Lauantai 25.5.2019

Poliisi keskeytti mummojen käännytyksen

Luotu: 
25.3.2010 12:41

Poliisi on keskeyttänyt isoäitien käännytyspäätösten täytäntöönpanon.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan ratkaisun taustalla on se, että asiaan liittyvän lainsäädännön odotetaan muuttuvan jo lähiaikoina.

Venäläisen ja egyptiläisen isoäidin oleskelupien epääminen ja käännytyspäätökset ovat herättäneet vilkasta yhteiskunnallista keskustelua. Muun muassa presidentti Tarja Halonen tuomitsi viime perjantaina karkotuspäätökset "kohtuuttomiksi".

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kertoi eilen hallituspuolueiden sopineen, että ulkomaalaislakiin lisätään harkintavaltaa inhimillisten perusteiden osalta. Perhekäsitystä ei kuitenkaan ole tarkoitus laajentaa isovanhempiin.

Vanhasen mukaan lainmuutos on mahdollista saada voimaan jo ennen kesää.

 

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Jos joku vielä väittää että me suomalaset olemme yhdenvertaisia verrattuna ulkommaalaisiin maahanmuuttajiin koskien suomen lakia tai sen käytäntöönpanoa, niin siihen on kyllä sanottavat että emme ole.
On todella mainiota että poliittisessa kentässämme on muitakin vaihtoehtoja kun KEPU tai RKP eli vaaleissa tavataan taas.

Vieras

On syytä muistaa että ko. henkilöt ovat ns. kolmansien maiden kansalaisia joten heidän kotimaansa on velvollinen vastaamaan heidän sosiaali ym turvastaan.
Miksi muuten suomalaisen veronmaksajan taskulle pitää aina mennä ensimmäiseksi kun omia elätettettäviäkin on varsin riittäävästi joista monet ovat vielä huonommassa kunnossa kun nämä ulkomaalaiset "vanhukset" ja hoito on pelkkää vaipan vaihtoa jos sitäkään.

Kodin Onni

Karvoja nostattavaa eriarvoisuutta: jos korkein oikeus on päättänyt suomalaista kohtaan mitä nyt onkin niin poliisin tehtävä on päätöksen toimeenpano.

Kyllä kannattaa olla maahanmuttaja tässäkin suhteessa! Oikeuskin tuottaa vain vessapaperia.

Ja ajatella...lakia siis muutetaan taannehtivasti. Ei tee hyvää kansalaismielipiteelle...ainakaan Suomessa!

Nigeriaan kuulemma haluavat tilata hakemuskaavakkeita jo valmiiksi lähtöpisteeseen.

Vieras

Ovet auki vaan jokaisen elintasopakolaisen isovanhemille. Lisää mumoja me tänne ikääntyvän kansakunnan maahan kaipaammekin sosialiturvan eläteiksi. Hyväntahtoisten hölmöjen yhteiskunta jatkaa idioottimaista hyvinvointijärjestelmäbnsä itsemurhaa tälläkin laittomalla päätöksellä.

Näiden julkkismumojen maassapitämisen edellytykseksi pitäisi määritellä se, että settiäkään kustannuksia ei heistä kaadu veronmaksajien maksettavaksi ja pois veronsa jo maksaneiden eläkeläisten hyvinvoinnista.

SeppX

Suomessa on yleisesti kielletty ns. taannehtiva lainkäyttö. Tästä on poikkeuksena lienee vain sotasyyllisyysjuttu.

Mutta nyt on otettu käyttöön ns. ennakoiva lainkäyttö. Lakia saatetaan kuulemma piakkoin muuttaa.

Mitähän kaikkea seurauksia tästäkin päätöksestä tulee? Kyse ei ole vain kahdesta isoäidistä.

Onkohan pahasti rasismia, jos ihmettelee, miten nopeasti joidenkin asiat edistyvät byrokratiassa? Vakuutusvalitusten kanssa kitkuttava saataa olla kateellinen näin nopeasta toiminnasta ja positiivisesta päätöksestä.

Vieras

Ennakoivaa edunvalvontaa puolestaan harjoittavat ay-liike, joka saa rahoittaa, Suomen allekirjoittamaa ILO:n vapaan järjestäytymisoikeuden julistuksen vastaisesti sosialisteja ehdokkaita ay-jäsenten rahoilla.

Kaikenlainen rötöstely on sallittu ay-liikkeelle, jos sitä perustellaan ennakoivalla edunvalvonnalla.

Pihkalan porukatkin voisivat harjoittaa ennakoivaa edunvalvontaa saunan takana.

Vieras

Nyt tehty enakoiva päätös on rasismia pahimmasta päästä. Tässä tapauksessa rasismin kohteena ovat alkuperäsuomalaiset, joita ei kohdella lakimme puitteissa samanarvoisina laitomasti maassa oleskeleviin "mummoihin" verrattuna. Me alkuperäsuomalaiset, jotka tämän yhteiskunnan kustannuksista vastaamme, ei kohdella tasa-arvoisesti omassa kotimaassamme. Erityiskohtelu oli sitten kyse näköjään tuomioistuinten päätöksistä taikka sitten sosialiturvamme eduista, kohdistuu ainoastaan s. maahanmuttajiin.

Vieras

Tarja Halonen (SDP) on tämän laittoman toimintamallin mummona. Asia on yksiselittesen selvä. Vaaleissa nähdään kuka anaa luvan muille syödä minun ruokapöydässäni luvatta ja laitomasti. SDP/Tarja eivät sitä lupaa saa enää koskaan antaa...

Oikeusvaltio murenee

sivistysvaltiossa vai oikeusvaltiossa, siinäpä pulma.

Oikeusvaltiossa ei poliisi kävele poliittisen painostuksen vuoksi korkeimman oikeusasteen ylitse vaan toimii maan lakien mukaan.

Toinenki vieras

Sivistysvaltiossa, joka ei ole enää oikeusvaltio. Tällainen "ennakoiva lainkäyttö" on todella vaarallista ja siinä täytäntöönpanoviranomainen ottaa itselleen käytännössä niin lainsäädäntö- kuin tuomiovallankin. Se siittä vallan kolmijako-opista ja oikeusvaltiosta. Et taida oikein tajuta Vieras tällaisen päätöksen seurauksia.

Vieras

Tässähän olisi hyvä tehdä tuhansia selvityspyyntöjä Pasilan poliisitalolla siitä, syyllistyykö Paatero rikokseen estämällä korkeimman tuomioistuimeme päätöksen toimeenpanon ja syyllistyykö Tarja Halonen rikokseen yllytämiseen olemalla julkisesti poikkiteloin lainmukaisen oikeudenpäätöksen kanssa medioissa.

Vieras

Poliisi halveksuu korkeimman hallinto-oikeuden lopullista päätöstä. Tämä on todellinen ennakkotapaus seurauksella jotta ei suomen kansalaisenkaan tästä lähin tervitse välittää suomen laista tai korkeimman hallinto-oikeuden päätoksistä, piste ja loppu, mokoma hallinto-oikeus saisi laittaa ovensa kiinni.

Matti Hytölä

Onhan se hyvä että presidenttikin edes joskus kertoo mielipiteensä jostain asiasta. Ahtaajien ulosmarssi, ydinvoima tai ilmastohuijaus eivät varmaan ole niin isoja asioita että presidentti vaivautuisi kommentoimaan niitäkin. Mutta hyvä että joskus hoitaa virkaansa mielipidevaikuttaja eikä vain matkaile.

Vieras

Pääministeri Vanhasen mukaan maasta käännytettyjen mummojen kohtaloon tulee muutos jo ennen kesää. Tällöin isoäidit voivat hakea uutta oleskelulupaa.

Lakia muutettaessa kuulemma lisätään harkintavaltaa inhimillisten perusteiden huomioon ottamiseksi, mutta perhekäsitettä ei muuteta.

Suomalaiset veronmaksajat maksavat maahanmuuttajavanhusten sairaan- ja vanhustenhoidon sekä muut sosiaalimenot, mutta alkuperäisille suomalaisvanhuksille ei kunnon hoitoa heru.

Vetoan inhimmillisiin perusteisiin, että suomalaisvanhukset saavat asianmukaisen hoidon ja eläkkeet.

Vieras

Miten me ihan tavalliset suomalaiset voimme luottaa enää oikeuden päätöksiin ja poliisin toimeenpanoon? Nyt on jyrätty oikeuden päätös ja poliisijohtaja estää sen toimeenpanon? Ja perusteluna on: laki SAATTAA muuttua!!!!!
Miten noin voi toimia. Nyt ei ole enää kyse mummoista, vaan oikeudenpäätösten noudattamisesta. Mummothan voivat hakea uutta oleskelulupaa sitten kun/jos laki muuttuu, mutta sieltä kotimaastaan. Suomi näyttää suosivan ulkomaisia lainrikkojia. Ensin sai kelan rahoja ulkomaalainen väärillä papereilla ja niiden palautuksen oikeus torppasi. Ei ole rikos hakea tukea väärillä papreeilla kuten oli tehty. Siis jos olen uutisia oikein ymmätänyt. Nyt taas oikeuden päätös on halveksuttavana ja vielä poliitikkojen ja poliisin toimesta. Miten tähän on tultu. Humanitäärisuus on asia erikseen ja sitä voidaan harjoittaa jos siihen on maallamme varaa, mutta lakia pitää noudattaa kaikkien. AINA.

M.K

Sanotaan, että Suomessa laki on kaiken yläpuolella. Näköjään tämä ei pidä enää paikaansa. Politiikalla on valta ja voima jyrätä lait ja sen perusteella annetut oikeuden päätökset. Mikä tuomioita kumoava lakipykälä sisältää kohdan: "lainsäädännön odotetaan muuttuvan jo lähiaikoina."?

Onko tämä oikeusvaltion tapa toimia? Haiskahtaa vähän väljähtyneeltä ent. itäblokin tavalta toimia.

Vieras

Olen yhtä mieltä Jutta Urpilaisen kanssa siitä, että maassamme tulisi järjestää ennenaikaiset eduskuntavaalit. Vaalien pääteemaksi muodostunee erilaiset sosiaaliturvamme hyväksikäyttöön perustuvat maahanmuuton lieveilmiöt, joita poliittinen puhaviher-eliitti pyrkii piilottamaan kansan keskusteluista. Hyväntahtoisuutemme hyväksikäyttö on kertakaikiaan saatava loppumaan.

Tällä hetkellä ollaan laajalti huolissaan kasvavasta eläkeläisten määrästä maassamme. Kuka maksaa heidän/meidän terveydenhuollona ja seuraavan sukupolven eläkkeet. On täysin käsittämätöntä, että presidenttiä myöten päättäjien taholta ollaan luomassa ilmapiiri, joka mahdollistaa jatkossa myös eläkeläisten sosialietuturismin Suomeen. Ankkurieläkeläinen on jonkun tällä palstalla erinomaisesti lanseeraama termi. Näiden mummojen karkoitus on erittäin periaatteellinen ja tärkeä asia hyvinvointivaltiomme uskottavuuden ylläpitämiseksi.

Vieras II

Onpa melkoista, että kahden ulkomaalaisten mummojen takia lakia muutetaan jo lähiaikoina, vaikka käännytyksestä on oikeuden päätös. Suomen oikeuden päätöksillä ei ole mitään merkitystä.

Suomalaiset mummot ja vaarit, jotka ovat laitoksissa kotipaikkakunnallaan eivät pääse muuttamaan toisen paikkakunnan laitokseen lähemmäksi lähiomaisiaan. Tässä "vapaassa" Suomessa heillä ei ole muutto-oikeutta.

Sitä muutto-oikeuslakia on tehty vuosikymmeniä, eikä se taida tulla ensi vuonnakaan, vaikka eilen niin sanottiin. Tulee näitä kiireellisempiä lakeja, kahden ulkomaalaisen mummon käännytyksen kieltävä laki!

Selvää on, että syntyperäisiä suomalaisia mummoja ja vaareja kohdellaan kaikkia muuta kuin tasavertaisesti. Ainoa
syy, mikä on selvä, on että on syntyperäinen suomalainen, sehän on nykyään lähes rikos.

Virkamies1

Hävettää olla tuollaisen miehen johdettavana. Laki ei todellakaan ole sama kaikille. Päätöksiä ei missään nimessä pitäisi tehdä julkisen mielipiteen mukaan huutoäänestyksellä, vaan voimassa olevien lakien ja asetusten mukaan! Tuollainen mielivaltainen tulkinta mahdollisista tulevista laeista saattaa meidät kaikki eriarvoiseen asemaan.

Täytyy varman itsekin ruveta "tulkitsemaan" lakia kun ylin esimieskin näin tekee...

Selvitysmies

Kas kun mediamme ei mene kuvaamaan sinne Viipuriin mummojen karseita olosuhteita. Vävy kertoo TV:ssa, että rottia vilisee sairaalassa.

Lähetettäisiin vastavuoroisesti vaikka geriatri S Kivelä hieman neuvomaan sikäläisiä viranomaisia.

Mitä Putinkin meinaa , kun ei tule pelastamaan isoäitiä. Eikö Venäjällä ole varaa hakea vanhuksiaan epäinhimillisestä Suomesta.

Ria Novosti kertoo miten vesille lasketaan 7.5. uusi uljas ydinsukellusvene ja merivoimien komentaja haluaisi niitä 50 sarjan. (http://en.rian.ru/mlitary_news/)

Ei luulisi olevan rahasta kiinni yhden mummon hoitaminen. Varsinkin kun Halonen luopasi taas lisää rahaa ( 6 miljoonaa aikaisemman 40 lisäksi) Pietarin jätevesipuhdistamoon.

Pitääkö meidän rakentaa sinne vielä vanhainkoditkin.

Selvää on, että jois lakia muutetaan meidän on joka tapauksessa rakennettava pääkaupunkiseudulle kehitysmaista tuleville mummoille ja faareille vanhainkoteja ja sairaansijoja.

Kim Lindblom

On mummoja ja sitten niitä erittäin tärkeitä mummoja

On mielenkiintoista, että presidenttiä myöten ovat maamme eliitiksi itseään pitävät sitä mieltä, että suomalaisen veronmaksajan on kustannettava venäläisten ja egyptiläisten mummojen hoito.
Kun taas kotimaiset laitoshoitoa saavat vanhukset ovat sidottuja kotikuntaansa. Muutto omien lasten lähelle ei onnistu ilman suurta paperisotaa. Lakiesitys laitoshoitoa saavien vanhusten muutto-oikeudesta oli tarkoitus antaa eduskunnalle viime syksynä, mutta käsittely venyy ainakin ensi syksyyn. Tällä asialla ei sitten taida ollakaan niin kiire.

http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/

Claudius

Varmaankin ihan oikea ja humaani päätös tämä karkotuksen estäminen.

Miksi Suomen viranomaiset eivät kuitenkaan reagoi yhtä napakasti tapauksissa, joissa esiintyy päivänselvää maahanmuuttolakien väärinkäytöttöä - suoranaista maahanmuuttoturismia tai sosiaalietujen saalistusta?

Miksi esim. maahanmuuttajarikollisia ei saada Suomesta ulos kirveelläkään, mutta kiltit ja harmittomat isoäidit yritetään karkottaa?

Vieras

Tästsä se alkaa! Meillä ei tule tämän jälkeen puuttumaan venäjän mummoja, somalimummoja arabimummoja tstseenimummoja- He tulevat näkymään tanttojen toimesta julkisuudessa ja auta armias jos joku uskaltaa arvostella tätä niin lynkkaushan siitä seuraa. TV 1 ajankohtaisohjelmassa haasteli egyptiläsmummon poika. Liennekö ollut uhkaukseksi tarkoittu hänen kommenttisa: Minulta alkaa akku loppua!!!Kenties potentiaalinen.