Keskiviikko 16.1.2019

Jani Sievinen pyrkii eduskuntaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.4.2010 15:33
Päivitetty: 
25.4.2010 15:35

Entinen huippu-uimari Jani Sievinen, 36, pyrkii eduskuntaan Uudenmaan sosiaalidemokraattien listoilta.

Vihtiläinen Sievinen on aiemmin koettanut onneaan viime eurovaaleissa, joissa hän jäi kuitenkin rannalle alle 7000 äänellä.

Uudenmaan sosiaalidemokraatit vahvistivat viikonloppuna 26 ehdokasta. Nykyisistä edustajista listalla ovat muun muassa vantaalainen Kimmo Kiljunen, espoolainen Maria Guzenina-Richardson ja karjaalainen Tommy Tabermann.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

ErkkiM

Mitähän annettavaa tällä sankarilla on suomalaiseen poliittiseen kenttään. Jos kokemusta löytyy tukiurheilusta ja altaiden rakenteista.. niin kait se rajoittuu sitten vaalitukien keräämiseen sekä Vuotoksen allashankkeiden kaltaiseen touhuun.

Mene Jani oikeisiin töihin.

richardjarnefelt

Itselläni on toki vähän hampaankolossa Demarien Uudenmaan piiriä vastaan, kun eivät valinneet minua ehdolle, joten siksi kai olen jäävi sanomaan mitään... ;)

Mutta ei herranjumala tällaisia ihmisiä kuin Jani Sievinen pitäisi laittaa ehdolle ollenkaan. Ei pelkkiä urheilijoita eikä julkkiksia, ei ketään sellaista. Oletteko jotkut ihmiset ihan oikeasti niin tyhmiä, että äänestätte poliittiseen ja hyvin vakavaan luottamustehtävään jotain "TV:stä tuttua", jolla ei kutienkaan ole ainoatakaan poliittista mielipidettä? Silloin todellakin saatte pelkän hyvin palkatun napinpainajan, jonka takana valtaa käyttää ihan joku muu.

Harmi, että puolueilla ei ole ryhtiä pitäytyä erossa turhista julkkiksista, mutta pohjimmiltan myös valitsijat ovat syypäitä, kun eivät katso nenäänsä pitemmälle.

Fasse

Kolme puoltavaa asiaa tuli Sievisen ehdokkuudesta heti mieleen:
- uusperhe avartaa Heinäluoman maahanmuuttokäsityksiä,
- Paavo Lipponenkin oli vesipeto - vesipalloilijana ja
- mikähän se kolmas nyt olisikaan - ei tule enää mieleen.

Tsemppiä vaan Järnefeltille, koeta kestää, sillä tuollaisia päätöksiä nuo demarit nykyään tekevät. Itsehän olet porukkasi valinnut, joten älä valita.

richardjarnefelt

Kai se on kohta pakko perustaa se oma puolue - saa ainakin mieleisensä ehdokkaat... ;)

Mutta ihan oikeasti, kyllä eduskunta pitäisi ottaa vakavasti, niin ehdolle asettajien kuin äänestäjienkin.

On aivan älytöntä äänestää sinne urheilijaa (jos hänellä ei ole muuta meriittä) tai pop-tähteä (jos hänellä ei ole muuta meriittiä) tai vastaavaa. Ja meriitiksi ei minusta riitä, että "mä totanoin haluaisin ajaa lasten ja nuorten asiaa."

alaviiva

Tuleva herra tuntee ainakin julkiset palvelut. Poliisithan joutuivat turvaamaa hänen experheen lapsien turvallisuuta,
lehtitietojen mukaan syy oli sopimuksia ymmärtämättömän nummelalaisen olumppiauimarin.
Tuleehan sinne tietysti urheilukiintiötä sosialisteille kun 1X2 sormettaja ja seiväsmies "eivät ole käytettävissä".

M1K4

Kansanedustajien palkat on moninkertaistettava ja saatettava kilpailukykyisiksi teollisuuden kanssa, jotta kansanedustajan ura tehdään houkuttelevaksi oikeille ammattilaisille. Suomi tarvitsee ammattijohtajia päättämään kansalaisten asioista kaikenmaailman heinähattujen, jyväjemmareiden, viihdetaiteilijoiden ja muiden ihmeellisten höpöttäjien sijaan.
<a href = "http://mika.blogit.uusisuomi.fi/2009/11/18/kansanedustajien-palkkat-on-m...
http://mika.blogit.uusisuomi.fi/2009/11/18/kansanedustajien-palkkat-on-m...

richardjarnefelt

Ei se välttämättä ole palkkakysymys, se on kasvatuskysymys.

Ihminen, joka kotona oppii, että elämä on itsekästä, ja pitää saada minulle-minulle-minulle ihan kaikkea, ja ei haittaa, vaikka se olisi muilta pois - hänestä tulee täysi hirviö, kun hän saa valtaa ja asemaa. Siloin kelpaavat sohvakalustot ja Thaimaan paluuliput. Kaikki on kaupan.

Jos sen sijaan kasvatetaan välittämiseen ja vastuunottoon, myös ympäristöstä, tarkoittaen oman elinpiirin ihmisiä ja miksei luontoakin, silloin olisi edes jonkinlaista ainesta kansaa edustamaan.

Arkikielellä sanottuna nousukkuus pilaa kansanedustajat. Kusi nousee päähän, jos se on noustakseen.

Isompi palkka ei auttaisi sen vuoksi, että kansakin on typerää, ja valitsisi sinne kuitenkin TV:stä tuttuja idiootteja, uimareita ja hiihtäjiä. Pitäisi jotenkin myös taata, että kansa todella valitsisi ne asiantuntijat, jos ne olisivat isomman palkan takia ehdolla.

J. Mikkola

Eiköhän se palkka nyt suunilleen ole kohdallaan, varsinkin luontaisetuihin nähden. Töihinkään ei ole pakko tulla jos ei kiinnosta. Pomo ei hirveen äkkiä soittele perään.

Jos tuohon virkaan vaaditaan "voitelua", niin kansa pitää voidella, eikä hakija. Se kansan voitelu onnistuu juuri näiltä 7päivää ihmisiltä. Mitä se palkka auttaa jos naamaasi ei kukaan tiedä?

Demokratian kaventaminen ei koskaan ole hyvä homma, mutta usein tuntuu, että kansa on todellakin liian typerä päättämään asioista. Lasketaan nyt vielä se äänestysikä 16:sta niin saadaan todelliset asiantuntijat kehiin.

Ola

Eduskunnan tietotaidollinen vesiliukoinen lainsäädäntövoima saa vahvistusta, mikäli uima-altaiden kunkku sinne valitaan. Kloorivedessähän demarit ovat uittaneet kaikkia muitakin tämän vaalikauden älyttömiä ehdotuksiaan. J Sievinen sopii hyvin tähän vetiseen oppositiojoukkoon.

Kauko Putki

Eikö nämä puolueen äänestysmarionetit ole jo nähty? Eikö se ole jo mennyttä aikaa? Sääli Sievistä, kun ei ole miehestä rehellsiin töihin. Jotenkin tässä on hyväksikäytön makua. Ja mummot äänestää, kun sillä on ulkolainen vaimokin.
Minusta tämä on kansanedustajan työn aliarvioimista ja halventamista. Edustajien määrän voisi tiputta hyvin puoleenh ja jättää nämä hupiedustajat kokonaan pois.