia.

Meillä suomessa ei ole ollut tarve silpoa sukuelimiä tai kumartaa mustaa kiveä tai kivittää avionrikkojia.Meidän kulttuurimme on ollut tulla toimeen metsästäjinä ja myöhemmin maanviljelijöinä se on ollut meidän kulttuurimme synnyin kehityksen alku.

Tämä kulttuurien ero on siis jo alkanut repimään Suomalaisia,hyväosaiset vihreät ja ruotsinkieliset ovat avoimesti antaneet vieraille kulttuureille avaimen Suomeen.Heitä se ilmeisesti ei tule koskemaan, mutta kylläkin suomen huono-osaisia tulee ja se koskee jo.

Hyvä osaisia hallitsijoita taitaa olla nykyään enemmän kuin työtätekeviä, mutta työtätekevät eivät päätä demokraattisesti rahojensa käytöstä, kuten tekee hallinoiva osuus Suomessa.

Tuppeensahaaja2002

Nämä mainistemasi hyväosiset joiden ei tarvi miettiä päivittäistä toimeentuloa luulevat että Ylivarojensa elänyt käytännössä konkurssin partaalla oleva Suomi , on joku sxxxxxxx maailman äitä-teresa, joka hoitaa maailman ongelmat humaanististen oppien mukaan

Sota vaarantaa terveyden, akateeminen viherstalinismivasemmistolaisuus vaarantaa järjen

Hyysääjät vastatkaa tähän.

millä tavalla nykyinen maahanmuuttopolitiikka ja maahantulijat yleensä ovat rikkaus Suomelle?

Kirjoittaa ihan omin sanoin, esittää tilastot ja selittää sen rikkauden, sillä minä en sitä tällä hetkellä ymmärrä.

Miten me suomalaiset hyödymme tästä kaikesta Kiitokset jo etukäteen.

ricardo

tämä on kopioitu tuolta blogista:

"Todellisuudessa vajaa 60 % poliisin epäilemistä oli valehdellut ikänsä."

ei varmaan ole herra Huseinin mielestä tämäkään oikein, mutta miksi tuota sitten vähätellä?

(omasta kokemuksesta suomen poliisin osumatarkkuus ei ole kovin hyvä, joten uskaltaisin arvella että siivilän läpi on mennyt myös muutama hassu jota "ei ole epäilty")

sekularisti

Mielestäni koko "haaste" oli aika ala-arvoinen veto Huseinilta. Siihen kun lisätään Halla-ahon julkaisema vastine (joka, H-A:n tapaan, sisältää lähdeviitteet linkeillä varustettuna, toisin kuin Huseinin "tää on näin koska mä sanon niin"-taktiikka) jossa Huseinin kommenteilta putoaa pohja pois, niin homma haisee jo pahasti.

Olisin oikeasti odottanut Huseinilta hiukan "rehellisempää peliä", niinsanotusti.

Vaikka toisaalta, onhan Husein sanonut esim. lapsille tehtävistä uskonnollisista ympärileikkauksista että hän on periaatteessa niitä vastaan, mutta olisi parempi että ne sallitaan, koska niitä tehdään jokatapauksessa ja laillisina ne tehdään asiantuntevassa terveydenhuollossa... Joopa joo, "ylinopeuden ajaminen on paha juttu, mutta sallitaan se nyt silti kun kaikki ajaa ylinopeutta kuitenkin".

Älyllisen epärehellisyyden määrä on Huseinilla lukemissa joita pidän varsin huolestuttavina oikeustieteellisestä valmistuneelle henkilölle.

Kauko Putki

Kiitos Halla-Ahon pakolaisten tekemät väärinkäytösket- ja hyväksikäytöt tulevat vihdoinkin esiin. Kylllä kai suomalainen hyväksyy hädässä olevien auttamisen. Oikeustaju ei vain taivu jooienkin maanhanmuuttajien tietoiseen järjestelmämme hyväksikäyttämiseen rikollisin keinoin. Sinne asti armeliaisuutemme ei ulotu.
Maahanmuuttajille ei tule olla mitään etuoikeuksia. Töihin ne suomalaisetkin siirtolaiset lähtivät.
Mamut töihin, sosiaalijärjestelmämme hyväksikäyttö on saatava loppumaan. Rikolliset karkotettava takaisin.
Suomeen ei kannata ladata samanlaista rotupommia kuin monissa muissa maissa nyt epätoivoisesti yritetään purkaa. JA valitettavasti huonoin tuloksin. Tässäkin asiassa olisi sinisilmäisyys kitkettävä mahdollsimman nopeasti.
Yhteiskuntamme tarvitsee Halla-Ahon kaltaisia silmien avaajia.

Vieras

Kertoo paljon Huseinin kirjoituksesta, kun kommentointi on estetty :D

Näin hän voi poimia parhaat palat jussin blogin kommentoinneista.

Hän vain tyytyy totetamaan ettei se Jussi vissiin vastaa, vaikka hän nimenomaan vastasi ja täyslaidallisen vielä.

Kuinka monella tasolla voi olla raukka?

attila

Halla-Ahon vastineesta saa selvän kuka vääristelee.
Huomionarvoista on, että Thors on lopettanut ankkurilasten ikätestauksen.
Ilmeisesti kaikille lapseksi ilmoittautuneille tuodaan Suomen valtion maksamilla lennoilla mm. aikuisét sisarukset perheineen.Samoin epämääräisten kasvattilasten oikeat vanhemmat...
Kaikien petosten sallimisen festivaalia jatketaan. Tuotiinhan sen KKO-Faizan oikea mieskin, kun ensin oli petoksellisesti ilmoitettu väärä mies ja saatu sillä oleskelulupa.
HA:n vastine olisi hyvä julkaista yhtä näkyvästi.

Haastemies

Hyvä pointti.

Mielestäni Uusi Suomi saisi julkaista myös Halla-Ahon vastauksen. Muuten kansalle jää väärä kuva Halla-Ahosta. Valitettavasti media vain toimii tällä tavoin eikä yritäkkään korjata aiheuttamaansa vääryyttä.
Toivottavasti ihmiset osaavat kuitenkin itse kaivaa oikeaa tietoa..sitähän on nykyään helppoa kaivella netistä.

tohtorisykero

Pointti ei ole siinä paljonko Suomeen on muuttanut porukkaa jonain vuonna ja mihin vuoteen tilastoja verrataan. Pointti on siinä kuka tämän hulluuden maksaa ja mikä on sijoitetun verovaran tuotto.

Jos, ja kun, me sijoitetaan veromme tähän ihanan ihquun maahanmuuttoon, sen täytyy tuottaa enemmän kuin siihen sijoitetaan rahaa. Se on sanomattakin selvää. Tämän pitäisi olla selvää Muhammedille ja muille "hyvän asian" rahoittajille.

Imbesillit laittaa rahansa tuottamattomaan kohteeseen.

Ahti Heyno

Oletko ihan itse keksinyt tuon sijoitetun pääoman käsitteen tässä tapauksessa? Vai onko joku naapurisi sen sinulle kertonut?

Oletko täysin pihalla yksinkertaisimmista käsitteistä vai onko tarkoituksesi vain yrittää sekoittaa pakkaa? Toisallta lukiessa kirjoitustasi tuntuu siltä, että sekoitat vain omaa pakkaasi.

Voi elämän kevät!

peppe

Ensimmäinen tehtävä olisi kartoittaa kapasiteetti, jolla pystymme tehokkaasti tukemaan integraatioprosessia. Seuraavaksi tehtävänä olisi rajoittaa järjestelmää kuormittava tulijamäärä sellaiseksi, jonka pystymme käytännön kieliopetuksella ja ammattiopetuksella kouluttamaan terveeksi tukiverkostoksi myös myöhemmille tulijoille.

Nykyisellä "Sisään vaan ja rahaa perään" -tyylillä emme tule onnistumaan.

Uskonnollisiin järjestöihin tulisi pyrkiä saamaan kontakteja ja niitä tulisi myös selkeästi valvoa. Ääriryhmittymien viestintä puree erityisesti nuoriin. Tästä selkeytystä dokumentissa nimeltä "Dispatches - Undercover Mosques."

Lempi

Olen samaa mieltä, että kielten opiskelua on tärkeää. Maahanmuutajat voisivat tehdä suomenkielenopintoina mm. käännöksiä erilaisista sivustoista, kuten www.infopankki.fi -sivut on toteutettu ja haastatella ihmisiä tutustuakseen ja tutustuttuakseen sekä kieleen, että kulttuuriin. Ylellä voisi olla tv-ohjelmia eri kulttuurien arkielämästä Suomessa.

Maahanmuuttajien, kuten kantaväetön hyvinvointi on kaikkien edun mukaista.

Suurin osa Suomessa asuvista maahanmuuttajista ei suinkaan ole pakolaisia, eli ovat Suomessa mm. töissä, vaihto-opiskelijoina ja perhesyistä. Ihan kuten suomalaiset ulkomailla. Ihminen, jolla on työpaikka, opiskelupaikka ja sosiaalisia suhteita integroituu helpommin oli kyse sitten maahanmuutosta tai uuteen kaupunkiin muuttaessa. Jokainen, joka on joskus muuttanut vaikka Oulusta Tampereelle opiskelemaan tai aloittanut uudessa työssä mieltää, mitä integroituminen tarkoittaa.

Jokainen uuteen paikkaan muuttava ihminen mielellään integroituu. Kielitaito helpottaa paljon ja ennakkoluulot osaltaan vaikeuttavat prosessia. Kielitaidon lisäksi myös vuorovaikutteinen kulttuurinen lukutaito on tärkeää.

Maahanmuuttoviraston sivuilla www.migri.fi on tietoa maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista.

Suomessa on pieni kiintiö. Suomen pakolaisavun sivuilla on analysoitu mm. turvapaikanhakijaprosessia, eli jokainen hakija haastatellaan tarkkaan
www.pakolaisapu.fi/faq/termit_tutuiksi/10_vaitetta_ja_faktaa/

Kenen kaikkien yhteistyössä ehdottamiasi asioita olisi mielekästä tehdä?

Ahti Heyno

"
Jokainen uuteen paikkaan muuttava ihminen mielellään integroituu. Kielitaito helpottaa paljon ja ennakkoluulot osaltaan vaikeuttavat prosessia. Kielitaidon lisäksi myös vuorovaikutteinen kulttuurinen lukutaito on tärkeää.
"

Onko tuo mielellään jotain tutkittua tietoa vai vain oma mielipiteesi?
Itse tiedän, harmi vain toisen käden tietona, että maahanmuuttajat eivät kielikurssilla todellakaan edes halua oppia kieltämme sillä kun kurssilla käymisestä saa hieman ylimääräistä rahaa, käyvät he kurssin useaan kertaan peräkkäin koska mitään oppimisvelvoitetta ei ole.

Puhut myös jostain oudosta käsitteestä kuin kulttuurinen lukutaito. Miten ajattelet tuon olevan mahdollista, jos maahanmuuttajalla ei ole edes normaalia lukutaitoa?

Lempi

oletko koskaan käynyt ulkomailla... puhunut siellä suomea?

Suurin osan Suomessa asuvista maahanmuuttajista on täällä töissä, vaihto-opiskelijoina, perhesyistä yms. maahanmuuttajat myös maksavat veroja ihan siinä missä kantaväestö ja osallistuvat yhteiskunnan rakentamiseen. Tosin ennakkoluulot voivat vaikeuttaa työnsaantia.

Tutkimusten mukaan Suomessa olevien pakolaisten työllisyys liisääntyy ajanmyötä, kun kielitaito lisääntyy.

Luuletko, että ihmiset haluavat eristäytyä yhteiskunnassa? aloittaessaan opinnot, uuden työpaikan, muuttaessaan vaikka Oulusta Tampereelle...?

Hyvä kulttuurinen lukutaito tarkoittaa, että ymmärtää omaan kulttuuriaan ja eri kulttuurisista taustoista olevia ihmisiä. Myös esimerkiksi maalaiset ja kaupunkilaiset, lapset ja vanhukset, töissä olevat ihmiset ja väliaikaisesti työttömät, eri paikkakunnilta olevat ihmiset ja eri maalaiset ihmiset esimerkiksi monikulttuurisissa yrityksissä yms.

Onko sinulla mielestäsi hyvä kulttuurinen lukutaito?

Ahti Heyno

Ei ole nykyisellään mitään ongelmaa opettaa heille esimerkiksi kieltä ja maan tapoja. On aivan toinen asia, ovatko he edes kiinnostuneita niitä oppimaan. Jollain aikavälillä tulisi kielen oppimisen olla suora edellytys maahan jäämisessä. Jos ei kieli taivu se on paipai takaisin mistä tuli.
Motivaatiota alkaisi kummasti löytymään.

P3k1

Miksi nykyisen maahanmuuttopolitiikan vastustajat eivät saa palstatilaa vastaavasti kuin sen puolustajat? Tällaisesta Muhammedin kirjoituksesta tehdään uutinen, vaikka se on valheita ja epätarkkuuksia täynnä. Halla-ahon vastinetta ei varmasti uutisoida samalla tavalla, jolloin yleisölle jää vain Muhammedin kirjoitus mieleen. Kaikkea maahanmuuttopolitiikkaa koskeavaa uutisointia leimaa puolueellisuus. Tätäkään ei varmasti julkaista.

KaijaK

Lempin tyyppinen sosiaalitantta vouhotus, kuten "integroitumaan auttaminen" on mennyt liian pitkälle. Jokainen integroituu sinne minne haluaa ja eihän Suomeen ole pakko integroitua. Kannattaa huomata, että tämän vouhotuksen siivellä Suomeen on hakeutunut melkeinpä ainoastaan muslimeja, eli ei siis sitä paljon kailotettua monikulttuurista mamua.

Lempi

miten sinä suhtaudut esimerkiksi pakolaislapseen, joka harjoittelee suomenkieltä uudessa kotimaassaan? Olisiko ruotsalaisten mielestäsi pitänyt suhtautua 70 000 suomalaislapseen yhtä empaattisesti kuin osa kommentoijista? Onko mielestäsi Suomessa asuvien maahanmuutajien mielekästä olla irrallaan muusta yhteiskunnasta... Timo Soinikaan ei varmasti saisi tuntea oloaan kotoisaksi maahanmuuttajana Belgiassa?

Jokainen ihminen voi edesauttaa sekä maahanmuuttajien, että esimerkiksi naapuriin viereisestä kylästä muuttaneen mummon integroitumista kutsumalla hänet kahville tai olemalla edes ystävällinen. Ehkä siinä yllättäen jopa agressiivisesti ihmisiin suhtautuvat ihmiset huomaavatkin turhaan kärsivänsä vieraanpelosta ja olevansa vastavuoroisia ihmisiä sen kummemmin ryhtymättä sosiaalitantaksi...

noname

Ruotsiin lähetetyt sotalapset majoitettiin halukkaiden ruotsalaisten koteihin, joissa he elivät pääosin ruotsalaisperheen kustannuksella. Oletko sinä ottanut kotiisi pakolaisen asumaan sinun kustannuksellasi, ja jos et, niin miksi et?

Miksi suomeen otetaan tällä hetkellä enemmän pakolaisia kuin mitä pystymme järkevästi kotouttamaan? Eikö se ole heidänkin etunsa, että he saavat parhaat mahdolliset lähtököhdat, sen sijaan, että heidät jätetään heitteille, koska resurssit eivät riitä kaikkeen?

Sinä puhut siitä että suomessa olevat maahanmuuttajat elävät irrallaan, mutta auttaako asiaa yhtään että heitä ei itseään kannusteta integroitumaan?

Miksi uimahalleihinkin pitää saada omat vuorot maahanmuuttajille? Auttaako tuo integroitumista, jos heidät tietoisestikin eristetään kantaväestöstä?

http://www.uutiskynnys.fi/uutiset/kotimaa/2008/suurkaupunkien-uimahallei...

Missä välissä sitä pystyy olemaan ystävällinen, tutustumaan ja kutsumaan kahville, kun heidät halutaan tietoisesti eristää muista?

Vähentääkö epäluuloja ja rasismia se, että maahanmuuttajat työhönotossa pääsevät pätevämpien hakijoiden edelle?

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/86820-helsinki-antaa-maahanmuuttajille-%...

"Muuten olisit ollut täydellinen tähän hakemaasi työhön, mutta koska et kuulu vähemmistöön, joten et saa tätä paikkaa" - Eikö tuo ole syrjintää?

Rasismin ja etnisen syrjinnän ehkäiseminen Helsingin kaupungin toiminnassa:
http://www.hel.fi/wps/wcm/connect/4ef3cc004a17783f...

"Esimerkiksi työhönotossa voidaan ottaa huomioon hakijan etninen tausta palkkaamalla tehtävään työmarkkinoilla aliedustettuun ryhmään kuuluva henkilö, vaikka tämä ei olisi aivan yhtä pätevä kuin paremmin edustettuun ryhmään kuuluva."

Onko se parempi maahanmuuttajien kannalta, että he eivät päässeet töihin omien taitojensa, vaan ihonvärinsä ja taustansa takia? Onko se parempi, että nähdessään työllistyneen maahanmuuttajan ihmiset epäilevät, että tuo ei ole päässyt tuohon omien ansioidensa perusteella vaan säälipisteillä? Ja ettei hän välttämättä ole pätevä työhönsä. Vähentääkö tällainen toiminta ennakkoluuloja ja rasismia?

Lempi

Mistä päättelet, että maahanmuuttajat eivät halua integroitua? oletko itse koskaan aloittanut uudessa opiskelupaikassa tai työpaikassa? muuttanut kaupungista toiseen? varmasti mielellään olet halunnut tutustua silloin ihmisiin.

Onko kukaan tehnyt sinulle tutustumista helpoksi ja vaikeaksi? miten kyseistä omaa osaamistasi asiassa voisi soveltaa maahanmuuttajien sopeutumisen vahvistamiseen?

Miten itse vähentäisit eristäytymistä? mielestäni syrjäytymiskeskustelua on tärkeää käydä. Ja mm. kyseinen keskustelu on avuksi myös kantasuomalaisille.

Nuo uutiset Helsingin kaupungin osalta.. useissa suomalaisissa lukioissa lienee esimerkiksi ollut vastaava käytäntö, että jos naisia/miehiä on ollut tasavertaisesti on koitettu opiskelijoita hyväksyä tasavertaisesti.

Kyseisissä uutisissa oli mielestäni kyse siitä, että mikäli kaksi hakijaa ovat yhtä päteviä tehtävään muuten. Eikö ole hyvä, että Helsingin kaupungilla on töissä sekä kantasuomalsia, että maahanmuuttajia, jolloin on ihmisiä joilla on myös peräänkuuluttamaasi osaamista mm. maahanmuuttajien näkökulmasta?

"Suomi auttaa omalta osaltaan hädässä olevia. Suomi osallistuu pakolaisuutta muodostavien olosuhteiden ehkäisemiseen esimerkiksi osallistumalla YK:n rauhanturvajoukkojen toimintaan ja avustamalla kehitysyhteistyövaroilla kohteita, joissa on pakolaisuutta sekä ottamalla vastaan pakolaisia." www.migri.fi/netcomm/content.asp?path=8,2476

Minä autan omalta osaltani myös mm. taloudellisesti aiheessa.

Vieras

Olen, olen, olen ja olen kaikkiin kysymyksiisi. Ja miten olen moisesta selvinnyt? Olen tehnyt töitä sen eteen ja joutunut käytökselläni todistamaan olevani hyvä tyyppi uusien ihmisten seurassa, sellainen jonka kanssa voi tehdä hommia ja johon voi luottaa.

Ei kukaan ole kulkenut siloittamassa tietä, vaan jotkin asiat pitää tehdä itse. Ei ole aina helppoa, mutta omaltakin kannalta se on paras ratkaisu, koska silloin joutuu kohtaamaan myös itsensä, kuin myös ne muut.

Tuo aieemassa postissa oleva linkki on ilmesesti jäänyt liian lyhyeksi, tässä uusintayritys:

http://www.hel.fi/wps/wcm/connect/4ef3cc004a17783fb09ef83d8d1d4668/rasis...

Rasismin ja etnisen syrjinnän ehkäiseminen Helsingin kaupungin toiminnassa: (tämä dokumentti löytyy kyllä helposti googlettamalla tällä otsikolla)

Tuo sen alla oleva kohta on suora lainaus helsingin kaupungin sivuilta saatavasta virallisesta ohjeesta:

"Esimerkiksi työhönotossa voidaan ottaa huomioon hakijan etninen tausta palkkaamalla tehtävään työmarkkinoilla aliedustettuun ryhmään kuuluva henkilö, VAIKKA TÄMÄ EI OLISI AIVAN YHTÄ PÄTEVÄ kuin paremmin edustettuun ryhmään kuuluva." (tuo on suora lainaus, vain tekstin lihavointi on minun jäljiltäni)

Se on aika sama miten uutisessa tuo on muotoiltu "yhtä pätevä", kun tuo ylläoleva on suora sanasta sanaan poiminta siitä varsinaisesta ohjeistuksesta. Kaupunki käyttänee ennemmin omia virallisia dokumenttejaan, kuin satunnaista lehden kirjoittamaa tulkintaa niistä.

Minusta on hyvä,
"että Helsingin kaupungilla on töissä sekä kantasuomalsia, että maahanmuuttajia, jolloin on ihmisiä joilla on myös peräänkuuluttamaasi osaamista mm. maahanmuuttajien näkökulmasta",
mutta minusta olisi kaikkien kannalta reiluinta, että he pääsisivät sinne omilla ansioillaan, eivät etnisyytensä vuoksi. (tähän asti olen kuvitellut tuota rasismiksi, ja niin väitetään vieläkin, jos joku ryhmä saa erityisetuja uskontonsa, syntyperänsä tai ihonvärinsä vuoksi)

Minä arvostan kaikkia ihmisiä, jotka yrittävät päästä yhteiskuntaan oli sitten kyseessä siivooja tai linja-autokuski, kantasuomalainen tai maahanmuuttaja. Tiedän, että se on vaikeaa, mutta kun ei hyvin suomea osaava suomalainenkaan pääse erityisempiin töihin jos hänellä ei ole koututusta tai halua sen hankkimiseen.

En minäkään tehnyt kouluaikoina näitä samoja hommia kuin nyt, ja samalla korvauksella koska en omannut tarvittavaa ammatti- ja tietotaitoa. Silloin painettiin ns paskaduunia, koska ei ollut vielä paukkuja tai todisteita muusta osaamisesta. Se tie on suurimman osan kuljettava. Todistettava se oma osaamisensa. Olisiko se ollut reilua, että olisi heitetty johonkin hommaan mihin ei ole edes teoria-, saati käytännön tason pätevyyttä?

Kiitos vain, minä en halauaisi joutua sellaisen virkailijan, sairaanhoitohenkilön tai muun kouriin, joka opettelee hommansa minun kantapääni kautta, koska hänet on pitänyt nostaa jonon ohi esimerkiksi siitä, että täällä pärjää etnisyydestään huolimatta (ja eikö tuo ole aika valheellista, koska tuohan juuri todistaa ettei asia ole noin, eihän positiivista syrjintää silloin tarvittaisi).

Sinä levittelet tuota "Suomi auttaa omalta osaltaan..." linkkiä, mutta en tajua mitä ajat takaa. Suomihan auttaa omalta osaltaan. Tärkeintä on huomioida se, että tehdään se mihin paukut realistisesti riittävät. Suomi on pieni maa ja koko maailmaa ei vain voida pelastaa, koska muu maailma on moninkertaisesti suurempi kuin Suomi. Tällaiset rasistiset keinot eivät auta niitä kotoutumista yrittäviä, kuin kantasuomalaisiakaan.

Miten ihmeessä mm. rasismia vähentää rasistinen ja syrjivä ohjeistus työhönotossa, kun jokainen näkee että suu puhuu toista ja käsi kuitenkin tekee toista? Jos suu puhuu rauhasta, mutta jalka kuitenkin samalla potkii maassa makaavaa, niin kumpaa uskot, sanoja, vai tekoja?

Lempi

maahanmuuttajien on erityisen vaikeaa työllistyä kielitaidon ja ennakkoluulojen vuoksi. On esimerkiksi useita lukijoita joihin osaan on helpompi tyttöjen ja osaan helpompi poikien päästä opiskelemaan, jotta opiskelijoina on tyttöjä ja poikia. Kuten on työryhmiä, joihin haetaan miehiä tai naisia ensisijaisesti samasta syystä. Kyseisessä ei liene mitään rasisitista?

Tehtävään mieltääkseni kuitenkin palkataan ihminen, jolla on valmiuksia tehtävä asianmukaisesti hoitaa. Jos esimerkiksi kielitaidossa on vielä kehittämisen varaa niin tekemällä tosiaan myös kyseinen osaaminen vahvistuu. Silloin ei esimerkiksi välttämättä toteudu täydellinen suomenkielen taito aluksi.

"Testaa maahanmuuttajamyönteisyytesi!
Maahanmuuttajien on Suomessa vaikea saada töitä. Heitä on työttöminä suhteessa kolme kertaa enemmän kuin muita suomalaisia. Työllistyminen tyssää koviin kielitaitovaatimuksiin ja niihin ennakkoluuloihin, joita meillä kaikilla - myös työnantajilla - on heitä kohtaan.

Miten itse suhtaudut maahanmuuttajiin? Aloita tästä leikkimielinen testi! Huom: testin lopussa on avoin kysymys, jonka avulla voit jättää lyhyen viestin. Asialliset kommentit näkyvät tämän sivun alapalkissa."

www.yhteisvastuu.fi/2009/testi

Miksi sinun mielestäsi ihmisiä ei pitäisi auttaa? kysyit miten osallistun ja laitoin esimerkin.

Vieras

Sitaatti HS:
"Vartaloskannerin uhka keskeytti pakistanilaisryhmän USA-vierailun
Pakistanilaisten parlamenttiedustajien valtuuskunta keskeytti Yhdysvaltain-vierailunsa, koska ei halunnut alistua kehon tarkasti paljastavaan vartaloskannaukseen."

Tästäkö pelastus Suomeenkin?

Kaikille rajoille skannerit ja heti, niin loppuu somalien yms. tulo Suomeen. Myös kaikkiin maarajoihinkin! Ei tarvitse käännyttää eikä rahoittaa ja samalla saadaan hienosti hoidettua kansainvälisestikin tieto esiin: Emme käännytä, emmekä estä kyseisiä saapumasta vaan he itse tekevät johtopäätökset omasta tahdostaan!
Hyvä, että keksitty järjestelmä.
Sisään on jo päässyt mutta sinällään marginaalisesti vielä.

Kaija K

Aika monet suomalaiset nuoret muuttaa nyt pois kotimaasta. Työttömyys, matalat palkat, korkea verotus jne yhtenä syynä.
Myös eläkeläiset hakeutuvat mielellään halvempiin ja paremman palvelun maihin.
Ei todellakaan Lempi ole mitään järkeä miettiä pelkästään maahanmuuttajien integroitumista,tai nostaa heitä parempaan asemaan, kuten Hgin kaupunki nyt työhönotossa.
Jos he kohtaavat samat vaikeudet kuin kanta-suomalaiset, he taatusti poistuvat maasta, kuten nyt monet suomalaiset.

Lempi

Maahanmuuttoviraston sivuilta www.migri.fi, sisäasiainministeriön sivuilta www.intermin.fi, opetusministeriön sivuilta www.minedu.fi, viranomaistilastoja www.suomi.fi julkisen palveluiden sivuilta, www.global.finland.fi -sivuilta, joilla mm. esitellään erilaisia kulttuureita, www.globaalikasvatus.fi, www.maailma.net kansainvälisyyskasvatus, www.vahemmistovaltuutettu.fi sivuilta, Suomen punaisen ristin sivuilta www.redcross.fi, Yhteisvastuukeräyksen sivuita www.yhteisvastuu.fi, www.ykliitto.fi sivuilta yms.

Infopankin sivuilla on tärkeää perustietoa maahanmuuttajille yhteiskunnan toiminnasta ja mahdollisuuksista Suomessa www.infopankki.fi.

Omia ennakkoluuloja voi testata
www.yhteisvastuu.fi/2009/testaa

Tilasto Suomessa asuvista väestörymistä oli Suomi.fi -sivuilta perustietoa Suomesta / väestö www.suomi.fi/suomifi/suomi/tietopaketit/perustietoa_suomesta/vaesto/inde...

Vieras

Haastaja on jo punnittu ja kovin köykäiseksi havaittu: http://www.halla-aho.com/scripta/muutama_kommentti_husein_muhammedille.html

Rehellisyys on yksi semmoinen ominaisuus, joka vihreiltä tuntuu puuttuvan täysin. Lieneekö puolueen säännöissä jotain siitä, että rehellisyys täytyy karistaa ennen kuin voi liittyä?

Milloinkas Uusi Suomi, tasapuolisuuden nimissä, uutisoi tämän Halla-ahon vastineen yhtä näyttävästi kuin Muhammedin "haasteen"? Olen kovin pettynyt lehtenne linjaan, jos näin ei tapahdu.

Lempi

Miten mielestänne ihmisten pitäisi suhtautua jäljempänä oleviin Helsingin kunnanvaltuutettu Jussi Halla-Ahon mielipiteisiin ja esimerkiksi syrjinnän kieltävään artiklaan?

”Jussi Halla-Aho: Monikulttuurisuus ja nainen, että minulle ei välttämättä olisi kovin suuri tragedia, jos ne naispuoliset vaikuttajat, jotka kannattavat raiskauskulttuurien edustajien maahanpäästämistä ja vastustavat tuomittujen raiskaajien karkottamista, saisivat ns. maistaa omaa lääkettään ja joutuisivat suojattiensa uhriksi. Mainitsinpa jopa nimeltä erään tähän kategoriaan kuuluvan naispoliitikon ja kerroin, että olisin vain iloinen, jos maahanmuuttajajengi raiskaisi hänet. Tällaisia ei kuulemma saa ajatella. Raiskaus on naiselle niin kauhea asia, raiskaus on miessukupuolen kollektiivista rakenteellista väkivaltaa naissukupuolta vastaan. Diipa diipa diipa.” www.halla-aho.com/scripta/paatoksenteon_vas...isuudesta_vaihteeksi.html

Lempi

”Jussi Halla-Aho: Minä ainakaan en mene väliin, jos näen jossakin pahoinpitelyn tai raiskauksen. Poliisille toki soitan, mutta on aivan varmaa, etten ryhdy omatoimisesti tapahtumiin puuttumaan. Yksi syy on se, että raiskaajat ja pahoinpitelijät, jotka yleisillä paikoilla suoritettavissa akteissa pääsääntöisesti ovat kolmannen maailman tulokkaita, ovat yleensä aseistettuja ja erittäin halukkaita vahingoittamaan ja tappamaan. En halua kuolla. Toinen ja luultavasti tärkeämpi syy on se, että en vähäisimmässäkään määrin halua riskeerata tilannetta, jossa joutuisin maksamaan jollekin Afrikan sarven ihmissaastalle vahingonkorvauksia ”kivusta ja särystä”. Tuollaisessa tilanteessa voisin hyvin kuvitella menettäväni kokonaan itsehillinnän ja ottavani hengiltä sekä tuomarin, kipua ja särkyä kärsineen saastan että häntä puolustavan oikeusavustajan.” www.halla-aho.com/scripta/viela_raiskauksista.html

Ihan suoria tulkitsemattomia pätkiä Halla-Ahon blogista. Miten kyseiisiin pitäisi mielestäsi suhtautua?

Vieras

Nuo pätkät vain osoittavat, että siinä on kerrankin rehellinen mies, joka sanoo niin kuin asiat ovat eikä jeesustele ja hurskastele tekopyhästi, kuten esim. sinä. Voitko pokkana väittää, ettei sinun mielessäsi ole koskaan käynyt samantapaisia ajatuksia? Ehkä voit, valehtelu kun on joillekin oikein elämäntapa.

Vieras

Niin, mutta kyse oli siitä, että jos näet vaikka (esim. nuorisojoukon suorittaman) pahoinpitelyn tai raiskauksen, niin menetkö SINÄ siihen väliin keskeyttämään sen?

Halla-Aho kirjoittaa ettei hän uskalla moista tehdä, hän soittaa poliisille. Minä ymmärrän tuon näkökohdan aivan hyvin. Minäkään en uskaltaisi siihen mennä, ellen sattuisi olemaan liikkeellä useamman miehen porukassa. Tässä asiassa minä olen aivan yhtä pelkuri kuin Halla-Ahokin, en halua kuolla.

Ja ymmärrän myös sen, että jos menee tuollaisessa tilanteessa väliin ja se ymmärtäväinen ja humaani raiskaaja/pahoinpitelijä jostain syystä ei ymmärräkään järkipuhetta ja sitten tilanne kärjistyy, todennäköisesti se vastapuoli hyökkää sinun kimppuusi ja jos hän vahingoittuu tämän seurauksena (joko niin, tai sitten sinä itse luultavasti vahingoitut/kuolet), vaarana on että joudut maksamaan hänelle vielä korvauksia, koska sinä aivan turhaan hyökkäsit hänen kimppuunsa, kun hän oli siinä aivan rauhassa raiskaamassa/pahoinpitelemässä jotakuta.

Onhan se tietysti kummallista, että joku voi kuvitella moisesta menettävänsä itsehillinnän. Kyllä suuri osa ihmisistä varmaan tuollaisessa tilanteessa maksaa korvaukset hymyssäsuin.

Lempi

minun mielestäni kyse oli hänen rasistisesta väittämästä, että on raiskauskulttuureita ja järkyttävästä termistä "ihmissaastaa" etnisyyden perusteella, joiden lisäksi hän ilolla toivoo, että suomalaisia naisia raiskataan, jonka lisäksi hän kohdistaa murha-agressioita ihmisiin, jotka eivät hyväksyisi hänen laittomia menettelyitään.

Poliisille soittaminen on järkevää www.poliisi.fi

Rikosuhripäivystys www.riku.fi

Vieras

Tuo vastaus kertookin aika selkeästi miten pitkälle tätä keskustelua kannattaa jatkaa.

Näin yleensä meilläpäin olen tottunut siihen, että kysymykseen pyritään vastaamaan, ei kiertämään sitä. Kannattaa joskus kokeilla, voi tulla kummallisia vastareaktioita, kuten arvostusta.

Tuliko mieleen, että se järkyttävä termi, ihmissaasta, voi kuvat teon tekijää (esim raiskaajaa/hakkaajaa), eikä sillä ole sen enempää tekemistä minkään etnisyyden kanssa. En itsekään osaa oikein pitää minkään väristä tai maalaista raiskaajaa kovinkaan korkealle arvostettavana olentona. Oli hällä sitten vaikka kuinka maidonvalkea iho tai siniset silmät tahansa. Ei tuota ole ollut tarvetta arvotella ihmisiä tähänkään asti muun, kuin tekojen perusteella.

Ja kovasti olet kyllä linkittelemään erilaisten instanssien sivuille. Silmiinpistävimpänä jo pelkästään osoitteita katsomalla, saati sivuilla vierailemalla pisti silmään, että kyseessä olivat pitklti erilaiset etujärjestöt ja viralliset yhtä asiaa (sitä omaansa) ajavat tahot. Minä satun vielä tekemään ns. alan hommia, eli markkinointia, joten jargoni on suht tuttua ja lähinnä hymyilyttää.

Mutta tuollaisista paikoista saakin älyttömän "luotettavaa" tietoa maailman menosta. Aivan kuten karkkitehtaan sivuilta saa puolueetonta ja kriittistä tietoa karamelleista ja niiden vaikutuksista.

Lempi

tuli mieleen halventava ja agressiivinen. Halla-Aho on rasistinen, halevntava ja mieltää naisten raiskauksen toivottavaksi asiaksi. Poliisille soittamista kannatan ja jos joku ihminen joutuu viha- ja väkivaltarikoksen uhriksi ja rikosuhripäivystys on avuksi.

Mistä asioista maahanmuutossa haluat keskustella?

Mielestäni on paljon kommentoijia, jotka suorastaan vaativat maahanmuuttokeskustelua eivätkä kykene kuin viilaaman pilkkua ja haukkumaan kanssakeskustelijoita pääsemättä itse asiaan.

Onko vaikeaa lukea suomalaisia viranomaissivuja?

Lempi

Kotirauhaa kampanja avuksi apua tarvitseville www.kotirauhaa.fi

"Me kaikki osaamme satuttaa. Osaammeko lopettaa ajoissa?

Valtaosa suomalaisista miehistä kohtelee rakkaintaan hyvin. Silti liian moni tuo kotiinsa kolmanneksi pyöräksi parisuhdeväkivallan. Sinäkin tunnet jonkun heistä. Auta kaveria ja ota asia puheeksi, kun suurin tragedia voidaan vielä välttää.

Kodin sisällä tapahtuva rikos satuttaa, nöyryyttää ja jättää ihmisikää pidemmät jäljet. Moni mies pyrkii hallitsemaan kumppaniaan fyysisellä voimalla. Vielä paljon useampi uhkaa sanoilla, alistaa ja kontrolloi. Tutkimuksen mukaan joka viides nainen on nykyisessä parisuhteessaan kokenut väkivaltaa tai sen uhkaa.

Mitä Sinä tälle mahdat? Ainakin voit muistaa, ettei perheväkivalta ole koskaan yksityisasia, ja että jokainen tekijä ja jokainen uhri on jonkun läheinen tai ystävä. Ja että kaikki osapuolet tarvitsevat apua." www.kotirauhaa.fi

Tukipalvelu
www.secure-tukinet.net

Tilastoja suomalaisesta raiskauksesta
www.kirkkojakaupunki.fi/arkisto/uutiset-ja-ilmiot/5821/

Say no to violence against women
www.youtube.com/watch?v=RwGKcxBnhic&feature=player

EskoR

"Ihan suoria tulkitsemattomia pätkiä Halla-Ahon blogista. Miten kyseiisiin pitäisi mielestäsi suhtautua?"

Suosittelisin lääkityksen tsekkaamista, säännöllistä ulkoilua ja terveellistä ruokavaliota.

Saattaa tuo verensokeri heitellä aika rajusti kun makaa Eiran yksiössä läppärin ääressä tunnista toiseen saarnaa suoltaen eikä muista syödä.

Vieras

Kuka osaisi kertoa, mitä järjestelmän ylläpito Suomen veronmaksajille maksaa vuositasolla? Henkilökuntaa palkataan lisää kaiken aikaa, mutta siitä, mitä se maksaa, ei saa mitään tietoja.
Ovatko bisneksessä toimivat suojatyöpaikassa nauttimassa lähdesuojan (= vihervasemmistolainen valtaeliitti) tarjoamaa etuutta?
Ei liene mahdotonta saada tästä tilastoitua tietoa, joka olisi rehellistä? Eikä liene mahdotonta sekään, että tähän asiaan alettaisiin myös kiinnittää nykyistä suurempaa huomiota kirjoittelussa ja argumentaatioissa.

duunarix

Husein Muhammedin väitteet Halla-aho murskasi puhtaasti 6-0.
Niistä ei siis sen enempää kuin sen verran että HM esittäytyy ihmisoikeusjuristiksi. Kuitenkaan hän ei edes tunne sen verran Geneven ihmisoikeussopimusta että tietäisi mihin sopimuksiin Halla-aho väitteensä perustaa. Pitäisikö tehdä kotiläksyt paremmin?

KaijaK

Lempi leikkii sisäpiiri-leikkiä ja kuvittelee koko maailman lukevan joitain sosialistien nauru-linkkejä. No toki varmaan viherstalinistit ja sossut saa niistä adrenaliinia vaaleihinsa, tuskimpa muita kiinnostaa. Jospa noidenkin turhat linkki-yhdistysten varat voisi ohjata oikean työn palkkoihin ja ihmosten / perheiden hyvinvointiin. Lempin linkit kerotoo Neukkula-tyyppisestä aivopesu ja alistamis valtiosta, jota Suomi nyt on.

Lempi

ihminen voi sivistää itseään ja olla sivistämättä... maahanmuuttokeskustelussa esimerkiksi maahanmuuttoviraston www.migri.fi sivuilla käynti edes kerran voi tietysti lisätä tietoa aiheesta maahanmuutto...

Olisi paljon mielenkiintoisempaa lukea mielipiteitäsi mm.maahanmuutosta kuin Lempi aiheesta...?

KaijaK

Yleensähän politiitikot säilöö kannattajansa yhdistyksiin puuhastelemaan, tai sitten virkamiehiksi. Asumisalan yhdistyksessä on luku- ka kirjoitustaidoton sihteeri, mutta jäsenkirja on vasurin. Tapa on peruja Koiviston kauden laman ajoilta, jolloin työministreri Jaakonsaari rallatteli, ettei tarvita kuin bumzi-mummia, yhdistykset voi työllistää ja sama bumzi on jatkunut seuraavien työministereiden kausilla. Taisi Suomen EU-tuetkin lipsahtaa bumzin vauhdissa pitoon. Hussein Mohamedkin saa taatusti yhdistyksiinsä mahtavat varat. Halla-aho blokkaa tuitta, joka on pitänyt hänet valppaana.
Saisinkohan minä jostain varat, jos perustaisi vaikkapa
Eroon yhdistystuista ry, tai Puolitetaan virkamiehet Ry ?

Tytteli

http://www.halla-aho.com/scripta/muutama_kommentti_husein_muhammedille.html

saas nähdä onko Uusisuomi se oikeanlainen lehti joka antaa molemmista puolista yhtäläisen kuvan yhtäläisellä "julkisuudella" etusivullaan

Yllä olevassa linkissa Halla-ahon vastine muhammedin haasteeseen jonka tulisi myös etusivun paikan saavan kun haastajan vääristelyt ja valheet kohdettaan perättömästi mollaa joten oikaisun mahdollisuus pitäisi antaa.

Juho Pöllänen

Puutun nyt ainoastaan kiireeni vuoksi maahanmuuttajien määrään, vaikka asiaa olisi enemmänkin.

Puhehan on ollut ''vain'' muutemista tuhansista, ehkä muuteman kymmentä tuhatta, mutta katsellaampas tilastokeskuksesta:

Pelkästään ulkomaiden kansalaisuuden omaavia löytyy vuoden 2008 loppuun mennessä 143 256.

Olen joutunut käyttämään pohjamateriaalina tilastoa jossa on vain muiden maiden kansalaiset suomessa, ei siis sisällä suomen kansalaisuuden saaneita, tai toisen ynnä kolmannen polven maahanmuuttajia.

http://www.tilastokeskus.fi/tup/suoluk/suoluk_vaesto.html#Vaestorakenne

Lempi

Perustietoa Suomesta

"Väestömäärä
5 350 462 (31.12.2009)

Ulkomaiden kansalaiset Suomessa (31.12.2008)
Yhteensä 143 197 eli n. 2,7 % koko väestöstä.
Kymmenen suurinta pysyvästi Suomessa asuvien ulkomaan kansalaisten ryhmää:
Venäjä: 26 887
Viro: 22 509
Ruotsi: 8 493
Somalia: 4 919
Kiina: 4 515
Thaimaa: 3 924
Saksa: 3 480
Turkki: 3 437
Iso-Britannia: 3 243
Irak: 3 219"

www.suomi.fi/suomifi/suomi/tietopaketit/perustietoa_suomesta/vaesto/inde...

KaijaK

ovat etupäässä muslimeja. Huomasikohan Lempi uutista, että taas muslimit oli nitistäneet 300 kristittyä Afrikassa. Lempin tilastoissa on virheitä, joita nöyrille suomalaislle syötetään.
Monelle suomalaisille tämä ei olekaan hyvinvointivaltio, mutta mamuille riittää miljardeja.
Lempi voisi tutustua vaikkapa vanhusten pakkolääkintään ja heidän muuttoonsa pois Suomen ankeasta arjesta. Mm. Espanjan Fuengirolassa asuu noin 30 000 suomalaista eläkeläistä. Ranska Italia Itävalta jne ovat parempia vaihtoehtoja kuisn Suomi ja toki he pakenee muuallekin kuin EU maihin. Ehdotan, opetellaan ensin kunnioittamaan oman maan kansalaisia ja sitten vasta leikitään typerää hyvinvointivaltion rahan kylvöä ulkomaalaisille.
Suomen vinoutuneen tilanteen paljastaa on egyptiläismummon karkoitus, mutta moninkertaisia rikollisa ei karkoiteta. Entäpä jos Espanja päättäisi karkottaa suomalaismummot ?
Nyt laitetaan sitten linkki sinne omaan aivoon Lempi.

Lempi

mielestäni ihmisten vastuuntuntoa sekä itsestään, että lähimmäisistä on tärkeää vahvistaa. Olen monta kertaa kommentoinut, että ihmettelen, miten on mahdollista, että ihmisiä on Suomessa työttöminä satojatuhansia ja Suomen jälleenrakentajilla ei ole tarvitsemaansa apua vanhainkodeissa.

Vanhustyön keskusliitto www.vtkl.fi

Vanhuusilman yksinäisyyttä kampanjassa haetaan vapaaehtoisia www.vanhuusilmanyksinaisyytta.fi

SPR:n sivuilla jokainen voi testata minkälainen auttaminen itselleen sopii ml. vanhustyö www.redcross.fi/tulemukaan/fi_FI/

Vieras

Islamista tulee valtauskonto Suomeen muutamassa vuosikymmenessä, jos nykyinen pakolaisvirta jatkuu. Muutamasta luontoon lasketusta kanistakin aiheutui isompi ongelma esim. Helsinkiin. Kannattaa katsoa näitä asioita pitkällä tähtäimellä, kristityt haluaa olla kaikkien kavereita mutta voi koittaa aika jolloin Suomessa EI saa olla kristitty.

Vieras

"Uuden Suomen bloggari ja vihreä poliitikko Husein Muhammed... "

Niinpä. Kun tunkee itsensä lehteen blogistiksi, on ainakin lehden mukaan aina oikeassa, valehtelee miten paljon tahansa.

Ja sitä Husein tekee, aivan tietoisesti sillä niin tyhmä hän ei ole etteikö tietäisi mitä puhuu.

Vihreillä ei ole koskaan todellisuus päässyt ideologiaa häiritsemään, kun nämä ovat ristiriidassa niin kiistetään todellisuus, aivan kunten Husein tekee.