Maanantai 27.5.2019

Helsinki antaa maahanmuuttajille ”positiivista erityiskohtelua”

Luotu: 
7.3.2010 08:07
  • Kuva: Creative Commons/ Brian "DoctaBu"
    Kuva

Helsingin kaupunki haluaa lisätä maahanmuuttajien määrää työvoimassaan. Helsinki harjoittaa työhönotossa niin sanottua positiivista erityiskohtelua, kertoo maahanmuuttoasioiden johtaja Annika Forsander.

Ohjeistus tekee mahdolliseksi sen, että maahanmuuttajaa suositaan rekrytoinnissa, jos hakijat ovat tasavahvoja.

Kaupunki on kertonut pyrkivänsä palkkaamaan maahanmuuttajia työntekijöiksi samassa suhteessa kuin heitä on kaupungin asukasmäärässä.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

pennie

Ensiksi: työvoimapulaa ei tullutkaan kuten ounasteltiinkin. Nyt sitten asia ratkaistaankin siten että maahanmuuttajille annetaankin ne työpaikat mitkä ovat aiemmin kuuluneet suomalaisille. Olenko minä nyt ymmärtänyt oikein? Haluan sanoa että terve itsekkyys ja omien kansalaisten suosiminen ei ole rasismia ja niin toimitaan joka puolella maailmaa. Minusta nyt aletaan mennä liian pitkälle jos asuntoasiat ja nyt jo työpaikatkin hoidetaan "positiivisen erityiskohtelun" kautta. Suomalaisilla on vain yksi tehtävä, rahoittaa tämä kaikki. Ja kaikki työpaikat tietysti verorahoilla. Entä mikä on suomalaisten reaktio tällaiseen? hyväksymmekö asian noin vain? Mistä muuten johtuu se että päättäjämme lähes avoimesti halveksivat suomalaisia?

paansi

työttömyys ja ulkomaalais-viha tulee räjähtämään käsiin jos hallitus jatkaa tätä linjaa. yritysten joukkopako suomesta jatkkuu (työpaikat vähenee) ja otetaan lisää porukkaa ulkomailta töihin, kun ei omillekkaan enää töitä löydy.

Vehti Kulman

Tämä todellakin katkaisi ns. kamelin selän.
Itselläni on pieni yritys, työllistän 7 henkilöä. Tulen siirtämään yrityksen toiminnan tämän uutisen seurauksena viroon. Suomeen en maksa enää ensimmäistäkään euroa yritysveroa.

Tämä on jo niin uskomatonta suomalaisten silmille kusemista.
Eurooppaa ja Suomea ollaan ajamassa sisäiseen sekasortoon. Jopa sisällissotaan. Tämä ei ole kestävää kehitystä.

Näkemiin Suomi (ja Helsinki), yrityksen siirto Viroon alkaa ensi viikolla.

Vieras

monestihan ihmiset ovat paperilla lähes yhtä päteviä, mutta loppuviimein valintaan vaikuttaa persoonallisuus,henkilökemiat jne.
jatkossa ei näiden asioiden perusteella voidaa lopullista valintaa tehdä vaan on noudatettava ohjeistusta "positiivisesta" syrjinnästä?

pennie

Tarkoitus ei liene se että olemassolevat suomalaisten työpaikat annetaan maahanmuuttajille. Silloin vain vaihdetaan työntekijät toisiin lukumäärän pysyessä samana. Työperäinen maahanmuutto tarkoittaa että työvoimaa tuodaan ulkomailta työvoiman kysynnän lisääntyessä. Näinhän tilanne ei nyt ole vaan työttömien määrä kasvaa kasvamistaan eikä silloin ole tapana tuoda työntekijöitä ulkomailta. Kuten aiemmin mainitsin en ymmärrä tätä kantasuomalaisten halveksumista ja pelkään että ko. halveksiminen ja ylimielinen asenne tulevat jossain vaiheessa silmille. Merkkejä siitä näkyy jo.

Anti-Demari

"Ei työntekijöitä laman aikana tuodakaan ulkomailta. Kyse on maassa jo olevista maahanmuuttajista."

Jotka on tuotu alunperin työvoimapulaa muka paikkaamaan, tai valepakolaisina. Kunnista ja valtiolta pitäisi muutenkin vähentää liikaa työvoimaa kuluttamasta verovaroja. Nyt vielä valepakolaisia ja "työvoimapulan paikkaajia" otetaan kuormittamaan veronmaksajia entisestään. Ei ole päättäjien hulluudella rajoja, eikä alykääpiökansa viitsi käyttää äänestysoikeuttaan järkevästi.

Onneksi Suomi velkaantuu tänä vuonna lisää vain 13mrd. Pikkujuttu.

zip

"Mutta eiväthän maahanmuuttokriittiset vastusta työperäistä maahanmuuttoa, sellaista muistelen kuulleeni."

Työperäinen maahanmuutto on sitä, että muuttajalla on Suomeen tullessaan jo työpaikka odottamassa.

Sitä ei kukaan vastusta, mutta tämä uutinen ei liity mitenkään työperäiseen maahanmuuttoon, vaan suomalaisten syrjimiseen virkoja täytettäessä.

Käytännössähän suomalainen häviää tämän pelin aina: jos suomalainen valitaan mamun sijasta pätevyyden perusteella, mamu riitauttaa valinnan ja voittaa lopulta.

Wode

Julkaisu Rasismin ja etnisen syrjinnän ehkäiseminen Helsingin kaupungin toiminnassa.

http://www.hel.fi/wps/wcm/connect/4ef3cc004a17783fb09ef83d8d1d4668/rasis...

Siitä pistää silmään kohta 1.3, jossa sanotaan:

"Esimerkiksi työhönotossa voidaan ottaa huomioon hakijan etninen tausta palkkaamalla tehtävään työmarkkinoilla aliedustettuun ryhmään kuuluva henkilö, vaikka tämä ei olisi aivan yhtä pätevä kuin paremmin edustettuun ryhmään kuuluva."

Kyllä tuossa ohjeessa sanotaan ihan selvästi, että suositaan maahanmuuttajaa vaikka ei olisi yhtä pätevä kuin kantasuomalainen! Miksi ko. uutista kaunistellaan joka lehdessä, eikö totuutta uskalleta/haluta kertoa?

Vierailija

tuli tarkistettua, nimimerkki wwwnational kirjoitti asiasta suomi24:ssä jo vuonna 2005, eli viisi vuotta sitten, yllättäen todellakin Suomen valtamedia ei ole aiemmin nähnyt tarpeelliseksi mainita asiaa ollenkan, vaikka esim. brittimedia teki aiheesta isoja uutisia, perin outoa, onko suomimedia ollut jossain oudossa käskytyksessä, vai itsesensuuriako se harrastaa vanhojen neukkulan aikojen muistoksi ja tapaan?

ilotippa

Tuo Helsingin Kaupungin ohjeistus on yksiselitteisesti perustuslainvastainen.

<ul><a href="http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731?search[type]=pika&se... 11.6.1999/731, 6 §, Yhdenvertaisuus:</a>

"Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, ALKUPERÄN, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella."</ul>

Kai tuossa on sitten katsottu, että työmarkkinoilla aliedustetun etnisen ryhmän suosiminen on hyväksyttävä peruste eri asemalle asettamiseen mutta ei ainakaan minun oikeustajuuni mahdu, että kantaräisväestön edustaja voi olla kakkosluokan kansalainen omassa maassaan.

Justinos

Neuvostoliittokin antoi maahanmuuttajille positiivista erityiskohtelua samalla kun oma kansa sai kärsiä huonommista oloista. Samaa vihervasemmisto toteuttaa täälläkin. Monikulttuurijärjestelmästä hyötyy vain puolue-eliitti ja idealogian tueksi ulkomailta tuodut ihmiset, jotka saavat taustansa vuoksi erityiskohtelua.

Olisikohan aika kansan kohta herätä?

Down Nola

Kylläpäs nämä maahanmuuttovirkamiehet (ja naiset) ovat hyviä keksimään väreileviä uudissanoja, vai että oikein "positiivista erityiskohtelua" on nyt tarjolla. Sillä lailla. Tämähän on silkkaa syrjintää ja rotuerottelupolitiikkaa. Siis kiintiöt etnisen taustan perusteella, ei voi olla näin!

simomakela

"Positiivinen erityiskohtelu"

Onpa keksitty syrjinnälle kaunis sana. Yhtä hyvin ja rehellisempääolisi sanoa "Helsinki tarjoaa työhönotossa valtaväestön edustajalle syrjintää...".

Uskotaanko tämän käytännön edistävän suvaitsevaisuuta?

Kantis

Aika paksua juttua Helsingin kaupungilta. Kantasuomalaisia syrjitään nyt myös työhönotossa. Siihen jos jotain sanoo, on heti rasisti. On tämä vaan uskomaton maa! Kuinka kauan suomalaiset kantaväestön edustajat tätä katsovat? Vaalit on tulossa 17.11.2011 ja on kumma, jos siellä näitä samoja maailmojen ja maahanmuuttajien syleilijöitä edelleen valitaan!

Nuorten kannattaa opiskella hyvä ammatti ja sitten karistaa tämän maan tomut jaloistaan.

Jeppe

Tämä on syrjintää, eikä missään tapauksessa hyväksyttävissä. Virkamiehen tulee aina ajaa suomalaisten etua.

Vaadin Annika Forsanderin eroa! Hän suhtautuu avoimen rasistisesti suomalaisiin. Sen lisäksi hän väärinkäyttää maksamiamme verovaroja. Niitä ei ole kerätty Forsanderin ideologiseen ristiretkeen.

MerjaH

tulevat vain lisäämään sitä "rasismia", eli negatiivisia tunteita maahanmuuttajia kohtaan. Varsinkin niissä piireissä keitä tämä koskee pääasiallisesti, eli nuoria suomalaisia.

Miten joillakin voi olla noin nurinkurinen logiikka.

Natsithan käyttivät tuota samaa periaatetta. He luopuivat objektiivisuudesta heikoin seurauksin. Eikä tässäkään typeryydessä tule hyvin käymään, sanokaa minun sanoneen. Meillä "kansa" nähdään kohta yhteiskunnan viholliseksi, thorslaisethan näkevät jo niin. Aatetta on tarkoitus levittää...

Ihmiset vihaavat jo Thorsia. Heillä on pätevät syyt. Mitä tämä oikein on? Tyhmyyttä se ainakin on, mitä syvimmässä määrin. Se on myöskin jotain syvää kaunaa suomalaisuutta kohtaan. Se on sairasta. Sääntöjä rukataan omaa kansaa vastaan. Kohta nämä laulut ovat kielletyt, menee köyhältä sekin huvi...eli olla onnellinen isänmaastaan, sekin tulee olemaan kiellettyä. Meidän tulee luopua historiallisesta tietoisuudestamme.

Tämä on ilmeisen junttia ja vaarallista sellaista. Nämä harrasteet vaarantavat kohta...vähintäänkin työnsaannin, tulee supon leima persuuksiin, ja thorsit hietovat karvaisia käsiään:

http://www.youtube.com/watch?v=RHfBscWCJzQ

Minä kumminkin jatkan, sillä talonpoikaisuus velvoittaa... puolustamhaan meän ommaa juntti-Suomea.
http://www.youtube.com/watch?v=IXurYcELofI&NR=1

Mieki, kiltti mamma, mie olen kohta varhmaanki vaarallinen fasisti...jolta häätyy kieltää se "vaakunan käyttäminen", kuten Bjarne Kallis ehdotti tässä taannoin.

Isänmaallista musiikkia kumminkin kuuntelen niin kauan kuin Herlin antaa tätin sivuilla soitella. Se on hieno harraste.

http://www.youtube.com/watch?v=tBlWfpK0Nb0&feature=related

Oma syynne, hel*etin herrat, että tässä ylheensä tullee miehleen jopa niin hullu ajatus, että "Jääkäri-veri tässä velvoittaa!!!!!!!!!" pkele.

MerjaH

on ilmeisesti otettava se "rasistin" leima, vaikka rakastammekin kaikkia maailman ihmisiä. Se on vain tehtävä valinta, kenen joukoissa seisot..kenen lippua kannat.

Minä rakastan maailman ihmisiä ja olen utelias erilaisille kulttuureille, mutta olen sitä mieltä että etnisiä suommalaisia on suosittava työnhaussa ja muutenkin, koska me olemme sen heille velkaa.

http://www.youtube.com/watch?v=7rjv7YHkJ2w&feature=related

Ja "etnisiksi suomalaisiksi" lasken kaikki tänne omalla kyydillään, tai vaikkapa varastetulla hevospelillä saapuneet.
http://www.youtube.com/watch?v=VxUnO2YNnao&feature=related

Mila F

Ainoat ihmiset, joita täällä olijoista inhoan, ovat niitä, jotka tulevat tänne loisimaan jo esi-isiemme ajoista kasvatetun varallisuuden siivellä. Heillä ei ole tarkoituskaan tulla osaksi tätä yhteiskuntaa.

Vain osa maahanmuuttajista erottuu selvästi tuohon ryhmään.

Vierailija

rasistista syrjintää, positiivinen syrjintä on hieno sanapari jolla asia muutetaan merkitsemään aivan tosiata asiaa ja se on hyväksytty ympäri maailmaa, myös Briteissä sitä on harjoitettu jo vuosia.

"Positiivinen syrjintä on Euroopan unionin direktiivin mukaan sallittua rajoitetusti...

Helsingin kaupungin työhönotossa voidaan suosia työmarkkinoilla aliedustettuja etnisiä ryhmiä, vaikka näiden ryhmien työnhakijat eivät olisikaan aivan yhtä päteviä kuin paremmin edustettuihin ryhmiin kuuluvat työnhakijat."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Positiivinen_syrjint%C3%A4

H.Th.

"Positiivinen syrjintä on Euroopan unionin direktiivin mukaan sallittua rajoitetusti...

Helsingin kaupungin työhönotossa voidaan suosia työmarkkinoilla aliedustettuja etnisiä ryhmiä, vaikka näiden ryhmien työnhakijat eivät olisikaan aivan yhtä päteviä kuin paremmin edustettuihin ryhmiin kuuluvat työnhakijat."

Kuka tämän käsittämättömän aivopierun takana on?
Kuinka joku voi ajatella näin syrjivästi ja luulla, että
on oikealla asialla. Heti potkut, kykenemättömänä
loogiseen ajatteluun.

Ja Uuden Suomen artikkelihan on virheellinen, kun puhuu samantasoisista hakijoista. Todellisuudessahan aikeet ovat vielä karmeammat. Toimittajalla on alan vaihto paikallaan.
Ei osaa kirjoittaa uutista paikkansapitävästi.

Mitta on täysi.

Vierailija

oikein muistan, niin jo vuosia sitten oli puhetta netissä, että feministit ensimmäisinä olivat vaatimassa tätä positiivista syrjintää Suomessa, silloin se koski naisten asemaa ja virkoja, ei muita ryhmiä.

Englannissa tästä positiivisesta syrjinnästä ja tapauksista oli lehdissä muutama vuosi sitten paljon juttua..

"Fire service bans white men from open days - to boost number of ethnic minority recruits

White men have been banned from fire brigade recruitment sessions because bosses want to hit their diversity targets.

Four out of five "open" days held by Avon Fire Service were restricted to women and ethnic minorities."

http://www.dailymail.co.uk/news/article-510418/Fire-service-bans-white-m...

Vastaava toiminta melko yleistä länsimaissa.

simomakela

Nimimerkki Wode.

Tärkeän huomion teit.

Ko. julkaisu todellakin ohjeistaa palkkaamaan etnisen vähemmistön edustajan vaikka tämä ei olisi "ihan" yhtä pätetvä kuin valtaväestön edustaja. Ja tietystikään siinä ei ole määritelty, kuinka paljon pätemättömämpi maahanmuuttajan täytyy olla, että häntä ei tarvitse palkata.

Eli valtaväestön edustaja ei pärjää edes omilla ansioillaan maahanmuuttajalle.

semi

Valitkaa Oslo Taxin toiminta malli jota he itse kehoittavat ihmisiä käyttämään ja se ei ole edes rasismia. Jos autossa istuu musta mies voit valita valkoisen kuskin jonon ohi jos haluat, taxeilla ei ole mitään oikeutta määrätä ihmisiä ottamaan sitä ensinmäistä pirssiä, vaan Oslo Taxin mukaan se on ihmisten oma valinta minkä taxin he valitsevat.

Kuten kaupassa asiakas valitsee sen karkkipussin mikä näyttää parhaalta. Jos taxi koettaa oslossa syrjiä aiakasta joka valitsee mielestään parhaan taxin ja itselleen sopivan kuskin ja häntä siinä puuhastelussa häiritään niin aiasta pitää välittömästi ilmoittaa taxi keskukselle ja taxin numero ja kellonaika että missä. Koko tämä systeemi tuli sen jälkeen kun muslimi taxit osoittivat mieltään Dagbladettia vastaan Oslossa Muuhamed karikatuurin johdosta.

Kansahan touteuttaa sitä jo kaupoissa ja niiden kassoilla, olipa täällä posti jossa kaikki työntekijät olivat hunnutettuja vähemmistön edustajia. jostain syystä valtaväestö ei enään käynyt siellä ja nyt kaikki on taas normaalisti eli ei hunnutettuja posti neitejä.

En nyt tietysti halua tässä kantaa Suommeen syrjintää tai rasismia mutta valaista sitä mitä tapahtuu muualla ja minkälaisia vastareaktioita se aiheuttaa. Yksi asia on varmaa, puolueettomana on mahdotonta koettaa elää.

me2

Tästähän mukava soppa syntyy. Voisin kuvitella, että kun esimerkiksi sossun luukulla joku ulkomaalainen hoonolla soomella sönkkää, että: "Ei kuule rahaa tipu, sinun olisi pitänyt säästää töissä ollessasi.", niin alkaa asiakasta kismittää oikeasti. Varsinkin jos hänet on saneerattu ulos, ja kerrankin koittaa käyttää maksamiaan veroja hyväkseen. Eihän tässä ole enää mitään hurpaa! Olen ollut positiivisella kannalla työperäistä muuttoa ajatellen, mutta jos tämä nyt menee siihen, että tässä meidän ns. pohjoismaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa ei ollakkaan tasa-arvoisia, niinkuin on väitetty, ja varsinkin etninen tausta merkitseekin työhönotossa, vaikka toista on väitetty, niin nyt vaihtui kyllä mielipide samantien. Alkuasukkaat saa siis maksaa viulut, niinkuin jokaisessa siirtomaassa tähän asti. EI KÄY!

Allu A

Jonkun helsinkiläisen pitäisi valittaa tällaisesta syrjivästä menettelystä, joka on taatusti perustuslain vastainen. Tästä on nostettava kunnon myrsky, joka kaataa syrjintäsäännöksen.

Kunnallisten palvelujen lähtökohta on mahdollisimman hyvä palvelu kunnan asukkaille eikä ideologinen työhönotto.

Vieras

asiaan on mielestäni terve, julkisen vallan ei. Kannattaa panna merkille etteivät maahanmuuttajat USA:han pyri sinne ylivertaisen sosiaaliturvan takia vaan he tulevat tekemään työtä.

Miksei Suomessa voisi suhtautua maahanmuuttajiin samalla tavalla? Monella suomalaisella on tietoa ja ehkä kokemustakin siitä miten Amerikka, Ruotsi, Norja ja Tanska suhtautuvat meihin maahanmuuttajina.

Julkinen valta mielestäni haluaa kouluttaa maahanmuuttajista kiitollisia uusavuttomia. Kaikki maahanmuuttajat eivät ole myötätuntoamme kaipaavia henkensä uhalla pakoon lähteneitä.

Kim Lindblom

Tämä on käsittämätöntä, joku yrittää pelastaa Suomen:
- työvoimapulalta
- monokulttuurilta
ja rikastuttaa arkeamme ja tässäkö on kiitos?
Kysyn vaan.

”Helsingin käräjäoikeus tuomitsi perjantaina viisi virolaismiestä vankeusrangaistuksiin afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden salakuljettamiseen liittyvässä jutussa.”

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Virolaismiehill...5253464810?ref=lahe...

Sokarates

Nimestä päätellen pakkoruotsittaja. Mielenkiintoinen juttu, eli nyt on työantajan pakko valita esim. ummikko joka ei puhu sanaakaan Suomea, vain siksi että paperilla on yhtä hyvä kuin kantaväestö.

Kiva olla nuori vastavalmistunut työnhakija -NOT! Ei toivoakaan työpaikasta Hesassa enää.

simomakela

Vielä viitaten nimimerkki Woden kirjoitukseen.

Käytännössä toi epäpätevämmän hakijan valitsemisen mahdollisuus tarkoittaa, että Helsingin kaupunki viittaa työn laadulle kintaalla, jos parasta hakijaa ei tarvitse palkata. Kerrassaan omituista työhönottopolitiikkaa. Onneksi en asu helsingissä.

Kancel

Eikös vuosikaudet ole naurettu sellaiselle rasistien oletetulle pelolle, että "ne tulee tänne ja vie meidän työpaikat". Tässähän se pelko nimenomaan realisoituu, vieläpä päättäjien myötävaikutuksella!

Tosin onhan jo pitkään ollut näyttöä mm. raksa-alan työpaikkojen vierasperäistymisestä, joten siinä mielessä pelko on realisoitunut jo aikoja sitten.

Mutta kyllä vaan sanon, että ottaisi päähän, jos menettäisin työpaikan ihonvärini takia.

Hakkuri

<div style="float: right; color: #666; font-size: 0.9em">Eikös vuosikaudet ole naurettu sellaiselle rasistien oletetulle pelolle, että "ne tulee tänne ja vie meidän työpaikat". Tässähän se pelko nimenomaan realisoituu, vieläpä päättäjien myötävaikutuksella!</div>

Kun itä-blokin maita liittyi EU:hun, ay-lobby ja muu populistivasemmisto vastusti noiden maiden asukkaiden pääsyä Suomen työmarkkinoille. Nyt ajavat päinvastaista linjaa ja hurraavat hallitsemattoman maahanmuuton puolesta. Ilmeisesti populistivasemmiston mielestä nyt tulevat on kulttuuria enemmän väristävämpää sakkia.

Vallanmainiota

Nyt tarvitaan erityiskohtelu "positiivistä syrjintää" kaikille erityisryhmille; pitkille ja pätkille, lihaville ja laihoille, nuorille ja vanhoille, naisille ja miehille, terveille ja sairaille, tupakoiville ja tupakoimattomille, lapsiperheille ja yksinhuoltajille, uskoville ja ateisteille, suomenruotsalaisille, suomenvenäläisille, suomensomaleille, suomenvietnamilaisille, kavereille, ystäville, kerho- ja heimoveljille, rakastajattarille, omille lapsille ja sukulaisille...

semi

Euroopan historiaa voi päätellä että tämä ei pääty hyvin, tässä rakennetaan uutta ja mahtavaa konfliktia ja uusia leirejä. Toisen maailmansodan jälkeen päättäjät sanoivat ja hokivat -ei koskaan enään. Mutta kuten tiedetään he usein eivät tarkoita sitä mitä sanovat, tai eivät kerta kaikkiaan tiedä mitä sanovat. Mahdollisesti he eivät usko tilanteen eskalisoitumiseen, koska historian väkivaltaisista yhteenotoista on kulunut jo jonkin aikaa ja niiden merkkien näkyminen euroopassa ei herätä heissä juuri tuntemuksia.

Kansan kollektiivinen muisti tuntuu toimivan paremmin ja varmaan johtuen käyttänön arjesta ja kohtaamisista vierasperäisten kanssa.

Vieras

Jo kaupunkikin harrastaa, mielestäni se että joku valitaan töihin etnisen taustansa takia ja suomalainen jää ilman töitä, on RASISMIA, suomalaisia kohtaan. Entäpä tapaus, on mamu + valkoinen suomalainen + tummaihoinen mutta suomessa syntynyt kaikki tasavertaisia työnhakijoita, kuka otetaan ?

Kancel

Mites muuten toimitaan esim. Suomessa syntyneen somalin kohdalla? Saako hänkin positiivista erityiskohtelua, vaikka onkin aivan yhtä suomalainen kuin kuka tahansa meistä?

Entäs sitten uhristatusta vailla olevat etniset ryhmät. Miten käy kiinalaisen, thaimaalaisen tai vaikka baijerilaiseen perinneasuun pukeutuvan hakijan?

Hakkuri

"Mites muuten toimitaan esim. Suomessa syntyneen somalin kohdalla? Saako hänkin positiivista erityiskohtelua, vaikka onkin aivan yhtä suomalainen kuin kuka tahansa meistä?"

Maahanmuuttaja on suhteellinen käsite. Kun halutaan vähätellä somppujen määrää esim. rikollisuustilastoissa tai työttömyysastetilastoissa, Suomessa syntyneet somput ovat suomalaisia. Samat somput muuttuvat maahanmuuttajiksi näissä "positiivisissa" syrjintätapauksissa. Luonnollisesti.

Vieras

Ei se tarkoita maahanmuuttajaa tai esim afrikkalaista tms vaan on ihan puhdas ihonvärijuttu. Esim afrikassa syntynyt valkoihoinen ei saa mitään erikoiskohtelua, mutta suomessa syntynyt musta kyllä.

PaavoL

Kyllä me suomalaiset ollaan lampaita! Ensin annamme ruotsinkielisille kiintiöt eri kouluihin ym, nyt rupeamme suosimaan muita kansallisuuksia. Oliskohan SUomen aika jakautua kahtiA tai anoa Venäjältä alue johon voisimme muuttaa, sielähän väki kuolee ja alueet tyhjenee! Toinen vaihtoehto on tehdä vaaleissa selkeä linjan muutos ja nämä sossu tasaarvoilijoille ostaa menolippu ihan mihin vaan. Ei ole ihme jos rasismi lisääntyy. Helsingille on selkeästi näytettävä paikka tässä maassa. Pääkaupungin vaihto on yksi selkeä esitys.

tourette

Ihan mihin suuntaan tahansa, tämä on härskiä syrjintää, täysin asiatonta toimintaa ja todennäköisesti laitonta.

Miksi ihmeessä veronmaksajien kustannuksella ylipäänsä elätetään jotain forsandereita? Jo tuollaisten virkojen olemassaolo todistaa tietoisesta eriarvoistamisesta.

Joka ei omin avuin kykene itseään ja perhettään elättämään, ei ole oikeassa paikassa oikealla asialla.

Nimim. white flight-emigrantti, päivästä no. 1 nettomaksaja uudessa kotimaassani. Sanoudun irti näistä talkoista.

Arja Tarja

Helsinki haluaa ehkäistä rikollisuuden paisumista antamalla töitä pakolaisille, etteivät ajalehdi toimettomina. Paljon parempi olisi lähettää takaisin kotimaahansa rakentamaan sitä, oman kulttuurinsa pariin. Jotka ovat oikeasti saaneet töitä vapailta markkinoilta, niin kiva kun olette täällä.

Vieras

Voi, mikä älämölö syntyykään, kun syrjijät yhtäkkiä tuntevat itsensä syrjityiksi. Kuinkahan moni tämänkin keskustelun persuista ja muista "etnisistä" suomalaisista on kiihkeästi pyrkimässä HKL:n bussikuskeiksi, puisto-osaston lapiomiehiksi tai metroasemien siivoojiksi? Tällaiset "paskaduunithan" koetaan jo nykyään luonnostaan mamuille kuuluviksi.

Helpompi on sohvalla maaten vääryyksistä vaikertaa kuin kääriä hihansa ja ryhtyä rehellisiin töihin. Kyllä niitä halukkaille löytyy.

semi

Bussikuskin homma on paskaduunia ja vaikka joku olisi sitä mieltä että se olisi luonnostaan mamujen hommaa niin olen eri mieltä. Se että olisitkin sitä mieltä niin ei oikeuta sitä että suositaan ulkomaalaista bussikuskin hakijaa kotimaisen kustannuksella ja otetaan vaikka vähän huonompikin ulkomaalainen. Kysymys ei siis ole siitä mitä sinä pidät paska duunina tai että sinä pidät täällä kirjoittavia ihmisiä syrjivinä rasisteina, katsos!!! Jos sinulta on jäänyt huomaamatta niin me vastustamme syrjimistä nyt. Minulle on helvetin sama ja se syrjitäänkö mustaa Afrikkalaista tai valkoista Suomalaista, se syrjiminen on väärin.

Olenkin tunnustanut aikaisemmin boikotoivani muslimi taxeja ja kaupan kassoja, mutta syyt ovat aivan muualla kuin rasisti/syrjimisen puolella. Kun monta tuhatta muslimi sellaista marssii kadulla ja huutaa kuolemaa ja kostoa erinäköisille toimittajille ja median edustajille vaikka kosto veisi syyttömiäkin mukana, se on heistä oikeutettua koska jumalaa on loukattu. Tiedätkös, silloin mies tietää että on valittava puoli, on valittava vaikka se raastaakin sydäntä koska sitä ei haluaisi millään joutua vastakkain asettelun tielle.

Kolmisen viikkoa sitten Oslon keskustassa oli parituhatta naista ja lasta ja miestä hurraamassa kun eräs Juha Miedon näköinen henkilö uhosi WTC,n toteutuvan kohta Oslossa ja koston maistuvan suloiselle. Sitten perässä tulivat 1000 Taksi suharia lakkoineen koska jumalaa oli loukattu, kuolemaa Tanskalle ja Norjalle uhoten ja nyrkit heiluen. Sellaisen näkeminen saa olon kaikkea muuta kuin hyväksi, sellaisen näkemisestä tulee siettämättömän paha olo.

Vaikka tätä näytelmää on joutunut seuraamaan jo pitkään en ole koskaan uhannut yhtäkään heidän uskontonsa edustamaa ihmistä, minua on kyllä uhattu kuten tuhansia muita alkuasukkaita. Vaimoani joka on myös Suomalainen kadulla parjataan koska ei ole huntua ja voi käyttää hametta,on syntynyt sellaisia puoli poliiseja jotka vartioivat Grölannin "Oslo" alueella moraalia Islamin näkökulmasta ja se vielä sitä kevyttä linjaa ja kaikki tämä Skandinaavisessa maassa. Minä en todellakaan haluaisi nähdä sitä päivää että tämä kaikki eskalisoituu suoran konfliktin tasolle, mutta järkeä käyttäen vaaran merkit ovat jo ilmassa. Minulla on myös lukuisia muslimi ystäviä joten jos siellä koetetaan tehdä kaikista rasisteja niin pidä hyvänäsi. Aivan sama oletko musta vai keltainen vai mistä tulet.

Vieras

Jos yrittäisit kohentaa luetun ymmärtämistäsi - esimerkiksi tajutaksesi, mitä lainausmerkeillä voidaan tarkoittaa - ja suomen kielen osaamistasi, saattaisit tulla hieman toisiin ajatuksiin. Vaikka keino ei ehkä ole paras mahdollinen, maahanmuuttajien suosimisella kaupungin työhönotossa pyritään korjaamaan vallitseva vääryys. Kostonhimoisia hulluja ei tietenkään pidä hyväksyä. Hyödyllistä olisi kuitenkin yrittää ymmärtää, mistä heidän raivonsa juontaa juurensa.

Tympääntynyt

Syrjintä on aina väärin. Kun positiivisesta syrjitään yhtä ihmistä hänen etnisen taustansa takia, samalla tullaan väistämättä negatiivisesti syrjineeksi toista ihmistä hänen etnisen taustansa takia.

Ja syrjintä etnisen taustan perusteella on aina rasismia eli rotuerottelua.

Mitään positiivista en pysty näkemään positiivisessa syrjinnässä.

Hietsuarska

Näin ne kaikki rasistiksi leimattujen kertoman uhkakuvat toteutuvat, yksi toisensa jälkeen.

Ei mene kauaa kun mamukiimaiset päättäjät ryhtyvät "puhdistamaan" työpaikoilta kantasuomalaiset pois ja palkkaamaan "hieman" vähemmillä meriiteillä varustettuja mamuja tilalle. Silloin kelpaa tutkintotodistukseksi myös netistä ostetut tutkinnot...

Mutta kait suomalaiset ovat tätä halunneet kun ovat päättäjänsä valinneet.

Observatori

Eduskunta toimii Suomessa perustuslakituomioistuimena. Eduskunta muodostuu puolueista. Puolueisiin kuuluu alle 6 % kansasta.

Eduskunta siis säätää, valvoo ja toimeenpanee valtaa vastoin länsimaista demokratiaa. Sellainen kuuluu banaanivaltioiden diktaattorin keinovalikoimaan legitimioida harvainvalta. Suomessa diktaattorina toimii puolueet ja harvavalta kuuluu puolue-eliitin käsiin. Ja se perustelee valtansa yo. järjestelyllä. Systeemi kehitettiin kekkoslovakissa viime vuosituhannella.

Suomessa positiivinen syrjintä on laillistettu maan tapa koska:
-ruotsinkielisiä pitää suosia
-tasa-arvoisempia naisia pitää suosia
-positiivinen syrjintä ei kuulosta negatiiviselta suosimiselta. Muttei se oikeuta mitään. Keino ei kestäisi riippumatonta tarkastelua. Ehkä asiaan voisi saada kansainväliseltä puolelta toisen kannanoton.

Suomeen on saatava riippumaton ei-poliittinen perustuslakituomioistuin. Sellainen on kuuluu jokaiseen sivistysvaltioon.

Suomi on toiminut lakejaan vastaan jatkuvasti mm. autoveroissa, kielikysymyksissä ja sosiaalivirastojen mielivallan tapauksissa.

Yksi ongelma on se, ettei mikään tai kukaan valvo ministeriöiden ja ministerien tekemisiä. He käyttävät jumalallista valtaa. Sen vallan takana on perustuslaki, jota puolueet valvovat eduskunnassa.

Esimerkiksi ympäristöministeriön tai maahanmuuton päätöksien rahoitusta ei ministeriöiden tarvitse osoittaa omasta budjetistaan. Maallinen realismi ei kahlitse äärihumanisteja päätöksissä ja pilvilinnoissa. Rahaa on yli vallan. Käytetään pelimerkkeinä MIRrejä, Muiden Ihmisten Rahoja.

Esimerkikiksi maahanmuuttoministeri ei tiedä edes 100 miljoonan tarkkuudella maahanmuuton kuluja. Ne on piilotettu. Toiset puhuvat 72 miljoonasta, toiset 2 miljardista. Alalla monista asioista valehdellaan, toisista käytetään harhaanjohtavasti tilastoja. On muka rasistista seurata etnisiä kuluja ja rikkomuksia muttei suosia etnisiä ryhmiä. Rotuoppi ja vihalait tuodaan 1960-luvun USA:sta, eri tilanteista.

Juipe

TÄmä on niin suomalaista toimintaa kuin voi olla. Kaikki valittavat ja uhkailevat ties millä, mutta kukaan ei ryhdy tekoihin. Sellaisia me suomalaiset ollaan...

Nyt jos koskaan on aika saada asioihin muutos. Ensi vaaleissa annetaan ääniä vaikka Perussuomalaisille, ei asioida tällaisella tavalla palkatun henkilön kanssa vaan valitaan se suomalainen siitä vierestä, EI ANNETA SITÄ RAHAA NIILLE ROMAANIKERJÄLÄISILLE (niitä tulee muuten koko ajan lisää), mennään yleislakkoon ja niin edelleen... ei vain puhuttaisi vaan toimittaisiin myös!!!

Kun porvarit pääsi valtaan niin sen jälkeen on tällaiset asiat alkaneet lisääntyä. Rahan valta sanon minä. Maahanmuuttaja tekee töitä huonolla palkalla eikä valita, koska ollaan peloteltu sillä että ajetaan maasta pois.

Sologdin

tai tuomio! Vaadin kansanäänestystä Suomen nykyisestä maahanmuuttopolitiikasta!

Maahanmuutto, ts. kiintiöpakolaiset, turvapaikanhakijat ja EU:n alueelta tulevat muuttajat jne., on saavuttanut Suomen kansallisen identiteetin kannalta niin suuren merkityksen, että siitä tulee järjestää kansanäänestys! Maahanmuuttokysymys on merkittävyydeltään hyvinkin verrattavissa Kieltolaki- ja EU-äänestyksiin.

Nyt ei ole tietoa siitä, kuka on hyväksynyt maahanmuuton sellaisessa laajuudessa kuin se parhaillaan toteutuu, vai onko kyseessä kokonaan hallitsematon ilmiö, vai mistä on kysymys. On myös käynyt selväksi, että maahanmuuton yhteydessä tapahtuu laajoja väärinkäytöksiä; Suomeen on saavuttu väärin perustein ja maahamme on tullut lukuisia rikollisia.

Eri yhteyksistä on käynyt ilmi, että maahanmuuton nettokustannukset maallemme ovat vähintään miljardiluokkaa. Käsitykseni mukaan erilaiset sosiaali- ym. tuet ja lapsilisät on alun alkaen tarkoitettu suomalaisille "normaaleille" kansalaisille ja perheille turvaverkoiksi elämän kriittisissä vaiheissa eikä suinkaan perusteiksi saapua Suomeen.

Maahanmuuttoministeri Rehn ja Kelan edustajat ovat julkisuudessa antaneet maahanmuuton kustannuksista paikkansapitämättömiä ja ristiriitaisia tietoja tai he eivät ole selvillä hallinnonalastaan.

Kansanäänestyksen kysymyksenasettelu voisi olla esimerkiksi:

KYLLÄ = Hyväksyn maahanmuuton nykyisessä laajuudessaan

EI = Maahanmuuttoa EU-alueen ulkopuolelta on rajoitettava jyrkästi ja vuosina 1990-2010 maahan saapuneiden maahanmuuttajien oleskeluluvat ja kansalaisuus on asetettava kyseenalaisiksi, jos tarkastuksessa käy ilmi, että luvat on myönnetty väärin perustein.

Koska aikaa on runsaasti, kansanäänestys voidaan toteuttaa eduskuntavaalien 2011 yhteydessä.

Siili

Oma veikkaukseni: tämä "positiivisen erityiskohtelun" projekti menee metsään, kun se ensimmäisen kerran riitautetaan oikeudessa.

Forsander ja kumppanit laskee kenties sen varaan, että vähemmän koulutetun kantaväestön keskuudessa omia oikeuksia ei valvota yhtä tiukasti kuin esimerkiksi Demla valvoo maahanmuuttajien oikeuksia. Näin vähemmän koulutusta vaativat työt voidaan helpommin "ylimiehittää" maahanmuuttajilla ja sitä kautta kompensoida alimiehitystä korkeampaa koulutusta vaativilla sektoreilla, joissa kantaväestökin on tarkemmin perillä oikeuksistaan, eikä siedä niin helposti "positiivista erikoiskohtelua".

Voi kuitenkin olla, että vastakkainasettelun kiristyessä hyysäilyyn tympääntyneet organisoituvat suuremmassa määrin ja myös "positiivisesti" syrjitylle kantaväestölle löytyy maksutonta juridista apua periaatteellisista syistä tarjoavia.

Oikeudessa asian pitäisi olla selvä: jos kantaväestöön(kin) kuuluvaa syrjitään hänen syntyperänsä mukaan, työnantaja syyllistyy rikokseen.

Bussin vakiasiakas

No siinäpä selitys tilanteeseen: nykyään kun ajelen busseilla ja joudun joskus kysymään pysäkkiä tai katua Helsingissä, saan usein vastaukseksi joko pään pudistuksen tai ärähdyksen käsittämättömällä kielelä!

Vieras

Sinulla kansalainen ei ole muuta arvoa kuin olla maksumies tässä asiassa...!
Mitään sinulta ei kysytä ja sinä teet kuin lammas niinkuin Pajusen porukka junailee..!
Suomalainen on muutenkin puoli hölmö ottaa kaikki vastaan mitä ylhäältä annetaan...!
Onneksi on tulossa vaalit ja ne vaalit maahanmuuttopoliittiset vaalit...VARMASTI...
RKP kaivaa omaa hautaansa.....

Johtaja

Nyt pelaa valtio ja Helsingin kaupunki erittäin vaarallista peliä. Historia on sen jo osoittanu ja välttääksemme vanhat, kohtalokkaat virheet täytyy valtion tehdä jotain ja nopeasti. Valitettavasti kokeilu: naiset valtaan, ei ole toiminut. Tunteellisuus on kohdistettu aivan vääriin asioihin ja kohta paketti leviää käsiin. Tuntuu lisäksi siltä, että ne joilla on realistiset mielipiteet eduskunnassa , ovat täysin tossun alla ja hiljaa katse lattiassa mielistelevät ja alistuvat. Kaikki eivät sovi johtajiksi ja ne jotka eivät sovi, eivät voi olla kansan johtajia... piste.

just joo

No minä olenkin jo ihmetellyt, että miksi Helsingissä ei enää saa palvelua suomenkielellä. En jummarra mitä sinä tarkota sanoo myyjä kun kysyy missä on takkeja ym. Ja onhan se nyt selvää, että ensin palkataan supi suomalaiset ja sitten jos jää muita niin otetaan sitten päteviä ulkolaisia! En ole rasisti, mutta en hyväksy suomen paapomis yhteiskuntaa missä somaalit ja venäläiset saa tehdä mitä lystää eikä siihen puututa! Jos minulta yritetään viedä laukku ja vedän somalialaista tai venäläistä turpaan niin olenko rasisti häh? Näin he väittävät!

Totuuden henki

Täytyy muistaa nämä naiset ihan oikeasti elävät siinä lujassa uskossa että tänne tulevat ovat ilmastopakolaisia jotka valkoisten lihaasyövien heteromiesten (vlshm) katumaasturien pakokaasupäästöjen aiheuttama planeetan ilmastonmuutos on karkoittanut kotiseudultaan. Tältä pohjaltä näistä naisista on ihan oikein että ilmastopakolainen priorisoidaan työnhaussa jos kilpailijana on vlshm.
Kenties monilla näistä naisista on myös huonoja henkilökohtaisia kokemuksia vlshm-tyypeistä.

tuulakiilamo

mutta ajattelin, että yritämme, Tapio TTT.

Ehkä olemme tyhmiä, mutta vielä tyhmempää olisi vaieta tällaisesta järjettömyydestä.

Olen kuitenkin jokseenkin varma, että Suomi maksaa vielä aikamoisen hinnan näiden thorsilaisten toimista. Esimerkkejä on helppo löytää muista Euroopan maista.

Mutta toivottavasti meillä havahdutaan ajoissa.

TapioTTT

Olen asiasta samaa mieltä mutta muutosta ei saada aikaiseksi ennekö me kantasuomalaiset ( hassua muuten että joutuu käyttämään moista ilmaisua ) äänestämme tästä yhteiskunnasta ja sen virkapaikoilta suomen ja suomalaisuuden ja sen perusarvojen polkijat. Hävettää nähdä kun sukupolvien työt ja toiveet hyvästä ja rauhallisesta maasta poljetaan lokaan ja tuhotaan.

MikaL

Uskomatonta että rasismi hyväksytään näin avoimesti jos se kohdistuu valkoisiin. Haluaisin tietää että miten tämä maahanmuuttajuus sitten todetaan? Onko joku "rikkaus" passi joka minun pitää hommata koska isä on Iranista ja itse olen syntynyt ulkomailla? Pitääkö puhua huonoa suomea vai pitääkö ihan vaihtaa sukunimi isän sukunimeen että ulkomaalaisuus paistaisi tarpeeksi työhönotossa?

Oikeasti, ei rasismille. Ei typerille päätöksille jotka vaan lisää rasismia ja katkeruutta. Kyllä tasa-arvolle kaikkia kohtaan.

pera101

Olette paattaneet syrjia alkuasukkaita. Karajille mennaan, karajille mennaan!
Olette ilmoittaneet julkisesti, etta tarjoatte tyota etnisin perustein.
Jos olen suomalainen ja menetan tyopaikkani, koska joku somalimaan kansalainen haki samaa duunia. Siis havisin syntyperani, vakaumukseni ja uskontoni takia.
Onneksi en asu Helsingissa. Onneksi en edes asu Suomessa. Ajoitteko muuten tarjota alkuasukkaille negatiivista kohtelua myos muissakin paivittaissia kaupungin palveluissa. Oma vaki pihalle ja vieraat ensin, tyyliin. Mika on Helsingin kaupungin linja on noin yleensa. Tasa-arvo, vai tasa-arvoton?

Millanen valtuusto teilla siella on???

Ville T

Se että stadi suosisi tasatilanteessa maahanmuuttajaa ei ole valtakunnan mittakaavassa todellakaan rasistista. Koittakaapa hakea somalinimellä töitä. Pätevämpikin jätetään ottamatta tai edes haastatteluun kutsumatta. Maahanmuuttajien syrjinnästä työnhaussa on sivutolkulla tutkimuksia. Tasatilanteessa työelämässä todennäköisesti heikommin työllistyvän valitseminen on kaupungin etu. Suomalaistaustaisella on merkittävästi paremmat mahdollisuudet saada töitä - koska todellisessa työelämässä maahanmuuttaja jää usein valitsematta vaikka oli pätevämpikin.

Vieras

Nytpä on tainnut Helsingin kaupunki tarttua kuumaan perunaan. Tarkoitus on varmaankin ollut hyvä ja perusteltu, muttei loppuun asti mietitty. Maahanmuuttajin työllistyminen on tärkeä ja tarpeellinen tavoite, mutta onkohan nyt keino oikea?

Perustuslain ym. maailman julistuksissa syrjintä on vahvasti kielletty. Tämä syrjintäkielto koskee ihan kaikkia, niin vähemmistöjä, kun enemmistöjäkin.

On melko naivia nostaa ketään ihmisryhmää jalustalle. Yksittäinen ihminen ei ole koskaan koko kulttuurinsa edustaja. Erilaisia ihmisiä syntyy ympäri maailmaa.

Työnantaja saa tietyin reunaehdoin (ei syrjintää jne.) valita työntekijänsä. Kuntatyönantajaa sitoo yksityistä vahvemmin virkamiehen velvollisuudet, eli jos "epäpätevämpi" tulee valituksi, voi valinnasta valittaa ihan kuka vaan. Päätökset ovat julkisia asiakirjoja.

Kukin ansaitsee työtä (vastuullisia ja ammattiosaamista edellyttäviä tehtäviä) osaamisensa ja ansioidensa sekä soveltuvuutensa mukaan ja muut perustelut ovat outoja.

siviilitarkkailija

Yhteensä 85 jäsentä, joista naisia 49 ja miehiä 36. Puolueittain paikat jakaantuvat seuraavasti: Kok 26, Vihr. 21, SDP 16, Vas 7, Rkp 5, PS 4, Kesk.3, KD 2 ja SKP 1....

Joukossa Arhinmäen ja täälläkin sekoilevan N Suomalaisen kaltaisia vihapoliitikkoja joille vain oman navan tuijottaminen on oikeudenmukaisuutta tärkeämpää. Ei siis ihme jos virkamieskunta saa päähänsä että perustuslait ja yhdenvertaisuuslait saa vetää vessanpöntöstä.

Helsinki uppoaa aivan kuten Halla-aho sanoi.

jjr

"Kaupunki on kertonut pyrkivänsä palkkaamaan maahanmuuttajia työntekijöiksi samassa suhteessa kuin heitä on kaupungin asukasmäärässä."

Odottaisin kaupungilta kannanottoa mitä siinä tapauksessa tehdään, että ei löydykään riittävästi päteviä maahanmuuttajia että heitä voitaisiin palkata samassa suhteessa kuin ovat edustettuina Helsingin asukasmäärässä.

Väljennetäänkö kriteerejä jos perheenyhdistämiset toteutuvat ja saamme lisää luku- ja kirjoitustaidotonta väestöä?

Petri Peltonen

SAK:n sivuilla on tällaista http://www.sak.fi/suomi/tyossa.jsp?location1=2&sl2=9&lang=fi&id=29917

"Sivustolla käsitellään miesten ja naisten lisäksi myös muiden erityisryhmien asemaa työelämässä. Kohdassa Yhdenvertaisuus esitellään erityisesti yhdenvertaisuuslain perusteella kiellettyjä syrjintäperusteita, joita ovat ikä, etninen tai kansallinen alkuperä, kansalaisuus, kieli, uskonto, vakaumus, mielipide, terveydentila, vammaisuus, sukupuolinen suuntautuminen tai muu henkilöön liittyvä syy."

Ja tällaista http://www.sak.fi/suomi/tyossa.jsp?lang=fi&location1=2&id=29924&sl2=9&sl3=6

"Tasa-arvolla tarkoitetaan jokaisen ihmisen yhtäläisiä mahdollisuuksia tehdä valintoja, kehittyä työssään sekä tulla kohdelluksi ja palkituksi siinä ilman asenteellisia tai rakenteellisia rajoituksia, jotka johtuvat sukupuolesta, iästä, kansallisuudesta tai muusta henkilöön liittyvästä tekijästä. Tasa-arvoon kuuluu myös se, että eri ihmisten erilaiset toimintatavat, pyrkimykset ja tarpeet ovat yhtä arvostettuja."

Toivoisinkin toimittajan kysyvän SAK:n kantaa Helsingin kaupungin toimiin.

Vieras (omassa maassaan)

Meidän hallintomme on täydellisen epäonnistunutta. Viimeisin hallitus on ollut historian huonoin, samoin presidentti. Virkamiehistö ja oikeuslaitos on solutettu oman kansan vastaisilla henkilöillä. EU:kin on ollut karvas pettymys.

raiwo

"Ohjeistus tekee mahdolliseksi sen, että maahanmuuttajaa suositaan rekrytoinnissa, jos hakijat ovat tasavahvoja."

toivottavasti ne kantasuomalaiset joita tullaan syrjimään vetävät helsingin kaupungin oikeuteen syrjinnästä ja rasismista syntyperän tähden.

Hakkuri

Onko syytä pelätä, että sama positiivisen syrjinnän ohjelma polkaistaan käyntiin työvoimaviranomaisten toimesta. Se tarkoittaisi avointen työpaikkojen tarjousten ohjautumista mokuille ja perussuomalaisten kierrättämistä työhönvalmennusleiriltä toiselle.

sekularisti

Työhön pitäisi palkata TYÖNTEKIJÖITÄ, eikä etnisiä/uskonnollisia/kansallisia ryhmiä.

Jos kaupunki (lue: valtio) jaottelee ihmisiä eriarvoisiin ryhmiin tällä tavalla, niin miksei niin tekisi myös normaali kansalainen?

Meille jankutetaan jatkuvasti ettei saisi olla "rasisti", mutta samalla meille kerrotaan mitä kaikkia erivapauksia erilaisille uskonnollisille ryhmille tulee sallia ja mistä kaikesta meidän pitää olla hiljaa etteivät tietyt ihmisryhmät "loukkaannu" ja kuinka maahanmuuttajia tulee suosia työhönotossa... Aivan uskomattoman kaksinaismoralistista ja tekopyhää!

Origami

Ja sitten vielä ihmetellään ja päivitellään, että onpas se kansa rasistista. Itse uskon että pahimpia idiootteja (rasisteja) on hyvin hyvin pieni, joskin äänekäs osa väestöstä, mutta tällaiset uutiset varmasti lisäävät "normaalienkin" ihmisten vastustusta.

Itse ihmettelen sitä, että mistä johtuu että ihmiset jotka väittävät olevansa suvaitsevaisia, ovat juuri niitä, jotka eniten lajittelevat ja kohtelevat ihmisiä eri tavalla taustan, ihonvärin ja uskonnon mukaan? Esim. vaikka tiettyjen uimahallien uimavuorojen jakaminen suomalaisten ja maahanmuuttajien uimavuoroihin, tai sitten tämä Helsingin kaupungin positiivinen syrjintä. Miten niitä oikeasti järkisyillä perustellaan? Se ei ole syrjintää kun se kohdistuu tarpeeksi isoon ihmisryhmään (kantaväestöön), mutta se olisi uskomatonta syrjintää, jos se sama kohdistuisi vähemmistöön?

On mielenkiintoista katsoa kun toitotettava ideologia "Ketään ei saa syrjiä ihonvärin, uskonnon yms jne perusteella", kohtaa todellisuuden - "Valitettavasti tänään et pääse tähän verovaroilla kustannettuun yleiseen uimahlliin, koska et edusta tätä ja tätä ryhmää."

Tämäkö on suvaitsevaisuutta? Missä todellisuudessa ja minkä suvaitsevaisuuden määritelmän mukaan?

Ja miksi se käytännön elämässä näyttää ja tuntuu aivan samanlaiselta rasismilta, kuin vaikka mustien eristäminen valkoisten baareista, linja-autoista, kaupoista jne. Amerikassa toisen maailmansodan jälkeen?

Vähentääkö se kantaväestön rasismia, että tasavahva, tai kokemukseltaan tai taidoiltaan parempi hakija jää työhönotossa toiseksi tyypille, joka valitaan töihin, ei omaamiensa taitojen, vaan ihonvärinsä ja etnisyytensä perusteella? Kun hylätty hakija huomaa, että hänen hakemansa työ menikin jollekin vähemmistön edustajalle. Vaikka toinen hakija olisi saanutkin paikkansa "paremmuuttaan", niin epäilys jää helposti mieleen. Ja etenkin jos tällaisia kertomuksia kuulee useamman.

Lisääkö se suvaitsevaisuutta, että kun näet vähemmistön edustajan töissä, vaikka sellaisissa asemassa jossa on kyse sinun terveydestäsi, ja mietit että onko tuokin päässyt töihin ei omien taitojensa, vaan positiivisen syrjinnän takia? Haluanko antaa oman ja ainoan terveyteni sellaisen ihmisen hoidettavaksi?

Miltä se tuntuu siitä ihmisestä, joka on palkattu töihinsä vähemmistöasemansa, eikä oman osaamisensa takia? Tiedän varmasti, että joukossa on niitäkin, jotka pitävät tuollaista kohdalleen osuneena onnenpotkuna, mutta kuinka moni haluaa tietää tai epäillä olevansa saavuttamassaan asemassa etnisen taustansa, eikä sen oman lahjakkuutensa takia? Minä tiedän että minä en haluaisi.

Ja kuinka työkaverit suhtautuvat johonkin työhön palkattuun työkaveriin, jonka ammattitaidon puutteita he mahdollisesti joutuvat paikkaamaan omalla ajallaan ja kustannuksellaan, jos ei konkreettisesti, niin sitten konsultoidessa ja neuvoessa selän takana? Vai jäävätkö työt sitten hoitamatta?

Minä en pidä, enkä ala nytkään pitämään itseäni rasistina, koska olen tähänkin asti tullut toimeen kaikenlaisten, väristen ja näköisten ihmisten kanssa ja arvostanut tai tuominnut heitä yksilöinä, pelkästään omien tekojensa ja käytöksensä perusteella, enkä minkään tietyn joukon edustajana. Tämähän johtaisi jo siihen, että suomessa asuneena tuomitsisin ensimmäisenä kantaväestön, koska yllättäen juuri sen edustajien kohdalta olen joutunut kohtaamaan määrällisesti enemmän ongelmia, kuin muiden ryhmien edustajien, joihin luonnollisesti törmää harvemmin.

Asuin Joensuun seudulla 1980-90 luvun aikoihin, kun siellä oli ns. skiniongelma, eikä omaan kaveripiiriini kuulunut ketään joka olisi erityisemmin sympatisoinut tai puolustanut heitä tai heidän käytöstään. Ihan yhtä vähän heihin halusi kadulla tai muuallakaan törmätä vaikka ei ulkomaalaisen näköinen ollutkaan.

Mutta nykyään täytyy sanoa, että pelkään melkein enemmän näiden suvaitsevaisten rasistien takia, koska he ovat päässeet asemiin, jossa he saavat aikaan paljon laajempaa tuhoa, kuin satunnainen skinijengi. Ja heillä on vielä laki takanaan, joka näköjään taipuu tarvittaessa heidän puolelleen. Olen pikkuhiljaa menettämässä uskoani mm. Suomen oikeuslaitokseen ja poliisiin, kun on erilaisia tapauksia sivusta seurannut. Mm. tapaus Marko Sihvonen tai tuomiot erilaisissa oikeusjutuissa.

HulluJussi

Kuka meidät on pettänyt? Onko enää syytä antaa ääneni Kokoomukselle? Sen tiedän että vihreät ovat pahempia kuin vasemmisto. Demarit seuravat tiukasti perässä. Mikä on mennyt ohi kun en tajua enää mistään mitään? Onko siis ainoa vaihtoehto siirtyä Perus suomalaisten riveihin? Se tuntuu sentään vielä sijoitukselta tulevaisuuteen jota kohta ei muuten enää ole.

Vierailija

Nykyinen globalisaatio ja sen seuraukset ovat oikeiston, ei vasemmiston rakentamaa, tuumaa siitä. Tekivät samaa edellisen kerran 1900-luvulla, joka sitten pysähtyi 1930 pörssiromahdukseen.

jjr

Ihmisten vapaa liikkuminen paikasta toiseen on tiemmä aina ollut vasemmiston agendalla, onhan sosialismi luonteeltaan kansainvälistä. Sen sijaan pääomien liikkumista, kuten investointeja kehittyviin talouksiin, vasemmisto on nykyisenkin globalisaatioaallon aikana vastustanut.

Vierailija

kansainvälisyyttä...

"Tekijät väittävät ettäkansainvälisyys"on sosialismin keksintöä. Todellisuudessa se on jo vanha ilmiö kapitalismissa.

Kapitalismi on alusta alkaen ollut kansainvälistä - ei se koskaan ole ollut sellaista vapailla markkinoilla tapahtuvaa pientuotantoa mitä Adam Smith kuvasi. Itse asiassa hän tuomitsee mitä jyrkimmin nykyisen kaltaiset valtion kanssa yhteen kietoutuneet monopolit. Siirtomaat olivat kansalle ja valtiolle tappiollisia, mutta niitä hankittiin, koska ne olivat mitä tuottoisimpia niistä hyötyneille kapitalisteille. Tämä kuvastaa paitsi heidän poliittisen vaikutusvaltansa suuruutta, myös heidän ideologista mahtiaan, sitä miten he osasivat markkinoida tämän siirtomaakilpansa sivilisointimissiona. Ja mikään ei ole muuttunut: samahan tapahtuu vaikkapa Balkanilla tätä nykyä.

Maustekauppa, orjakauppa ym. raaka-aineiden hankinta mikä johti alkuperäiseen pääoman kasaantumiseen yhteismaan rosvoamisen ohella oli luonteeltaan samanlaista kuin nytkin. Lippu kulki käsi kädessä kaupan sivistävän vaikutuksen kanssa. Se että se tuhosi alkuperäiskansat kulttuureineen oli luonnollista tai paremminkin epäluonnollista valintaa. Myöskään työvoiman hankinta ulkomailta ei ollut harvinaista..."

http://agricola.utu.fi/julkaisut/kirja-arvostelut/index.php?id=92

Vieras

Miettikäähän päättäjät nyt vielä kerran tuota ratkaisua. Luulisi teidän tajuavan, että olette suistumassa aivan väärille urille. Jos ette tajua, niin voi meitä, millaiset idootit asioistamme ovatkaan päättämässä! Työpaikat täytyy ensisijassa antaa suomalaisille, ei maahanmuuttajille. Jos työvoimapulaa ei kerran ole, niin miksi pirussa niitä maahanmuuttajia pitää tänne niin paljon ottaa?!!
En ole rasisti, minusta on ihan jees, että täällä on muunkinmaalaisia ihmisiä asustamassa, mutta siis näinä taloudellisina aikoina ja työttömien määrän ollessa mikä on, on ne työt kyllä annettava ensisijaisesti suomalaisille. Te olette aiheuttamassa maallemme vielä suuria ongelmia... Tuo päätös on rasistinen suomalaisia kohtaan.

mjvirtanen

En todellakaan pidä itseäni yltiörasistina, mutta kieltämättä hämmentävä linjaus. Hyvä kuitenkin, että "positiivinen erityiskohtelu" on mahdollista vain yhtä pätevien kohdalla. Sain nimittäin juuri hiljan seurata työntekijävalintaa, jossa kotoperäinen epäpätevä ohitti kotoperäiset tutkinnon suorittaneet. Kovasti kumpainenkin linjaus varmaankin motivoi nuoriamme opiskelemaan ja tutkintojen suoritteluun! Onkohan sitäkään nyt aivan mietitty, kuinka tuo "erityiskohtelu" vaikuttaa paljon puhuttuun maahanmuuttomyönteisyyteen /-kielteisyyteen?

Vieras

Tutkittua asiaa ..

http://www.tsr.fi/tutkimus/tutkittu/hanke.html?id=104376

Maahanmuuttajien kielitaidon parantamista edistettävä

Kartoitettaessa työpaikan ilmapiiriä olisi huolehdittava, että maahanmuuttajataustaiset työntekijät voivat vastata omalla äidinkielellään tai jollain muulla hallitsemallaan kielellä, jos heidän suomen kielen taitonsa ei riitä suomenkielisiin lomakkeisiin vastaamiseen. Esimerkiksi Työterveyslaitoksen työilmapiiri- ja työolobarometri on saatavissa jo ainakin kolmellatoista kielellä.

Kielitaito nousee muutenkin monella tavalla esiin puhuttaessa monikulttuurisista yhteisöistä ja maahanmuuttajatyöntekijöistä. Yhteiskunnan tulisi tukea maahanmuuttajien kielitaidon edistämistä muun muassa järjestämällä koulutusta. Työpaikoilla tulisi huolehtia, että maahanmuuttajat oppivat hallitsemaan oman työalansa ja oman työnsä keskeisen sanaston.

Hallituksen 19.10.2006 hyväksymän uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman keskeisenä tavoitteena on aktiivisesti edistää työperäistä maahanmuuttoa. Ohjelman avulla halutaan kehittää yhteiskuntaa moniarvoiseksi, monikulttuuriseksi ja syrjimättömäksi. Ohjelmalla tuetaan työyhteisöjen kehittymistä monikulttuurisiksi sekä kehitetään ulkomaisten työntekijöiden työehtojen valvontaa.

Työvoimaa voidaan lisätä myös edistämällä Suomessa jo asuvien ulkomaalaisten työllisyyttä. Maahanmuuttajien työttömyysaste on nelinkertainen kantaväestöön verrattuna. Arviolta noin 100 000 maahanmuuttajaa on vailla työtä.

http://www.tsr.fi/tutkimus/uuttatutkittua/hanke.html?id=104348

Puolet kaikista maahanmuuttajista oli 11–15 vuotta Suomessa asuttuaan epävakaassa työmarkkina-asemassa. Toisin sanoen heillä työpätkät, koulutusjaksot ja työttömyysjaksot vaihtelivat nopeatahtisesti. Joka viidennen työsuhde oli vakaa.

Ero vuodesta 2004 vuoteen 1997 oli kuitenkin merkittävä. Vuonna 1997 vain viisi prosenttia maahanmuuttajista toimi vakaissa työsuhteissa, viidennes epätyypillisissä työsuhteissa. Epävakaista asemista oli siis noustu vakaisiin työmarkkina-asemiin ja työttömyydestä epävakaalle uralle.

Yleensäkin tutkimusjoukon sosioekonominen asema oli tarkastelujaksolla nousussa. Tutkijat pitävät merkittävänä sitä tulosta, että poikkileikkaustilastot antavat maahanmuuttajien sosioekonomisesta asemasta selvästi synkemmän kuvan kuin pitkittäisanalyysi.

Kim Lindblom

Poliisin olisi syytä tutkia syyllistyykö Helsingin kaupunki Rikoslain 11 luvun 11 §:ssä säädettyyn syrjintään. Uusisuomi.fi nettilehdessä oli seuraava juttu;

”Helsingin kaupunki haluaa lisätä maahanmuuttajien määrää työvoimassaan. Helsinki harjoittaa työhönotossa niin sanottua positiivista erityiskohtelua, kertoo maahanmuuttoasioiden johtaja Annika Forsander.
Ohjeistus tekee mahdolliseksi sen, että maahanmuuttajaa suositaan rekrytoinnissa, jos hakijat ovat tasavahvoja.
Kaupunki on kertonut pyrkivänsä palkkaamaan maahanmuuttajia työntekijöiksi samassa suhteessa kuin heitä on kaupungin asukasmäärässä.”
Asiaa tarkemmin tutkittuani kuulin, että asia yllä mainitun lisäksi saattaa löytyä sellaista ohjeistusta jossa maahanmuuttajaa suositaan työhönotossa vaikka tämän muut ominaisuudet olisivat heikommat kuin kantaväestöön kuuluvan työnhakijan. Jos tämä ei ole sitä, että ”asettaa jonkun ilmeisen eriarvoiseen tai muita olennaisesti huonompaan asemaan”, niin mikä sitten on?

http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/

ämpee

että ohjeistaminen tasavahvuus tilanteessakin eriarvoistamiseen on perustulain vastaista.
Jos juristi ei tätä tajua, niin koko koulu on mennyt täysin hukkaan.
Toisaalta ymmärrän juristin kannan, sillä mitä monikulttuurisempi yhteiskuntamme on, sitä enemmän juristeja tarvitaan.
Yhteisöllisyyttä tuollainen kanta ei kuitenkaan edusta.

Helsingin kaupungin ohjeistuksen lainvastaisuutta ei pelasta mikään, tai sitten aikoinaan itku Etelä-Afrikan apartheidista oli teko-itkua, sillä sielläkin oli vain "positiivista erityiskohtelua" vähemmistöä kohtaan.

richardjarnefelt

Suomenkielisten suomalaisten jatkuva syrjintä on saatava loppumaan lopettamalla

- ruotsinkielisten rumat etuoikeudet, koko valtakunnan kaksikielisyys ja pakkoruotsi, ja
- vetämällä "positiivinen syrjijä" oikeuteen heti ensimmäisessä tapauksessa, kun maahanmuuttaja saa yhtä pätevän tai pätevämmän suomalaisen työpaikan

Perustuslaki ajaa muiden lakien ja säädösten ohi, ja niin kauan kuin siellä kielletään kenenkään suosiminen syntyperän perusteella, tämä ohittaa muut määräykset.

Muuten olen sitä mieltä, että tarvitsisimme riippumattoman Perustuslakituomioistuimen, ja lisäksi olen sitä mieltä, että Perussuomalaisista ei ole apua näissä asioissa eikä missään muussakaan, vaan ainoa todellinen apu on Muutos 2011.

itätöölö

Me jotka emme hyväksy tätä 'positiivista erityiskohtelua', olemmeko tosiaan vähemmistönä? Jos emme ole, miksi tällaisia päätöksiä tehdään? Eikö nämä keskustelupalstat heijasta lainkaan yleistä mielipidettä?

Minusta ei ole kyse juridiikasta tai lain oikeasta sananmudosta, jos suomalainen omassa maassaan joutuu maahanmuuttajaa huonompaan asemaan. Että pitäisi vielä oikeat lainpykälät löytää, jotta voisi puolustaa maanmiestään. Jotain on nyt pahasti pielessä.

Kyllä se on nyt vaan lähdettävä tästä maasta, muttei muiden maiden sosiaaliturvalle tai jonon ohitukseen. Kyllä se on omilla tultava toimeen muuallakin. Onneksi on sen verran pätikkää säästössä.

TSV

Heh, ilmeisesti konsulttien keksimä nimi on mennyt läpi. Positiivinen erikoiskohtelu, kuulostaa ihanalta, paremmalta kuin vanha ilmaisu "positiivinen syrjintä".

Eikös lain mukaan kaikki ole yhdenvertaisia? Eli ketään ei saa syrjiä ja VARSINKIN valtion hommissa pitäisi palkata paras hakija (tietysti näin ei tapahdu ikinä)

"Kaupunki on kertonut pyrkivänsä palkkaamaan maahanmuuttajia työntekijöiksi samassa suhteessa kuin heitä on kaupungin asukasmäärässä."

Eli Suomi vie asian pidemmälle kuin monissa maissa?

Wikistä:
"Affirmative action is intended to promote equal opportunity. It is often instituted in government and educational settings to ensure that minority groups within a society are included in all programs. The justification for affirmative action is that it helps to compensate for past discrimination, persecution or exploitation by the ruling class of a culture"

Haluaisin, että kiinnittäisitte huomiota oikeutukseen, miten nämä toteutuvat Suomessa? Oikeasti. Suomi on yksi tasa-arvoisimpia maita maailmassa. Kielivähemmistöjen osa on parempi kuin onnela Ruotsissa. Naisten valta ulottuu politiikkaan ja korkeimpaanoikeuteen, tarvitaanko täällä positiivista syrjintää? Miksi?