Maanantai 20.5.2019

Viking Line: ”Hottentottilaulu lietsoi”

Luotu: 
9.3.2010 14:37
  • Kuva: Valtteri Varpela/Uusi Suomi
    Kuva
    Tästä alkoi hottentottikohu. Gabriella jätti Katajanokan lauantai-iltana.

Viking Line paljastaa Uudelle Suomelle, miksi kansanedustaja Veltto Virtasen (ps.) esitys keskeytettiin perussuomalaisten puolueristeilyllä. Helsingin Sanomat kuvasi tänään Virtasen esitystä rasistiseksi. Virtanen itse syytti Uuden Suomen haastattelussa risteilyemäntää rasistiksi.

Viking Linen ulkoisesta viestinnästä vastaava Tuomas Nylund kertoo Uudelle Suomelle, että syynä olivat muihin matkustajiin suuntautuneet asiattomat kommentit, joihin Virtasen Hottentottilaulu yleisöä lietsoi. Tämä ei ollut ainoa syy.

- Yleisön keskuudessa alkoi esiintyä aika vahvojakin sopimattomia kommentteja. Tämän jatkuttua tilaisuudelle varattu aika loppui, ja risteilyemäntä kävi keskeyttämässä Virtasen esityksen.

”Kaikilla täytyy olla mahdollisuus nauttia risteilystä ilman että tällaista tapahtuu.”

Nylund kertoo perussuomalaisten kutsuneen muitakin matkustajia seuraamaan laivan yökerhossa järjestettyä yksityistilaisuutta, mutta ei suostu täsmentämään, oliko katsomassa samalla aluksella Ruotsiin äänestämään matkalla olleita irakilaisia.

- Siellä oli erilaisia ihmisiä. En osaa sanoa kansallisuudesta tai rodusta, mutta kaikilla täytyy olla mahdollisuus nauttia risteilystä ilman että tällaista tapahtuu.

Myös osa perussuomalaisista suivaantui Virtasen esityksestä. Espoon perussuomalaisten sihteeri Simon Elo kertoi tänään Uudelle Suomelle, että suuri osa nuoremmista perussuomalaisista poistui paikalta protestina tilanteeseen sopimattomaksi katsotulle esitykselle.

Oliko Hottentottilaulu mielestäsi rasistinen? Ota kantaa US-kyselyssä!

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

valo

Kun kerran kysyt, niin vastaan, että sinä olet rasisti ja moukkamainen käytökseltäsi. Rinnastat V. Virtasen ja savolaiset. Se on todella loukkaavaa. Sinun tulee pyytää julkisesti anteeksi kaikilta savolaisilta ja jokaiselta erikseen. Ettäs kehtaat.

MerjaH

rasismiani. En ole tavannut yhtään savolaista, jolla ajatus kulkisi samoja ratoja kuin minulla. Siksi välttelen heitä. Siksi luulin Virtasta savolaiseksi.

Minä uskon, että tunne on moleminpuolinen. Miksi siis pitää turhaan asettua väärälle reviirille.Molemmat vain tulevat vihaisiksi. MOT

valo

Niin se vain on, että löytyy se jyväkin joskus. Vaikka haluatkin tahallasi ja tietoisesti loukata savolaista kansanosaa, niin kuitenkin uskalsit tunnustaa asettuneesi väärälle reviirille. Mutta mistäs tiedät, että Virtanekin tuli vihaiseksi?

semi

Koomikoiden on syytä varautua tästä lähtien keskeytyksiin Viking,llä. Mitenköhän oltaisiin suhtauduttu mustaan sellaiseen joka heittää rotu vitsejä, olen nähnyt joitakin ja rankkoja juttuja kuulee ja joillakin on naama punaisena ja toiset poistuvat, mutta koskaan en ole nähnyt että keskeytettäisiin.

Vieras

Yläasteen biologian kirja tuski on rasistinen. Nykyihminen on Homo sapiens sapiens rodultaan eli ensiksi "sukunimi" sitten lajinimi ja viimeiseksi rodun nimi. Biologisten käsitteiden mukaan ihminen ei jakaannu enää roduksi vaan geneettinen hajonta on todella pientä. Näin ollen rotua voitaneen kutsua ihmiseksi tai nykyihmiseksi jos halutaan erikseen erottaa meidät vaikkapa Neanterdahlin ihmisestä.

Vieras

...schengen alueen ulkopuolelta tuleva ilman papereita. Laitonta maahantuloa ei saa järjestää.

Lentokoneisiin ei niin helposti päästetä puutteellisilla papereilla mutta laivoihin päästetään.

Hyvät sakot olisi paikallaan laittoman maahantulon järjestämisestä varustamoille kun sellainen Suomen päässä todetaan.

Ei se ole oikein, että ahvenanmaalaiset rahtaa tänne turvapaikkaturisteja.

Vieras

Rikoslaki

8 §
Laittoman maahantulon järjestäminen
Joka

1) tuo tai yrittää tuoda Suomeen tai Suomen kautta muuhun maahan ulkomaalaisen, jolla ei ole maahantuloon vaadittavaa passia, muuta matkustusasiakirjaa, viisumia tai oleskelulupaa,

2) järjestää tai välittää 1 kohdassa tarkoitetulle ulkomaalaiselle kuljetuksen Suomeen tai

3) luovuttaa toiselle väärän tai väärennetyn taikka toiselle henkilölle annetun passin, muun matkustusasiakirjan, viisumin tai oleskeluluvan käytettäväksi maahantulon yhteydessä,

on tuomittava laittoman maahantulon järjestämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

8 a §
Törkeä laittoman maahantulon järjestäminen
Jos laittoman maahantulon järjestämisessä

1) aiheutetaan tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella toiselle vaikea ruumiinvamma, vakava sairaus tai hengenvaarallinen tila taikka näihin rinnastettavaa erityisen tuntuvaa kärsimystä tai

2) rikos on tehty osana 1 a §:n 4 momentissa tarkoitetun järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa

ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kuudeksi vuodeksi.

pakista

Miten valitsisit S:n ulkopuolelta ALUNPERIN tulleet matkustajien joukosta , joiden siis ei tarvitse esittää muita papereita kuin laivalipun?

Nythän Ruotsiin matkusti vapaasti suuri joukko irakilaisia, jotka tuskin ovat Suomen kansalaisia, mikä osoittaa paperivapauden.

semi

Lahjakas kansantaiteilija ja poikittain tiellä ja onnistuikin tekemään joitakin ihan ok juttuja. Olisiko niin että toisista vain kasvaa vanhemiten vihaisia pappoja ja toisista vihaisista nuorista sitten lutuisia pappoja kun rauhoittuvat.

ksr

Pää, olkapää, peppu, polvet varpaat, polvet varpaat... Ajatelkaapa jos laulu olisi vielä asiaan kuuluvasti leikittykin esiintymislavalla...

Veikkaanpa että tuostakin lastenlaulusta joku yleisössä kiihottuu. Näen silmissäni turvamiehet jotka juoksevat keskeyttämään yleisöä kiihottavaa esitystä.

Tällä menolla persut enemmän kuin kaksinkertaistavat paikkamääränsä 2011.

Ed Göran

Nykyajan uutisointi on aiwan pärseestä!

Ketä oikeastaan oikeasti kiinnostaa mitä lauluja juopuneet laulavat ruåtsinlaevoilla. Kai siellä tapahtuu muitakin kauheuksia - raiskauksia, hyväksikäyttöjä, murhia, alaikäisten ryyppäämistä, sukurutsaa, homoilua ja ties mitä kaameaa.

Onneksi aina valpas lehdistö kiinnitti huomiota vakaviin onkelmiin.

Vieras

Pitäisikö kaikki kantaa ottava kieltää?

Froikkarit, Juice Leskinen, Bob Dylan, Bruce Springsteen mm.
Kirjailijat, Leo Tolstoi, Wilbur Smith mm.

Historia, sodat, uskonnot, kulttuurit, valta, politiikka.

Kaikki sensuroidaan ja kirjoitetaan jonain sopivampana puppuna
uudestaan. Niin osin tehdään. Koulukirjoissa ja museoissa.
Argeologisia löytöjä sensuroidaan, vain tutkijoiden käyttöön.

Se on väärin. Pahempaa kuin kommunismi.

Ajatelkaa asioita hieman pidemmälle.
Kaiken tiedon mokkaus ja sen sensurointi,
myös verkkokeskusteluissa on poliitikkojen päämäärä.

Luoda täydellinen puppu-yhteiskunta, jossa kaikki ovat
onnellisia kuin teletapit, kun eivät muusta tiedä.
Helppo hallita. Teidon saannin estäminen on ensimmäinen suuri askel.

Joku voi luokkaantua jostain, joten sillä perusteella voi kieltää kaiken.

Kommunistinen puppu-yhteiskunta=teletapit

Herra Huu

Se ei siis ollut viaton lastenlaulutuossa Perussuomalaisten risteily-kontekstissa vaan kantaaottava. Minä jo ihmettelinkin miksi se siellä esitettiin, vaikka toki osa yleisöä olikin virvokkeiden voimasta taantunut lapsen asteelle.

Asko Niskala

Voihan hottentotti! Miten lie reaktiot nyt tuollaisia olleet. Mutta kyllä PerSut tarvitsivat oman marssilaulunsa, nyt kun Halla-ahokin on lähtemässä heidän listoilleen:

http://www.youtube.com/watch?v=-NoweDaSOgs

En halua lietsoa tällä ennakkoluuloja kuin korkeintaan vähän hymyillä niille savolaisukoille ja -naisille, PerSujen peruskannattajille. Älkää nyt savolaiset kuitenkaan loukkaantuko.

Huomatkaa myös perussuomalainen tapa lisätä ääneen volyymia, jos toisen ei uskota ymmärtävän. Ikäänkuin kuulossa olisi vikaa...

Hannu Mikael

kansanedustaja Virtasen toiminnan painoarvoa ja merkitystä?
Jos kyse oli vain persujen hupi- ja kännäysmatkasta, niin mikäs siinä.
Kyllä maailmaan lauluja ja puheita mahtuu.

Erikoista episodissa on se, että suomalainen yliherkkä sensuuri toimii merilläkin.
Ilmaisunvapaus Suomessa on rajoitettu. Mielipiteenvapaus on sallittu, kun pitää kriminalisoidut mielipiteet omana tietonaan.

ajout

Vähästä sitä nostetaan meteli. Lauluhan on todella lystikäs ja humoristinen ja todella vanha, eikä ole missään rasistisessa mielessä tehty. Saisi koko Viking Line mennä itseensä ja korvata Veltolle särystä ja kivusta!

Jani Tiainen

Risteilyllä mukana olleena voin vain todeta että aika mielenkiintoisessa valossa taas kerran halutaan Persuja esittää.

Velton show jäi näkemättä joten siitä en pysty sanomaan mitään. Toimittajat odottelivat vesi kielellä että jotain tapahtuisi - mitään ei tapahtunut.

Siellä oli tosiaan 600 Kurdia menossa äänestämään Tukholmaan ja 300 Perussuomalaista - yksi tappelu (kahden ruotsalaisen välillä) ja loppuillasta kurdilaisperussuomalaista Letkajenkkaa (kirjaimellisesti) tanssilattialla. Tämän jutun olisi voinut kirjoittaa täysin toisella tavalla jos olisi halunut (tai jos kustantaja olisi halunnut). Tähän saadaan tottua ja peli vaan kovenee kun vaalit lähestyvät.

Ota 300 keskimäärin keski-ikäistä suomalaismiestä ja vie ne vastaavassa tilanteessa laivalle? Ei tarvita Kurdeja eikä edes ruotsalaisia niin tod. näk. tapahtuu enemmän.

Perussuomalaiset erityisen rauhallista ja fiksua porukkaa?

Jani Tiainen (Ps.)
Espoo

Mila F

Virtasen tyylistä en ole pitänyt koskaan. Mies on käytöstavaton ja pikkukikkailulla brassaileva lapamato istuntosalissa. Hän ei tunnu koskaan ottavan yhtäkään asiaa lainsäädäntöelimen edellyttämällä vakavuudella, vaan yrittää esittää kaiken omalaatuisen kevennetyssä valossa - ilmeisesti jonkinlaista henkilökohtaista sisäpiirihuumoria.

Mutta onko Hottentottilaulun esittäminen persujen omalla risteilyllä nyt mitenkään hirveää? Lastenlauluhan se on ja sankaritarina. Ei mitenkään fiksu valinta, jos mietitään, että persujen ei missään nimessä kannattaisi sekaantua mihinkään kyseenalaiseen rotuasiaan, jos he mielivät käydä asiallista eikä rasistista maahanmuuttokeskustelua. Virtasen omat sanoitukset laulusta sen sijaan edustavat pelkkää typeryyttä, jonka pitäisi kertoa äänestäjille jotakin. Tant Astrid on mitä on, mutta jos kansanedustaja ei pysty sitäkään kritisoimaan asiapohjalta, on kansanedustajassa vikaa, vikaa, vikaa ...

Persujen olisi todella syytä miettiä, millainen käytös tekee puolueesta uskottavan. Maahanmuuttokeskustelua tarvitaan, mutta asiallisessa muodossa.

yykaakoo

Veltto ei ainakaan lisää PerSujen uskottavuutta. Viimeksi Veltto vaahtosi, että DNA oli varastanut mainoksiinsa hänen bändinsä nimen (The Virtanen Band) hahhah!. Pelleä käyttäytymistä, jälleen kerran.

Vieras

Virtanen aukoo päätään eduskunnan puhemiehelle.
http://areena.yle.fi/video/803959

Täytyy olla todella tyhmä mies, että ei itse ymmärrä mikä on sopivaa ja milloin on parempi olla hiljaa.

Soini ei tietysti voi kaikkiin asioihin ennakkoon vaikuttaa, mutta yleinen kuri vähentää hölmöilyjä. Jos ei anna mitään rangaistusta, niin sehän on sama kuin antaisi luvan. Soini on myös vastustanut Halla-ahon toimia ja puheita, mutta silti ne poseeraavat hesarissa yhteiskuvassa risteilylle lähtiessä.

Pelaavat kaksilla korteilla?

Observatori

Äärihumanistit haluavat sensuroida muut. Äärihumanismia on vaikea määritellä, eihän edes käsitettä filosofia voida määritellä filosofiassa. Kyse on jostain epämäärisestä epäloogisesta tunneasiasta.

Yleensä äärihumanistin kannanotto päätyy sensuroimispyrkimykseen tai mustamaalaamiseen sanojan persoonaan kohdistuvilla kriteereillä ja asioiden vääristelyyn ja muotoseikkoihin, koska loogisia argumentteja ei ole. Äärihumanismi paaluttaa väitteensä yleensä auktoriteettien sanomisiin tai säädöksiin. Myös asian vienti sivuraiteille kiistelyyn sanojen merkityksistä ja olkiukot kuuluvat keinoihin sekoittaa looginen keskustelu. Asiaan kuuluu kieltää myös sanoja. Valehtelun ja synnit pyhittää Suuri Tavoite. Keskustelua yritetään keskeyttää huutelemalla rasisti tai denialisti kuin taikasanaa. Äärihumanistin akilleenkantapää on faktat ja logiikka, jotka ovat pehmeällä pohjalla.

Paradoksaalisesti äärihumanistit ovat suveitsevaisuudessaan kaikkein suvaitsemattomimpia ja jyrkimpiä kannoissaan. Edes tosiasiat eivät järkytä uskoa asiaansa. Kaikki väärinajattelu pitää jyrkästi kieltää. Nythän on työn alla nettisensuurilaki. Ajatusrikoksesta saisi käytännössä enemmän kuin raiskauksesta.

Yleensa tarkoitetaan äärihumanisteja kun puhutaan kukkahattutädeistä, kaikenymmärtäjistä, hyysäreistä, kulttuurirrikastajista, itunpurijoita ja antifasisteja.

Hottentottilaulun voi jokainen kuunnella http://www.youtube.com/watch?v=1yMlRKmfVUM
En minä ainakaan mitään huomautettavaa siitä löytänyt.

Samankaltaisia olisi vaikka intiaanilaulu tms.
http://www.youtube.com/watch?v=rK6SSlNj94U&feature=related

Tai rosvolaulu http://www.youtube.com/watch?v=-7QXGQKslRY&feature=related

Ne kaikki kohdistuvat yhteisöihin.

Itseäni kylmäsi eri syystä kylläkin kuulla kirkassilmäisten lapsosten laulamana Suomen lippulaulua ja julistavan haluaan kuolla isänmaan puolesta. Tuskin monikaan kuunteli sanomaa, joka oli kuin 1940-luvulta. Samaa hoilattiin armeijassa valatilaisuudessa.
http://www.youtube.com/watch?v=jFU7YVFrZbw&translated=1

Asko Niskala

Kun oman asian varjeleminen perustuu kieltoihin, pitäisi hälytyskellojen jokaisella soida. Omalle luterilaiselle perinteellemme tuntuu olevan ominaista juuri kieltäminen: älä sylje lattialle, älä tallaa nurmikoita, tupakointi kielletty jne. Äärimmilleen kieltäminen ja väärinajattelun tuomitseminen on viety eräissä uskonlahkoissa, vaikka kaiken perustana oleva Raamattu opettaisikin aivan muuta, esim. suvaitsevaisuutta, erilaisuuden hyväksymistä ja lähimmäisen rakastamista.

80 -luvun alulla matkailimme Itä-Suomessa ja vierailimme Valamossa. Tuolloin kiinnitin huomioni siihen, että kieltoja ei juuri ollut. Asia ilmaistiin positiivisesti: Toivomme, että et kulje luostarin alueella bikineissä jne. Jo tuolloin ihastuin tapaan, jossa toivottiin kunnioittamaan veljeskunnan tapoja, ei kieltämään.

"Äärihumanismi" on ilmaisuna loistava! Kaikkiaan hyvä kommentti.

pasturun

Itse lähin kyllä veppailemaan tupakkikopin kautta maille vehreimmille, kun se esitys ei ihan täyttänyt korvieni hyväksymää enimmäismäärää Ammu-vainaan nuoteista yhdessä jenkassa.
Toimittajathan tosin voivat tulkita asian miten haluavat :-)

J.Ryyti

Lainaus:
http://yle.fi/elavaarkisto/?s=…amp;a=4661

"Suomenkieliset sanat lauluun on tehnyt Jukka Virtanen 1960-luvun alussa."

"Laulu kertoo noenmustasta pojasta nimeltä Huua Kotti, joka oli sanojen mukaan ”oikea hottentotti”."

"Tunnetuin levytys suomeksi on Maikki Länsiön vuodelta 1961. Laulun on levyttänyt myös mm. Vesa-Matti Loiri."

Jukka Virtanen on tunnetusti demari.

Viking Linen kotimaakunta on Suomen ainoa virallisesti muukalaisvihamielinen maakunta.

Miettikääpä median toimintatapoja ja pelisääntöjä. Niitä on näköjään useampia kuin yksi.

Vieras

Sääliksi käy noita persuja. Politiikkaa pelataan laululla, leikillä ja leukailulla. Entä sitten jos kannatus joskus
ylettyy lukemille, joilla vaaditaan päätöksiä esim. maahanmuuttokysymyksissä. Huumori ja vitsit ei silloin pitkälle vie. Karva on näytettävä.

perus-ämmä

mitenpä asia olisi käsitetty - ja uutisoitu - jos hottentottilaulu olisi laulettu ja laulatettu vaikkapa virheiden.. ah anteeksi: VIHREIDEN kinkereissä?
Eli vaikka me kaikki saamme tasa-arvoisesti laulaa perinteisiä lurituksia, niin toiset saavat laulaa vielä tasa-arvoisemmin kuin toiset

Hakkuri

Minusta on outoa ettei kukaan näytä säpsähtävän lastenkulttuurin sensurointia sekä siitä väärien piirteiden puhdistamista. Monikulttuurisuutta ihannoiva suvaitsevaisto haluaa ahtaa kaiken samaan muottiin. Vain heillä on oikeus sen sisällön määrittelyyn ja sen toteutumisen valvomiseen. Niin paljon kuin puhuvatkin erilaisten kulttuurien ominaisuuksien vaikutteiden rikastavuudesta, toleranssi sietää moninaisuutta näyttää olevan kaikista heikoin.

Onko jossakin raja jonka yli tuolla suvaitsemattomalla kiiluvasilmäisellä monikultilla ei ole asiaa? Annammehan heidän jo syyllistämällä ja leimaamalla rajoittaa ajatteluamme, viestintäämme, poliittisia valintojamme ym. vastaavaa.

Ei tässä tarvitse enää pelätä talebanistien maihinnousua. Sehän on jo täällä omasta takaa. Miettikää sitä.

Vieras

Tässä asiassa voisimme ottaa jälleen kerran Ruotsista mallia. Peppi Pitkätossu-kirjan ruotsalaiseen painokseen on lisätty esipuhe, jossa selostetaan, että kirjassa esiintyvä neekeri-sana ei ole rasistinen, vaan se oli neutraali ilmaisu kirjan kirjoittamisen aikaan. Eli Astrid Lindgrenin alkuperäsitekstiä ei ole käyty peukaloimaan.

perttivelttovirtanen

Kiitos ensin alkuun, sillä tästä illallakin jo puhuin - että Divarien ja kirpputorien ja vastaavien pitäjät ovat nähneet jo vaaran! "rasistinen aineisto2 piiloon pornon kanssa - mutta moikä SS sen määrittelee - poliittinen "takapajula-saneeraus-vauhkoilijat"!

Kyllä meille on annettav oikeus omaan historiaamme - kunniotettava vanhempiamme eri sukupolvissa - niin ettei JÄLKIKÄTEEN ruveta leimaamaan!

Tää osoittaa tämä osan kommenttien taso, että vaara on todellinen!

tapio_o_neva

Muistan, että 1970-luvulla Silja Line oli valkoisen miehen laivayhtiö ja monikulttuuria ymmärrettiin mm. Viking Linella, jota kutsuttiin leikkisästi Manne Linesiksi.

Perusmannet eli Perussuomalaiset eivät taida oikein kuulua Viikingin monikulttuuriulottuvuuteen. Ehkäpä Tampereen yliopiston naistutkijat voisivat tehdä jonkinlaisen diskurssianalyysin siitä soopasta, mitä lehdistössä syydetään aihepiiristä.

Vieras

Jos laulua ei saa laulaa Viking Linellä, perun kanta-asiakakkuuteni yhtiöön ja käytän muiden yhtiöiden laivoja tulevaisuudessa.

Tummia ihmisiä kutsuttiin vielä 60 ja 70 luvuilla neekereiksi, eikä siitä kukaan loukkaantunut. Haloo !

elwiiraa

laululle on selvät syynsä,joihin vähiten vastuullinen on astriid tantta ja nykyinen matti69n hallitus esikuntineen,torpparina taustalla tarja....
eikä vähääkään väliä vaikka sillä heidän menollaan saadaan kansallinen konkurssi aikaan
unelmahöttöä heillä silmillään .
virtanen on ainakin hereillä.mutta kansalta pimitetään asioiden todellinen laita,edelleen.

perttivelttovirtanen

Kun esiintyminen oli kestänyt melkein tunnin / alkoi siis n. 17.45 - kuukausia ennen sovittu - se keskeytettiin biisin loputtua - ilmeisesti ainut syy oli, että yleisön "liika innostumisen" takia. Sitä ennen olin vakavasti kysynyt - viitaten pari (2) päivää aiemmin tapahtuneeseen puhemies Niinistön punastumiseen kun sanoin "ajantajun muuttuvan kun k. puhemies on PUIKOISSA" - kysynyt , "miksi moinen sankaritarina on kielletty säveltäjän kotimaassa Norjassa"!? Siksikö että nuori tumma, tai musta sankari - punastuu!?

Ja kun minut keskeytettiin, viittasin tietysti edelliseen keskeytykseen eduskunnassa - "taas sensuuri iski, minkäköhän värinen mies siellä nyt on puikoissa!?"

Ehkä jotkut yleisöstä tajusivat ja ajattelivatkin - eivät vain tuominneet ja "valehdelleet itselleen" asiasta - kuten monet täälläkin politiikkaa tehdessään! Kommenteja kuului - "ei perkele, miksi?" - Why!? Per Que!?

Asetin kysymyksen - ja vastauksia on tullut - ja minut on leimattu kuten ennenkin! Muut sopivat kyllä Hesarin valeiden jäljiltä "fiksuimmiksi keskustelijoiksi":D

Ilmeisesti osa meistä haluaa päätyä ilman sen kummempia selityksiä - miksi? - fasistissävyiseen kieltovaltioon!

Vieras

Laulu kertoo pienen pojan urheudesta,sitä laulettiin ennen vanhaan päiväkodeissa. Silloin ihanana aikana, jolloin ei ollut näitä sosiaalikasvattajia,joiden mielestä vain he yksinomaan tietävät, mistä ulkomaalaiset tykkäävät.

Kurdi-ystävä perheeni lapset tykkää muuten ihan hullun lailla suomalaisista jouluruuista, joulupukista, joulukuvaelmista ja myös pääsiäismunista ja kaikesta pääsiäiseen liittyvästä. Ovat vaan surullisia, kun ilkeät tädit tahtovat kieltää heiltä kaiken kivan, jota suomalaiset saa tehdä.