Torstai 23.5.2019

KHO: Egyptiläismummon saa käännyttää

Luotu: 
8.3.2010 15:43
Päivitetty: 
8.3.2010 15:54

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan egyptiläinen isoäiti Eveline Fadayel voidaan käännyttää Suomesta. KHO on hylännyt naisen valituksen kielteisestä oleskelulupapäätöksestä.

65-vuotias Fadayel on asunut lähes kolme vuotta poikiensa luona Vantaalla. Hän on hakenut lupaa jäädä Suomeen muun muassa inhimillisiin syihin vedoten. Naisella ei ole sukulaisia Egyptissä, ja hänen terveytensä on heikentynyt.

KHO:n äänestyspäätöksen mukaan nainen voisi saada hoitoa myös Egyptissä, eikä hän ole täysin riippuvainen Suomessa asuvista omaisistaan.

Oikeus totesi, ettei olosuhteiltaan vaikeammissakaan tapauksissa ole voitu myöntää jatkuvaa oleskelulupaa yksilöllisestä inhimillisestä syystä.

KHO ratkaisi tänään myös toisen iäkkään ulkomaalaisen naisen tapauksen. Vuona 1928 syntynyt venäläisnainen ei hänkään saa oleskelulupaa Suomesta.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jepetus

Aha! Hienoa. Raiskaajat ja muut saa jäädä tänne vielä kuitenkin. Tuokaan isoäiti tuskin mitään on koskaan tehny pahaa elämässään. Ehdottomasti Finnair tuo lisää muualta samalla kuin palauttaa takaisin. Näin se matkatoimistomme pelaa, joku sairastuu niin lähetetään kotiin.

isanmaantoivo

Sama tuomio on saatava tasapuolisuuden myös kaikille niille yli mijoonalle suomalaiselle, jotka loisivat ulkomailla. Toisaalta KHO on pelkkä eliitin kumileimasin, jonka tehtävänä on oikeuden jakamiseen ja lain noudattamiseen sijaan säilyttää status quo ja pestä muiden virkamiesten käsiä.

Egyptissä voi elää

Jossain haaastattelussa tämän egyptilaäisen mummon lapset/lapsi kertoi, että jos mummo ei saa Suomeen jäädä, on hänen siinä tapauksessa muutettava äitinsä mukana Egyptiin. Onko tuo vaihtoehto jotenkin hirmuisen epäinhimillinen?

Mikähän tässä nyt on ongelma, jos kerran pojan on mahdollista muuttaa takaisin Egyptiin? Suomalainen vaimo mukaan, ei olisi ensimmäinen suomalainen Egyptissä. Siellä voi ihan oikeasti asua.

kokoomuksen peruskannattaja

Eikös sivari-Hjallis juuri kertonut, kuinka kaikki saavat Suomesta turvapaikan, ketkä vain älyävät kysyä? Kuulemma 15-20 -henkiset perheet ovat kaikki tervetulleita. No, eipä siltä vaikuta.