Keskiviikko 19.12.2018

Paavo Väyrynen herätti suomalaiset: allekirjoituksia 10 / minuutti

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.7.2015 21:00
|

Paavo Väyrysen perustama kansalaisaloite kansanäänestyksestä Suomen eurojäsenyydestä on ottanut lentävän lähdön.

Kansalaisaloite julkaistiin tänään iltapäivällä noin kello 17:n aikaan. Yhdeksältä illalla 2 500 kannatusilmoituksen raja oli rikkoutumassa. Allekirjoitusten määrä on noin 650 per tunti, eli yli 10 allekirjoitusta minuutissa.

Kansalaisaloite tarvitsee taakseen 50 000 allekirjoitusta, jotta se menee eduskunnan käsittelyyn. Aikaa allekirjoitusten keräykseen on kuusi kuukautta.

Väyrynen esittää, että Suomen jäsenyydestä euroalueessa järjestetään kansanäänestys, ”jonka yhteydessä kerrotaan avoimesti jäsenyyden tähänastiset vaikutukset ja siihen liittyvät tulevaisuuden uhkat ja riskit”, Väyrynen kertoo blogissaan.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teijo Killström

Eli yllättävän moni haluaa valuutan joka takaa devalvaatioden ketjuttamisen myötä rajun ostovoiman heikentymisen, asuntolainojen korot 10-15% tuntumaan ja muut vielä korkeammalle sekä jatkuvasti devalvoituvan valuutan myötä Suomen velan moninkertaistuvan (Lue yhtä kuin verojen rajujen lisäämisen ja leikkauksien moninkertaistumisen).
Näiden lisäksi tänä päivänä spekulanttien yhditetyt voimat kävisivät säännöllisesti pientä valuuttaa heiluttelemassa ja pumppaamassa siitä (Eli jokaisen suomalaisen selkänahasta) voittojaan.

Väyrynen hakee valtaa, ei kansalle tai kansantaloudelle parasta, aivan kuin on hakenut sitä 70-luvulta lähtien.
Helppo luoda mielikuva runsaudensarvesta joka markan myötä pukkaa tolkuttomasti hyvinvointia, jättää kuitenkin kertomatta nämä pienen valuutan huonot puolet jotka ovat nykymaailmassa aivan eri tasolla kuin 70-luvun Suomessa.
Tässä ei auta nyt vertailla Ruotsiin, Tanskaan taikka Norjaan, vahvojen brändien ja pääomien maihin...Suomi kun ei ole sellainen.
Omalla valuutalla nykymaailmassa on syytä olla lompakossa potkua ja luulisi jokaisen jo tajunneen että Suomella ei ole, ei ole oikein koskaan ollutkaan vaan velaksi on kasvatettu hyvinvointi-yhteiskuntaa jota nyt jo vauhdilla puretaan.

Mitäs sitten tehtäisiin kun huomattaisiin että 70-luku sekä markka ei toimikkaan ja muu maailmakaan ei enää ole sitä mitä silloin?
Väyryseltä sitten kansalaisaloite keisariksi nimeämisestään sekä rajojen sulkemiseksi ja Suomen talouteen mallia P-Koreasta?

Erkki Vainionpää

Nyt täytyy allekirjoitusta miettivien harkita tarkasti, haluavatko he valuutan, jota heillä on paljon, mutta jolla ei ole arvoa. Pitkäjänteisen talouspolitiikan kannalta on tärkeää, että valuutta on uskottava vaihdon väline, jonka arvo perustuu tuotantoon ja toimivaan markkinatalouteen. Esimerkiksi Ruotsin talouspolitiikassa on ainakin asuntolainoituksessa paha kupla, joka jossakin vaiheessa kaatuu jonkun päälle. Valitettavasti en voi allekirjoittaa Paavon ääripopulistista kansanäänestyshanketta, vaikka se nyt Kreikan tilanteen vuoksi osuvalta tuntuukin. Suomen tulee päinvastoin oman etunsa vuoksi pyrkiä edistämään yhteisen valuutta-alueen laajentumista ja talouspolitiikan syventämistä.

Jussi Keskinen

Joo ei oo enää, Nokiakin tyrittiin ja muut on myyty muille maille. Suomella on lompakko keventynyt EU:n myötä ja kevenee maahanmuuton vuoksi lujaa vauhtia. EU:n politiikka on sellainen, että ei Suomelta kysytä mielipidettä. Armosta on Katainen turhakkeena EU:ssa.

Mikäli jatkamme tällä tiellä on tuho varma ja nopea. Kannattaisi selvittää milloin se velanotto oikeastaan alkoi ja etenkin miksi ?

Islanti pisti pankkiirit lusimaan ja lusimaan olisi laitettava Suomen johtokin. Koko maa on tuhottu ns. alta aikayksikön.

Ja luenko mä oikein HYVINVOINTI YHTEISKUNTA ja sekö nyt sitten on lääke, että puretaan. Kenen hyvinvointi on purettu. Niiden joilla ei sitä ole ollutkaan.

Katja Koskensalo Os Kulmala

Jos tää on nyt se meidän kapina. Ehkä me emme lähde kaduille mieltämme osoittamaan, mutta...Kysymys ei ehkä ole siitä, että halutaan markka takaisin vaan siitä, että kansalaisia on nyt vaan kertakaikkiaan huijattu tarpeeksi.
Koskaan ei euromaiden pitänyt ottaa vastuuta toisten lainoista. Ja kas, kolmas paketti alkaa olla allekirjoituksia vaille valmis. Perussuomalaisten piti laittaa tälle jo jarru ja kas, miten kävikään.
Suurin osa kansalaisista tietää vallan hyvin, että Kreikan eurokriisin hoito on valintaa todellakin ruton ja koleran väliltä. Syy, miksi aion itse tämän allekirjoittaa on se, että ehkä tämä herättää poliitikot todellakin a) katsomaan Suomen ja suomalaisten etua tosissaan b) nostaa esiin uudelleen mietittäväksi, miksi ja ennen kaikkea minkälaiseen Eurooppaan me haluamme kuulua, jos ylipäätään haluamme kuulua c) että joku tajuaisi tuoda esiin kaikki asioiden takana olevat kytkökset, koska tää farssihan ei jatkuisi, ellei joku tienaisi tällä hiton paljon rahaa (ne jotka tienaavat, eivät ole Kreikka ja Suomi) d) poliitikot edes hiukan hillitsisivät tätä suoranaista valehtelua, niin tällä kuin koko Euroopassa. Ja kyllä, he valehtelevat, eivät vain kerro muunneltua totuutta.
Tiedän myös, että Suomi on EU:ssa suurin piirtein kärpäsen paska kartalla sitten kun iso raha alkaa todella puhumaan. Meillä ei ole kuin puhdasta pohjavettä kupattavaksi kun emme sitä itse osaa kaupata ilman monikansallista Monsatoa.
Eli kyse ei liene vain eurosta vaan koko systeemistä. Ja se alkaa olla liian mätä.

Tarya Korhonen

Taloutemme tarvitsee euroalueesta erkaantusen, mutta miksi aloitten tekijän pitäää olla juuri lastensuojelu bisneksellä hankkinut Väyrynen... minä uskon, että kansa olisi halukas kuulemaan: miksi polituukot "käänsivät takkinsa" Kreikan myöntymiseen!
En ymmärrä!

Juhani Norbäck

Sangen hupaisaa. Kansanäänestyksiä koskeva Suomen perustuslain kohta (PeL 53 §) ei tunne sitovaa kansanäänestystä, vain neuvoa-antavan, jonka senkin järjestämisestä tai järjestämättä jättämisestä päättää eduskunta. Ei taida tulla kesää.

Mark Andersson

Tosin eduskunnan olisi aika hankala päättää toisin kuin neuvoa-antava kansanäänestys.

Tässä tapauksessa, kun 50000 saavutetaan heittämällä muutamassa viikossa, talouseliitistä ja mainosrahoittajista täysin riippuvainen (ja omien sanojensa mukaan "riippumaton", heh-heh) valtamedia aloittaa taatusti ennennäkemättömän euromyönteisen propagandan, samankaltaisen kuin se ihan keskinään sopimalla teki ennen Suomen EU:iin liittämistä: negatiivisista asioista vaietaan ja korostetaan pelkästään euron etuja – joita tavalliselle kansalle on tasan yksi: on kliffaa hei ku ei tartte miettii valuuttakurssei, ku ollaan reissussa. Ja siitä mukavuudesta maksetaan miljardeittain, mistä tietysti vaietaan.

Onneksi nykyään on sosiaalinen media toisin kuin 1994, jolloin kansalaisen oli todella vaikea kaivaa muuta tietoa kuin mitä propagandasopimuksen tehnyt valtamedia tarjosi suurin piirtein Pohjois-Korean malliin.

Viimeistään ensi vuonna tulemme näkemään ennennäkemättömän konfliktin valatamedian ja sosiaalisen median välillä – ja toki myös somen sisällä, jossa taistelu tosiasioista ja valheista tulee olemaan verinen.

Timo Lehtonen

Paavolla on taas uusi paljon yleistä huomiota herättävä hanke! Kannatusilmoitusten suuresta lukumäärästä näkee jo nyt, että aloite tulee eduskunnan käsittelyyn. Soini lienee tyytyväinen… Aloite jo itsessään voitaisiin kai katsoa kansanäänestykseksi, jos aloite saa kannatusilmoituksia vähintään sen määrän mitä vaadittaisiin kansanäänestyksessä Suomen eroamiseksi jäsenyydestä euroalueessa. Täältä näkyy viimeisten kahden viikon aikana kannatetuimmat aloitteet: https://kannatusilmoitukset.fi.

Maarit Sund

Erittäin tärkeä aloite.Allekirjoitin. Allekirjoita sinäkin! Samalla vaivalla myös toinen tärkeä aloite: 1175. Aloite avioliiton säilyttämiseksi miehen ja naisen välisenä liittona, ja lapsen oikeudesta isään ja äitiin.

Timo-Pekka Mustakallio

Kymppitonni näemmä jo rikki kansanäänestys-aloitteessa. Hyvä hyvä.

Ohessa myös mielenkiintoinen kirjoitus miten Kreikan velkaa on kerrytetty. Luulisi kiinnostavan, sillä Kreikka-riski on siirretty veronmaksajalle (esimerkiksi aikoinaan pankkien Kreikka-velkakirjat täyteen arvoonsa lunastamalla, vaikka niiden käypä arvo oli murto-osa), eikä velkamäärää tai sen syntytapaa ole puolueettomasti tarkastettu tai selvitetty. EU:n reilua meininkiä...

http://www.thenation.com/article/goldmans-greek-gambit/

Kyuu Eturautti

Ettei tässä nyt lähinnä haettaisi ääniä Paavolle? Saman asian puolestahan kampanjoitiin voimakkaasti ennen viime eurovaaleja, eikä innostuneita ollut. Luulenpa, että se on se meitin ikinuori Paavo joka tässä kerää ääniä eikä niinkään eurovastaisuus.

Mutta, annettakoon demokratialle tilaa. Ounastelen, että tämä kansalaisaloite rohkaisee jokusen median teettämään mielipidekyselyjä aiheesta. Jo pelkästään se, että saadaan kansan suuntaa antava mielipide, on erinomainen peruste tälle tempaukselle.

Sampo Honkala

Tämä on kyllä aika vakava neljän askeleen polku ulos eurosta: 50 000 nimeä, eduskunnan käsittely, kasanäänestys, eduskunnan päätös. Ensimmäinen askel onnistuu varmasti, ja johtaa toiseen. Eduskunnan on hyvin vaikea torjua kansanäänestyksen järjestäminen ja uskotella samalla, että Suomi on demokratia. Kieltäytymiselle nauraisi Venäjän duumakin. Eli luulen, että kansanäänestys tulee. Sen tulos voi olla kumpi tahansa, mutta kun Kreikan rämpiminen jatkuu ja hallitus ön saamaton, niin kansa saattaa viheltää pelin poikki ja irrottaa Suomen rahaliitosta.

Ari-Vesa Parviainen

Kreikan kaduntallaajilla on otsaa väittää Suomea heidän kurjistajikseen. Kerjuutalkoissan tuskin Suomesta mitään tiesivätkään, kunnes täältä (eikä vain) kerrottiin, että noin ette / emme voi jatkaa. Aika syvältä.

Auttamiselta putoaa pohja, kun autettava ryhtyy edellyttämään loppujenkin ongelmiensa ratkaisemista, "syyttöminä".

Kreikan ongelmat ovat lähtöisin omista valinnoistaan, ei Suomen, mutta usein laupias samarialainen päätyy syytetyn penkkiin.
Koska ei älynnyt pitäytyä omien asioittensa hoitamiseen, joita riittää.
Anna avuksi onki, niin saat kuulla: mikset laittanut koukkuun kalaa?

Jos olisi ensiyrittämä, ymmärtäisin vähän. Vaikka sääntöjä rikottiinkin.
Kuitenkin 5 v on mennyt avustusta, eikä mitään ole kohennettu, "ei tartte".

Olli Saarinen

Kaikkia asioita saa esittää mutta onhan tuo hanke sinänsä Väyrysen joutsenlaulu politiikassa. Omassa vaalipiirissä kakkonen, selvästi syrjässä keskustan päätöksenteossa ja sitten iskee tälläisen lapinleukun hallituksen kylkeen.

Mikko Norilo

Aivan sama mistä valuutasta eläkeläisenä on puutetta, miksi siis olla ulkomaisista roistoista riippuvainen jos voi käydä Eduskunnan lehtereiltä sylkemässä lähikonnien niskaan, sitten kun Sirenin temppeli taas pelittää. Hyvä että on Paavo, kaikki muu on jo menetetty.