Perjantai 24.5.2019

Halonen: ”Isoäitien karkotuspäätökset kohtuuttomia”

Luotu: 
19.3.2010 15:57
Päivitetty: 
19.3.2010 16:11
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Presidentti Tarja Halonen.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen tuomitsee isoäitien karkotuspäätökset kohtuuttomiksi. Halonen täsmentää kuitenkin, ettei päätösten peruuttaminen kuulu presidentille.

Viime aikoina julkisuudessa on keskusteltu laajalti egyptiläisen Eveline Fadayelin ja viipurilaisen Irina Antonovan karkotuksista.

Halonen kannustaa maahanmuuttoministeri Astrid Thorsia (r.) löytämään poliittista yksimielisyyttä, jotta ulospääsy tilanteesta löydetään. Thors on kutsunut eduskuntaryhmät koolle keskustelemaan oleskelulupien myöntämisestä ydinperheen ulkopuolisille omaisille.

Maahanmuuttoministeri haluaa ryhmien arvioivan ensi kuun alun tapaamisessa, vastaako ulkomaalaislain soveltaminen eduskuntaryhmien käsitystä kohtuullisuudesta, vai löytyisikö haluja muuttaa lakia.

Thorsin keskustelunavauksen taustalla on iäkkäiden ulkomaalaisten kohtelusta noussut keskustelu. Korkein hallinto-oikeus antoi viime viikolla ratkaisut egyptiläisen ja venäläisen isoäidin tapauksissa päättämällä, että nämä eivät saa jäädä omaistensa luo Suomeen.

Ulkomaalaislain mukaan ydinperheen ulkopuoliselle omaiselle voidaan myöntää oleskelulupa tietyin edellytyksin, jos katsotaan, että luvan epääminen olisi kohtuutonta.

–Keskustelun paikka on nyt, kun korkein hallinto-oikeus on linjannut omissa päätöksissään lain tulkintaa, Thors totesi tiedotteessaan tänään.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Ja vastahan nallesetäkin totesi että aivan turhaa rahan tuhlausta viedä rahoja kehitysmaihin kun voi sen sijaan ottaa ne köyhät tänne ja käyttää ne rahat täällä niiden hyvinvointiin. Oikea meininki. Vielä kun lopetettas maaataloustukien järjetön jakaminen. Siitä se setä ei kyl sanonu mitään. Miksiköhän?

Tapanainen

Halonen mainitsi joskus että lait ovat toisinaan kohtuuttomia.
Muitakin kohtuuttomuuksia löytyy esimerkiksi suomalaisesta vanhustenhoidosta.
Kohtuutonta on että pieni porukka vahingoittaa maan taloutta pysyvästi.
Näihin arvojohtaja ei ole puuttunut.

Mutta nyt ylitettiijn arvojohtajan kohtuullisuuskynnys kun KHO linjasi kahden ulkomaalaisen, laittomasti maassaolevan naisen karkotettavaksi.

Minusta on kohtuutonta että presidentti arvostelee riippumattoman oikeusistuimen ratkaisuja.

tavistoivo

Olen pettynyt JURISTI Tarja Haloseen ja siihen, että hän sotkeutuu vallan kolmijako-opin vastaisesti Suomen oikeuslaitoksen lain mukaisesti tehtyyn päätökseen. Miksi ottaa kantaa asiaan, jos muissa laillisuusasioissa vastaus on: En voi ottaa kantaa, koska asia ei kuulu presidentin toimivaltaan ...

Sitten minulle valkeni mikä tässä "isoäiti"jutussa on asian ydin, ei valtioiden väliset sosiaalisopimukset vaan "suhteiden hoito" ja "omat intressit" työpaikkahaussa nykypestin loppumisen jälkeen.

lähde uusi suomi 18.32010 : "Presidentti Tarja Halonen tekee työvierailun Venäjälle ensi viikon alussa. Halonen tapaa maanantaina Venäjän pääministerin Vladimir Putinin, kerrotaan Putinin kansliasta."

Selvitysmies

Upeata, että arvojohtajamme vihdoinkin tulee ulos kuorestaan.

Toivottaako Helsinki tervetulleeksi lastensa luo myös suomalaiset äidit ja isoäidit, jotka eivät tule enää itsenäisesti toimeen maalla?

Perustaako kirkko tätä varten vanhainkoteja?

Vieras

miten venäläiset vanhukset pitää ottaa ohi jonojen hoitoon ja miten korkeatasoista hoitoa heille on Suomen vanhainkodeissa annettava kunnan kustannuksella. Onhan heillä jo tätä varten oikein lakikin, jonka mukaan Venäjä valvoo kansalaistensa etuja suuren Venäjänmaan ulkopuolella ja saataa tarvittaessa voimakeinoin asiat kuntoon.

Kim Lindblom

Syyllistyykö Helsingin kaupunki Rikoslain 11 luvun 11 §:ssä säädettyyn syrjintään? Uusisuomi.fi nettilehdessä oli seuraava juttu;

”Helsingin kaupunki haluaa lisätä maahanmuuttajien määrää työvoimassaan. Helsinki harjoittaa työhönotossa niin sanottua positiivista erityiskohtelua, kertoo maahanmuuttoasioiden johtaja Annika Forsander.

Ohjeistus tekee mahdolliseksi sen, että maahanmuuttajaa suositaan rekrytoinnissa, jos hakijat ovat tasavahvoja.

Kaupunki on kertonut pyrkivänsä palkkaamaan maahanmuuttajia työntekijöiksi samassa suhteessa kuin heitä on kaupungin asukasmäärässä.”

Asiaa tarkemmin tutkittuani kuulin, että asia yllä mainitun lisäksi saattaa löytyä sellaista ohjeistusta jossa maahanmuuttajaa suositaan työhönotossa vaikka tämän muut ominaisuudet olisivat heikommat kuin kantaväestöön kuuluvan työnhakijan. Jos tämä ei ole sitä, että ”asettaa jonkun ilmeisen eriarvoiseen tai muita olennaisesti huonompaan asemaan”, niin mikä sitten on?

http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/

huntteri

Eikös Suomessa pitäisi olla riippumaton oikeuslaitos?! Presidentti ja ministerit pää kiinni!! Muuttakaa lakia, jos siellä on epäkohtia, mutta älkää puuttuko tekemienne lakien tulkintaan!!
Maahanmuuttokriittiset EIVÄT vastusta näiden ruovien maahan jäämistä!