Maanantai 21.8.2017

Vihreät ei lähde hallituksesta: ”Jos erolla estettäisiin yksikin...”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.4.2010 07:08
Päivitetty: 
22.4.2010 07:09
  • Kuva: Vihreät
    Kuva
    Hallituksen ilmastopoliittinen neuvonantaja Oras Tynkkynen.

Vihreiden tulee jatkaa hallituksessa, vaikka puolue vastustaakin esityksiä uusista ydinvoimaloista, sanoo hallituksen ilmastopoliittinen neuvonantaja Oras Tynkkynen (vihr.) Aamulehden haastattelussa. Myös puolueen puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki on Ylen mukaan sanonut vihreiden jatkavan hallituksessa pettymyksestä huolimatta.

- Jos vihreiden erolla hallituksesta saataisiin estettyä yhdenkin ydinvoimalan rakentaminen, ehdottaisin eroamista. Käytännössä eroaminen jäisi tyhjäksi protestiksi, Tynkkynen sanoo Aamulehdelle.

Tynkkysen mukaan vihreiden tulee jatkaa vihreiden tavoitteiden ajamista hallituksessa. Puolue äänestää yksimielisesti ydinvoimalahakemuksia vastaan, Tynkkynen sanoo.

Hallitus päätti eilen, että se aikoo esittää eduskunnalle kahta uutta ydinvoimalalupaa. Hallitus esittää lupia Teollisuuden Voimalle (TVO) ja Fennovoimalle.

Hallituksen esitykset valmistuvat eduskunnan käsiteltäviksi aikaisintaan 6. toukokuuta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Vihreät voisivat painua....

"Puolue äänestää yksimielisesti ydinvoimalahakemuksia vastaan..."

Siis mitä v*tundaaleria??? Hallituspuolue, joka äänestää hallituksen esitystä vastaan yksimielisesti? Samalla kun itketään että hallituksesta eroaminen ei auta??? Mikä suunnaton osoitus puolueen selkärangattomuudesta.

Political Circús de Finlandese:n näytökset jatkuvat entistä surkeampina ja epäuskottavimpana.

S. Madre

suomalaisen politiikan ane, jolla sielu mukamas vilahtaa vastuullisuuden taivaaseen. Kaikki ajattelevat että antaa vihreiden mellastaa niin säilyy kuva keskustelevasta ja sivistyneestä yhteisöstä, mutta todellisuudessa vihreät käyttävät hyväkseen tätä rasavillistatustaan ja vääristävät keskustelun. Tavallaan vasemmistoliitto on samassa kategoriassa, mutta sen tarkoitus on houkutella sosialistista porukkaa joilla väikkyy mielissä vanhat unelmat protelariaatin diktatuurista (paitsi etteivät he ole proletaareja muuten kuin unissaan ja puheissaan).

Herkästihän nämä heiluttelevat populistikorttia kaikkien muitten paitsi omien toimiensa kohdalla, mutta kysyttäväksi jää: Onko vastuullinen politiikka vihreiden kohdalla sitä että vastustetaan ulkoisesti mutta samalla kannatetaan pikkupiirissä, esim. hallituspaikan säilyttämiseksi? Populismia!

Populismi ei niin paha juttu ole - mutta kun se yhdistetään valheeseen, ollaan näköjään alueella, josta pitäisi langettaa jonkinlainen päästömaksu.

Htalk

Ihmettelen miksi muut hallituspuolueet antavat Vihreiden roikkua hallituksessa kun he ovat ilmoitaneet että tulevat tekemään kaikkensa että ydinvoimapäätös ei mene läpi eduskunnassa.

Onko syy siinä että mulle hallituspuolueille on hyötyä että vihreät esittävät kritiikin hallituksen sisältä ei oppositiosta?

renki54

Ilmastopoliittinen asiantuntija Tynkkynen voi ny kysellä Sinnemäeltä hametta lainaan.

Ei hän tosissaan voi väittää ettei asiantuntijana tiennyt ydinvoimalupien käsittelystä.

Vihreiden pysyminen hallituksessa kertoo sen tosiasian että Sinnemäki, Tynkkynen ym ovat tykästyneet valtaan ja rahaan siinä määrin että aatteen voi unohtaa.

TakojaIlmarinen

Ottakaapa selvää tämän Tynkkysen opinnoista ja "väitöskirjasta", jolla hän esiintyy nyt ilmaston asiantuntijana. Mielikuvani siitä on suuren vitsin tasoinen. Matkustelee myös ympäri maailmaa veronmaksajien piikkiin ja lentomatkoillaan tuhoaa ilmastoa!

Täysin naurettava selkärangaton pelle, mutta sopii hyvin tähän stallareiden vihreään "ydinjoukkoon" !!

Sen verran on kuitenkin "viisautta" että ottaa kaikki edut "puolueensa" hallituksessa olosta.
Oikea toimenpide olisi kyllä heittää tunkiolle kierrätykseen koko puolue!
(Roskiksissa on sellainen pahalle haiseva ruskea kierrätys laatikko valmiin)

LT

Miten Vihreät voivat olla halituksessa, joka pyyhkii heihin jalkansa tulen mennen. Sinnemäki on vallanhuumassaan antanut isojen poikien naruttaa itseään. Eilisessä A-talkissa Pekkarinen tarttui lähtiessään Sinnemäen käteen ja taputti sitä toisella kädellään tyyliin: Anni kulta, me miehet teemme nämä raskaat ja älyä vaativat päätökset. Tekisi mieli sanoa: Voi .....!
Sanotaan, että kepu pettää aina. Niin taisi nytkin käydä. Kokoomuksen suhde ydinvoimaan on ollut koko ajan sama, eikä sitä ole salattu.

Ihmisiltä on tainnut päästä unohtumaan, että ydinvoima on erittäin vaarallinen energiamuoto ja ydinjätteet vaarallisia tuhansia vuosia. Mikään hinta ei näytä kuitenkaan olevan liian korkea.

Autot tarvitsevat energiaa, tulevaisuuden autot sähköä. Sähköautot eivät saastuta. Kuka nyt tulevien sukupolvien vuoksi luopuisi omasta autosta. Mieluummin vaikka uraanikaivos takapihalle ja ydinjätteiden loppusijoituspaikka kadun toiselle puolelle. Ja voihan niillä jätteillä tehdä rahnaakin. Se se vasta hienoa on.

Vieras

"Ihmisiltä on tainnut päästä unohtumaan, että ydinvoima on erittäin vaarallinen energiamuoto ja ydinjätteet vaarallisia tuhansia vuosia."

Ja kissanviikset! Kun vertailee eri energiamuotojen aiheuttamia kuolemia, niin ydinvoima on todellakin niitä turvallisimpia.

http://www.leonardo-energy.org/files/root/Images/2006/energyaccidents.png

Ja mitä ydinjätteeseen tulee, se on käytännössä harmitonta noin tuhannen vuoden kuluttua.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ydinjäte#Korkea-aktiiviset_j.C3.A4tteet

Vieras

Poliittisen järjestelmän uskottavuus on mennyt täydellisesti.
Syynä on tietysti se, että huutoäänestyksellä valitaan "ilmastopoliittisia asiantuntijoita" lausuntoautomaateiksi.
Emme tarvitse tälläisiä maalikkosaarnaajia.

Kansalainen_x

Vihreät on kuin tyhjää äänestäisi. Millään ei ole mitään väliä kunhan vallassa luullaan oltavat. Mitä väliä sillä hallitusasemalla on, jos muut vie?

Itsekin olen takavuosina erehtynyt heille ääneni antamaan.

Vieras

...blaa, blaa, blaa, blaa. Tätä näiltä pelleiltä riittää. Itseään parempina pitävät vaativat toisilta milloin mitäkin ja aina perusteluja. Oma selkäranka on kuin korkkiruuvi ja perusteluista viis. Jollei tämä porukka olisi keksinyt vihreää aatetta keppihevosekseen sitä voisi nimittää entisen Liberaalisen kansanpuolueen nimellä. Se kuoli pois kun kukaan ei uskonut aina takkiaan kääntäviin. Vihreällä aatteella voidaan kuitenkin hämätä sen verran, että kannattajia riittää hallitukseen asti. Ja mistä ihmeestä Tynkkynen on saanut asiantuntija tittelin itselleen? Se vaatii muutakin kuin satuillun IPCC-raportin koilottamisen.

savuttaja

Vihreät ovat olleet pelkkä vitsi alusta asti. hallituspaikan takia ollaan valmiita myymään vaikka isoäiti, hienosta ja niiiin jalosta aatteesta viis.
Minkä ihmeen takia näitä puunhalajia ylipäätään sidetään yhtään missään, kysyn vaan ? 110 % turhaa porukkaa jokao ainut viherpelle.

Vieras

Tynkky on imagokonsultin rakentama, ikkunasilmälaisen varustettu "ilmastoasiantuntija". Siis taas näitä vihreiden korkeastikoulutettuja asiantntijoita, jotka tietävät energia-asioista kaiken. Onhan tota kokemusta matkustaessa 50 maassa kertynyt. Aatteet lentää ikkunasta kun on oma hallituspaikka kyseessä.

Vieras

Vihreän liiton ilmastoguru Oras Tynkkynen on tehnyt tarpeellista tiedettä, pro gradu -tutkielmansa kunnioitettavassa 32 vuoden iässä Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa, Tiedotusopin laitoksella, tiedotusopista.

Tutkielma on syvällinen ja perusteellinen, onhan sitä tehty kuusi vuotta itsekieltäymyksessä ahertaen.

Aiheena on "Ruutuun sopimattomat ruumiit".

Gradutyön tiivistelmä selittää :

" Representaatiot esittävät todellisuutta, mutta myös luovat käsitystämme siitä. Representaatiot mediateksteissä vaikuttavat siihen, miten eri ihmisryhmiä kuten lihavia kohdellaan - ja miten ihmiset suhtautuvat itseensä.

Tutkimuksessani tarkastelen lihavien representaatiota kotimaisissa ja yhdysvaltalaisissa tv-sarjoissa. Aineisto koostuu satunnaisesti valitulla viikolla keväällä 2003 kolmella valtakunnallisella tv-kanavalla lähetetystä 57 jaksosta. "

Pentti L

Taitaa Oraskin oikeasti olla sitä mieltä, että biodiisseli on ihmiskunnan yksi järjettömimmistä keksinnöistä. Viljelyspinta-alaa käytetään polttoaineen tuottamiseeen samaanaikaan kun saatavilla on öljyä ja ydinenergiaa.

Elohopealamput ruman valonsa kanssa aiheuttaa pahoinvointia sekä fyysisesti että henkisesti.

Vihreät oikeasti ajaa vai seksuaalisten perversioiden laillistamista ja avioliittoinstituution romuttamista.

Vieras

On aivan sama minkä päätöksen hallitus tai eduskunta tekevät. Jos MOT:ssa esitetyt asiantuntijoiden lausunnot ovat edes suuntaa antavia, yhtään ydinvoimalaa ei valmistu Eurooppaan vuosikymmeniin. Yhdelläkään toimittajalla ei ole valmista teknologiaa. Arevalla on kokemusta ydinvoimalan rakentamisesta. Ne kokemukset eivät ole kovin rohkaisevia.

Risujen polttokaan ei tule ratkaisemaan energiaongelmiamme. Kohta tarvitaan oikeaa luovuutta ja innovatiivisuutta unelmoinnin ja puuhastelun sijaan.

Vieras

Vai että Hassin ja Hautalan mielestä Euroopassa ihmetellään Suomen atomi-intoa? Ehkä näin, mutta varmasti siellä myös hämmästellään sitä, että Suomessa on vihreä puolue porvarihallituksessa mukana siunaamassa kahta ydinvoimalaa. Sitähän tämä tosiasiallisesti tarkoittaa kiukuttelusta huolimatta.

Mitähän miettii Paavo Lipponen, jonka hallituksesta vihreät aikoinaan ovet paukkuen lähtivät ydinvoiman takia?

Tarja.

Säälittävää toi stalinistivihreiden selittelysössö!
Turhake mikä turhake. Harmittaa kun muut joutuvat kantamaan vastuun ja vihreät pelkästään nauttivat muiden työstä.
Sinnemäen ja Tynkkysen propaganda on hyvin lapsellista ja
epäuskottavaa. Olisi aika haudata koko viherstalinistinen aate.

Kasvissyöjäpoliittinen asiantuntija

Millä eväillä tässä maassa voi ruveta nimittämään itseään asiantuntijaksi. Perinteisesti asiantuntijuus on edellyttänyt alan kokemusta tai ainakin koulutusta. Tynkkysellä ei ole ilmastopolitiikasta kumpaakaan. Muutenkin vihreiden opeilla ei ole mitään tekemistä ympäristön kannalta. Ydinvoimaa on vastustettava faktoista riippumatta. Vihreät vastustavat myös biodieseliä. He ovat ainoa aidosti fossiilisen energian kannalla oleva puolue.

harri

Tutustuin tuon "hallituksen ilamstopoliittisen asiantuntijan" saavutuksiin hänen omilla kotisivuillaan ja pakko sanoa, että kyllä asiantuntemus on perin heikoissa kantimissa.
10 vuotta yliopisto-opiskelua ja silloin tällöin pätkäduunia tyyliin toimitusharjoittelija. Suurin meriiitti työn suhteen lienee toimittajan virka YLE:n uutistoimituksessa kahden viikon ajan 1. - 13.6.2004.
Itse asiassa suorastaan huolestuttavaa, että noilla tiedoilla ja taidoilla valitaan Eduskuntaan. Tosin kaikki Vihreät lienevät samasta muotista eli vastaavat 70-luvun taistolaisia.
Toivottavasti Vihreitä äänestäneet vihdoin heräävät ja äänestävät seuraavissa Eduskuntavaaleissa jotain muuta puoluetta kuin näitä luistelijoita ja selkärangattomia vallan tavoittelijoita.

Vieras

joku supertaitava manipuloija, joka koko ajan aivopesee Sinnemäkeä ja kumppaneita. Miksi Pekkarinen ylipäätään oli siellä esittelemässä, ellei olisi sylttytehtaalta lähetetty. Missä ympäristöministeri Lehtomäki oli?

Tämä oli lautakasajututtuakin taitavammin pelattu ja EK:n sekä muiden seinäruusujen voitto.

Säälittävää on, että vihreät eivät näe, kuinka heille tulee käymään ensi vaaleissa,jos he jatkavat tällä selkärangattomien linjalla. Mitä he tekevät hallituksessa,joka pyyhkii vihreillä pöytää mennen tullen. Mitä kansa tekee sellaisilla poliitikoilla?

Vieras

Eivät tietenkään lähde. Onhan Sinnemäki sanonut, että sieltä käsin he voivat saada enemmän aikaan , kuin oppositiossa. Ihailen Sinnemäen ponnekkuutta puolustaa kantaansa edelleen ja tarmokkuutta lobata eduskuntaa äänestämään ydinvoimalapäätöstä vastaan. Tässähän on vielä mahdollisuus! Oppositiossa he voisivat painua marginaaliin. Hallituksessa he pääsevät viestimien etusivuille. Sitä enemmänkin ihmettelen, kun muut hallituspuolueet antavat Vihreiden sooloilla .

osmo-virta

Seurasin A-plus ohjelmaa. Mukana olivat Anni ja Mauri. Mauri perusteli ydinratkaisun erittäin hyvin vedoten juuri oleelliseen: lisätarvetta on, Venäjän tuonnista riippumattomuus, puhdasta jälkeä, työllistää Suomea, 2 riittää jne.

Mitä puhui Anni-runoilija? Perustelut: innovaatiota, luovuutta, uutta teknologiaa, uhkakuvia ja ei,ei,ei, harmittaa, otetaan sähkö edelleen pistorasiasta. Kaikki yhtä asiattomuutta ja ei-uskottavaa.

Mitä Heinäluoma: Häntä harmitti Fortumin kohtalo. Hän olisi halunnut kolme!

Vieras

"Mitä puhui Anni-runoilija? Perustelut: innovaatiota, luovuutta, uutta teknologiaa, uhkakuvia ja ei,ei,ei, harmittaa, otetaan sähkö edelleen pistorasiasta."

Heh, kiitos päivän nauruista.

SIMO PERTTULA

Yksimielisesti hallituksen esitystä vastaan niin?
Hallituksen ulko-ovi auki, ja potkaistaan kalossinkuva takapuolessa, vihreät ulos hallituksesta!
Voivat sitten ihmetellä ilmaston vaihtelevuutta.
Lastmannin kanssa olen samaa mieltä, olen itse jopa tonkinut sian jätöksiä. Kanojen jätökset haisevat vielä pahemmalta!
Tästä tuleekin mieleeni, että hallitus voisi nimittää minut "jätöspoliitiseksi" asiantuntijakseen? Tai ainakin UUSI SUOMI, pyytäisi minulta aina lausunnon, kun se käsittelee artikkeleissaan jätöksiä!(Päästöjä)

Varjojen mies

Tönkkösuolatut ovat hallituksen tukeva selkänoja. Povarieukot ovat aina ennenkin ennustaneet huonoja huomisia kunnes kolikot ovat kilahdelleet kämmenelle. Kyllä maailma ydinvoimaakin sietää, jos sillä hallitusvaltaa ja mammonaa omiin taskuihin kertyy. Uskokaa ihmeessä pieniä vihreitä akkoja, tulevaisuuden oraakkeleita.

max

Vihreitä ja eritoten puolueen puheenjohtajaa käy sääliksi, sillä uskottavan ja epäuskottavan poliitikin tekemisen välimaastossa on jotakuinkin mahdotonta liikkua niin, että puolue ei vajoaisi yskottavuuskriisin suohon.
Ja mitä sitä itkuvirsiä pillittää, kun puolueen yksi keskeinen vaikuttaja, kansanedustaja Tynkkynen, on hallituksen energiapoliittinen neuvonantaja.
Vihreät: Sitä saa, mitä tilaa !

fzs1000

Otan teidät ja puolueenne vakavasti, kun itse lopetatte autoilun, kännykän-ja läppärin käytön. Ja tietysti hellan ja uunin käytön ja kaiken muunkin, joka kuormittaa ympäristöä.
Olette maailman turhin puolue, tietenkin SDP:n jälkeen. Nyt teidän pitäisi tietenkin erota ja olla aatteenne takana.
Suomeen tulisi rakentaa kolme uutta ydinvoimalaa, jotta voisimme jopa viedä sähköä ulkomaille ja näin nostaa kansantuloamme. Suomi tarvitsee kaikki saatavilla olevat varat tulevia surkeita vuosia varten.
Vihreät, hävetkää!!!

Vieras

En ole tähänastisista puheenvuoroista havainnut oikein mitään, mikä liittyisi tähän energiapäätökseen.

Se on tullut selväksi, että monilla on nyt tarvetta haukkua vihreitä ja heistä tai meistä olisi mukava päästä eroon.

Tämä meneillään oleva päätösprosessi, josta eduskunta sanoo kantansa, on oikeasti yksi asia päätettävien asioiden joukossa.

Vihreiden edellisen puheenjohtajan aikaan tai jopa Pekka Haaviston kaudesta lähtien on ollut vireillä kompromissilinjaa, on tulkittu että yksi ministeri tai vihreiden nykyinen kannatus ei riitä sanelutyyppiseen vaikuttamiseen, mutta vihreää näkemystä pitää tuoda esiin niin hyvin kuin mahdollista.

Ira

Missä ovat ne vihreiden aatteet, joilla pieni kansastavieraantunut klikki pääsi hallitukseen? Esimerkiksi voisi ottaa vaikka kansalaispalkan. Onko Sinnemäki koskaan kuullutkaan ajatuksesta?

Eihän Tynkkynen sitä päätä ovatko hallituksessa vaiko eivät, vaaleissahan se ratkaistaan.

Vieras

Eihän vihreät enää pariinkymmeneen vuoteen ole ollut ympäristöpuolue. Vaan vasemmistopuolue.

Kun siihen yhdistetään loputon hinku ottaa maahanmuuttajia suomalaisten elätettäviksi, ihmettelen miten tällainen anarkistipuolue voi olla hallituksessa.

Tarvitsevatko muut hallituspuolueet tätä viritelmää apupuolueeksi mukaansa? Eivät todellakaan.

Vihreille toivotan hyvää matkaa surkastuvaksi oppositiopuolueeksi vasemmistoliiton ja demareiden kanssa samaan nurkkaan. 1+1+1=3, kaikki samaa tauhkaa.

tourette

Viimeksi Olkiluodon luvasta päätettäessä Vihreät - De Oärliga lähtivät hallituksesta. Kun nyt päätetään peräti kahdesta luvasta, olisin odottanut niiden lähtevän eduskunnastakin.

Miten niin odottaisin liikoja?

JST

Vihreät ovat kuin rkp, vallan makuun päästyään ovat valmiit mihin tahansa pysyäkseen hallituksessa.

Vihreät siksi että Brax saa valmistella sensuuri- ja mamulakeja, ja rkp siksi että yrittää estää pakkoruotsin poistamisen ja haaliakseen maahan mamu-äänestäjiä rkp:lle.

Kumpikin on vastoin kansakunnan etua !

Make10

"Jos vihreiden erolla hallituksesta saataisiin estettyä yhdenkin ydinvoimalan rakentaminen, ehdottaisin eroamista", siis mitä ihmettä, nyt rintarottingilla oppositioon ja ärhäkällä politiikalla saatte (saamme) kaadettua ainakin toisen noista voimaloista, ja sitten "Puolue äänestää yksimielisesti ydinvoimalahakemuksia vastaan, Tynkkynen sanoo", alleviivaa tätä uskonnollista suhtautumista, joka valitettavasti pelottaa ison osan potentiaaleista äänestäjistä. Mutta tiedelukutaidottomiaha tässä ollaan ja sinuun pitäisi luottaa

Claudius

Vihreät on kuin hyljätty rakastettu, joka vielä vielä viimeiseen asti epätoivon vimmalla roikkuu väkisinkin kiinni hylkääjässään - pateettisen naurettavaa.

Vihreitä kiehtoo valta pelkästään vallan vuoksi - eivät itse asiat. Kun nyt on hallitus-glamouriin päästy käsiksi, niin eihän sieltä hevillä lähdetä. Eihän jonkun Sinnemäenkään avut millään muilla areenoilla riittäisi juuri laulukuoroa pidemmälle.

Tiedustelija

Kumma, että mediakin arovtelukyvyttömästi nimittä Tynkkystä asiantuntijaksi. Ei kai tässäkään maassa noin heppoisin eväin voi itse itseään ruveta asiantuntijaksi nimittämään. Kyllä kai siihen tarvitaan tietoakin. Pelkkä mielipide ei vielä asiantuntijaksi tee.
Jutuista päätellen kyseessä on ennemminkin aasintuntija.

Vihreä Suomi

Ydinvoima on äärimmäisen puhdasta vihreää energiaa. Lasten lapsille tulee jättää puhdas ja raikas maa osaamisella.

Ydinvoima puolustaa ihmisoikeuksiamme. Vain taistolainen (kannatus 0%) haluaa rikkoa maailman.

Vihreiden tulee tukea kaikkia kolmea ydinvoimalahakemusta. Ydinvoima ei saastuta kuten stalinismi. Ydinvoima on puhdasta energiaa.

Vieras

tarvitaan aina. Ensin pitäisi kuitenkin olla uskottava viitekehys, jolla muutos toteutetaan. Vihreiden suurimmat ongelmat taitavat kulminoitua juuri tähän visioinnin problematiikkaan. Otanpa pari esimerkkiä nyt valloillaan olevasta tyylistä - vihreiden ulkopoliittinen asiantuntija alkaa ajaa linjausta, jolla Amerikan Yhdysvallat palautetaan alkuperäiskansoille. Ryhdymme boikotoimaan amerikkalaisia tuotteita. Ensimmäiseksi estämme amerikkalaisten autojen varaosien tuonnin Suomeen. Seuraavaksi vihreiden ilmasto- ja energiapoliittinen asiantuntija linjaa, että me haluamme hiilidioksidipäästöt kuriin - välittömästi. Tämän me hoidamme muuttamalla henkilöautot diesel-polttoainetta käyttäviksi ja siirrymme ydinvoimasta risujen hakettamiseen. Ketä kiinnostaa se, että tulevat sukupolvet kuolevat 45-vuotiaina mikropartikkelien aiheuttamiin syöpäkuolemiin. Ei ketään.
No - leikki leikkinä, mutta pitääkö jokainen ehdotus aloittaa ampumalla itseään jalkaan? Olen kanssanne samaa mieltä, että luonnon järjestelmällinen tuhoaminen lopetettava ja kehitettävä vaihtoehtoja. Ongelma onkin piileekin siinä, että vaihtoehtoja ei synny, ellei pysty investoimaan teknologiaan. Se on sitten paljon monimutkaisempi asia kuin päätös siirtyä käpyjen keräilyyn tai marjanpoimintaan perustuvaan talouteen. Siinä on käytävä ensin monet sodat ennen kuin tuollaiset skenaariot toteutuvat.

kansalainen Jake

Päätökset ovat hallituspuolueiden välisiä kompromisseja.
Vihreiden olisi pitänyt vaatia jokaisen uuden ydinvoimalan katolle ainakin yhtä tuulivoimalaa: täten olisi ollut järkevää kannattaa kolmea voimalaa.

kansalainen Jake