Torstai 22.3.2018

Tiuran loikkauskohu: Uusi todistaja

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.4.2010 08:31
Päivitetty: 
2.4.2010 08:38
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Nova Group -konsernin entinen myyntipäällikkö Kai Haavisto vahvistaa liikemies Arto Merisalon kertoman, jonka mukaan aloite Keskustapuolueeseen siirtymisestä tuli Marja Tiuralta (kok.) eikä Keskustalta. Haavisto otti itse yhteyttä STT:hen.

Haavisto sanoo olleensa lähellä poliitikkoja vuosina 2006–2007. Hän kuuli puhelinkeskusteluista ja muista yhteyksistä siitä, että Tiura tiedusteli kautta mahdollisuutta siirtyä Keskustaan, kun oli selvää, ettei hänestä tule kokoomusministeriä.

Haavisto ei halua yksilöidä tarkemmin, mistä yhteyksistä oli kyse.

– Siitä on jo kolme vuotta aikaa, en muista yksityiskohtia, Haavisto kertoi STT:lle, eikä pystynyt sanomaan oliko soittaja esimerkiksi itse Marja Tiura.

Tiura nosti kohun itse, kun hän sanoi Apu-lehden haastattelussa, että Keskusta houkutteli häntä loikkaamaan pian viime eduskuntavaalien jälkeen. Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen torjui väitteen ja sanoi Tiuran olleen itse aloitteellinen Nova-liikemies Arto Merisalon välityksellä.

Korhosen mukaan Tiura tunnusteli loikkausmahdollisuuksia Arto Merisalon välityksellä kesken hallitusneuvottelujen. Keskustalla ei kuitenkaan ollut tarjota muuta kuin rivikansanedustajan tehtäviä, ja hanke lopahti Korhosen mukaan parissa päivässä.

Merisalon mukaan Tiura havitteli loikkauksen kautta ministerin salkkua, jota hänelle ei kokoomuksessa ollut luvassa.

Tiuran aseman tekee tukalaksi se, että hänen sanaansa vastaan on nyt toisen osapuolen vahvistettu kertomus kellonaikoja ja päivämääriä myöten. Kesken hallitusneuvottelujen viritetty loikkaushanke - vieläpä ministerinsalkku mielessä - olisi lähes raskauttavinta, mitä oman puolueen silmissä voi tehdä.

Toistaiseksi vastausta vaille on muun muassa se, miksi ihmeessä Tiura oikein nosti koko pimennossa pysyneen asian esille lehtihaastattelussa, vaikkakin itselleen edullisessa valossa.

STT:n myöhään eilen tavoittama Tiura ei vastannut loikkauskohuun liittyviin kysymyksiin, vaan luki valmiiksi kirjoittamansa lausunnon.

– Olen avoin ja valmis puolustamaan itseäni, mutta rohkenen kysyä, onko hyökkääjä sen arvoinen.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli sanoo saaneensa tiedon kansanedustaja Tiuran halusta vaihtaa puoluetta vuoden 2007 hallitusneuvottelujen aikana. Kallin mukaan Keskusta ei ollut aktiivinen asiassa, vaan aloite tuli Tiuran suunnalta.

Sen sijaan Kalli ei enää kolmen vuoden jälkeen muista, mistä tieto Tiuran puolueenvaihtohalusta hänelle tuli.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

TakojaIlmarinen

Pyrkyreitä ja selkäänpuukottajien joukkoon kuuluu myös aina valehtelijat.
Kannattaa lukea Wikipediasta psykopaatti käsite.
Sopii esimerkiksi nyt esillä olevaan valehtelevaan pyrkyriin.
Säälittävää! Säälittävää! Säälittävää!

Mitä tekee Kokoomus?
Levittelee käsiään?
Jää nähtäväksi!

Oikea ratkaisu olisi erottaa heti puolueesta ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan tehtävästä.
Kuinka on mahdollista, ettei näin ole jo tehty?
Vai onko tarkoitus "roikuttaa ensin ristillä"?

veijo venäläinen

Sehän on ollut kautta aikojen

KIRISTYSTÄ UHKAILUA LAHJONTAA
Kaipa murhatkaan eivät ole pois
suljettuja.

Nytkin vain yksi paise vähän oireilee
ennenkuin se puhkeaa.

Kyllä tuon ns kansanedustuslaitoksen
touhut eivät kestä pientäkään auringonvaloa.

Siihen touhuun kuuluu kaikki nämä ns
yleishyödylliset säätiöt rekisteröidyt
yhdistykset jne...

"Suomi se on vähiten korruptoitunnut maa
maailmassa" Meidän korruptio on vain hiukan
hienostuneempaa kuin muualla.

hartysa

Voi herranen aika tätä Suomalaisten poliitikkojen moraalia,sanotaan että kansalla on arvoisensa johtajat mutta enpä arvannut että näin huonosti on meidän asiat.Arvatkaa osaako edes erota.

Vieras

Dementiako näitä vaivaa vai miksei kukaan muista "tarkemmin" mitä kolme vuotta sitten mahtoi tapahtua?

Kyllä tommoset asiat normaalin ihmisen muistissa nyt kolmisen vuotta säilyy, eri asia olisi jos tässä puhuttaisiin vuosikymmenten takaisista asioista.

Todettakoon etten ole mikään kokoomusfani mutta kohtuuttomalta mustamaalaukselta tämä mielestäni alkaa vaikuttamaan.

Demokratian vääristymiä

Sen verran on näyttöä tullut, että väitteitä siitä Tiuraa koskevia väitteitä ei voisi pitää ainakin mahdollisina.

Kysymyshän on siitä, millä tavalla kansanedustaja tai seuraavissa vaaleissa ehdokas tulisi jälleen valituksi. Keinoista ei väliä. Outoon luottamusaseman käyttöön "syyllistyi" myös sisäministeri Holmlund, kun hän asetti pienehkön Porin hätäkeskusalueen Tampereen tai Jyväskylän suuralueiden edelle. Tällä yritetään valtakunnan edun sijaan kerätä irtopisteitä omasta vaalipiiristä. Hinku eduskuntaan ja näkypaikoille on kova.

Valitsijat ovat aika ongelmissa. Esimerkiksi kokoomuksessa tuntuu, että maan etua ajavat vain Katainen ja Häkämies. Joka viimeksimainittu tosin valtionyhteiden ohjauksessa kyllä epäonnistui.

Demareilla taas äänestäjä voisi kannattaa ay-kytkennästä huolimatta Heinäluomaa mitäänsanomattomien Urpilaisen ym. sijaan. Taas "paljon" sanovien kirppu-Kiljusen tai EEC-vastustaja Tuomiojan laariin ääniä ei haluta. Tiedä sitten ralliautoilija Guzeninaa.

Kepussa vallitseva palkitseminen ei sekään kiinnosta. Johtaville virka- ym. paikoille nimitetään pätevät hakijat ohittaen omat kellokkaat. Järkevät energiaratkaisutkin saavat väistyä turpeenpolton tieltä, mutta vesialtaita ei saa rakentaa. Suomi-soffalla saa kyllä maata.

Gospoti pomiloi!

Vieras

Apu-lehdessä oli mukava ja sympaattinen juttu Marja Tiurasta. Se ainoa muutaman rivin asia loikkauksesta olisi ehkä kannattanut jättää pois. Toivottavasti Marja Tiura kestää nyt tämänkin pyörityksen. Joskus , tai usein totuudella on monet kasvot. Näin näkee mummo maalta.

TakojaIlmarinen

Tämäntapaisten mummojen takia koko maamme saa kärsiä kun päättäjät valitaan muilla kuin yhteiskunnallisilla taidoilla. On kaunis !! Eikö yksi alusvaatemalli jo riitä?

Tavallista kansalaista hirvittää näiden dementoitujen mummojen mielipiteet.
Tarvitaan siis joku testi mummoille kykeneekö ylipäätään äänestämään järkevällä tavalla.

tapio_o_neva

Tiura on sen verran keskustaliberaali, kokoomuslainen ja sosialidemokraatti, että puoluesihteeri Jarmo Korhosen sättiminen on sosiaalisesti hyväksyttävänä pidettävää kiihotusta yksilöä vastaan.

Tällehän ovat auranneet tietä Susanna Huovinen, Mika Lintilä, Matti Kaunisto, Antti Kaikkonen jne. Toisin sanoen kokoomuslainen voi lainata epäsuosiossa omien parissa luulluksi olevaan henkilöä sylkykupikseen vaikuttaakseen itse hyveellisemmältä.

Tiura kuitenkin erehtyy siinä, ettei politiikassa arvioida pelkästään teeskenneltyä rehellisyyttä, vaan kykyä hoitaa asioita ja arvostelukykyä.

Tiura paljasti pelin painostaakseen ehkä uudelleen Kokoomuksen johtoa hankkimaan hänelle vaalirahaa ilmoittamalla loikkausriskin olleen voimassa. Kuitenkin syyttömyyden vakuuttamiseksi koko likasanko on kaadettava Keskustan niskaan.

Lopputuloksena Keskustan maine pelin politiikan osaavana puolueena ei heikkene, mutta Tiuran oma maine tehosekoittajana vahvistuu.

Pekka eskeli

Marja Tiuran kansanedustajan ura on murrosvaiheessa. Mikäli Tiura on valehdellut, ei kannattaisi enää Arkadianmäelle kävellä, häpeisi edes.Ei taida osata hävetä.
On Kanervan seikkailuja ja juhlien rahoittamista, on Vanhasen naisseikkailuja,Kankikaikkosen rahasotkuja, koko ajan tulee julki kaikenlaista.Miten me voimme luottaa siihen, että nämä meidän valitsemat kansanedustajat toimivat meidän parhaaksemme. Ei, kaikki pelaavat vain omaan pussiinsa. Toissijaista on se, että he pyrkisivät parantamaan Suomen asioita.
Kansallinen rappiotila alkaa Arkadianmäeltä!

Asko Niskala

Miehestä jonka naama vaihtaa väriä nähdessään 100 jyanin setelin, ei pitäisi tehdä pormestaria. Miestä jonka naama vaihtaa väriä nähdessään 1000 jyanin setelin, ei pitäisi laittaa johtamaan armeijoita.

Miehellä voitaneen tässä tarkoittaa myös naista...

Hei, mistä näitä pyrkyreitä oikein sataa!

tim

Tekipä Tiura itselleen kärsimys näytelmän pääsiäiseksi. Kannattaskohan miettiä kun lähtee perhelehteen antamaan juttua.No taitaa kuitenkin olla ihan itse aiheutettu tilanne. Ihmettelen vaan mihin "koloon" kokkareiden johtaja Katainen on kadonnut, kun ei ole puolustamassa tai tuomitsemassa. Ai niin eipä taida vaan olla varaa asettua tuomariksi, kun muistetaan kun kiipesi vallan portaita ja pyysi poliisia lopettamaan tutkimuksen puolueensa nimissä omassa asiassaan. Outoa kun kokkareiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekkka Ravi ei muista noin kaukaisia asioita. Onhan siitä kyllä kolmisen vuotta. Samanlaisia dementikkoja on kyllä kepussakin pilvin pimein asiasta riippuen.

Vieras

Ketähän tästäkin kostuu...muut kansanriivaajat.
Tais saada Tirppa liikaa äänii, nyt o kaikki vastaan ja yrittävät mustamaalata minkä kerkee.
Ohan sii vikaa en sitä väitä olleskaa,ylimielinen ja kaikkee, mut ei oo pulmusii muutkaa huutelijat,viaton heittäköön ekan murikan.

Justiina

En näe tätä puoluekysymyksenä. Onhan se nähty että näitä oman edun tavoittelijoita on poliitikoista valtaosa. Myisivät mummonsakin ministerinsalkusta. Tuollaisia pyrkyreitä ja tyrkkyjä on poliitikoissa jo ihan kuntatasolla. Säälittävää ja naurettavaa. Ainoa vaan että vielä säälittävämpää on, että nämä ketkut usein myös osaavat hoitaa asiat niin että saavat paljon ääni.

Kokoomuksen kannattaisi nyt päästää tämä riippakivi vajoamaan pohjaan, sinne minne kuuluu. Jotain vikaa tuossa ihmisessä täytyy olla, kun ei moisen äänisaaliinkaan jälkeen ole kelvannut ministeriksi. Ja tuskin on äänikuningatar enää ensi keväänä...

moro

Sai Novalta pyytämättä- ja yllätyksenä 10.000 euroa riihikuivaa rahaa.
Ei ihme, että Tiuralla edelleenkin on Ravin mukaan eduskuntaryhmän luottamus.
Jos Arto Merisalo (kesk) sanoo Pekka Raville, (kok) että otetaanpas luottamus pois, niin,- niin tulee tapahtumaan.
Vastikeetonta rahaa ei ole.

TAITO TURTIAINEN

Tämä tapaus Tiura muistuttaa 1980-luvun alun puolueloikkari
Eeva Kuuskoski-Vikatmaan tapausta.Kepun uusi puheenjohta Paavo Väyrynen houkutteli kok.kansanedustajan kepuun.Eeva teki näyttävän uran Kepussa.Suomalaisella äänestäjällä on huono "kuluttajansuoja" kun on kyse kansanedustajista.Petos äänestäjiä kohtaan ei ole millään tavalla sanktioitu.Pieni lisäys perustuslakiin , että loikkarin tilalle tulee varamies kansanedustajaksi lisäisi äänestäjän luottamusta.Pelinpolitiikka on mahdollista nykyisin.

Vieras

kummallista, miten ihminen voi vallan ja julkisuuden himossaan asiansa sotkea.Millähän perusteella tämä
sinisilmäisyyteen ja hyvyyteen politiikassa tai elämässä
yleensä uskova hössääjä on aikaoinaan tullut valtuksi ja miten kummassa oikein äänivyöryllä.En nyt lähtis psykopaatiksi sanomaan,kuten joku tuolla aikaisemmin,mutta
narsistiseen persoonallisuushäiriöönhän tämä kaikki sopii
ihan yks yhteen.Wikipediasta voi lukea siitäkin tarkemmin
tai mistä muualtanetissä tahansa.

TakojaIlmarinen

Petollisuus joka ilmenee jatkuvana valehteluna ja muiden huijaamisena oman hyödyn ja nautinnon vuoksi!

- muiden ihmisten hyväksikäyttö

Siinä lisää aineksia APU-lehden artikkeliin.
Kyllä APU-lehtikin muodostyy typeristä toimittajista,
kun lähtevät tämän huijarin kelkkaan!

Välillä esittelee vaatekaappiaan ja onnistunut myös huijaamaan julkis tempuillaan suuren määrän äänestäjiä!´
Kokoomuksen toimenpiteitä odottaen!

Oikeuden puolesta

TakojaIlmarisen mainitsema APD oireyhtymä on ymmärtääkseni yhtä vahingollinen oireyhtymä kuin varhaisdementiakin kansalaisille, joka tuntuu olevan muotiasia lähes kaikille kansanedustajille ja varsinkin hallituksessa oleville. Onko näin oikeasti?

Rivi lääkärit voisivat antaa kansalaisille tietoa, kuinka vaikeaa asiointi voi olla, mikäli oireet viittaavat ns. varhaisdementiaan/dementiaan. Kirjoittajien joukosta poistaisin vakuutuslääkärit, jotka ovat myyneet ammattitaitonsa rahalle.

Tammarin pappa

Jopas on Tampereen flikka joutunut mutamyllyyn. Arto Merisalon ja hänen "todistajiensa" sanaan luotetaan kuin Raamattuun. Oletan, että Marja Tiura "kiristettiin" Apu-lehden tarinaan. Arto Merisalolle en lainaisi edes kellertyneitä kalsareitani. Mies tuskin osaa edes puhua totta. Rahan kylväjänä hän on kymppi. Helppo hänen on nyt vedellä naruja,kun on rahoittanut lähes kaikkia huippupoliitikkoja Vanhasesta ja Niinistöstä lähtien. Kummeksun yhtä seikkaa: Marja Tiura ja Arto Merisalo ovat yhä ystäviä facebookissa. kait sekin jostakin jotain kertoo.

SIMO PERTTULA

Että Tiura kiristi loikkauusuhalla, itselleen Kokoomuksen ministerisalkkua.
Viime kuntavaaleista meillä Tampereella on hyvä esimerkki. Yksi moninkertainen valtuutettu Kokoomuksesta valitutti itsensä jälleen valtuustoon, siis kokoomuslaisena.
Sitten loikkasi Demareihin heti valituksi tulonsa jälkeen? Katsoi, että häntä ei riittävästi arvostettu kokoomuksen valinnoissa lautakunta-yms.valinnoissa!

tapio_o_neva

Tiura on siis ryhtynyt painostamaan Kokoomukselta valmiiksi pestyä ydinvaalirahaa sillä perusteella, että on äänikuningatar. Kun toista uhkausta loikata muualle, ei ole otettu tosissaan, on entinen loikkausaie julkistettu aikakauslehdessä, jotta toisella vaatimuksella olisi tehoa. Kun sitten Tiuraa, Pirkanmaan äänikuningatarta, ei ole pidettu vaivan arvioisena, on tehosteeksi tuotu esille vanha asia, joka on pantu Suomen Keskustan syyksi.

Jos Keskusta olisi kehottanut vaihtamaan puoluetta niin varmaan tarjous olisi jätetty myös muille pirkanmaalaisille.

Mitä väliä sillä on, missä Tiura on? Hänen äänimääränsä kuitenkin puolittuu eikä hän vedä listalta enää varsinaisesti toista kokoomusedustajaa läpi: asetelmat muuttuvat.

Minusta Tiura ei ansaitse Kokoomuksen puoluetoimiston valmiiksi pesemään ydinvoimarahaa vaalikampanjaansa, vaan Tiura voi lavasäteillä omana itsenään huhtikuun 2011 eduskuntavaalit.

tapio_o_neva

”Olen suunnattoman pahoillani, että Marja Tiura ei osaa pitää suutaan kiinni ja ei harkitse lausuntojaan medialle. Kuten aiemmin olemme useaan otteeseen havainneet, ei meidän kenenkään muun tarvitse lausua mitään, kun Marja oma-aloitteisesti avaa uusia keskusteluita ja aikaansaa uusia skandaaleita, jotka rasittavat meitä jokaista asianosaista ja puoluettanne”.

Vieras

Haavisto on sitten luotettava todistaja? Ottakaa nyt edes hiukan selvää millaisesta miehestä on kysymys. Merisalon entinen hyppykeppi. "Rehellinen" palvelija. Jee, jee ja Merisalo vedättää koko mediaa. Median lähdekritiikki sai taas uudet mittasuhteet. Tiura on mitä on, mutta hei.. vastassa on moninkertainen talousrikollinen ja huijari pikku apureineen. Toinen todistaja on varmasti Haaviston veroinen luottohenkilö. Toimittajille pieni vinkki. Perehtykää näiden todistajien riippuvuussuhteeseen Merisalosta ja kiinteistöbisneksestä.
Mausteena sopassa kaikkien luotettavaksi havaitsema Kelmi Korhonen. Ei tämä voi enää olla totta, että Merisalo johtaa koko orkesteria jälleen kerran. Taitaa olla melkoinen kiristys taustalla. Jäljet johtanevat aikanaan sylttytehtaalle. Matin jalkaleikkauskin sattui sopivaan aikaan ja Paulakin kieltäytyi varmasta voitosta. Missä on tutkiva journalismi?

kk

Tiuran täytyy olla melkoisen puhtoinen, kun on saanut kaikki kunnon roistot kimppuunsa. Jos katselemme Kokoomuksen ministerinaisten aikaansaannoksia, ne on kansalaisten kannalta ainoastaan nollaa, tai oikeastaan nolla miinusta. Tuskin Tiura olisi voinut alittaa rimaa huonommin, kuin nämä Vapaamuurareiden rouvat Linden, Sarkomaa jne.
Oikestaan Tiura voisi loikata PerSuihin, kokkareet ovat osoittaneet nyt "taitonsa".

sakari_j

Vanha totuus kertoo että "hätä pistää hyppäämään". URA- tietoinen MT on, mahdollisesti, yliregoinut ennakoinnin edessä olevista "paljastuksista". Hyökkäyshän on tunnetusti parasta puolustamista.
Enivei, samaa kähmintää ja kieroilua Masasta Marjaan.

SÄÄLITTÄVÄÄ on tämä raadollisuus, ahneus ja rapistunut moraali mihin törmää joka puolella. Ihan sama onko kyseessä poliitikko, pappi tai poliisi...

Rehelliset ROSVOTkin nousevat noiden rinnalla melkoisen korkealle!

Jape

ministerin pallia...mutta taisi puhua väärälle miehelle.

Olisi pitänyt kääntyä rohkeasti Vanhasen Matin puoleen. Hänellä lienee sopivasti kokemusta siitä kuinka nätti naisedustaja nostetaan ohi jonon ministerin pallille.

Eikä tämä olisi mitenkään ainutlaatuista. Kyvykkyyttä voi ja pitääkin käyttää kaikilla tavoilla.

Pasi Käyhkö, vapaa kirjoittaja, Espoo

Nyt olevassa keskustelussa ovat mukana Korhonen (Kepu), Merisalo (Nova Group) ja Tiura (Kokoomus). Kaikki yhtä luotettavia. Minun on mahdotonta uskoa ketään heistä kolmesta. Olipa asia mikä tahansa.

Vieras

Kukaan ei tunu tietävän , että mistä se alkuperäinen tieto "loikkaus"-haluista on tullut. Kaikki vaan "valehtelee", että se on tullut Tiuran puolelta. Ja samaan hengenvetoon.."ku emmie muista et mistä mie sen kuulin". Harrastelijamaista puuhastelua näiltä keskustan heinähattu-urpoilta. Ja yks Tampio vielä menee sanomaan , etten oo ees varma oliko se Tiura itse joka sen halun ilmaisi. Voi hyvää päivää näitä keskustan tampioita. Kyllä yhdessä Vanhasessa olis jo tarpeeksi. Keskusta mereen!!!!

Heikki Tala

Tuskin olivat viime kunnallisvaalit ohi, kun alkoi melkoinen puhelinrumba Järvenpäässäkin. Yllättävää oli, että meidän uuteen PerusSuomalaisten kahden hengen valtuustoryhmään oli ihan tungosta. Ulkokuntalaisetkin soittivat ja kerjäsivät oman puolueen valtuutetulle sijaa PS-majatalossa toiveena saada kaupunginhallituksessa paikka.

Sellaista elämä on. Itse vierastan loikkareita, koska heillä yleensä oma etu ajaa kaiken edelle. Ei tietenkään aina, sillä joku voi kokea valinneensa viiteryhmänsä väärin odotuksin. Politiikan ylevämpi tarkoitus on hoitaa yhteisiä asioita yhteiseksi hyväksi.

Tuntematta henkilökohtaisesti kansanedustaja Tiuraa, niin menossa olevan keskustelun perusteella en olisi kovinkaan herkkä valitsemaan häntä minkään puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajistoon. No, minähän en näitä päätöksiä tee, mutta kerron kuitenkin mietteeni.

KK

Johan sita "jeesustellaan", ihan kuin jokainen politiikko ei valillä harkitsisi puolueen vaihtoa. Eikös Tiura saanut melkoisen äänimäärä ja ainakin nämä Novan veijarit tuntuu lyövän Tiuraa kuin vierasta sikaa. Luulen, että Tiuran suurin synti on itsenäinen ajattelutapa. Eikä taida olla edes vapaamuurarin rouva, kuten muut ministerit ? Vähemmästäkin isot jehut antaa tukkapöllyä. Jos aikoo miniteriksi, pitää kiltisti uskoa jehujen järjestämiä virkamiehiä.
Itse seurailen politiikkaa toisella silmällä ja korvalla. Aina kun olen mennyt jonkun puolueen juttuja kuuntelemaan tarkemmin, on pakko vaihtaa äänestettävää.

wörtti

mistä moinen penseys kansan marjaa kohtaan?

itsekin töissä, ja duunissa olevana haluaisin olla vähällä vaivalla eniten ansaitseva, vrt. kansanedustajan palkkiota ministerin vastaavaan.

pyrkyryys, ja omien pettäminen tulenee sanelemaan tiuran uran jatkon kauniina kunnallispolitikkona, eduskuntaan on tuskin enään asiaa.

miehien keksimästä salajuonesta huolimatta, on mahdollista, että tiura saavuttaa varapaikan seuraavissa kuntavaaleissa.

TakojaIlmarinen

Tämä on varmaan sarkasmia, ettäkö miehet keksivät salajuonen.
Tiura itse myös blokissaan yrittää vetää yhteyttä sukupuolirooleihin!
Paratiisissa oli käärme ja tämä käärme on kyllä nainen ja on yrittänyt luikerrella pyssyn piippuun.
Nyt pyssy kuitenkin laukesi ennen aikojaan ja mitä tekee käärme? - Siteeraa Jeesusta!

"Lopullinen totuus" ilman Jeesuksen sanoja saadaankin Merisalon nauhoituksista.
Jos sellaiset on olemassa niin viimeistään nyt ne ainakin Tiuran kohdalla tulisi saattaa julkisuuteen.
Merisalo lienee "paholaisen" roolissa, jos esittää tässä kärsimysnäytelmässä todisteensa!