Torstai 19.10.2017

”Räikein ristiriita Kokoomuksessa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.3.2010 09:39
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    - Kokoomuksessa on kenties räikein ristiriita maailmoja syleilevän johtoportaan ja varsin nuivan kannattajakunnan välillä, väittää Jussi Halla-aho.

Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho on (ps./sit.) kommentoinut nettisivuillaan Homma-yhdistyksen teettämää kyselyä maahanmuutosta.

Hommaforum on verkkoyhteisö, joka kerää yhteen suomalaisen maahanmuuttopolitiikan kriitikoita. Sivuston ovat perustaneet Halla-ahon vieraskirjan aktiivikäyttäjät.

Halla-aho arvioi tuoreessa kirjoituksessaan puolueiden ja niiden kannattajakuntien näkemyksiä maahanmuutosta.

- Kokoomuksessa on kenties räikein ristiriita maailmoja syleilevän johtoportaan ja varsin nuivan kannattajakunnan välillä. Useimmilla mittareilla kokoomuslaiset ovat heti perussuomalaisten jälkeen ja kristillisdemokraattien ohella kaikkein maahanmuuttokriittisimpiä, Halla-aho kirjoittaa.

Hän viittaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydmanin maahanmuuttokriittisiin kommentteihin, jotka sekä puoluesihteeri Taru Tujunen että ulkoministeri Alexander Stubb ovat tyrmänneet Kokoomuksen linjan vastaisina.

Ristiriitaa on Halla-ahon mielestä myös Vasemmistoliitossa, jossa duunarit kokevat historialliseksi velvollisuudekseen äänestää puoluetta.

Homma-yhdistyksen tilaaman tutkimuksen mukaan kolme viidestä suomalaisesta pitää maamme maahanmuuttopolitiikkaa liian löyhänä.

Jopa 91 prosenttia puolestaan arvioi, että rikoksista tuomittuja ulkomaalaisia pitäisi voida karkottaa maasta nykyistä helpommin. Vajaat puolet vaikeuttaisi turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten sekä turvapaikan saaneiden perheenjäsenten tuloa Suomeen.

Kyselyyn vastasi Taloustutkimuksen nettipaneelissa 905 täysi-ikäistä suomalaista 22.-24. maaliskuuta. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Kyselystä kertoi tänään Helsingin Sanomat.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilkka Luoma

Maahanmuuttoväittely on reviirien puolustusta ja pelkoa menetyksistä

Kun Kokoomuksen puheenjohtaja Katainenkin otti kantaa halla-aholaisittain, on aihealue saanut virallisen statuksen ja luvan julkiseen käsittelyyn. Tavallinen kansa on jo pitkään, osin työttömänä miettinyt, miksi toiset tekevät töitä, toiset saavat töitä ja toiset saavat rahaa ilman töitä.

Humaani ihminen hyvin mennessään ottaa vastaan. Itsekäs ihminen huonosti mennessään taas heittää pois. Kansat ja ihmiset ovat vaeltaneet helpomman elämän puolesta kuin tyydyttääkseen uteliaisuutta ja sekoittaakseen perimiä välttääkseen degeneraatioita — sveitsiläisillä ja somalialaisilla maahanmuuttajilla ovat eri lähtökohdat ja eri tavoitteet.

...
(EU- Schengen avasi uusia maita vapaan tarkastamattoman liikkumisen helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi)
ADRESSIKYSELY - Mielipiteeni [kyllä/ei] maahanmuuttoasiaan - http://www.adressit.com/maahanmuuttaja

[C] 06012008 … Pääministeri Vanhanen julisti Tallinnassa uuden liikkuvuuden alkaneen, kun mm. Eesti liittyi Schengen-alueeseen. Nyt vaihtuvat Suomen ja Eestin välillä työ, vapaa-aika, tavarat, huumeet, geenit ja rikokset helpommin ja nopeammin kuin aiemmin … ]

Ihmisten ja eläinten yhteisöt ovat kuitenkin kaikkinensa täynnä rajoja - niin heimollisina, suvullisina kuin alueellisina. Rajat ovat tehdyt turvaksi aina jotakin vastaan. Raja on merkki uuden vaikutusvallan alkamisesta. Suomen ja Venäjän raja on vedenjakaja, jossa kohtaavat uskonnot, kulttuurit, tavat, politiikka ja kauppa.

Eläinkunnassa on miljoonia vuosia vaikuttaneet muuttumattomat reviirit. Reviireillä turvataan suvunjatkantaa, hallitsemista ja riittävästi niukan toimeentulon hankkimista. Rajat aitaavat reviirin lajikohtaisesti ruoan hankinta-alueeksi kuin geenistöllisen jatkumon turvaksi.

Raja on este vieraan vaikutteen uhalle aina joltakin vallatulle alueelle, jolla halutaan yllläpitää sille jyvittynyttä valta- ja hallintajärjestelmää.

Välttääkseen yksipuolista geeniperimää,

eläinkunnassa aika-ajoin käydään taistelu vallasta ja suvunjatkamisen oikeutuksesta. Vahvempi voittaa ja jatkaa perintökaarensa ominaisuuksia päämääränä puhdas itsekkyys oman vahvuuden jatkamiseksi. Eläinkunnassa harvoin reviirit sekoittuvat samalla lajilla - sotakin syttyyy vain rajoilla tai sen ylityksestä. Raja on periaatteessa rauhan takaaja ja turva omien geenien lisääntymiselle.

Rajat takasivat reviireinä erilaisuuden ja monet tavat, jotka värittävät ihmiskunnan alueellisia eroja niin tapoina, uskontoina kuin yhteiskuntamalleina. Kansakuntien monimuotoisuus on perua reviireistä ja rajoista.

Rajoja on suljettu ja avattu, mutta aina meille on jäänyt vähintään henkilökohtaiset reviirit. Rajoja on valtiotkin täynnä - kunta, maakunta, suku, perhe ja lisääntymisreviirit. Samankaltaiset hakeutuvat yleensä yhteen, ja rajat tekevät erilaisuutta valintoihin.

Voimakas suku, laji tai eliö valtaa aina tilaa heikommalta

Passiton ja avoin raja helpottaa lisääntymisalttiimpia helpomman elämän alueille toteuttamaan omia tapojaan ja mallejaan. Osa sulautuu ja osa jakaantuu. Uskonnot pysyvät ja tavat leviävät uusille alueille.

Sitkeimmät ja konservatiivisimmat maahanmuuttajat hiljalleen valtaavat heikomman jo alueella tai maassa olleen elintilan. Historia kertoo runsaasti degeneroituneista kansoista, jotka ovat hiljalleen hävinneet historian hämärään…

Avoimet rajat haastavat ”alkuperäväestön”

Luonnollinen sikiäminen sekaannuttaa ja monipuolistaa kulttuureja kuin tapoja ja uskontojakin. Syntyy suvaitsevuutta, mutta myös ristiriitoja - äärimmillään rasismia, jossa alkuperäinen vastustaa uusia virtauksia jo geenistöllistenkin syiden vuoksi. Eläinkunnassa vallitsee edelleen vahvat reviirirajat turvaten sopivasti geenistöllisen ”puhtauden”.

Länsi-Eurooppa on ottanut vastaan runsaasti maahanmuuttajia,

koska ”valkoiselle markkinaihmiselle” eivät kelpaa ”alimmat” suoritetyöt - näin tapahtuu myös Suomessa. Maamme saa kaivattua työvoimaa, koska ikääntymisemme, vähälapsisuutemme ja innoton suvunjatkanta eivät tuota riittävästi omaa ”verta” omine tapoinemme ja malleinemme.

Schengen avaa rajoja myös rikollisuudelle,

se haastaa poliisit huumeiden vastaisessa taistelussa, kuin järjestäytynyttä rikollisuuttakin vastaan. Ennen kaikkea rajojen avaus passittomuudelle avaa työvoiman mm. Latviasta, joka esimerkiksi voitti EY-tuomioistuimessa ratkaisevan työehtosopimuksiin liittyvän kiistan. Ruotsissa voidaan EY-päätöksen jälkeen tehdä työtä myös Latvian työehtosopimuksilla.

Latvialaiset, kuten puolalaisetkin voivat nyt tulla Suomeen tekemään samalla vapautuksella työtä huomattavasti pienemmillä palkoilla kuin omamme. Samalla ratkaisemme työvoimapulamme ja kilpailukykymme - palkkakustannukset pienenevät, mutta saamme lisääntyvästi uutta verta kansallisesti peri konservatiiviseen maahamme.

Suomi on perinteellisesti ollut varauksellinen maa maahanmuuttajille

Meillä on tapamme, mallimme ja luonteemme - me emme halua liiallista sekoitusta. Suomalaiset ovat itse sekoitusta pitkältä kansainvaellukselta, joka alkoi noin 12.000 vuotta sitten Aasiasta, haaraumaveljiemme esiintyessä Väli- ja Etelä-Amerikan alkuperäintiaaneina!

Viimeiset dna-tutkimukset kertovat heimoreviirillisen vaelluksemme alkaneen nykyisiltä Kiinan alueilta läpi Venäjän. Suomi on kaltaisensa kansa, joka sai paljon vaikutteita myös lännestä - olemme todella vedenjakajalla ainutlaatuisessa asemassa EU:n jäsenenä. Meille on ratkaisevasti erilainen identiteetti kuin esim. ruotsalaisilla.

Suomeen on juurtunut suomalaisuus ja pidämme siitä identiteettinämme kiinni

Suomi pysyy parhaiten monimuotoisena ja omannäköisenään lisääntyen riittävän omaehtoisesti tukien piirteitämme kansojen kirjossa. Vaimon ja miehen hakumatkat ulkomaille/ulkomailta ottavat vastaan aika-ajoin vieraita geenejä reviiriemme ulkopuolelta turvaksi kehitykselle.

Eläinkunta on pärjännyt maailmassa reviiriajattelulla miljoonia vuosia muuttamatta elinympäristöään liiaksi. Rajojen avaamisella on puolensa ja ennustetaankin, että viimeinen suomalainen blondi kuolee yksinäisyyteen Pohjois-Karjalan korvessa noin 200 vuoden kuluttua. Elämme koko ajan hitaiden muuttujien maailmassa.

Ilkka Luoma - Espoo
http://www.facebook.com/first.ilkka

http://www.adressit.com/maahanmuuttaja

Kirjoitukseen liittyvä kuvakertomus-
[kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan mielipidekirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2007]

Kuva 1
http://www.panoramio.com/photo/6782927

Teksti
Avoin maahanmuuttopolitiikka on inhimillistä muuttajille - pääsevät Suomessa paremman sosiaaliturvan piiriin ja säästävät henkensä. Somalit osoittavat mieltään Suomessa heidän heimoveljiensä heikosta asemasta itse kotimaassaan Somaliassa. Olisiko parempi ja tehokkaampi tapa esittää mielenilmaus itse paikan päällä?

Kuva 2
http://www.panoramio.com/photo/6782961

Teksti
Suomi on sisältä kansallisesti rikas maa - meillä on mm. eteläpohojalaaset vängällä murteella ja ahkeralla, jurolla ja hiukan ylipiällä mielellä. Suomi kehittyy parhaiten omien siittoisuudella, tällöin säilyy omanlaisemme ”melankolinen” tyyli ja tapa. Rajat aukaisemalla alkuperäinen väestö laimenee hitaasti, mutta varmasti.

Kuva 3
http://www.panoramio.com/photo/6782987

Teksti
Kansallisesti Suomi on ominensa laaja, mutta eheä maa. Nuoret ikäluokkamme alkuperäisinä pienenevät - tässäkin Helsingin Vanhassa kirkossa Ressun abit saavat lakkinsa - kansainvälisenä kouluna lakin saajissa on myös muita kansallisuuksia kuin alkuperäsuomalaisia. Suomi on suomalaisten maa.

Kuva 4
http://www.panoramio.com/photo/6783007

Teksti
Suomalainen on kristitty ja kuuluu kirkkoon käymättä siellä kuin Jouluna, häissä ja hautajaisissa. Olemme uskontojen suhteen ainakin itsellemme kovin suvaitsevaisia, mutta kuinka on maahan tulevat meille tuntemattomammat uskonnot, kuinka suvaitsevaisia ne ovat? Kuinka suvaitsevaisia sitten meidän tulee lopulta olla muita reviiriemme ulkopuolelta tulevia vaikutteita kohtaan?

Kuva 5
http://www.panoramio.com/photo/6783114

Teksti
Rajojen auetessa saamme uutta työvomaa - se on mahdollisuus ja haaste [muotitermi]. Hiljalleen halvemmista maista tulleet laskevat palkkatasoamme, mutta toisaalta saamme työvoimaa sinne, missä emme itse enää viitsi työtä tehdä. Kierre on joka tapauksessa olemassa ja raksoilta se alkaa, kuin siivouksestakin - se työhän ei meille enää kelpaa.

Kuva 6
http://www.panoramio.com/photo/6783332

Teksti
Me ikäännymme ja olemme loivaliikkeisiä siirtämään omia perinteellisiä geenejämme. Vanhukset ovat merkittävä osa väestöämme, ovat yksin ja osa pelaa. He tarvitsevat hoivaa, ja hoivaa tuleekin ulkomailta, kun omat loppuvat. — Meillä ei ole kohta enää luonnonmukaista reviiriä.

Kuva 7
http://www.panoramio.com/photo/6783416

Teksti
Ahkerat kiinalaiset tuovat kauppojaan ja tapojaan meille. Kiinasta tavara maksaa murto-osan meillä tuotetuista. Kuinka on kulttuurimme, kun hyökyaalto tosissaan pääsee vauhtiin. Erilaisuus rikastuttaa, mutta hiljalleen väkevämpi valtaa heikomman alueet. Kerrotaankin, että 150 vuoden kuluttua viimeinen blondi kuolee Pohjois-Karjalan saloseuduilla - sukupuuttoon. Eläinkunnassa reviirit suojelevat lajikehitystä ja geenisiirtymää maltillisin muutosprosessein.

Periaatteellinen maahanmuuttoon liittyvä kannatuskysely - http://www.adressit.com/maahanmuuttaja

Tunnisteet: BORDERS, EU, RAJAT, REVIIRIT, SCHENGEN, SCHENGEN SOPIMUS

...
Sent:
Cc: [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected]
Sent: Wednesday, March 24, 2010 6:03 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE: Maahanmuuttoväittely on reviirien puolustusta ja pelkoa menetyksistä
...

XXL

Kohta rassukat pääsevät taas vaahtoamaan.
Meno on kuin entisessä natsi-saksassa.
Kamalia maahanmuuttajia siunaillessa voi kätevästi unohtaa kymmenen kertaa suuremmat yhteiskunnan ongelmat, kuten porvariston masinoiman kasvavan kansalaisten eriarvoisuuden.
Kaikenmaailman lapinrasistit kiljuvat psykoottisina ja porvarit nauravat partaansa.

Vieras

Kokoomuksen on välittömästi tehtävä todella selväksi, että Halla-aho on väärässä. Kekkoslovakian aika on historiaa eikä nyky-Venäjän tyyppinen monokulttuuri ja virallinen rasismi voi olla meillä minkään täysijärkisen puolueen linja.

Suomen ongelma on, että tänne muuttaa liian vähän "toivottuja" ulkomaalaisia. Heitä ei todellakaan saada enemmän, jos meistä tulee halla-aholaisia.

kk

Ristiriidat aikeuttaa asioihin perehtymättömyys. Mamukeskustelut on melkeinpä kielletty. Jos ei ole tietoa mamujen suunnitelmallisesta maahan tulosta, elämäntavoista Suomessa ja mm kustannuksista, niin on helpppo leikkiä munikulttuurisuuden nimissä suvaitsevaista. Jopa ne rahat, joita viedään suoraan mm Somaliaan menee kyseenalaisiin kohteisiin. Varmasti mamujen alueilla asuvat kokevat asiat täysin eritavalla, kuin vaikkapa lehtisaalaiset.

Holotna Pravda

Ei keskustella mamuista vaan täällä keskustellaan keskustelusta. Täällä keskustellaan, tai oikeammin huudetaan hysteerisenä siitä, kuka saa keskustella, mistä saa keskustella ja missä sävyssä keskustelua pitää käydä. Itse asiaan ei päästä kuin harvoin.

Vieras

Ulkoministeri Stubb kertoi kokoomuksessa näiden maahanmuuttokriittisten kannatuksen olevan promillen luokkaa.

Ja mihinköhän mittaukseen ja/tai tutkimukseen tämä perustuu? Sen Stubb jätti luonnollisesti kertomatta...

Summa summarum: tämä "promillen luokkaa" on vain ja ainoastaan hänen oma mielipiteensä. Rohkenen väittää, että se tosiasiassa on huomattavasti suurempi luku...

Mika.H

Mutta kuten Jussi H-a blogissaan kirjoittaa, oikeistolaisesti ajattelevalla kokoomuslaisella ei ole vaihtoehtoja ketä äänestää.

Mutta ensi vaaleissa äänestän vaikka muutos2011, ihan vaan herätyksen vuoksi. Kokoomuksen nykytila on säälittävä.

Holotna Pravda

Oikeisto-vasemmisto jaottelu on menneen talven lumia. Pitäisi puhua konservatiiveista ja liberaaleista. Konservatiivisesti ajattelevilla kokoomuslaisilla ei ole mitä äänestää.

Konservatiivisuus tarkoittaa sitä että ei hypätä pää edellä hurmahenkisesti sellaisiin kokeiluihin joista ei ole takaisin palaamista. Konservatiivi ei lähde korjaamaan ehjää, rikkomaan sellaista mikä toimii. Konservatiivi tekee muutoksia varovaisesti testaten ja ottaa käyttöön vain toimivaksi todistettua.

totuuden torvi

Ongelma kokoomuksen osalta on se, ettei yhtenäistä linja tunnu löytyvän puolueen sisältä- tai edustajien kannanotoissa.

Nykyinen maahanmuuttopolitiikka on päivittäinen keskustelun aihe, ja varmasti yksi teemoista tulevissa vaaliväittelyissä.Aidosti kiinnostavaa on, mikä kokoomuksen virallinen kanta asiassa on.

Kokoomuksen konservatiivinen äänestäjäkunta on todennäköisesti keskimääräistä maahanmuuttokriitisempää.

Kataisen olisi hyvä ottaa mallia Wahlroosista Unilukkarina avaamalla yhteiskunnallisesti hankalien ja haastavien kysymysten kirjon julkiseen keskusteluun.

Pelkästään se että asioista keskustellaan avoimesti niiden oikeilla nimikkeillä, on tervehdyttävä vaikutus tulehtuneeseen yhteiskunta-ilmastoon maahanmuuttoon liityvissä kysymyksissä .

tha

Jos nyt katsoo vaikka suhtautumista kiintiöpakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin niin aikalailla 50-50 tuo menee. Eli taitaa niitä maailmoja syleillä joku muukin kuin ihan johtoporras.

Mielenkiintoista nähdä tuloksissa se, mitä olen epäillytkin, että tulotasolla ei ole mielipiteen kanssa juurikaan tekemistä.

MerjaH

näin KOKOOMUSLAISENAkin.

On se totta, että ajattelin Kataisen menneen sekaisin, kun hän puhui kuinka pääsi mieliaiheeseensa päästessään hehkuttamaan maahanmuuton autuaallisuutta. Se on kuin jokin uskoontulo. Tuli mieleeni, että mikä kumma näitä johtaa, ei ainakaan Pyhä Henki.

Vasureista, mikä tuntui olevan toinen Jussin erityismielenkiinnon saanut ryhmä sanoisin: Tavalliset, ne rehelliset, vasurit ovat yleensä hiljaa maahanmuuttokysymyksistä. He eivät oikein voi sanoa sitä, että he vastustavat, koska se osoittaisi taantumuksellisuutta. He vain mököttävät. Osa sanoo suoraan, että miksi "sieltä" tulee vain nuoria miehiä. Miksi eivät jää puolustamaan perheitään.

Tuppeensahaaja2002

Hyvät ihmiset, älkää menkö vanhojen puolueiden vedätykseen "maahanmuuttokriittisyydestä". Vanhat puolueet ovat korttinsa näyttäneet tällä hallituskaudella.

Miten voimme kuunnella tällaista marinaa ?

Somaliliiton entinen puheenjohtaja sanoi että asenteet maahanmuuttajia kohtaan olisivat koventuneet.

On tyypillistä, että nimenomaaan somalialaisten etujärjestön edustaja kommentoi ”syrjinnästä”. Työssä käyvät maahanmuuttajat eivät koe syrjintää eikä heillä ole etujärjestöä, koska he eivät sitä tarvitse.

Jos ei työt maita, niin takas vaan sinne mistä on tullutkin

Vieras

Tosiasia on se, että jos Kokoomus vie surkean aselakimuutoksen laiksi asti, niin kuin SDP on toivonut, niin Kokoomuksen oikeistosiipi eli 30% Kokoomuksen äänestäjistä marssii muualle ja äänestää Persuja seuraavissa vaaleissa.

Puolue joka vastustaa sekä laillista aseenomistusta, Perustuslain antamia oikeuksia ja lisäksi syleilee elintasopakolaisia, ei saa Kokoomuksen oikeistosiiven ääniä, oli puolueen nimi mikä tahansa. Kataisen on aivan turha toivoa muuta.

Pahimmillaan käy niin että Vihreät menevät Kokoomuksesta ohi.

Sitä tasan saa mitä tilaa.

Itsekin ryssä

Halla-ahon on oikeassa, sillä oikea maahanmuuttajientyö on jäetetty tekemättä eli heidän kouluttaminen ja työllistäminen. Siitä antipatiat kokoomuslaisilla.

Rasismista: rasismi asuu jokaisessa nurkkapatriootissa, koskien myös Helsingin sisäisiä asioita ja alueita.

Myös ruotsinkielisten karjalaisvastaisuus oli hyvin esillä evakoiden sijoittamisen aikana ja sen jälkeenkin. Ryssittely karjalaisista oli esillä. Samoin helsinkiläisten pelko lappilaisten tulosta jossa Lappi olisi miehitetty.

Silloin pakolainen sidottiin työhön ja siinä käytettiin maahankintalakia ym. jotka puuttuivat voimakkaasti kantaväeston omistusoikeuteen eli varallisuutta jaettiin mutta toisaalta velvoitettiin tekemään työtä: kodin rakentamista ja maanviljelyä pientilalla kuusikkokorvessa.

Kiiltokuvaulkomaalaispolitiikka edistää rasismia. Tilalle työtä ja tulevaisuutta. Siitähän meillä on omakohtaista kokemusta n. 450 000 pakolaisen kotouttamisesta. Nämä ongelmat ovat nyt pieniä ja pelkkää laiskuutta.

Tuppeensahaaja2002

Oma kokoomusääneni menee persuille tai muutokselle. Siihen ei auta populistiset yksittäiset kansanedustajien ulostulot, että "asioille tarttis tehrä jottai". Kokoomuksella on ollut kohta neljä vuotta aikaa tehdä jotain. Mitään ei ole tapahtunut

HÄVETKÄÄ PETTURIT!!!! Saa olla aika komea loppukiri, jos kaikki virheet aiotaan korjata äänestyspäivään mennessä.

MerjaH

kyllä miekin äänestän tätä Halla-ahon porukkaa. Samanlaiset fiilikset on, että isänmaan ja kansanpettureita ovat...eivät edes tunnu kunnioittavan suomalaisten mielipiteitä, vaan pelkkää ihmeellistä "elitisti"-jengiä, jota ei järki paljonkaan pakota. He ovat vain korottaneet itse itsensä "Suomen kansan älymystöksi". Herra varjele meitä!
http://www.youtube.com/watch?v=CKgCzf852yA

TAITO TURTIAINEN

Hyvä , että asioita tutkitaan.Puolueethan pyrkivät olemaan sekatavarataloja niin , että jokainen saa jotakin mieleistään.Kokoomuksessa oli ennen skaala Tuure Junnila -Ilkka Kanerva suhteessa Kekkoseen ja Neuvostoliittoon.Ei uutta tämä ero ajattelussa ulkomaalaisiin.Ulospäin on oltava moderni ja hävettävä hiljaa joidenkin kannattajien mielipiteitä , mutta heidänkin äänet on saatava laariin.
Ihmeen paljon nyt annetaan julkisuutta persuille ja jopa heidän tekemälleen mielipidetutkimuksille.Ilmeisesti toimittajat ja suuret puolueet ovat sopineet , että käydään nyt tänä keväänä tämä maahanmuuttokeskustelu ja ensi vuonna eduskuntavaaleissa ollaan täysin hiljaa.Joku saattaisi hyötyä.Hauska nähdä miten peli menee ja riittääkö persuilla ja muilla paukkuja vaaleihin asti.Toimittajien ja politikkojen sopimat kuviot eivät ole mitään uutta.Loka Laitinen paljasti , että 1970-luvulla päätettiin Kekkosen , lehdistön ,Tv:n ja politikkojen kesken , että silloisesta "häirikköpuolue" SMP:stä ei julkaista mitään.Niin tehtii.Puolueet toimivat tuuliviirin tavoin , jos aikovat pärjätä mielipide-ilmastossa.

attila

Puolueiden sisäpiirit nauttivat itse niistä rahavirroista, joita miljardiluokan kokonaiskakusta saa siivutettua.

Kaikkein hulluinta on juuri rikollisten palauttaminen. Useiden kymmppitonnien oikeuskulujen jälkeen palautetaan yksityiskoneella usean saattajan kanssa.
Joku huomautti, että tämä kustannustaso kelpaisi Japanin Keisarillekin.

Kustannuksilla mässäillään koska puolueet ja lakimiehet ovat itse kalastamassa näitä rahoja menestyksellä.
Alan vastuuministeri kertoo ettei kustannuksia voi selvittää...

AtRisk

Oleellinen tieto tutkimuksessa on että vain 13% suomalaisista vastustaa työperäistä maahanmuuttoa. Jopa liki 40% on valmis sitä suorastaan helpottamaan.

Ikävä totuus tarkoitushakuisille maahanmuuttoänkyröille on siis se että suomalaiset eivät vastusta maahanmuuttoa.
Ja näillä änkyröillä tarkoitan juuri niitä jotka syyllistävät suomalaisia ihan urakalla.

Vieras

Se mikä on uutta tässä homma- ja halla-aholiikkeessä on että sen aktiivit ovat hyvin koulutettuja, keskiluokkaisia, melko nuoria (ja pääasiassa miehiä). Eivät siis niitä surkimuksia (kouluttamattomia, syrjäytymisvaarassa olevia miehiä) jotka kannattivat Halmetta. Kun nämä kaverit ovat vielä melkoisia kuumakalleja ja raivopäitä, niin yhdistelmä kuulostaa jo aika paljon samalta kuin Saksassa 30-luvulla. Mutta ei tästä kuitenkaan joukkoliikettä synny, se on kyllä melko varma.

kalliosta

Kuinka joku kirjoitta etunimensä Ville tupla veellä Wille, kun sukunimi on suht harvinainen. No ehkä pitää syyttää vanhempia, eikä Willeä.

SDP:stä vasemmalla aina olleena on vaikea löytää sopivaa puoluetta, kun on maahanmuuttopolitiikkakriittinen (outs mikä sanahirviö).

En nyt mitenkään voi äänestää Toni Halme-vainaan ja Veltto Virtasen puoluetta. Persujen ehdokasasettelu vaaleissa kuntoon: ei pellejä eikö tolloja, jotta asiallinen ihminen voi äänestää.

KK

Holotna Pravda toteaa, ettei ole oikeistoa, eikä vasemmistoa. Mikä korjautuisi, jos muuttamme nimet konservatiiviksi ja liberaaleiksi ? Samat valtatahot taustalla jyllää. Suomen suuret puolue- ja yhdistyskoneistojen kuliseista kuiskii niin Katainen, Urpiainen, Vanhanenkin kuin muutkin. Viime vuosinahan se on ollut sanelua oli kysymyksessä eläkeiän korotus, mamu-politiikka tms. Puolueen nimen vaihto ei kohota kansalaiseten hyvinvointia, mutta kuluja ja väkimäärää voisi saneerata. Esim. mamu-ministeriö on näin pienelle maalle turha. Nyt siitäkin maksetaan miljardeja.

Piski Uskii

Todella outoa, että vakavasti otettavista puolueista, jotka voisivat uskottavasti hoitaa kansallisia asioita, ei kukaan ole vakavissaan astunut keskustelun areenalle hommafoorumilaisten ja -kaltaisten kanssa.

Ei riitä, että joku puolueesta osoitettu myöntää maahanmuutto-ongelmat mutta seuraavaksi epäsuorasti nimittelee ja halveksii tätä kasvavaa äänestäjäjoukkoa sivistymättömiksi pölvästeiksi, joilta puuttuu muka älyllinen ote keskusteluun itse kuitenkaan pystymättä esittämään argumentteja paremmasta.

Luultavasti on viriämässä "veret seisauttava" äänestäjien liikehdintä ensikevään vaalikopeilla.
Hallituspuolueilla on vielä vuoden verran aikaa ajaa tämä liikkuva äänestäjäkunta lamatalouden ahdinkoon, joka vain lisää vettä myllyyn muodostaa "oma mielipide" välittämättä valtaapitävien vaivautuneesta maahanmuuttokeskusteluun mukaantulosta.
Tästä ei kyllä hyvä seuraa!