Lauantai 19.1.2019

Helpot 20 000€ - näin huumediileri tekee rahaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.4.2010 08:47
Päivitetty: 
24.4.2010 10:53

Muotihuume MDPV on kauppiaille pieniriskinen rahasampo. Kysyntä on kovaa, voitot suuria ja rangaistukset lieviä, koska laki ei pysy designhuumeiden perässä.

Koukkuun jääneet käyttäjät hankkivat ihmiskokeissaan kalliita kokemuksia aineen vaarallisuudesta.

-MDPV kuulemma tuhoaa sisäelimiä. Mulla on luhistunut toinen keuhko, sanoo ainetta yhdeksän kuukautta käyttänyt nainen ja hengästyy pahasti. Hän kertoo kokemuksistaan STT:lle sairaalassa.

Nimettömänä pysyttelevä mies puolestaan sanoo, että MDPV-bisneksen voi aloittaa aika pienellä rahalla.

-Viidensadan euron sijoituksella pääsee kiinni erään, josta saa laimennettuna katukaupassa 20000 euroa. Vain vähän suuremmalla alkupanostuksella käsissä on jo satojentuhansien satsi.

Ainetta tilataan Suomeen esimerkiksi internetistä, jossa sitä myyvät yritykset monista eri maista.

-Parasta asiassa on, että kuljetusliike tuo aineen ovellesi. Jos jäät kiinni, seuraukset eivät juuri tunnu missään, mies sanoo.

Hän viittaa siihen, ettei MDPV:tä ole luokiteltu Suomessa huumeeksi vaan lääkkeeksi, vaikka sillä ei lääkekäyttöä olekaan. Isommastakaan määrästä ainetta ei voi saada kuin korkeintaan vuoden vankeutta.

MDPV:n käyttäjä kertoi STT:n haastattelussa varoittavan esimerkin, miksi aineeseen ei kannata missään nimessä koskea.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Kyseessä ei ole huumediileri, koska ainetta ei ole luokiteltu laissa huumeeksi. Käytetäänpäs jatkossa termiä lääkekauppias tai apteekkari, eikä mielivaltaisesti nimitetä kaikkia yliannostettuna tappavia aineita huumeiksi. Eihän vesikään 'huume' ole.

Tosin kyllä minäkin haluaisin järkeä näihin nimityksiin ja julistaa kansalle haitallisimmat alkoholin ja tupakan huumeiksi ja vaihtaa erään huumausaineen luokittelun nautintoaineeksi, mutta se onkin jo toinen juttu.

J. Mikkola

..että valtiolle on loppujen lopuksi ihan sama mitä se porukka vetää päänsä "tyhjennykseen". Kysyntä määrää tarjonnan ja lait ym. pykälät ovat vain hidasteita, tai hinnan-nostajia, joilla osoitetaan muka välittämistä kansalaisista.

Sitten, kun mm. MDPV on laitonta, sen hinta ainoastaan nousee ja laatu heikkenee. Ei se käyttäminen mihinkään katoa. Jos netistä tilailu, tai saaminen ylipäätänsä vaikeutuu liiaksi, Nou Hätä. Kotikemistit ovat jo siinä vaiheessa "keksineet" 10 uutta reseptiä lain ja vaikutuksien osalta. Rakit räyskyttää ja karavaani kulkee.

Vierastan Velttoilua

"MDPV:tä ole luokiteltu Suomessa huumeeksi vaan lääkkeeksi" No eipä tuohon voi saada kulumaan viikkoa enempää vaikka oikein yrittäisi - niin tietysti jos on aivot, joilla toimia.

'Diilerit' loppuiäkseen pakkotöihin ruokaa vastaan.

morjens

Miksi MDPV on median lemmikki?

On selvää että MDPV:n tuonti ei lopu tai edes vähene vaikka se luokiteltaisiin huumausaineeksi, sillä lähtömaissa se on edelleen laillista. Tulli takavarikoi löytämänsä lääkeaineet jo nyt.

Ainoa tapa odottamisen lisäksi on ottaa ulkomailta saapuvat paketit tarkempaan syyniin. Onko tässä nyt takana joku aikomus rajoittaa postipalveluiden käyttäjien yksityisyyttä paniikinlietsonnan turvin?