Perjantai 18.1.2019

”Tämä on ex-vaimon kosto”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.4.2010 17:29
Päivitetty: 
9.4.2010 17:35
  • Peter Fryckman on kirjoittanut tarinastaan Uuden Suomen blogissaankin. Voit lukea blogia klikkaamalla kuvan yllä olevaa linkkiä.

Liikemies Peter Fryckman ei lähde suosiolla takaisin vankilaan. Fryckman aikoo valittaa käräjillä perjantaina saamastaan yli puolentoista vuoden ehdottomasta vankilatuomiosta Helsingin hovioikeuteen.

Fryckman, 58, pitää yhä kiinni kannastaan, jonka mukaan hän ei ole anastanut Kulosaaressa sijaitsevan arvotalon osakkeita.

-Ne on pantattu vuonna 1991 eräälle pankkiirille, sanoi Fryckman STT:lle. Hän oli Helsingin käräjäoikeuden iltapäiväisestä ratkaisusta selvästikin yllättynyt ja tuohtunut.

Käräjäoikeus katsoi, että Fryckman kavalsi osakkeet, jotka hän omisti puoliksi entisen vaimonsa kanssa. Väitettä parinkymmenen vuoden takaisesta panttauksesta se ei uskonut.

Oikeuden mukaan rikos tapahtui vuosien 2005 ja 2009 välillä, mutta tarkkaa tekoaikaa ei pystytty määrittämään.

Asianomistajana ollut entinen vaimo alkoi vuonna 2005 kaipailla osakekirjoja, jotta talo olisi voitu myydä. Hän sai Fryckmanilta vaihtelevia vastauksia niiden sijainnista.

Oikeus katsoi, että Fryckmanilla oli intressi salata osakkeiden olinpaikka muun muassa siksi, ettei taloa myytäisi ja varoja käytettäisi hänen ulosottovelkojensa maksamiseen.

"Ex-vaimon kosto"

Alkuperäisiä osakekirjoja yritettiin kuolettaa vuonna 2008. Silloin Fryckmanin kanssa syytteessä ollut mies toimitti jäljennöksen niistä. Oikeus katsoi, että kaksikko pyrki näin estämään osakkeiden myyntiä.

Fryckman tuomittiin vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeuteen muun muassa törkeästä kavalluksesta. Toinen mies sai neljä kuukautta ehdollista avunannosta törkeän kavallukseen.

Miehet joutuvat korvaamaan Fryckmanin ex-vaimolle muun muassa yli 50000 euroa korkotappioita.

Fryckmanin syyksi luettiin myös omaisuutta koskevan viranomaiskiellon rikkominen. Oikeuden mukaan hän piti hallussaan ulosmitattuja osakekirjoja.

Fryckman katsoo, että koko jutussa on kyse entisen vaimon kostosta. Hän arvelee motiiviksi sitä, että hän vaatii oikeudessa hyvitystä mausteyhtiöstä, joka päätyi ex-vaimon haltuun Fryckmanin ollessa vankilassa.

Liiketoimintakiellossa oleva Fryckman on tuomittu aiemmin vankilaan muun muassa useista talousrikoksista. Hän asuu edelleen kyseisessä ainakin kahden miljoonan arvoisessa talossa.

 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

X

Alkaa ikää olla jo sen verran että jos aikoo eläkepäiviään vapana viettää, kannattanee seuraavan linnakeikan jälkeen myydä kaikki jäljellä oleva, luopua Suomen kansalaisuudesta ja vaihtaa maisemaa. Muutoin edessä on mitä todennäköisimmin linnakierre.
Aina ne löytää jotain kun ovat kerran vauhtiin päässeet. Tonkivat seuraavaksi vaikka 30 vuotta vanhoja juttuja kunhan linnaan saavat. Niin se mene meillä Suomessa niiden kohdalla jotka ovat joutuneet systeemin silmätikuksi.

Nebuchanezzar

Miten monimutkaisissa asioissa voisi luottaa siihen, että saa oikeutta Helsingin Käräjäoikeudesta, kun suuren intressin varsin yksinkertaisessa TJ-Group -miesten tapauksessa käräjäoikeuden tuomio oli täysin erilainen (pikku sakko) vettattuna Korkeimman Oikeuden tuomioon (ehdotonta vankeutta).

On hyvä, että tämä Uusi Suomi on antanut Fryckmanille mahdollisuuden kirjoittaa blogia ja puolustaa omaa totuuttaan.

Kiitos Niklas Herlin!

Tynkä-Karjalan Antti

Ystäväni Jouko Danhammer ja hänen ystävänsä Pette, ovat kertoneet hauskoja tarinoita kuinka kauppaopiston keskeyttänyt oli ekonomi Tallinnassa, miljonääri Kuubassa, valkoinen maaanomistaja Etelä-Afrikassa jne.

Kevyet mullat myös entiselle mineristerille, Urpo Leppäselle, joka sentään kantoi tiettyjä vastuita.

PS: Pia-rouva. Jos Tynkä-Karjalan mies kiinnostaa, niin HV:t kertonevat Suur-Saimaantien numeron. - Suukkoja sinne!

KAI AUERO_LISSABON

Antakaa jo P. Fryckmanin olla rauhassa !. Hãn on istunut vankilassa jo useammankin talousrikollisen edestã. Samaan aikaan poliisit ja muut raiskaavat tyttõjã/naisia, eivãtkã joudu laskemaan tiilenpãitã pãivãksikããn. Onnettomat perushimmeãt suomalaiset nuijapããt puukottavat ja tappavat huvikseen viattomia ihmisiã missã ja milloin haluavat, ja istuvat linnassa reilusti alle Fryckmanin kakun. Suomi on monessa suhteessa kãsittãmãttõmãn epãmeillyttãvã maa.

Yrmy

Ex-vaimon pitäisi siis mielestäsi lahjoittaa Peter-rassukalle miljoonatalon puolikas, kun Peterin pitää saada olla rauhassa?

Peter ei ole koskaan ymmärtänyt sitä, että talous- ja verolait koskevat myös häntä.
Miksi vain hänet pitäisi vapauttaa niiden noudattamisesta, vaikka onkin aina kuvitellut olevansa lakien yläpuolella?

KAI AUERO_LISSABON

Joo, aivan oikein Konstaapeli yrmy. Vaimo sai avioerossa enemmãn kuin oman osuutensa. Viestini on myõs se, ettã suomen rikoslaki "ymmãstãã" raiskaajia ja mielenhãiriõisiã "impulsiivitappajia". Jotkut suomen tuomioistuimista aktiivisesti suojelevat rikollisia poliiseja. Esimerkiksi, minulta on usea juristi tuttu tullut tããllã Portugalissa kysymããn miten on mahdollista, ettã alaikãisen raiskannut poliisi selvisi ehdollisella tuomiolla. Mitã sinã siihen vastaisit Konstaapeli yrmy ??.

demarien vihollinen no1

..ollessaan kop: bulvaanina ja kertoi sen SYP:n johdolle, eli petti porukan. Kyyti on ollut kylmää sen jälkeen.
Moniko murhamies tai raiskaaja tai esim. suuret talousrikolliset olisivat saaneet noin pitkiä ehdottomia tuomioita?
Rikos tehty "luutavasti" 2005-2009 aikana....eikö oikeuslaitoksessa keskityttäisi nyt vastaavaan keskustapuolueen kohdalla, roistot linnaan, oikeeeesti...