Torstai 17.1.2019

Hän on vuoden pakolaisnainen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.3.2010 13:43
  • Kuva: Monika-Naiset liitto ry
    Kuva
    Nasima Razmyar.

Vuoden pakolaisnaiseksi on valittu afganistanilaissyntyinen Nasima Razmyar.

Valinnan teki Suomen Pakolaisavun hallitus. Sen mukaan 26-vuotias Razmyar on ansioitunut tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisessä.

Razmyar on tehnyt työtä muun muassa kunniaväkivallan ennalta ehkäisemiseksi ja rasismin vastaisen ilmapiirin edistämiseksi. Razmyaria kuvataan valovoimaiseksi, yhteiskunnallisesti aktiiviseksi ja rohkeaksi esiintyjäksi.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Kuka on se suomalainen, nimetty, kotimaalainen nainen? Hän jota kuvataan valovoimaiseksi, yhteiskunnallisesti aktiiviseksi ja rohkeasti esiintyväksi, niin kotityössään kuin kaupan kassalla.

Ruberttiini

"Razmyar on tehnyt työtä muun muassa kunniaväkivallan ennalta ehkäisemiseksi ja rasismin vastaisen ilmapiirin edistämiseksi. Razmyaria kuvataan valovoimaiseksi, yhteiskunnallisesti aktiiviseksi ja rohkeaksi esiintyjäksi."

Tulee vaan mieleen että tekee väärässä maassa mainittua työtä.

pennie

Ei saa olla jonkun yksilön "lopettakaa ihmeessä tuollainen" -vetoamisen varassa. Suomessa vaietaan kaikesta mahdollisesta mikä voidaan katsoa "kuuluvaksi vieraaseen kulttuuriin" ja näin ollen tulee kantasuomalaisten suvaita väkisin. Tämä on nurinkurista ja kaikenlainen puuttuminen on sitten muka rasismia. Olen ihmetellyt kun meillä ei ole yhtään poliisitapauksia siitä kun muslimiperheessä vedetään akkaa näköön oikein reippaasti. Seinänaapurissani oli aikoinaan tällaista ja vaikutti siltä että täti sai kunnolla köniinsä. Ajattelin sen kuuluvan kulttuuriin enkä puuttunut heidän perheensä sisäisiin asioihin mikä olisikin ollut moukkasuomalaiselta suorastaan törkeää ja aiheutunut vain minun ymmärtämättömyydestäni.Mutta suomalaisten perheriidoista jaksetaan jauhaa ja aina on syypäänä viina (raittiissakin perheessä) ja miehen väkivaltaisuus. Kunniaväkivalta on todellisuutta ja esim. ruotsissa on jo ongelmia tähän liittyen. Miksiköhän meidän päättäjämme kiertävät asiaa kuin ruttoa? Kun kysyy saa vastaukseksi ympäripyöreän "kaikkea väkivaltaa vastustavan" huuhaa -kannanoton mistä ei edes selviä mitä mieltä asiasta ollaan. Ei kai vain ole niin että kunniaväkivalta halutaan pitää "monimutkaisena ja vaikeaselkoisena monikulttuuri-ongelmana mihin ei voi yksiselitteisesti puuttua ilman laajoja lisätutkimuksia" ja on muutenkin vaikea antaa lausuntoa "tästä nimenomaisesta yksittäistapauksesta kun ei tunne taustoja tarpeeksi perusteellisesti". Näitä kahta selitystä kuulee TV-uutisissa päivittäin.

Vieras

Miksi vain pakolaisnainen valittu? Missä on vuoden pakolaismies? Pakolaisavun hallitus ei ainakaan ansioidu tasa-arvon edistämisessä -päinvastoin.

Halutaankohan tällä tempulla hämärtää sitä tosiasiaa että reilusti yli puolet pakolaisista on miehiä -näin saadaan vuoden pakolaiselle viattoman naisen kasvot. Ja miesvaltainen pakolaisvirta jatkuu virheellisen mielikuvan tukahduttaman kritiikin saavuttamattomissa.

Aku Ankka

On mielenkiintoista, että valitaan vuoden pakolaisnainen mutta ei koskaan pakolaismiestä. Missä tasa-arvo? Johtuukohan tämä siitä, että vuoden pakolaismieheksi nimeäminen olisi suorastaan häpeän aihe valitulle? Miesten, toisin kuin naisten ja lapsien, odotetaan jäävän taistelemaan tai rakentamaan uutta huomista kotimaahan, eikä suinkaan pakenevan Pohjolan perukoille elelemään toisen kansan kustannuksella.

Justiina

on NIIN ala-arvoisia suurimman osan aikaa. Kun saatais kaikilta noilta työttömiltä perussuomalaisia äänestäviltä peräkammarinpojilta tietokone takavarikoitua, niin taso nousisi 200 prosenttia.

Näin naistenpäivänä täytyy ihmetellä, että mitäs hittoa se minäkin täällä teen. 99 prosenttia siskoista on sen verran järkeviä, että tajuavat pysyä tällaisista runkkajaisista visusti pois. Et soon moro nyt. Pitäkää te jätkät täällä vaan omaa kimppakivaa. Ja muistakaa pyyhkiä näytöt aina välillä.

Hietsuarska

Vuosi sitten jos puhuit muslimimaahanmuuttajien harrastamasta "kunniaväkivallasta", sait rasistin leiman otsaan saatesanoilla "ei sellaista ole Suomessa tapahtunut".

Ja nyt sitten tyo tytteli taistelee sitä vastaan, Suomessa. Taisteleeko hän olematonta asiaa vastaan, vai valehtelivatko suvaitsevaiset tahallaan leimatessaan asiasta puhuvat rasisteiksi?
Ilmeisesti ongelma on jo niin paha että suvaitsevaisetkaan eivät enää kehtaa vähätellä asiaa...

Aristotellus

Nti/Rva Razmyarilla riittää tekemistä, kun tätä katselee. Siis katselee - ei ole mitään luettavaa. Sanotaanko nyt näin, että alas vajosi moni hyvä kirjoittaja tällä kertaa. Jos kaunis ulkonäkö vääristää todellisuutta moisella tavalla, niin millaiselta kunkin todellisuus subjektiivisesti näyttää? Miten se pragmatisoituu? Kuuntelen.

tosihuolestunut

Onpas karanneet jutut jo asiattomankin loukkaaviksi.
Liekö nämä niitä ennalta kirjautuneita, kun ei puututa.

Mutta juuri näistä jutuista tuli mieleeni vähän kinkkisempi tilanne, joka on voinut jo toteutuakin.
Mietitäänpä suomalaiskoulussa olevaa herttaista somalityttöstä, joka aiheuttaa pojissa samaa värinää kuin yllä olevissa kirjoittelijapojissakin on havaittavissa. Ja poikajoukosta erottuu sitten yksi, joka päättää jatkaa vaikka naimisiin asti. Ottaa selville kaikki koukerot ja säännöt. Vaadittaessa kääntyy vaikka muslimiksi.

Ja sitten siveellisen seurusteluajan jälkeen vihdoin koittaa suuri hetki, jolloin koko "paketin" saa avata ihan laillisesti.
Ja... ovatkin tyttösen vanhemmat lastaan pohjattomasti rakastaessaan ja sukunsa kunniaa siinä sivussa vaaliessaan tehneet "teot tällee pahat" eli vanhanaikaiset, ja oikein afrikkalaiseen tapaan. Tuskallista ohdakkeenpiikkiä myöten.
Saatetaankin olla tilanteessa, ettei edes Viagrasta ole apua. Pojalla saattaa olla täydet synnytyssalifiilikset jo 9 kuukautta liian aikaisin. Ja mitäpä seuraavaksi?...
Jos suhde menee totaalisesti kiville ja poika lähtee lätkimään, niin tyttönenpä on sen jälkeen hylätty huora, jonka kunniallinen suku päästää päiviltä. Ja eipä taida sulhonkaan elo täyttää enää kotimaisia turvallisuusnormeja.
Oliskohan näistäkin asioista syytä puhua, ajoissa.
Asiantuntijat, olkaapa hyvät !