Lauantai 19.1.2019

Varoittava esimerkki: ”Kuolisin, jos tulisin Helsinkiin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.4.2010 10:44
Päivitetty: 
24.4.2010 10:51

STT:n haastattelema muotihuume MDPV:n käyttäjä kertoo varoittavan esimerkin aineen vaikutuksista.

Kun STT haastatteli käyttäjää sairaalassa, lääkäri ei ollut varma, jääkö potilas henkiin. Reilua viikkoa myöhemmin nainen kuitenkin vinkkaa, että hän on päässyt pois sairaalasta ja mennyt huilaamaan tuttavansa luo Pohjois-Karjalaan.

Nainen kertoo, että MDPV:n käyttö on aiheuttanut voimakkaan henkisen riippuvuuden.

-En uskalla tulla Helsinkiin. Sortuisin käyttämään, ja todennäköisesti kuolisin nopeasti. Ei ole kulunut viittä minuuttia ilman että olisin ajatellut MDPV:tä.

Nainen kertoo, että harvojen psyyke kestää "aakkosten" käyttöä pitkään. Monet ovat valitelleet sen aiheuttavan myös voimakasta fyysistä riippuvuutta.

Rikoskomisario Jari Pynnönen Helsingin huumepoliisista vahvistaa, että STT:n lähteiden lausunnot aineen kaupasta ja vaarallisuudesta ovat samansuuntaisia poliisin tietojen kanssa.

-Tilanne on ikävä. Tämä on täysin huumausaineen kaltainen aine, jolla tehdään valtavaa bisnestä. Sitä käytetään kuin huumetta, ja se on jopa vaarallisempaa kuin amfetamiini, Pynnönen sanoo.

Tänään STT kertoi myös, miten helposti MDPV-bisneksellä tehdään isoja rahoja.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Valtion pitäisi nyt pikapuolin alkaa myymään kyseistä ainetta, kuten myös kaikkia muita huumeita. Se olisi ainoa järkevä keino hallita huumeiden käyttöä ja niistä aiheutuvia ongelmia.

Nykyäänhän valtio ikään kuin sulkee silmänsä koko asialta. Ei ole viisasta antaa rikollisten kerätä valtavat voitot huumekaupalla, kun valtio kuitenkin joutuu kaikki huumeiden käytöstä aiheutuvat kustannukset maksamaan. Mikäli valtio myisi huumeet, osa näistä kustannuksista saataisiin katettua.

Ja ei, huumeiden käyttö ei lisääntyisi, vaikka myyjänä toimisi valtio.

Wallois

Hauska asia tässä MDPV-asiassa on se ettei missään muualla maailmassa tähän aineeseen ole suoraan kuollut kukaan; Suomessa Yle kertoo että aineeseen on kuollut jo neljä henkilöä.

En väitä että aine olisi terveellistä, mutta on vain hauska nähdä miten päihdefobinenkoneista jauhaa mututietoa aineesta vaikka oikeaakin infoa olisi asiantiimoilta saatavilla; Suomessa poliisi toimii asiantuntijana.

Salaneuvos

Jopa viime kuussa julkaistu yhdysvaltalainen raportti aiheesta (http://bit.ly/cGxeEW) toteaa yksikantaisesti, että "There are no known deaths due to the use of MDPV".

Samassa artikkelissa selvitetään myös se, että MDPV on pyrovaleronin metyleenidioksianalogi, ja pyrovaleroni on ihan laillisessa lääkekäytössä oleva stimulantti. Veikkaanpa kahvinkin tappavan enemmän ihmisiä kuin tämän.

Ongelmaksi muodostuu se, kun diilerit myyvät MDPV:tä jonain toisena huumeena, jolloin annostelu menee päin helvettiä. MDPV:n käyttöön kun tarvitsee milligrammavaa'an, niin tarkkaa annostelun on oltava. "Turvallinen" annos kun on vain joitain milligrammoja, Suomessa nistit vetävät tietämättömyyksissään satoja milligrammoja.

Kylläpä sillä viinalla, kahvilla ja tupakallakin henki lähtee, kun ottaa 150-kertaisen annoksen tavalliseen verrattuna.

Qsi

Kukaan ei ole ensimmäistä huumepilleriä tai -piikkiä antanut narkkarille. Hän on sen itse omatoimisesti ottanut. Halunnut uhmata jotakin tuntematonta voimaa, mutta jäänytkin sitten leikissä kakkoseksi.

Työtön, sairas tai vammainen ei todennäköisesti ole uhmannut mitään. Kukaan ei ole kokeillut työttömänä olemista ensin viittä minuuttia, sitten kymmentä ja vihdoin viimein huomannut olevansa koukussa pitkäaikaistyöttömänä. Samoin on sairauksien ja vammaisuuksien kanssa. No, okei, esim. tupakkamiehet saavat herkemmin keuhkosyövän ja viinan kanssa läträäjät tuhoavat sisuskalunsa - olkoot he sen ansainneet - mutta esim. kehitysvammat, liikenneonnettomuudet, influenssat sun muut osuvat kenen tielle tahansa. Kuka tahansa voi olla uhri riippumatta siitä, elääkö terveellisesti vai ei.

Wallois

Alright, korjaan sen verran että ne työttömät, sairaat ja vammaiset jotka ovat käyttäneet alkoholia, kofeiinia tai tupakkaa elämänsä aikana pitäisi kuolla mahdollisemman nopeasti että heistä päästään.

Henkilö joka on nauttinut elämänsä aikana mm. kofeiinille on uhmannut mm. seuraavia haittavaikutuksia;

"Päänsärky on yleisin kofeiinin vieroitusoire. Väsymys ja tokkuraisuus ovat seuraavaksi yleisimmät vieroitusoireet. Muita vieroitusoireita ovat keskittymiskyvyn ja motivaation puute, ärtyneisyys, flunssan kaltaiset tuntemukset, pahoinvointi, oksentelu ja ahdistuneisuus. Joskus harvoin esiintyy myös masentuneisuutta[12]. Kofeiinivieroitus saattaa aiheuttaa myös tarkkaavaisuuden laskua, ajatustoimintojen vaikeutumista ja aloitekyvyn puutetta sekä lihaskipuja ja -jäykkyyttä[13]."

Kofeiinin on todettu aiheuttavan korkeilla annoksilla myös psykoosia.

"An acute overdose of caffeine, usually in excess of about 300 milligrams, dependent on body weight and level of caffeine tolerance, can result in a state of central nervous system over-stimulation called caffeine intoxication (DSM-IV 305.90),[92] ...... In cases of much larger overdoses, mania, depression, lapses in judgment, disorientation, disinhibition, delusions, hallucinations, and psychosis may occur, and rhabdomyolysis (breakdown of skeletal muscle tissue) can be provoked.[93][94]"

Minkä vuoksi näin vaarallinen aine on edes vapaasti ostettavissa maitokaupasta?

Wallois

Kirjoitatko näytä raivoikkaita kirjoituksia ehkä kofeiinin tai jonkun muun aineen vaikutuksen alaisena?

Se selittäisi näiden ajatuksien loppuun ajattelemattomuuden; kofeiinihän tunnetusti aiheuttaa mm. keskittymiskyvyn ja motivaation puutetta; kannattaa pistää termostaattipullonkorkki kiinni ennen mahdollista psykoosia.

Vieras

"Valtion pitäisi nyt pikapuolin alkaa myymään kyseistä ainetta, kuten myös kaikkia muita huumeita. Se olisi ainoa järkevä keino hallita huumeiden käyttöä ja niistä aiheutuvia ongelmia."
Kannatan. Jäisi diilereille luu käteen ;)
Vastaavasti ei hoitoa. Ja tietenkin bensa veron tasoinen verotus ja ostajien rekisteröinti.

Lento

Heti kun menet ja sanot että suomalaisessa huumepolitiikassa on jotain vikaa, niinolet nisti. Jos kritisoit alkoholirajoituksia jossain tapahtumassa, niin heti olet alkoholisti. Ja jos kiellät olevasi alkoholisti, niin sitten ainakin olet.

On se hienoa, että suomalaisten kriittinen ajattelu on tällä tasolla. Täällä on _täysin_ mahdotonta kenenkään kuvitella, että joku on kiinnostunut sellaisesta yhteiskunnallisesta toiminnasta tai hyvinvoinnista, joka koskee häntä "vain" välillisesti TAI jopa mahdollisesti miettii yhteiskunnallista oikeudenmukaisuuttaa tai yhteiskunnan rakennetta ja toimivuutta ylipäänsä.

Ollaanko me suomalaiset oikeasti niin prkln kapitalisoituneita tai oikeistolibbejä, että se oma napa on se ainoa, mitä on luvallista ajatella?

aimo tusertaja

mikä helvetti siinä on että sitä pitää olla kokoajan vetämässä? Neidillä kuulostaisi olevan ongelmia minkä hyvänsä päihteen kanssa. Eikö löytynyt STT:lle yhtään hillitympää käyttäjää, vai pitäisikö tästä päätellä että ne kaikki makaa sairaalassa?
Mutta hienoa että kristillislestaadiolaisillekin on väillä jotain virkaa. POLIISI VOIMATON, LAPSET KUOLEE, HUUME LEVIÄÄ HALLITSEMATTOMASTI. Kumma ettei itsellä tullut mitään polttavaa tarvetta saada kyseistä kampetta, vaikka ihan laillisesti saisi vielä vetää. Miten näin voi olla jos ei ole lakikirjassa erikseen kielletty?

Sen kun vielä muistaa että näitä designer huumehia tulee sitten jatkossakin vastaan ehkä minimaalisilla muutoksilla, joten kannattaa kieltää samalla kaikki mahdolliset 4 kirjaimiset substanssit. Ehkä ensikesänä bailataan vaikkapa MPDV:n tai muun laillisen lyhenteen voimin.