Maanantai 27.5.2019

Kerjäläiset piirittivät rollaattorilla liikkuneen – poliisi otti kiinni

Luotu: 
17.3.2010 15:30
  • Kuva: Lasse Lehtinen / Uusi Suomi
    Kuva
    Kolme romanikerjäläistä piirittivät rollaattorilla liikkuneen miehen. Kuvan kerjäläinen ei liity tapaukseen.

Lohjalla poliisi joutui puuttumaan romanikerjäläisten uhkaavaan käytökseen, kun kolme naista piiritti rollaattorilla liikkuneen miehen ja kerjäsivät tältä rahaa. Asiasta kertoo Yle Helsinki.

Poliisi joutui ottamaan naiset kiinni. Osa naisista on jo aikaisemmin syyllistynyt näpistyksiin ja varkauksiin ja poliisi selvittääkin parhaillaan heidän maassaolonsa edellytyksiä, kuten varallisuutta ja mahdollisia turvapaikkahakemuksia.

Poliisin mukaan romanikerjäläisiä ei aikaisemmin ole Lohjalla juuri ollut, mutta sen sijaan katusoittajat ja kukkakauppiaat ovat jo tuttuja.

 

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kauko Säädin

Olisi syytä lopettaa näiden "kerjäläisten" mellastaminen suomenniemellä. "ja poliisi selvittääkin parhaillaan heidän maassaolonsa edellytyksiä" ... ja mikäli ei poliisi lain rajoitusten vuoksi voi ja pysty hätistelemään näitä ei-toivottuja tapauksia niin kyllä kansan syvistä riveistä on ennenkin löytynyt se "auttava käsi" joka toimii ensin ja kysyy vasta sen jälkeen.

Pohjanmaan poika

Mistähän tämä vanha mies, kenties sotaveteraani, joutuu kyselemään itselleen turvaa, kun ei voi enää rauhassa kulkea omassa pienessä kotikaupungissaan?
On häpeä edes kuulla puhuttavan tällaisten kerjääjien mahdollisista turvapaikkahakemuksista. Mutta kyllä kai sieltä taas joku oikein yliopistossa koulutettu kukkahattukonsulentti löytyy paapomaan ja puolustamaan näitäkin kulttuurin rikastuttajia!
Ei voi muuta sanoa kuin että...!

semi

Idästä löytyy mökkejä joissa on melkoisen iso sattuma jos Romani sattuu mökille tulemaan ja lännen suunnalta Suomalaisten ihanne muuttopolitiikkaa noudattava Åland.

Olen aina ihmetellyt miten Ahvenanmaalaiset kykenevät toimintaan kun taas meistä Suomalaisista lähtee kamala mölinä mutta tulokset ovat täysin päinvastaisia.
Mutta jos hypätään Ruotsiin siellä on mölinää niin että mölinää ei enään edes kuule ja meno kultaista ristiretkeä muistuttava, ainakin Malmön alueella ja nyt näyttää leviävän Göteborgiin.

Minusta Ahvenanmaalle pitäisi hommata oma ydinpeloite ja uhrata itsemme monikultuurisen voimavaran iloihin. Pelastetaan edes jotakin tästä meidän vanhasta maailmasta, jotta lapsemme voivat etsiä uutta maailmaa kuten kevin Kostner Waterworld elokuvassa. "Islanti on myös hyvä"

Vieras

[fiktio]Romaanit on siirretty Lohjan Valtion hotelliin odottamaan ensimmäisen asteen käännytys lentoa. Heille palkattu oikeusavustaja (varatuomari) aikoo katsoa kaikki valitustie EU:ta myöten. Sitä odotellessa, piinallisen odottelun kriisiapu on paikalla päivystämässä tulkkeineen 24/7/365.[/fiktio (vai onko?)]

Kauko Putki

Ahvenanmaalle vain kaikki. Sinnehän se Thors aikoo maahanmuuttajatkin siirtää rikastuttamaan suomalaista kulttuuria.
Kerjäläisten kanssa pitää olla varovainen, ettei vain loukkaa näiden oikeutta varastaa ja kerjätä tai käyttäytyä uhkaavasti. Sehän on elämäntapa, jota tulee kunnioittaa.

nappi

Mistä se "rasismi" syntyy?
"Rasismi" syntyy siitä, että rikollisia loisia ei saada heivattua vaikka pohjanlahteen, jos muuta paikkaa ei ole.

Pitääkö se tilanne vedättää siihen asti, että joku alkaa oikeasti "poistamaan" tätä porukkaa? Siihen se menee, jos päättäjät ei asialle tee mitään.
Laki tullaan jossain vaiheessa ottamaan omiin käsiin.

AskoJ

Kuka enää kehtaa väittää, etteikö otsikon termi ole paikkansapitävä. Haitarinsoitosta vanhuksenryöstöön.En muuten ole rasisti, mutta kovasti ihmettelen tätä EU:n sisäistä vapaata liikkumista. Meillähän tämä on vielä pientä, mutta esim Italia on totaalisesti kusessa.

Uneton Roihuvuoresta

Vasemmistonuorten taannoisen kannanoton (ja varmaan Rajavartiolaitoksen tulkinnankin) mukaan kyse on kuitenkin "turisteista".

Tämä porukka saataisiin hyvin todennäköisesti muuten ulkomaalaislain perusteella jo takaisin kotimatkalle. Mistä kiikastaa, että näin ei toimita...

jarkkoph

Onko tämä minunkin kohtaloni kauppareisulla jos noin vanhaksi elän ja joudun rollaattorilla liikkumaan paikasta toiseen?

Jos vastaus on kyllä taidan pistää kuulan kalloon itselleni paljon ennen sitä kun en enää pysty puolustamaan itseäni ja omaisuuttani näitä kulttuurin rikastuttajia vastaan.